Jag har haft en mysig födelsedag och med många glada tillrop och grattishälsningar :)

Leif uppvaktade mig redan innan jag hade vaknat han!

Jag fick bland annat vackra rosor av honom (och masssa annat också såklart! ;) )

Vackra födelsedagsblomster!                         Rosor

Jag har fått blommogram idag, från finaste vännen S
- tänk vilken tur jag har som har dig som vän :)

Blommogram     vackra blomster från vacker vän

Även på posten kom det grattishälsningar,
bland annat från vännen "over there" i Texas - a true friend!! ;)

F R I E N D S

Ett år äldre - såå mycket visare!! Hur ska detta sluta?! :P
~Titti

20110531381 (MMS)

-Leif- I eftermiddag kommer Skövde och Tibro kommun uppvakta Trafikverket för att skynda på ombyggnaden av det olycksdrabbade Huseby-korset utmed väg 49 mellan Skövde och Tibro. Korsningen är hårt trafikerad och olycksdrabbad. Vid uppvaktningen kommer kommunerna att redovisa ett finansieringsförslag som gör det möjligt att betydligt tidigare än planerat starta ombyggnaden. Hoppas på bra respons av Trafikverkets regionchef Håkan Wennerström och hans kollegor. Ha en bra dag /Leif

20110531380 (MMS)

Med blommor och med blader vi firar denna dager! Grattis till Titti som fyller år idag!

I kväll har Allianspartierna i Skövde haft ett informationsmöte inför kommunfullmäktiges beslut vid mötet i Juni om att tillstyrka eller avstyrka etablering av en vindkraftspark på fastigheterna Sparresäter/Karlsfors. Frågan har som på de allra flesta andra ställen, där vindkraftsetableringar är aktuella, skapat stora diskussioner mellan förespråkare och nej-sägare.
Det är Västra Götalandsregionen och det helägda kommunala bolaget Skövde Värmeverk AB som vill uppföra vindkraftsparken.Totalt handlar det om upp till 6 stycken verk om 2GWh vardera. Elproduktionen från dessa kommer motsvara hushållselen för 7000 hushåll.

När nu kommunfullmäktige ska ta ställning för eller emot så går uppfattningarna starkt isär, en inte ovanlig uppfattning är: VINDKRAFT JA TACK, MEN INTE HÄR.

Dagens nyhet från Tysklands regering att den tyska kärnkraften ska avvecklas ställer stora krav på en snabbare utbyggnad av de miljövänliga alternativen, även i Sverige. Riksdagen har beslutat att målet för vindkraftsproduktionen ska vara 10 TWh 2015. Energimyndigheten föreslår nu att målet ökas till 30TWh redan år 2020 varav 20TWh ska vara vindkraft på land.

Jag har förståelse för de uppfattningar som höjs från vissa personer mot vindkraftsetableringen, men hoppas på ett positivt beslut i kommunfullmäktige. Det har tagits fram en miljökonsekvensbeskrivning som i sin samlade bedömning konstaterar att området är lämpligt för vindkraft och har en ingen eller liten miljöpåverkan. Den 20 Juni kommer frågan att debatteras och beslutas i kommunfullmäktige.

Go natt
/Leif

100media_imag019 (MMS)

Har äntligen fått till en ordentlig cykeltur! Det var minsann på tiden! Otroligt härlig sommarkväll, perfekt cykelväder! Men det var dryga mil... Jag förväntar mig ordentlig träningsvärk :s ~Titti

Igår hade jag möjligheten att kika in lite trädgårdstomtar!

Som ni vet så gillar jag inte tomtar, så det var kul att se en lite moderna tappning på dem!

Eller vad tycker Du? ;)

Trädgårdssvampar...

Rottweilers...

Snövits dvärgar...

Moderna trädgårdstomtar..

RådjurFina "Nissar" eller hur? :)

~Titti

Jag har ju berättat tidigare om de söta handduksfigurerarna som fanns på vårt hotellrum varje dag som vi kom tillbaka till vårt hotellrum, på vår bröllopsresa i Mexico.
Här kommer fler handduksfigurer!

(om du har missat del 1 - klicka här !)

Åsna...

Åsna

En liten flicka...En getabock...

Get

en elefant...

Elefant

... och en val!

valen jonah?

Utav dessa är åsnan min favorit!

~Titti

Idag var vi och firade mor på mors dag, det gjorde också mina härliga syskonbarn, fast när
de fick chansen så blev det gärna brottning med Calle som inte sa nej :)Efter middagen gick vi runt och kollade av alla "projekten",
på vänstra bilden ser du ett av de nya växthusen
som inom kort kommer fyllas med körsbärstomatplantorna (högra bilden) från lilla drivhuset. 

Växthus                         Tomatplantor

Titti och jag fick tomatplantor till vårt lilla hobbyväxthus!
TACK:)Blomningen i Blåbärsodlingen har just kommit igång,
nom någon månad kan de första blåbären börja skördas,
vi fick också reda på att ett av de kommande projekten är att
börja odla Hjortron, ska bli spännande!

Blåbär - coming up!               Blåbär - growing up!

Väl hemma så planterade jag tomaterna i vårt växthus, om en och en halv månad ska
de första tomaterna kunna avnjutas, inget är så gott som egenodlade tomater :)Jag har haft en lugn och mötesfri helg. Nu väntar tre intensiva dagar med
möten från morgon till sen kväll, mer om det på bloggen kommande dagar
Trevlig kväll/Leif

På beachen gör man inte många knyck inte - det är det som är det fina :)När vi var iväg introducerade jag Leif i begreppet "läsa böcker via Cd-bok"
Det blev böcker med några av mina favoritförfattare, den ena är spännande som bare den och den andra skrattar man högt till när man läser!

Rapsbaggarna     Isprinsessan    

Vinden var ganska stark varje dag, så det var röd flagg till det öppna havet i stort sett varje dag

Röd flag - no bada    

Men vi höll för det mesta till i en lagun och där var det lugnt och skönt
och man kunde bada precis så mycket som man behagade :)Det var härliga tider det!! :D

~Titti

Något jag inte var beredd på var hur många djur vi skulle komma nära i Mexico...,

Don´t feed the animals!

Alla djur var inte otäcka som den här fågeln, som jag tyckte var fin och hade en väldigt vacker färg så den tog jag många kort på... Fast sen blev jag varse om att den är en av de vanligaste fåglarna där, så den var kanske inte så exotisk... Man kan nog jämföra det med om en turist kom till Sverige och fotade vår skata ungefär haha! ;)

En mexikansk skata?

Sen var det några roliga små figurer som dök upp senare på kvällen...De letade mat i soptunnor...

                        

... och sprang runt med sina långa svansar högt upp i luften! :)Sen var det då alla dessa ödlor...

3 ödlor = 3 ödlor för mycket!

... eller rättare sagt Leguaner

Leguan

- De gillade jag inte! :(

~Titti

20110527378 (MMS)

Idag skriver samtliga kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen under avtalet som innebär att Västtrafik övergår till att bli ett hundraprocentigt ägt kollektivtrafikbolag av regionen. Jag har under merparten av förra mandatperioden i det regionala ägarrådet arbetat med frågan som föregåtts av mycket utredande, många arbetsmöten, studieresor, informationsträffar i andra kommuner och kommunalförbund. Idag känns det som examensdag, vi har kommit i mål med ett vad som från början kändes som omöjligt uppdrag. En stor eloge till Birgitta Johansson Tidaholm som lett arbetet politiskt i ägarrådet och den fantastiska personalen på regionutvecklingskansliet som varit oss behjälpliga med att utreda och skriva fram ärendet under fyra års tid. Med dagens beslut får Västtrafik en ägare som kommer ha möjligheten att se till helheten, ha ett tydligt resenärsperspektiv. Kommunernas inflytande över trafikplanerna kommer finnas kvar som remissinstans och kommuner kommer ges möjligheter att göra tillköp av trafik. En förbättrad kollektivtrafik är mycket viktig för arbetspendling och möjligheten att bo i hela regionen. De stora vinnarna på dagens historiska undertecknande är resenärerna. Som kuriosa kan jag meddela att Skövde kommun var första kommun att underteckna överlåtelsen :) I går kväll så valdes jag till ordförande för Centerpartiet i Västra Götaland på stämman i Göteborg. Det ska bli roligt och utmanande att leda det enda Allianspartiet som ökade i omvalet jämfört med i höstas. Jag känner stor ödmjukhet inför de uppgifter vi har framför oss att förnya partiet, utveckla politiken och bygga en organisation som är modern. En sak som glädjer mig extra är att Centerpartiets Ungdomsförbund är på stark frammarsch i Västsverige. Det bådar gott inför framtiden. Nu sitter jag på tåget till Göteborg för möte på Länsstyrelsen med styrgruppen för Hållbar Utveckling Väst. Ha en bra fredag /Leif

En kul grej på hotellet i Mexico var att städerskan varje dag gjorde en liten figur av handdukar som satt på sängen när vi kom "hem"

En ny liten handduksfigur satt på sängkanten varje dag när vi kom

Första dagen när vi kom till hotellet stod det en svan på sängen :)

Svan

Andra dagen klurade vi ut var en sköldpadda...

Sköldpadda

följt av en påfågel...

Påfågel

... en hund!

Hund

Sött va? Fler handduksfigurer kommer.... :)

~Titti

20110526375 (MMS)

-Leif- Värmlands ingående Västra Götalandsregionen diskuteras nu på regionstämman i Göteborg. Centerpartiets ledning i Värmland redogör för sin positiva inställning till att gå med i VGR. Västra Götaland kommer bli ännu starkare den dagen Värmland kommer med. /Leif

idag har jag varit på Vallevandring - en härlig naturupplevelse!Det blev många vackra vyer utmed vandringen

Vacker utsikt utmed Vallevandringen

En underbar dag med härliga människor :)~Titti

20110526374 (MMS)

-Leif- I kväll möts 100-talet Centerpartister från hela Västra Götaland till stämma i Göteborg på Pedagogen. Vi är enda alliansparti som kan fira valframgång i omvalet jämfört med valet i höstas, det märks också på det stora deltagandet på stämman. Lars-Olof Johansson öppnar sin sista stämma som ordförande och i ledningen för partiet i Västra Götaland sedan regionbildningen. Valberedningen föreslår nyval av mig som ordförande, ett uppdrag som jag känner stor ödmjukhet inför. Om detta blir stämmans beslut vet vi om någon timma. / Leif

Om vi ville ta oss till närliggande hotell var det bara att sätta sig vid en hållplats och vänta tills första bästa shuttle dök upp (de gick typ var 10:e minut). Att vänta vid hållplatsen innebar även att man fick skugga, det var dock 35 grader så den svalkade kanske inte men i jämförelse med att stå mitt i gassande sol var det skönt!

Busshållplats á la Mexico

                   

Det fanns olika typer av "shuttlar", den här cirkustypen var en av mina favoriter! ;)

~Titti

Dagar som de senaste när vädret här hemma mer liknar höststorm än begynnande sommar
 är det lätt att tänka tillbaka till de vita stränderna, sol och värme, törstsläckande drinkar
 i strandbaren eller baren i wetpool. Här kommer några njutningsbara bilder som ger goda minnen!

(om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem!)

Beachbar


För strandbaren El Mar var inget omöjligt att blanda, i väntan på din drink
satt du skönt  på gungorna i den 35 gradiga värmen. 

                   vacker solnedgång         

Solnedgångarna gick snabbt och var så vackra. Alla bilder ger så
många underbara minnen från en helt fantastisk bröllopsresa.  

I väntan på svensk sommarvärme /Leif

Nu har jag gått igenom alla Mexico-bilder och har valt ut vilka som får komma upp på bloggen :)

Hotellet låg vackert vid stranden och det omgärdades av vacker grönska och många palmerKokosnöt någon?                   När man såg välkomstkorgen var det tydligt att man var i Mexico
- de är mäkta stolta över sin Tequila!!

Tequila och frukt?

Första smakprovet från Mexico - fler kommer inom kort! :)

~Titti

Söndagen i Pite gick i långsammare tempo jämfört med lördagen...

Vi satt på altanen, åt frukost i lugn och ro och tittade på lillkillen som körde fyrhjuling utanför

Lillkillen på fyrhjuling

Han körde fram och tillbaka - fram och tillbaka - så söööt :)

Lillkillen på fyrhjuling          Lillkillen på fyrhjuling

Efter lunch satte jag mig på nattåget hem, det var en märklig resa det...Det började med att "de" hade skrivit fel avgångstid på min biljett och när jag fann personal att fråga kring det så visade det sig att de hade en dålig dag (?) och ville inte alls svara (vänligt) på frågor eller tilltal över huvud taget.. :S

Senare vid en liten liten station så var det en person som vid upprepade tillfällen försökte hoppa på tåget i farten - det har jag aldrig sett förut?! Så där blev vi stående ett tag innan det fanns de som kunde "avhysa" honom som de sa i högtalarna...

Senare under färden kom det ett högtalarutrop som lät såhär:
- Vi har en fråga från tågpersonalen: finns det någon ombord som sitter inne med naprapatiska erfarenheter, kunskaper? Det vill säga kunskaper om leder, hör av er till tågpersonalen.

Vad betyder det? Var det någon som fått nackspärr eller...? :o

Ja det var väl iaf flera orsaker till att vi framme i stockholm var "50 minuter" försenade...
Sen 7 minuter innan ankomsttid fick vi reda på att vi var "35 minuter" försenade, och 3 minuter efter utsatt ankomsttid fick vi snabbt besked att vi skulle vara framme i Skövde på "5 minuter"!
Då ersattes lugnet med lite snabbare aktivitet...

Nattågsresor till trots, jag ser iaf fram emot nästa resa till Piteå - då med Leif i sällskap
- för att närvara på ett veckert bröllop :)

~Titti

Idag har S, Mp och V meddelat att man kommer utgöra regionens minoritetsstyre därmed ger lagledaren Gert-Inge Andersson en vågmästarroll till Sverigedemokraterna. Erfarenheterna av S,Mp och V styre sedan i höstas imponerar inte återremiss och bordläggning av ärenden är numera vardag. 

C,M,Fp och Kd har nu alla möjligheter att bli en stark opposition och ett tydligt bra regeringsalternativ som kan ta över makten 2014. På torsdag kväll samlas Centerpartiet till regionstämma i Göteborg, omvalet har gett förnyad optimism. Centerpartiet var det enda Allianspartiet som fick ökat väljarstöd jämfört med i höstas.

Trevlig tisdagkväll
/Leif 

Här kommer några få utvalda bilder från möhippan i Piteå i helgen...

Jag åkte nattåget tur och retur - det tog 32 timmar..
Min plan var att jag skulle roa mig med att ta med datorn, surfa runt lite och framför allt jobba med mina bilder (som är väldigt tidskrävande). vad händer? Jo väl på perrongen inser jag att jag har glömt att ta med mig min dator. Suck! :(

Men jag kom fram i alla fall och som tur är så kan jag ju kolla nätet via telefonen!

Väl framme mötte jag upp hela gänget på ca 20 tjejer inne i Luleå. De andra hade överraskat blivande bruden tidigare på morgonen och Jennie hade även hunnit flyga flygplan! Så när jag kom var det tid för lunch (då var jag jättehungrig som bara hade ätit macka och frukt på tåget plus x antal koppar kaffe...). Under lunchen fick Jennie öppna en massa paket, i varje paket fanns en sak som representerade en av oss tjejer och Jennie skulle gissa vem det var...


(lite får man bjuda på sig själv... ;) )

Därefter gick vi allihopa till ett gym för att dansa poledance - den blivande bruden fick stå på podiet och dansa för oss alla, och det gjorde hon riktigt bra!!

Poledance

 

Sen bar det vidare av till en av tjejerna för lite fix och trix och sedan bjöds vi på gott thaikäk

Thaikäk coming up!         

 

Thaikäk comining up!

Under maten fick Jennie berätta hur hon och hennes tilltänkta möttes för första gången och deras resa tillsammans fram till idag. Hon fick också en hel del uppdrag som hon skulle utföra och även en del som hon fick dela ut till oss andra. Hon utförde dem alla med bravur!

En av uppdragen var att dansa till Beyonce´s "All the single ladies":Hon fick reda på att om hon visar upp dansen för oss tjejer och gör det riktigt bra så skulle hon vinna "ett riktigt bra pris"...

All the single ladies!!

Och hon gjorde det bra... och priset blev: att dansa på scenen på hetaste utestället i Piteå!!

All the single ladies!!

Snacka om att bjuda på sig själv, och att göra det såå bra också
- Du är bäst Jennie!!


/Kram från blivande bröllopsgästen ~Titti

Idag stod det då klart att förhandlingarna mellan S, Mp och Fp strandat och att en majoritet i regionen inte kan bildas med dessa tre  partier där Folkpartiet skulle ersätta Vänsterpartiet jämfört med styret sedan i höstas. Klokt val av Folkpartiet att hoppa av ett omöjligt regeringssamarbete. Socialdemokraterna i regionen låter sig nu styras av utvecklingsfientliga Miljöpartister som hellre vill satsa på Karlborgsbanan än en utbyggd E20. Ett Miljöparti som vill sätta P för valfrihetsreformerna i vården som beslutades under förra mandatperioden i stor politisk samstämmighet.

Socialdemokraternas ledare Gert-Inge Andersson har ett stort ansvar för den uppkomna situationen, de kommande dagarna kommer vara avgörande för styret i Västra Götaland. Det är dags för S att bestämma om de ska låta sig styras av det västsvenska Miljöpartiets agenda eller skaka av sig Mp och hitta breda lösningar med "hela" Alliansen. Västra Götaland står inför många viktiga beslut de kommande åren då behövs en S-ledning som vill skapa breda lösningar utan att beslut ska vara ultimativt villkorade av västsvenska milöpartister.

Det är i sammanhanget intressant att notera att den omsvängning Miljöpartiet gör på nationell nivå, från ett vänsterparti till ett mittenparti inte gäller i Västra Götaland, i Västsverige verkar marxismen slagit rot i Miljöpartiet.

/Leif 

100media_imag018 (MMS)

Kaffe för att försöka vakna till! Nu börjar min 32 timmars tågfärd för denna helgen gå mot sitt slut och det har gett.... träsmak! Ja det har onekligen varit drygt, i synnerhet eftersom jag glömde ta med mig min dator (klantigt!). Men allt har varit värt det för att kunna vara med på Jennies möhippa i Piteå :) ~Titti

Europa drabbas återigen av ett askmoln efter nytt vulkanutbrott på Island. Varje gång som naturens krafter påverkar livet blir det snabbt stora svarta rubriker och varje gång verkar det som att det är den första!

När ska mänskligheten lära sig att vi kan inte styra allt? Eller är det så att i dagens urbaniserade samhälle har kunskapen om naturens krafter gått förlorad hos många.

I samhället ska allting gå fort, minsta störning skapar turbulens. Vulkanutbrott är ingen ny företeelse eller naturkatastrof förorsakade av mänsklighetens framfart. Kanske kan nya askmoln få mänskligheten att stanna upp en kort stund och fundera över konsekvenserna av vårt sätt att leva. 

Förmodligen är det för mycket begärt. För de allra flesta människor handlar livet om jakten  på sekundrar och minuter istället för vilket samhälle vi ska lämna till kommande generationer.

Gonatt
/Leif 

100media_imag017 (MMS)

Solen är på väg ner, men jag har många timmar kvar på tåget...

100media_imag017 (MMS)

Njuter av Norrlands vackra natur och sitter och pratar om gårdagens roliga möhippa :) Utanför oss kör Lillkillen fyrhjuling med ett stort leende! ~Titti

20110522371 (MMS)

Det blev en lång arbetsdag i går och resultatet syns på bilden. Riktigt skönt att arbeta en heldag med händerna :) I eftermiddag har jag möten i stadshuset vi ska bland annat diskutera kommunstyrelsens arbetsformer, reglemente och delegationsordning. Söndageftermiddagen var den enda tiden som gick att hitta för att så många som möjligt skulle kunna vara med från de olika partierna. Innan det blir att åka in till mötena så ska rabatten hyfsas från ogräs. Ha en härlig söndag / Leif

100media_imag016 (MMS)

Jag är i Piteå, klockan är snart midnatt men det är fortfarande ljust - lovely! :)

Som politiker så innebär även lördagar och söndagar ofta möten. Det är egentligen inte så konstigt för det är då majoriteten av alla med politiska uppdrag har möjligheten att mötas utan att det inskränker för mycket på arbete och annat. Det är också lördagar och söndagar som vi lättast kan ha kontakten med väljarna  på gator och torg. Idag är däremot almanackan helt tom det känns lite ovanligt men så skönt att få tid att göra lite annat som blivit lagt åt sidan en längre tid.

Sedan 2008 har huset renoverats, i höstas så blev de sista fönstren bytta, tillägsisolering och  panelbyte av sista gaveln blev också klar. Den gamla altanen ersattes av ett nytt stomme och tak. Tidsoptimist som jag är så skulle höstens helger räckt till att läckta klart och lägga altangolvet, men de helgerna infann sig aldrig :o

Nu ska i varje fall arbetet påbörjas, när det sen blir klart återstår att se. Skönt är i varje fall att äntligen börjar man se en ände av ett långt och tidsödande arbete. Senare i år så kommer lite ROT-tjänster att köpas in för att fortsätta med vad som återstår på andravåningen.

Ha en skön lördag
/Leif

100media_imag014 (MMS)

Jag köpte nytt nagellack (man kan aldrig ha för många nagellack eller för många skor ;) ) och testade en ny målningsteknik. Jag tycker det blev riktigt snyggt! Tror på guld i helgen :) ~Titti

20110520361 (MMS)

West Sweden stämma i Sunne. I morses lämnade jag Skövde tidigt tillsammans med oppositionrådet för att åka till Sunne. West Sweden är en samarbetsorganisation mellan kommuner och regioner i Halland, Västra Götaland och Värmland för att vara västsveriges röst och bevakare av Europafrågorna. Ett viktigt stöd som ingen kommun kan klara själv utan det behövs samverkan. Allt mer av kommunernas regelverk påverkas av EU-direktiv, där har West Sweden en viktig roll att bevaka vad som sker. /Leif

100media_imag016 (MMS)

~Titti~ Studiebesök på Hjordnära mejeri - vilken fantastisk gård! :)

20110519360 (MMS)

-Leif- Lokalfrågan för Ungdomens Hus klar! I går beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott efter flera månader av förhandlande att köpa in fastigheten Nyeport av Volvo. Redan för snart ett år sedan beslutade den politiska ledningsgruppen för ungdomsfrågor (LQ)efter att tittat på flera möjliga och tillgängliga lokaler i Skövde att förorda Nyeport. Fastigheten ligger nära resecentrum, har utvecklingsmöjligheter mm. Ett viktigt och efterlängtat steg har nu tagits för tillskapandet av Ungdomens Hus i Skövde. /Leif

Det är sådana här dagar jag längtar tillbaka till!

(bilden är från vår bröllopsresa i Mexico)Just nu känns det som om 35 grader skulle vara lagom varmt! ;)

~Titti

100media_imag014 (MMS)

Jag vet inte vad du tycker men för min smak så är det för kallt - både inne och ute! :( Längtar tillbaka till soliga dagar.... ~Titti

Ungefär en gång i månaden träffas vi som är ledande kommunala företrädarna för Centerpartiet i Skaraborg på onsdagsklubb. Vid dessa mötena så lyfts skaraborgsgemensamma frågor, i kväll diskuteras bland annat att kommunalförbundets styrelse beslutat om ett tillväxtprojekt kring de areella näringarnas lönsamhet och konkurrenskraft. Högaktuellt i dessa dagar då svensk grisproduktion slås ut i en mycket snabb takt, på grund av billig import och osunda konkurrensvillkor. Detta sker trots att Sverige har den bästa djuromsorgen i världen, är det enda landet som kan garantera salmonellafritt  kött till konsument. Tänk på det när du väljer vad du lägger på grillen i sommar!

Ha en trevlig kväll
/Leif

100media_imag014 (MMS)

Idag har bloggen strulat :( suck... Ja ja vi får se om detta spännande inlägg kommer fram? Skämt och sido men jag har hittat en ny "vattensmak" - rabarber - barnsligt gott! Smakar som flytande rabarberpaj ungefär! :p ~Titti

Denna tisdagsmorgonen blev snabbt till sen kväll. Så känns det när jag nu sitter på tåget hem från Göteborg efter att klarat några möten i götet. Vissa dagar går oerhört snabbt idag har det varit en sådan dag. Förmiddagen ägnades mest åt telefon och tjäsntemannagenomgångar i flera ärenden och sedan bar det av till Göteborg. I kväll har Centerpartiets Väststyrelse haft möte även det i Göteborg, med valutvärdering och strategidiksussioner för framtiden. Nu är jag på tåget mot Skövde. I morgon bitti väntar frukostmöte 7.30 om Skövdes medverkan i Trästad 2012.
God natt
/ Leif

100media_imag014 (MMS)

Ja det här var morgonens första hinder för mig (förutom att ta mig upp ur sängen då som är en daglig utmaning! ;) ) Det kanske inte syns men det var riktigt högt! Och sen hade de inte satt någon bräda eller nåt på bron så man var tvungen att gå över galler - i klackskor! - och kunde därmed se rätt ner! Det var riktigt läskigt :s Hoppas nu att dagens aktiviteter blir mer jordnära.... ~Titti

Stämningen igår kväll  på Centerpartiets valvaka i Göteborg var på topp bland alla besökarna. Centerpartiet har åter bevisat att vi är bästa partiet på att valspurta. Jämfört med 2010 års regionval var Centerpartiet det enda Allianspartiet som ökade procentuellt vilket räckte till nio mandat, en ökning med ett jämfört med höstens ogiltigförklarade val. Som valkommitténs ordförande vill jag rikta ett riktigt stort tack till alla underbara valarbetare inte minst alla CUF:are som varit helt fantastiska i denna valrörelsen. Det bådar gott inför framtida val :)

Det parlamentariska läget är dock oklart mellan blocken med Sverigedemokraterna som vågmästare. Nu väntar dagar och kanske veckor av partiöverläggningar innan vi vet vem som kommer leda Västra Götalandsregionen de kommande tre åren.

Det blev en kort nattsömn efter att vi kommit hem från valvakan. Tidigt i morses styrde jag kosan till Sigtuna där jag  på förmiddagen deltog i en paneldiskussion kring "Offentlig Fastighetsförvaltning"  på en tvådagars konferens. Tyvärr var det inte möjligt att ta sig dit i tid med kollektivtrafik :( Efter ett kort gästspel på en timma och god lunch var det dags att köra hem till Skövde igen för ytterligare ett möte på kommunen innan det var dags att ta kväll. Många mil i bilen har det blivit de senaste dagarna genom ett fantastiskt vackert grönt landskap.

/Leif

.... VALP! ;)

Idag ska det ske! Idag föds vår lille valp och jag går nervöst
och väntar på ett samtal/mms/sms på min mobil...

Vi vet att mamman har 8 valpar i magen, men inte vilket kön de har. Hoppas allt går bra nu!!

Jag vill så gärna se hur den ser ut!

Men så länge får jag nöja mig med att pappan är ståtlig som få!

Valpens pappa

Väntar & längtar...
~Titti

20110515353 (MMS)

-Leif- Valvaka i Göteborg! Vill du följa rösträkningen gå in på val.se

Här kommer lite fler bilder från utställningen som Leif invigde igår: Sport i konsten


(om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem)

Som gammal gymnast gillade jag såklart kullerbyttorna!

Kullerbytta

Thomas visade Leif runt en stund innan och berättade lite om bakgrunden till utställningen              


Pingisracketar - du kunde spela om du ville!


Skridskoprinseesan av Carl Milles     


Skövde Duchess bjöd på cheerleading!

Skövde Duchess               Skövde Duchess


Ingemar Arnesson, konstchef                         Leif öppnade utställningen
berättade om hur utställningen kom till                                                              

Ingemar Arnesson, konstchef                              Leif Walterum, invigningstalare


Leif belyste i synnerhet genusperspektivet i sitt invigningstal,
och jag håller med i hans retoriska fråga:
- Hur hade det sett ut om det var kvinnorna, och inte männen, som hade avbildats i sporten från första början? Hur hade vi då sett på idrotten idag?

Genus i sporten och konsten...


Detta (ö)kända uttalande......gav upphov till denna!

Tajt nog?!


Återkoppling till Leifs fråga: Om det hade varit kvinnorna man avbildade från första början så hade det kanske idag istället kallats fotboll och HERRfotboll - allsvenska och HERRallsvenska
- Ettan och HERRettan...?!

              

Jag gillade nedanstående bilder. I vanliga fall kommer "hästfickor" ofta i skymundan, men här har de poträtterats på samma sätt som kungligheter och makthavare brukar göra - härligt!Nytt på kulturhuset var att det har köpt in "audiolyssning", man går med hörlurar på sig och så går man till olika stationer och startar guidningen så att man kan lyssna och gå i sin egen takt. För en musienörd som mig är det perfekt! Om jag tar mig tiden att titta på en utställning vill jag få reda på så mycket som möjligt!!

Leif går den guidade turen

Jag gillade verkligen den här utställningen, och då i synnerhet genusaspekten som ni nog har förstått med tanke på vilka bilder jag lagt upp. Men det fanns mycket mer att se och fundera kring, så jag kan definitivt rekommendera ett besök!   :)

~Titti

Såhär på valdagen vill jag slå ett extra slag för de inlägg som våra gästbloggare gjorde när jag och Titti var på bröllopsresa. Klicka på länkar nedan om ni vill läsa tre av Centerpartiets regionkandidaters blogginlägg!

 
Cecilia Andersson:
Cecilia Andersson  Sjuhärad, sjukvårdspolitiker för Centerpartiet i regionen     Ingen har tid att vänta då olyckan är framme!


Kristina Jonäng:
Kristina Jonäng, (c)  Regionstyrelsen Västra Götaland     Värmland och Skaraborg kan bli viktiga spelare i en västsvensk region


Rickard Nordin:
Rickard Nordin  1:a på Centerpartiets Ungdomslista i regionvalet 15 maj     Inför trådlöst Internet på Skaraborgs sjukhus!

Cecilia Andersson:
Cecilia Andersson  Sjuhärad, sjukvårdspolitiker för Centerpartiet i regionen     Vård behöver inte vara offentlig!


Kom ihåg att rösta - och rösta för en bättre framtid i hela västra götaland!
/ Leif

I går mitt på dagen hade jag äran att få inviga konstuställningen "Sport i Konsten" ett samarbete mellan konsthallarna i Skövde, Kristianstad och Mjellby i Halmstad. En spännande utställning som sätter fingret på många aktuella frågor.  

Utställningen är uppdelad i fem olika teman. Genusperspektivet är ofta återkommande hos de olika konstnärerna. Under utställningsperioden fram till den 27 augusti kommer också bland annat fotograferna på lokaltidningen att ställa ut foton genom åren. Även Skövde Idrotshistoriska museum som annars håller till på Billingehus har lånat ut intressanta delar till utställningen.

Jag kan varmt rekommendera ett besök i Skövde Kulturhus under sommaren och ett besök som berör oavsett om man är idrottsintresserad eller inte. 

Sport i konsten

Efter eller innan besöket så passa på och besök kulturhuskaféet som har hakat på utställningen och "uppdaterat" sin meny i sportens tema...

HurtBULLE?!

Ha en bra söndag och glöm inte att rösta idag i omvalet till Västra Götalands Regionen!
/Leif

20110514349 (MMS)

-Leif- Slutspurt hos Centerpartiet inför valet i morgon. /Leif

Det är helt otroligt vad mycket fint man kan göra med sina naglar
- kolla in den här video (tryck på Play)!Jag vill också!! :)

~Titti

På söndag avgör väljarna i Västra Götaland vem som ska styra regionen och därmed ha ansvaret för sjukvården, kollektivtrafiken och de regionala utvecklingsfrågorna.  Det behövs en ny ledning som kan sätta Västra Götaland på kartan och driva de viktiga utvecklingsfrågorna. Det nuvarande bräckliga minoritetsstyret med S, V, MP och Sjukvårdspartiet har blockerat många viktiga frågor. 

Några viktiga skäl till varför det behövs en ny politisk ledning:

MP säger nej till utbyggnad av E20 till motorvägsstandard. Under denna mandatperioden påbörjas arbetet med en ny infrastrukturplan idag är Miljöpartiet ordförande i regionutvecklingsnämnden och ansvariga för arbetet. Har Skaraborg råd med att låta Mp blockera en av de viktigaste utvecklingsfrågorna för Skaraborg? Mitt svar är nej!

Sjukvårdspartiet säger nej till finansieringen av infrastrukturpaketet i Göteborg som byger på införande av trängselavgifter. Ska vi ha ett parti i majoriteten som hotar den viktiga infrastrukturutbyggnaden för bland annat allt gods ut till hamnen i Göteborg? Mitt svar är nej!

S,V, Mp Sjp vill ta pengar från sjukvården och från utbyggnaden av kollektivtrafiken för att finansiera införande av enhetstaxa. Är det rätt? Mitt svar är nej!

Centerpartiet är redo att tillsammans med Allianspartierna ta över ledningen av regionen på söndag. Det innebär satsning på akutsjukvården, utbyggnad av infrastrukturen och kollektivtrafiken. Ett starkare Centerparti innebär också att t.ex fritidskortet för unga ska utvidgas att gälla hela dygnet. Att ambulansens inställelsetid ska garanteras på kommunnivå. Centerpartiet motsätter sig införande av centralkök, maten ska lagas på varje sjukhus och är en viktig del i rehabiliteringen och tillfrisknandet.

Din röst behövs för en ny ledning med ett större Centerparti som stärker Västra Götalandsregionens och Skaraborgs konkurrenskraft.

Ha en bra fredag
/ Leif

       

Jag sitter fortfarande med fotona från bröllopsresan men nu har jag bara cirka 100 kvar :)

Som ni säkert förstår kommer de flesta korten hamna i det privata fotoalbumet,
men det finns en hel del som också kommer komma upp här på bloggen!

Åh jag kan sitta och bara drömma mig bort när jag tittar på en del bilder!Hääärligt var det!!! :D

~Titti

I går kväll deltog jag på Svenskt Vattens middag med festligheter i Skövde kulturhus. Fantastiskt god mat, bra underhållning och 400 trevliga deltagare från hela Sverige. Jag vek av efter middagen innan dansen startade till vinnarna av 2010 års dansbandskamp "Elisa´s" intog scenen. Det var nödvändigt för att förbereda dagens övningar och packa väskan. På tåget har jag just pratat med personer som deltagit på konferensen, de var så nöjda med hela arrangemanget i Skövde, värdskapet och inte minst gårdagskvällen med god mat, underhållning och Elisa´s :)

Värdskapet är viktigt, i Skövde har vi en vana av att arrangera möten och evenemang av allehanda slag. Veckans stora konferens och årsmöte med Svenskt Vatten innebär nya goda ambassadörer för Skövde som förhoppningsvis kommer att komma tillbaka.

Morgonen inleddes med ett frukostmöte med Svenskt Näringsliv på Hotell Billingen om 2010 års företagsrankning. Som jag skrivit tidigare på bloggen så behöll Skövde tätpositionen i Skaraborg som den mest företagsvänliga kommunen och  plats 39 i riket. Företagsrankningen är lite som ett examensprov varje år, Skövde har nu under flera år legat bland topp 50 i landet och den visar att kommunens arbete som bygger på långsiktigt bra relationer med näringslivet och kontinuitet i arbetet ger resultat :)

På förmiddagen har jag uppdaterats kring försvarsfrågorna, dels angående rekryteringen av soldater som ser mycket bra ut och följer den beslutade planen samt det fortsatta arbetet inom försvarsmaktsrådet. (Försvarsmaktsrådet är ett samverkansorgan mellan Skaraborgs försvarskommuner och Försvarsmakten för att bland annat hantera omställningen till det nya försvaret). Under Almedalsveckan kommer Skövde kommun och Försvarsmaktsrådet att arrangera ett seminarium tisdagen den 5:e juli. Temat kommer handla om personalförsörjningen till försvarsmakten och kommunernas respektive försvarsmaktens roll i det nya försvaret. ÖB Sverker Göransson och jag själv är några av de som kommer medverka i panelen.

I dag till lunch var jag inbjuden av Skövde-Billingens Rotaryklubb för att hålla föredrag om uranprospektering i Västgötabergen, kommunernas inställning och minerlagstiftningen. En stor skara medlemmar hade mött upp och det kom upp många intressanta frågor.

Nu sitter jag på tåget till Stockholm för ett nytt möte i eftermiddag. I morgon håller SmåA föreningsstämma i Stockholm. Sedan 2002 har jag varit styrelseordförande för A-kassan med ca 120 000 småföretagare som medlemmar. Ett av de få uppdrag som jag valt att behålla även som kommunalråd. Jag tror att det är viktigt att som politiker inte tappa fotfästet och kontakten med verkligheten. Ordförandeskapet ger mig många och viktiga kontakter med småföretagare över hela Sverige och ger mycket stimulans som förhoppningsvis också gör mig till en bättre politiker.

Ha en fortsatt bra torsdag
/Leif

Idag har jag haft en riktig toppendag! Den har varit lång men oj vad många trevliga människor jag har träffat - värme, glädje och gott humör - sånt ger energi!! :)

Fast dagen slutade inte riktigt som den börjat...
Vi har haft strålande solsken och värme hela långa dagen, men på kvällen började det helt plötsligt blåsa (och då menar jag inte lätt bris utan det blåste hårt!) och sen började de blixtra och åska varpå himmelen formligen öppnade sig - och den himmlen innehöll mycket regn den...Väl hemma har jag tagit en lång varm dusch, så snart känner jag mig som en människa igen :)

Go´kväll!
~Titti

20110511348 (MMS)

-Leif- Svenskt Vattens stämma i Skövde. Jag har på förmiddagen hälsat 400 ombud från hela Sverige välkomna till Skövde och svingat ordförandeklubban under årsmötesförhandlingarna. I två dagar är man samlade för att diskutera viktiga VA frågor. Vatten är vårt viktigaste livsmedel och vinterns problem i Östersund och Skellefteå visar vad oerhört sårbara vi blir vid störningar i vattenförjningen. 
En annan alltid lika het fråga är spridning av certifierat avloppsslam på åkermark. Ingen lätt fråga, trots certifiering av slammet råder delade meningar om de långsiktiga effekterna och jag anser att det även fortsättningsvis behövs stor restrektivitet av spridning tills de långsiktiga riskerna och effekterna för livsmedelsproduktion på slamgödslad åkermark är klarlagda. / Leif

20110510345 (MMS)

~Titti~ Leif sitter och förbereder en presentation, jag är tröttare än trött... Ja vi har bråda dagar båda två, även om jag inte jobbar till sent vareviga kväll som Leif! Min cykelträning har verkligen kommit i skymundan - det blir till att ta krafttag i helgen vill jag lova! Go'natt :) ~Titti

Åh vad härligt väder det är!! Jag blir så glad av solen!!

I strålande solsken är alla utsikter vackra :)

Klarblå himmel = vacker himmel!

 

Hoppas att Du också har en lysande dag!

~Titti

Denna veckan är fullspäckad med än det ena än det andra. Dagen har varit full av möten och valarbete. I kväll har Centerpartiets fullmäktigegrupp lagt sista handen vid budgetarbetet 2012-2014, nu återstår lite småjusteringar och ett sista möte mellan Allianspartierna i veckan innan den ska presenteras nästa måndag. Förutsättningarna har förändrats till det bättre efter den senaste skatteunderlagsprognosen, något Skövde delar med de flesta av Sveriges kommuner och landsting. Den minskande arbetslösheten slår nu igenom med ökade skatteintäkter som följd. Samtidigt så vet vi att konjunkturer kommer och går och det gäller som alltid att både gasa och bromsa i ekonomin. På väg hem i kväll kom jag att tänka på vad jag en gång i tiden hörde Torbjörn Fälldin säga: Det är ingen konst att vara politiker när det inte finns pengar, konsten är att vara det när det finns pengar. Så sant, så sant!

I morgon tisdag ska jag ägna förmiddagen åt infrastruktur frågor och ha möte med kommunledningen i Tibro. Sedan blir det lite valarbete innan kvällenm aktiviteter tar vid. 

Onsdag har vi kommunstyrelsens arbetsutskott, därefter ska jag hälsa Svenskt Vattens Årsstämma välkommen till Skövde och sitta stämmoordförande på årsmötet med ca 400 delegater från hela Sverige. Onsdagseftermiddagen blir det beredningar och sista avstämning av budgeten med Allianskollegorna innan jag representerar Skövde kommun på Svenskt vattens bankett.

Torsdag morgon har vi frukostmöte med Svenskt Näringsliv där årets kommunrankning om företagsklimatet ska presenteras. På lunchen ska jag hålla föredrag för en av stadens Rotaryklubbar om uranprospekteringen i Västgötabergen. Efter det bär det iväg till Stockholm för att förbereda fredagens stämma med Småföretagarnas Arbetslöshetskassa. 

Lördag väntar valspurtsarbete samt att jag har fått den stora äran att inviga en ny konstutställning på kulturhuset klockan 14.00 "Sport i Konsten" den kommer sedan att pågå till den 27 augusti. På söndag blöir det valsedelsutdelning och förberedelser inför måndagens konferens om offentlig fastighetsförvaltning i Sigtuna där jag ska prata.

Söndagen ska givetvis avslutas med valvaka och så klart mycket jubel då vi ska fira nya centerframgångar i omvalet till regionfullmäktige i Västra Götaland.

Hoppas att du också får en innehållsrik vecka!
/Leif 

God morgon!

Utav någon anledning har de senaste inläggen inte publicerats på bloggen.. Vet inte varför? :(

Men de kanske poppar upp rätt vad det är?!

Idag känner jag av gårdagens intervallträning som avslutades med utfallssteg till benen kändes som spagetti

(Bilden är lånad från google)

Tur att jag gillar träningsvärk! ;)

Ha en bra dag!
~Titti

Två intensiva kampanjdagar är tillända. Tidigt på förmiddagen träffade jag CUFs förbundsstyrelse som har haft möte i Skövde sedan i fredags för att lägga upp dagens kampanjande. I går deltog CUF:arna aktivt i kampanjandet på torget och mötte Skövdeborna, idag så har de delat centertidningar till några tusen hushåll i centrala Skövde. Stort tack för en suverän insats :)

Under tiden som CUF:arna delade tidningar så var jag och besökte den Syrisk Ortodoxa kyrkan och pratade om regionvalet och Centerpartiet tillsammans med Shorik Adam som är en av kandidaterna på Skaraborgslistan och medlem i den Syriska Ortodoxa församlingen. Intresset var som vanligt stort, jag har besökt kyrkan och församlingen flera gånger sedan kyrkolokalen invigdes i början av 2000-talet. Det blev på många sätt ett kärt återseende med många av församlingsmedlemarna. Frågorna och intresset för valet var många, betydligt fler än jag förväntat mig :)

För en liten stund sedan så hade valledningen en avstämning med de 49 kommunkretsarna i regionen, efter den så känns det som ljuv musik. Vi ligger bra till med materialutdelning, engagemanget är högt, media skriver om C. Nu gäller fortsatt arbete ända in i kaklet, för Västra Götaland behöver en ny majoritet med ett starkt Centerparti. Skälen till det är enkla:
- Laga maten på varje sjukhus nära patienten som en del i tillfrisknandet och rehabiliteringen. Nej till centralkök!
- Stärk ambulansvården, inför en tiominuters garanti över hela regionen!!'
- Rätt vård på rätt nivå!
- Satsa på utbyggd kollektivtrafik som går i rätt tid!

Nu väntar en rolig vecka med mycket kampanj och många möten!

/Leif

Igår kväll tittade vi på filmen InceptionGillar du Matrix-filmerna skulle du gilla den här!

I filmen lever de i olika drömmar, det gäller att hänga med i filmen så att man vet när man är i verkligheten eller i drömmen (och då kan det även vara "drömmen i drömmen"). Hänger du med? Det gjorde inte vi heller hela tiden... Men jag gillade den

Nu ska jag ut i solen och njuta av solen :)

~Titti

Du väljer själv

Vi valde att förtidsrösta idag på Stadshuset i Skövde. Där fick vi reda på att det var många som hade valt att göra som vi och då har ju förtidsröstningen precis börjat.

Bådar gott för valdeltagandet kanske? :)

/Leif

20110507342 (MMS)

Valstugan öppen, kampanjdag för ett grönare och företagsammare Västra Götaland. /Leif

Efter en vecka med mycket resande känns det oerhört skönt att åter sitta på tåget hem. Nu väntar en kväll och en helg fylld med valarbete inför nästa veckas regionval. Valet är viktigt det berör alla invånare då det handlar om sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur mm.

Det behövs en ny politisk majoritet som kan ta beslut och vågar satsa på framtiden. Resultatet av eller snarare bristen på resultat av Socialdemokraternas minoritetsstyre med V, Mp och Sjukvårdspartiet sedan valet i höstas förskräcker inte minst för Skaraborgs del. Miljöpartiet säger nej till utbyggnad av E20 till fyrfältsväg för i deras värld ska inga bilar finnas, S duckar och vågar inte ta debatt med sitt stödparti! Den styrande minoriteten vill införa enhetstaxa i kollektivtrafiken och ta av resurser från vården för att klara utbyggnaden av kollektivtrafiken för att klara fördubblingsmålet, häpnadsväckande måste jag säga!.

S och Mp vill skapa få storkök för tilllagning av maten på våra sjukhus. Detta säger Centerpartiet nej till. Vi anser att maten ska lagas på sjukhusen nära den som ska äta den. Vi vet att bra mat från bra råvaror är en viktig del för rehabilitering och tillfrisknande.

Valet är lika viktigt oavsett var du bor i regionen. Därför är det viktigt att du röstar den 15 maj. En röst på C är dessutom en röst för en ny handlingskraftig majoritet i Västra Götaland.

Ha en trevlig helg
/Leif   

Idag var det vårrusedags! Men det började inte riktigt som jag tänkt mig.

Först kom vi iväg senare än planerat (fast i ärlighetens namn hade vi nog räknat med det :P ), sen körde vi fel inne i Jönköping så det tog definitivt längre tid än vi trott att komma på plats.
Så vår uppvärmning bestod i att kuta till startfållan för att över huvudtaget hinna starta innan sista gruppen!

Det ösregnade på vägen till området och jag kände mig som en dränkt katt :s

Vårruset 2011

Men med tanke på att jag förra året - Vårruset 2010 i Vänersborg - inte kunde springa alls, så var jag bara nöjd med att kunna springa vare sig det regnade eller inte! :)

Loppet gick bra, vi sprang tillsammans jag och Ulrika,
det var två glada tjejer som spurtade in i mål!

Två nöjda målgångare!

Och efter det väntar ju den mysiga obligatoriska picknicken
- såå mysigt med härlig utsikt över vattnet

Picknick vid vattnet

En härlig kväll helt enkelt - nu ser jag fram emot nästa gång jag och Ulrika springer!

~Titti

I tisdags var det möte i Stockholm med trästadsutskottet, igår Lantmännens stämma i Stockholm, nu är jag i Uppsala för möte med SKLs  ( Svergies Kommuner och Landsting ) fastighetsfond, ett möte som pågår till i morgon eftermiddag. Vi ska bland annat titta på så kallade OPS lösningar av fastigheter som används av Uppsala kommun, (OPS står för: Offentlig Privat Samverkan).
 
Mellan resandet har jag hunnit vara hemma några vändor och göra en del budgetarbete i kommunen. I veckan kom SKL med en ny skatteunderlagsprognos för 2011 och kommande år. Utan att gå in i detalj så kan jag konstatera att svensk ekonomi går bra och sysselsättningen har ökat snabbare än förväntat. Detta ger ett positivt utfall för många kommuner och landsting när det gäller skatteintäkterna 2011 och prognoserna för de kommande åren kan nu justeras upp. 

Den 16 maj ska budgeten presenteras, nu återstår en del finlir innan Alliansen i Skövde den 16:e kan presentera budgeten.

Ha en bra dag
/ Leif

Jag tillhör dem som vill sitta vid fönsterplats på flygplanet och jag sitter och tittar ut läänge.
Det är så vackert! Molnen som ser ut som bomull, det vackra ljuset, marken som är ett miniatyrlandskap - ja allt faschinerar mig! :)

När vi lämnade Sverige var det inget toppväder om man vill se mycket...Men högt ovan molnen klarnade det upp!Och då kunde man se mer...Vi mellanlandar i Frankfurt

Frankfurt sett från ovan

En bit på väg, men det är många timmar kvar innan vi är på plats...

~Titti

Just nu sitter jag och redigerar bilderna från vår bröllopsresa.
Det är oftast jag som står bakom kameran, så Leif har inte sådär jättestor koll...
Vilket han också visade när han fick frågan om vi tagit många kort.
- Nej vi tog faktiskt inte så många. svarade han

Okej "många" är ju en tolkningsfråga men jag tycker iaf inte att 650 bilder räknas till få... ;)
(det gjorde inte han heller när han väl hemma fick se alla!


Så jag har en del att gå igenom som ni förstår och jag har ju bara haft min
lagade dator i mindre än en vecka.

Hursomhelst, jag ska försöka börja lägga upp lite bilder i olika inlägg


Ja kan säga som så att vi hade en intensiv tid innan vi åkte på vår resa,
så packade det gjorde vi in i det sista
(but what else is new..? ;) )

Vi hann sova hela 45 minuter innan vi steg upp för att påbörja vår resa
vi åkte mitt i natten

Avresa mitt i natten

Vi var framme på flygplatsen tidigt på morgonen - dimmigt och lite kyligtFörväntansfulla!

Tänk om vi visste redan då vad härligt vi skulle få :)

~Titti

Lena Mellin skriver i sin kolumn i Aftonbladet att det är dåligt av partiledarna att de inte bedriver mer valkampanj i Västra Götaland inför omvalet till regionen den 15 maj.
 
Jag tycker det är viktigt att valet handlar om det som regionen sysslar med, sjukvård, regional utveckling, kollektivtrafik och kultur. Låt därför valet vara ett regionval och inte en spegelbild av rikspolitiken. Valet är viktigt då det berör alla boende i hela Västra Götaland och det är de regionpolitiker som kommer att väljas som avgör de viktiga frågorna, inte Juholt eller Reinfeldt. Därför är det viktigt att inte statsråd eller partiledare tar över valkampanjen, utan att det är regionkandidaterna som debatterar och möter väljarna.

/Leif Walterum 
¨

20110504340 (MMS)

Stämmoordförande på Lantmännens stämma i dag. I hotellentren är det dagen till ära uppdukat med Lantmännengruppens produkter kända varumärken som: gogreen, AXA, Kungsörnen med flera. 
För mig är det premiär som stämmoordförande på Lantmännens stämma. Under åren har det hunnit bli ganska många liknande uppdrag i LRF och lantbrukskooperationen. Ett sätt för mig att fortsätta hålla kontakten med bondesverige och de aktuella frågorna i livsmedelsnäringen som är så viktiga för utveckling i hela landet. Ha en bra onsdag /Leif

Idag på morgonen har Svenskt Näringliv presenterat sin stora undersökning om företagsklimatet i samtliga Sveriges kommuner. För Skövdes del är det angenäm läsning, vi håller ställningarna jämfört med de senaste åren. Plats 39 av totalt 290 kommuner. Jag är särskilt glad att vi just håller ställningarna över tid det visar på stabilt bra företagsklimat i Skövde kommun vilket ger bra och stabila villkor för näringslivet. Som alltid finns det utvecklingsområden ett sådant är att fortsätta satsa på entreprenörskapet i skolan ett område där vi klättrat jämfört med tidigare år. Vill du läsa Skövdes siffor och övriga kommuners ställning klicka här.

Sitter nu på tåget mot Stockholm för att i eftermiddag ha möte med Trästadsutskottet. Trästad 2012 har under det senaste året tagit ordentlig fart över Sverige, själva projektet går nu in i en slutfas effekterna av det är tydliga intresset för byggande i trä har ökat stort inte minst när det gäller flerfamiljshus i trä. Skövde kommuns eget trästadsprojekt "Frostaliden" var från början tänkt med ca 150 lägenheter, intresset nu inför nästa års byggstart talar för det dubbla. Detta är bra för miljön, konkurrensen inom byggsektorn, det ökar förädlingsgraden av trä i Sverige och ger nya arbetstillfällen.

Ha en bra tisdag
/ Leif

~Titti~ Låt gå för aprilsnö, men snö i maj är INTE okej :(

20110502338 (MMS)

Kommunfullmäktige inleds med information kring den nya gymnasieskolan. Varför en ny gymnasieskola? Minska avhoppen, stärkt koppling till arbetsmarknaden, ökad samverkan skola och arbetsliv är några av de viktigaste skälen. Gymnasieskolan kommer innehålla 12 yrkesprogram och 6 högskoleförberedande program, det finns också lärlingsutbildning. Ett nytt betygssystem införs med 5 godkända betygssteg. Under 2 år kommer det finnas två parallella gymnasieskolor när hela gymnasium 11 införs. Nuvarande individuella programmet ersätts med introduktionsprogram som ska vara bättre anpassad utbildning med bättre resurser. Mycket spännande händer som sagt inom gymnasieskolan. Sverige har halkat efter i internationella jämförelser under en lång rad av år, det är inte bra för den internationella konkurrenskraften så det är hög tid för en genomgripande reform. Skolan ska motivera elever till lärande. Jag hoppas mycket på gymnasiereformen, den var nödvändig efter decienner av socialdemokratisk flumskola. /Leif

Liksom förra året firade vi Valborg på Stenungsbaden

Vi åkte igår och kom lagom till Afternoon tea, alltid lika gott!

Sedan spenderade vi eftermiddagen på spa:t och njöt av den varma aprilsolen sittandes i jacuzzi, mysigt värre!


Schysst utsikt från vårt hotellrum

Havsutsikt är alltid plus!

Vi träffade de som liksom vi har varit med tidigare år och vi hade en mycket trevlig kväll.

Gladys Del Pilar stod för underhållningen

Gladys Del Pilar

Det blev en dansant kväll, riktigt riktigt trevligt :)

~Titti

Idag har jag tittat lite på William & Kate´s bröllop som jag hade spelat in


Brittisk kärlek

Jaa kärlek är vackert :)

Sist jag tittade på royalistiskt bröllop var den 19 juni, det var också vackert!

Svebska kronprinsessbröllopet 19 juni 2010


Jag och Leif har haft en mycket trevlig helg, berättar mer om det i nästa inlägg...

Hoppas att Du också har haft en bra Valborg och ser fram emot veckan som kommer :)

~Titti

20110501334 (MMS)

Stor uppslutning i Häggum mot uranbrytning i Västgötabergen trots kyla och regnstänk. / Leif