dsc00194 (MMS)

Nu har mamma och pappa kommit och hjälper till vad de kan. Det är bra det. Tyvärr är det en del saker som har börjat strula... :-( Som stolsöverdrag som inte passar och skrivarinställningar som inte stämmer.. Men som prästen frågade mig tidigare idag: - Jamen är det viktigt då Titti? Nej det är väl inte det.. (men det ÄR irriterande!) ;-) Ja ja fler och fler saker blir iaf gjorda, och det är fantastiskt höstväder så humöret är ändå gott :-) ~Titti

God morgon!

Klarblå himmel under dagen igår gjorde att det var stjärnklart vilket ledde till kall natt med frost. Det gillar vi! Frosten gör att höstfärgen på löven förstärks. Det är vår förhoppning att på lördag har stoltserar naturen med sin egen färgpalett :) 


(Tryck på Play för att spela filmen)

Ha en underbar höstdag!
~Titti

Idag har det varit en intensiv dag med många möten. Titti drar det stora lasset med planeringen av bröllopet, och hon gör det med bravur vilken tur jag  har att snart få henne som fru! Väl hemkommen har jag också kunnat dra ett litet strå till stacken, Titti bockar av på listan som nu har minskat till 66 punkter :)

Ikväll har även blivande svärföräldrarna anlänt så nu kan nog Titti får ännu mera hjälp, något hon förtjänar. Jag har fortfarande en arbetsdag kvar innan jag helt kan fokusera på bröllopet på lördag.

God natt
/Leif

dsc00189 (MMS)

Nu har jag varit på ännu en provsminkning vågar knappt tala om hur många men det har varit för många iaf... Men den här gången blev jag supernöjd! Äntligen var det en person som förstod mig och som sminkade mig som jag VILLE! Vilken lättnad :-) Så punkter stryks äntligen och så har jag köpt många många meter sidenband... Nu ska jag försöka bli klar med festprogrammet! Hörs senare! ~Titti

Ojojoj vad många roliga saker som hänt de senaste dagarna! Det första som hände på måndagen var att mitt inlägg om att jag klarat Tjejklassikern 2010 hamnade på förstasidan på  blogg.se - och OJ bloggläsarstatistiken sköt i höjden!! Till dags datum har jag fått 47 kommentarer på det inlägget - där ALLA talar om att jag har varit såå duktig och ska vara stolt över mig själv - fatta vilken egoboost :D TACK FÖR ALLA UNDERBARA KOMMENTARER!!!

Sen igår då: jag var hos frissan och fixade lite inför dagen B... Min duktiga frisör sitter och gör mig extra fin och lockar håret och helt plötsligt kommer mina underbara kollegor in (från alla håll kändes det som!)!! På med tiara och iväg - jag blev så överraskad, jag hade verkligen inte förväntat mig detta - det var så himla roligt!! :D

Här är tjejen som har fått vara med om inte bara en utan TVÅ möhippor - vilken turtjej är inte jag va?!

                        


Jaa ni förstår va? Jag har roligt så det förslår! Okej, men nu är det hardcore jobb som gäller - 90 punkter på Att-göra-listan - nu ska ni få se på siffror som dalar!! ;)

~Titti

PS. Jag har inga bilder från den här möhippan heller, men jag tror att jag får det av kollegorna endera dan... ;)
I fredags beslutade Centerpartiets partistyrelse att tillsätta en analysgrupp som får till uppgift att analysera valresultatet och valrörelsen. Uppdraget kommer ledas av Annie Johansson riksdagsledamot från Jönköping i gruppen ingår ytterligare 11 personer varav jag är en.
Det känns hedrande att få förtroendet att ingå i gruppen, efter att jag  pratat igenom det med Titti tackade jag ja.
Gruppens har mandat att vända på alla stenar och också ett mandat att blicka framåt. 2010 är som sagt ett år när det mesta händer för mig och Titti: Titti har klarat tjejklassikern i år, valet är avklarat, bröllop till helgen och från och med nu och några månader framåt blir det fokus på hur Centerpartiet skall vinna valet 2014.
Just nu sitter jag på tåget mot Göteborg för att diskutera valutgången i regionvalet, en inte helt enkel situation när valjarna inte gav något tydligt regeringsalternativ makten. Ytterligare en utmaning att ta tag i :)

Ha en trevlig kväll
/ Leif 

dsc00179 (MMS)

Nu har jag och Leif träffat kantorn och bestämt vilka psalmer och vilken in- och utgångsmusik som ska spelas på bröllopet. Det här känns riktigt bra :-) Jag längtar verkligen till på lördag! Det enda jag just nu skulle vilja ändra på är att jag skulle behöva sisådär 68 timmar per dygn... Tre dagar kvar och 92 punkter på listan... Ja ja det är la bara att effektivisera?!! ;-) ~Titti

Det politiska arbetet börjar återgå till det normala igen efter valet. På morgonen idag träffade jag de tjänstemän som bereder frågan för öppnande av ett ungdomens hus i Skövde. Det är en fråga som diskuterats under flera års tid. Nu har ordförander och viceordförandena i de nämnder som har ungdomsfrågor på sin agenda enats om att detta är en prioriterad fråga. Som kommunalråd är jag ordförande i en politisk styrgrupp som heter Livskvalitet För Unga, förkortat LQ.
Det är viktigt att öka ungdomars delaktighet och inflytande. Ett ungdomens hus skapat av och för ungdomar har länge stått på ungdomarnas agenda. Jag vet att det är oerhört viktigt med ett bra förebyggande ungdomsarbete, misslyckas det i tidiga år kan kostnaderna för samhället bli mycket stora och inte minst för den enskilde och dennes familj.
Förebyggande ungdomsarbete är en prioriterad fråga för mig och Centerpartiet sedan länge. Att vi nu tar steg för steg mot att förverkliga ungdomarnas önskan om en möteplats i centrala Skövde känns oerhört bra. Beslut i frågan kommer fattas av kommunfullmäktige i november när budgeten för 2011 slutligen antas.

Ha en härlig dag
/ Leif

Tjohoo jag klarade det - jag har min tjejklassiker!! :D

Igår ringde klockan kl. 05 liiiite segt... På vägen upp till Stockholm satt jag sen med laptoppen i knät och så gjorde vi klart vigselprogrammet :)

Väl på plats blev jag bara nervösare och nervösare... Lidingöloppet har hela tiden varit den utmaning som jag har bävat för mest. Det här var "THE Challange"!!

                    Hämtat ut mitt kuvert
                    Här hämtar jag ut mitt kuvert med startlapp, chip med mera


                    Vid starten till Lidingö Tjejlopp
                    Vid starten - mycket folk som vanligt!


                    Uppvärmning
                    Några killar värmde upp oss tjejer

                    Strax innan startskottet gick...
                    Snart går startskottet!!

Jag vet inte riktigt hur många startgrupper det var denna dag, men det var 10 minuter mellan varje grupp och i varje grupp var det flera hundra tjejer - så vi var många som kutade runt i skogarna igår! ;)

                    Tjejer på språng!

Jag hade verkligen inte en aning hur det skulle gå när jag gav mig iväg. Men det var såå kul och det gick såå bra, och jag är så nöjd! Strax innan mål stod en av mina bästa vänner och hejade på mig, då fick jag en extra kick, la i högväxeln och spurtade in i mål där min älskade fästman stod och väntade förväntasnfullt och med en öppen farm - så gott :)


  Så nu har jag äntligen min Tjejklassiker - 2010 har varit ett fantastiskt år!!

     Tjejvasan 2010          Tjejvättern 2010          Vansbro Tjejsim 2010
     Tjevasan i februari                Tjejvättern i juni                    Vansbro tjejsim i juli

                    

                    Lidingö Tjejlopp 2010
                    Lidingö Tjejlopp 2010


                             I DID IT!! Jag är stolt över mig själv, en härlig känsla :D

                                                           ~Titti

20100926035 (MMS)

Grattis till min underbara fästmö som idag klarat det sista av de fyra momenten och får sin efterlängtade tjejklassiker. Det är många händelserika helger på raken nu! /Leif

20100926031 (MMS)

Nu har min fantastiska fästmö startat på Lidingöloppet, sista etappen i tjejklassikern. Nu väntar en stunds väntan för en stolt fästman / Leif

dsc00176 (MMS)

Vi steg upp tidigt idag. Packade väskan och matsäcken och sitter nu i bilen på väg mot Stockholm. Idag ställs jag inför min fjärde och avslutande utmaning av Tjejloppen: Lidingöloppet. Man skulle ju kunna ställa sig frågan hur jag tänkte när jag planerade in en tjejklassiker samma år som vi gifter oss och med sista loppet helgen innan bröllopet..? Svaret är: jag tänkte inte. Hörs senare - håll tummarna nu! :-) ~Titti

Nu är personrösterna i kommunvalet färdigräknade. Jag fick totalt 660 personröster tvåa blev riksdagsledamoten Ulrika Carlsson med 356 röster. Av Centerpartiets 3716 röster i kommunvalet i Skövde valde lite drygt 48 procent att kryssa en kandidat och som vanligt är centerväljarna duktiga på att kryssa. Denna gången var det endast Folkpartiet som hade en något högre andel som kryssade en kandidat.

Kommunlistan detta valet hade en mycket bred sammansättning, ungdomar, pensionärer, företagare, anställda, boende i alla landsbygdsdelar och i tätorten. Balans mellan män och kvinnor. När man nu ser hur kryssen fallit ut är det intressant att se att inget annat parti har fått kryss fördelat på så många kandidater. Till exempel har våra ungdomskandidater Jonas Larsen och Sara Mårtensson fått fler kryss än många andra:)

Det är skönt att valet är över och kryssen är räknade, det känns mycket bra att stå som klar etta och med det stödet fortsätta som kommunalråd. Centerpartiet inledde under förra mandatperioden en förnyelse av partiet, arbetssätt och har attraherat många nya aktiva medlemmar. Det roliga arbetet måste fortsätta för att attrahera nya väljare 2014.

Go natt
/ Leif  

God eftermiddag!

Hittills har vi haft en mycket produktiv dag! Nu kan Leif vara delaktig på ett helt annat sätt och det känns mycket roligare att vara två nu i "upploppet" till brölloept :D

Idag har vi provsmakat hela 7 (!) olika tårtor - gott gotti gott gott!! Igår provsmakade vi ju menyn till bröllopsmiddagen och det enda vi var osäkra på var desserten. Båda var så himla goda, fast två helt skilda smaker så vi bestämde igår att vi först skulle välja smak på tårtan och se till helheten när vi väljer dessert.

Det komiska var att vi fastnade för exakt samma smaker när vi provade tårtan. Såå till slut valde vi min favorit till desserten och Leif favorit till tårtan. Det svåra valet bestod i att välja vilken smak, för båda var som sagt gudomligt goda - så det var ett delikat problem! ;)

Grejen med dessa val är ju att när gästerna ätit upp desserten är det ju inte meningen att de ska sitta som alldeles mätta och dästa och känna "åh vad gott nu skulle jag gärna lagt mig ner och tagit en nap..." utan tanken är ju att efter desserten ska ju festen börja vi vill att de ska känna "Ja nu ska här dansas och festas så det står härliga till!!" Så det var det vi hade i åtanke när vi gjorde våra val...

Såå  6 dagar kvar, och nu är det "bara" 108 punkter kvar på Att-göra-listan (snittar vi med 18 avbockade punkter per dag så klarar vi det!)

~Titti

Ojojoj nu är det bara en vecka kvar!!

Förlovningsannons

Ojojoj jag är nervöööös!!

Jag vet att det egentligen bara är dumt att vara nervös. Jag har ju inget att vara rädd för? Jag vet att jag kommer säga Ja, och jag vet att Leif kommer säga Ja. Och vi kommer ha stöd och känna kärlek från familj, vänner och människor som tycker om oss när vi ger våra löften - så vad är det att vara nervös för egentligen? Jo för att det är en av de största händelserna i vårt liv - det är stort - men det är härligt!! :D


Imorse när jag vaknade var Leif redan uppe, och hade bakat! Inte var dag man vaknar av den doften.. Nu ska vi snart åka iväg till vår konditor - vi ska provsmaka olika tårtor innan vi bestämmer hur vi vill ha vår bröllopstårta. It´s hard work but someone has to do it... ;)

Hoppas du har en trevlig helg framför dig!
~Titti

Det dröjde länge innan det blev ett blogginlägg idag :(  Jag har suttit upptagen stor del av dagen i möten och telefon. Förberedelserna inför stundande förhandlingar mellan partierna pågår för fullt, bland annat gäller det att gå igenom alla olika val till nämnder, styrelser, bolag, stiftelser, samverkansorgan mm som ska ske när en ny mandatperiod startar.  Det är många hundra olika poster som skall utses i Skövde kommun. På 90-talet när jag var förtroendevald i Lantbrukarnas Riksförbund sa dåvarande medlemschefen att LRF som organisation har 5000 förtroendevalda men mindre än hälften vet om det. Så illa är det förhoppningsvis inte med de kommunala uppdragen.

Absoluta merparten av de kommunala uppdragen är fritidsuppdrag, det vill säga kommunpolitiska uppdraget sker vid sidan om ordinarie arbete. I Skövde finns tre stycken heltidsarvoderade politiker och ett tiotal som har ersättning mellan 15-50 procent av heltid. Detta har som regel ganska få kommunmedborgare grepp om. Det är viktigt att det finns politiker med olika bakgrund, yrken, boende, ålder och så vidare allt för att få en så bred samhällsförankring som möjligt det är det svenska systemet med många fritidspolitiker en garant för.

Ha en fin fredagkväll
/ Leif

dsc00174 (MMS)

Tjohoo bröllopstidningar finns åter att köpa i affären, så nu har jag laddat :-D Jag och Leif har smakat av rätterna som ska serveras på vår bröllopsmiddag. Provsmakningar gör man av en anledning - för att försäkra sig om att det blir så som man önskar och för att kolla så det verkligen passar en i smaken. Det var tur att vi gjorde det för jag är ganska "kittslig" när det gäller mat.. I det här fallet höll en sparris på att slinka med (jag gillar inte sparris!) så den har vi nu satt stopp för och ersatt med något gott :-) Varmrätten redigerade vi bara en grönsak. Svårare var det med desserten vi fick smaka två och de var såå goda båda två! Blir ett mycket svårt val.. Vi ska avvakta till imorgon när vi smakat olika tårtor.. Skulle jag ha det såhär varje dag så hade jag rullat fram i altargången! :-P Hoppas att du har en trevlig fredagkväll ~Titti

Det blev sent igår, men det var det värt för det var riktigt trevligt :)

Jag, med flera hade arrangerat en föreläsningskväll som hade som rubrik

"Mat i allmänhet och grynkorv i synnerhet"

Föreläsning


Efteråt gick jag upp på scenen och tackade föreläsaren
som fick en blombukett med vackra höstfärger

Vackra höstblommor


När jag stod där uppe på scen så tog plötsligt en annan av arrangörerna mikrofonen och "kuppade" mig: Hon berättade att jag snart skulle stå brud och lyckönskade mig och Leif och gav oss varsin gåva - så sött!

Det här tyckte föreläsaren var roligt som sa:
- Jamen om jag nu står här med vackra blommor och en blivande brud vid min sida så kan jag väl få dra ett par roliga historier om det?
Och så gjorde han det och alla skrattade gott - vilken avslutning :)


Jaha sen kommer vi då till det som anknyter till det som Leif skrev om i sitt förra inlägg... Har jag gått och blivit Västgöte? Ja jag vet inte...? Beror på vad man lägger i den betydelsen antar jag? För Leifs del verkar som att jag har blivit det i och med att jag nu gått igenom invigningsritualen och ätit grynkorv - för första gången i mitt liv!

Föreläsningen hade ju som sagt grynkorven i fokus och efter föreläsningen bjöds hela punbliken på grynkorv med alla tillbehör:

Grynkorv med alla tillbehöv

Lokalt producerad grynkorv, äkta potatismos, stark senap och lingonsylt

Jag hade som sagt aldrig ätit grynkorv förut
och hoppades i mitt stilla sinne att jag skulle slippa undan det..
För ärligt talat: Hur aptitliga ser de ut egentligen??

Grynkorv i stora lass!

Lyckligtvis kan jag tala om att de smakar bra mycket bättre än vad de ser ut - helt okej faktiskt
- och DET ÄR GOTT BETYG om det kommer från en som egentligen inte äter korv över huvudtaget!

Grynkorv är den skaraborgska nationalrätten. Småländska som jag är bara måste jag ju kontra med den småländska nationalrätten: Isterband med dillstuvad potatis och lingonsylt
Smaken och ingredienserna påminner om grynkorven.

Smålands nationalrätt                   

Jag kan erkänna att jag inte är särskilt förtjust i Isterband heller, men någon gång per år äter jag det iaf.. Efterrätten däremot ääälskar jag: Småländsk ostkaka med grädde och sylt!
Avslutningsvis vill jag bara visa vilka fina bordsdekorationer som hade gjorts kvällen till ära

Vackra bordsdekorationer

Det här är ett perfekt sätt att ta tillvara på allt vackert med hösten :)

Höstdekoration               Dekorationer med höstlöv

Vackert eller hur?!

 

Nu ser jag fram emot kvällen då jag och Leif ska provsmaka menyn till bröllopsmiddagen 
Mums! ;)

~Titti

Om jag själv nu får säga det så har Titti blivit en riktig västgöte från och med idag. Ända sedan vi träffades så har jag flera gånger sagt att jag ska bjuda på grynkorv, skaraborgs egen nationalrätt. Trots allt prat om det så har det inte blivit av fast jag är gillar grynkorv själv. Därför blev jag mäkta förvånad när Titti kom hem och berättade att hon ätit grynkorv med alla tillbehör, lingon, senap och potatismos. 
För att bli en riktig västgöte räcker det inte att bidra med skatt, det krävs också att man ska äta grynkorv i vart fall om man lyssnar till sällskapet grynkorvens vänner. Med andra ord min blivande fru har idag blivit en riktig västgöte;)  

Ha en god natt
/ Leif
Just nu pågår räkningen av personrösterna i kommunvalet. Det är som alltid spännande, jag har en klar ledning i antal kryss så här långt följd av listtvåan Ulrika Carlsson. Det finns dock ett stort spänningsmoment om nummer sex på listan Lennart Svartvik som är en välkänd kommunpolitiker ska kryssa sig upp eller inte, just nu har han och listtrean Paula Bäckman båda två lika mycket kryss.

I kväll har Centerpartiet gruppmöte, ska bli intressant att se om vi då har ett klart resultat att rapportera. Jag lär återkomma med mer om personvalsresultatet  på bloggen.

Tidigare idag har jag deltagit på ett möte med Västtrafik om bland annat en ny bussdepå i Skövde. Nuvarande avtal går ut 2014 och vid den upphandlingen skall vi ha en ny bussdepå, en fråga som jag och Skövde kommun driver på. I närområdet till den tänkta nya bussdepån kommer den nya biogasanläggningen att ligga. Skövde kommun liksom Västtrafik har tidigare uttalat att vi då vill att all busstrafik skall upphandlas med Biogas som drivmedel. Jag hoppas nu att dagens möte leder till att frågan kommer framåt och att det innan årets slut står klart att det blir en ny bussdepå och att den byggs för att busstrafken från 2014 skall köras på biogas.

Ha  en bra eftermiddag / Leif 

dsc00164 (MMS)

Ikväll jobbar jag sent eftersom jag är med och arrangerar en föreläsning, och för att jag inte ska få (så mycket) övertid så börjar min arbetsdag lite senare. Det gör jag såklart till min fördel, så nu är jag på väg upp till berget för en joggingrunda :-) Idag blir mitt sista träningspass inför helgens utmaning och jag börjar bli ordentligt nervös... Nu önskar jag dig en trevlig dag! ~Titti

Tittis listor och  punkter att  pricka av till vårt bröllop den  2 oktober har ni säkert läst om på vår blogg. Min egen lista har inte innehållit så många punkter och nu kan jag i varje fall pricka av en efter en massa letande ;) Vilken håller jag dock för hemligt tills vidare ;) Det är nu nio dagar kvar till bröllopet och jag ser verkligen fram emot upploppet.

Valrysaren fortsätter!! Efter detta valet kommer ingen längre säga att en röst mer eller mindre inte spelar någon  roll. I Göteborg fattas fyra röster för att Folkpartiet ska få ett mandat ytterligare. Tidigare i dag har utlandsrösterna och de sista poströsterna gett Centerpartiet i Dalarna ett nytt mandat. Kanske får vi under morgondagen veta om Sverige får och om Fredrik Reinfeldt kommer leda en majoritets- eller minoritetsregering. Spännande är det onekligen.

Gonatt / Leif  

               Jag kan erkänna att det är mycket på agendan och lite tid för att hinna med allt...

                        

                    MEN! Det är väldigt roligt  - jag får göra nya saker och jag lär mig mycket  :)

Önskar Dig en trevlig kväll, själv hoppar jag joggingrundan och åker hem till Leif ist!
~Titti

PS. 9 dagar, 128 saker på listan...

På förmiddagen har jag haft styrelsemöte med SmåA och i eftermiddag blir det några korta möten i Stockholm. Det är intressant att följa hur personkryssen har fallit ut i riksdagsvalet. Förra riksdagsvalet var det en hård kamp om riksdagsplatsen mellan mig och Ulrika Carlsson. Då tog Ulrika hem den med ca 50 kryss fler än mig. I den pågående sammanräkningen är Ulrika ohotad, GRATTIS ULRIKA :) Det ser förvisso ut som att jag blir trea räknat i antal kryss, men det påverkar inte placeringen  på listan då jag inte kommer upp i åtta procent kryss som behövs för det. Trots allt är det roligt att jag fått så många kryss, det hade jag inte förväntat mig :) 

Ha en riktigt bra fortsättning på dagen / Leif

20100921029 (MMS)

I dag har jag haft styrelsemöte med SmåA ( småföretagarnas arbetslöshetskassa) där jag är styrelseordförande sedan 2002. I kväll har vi avslutat dagen med vin och ostprovning på LRF s konferansanläggning Sånga-Säby. Det blev livliga diskussioner om vinerna och ostarna, ett trevligt sätt att få ett gott arbetsklimat i den nya styrelsen. Ha en trevlig kväll /Leif

dsc00163 (MMS)

Egentligen borde jag väl ägna min tid åt att minska punkterna på min Att-göra-lista, men jag är trött och "orkar" inte. Leif är iväg och jag fördriver istället tiden med att bläddra i resekataloger :-) Vi kommer inte åka iväg i direkt anslutning till bröllopet men förr eller senare lär det ju bli iaf och då är frågan vart vi vill åka.. Klassisk sun beach and romance? Eller fartfylld storstadsupplevelse? Eller ska vi kanske boka in en äventyrsresa till djungel eller savann? Ja möjligheterna är många! Jag vet inte vad jag vill, men jag bläddrar och drömmer... :-) Vart skulle DU vilja åka? ~Titti

Så här dagarna efter valet så är funderingarna många. Lokalt i SKövde är jag mycket glad och nöjd över att vi har fortsatt tydlig majoritet för Alliansen. Centerpartiet är näst största parti trots utmaningen från folkpartivännen Mikael Wendt som bedrivit en av vårt lands största personvalskampanjer genom tiderna. Självklart hade det varit roligare om Centerpartiet hållit mandatställningen  och inte tappat två mandat, eftervalsanalysen kommer därför bli mycket viktig. Det går bra för Skövde och det är Centerpartiet som varit det bärande partiet i decennier.

Alliansens seger i riksdagsvalet smolkas av att Sverigedemokraterna blev vågmästare, i varje fall så här långt. Definitivt vet vi inte förrän utlandsrösterna och de sista poströserna är räknade. Som ett led i det oklara parlamentariska läget har Fredrik Reinfledt inlett samtal med Miljöpartiet om ett regeringssamarbete. Läs mer här. Efter att pratat med flera centerpartister under gårdagen är mitt och deras entydiga råd: HÅLL MILJÖPARTIET BORTA FRÅN REGERINGEN!!

Miljöpartiet står för en miljöpolitik som är långt från Alliansregeringen och Centerpartiets politik. Miljöpartiet vill straffa och belägga bilåkande med höjda bensinskatter och kilometerskatt. MP är inte intresserad av järnvägen ute i landet utan enbart av höghastighetståg mellan storstäderna. Med Miljöpartiet i regeringen kommer landsbygdens förutsättningar att försämras. Rovdjur är viktigare i Miljöpartiets Sverige än att människor skall uppleva livskvalitet på landsbygden. Miljöpartiets  politik är en direkt provokation mot Centerpartiets landsbygds- och miljöpolitik. Därför är ett konkretiserat regeringssamarbete med Miljöpartiet uteslutet, detta är en åsikt som delas av många centerpartister jag pratade med under gårdagen.  

Ha en bra dag/
Leif

Jag ska inte hymla med att jag tycker det är skönt att valet är över, nu kanske jag får träffa min blivande man iaf  n å g o t  mer? Han har jobbat otroligt mycket de senaste veckorna - tänk om fler visste hur mycket jobb och engagemang det ligger bakom valrörelserna och hur många det är som deltar! Imponerande :)

Men det finns faktiskt en liten grej som jag "saknar" lite - bussreklamen! Det var faktiskt lite mysigt när jag körde genom stan på väg hem från jobbet och jag hamnar bakom en stadsbuss och så möts jag av en bild på Leif med strålande leende :D Det gillade jag, ungefär som "Ja, ja, om jag inte får se honom irl så får jag se honom på bild iaf!" ;)

                    Centerpartiet bygger Skövde

Detta var ju något som uppmärksammades vid min möhippa också då jag ombads att ställa mig bak vid bussen för att fotas tillsammans med Leif. Det var en hel del människor som såg det och det var några tjejer som stod vid busshållplatsen som kommenterade det hela lite viskande till varandra:
- Hon tycker nog att han är snygg!Ja inte kunde de veta att det var HAN jag skulle gifta mig med? Men det hade rätt iaf - jag tycker att han ÄR snygg! :)

                    Buss-puss!

På tal om möhippan då, jag har fått frågor om  jag inte ska lägga upp bilder och berätta om den? Men det kan jag inte, för jag har inga andra bilder än just dem som jag har lagt upp. Det var dock många foton som togs på mig under den dagen och kvällen men dem har inte jag, jag vet inte hur jag ska få se dem men jag antar att jag får se iaf några av dem 2:a oktober...


Slutligen vill jag passa på att välkomna nya bloggläsare - och ge en webbkram till dem som varit med från början - bloggen växer och det känns kul :)

Go´natt på er - vi hörs igen imorgon!
~Titti

Jaa kan man tänka sig, det fanns ett liv  e f t e r  19:e september också... ;)

Nu är det bara till att fortsätta med bröllopsförberedelserna.


Tur att jag och Leif pratade ihop oss ordentligt redan innan semestern så att vi inte NU skulle upptäcka att vi tycker olika. Något som paret i filmen kanske borde ha tänkt på...

(Tryck på Play för att spela filmen)

Jaa de ÄR viktigt med förberedelser! ;)

Bara 11 dagar kvar nu...

~Titti
Valet har blivit en riktig rysare på många ställen, med Sverigedemokraterna som vågmästare. I Skövde blir det fortsatt Alliansmajoritet. Centerpartiet håller ställningen som andra parti i Alliansen och därmed räknar vi med att behålla kommunalrådsposten.

I dag har vi alliansföreträdare ätit lunch tillsammans, vi är samspelta och har roligt tillsammans, det bådar gott för de kommande fyra åren.

Stort tack till alla som bidragit i valrörelsen för Centerpartiet och för mig som person!!

Ha en skön eftermiddag
/ Leif
Nu har resultatet kommit in för riket och kommunen och vi vet mandatfördelningen.

Pustar ut lite lätt, blir en god natts sömn, sen ser jag fram emot förhandlingarna som börjar direkt imorgon bitti :)

Sov gott alla!
/Leif
Det här är Titti första valvaka irl - och oj vad det är spännande!!

Valvakan hålls på Scandic Hotell Billingen i Skövde

                  Valvaka på Scandic Hotell Billingen i Skövde

Vi har ätit god hummersoppa, lyssnar och tittar på den TV-sända valvakan och så uppdateras valresultat för riks- landsting och kommunvalen.. 

                  Leif håller koll på senaste rapporterna!

Än är det för tidigt att säga något om utgången. Leif väntar ivrigt på den första rapporten från Skövde.

Vi hörs snart igen!
~Titti & Leif

Idag har jag har stått utanför stadshuset i Skövde och delat ut valsedlar större delen av dagen.

                         Leif Johansson


                  
                 Ikväll är sympatisörer och intresserade välkomna till Centerpartiets Valvaka:

                      Centerpartiets Valvaka 2010

 

Välkommen!

/Leif

Valdagen är en stor dag för mig och alla andra som tror på de demokratiska grundläggande principerna. Centerpartiet kan blicka tillbaka på en mycket lyckad  valrörelse. Vi har visat att centerpolitiken gör skillnad i Sverige, Västra Götaland och Skövde. Vi är den gröna och företagsamma rösten i Alliansen. Centerpartister har i alla tider visat sig vara duktiga och lyssnande politiker, det är inte minst den långa traditionen av centerstyre i Skövde ett gott exempel på.

Jag uppmanar alla, gå och rösta idag och lägg din röst på Centerpartiet och kryssa gärna mig eller någon av våra andra kommunkandidater. 

                    Centerpartiets kandidater i Skövde Val 2010

Övre raden: Ulrika Carlsson, Lollo Persson, Leif Johansson, Paula Bäckman, MaiBritt Zederfeldt, Barbro Ahlrik, Barbro Ekesbo, Orvar Eriksson, Birgitta Johansson, Per-Inge Jonsson,
Nedre raden: Michael Thorsell, Karin Kjellgren, Åsa Olsson, Mats Eliasson, Gunvor Kvick, Karin Torstensson

Hela listan hittar du här!

Ha en bra valdag / Leif

20100919023 (MMS)

-Leif- Centerpartiets valstuga i Skövde är fortfarande öppen. Jämn ström av förbipaserande umgdomar. C och FP har kandidater på plats, partierna med vinnarchans :) I morgon gäller det gå och rösta på framtiden, rösta på Centerpartiet. God natt / Leif

I dagens SLA och i Mariestadstidningen igår kan man under rubriken Vigsel läsa:

                         Förlovningsannons


13 dagar kvar... Jag längtar!! :)

~Titti

Åh vilken dag, kväll och natt jag hade igår! Och vilka fullkomligt uuunderbara vänner jag har
- jag är så lyckligt lottad!!

Möhippan började  på förmiddagen, då jag trodde att jag skulle möta chefen men istället överraskades av två av mina bästa vänner. Så dagen inleddes med diverse uppdrag på stan som även dokumenterades och jag  a n a r  att jag kommer få se dessa foton vid senare tillfälle....


                         Fika på Rådhuskafet
        Fikapaus mellan möhippeuppdragen  på Rådhuskafet för en något nervös blivande brud....Det var roliga,  påhittiga och förbryllande uppdrag jag fick - men kul hade jag, heeela tiden!! :D                         Buss-puss!
                                       Blivande maken fick en riktigt "buss-puss"!!


Senare på eftermiddagen mötte de andra vännerna upp. Roligt var även att flera av dem som inte kunde komma ändå hade ordnat med en hälsning, en liten present eller något annat kul. Jaa jag säger det igen: Jag är så glad över mina fina fina vänner. Kärlek och vänskap har jag
- vilken turtjej jag är! :D

Kramar till Er Alla!
Titti

I natt har Centerpartister runt om i Skaraborg stigit upp i ottan och delat flygblad om gårdagens slutdebatt, som jag skrev om i ett tidigare inlägg i natt. Nu har jag vilat ett par timmar och ger mig i väg till valstugan och torget i Skövde. Det kommer också att bli besök i stadsdelarna, på stormarknaderna och i kväll vid 22 tiden öppnar valstugan igen och håller uppe en bra bit in på valdagen.

Idag har flera opinionsmätningar publicerats, det ser bra ut, men det gäller att alla som vill fortsätta förändringen av Sverige går och röstar i morgon. Det handlar om fortsatt RUT eller SLUT, fortsätta att göra det billigare att anställda unga eller göra det dyrare (+35 000 kr), ordning i ekonomin som ger låga räntor eller gå en osäker framtid till mötes.                                        DET ÄR DU SOM VÄLJER!!

Har du frågor är du välkommen att höra av dig under dagen :)

Ska bli riktigt kul att höra vad Titti har att säga från möhippan, enligt beräkningarna kommer hon hem under dagen. Känns lite tomt vid köksbordet och ingen att fixa frukost till idag. Men jag vet att hon fick en suverän dag och kväll igår ;)

Ha en riktigt bra lördag
/ Leif 

20100918022 (MMS)

Nu börjar utkörningen av rykande aktuellt flygblad skaraborgarna ska vakna upp till och få med morgontidningen. Rubriken "Maud och Centerpartiet vann slutdebatten". Bladet avslutas med ett citat av Maud "Du som tror på framtiden, rösta på Centerpartiet". Ända in i kaklet /Leif

20100917020 (MMS)

Fullt ös i Centerpartiets valstuga :) /Leif

20100917019 (MMS)

I kväll har vi kampanjat utanför affären i Skulltorp. Många positiva samtal har det blivit idag. Härlig stämning och bra opinionssiffror för Centerpartiet och Alliansen. Nu väntar en lång kväll och natts kampanjande, jag blir avlöst 04.00. Ända in i kaklet som Maud säger. Nyfiket undrar jag så klart hur Titti har det på sin möhippa? Hoppas att hon njuter gott och får en underbar kväll med sina gamla vänner :) /Leif

dsc00156 (MMS)

Här går man intet anande för att ha möte med chefen.. Vad händer? Jag möts av två av mina bästa vänner!! Nu blir det möhippa! Hua!! Hur ska denna dag bli...?! Jag bävar med förtjusning :-)

Idag publiceras ytterligare opinionsundersökningar som visar att Centerpartiet har vind i seglen, ökning till 8,9 procent. Riktigt härligt att få sådana siffor på slutspurten
Nu väntar arbete i valstugan, besök vid affären i Skultorp, nattöppen valstuga mm. Det känns oerhört positivt i alla väljarkontakter. På återhörande:)

Ha en härlig dag / Leif

Ännu en dag full av roligt kampanjarbete och trevliga samtal med väljare i Skövde och Tidan. Idag har många kommit fram och önskat lycka till i valet, det känns givetvis oerhört bra. Medvinden för Centerpartiet och Alliansen håller också i sig i två nya opinionsmätningar idag. Båda mätningarna ger egen majoritet för Alliansen och i United Minds mätning får Centerpartiet 8,6 procent högsta siffran på många år :) Något flera bloggare uppmärksammar idag!

I en intervju inför valet 1976 sa den tidigare Centerledaren Gunnar Hedlund de bevingade orden "man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten". Det är så sant! Därför gäller bara en sak, kampanj och åter kampanj ända in i kaklet tills vallokalerna öppnar  på söndag klockan 8.00.

Under en timma på förmiddagen träffade Titti och jag vår präst som ska viga oss. Det blev ett härligt möte, nu känns inte bara valet nära utan också vigseln. Det ska bli så underbart!! 

/ Leif

   

Jag hittade en rolig reklamfilm på youtube...


(Tryck på Play för att spela filmen)


Hahaha såå långt har det inte gått ännu, men jag FÖRSTÅR symboliken!!

15 dagar till bröllopsdagen och 129 punkter kvar på "Att-Göra"-listan... ;)
~Titti

20100916015 (MMS)

Frukostmöte, hur utvecklar vi tjänstesektorn i Skövde? En oerhört spännande och intressant frukost. På Centerpartiets initiativ har Skövde kommun antagit en ny upphandlingspolicy, den nya säger bland annat att det ska underlättas för små företag att delta i upphandling. Införande av fler valfrihetstjänster i kommunal verksamhet öppnar också upp marknaden fö tjänsteföretagandet. Skövdes nya upphandlingspolicy, LOV (Lagen Om Valfrihet), och RUT och ROT avdragen är exempel på praktisk centerpolitik. Ha en bra dag / Leif

God morgon!

De senaste nätterna har mina drömmar helt och hållet handlat om att saker och ting går fel på bröllopet? Jag upptäcker att jag har glömt ta med mig saker, eller glömt att göra något eller så hittar jag inte Leif... Hmm?? Jag vill inte ens öppna min drömtydningsbok och läsa vad dessa drömmar kan betyda... Jag får helt enkelt se dem som tecken på att bröllopsnerverna har börjat ge sig till känna!! Ojojoj....

Nu ser jag fram emot ett möte med vår präst :)

Ha en bra dag!
~Titti

20100915014 (MMS)

Partisekreterare Anders Flanking på besök i valstugan. Anders var ett mycket omtyckt kommunalråd mellan 1989-1998 i Skövde och bidrog till rekordresultat för C i kommunvalet 1994. Roligt att få draghjälp av den fortfarande omåttligt populäre Skövdesonen. / Leif

dsc00153 (MMS)

Idag har jag möte i Hjo så på lunchen passade jag på att handla på Hem & Hobby. Jag har sedan tidigare lagt undan en massa ljus, jag vågar knappt berätta hur många jag köpt, men vi kan säga såhär: jag och Leif kommer ha ljus några år framöver... :-P Hörs igen! ~Titti

Ytterligare en opionsmätning idag (Synovate) visar att Alliansen drygar ut sin ledning och får egen majoritet, den följer samma mönster som tidigare mätningar de senaste två veckorna. För Centerpartiet är det en rejäl uppgång jämfört med förra mätningen och Centerpartiet är nu i alla mätningar över 6 procent.

Sverigedemokraterna får sin högsta notering någonsin över 7 procent, en oroande hög nivå. Sverigedemokraterna har en människosyn som jag och Centerpartiet inte delar. För mig och Centerpartiet är det självklart att alla människor ska ha samma värde och rättighet! En uppfattning som SD inte delar, varför ska svenska medborgare som har en annan kulturell bakgrund klassas som en andra klassens medborgare?

Hur skulle Sverige sett ut utan invandring? Hade Volvo då varit det som Volvo är i Skövde och Göteborg, Scania i Södertälje? Vem skulle då drivit restauranger, taxirörelser? Skulle männen som stödjer SD tagit städjobben? 

I vissa kommuner fick Sverigedemokraterna en vågmästarroll vid förra valet. Det är mycket möjligt att det kommer ske i fler kommuner om dagens opionsmätning blir valresultat. Att få Sverigedemokraterna som vägmästare är ett skräckscenario. Stabilitet och samförstånd brukar vara vägen till framgång i kommunpolitiken det är om inte annat Skövde ett exempel  på. Det är också garanten för att skattebetalarnas pengar hanteras  på ett ansvarsfullt sätt och för att resurser satsas på välfärden och att det sker utveckling i våra kommuner.

För välfärdens och de sunda finansernas skull, hoppas jag innerligt att personer som säger sig stödja Sverigedemokraterna tänker sig för en gång till. Vilket Sverige vill du leva i, ett öppet tolerant eller ett stängt där människor förtrycks?

Ha en bra dag/
Leif

Ikväll har jag jobbat senare än vanligt, men det blir så när man ska träffa föreningsmänniskor - det har ju också vanliga jobb och då får man boka mötestid på deras fritid. Så idag har det inte blivit många punkter avbockade, men 130 kvar, och nedräkningen fortsätter :)

Så nu ska jag packa ihop och bege mig hemåt.. Men hua vad fort det mörknar nu!

                             

                            När jag tittar ut genom fönstret är det ju beckmörkt... :(


Nu ser jag fram emot en timmes bilfärd, ska börja på en ny CD-bok!
Hoppas att Du har det gott i mörkret!
~Titti

20100914013 (MMS)

Full fart i valstugan. Det har varit högtryck i valarbetet idag. Jag har i det närmaste pratat sönder min röst, men det är såååå roligt att valarbeta. /Leif

Ojojoj vad effektiv jag (& leif) var igår! :)

Igår hade jag "back-to-back"-möten i Skövde. Passade utmärkt för det gav mig och Leif tillfälle att luncha ihop och hinna med några ärenden + att jag var på stan när min arbetsdag var slut - det sparade jag massor med tid på!

Så vad gjorde jag igår då? Jo...
...jag inhandlade diverse grejer
...kollade in bröllopstransporten
...undertecknade hindersprövning
...besökte floristen
...besökte Resia och kollade in några förslag på bröllopsresa
...(Leif pratade med prästen & städfirma)
...och lite annat smått ;)

Punkterna på listan HAR MINSKAT = Nu är det bara 132 kvar!! :D
~Titti
I morse kontaktades jag av en av våra bloggläsare. "Du skrev förra onsdagen att Centerpartiets förslag om Trygghetsbostäder skulle behandlas och att du skulle skriva hur det gick, men det gjorde du inte?". Så sant, det missade jag i glädjen över att Centerpartiet fick igenom vårt förslag att det skall byggas trygghetsbostäder i Skövde och att det sker genom ett uppdrag till vårt kommunala bostadsbolag. Samma eftermiddag kunde jag presentera detta när SPF (Svergies Pensionärs Förbund) gästade torget i Skövde. Jag konstaterade att jag var den politiker som fick flest applåder på torget. 

Idag har jag varit i valstugan, delat material, Titti och jag harockså hunnit beta av en del göromål inför bröllopet. Riktigt roligt är att jag har fått så många glada tillrop i dag. Det känns riktigt bra inför söndagens val :)

Ha en fin kväll
/ Leif  

dsc00151 (MMS)

En punkt avklarad - hindersprövning är nu påskriven och inlämnad! Och jag känner mig lycklig!! :-D ~Titti

Idag drar den sista kampanjveckan igång, inga fler debatter är inplanerade, jag kommer finnas vid valstugan på torget alla dagarna, vara ute i bostadsområden, besöka kommunala och privata arbetsplatser, fortsätta turnén i ytterområdena. Med andra ord en fullspäckad men rolig vecka väntar.

I går eftermiddag blev jag intervjuad av Radio Skaraborg hur tillgängligt Centerpartiets valinformation är på andra språk. Kändes därför extra bra att kunna beräta att vi har kortfattad information på, Arabiska, Bosniska, Finska och Engelska om vår politik i Skövde. Dessutom finns det bra information på andra språk på partiets hemsida.

Idag ska jag ta en paus i valarbetet vid lunch, Titti har möten i Skövde idag, så vi tänkte klara ut en del bröllopsbestyr när vi är på samma plats :)

Ha en bra dag
/ Leif
Jag har ju tidigare gjort ett inlägg om Alliansens aktivaste bloggare, det inlägget hittar du här. Såhär en vecka kvar till valet vill jag tipsa om de populäraste Alliansbloggarna, utifrån rankning på politometern:


Centerpartiet:
1. Magnus Andersson - Magnus Andersson
2. Stockholm enligt Ankersjö - Per Ankersjö
3. Federley - Fredrick Federley


Folkpartiet:
1. Mark Klamberg - Mark Klamberg
2. Amanda Brihed - Amanda Brihed
3. Seved Monke - Seved Monke


Moderaterna:
1. Mina Moderata Karameller - Mary X Jensen
2. Kent Persson (m) blogg - Kent Persson
3. Alla dessa dagar - Carl Bildt


Kristdemokraterna:
1. Under den lugna korkeken - Peter Soilander
2. Charlie Weimers - Charlie Weimers
3. Annelies blogg - Annelie Enochson


Att de sociala medierna ökar i betydelse råder ingen tvekan om, jag och Titti märker hur intresset och läsandet av vår blogg ökar hela tiden. Frågan kvarstår dock vilket genomslag de har för utgången av årets val?

Ha en trevlig kväll, nu återstår 7 dygn av hårt valarbete anda in i kaklet för valseger :)

/ Leif
Hej på Er!

Splittrad helg känns det som... Jag känner mig ofokuserad på vad jag ska göra..? Har gjort lite av det... och lite av det... åsså lite sånt också?! Hmmm klassiskt mig kanske? Jag behöver tidspressen ibland för att bli motiverad. Fast det borde man ju å andra sidan kunna tycka att jag har..? 19 dagar kvar till bröllopet och det är maaaaasor kvar att fixa och dona med - och många beslut kvar att fatta!! Ja det är kanske läge att säga: Be careful what you wish for!? Dagarna går fort nu och jag hinner i stort sett inte göra något på veckorna och det är mycket inplanerat de båda resterande helgerna... Men det hjälps inte! Just nu går det inte fort för mig alls :(        139 punkter kvar på listan, om jag slår ut det över 19 dagar räknar jag ut det till att...

                   

                               ...jag bör bocka av "7,3" punkter per dag... Ja ja....


Hmmm eftersom jag just nu inte är inspirerad att sitta och komponera ihop ett festprogram så skulle jag kanske ta och baka? Leif vill säkert ha en kaka när han kommer tillbaka från sina möten - en "natta-kaka" kan väl aldrig sitta fel?! ;)

Hoppas Du har en skön söndagkväll!
~Titti
Nu lägger vi in en ännu högre växel i valarbetet, intresset för Centerpartiet ökar, det har om inte annat de senaste två dagarnas nattöppet i valstugan visat. Jag känner igen mönstret från förra valet ju närmare valdagen ju mer intressant blir Centerpartiet. 

Duellen med oppositionens lokala ledare i Skövde Marie Ekman (S) blev lyckad. I ett trevligt samtal med stor publik blev de politiska alternativen i Skövde tydliga.

Centerpartiet i Allianssamverkan är redo att fortsätta leda Skövde på den lyckosamma väg som vi gjort i decennier där Skövde växer, jobben och företagen blir fler, den gröna omställningen fortsätter och vi förbättrar och förnyar välfärden. Mitt ledarskap står för erfarenhet och nätverk som är bra för Skövde. På den andra sidan står en oprövad politik och oprövat ledarskap.

Idag är det lite av en mellandag med planering inför det stundande bröllopet och valet. Senare i eftermiddag är det dags för en sista avstämning före valet mellan Allianspartierna i Skövde. Nu gäller bara en sak, högsta växel och arbete ända in i kaklet :)

Ha en skön söndag
/ Leif  

20100911012 (MMS)

Just nu står Alliansens kampanjbuss på torget i Skövde. Det känns att det blåser medvind för Alliansen och Centerpartiet. Välkommen hit drick en kopp kaffe, ät popcorn och prata politik. Ha en härlig kväll / Leif

dsc00149 (MMS)

Jag åkte ner till stan och lyssnade till duellen. Det kom en hel del och lyssnade och det var framförallt många som gick förbi som stannade till en stund och lyssnade innan de fortsatte med sina stadsärenden.. Frågar du mig så skötte Leif sig förträffligt och svarade klart och tydligt på frågorna! ;-) Nu ska jag köpa in dekorationer till bröllopsfesten. See ya later! :-) ~Titti
 Ps. Jag gissar att Leif lägger upp lite bilder från duellen senare...

Välkommen till Hertig Johans Torg i Skövde idag och lyssna till duellen mellan mig och socialdemokraternas lokala ledare. Det är en duell där Centerpartiet och Alliansen står för erfarenhet och framgångsrikt regerande i Skövde under decennier tillbaka. 
Valet i Skövde handlar om väljarna vill fortsätta en framgångssaga eller om Skövde ska slå sig in på en oprövad väg som ingen vet vart den kommer leda? 

                    Duell
Ha en bra dag / Leif

20100910006 (MMS)

Nattöppet i Centerpartiets valstuga! Sedan valet 1991 har Centerpartiet hållit valstugan kvälls och nattöppen. Ett roligt sätt att träffa ungdomar och andra som rör sig på stan. Som vanligt är det "bara" SSU som också har öppet, fast de brukar inte vara lika uthålliga som vi centerpartister. Välkommen / Leif

Hej!

En fördel med att behöva ta sig från punkt A till punkt B när man jobbar är att jag kan lyssna på CD-bok - det gillar jag :) Jag lyssnar ju såklart även på vägen till och från jobbet och ibland lite hemma också (när jag lagar mat eller nåt). Så det blir två-fyra böcker jag "plöjer igenom" varje månad. 

    Nu tänkte jag passa på att ge Er ett litet boktips: "Sirila Gentlemän sökes"

                              Sirila Gentlemän sökes

                         En så söööt bok - man blir glad av att läsa den!

 

Utan att avslöja för mycket kan jag berätta att den handlar om två kavata damer i 80 års åldern  (  varav en är lite halt ;) ) och så handlar den om kärlek på äldre dar - en ljuvligt "feel-good"-bok tycker jag :D

Nej, nu är lunchrasten snart slut, måste hinna med ett telefonsamtal också, så att jag kanske kan bocka av en punkt innan helegn, det vore inte helt fel...

Ha det så bra, snart e det helg!

~Titti

I morse klockan 06.00 inleddes dagens kampanjarbete, många Centerpartister var på plats för att möta resenärerna på Skövde resecentrum med en C-tidning. Samtidigt kan vi idag också läsa att Centerpartiet fortsätter att öka i väljaropinionen i morgonens två mätningar. Det gör kampanjarbetet bara roligare :)

På förmiddagen står sammanträden på agendan, från lunch blir det fortsatt kampanjarbete och i kväll öppnar vi valstugan 21.00 för att möta unga och andra som rör sig på Skövdes gator senare delen av dygnet. Det är en tradition att Centerpartiet håller valstugan nattöppen fredag och lördag kvällar sista två veckorna före valet. 

Ha en bra dag/ Leif

Hej!

De senaste dagarna har varit fulla med jobb, just nu har jag en speciell jobbsituation som gör att jag flänger mer än vanligt... Till råga på allt så flänger även Leif mer än vanligt (eller ja han flänger väl ungefär lika mycket vart 4: e år..?)! Så det är en något splittrad tillvaro just nu.

Med andra ord är det fullt upp. Dagarna till bröllopet minskar stadigt. Det gör däremot inte punkterna på Att-göra-listan - de står stadigt på 143 punkter...


Bröllopsnerverna börjar ge sig till känna... Inte så att andra märker av dem (tror jag inte iaf?) men jag  funderar mycket kring vad som kan tänkas gå fel...


(Tryck på Play för att spela filmen)
Ett skratt kan vara såå avspännande!


Jag ser fram emot helgen - här ska betas av punkter på löpande band!! ;)
~Titti

20100909005 (MMS)

Dagens ledare i den annars moderata tidningen SLA skriver: "Utan Centern stannar Sverige". Tidningen fortsätter:"Centerpartier och i synnerhet Maud Olofsson går från klarhet till klarhet", "När Maud Olofsson är i bra form är hon en av landets mest lysande politiker". Jag kan bara hålla med Skaraborga Läns Allehandas ledare :) Nu väntar en fullspäckad kampanjdag. Ha den bra dag /Leif

dsc00140 (MMS)

Ikväll har jag med flera invigt ett projekt som vi har arbetat med i flera år. Många många fler människor än vi hade räknat med kom - riktigt roligt! Nu ska jag gå tipspromenad och se om jag kan lära mig något nytt om Allemansrätten :-) ~Titti

Maud Olofsson var lysande i SVT utfrågning. Lugn, saklig och trygg ledare med stort mått av humor och självdistans till sig själv. Jag är i och för sig jävig som Centerpartist, men efter att träffat flera "icke" partiaktiva nu på morgonen som kommenterat utfrågningen och Maud så råder ingen tvekan om att Maud gick hem!!

Idag har vi kommunstyrelsens arbetsutskott, på listan finns bland annat en skrivelse om byggande av trygghetsbostäder för äldre från Centerpartiet. I Skövde saknar vi den boendeformen idag, något vi hoppas råda bort på med vårt förslag, jag återkommer senare under dagen hur arbetsutskottets behandling av skrivelsen gick.

Ha en bra dag, vi hörs sen/ Leif

Magnus Kindbom statssekreteraren på jordbruksdepartementet på hemmaplan. I dag gästar Skövdesonen och min gamla ungdomsvän sedan CUF åren Skövde. Nu pågår ett möte i Sventorps bygdegård, Magnus går igenom listan hur Centerpartiet gjort skillnad i regeringen på jordbruksområdet. Regelförenklingar, borttagen gödselskatt, sänkta egenavgifter, utbetalning av EU-ersättningarna på rätt år är exempel på sådant Centerpartiet har drivit igenom.                              Magnus Kindbom

Idag har det varit  valkampanjande hela dagen. Det känns att C har bra vind i seglen, intresset har ökat markant för centerpolitiken, roligt att visa hur vi gör skillnad i politiken.

Ha en trevlig kväll
/ Leif  

Hej

Idag tar jag en kortare lunchrast än vanligt för senare i eftermiddag ska jag och en väninna på Thaimassage. Det här är något jag har velat göra länge, men det har aldrig blivit av - förren nu :)                                                                                  

Ska blir riktigt spännande! Jag har förstått att det skiljer sig ganska ordentligt åt från klassisk svensk massage. Det kommer nog att tänjas och dras i mig och en massa andra "ovanliga" grepp. Som sagt: spännande!!
~Titti


Ps. Idag är det 24 dagar kvar och 143 punkter på listan ;)

God kväll!

Har egentligen inte så mycket att säga förutom att det känns som att bröllopstårtan kanske är på G...? Jag har hittat en kvinna som jobbar med "sugarpaste" och nu har jag mailat några tårtor kring hur jag tänker mig att den ska se ut. Nu väntar jag på att höra vad hon tycker och tänker... Jag tänker såhär: det känns bra! :D

Visar lite bilder på bröllopstårtor som jag har hittat i mitt sökande efter "The One!", bara för att...

                                             

                                               


                                                                


Önskar Dig en trevlig kväll! Själv önskar jag att Leif ska komma hem från sina möten :)
~Titti

20100906075 (MMS)

Det blåser medvind för Centerpartiet. Jämn ström med besökare till valstugan, har aldrig under mina valrörelser i Skövde sedan 1991 upplevt så positivt om Centerpartiet. Det är roligt och spännade :) Ha en fortsatt bra dag / Leif

                                Är det ett spöke som har hängt sig i vardagsrummet??

                         Brudklänning i

                            - Nej det är ju bara min bröllopsklänning som hänger i takkroken!

Ja klänningen är såå lång (hmmm...?) så den får inte plats i vanliga garderober, så vad gör man då? Jo man använder sig av kroken i taket såklart! Men om man skulle gå in i detta rummet mitt i natten när det är mörkt och inte veta om det skulle nog de flesta bli lite rädda...

Jag är så himla glad för att ha min klänning här hemma och åh vad gärna jag hade gått i den heeela tiden!! Men det ska jag inte, men jag måste nog prova den ofta! ;)

Leif har lovat dyrt och heligt att inte öppna garderoben och titta på den -  det ska bli en överraskning till kyrkan :D

Ha en bra vecka!
~Titti
För ett tag sedan skrev jag inlägg om aktiva centerbloggare och jag presenterade även populära partipolitiska bloggare som deltog vid ett seminarium under Almedalsveckan (det inlägget gav oss även en publicering på blogg.se´s förstasida).


Såhär två veckor innan valet tänkte jag presentera de tre aktivaste alliansbloggarna. Genom statistik som redovisas på Politometern har jag här gjort en lista över de bloggar som har haft flest inlägg de senaste månaderna. Jag redovisar de tre mest aktiva i varje alliansparti (inom parantes antal blogginlägg).


Centerpartiet
1. Inga Magnusson - Inga Magnusson (276)
2. Kärlek och Politik - Titti och Leif (232)
3. Annie - Annie Johansson (163)

Folkpartiet
1. Frida Mfreedom - Frida Simonsson (286)
2. Gunnar Andréns politiska blogg - Gunnar Andrén (238)
3. Tänkt om - Peter Eriksson (214)

Moderaterna
1. Jan Nilssons blogg - Jan Nilsson (571)
2. Filippaochjag - Cherine Khalil (363)
3. Arkelsten - livet, politiken och shoppingen - Sofia Arkelsten (307)

Kristdemokraterna
1. Göran Hägglund Partiledare - Göran Hägglunds stab (402)
2. Karlskronapolitikern - Tommy Olsson (256)
3. Brännbergs blandningar - Tankar om stort och smått - Conny Brännberg (149)


Bloggandet är roligt och spännande medium som dessutom har gett mig många nya kontakter. Yttterligare en Skövdepolitikers blogg finns bland de aktivaste alliansbloggarna, kristdemokraten Conny Brännberg.

Nu återstår två veckor fram till valet, vid denna tidpunkten den 19 september vet vi förmodligen valutgången i riksdagsvalet och någon timma senare i kommunvalet. Fram till dess återstår många väljarsamtal och ett antal blogginlägg.

Ha en god kväll 
/ Leif                                  Högtryck hos Centerpartiet på Friskvårdens Dag i Skövde.


                          Friskvårdens dag


                                          Dagens Sifo +igen nu är det 6,7 procent :)


                         Gillar Du RUT?

            Rösta för eller mot RUT avdraget. 95 procent är för det som vänsterkartellen vill slopa.


/Leif 

Senaste veckan har intresset för Centerpartiet ökat markant. Det är den gängse uppfattningen bland partiets valarbetare. Jag har mött många som numera kallar sig före detta  Socialdemokrater som inte kan förlika sig med att kommunister kommer komma i regering om den rödgröna vänsterkartellen vinner valet.

Jag har också de senaste dagarna mött allt fler som vill ha en ambitiös miljö- och klimatpolitik som väljer Centerpartiet  på grund av att Miljöpartiet är för Stockholmscentrerat och landsbygdsfientligt.

Den medvind vi känt senaste veckan bekräftas av dagens demoskopAlliansen får egen majoritet och Centerpartiet kryper upp till 6,2 % vilket är en ökning med 0,9 % :)

Idag på förmiddagen var jag i valstugan på torget. Sen hade jag en borgerlig vigsel som Titti var vittne på. Dagens valarbete avslutades  med en lyckad debatt hos finska föreningen i Skövde, där jag för övrigt blev intervjuad av Sveriges Radios finska redaktion.

Gonatt / Leif 
I en av alla (oääändligt många!) Bröllopstidningar jag har gått igenom läste jag något som jag verkligen har fastnat för. Det stod att man till den stora dagen skulle köpa en ny parfym som man inte använt tidigare. På så vis kommer den doften förnimma om bröllopet och alla härliga minnen och känslor :-)  Visst låter det som en bra idé? Men andra ord är jag nu på jakt efter en ny doft! Lättare sagt än gjort det finns massor att välja mellan...

                         ParfymerDessutom har jag luktat på så många olika parfymer så nu är allt ett virr varr - jag tror det är dags för ett break, kaffe skulle smaka gott :-)  
~Titti

God förmiddag!

I början, när jag och Leif försökte komma på hur vi ville ha vårt bröllop kom såklart frågor fram som kyrkligt eller borgligt? Inomhus eller utomhus? Jag kan charmas väldigt mycket av att ha vigseln utomhus. Tänk om allt kunde klaffa att man stod ute i den friska höstluften med alla vackra naturfärger som omger en... Mmmmm det vore härligt! Så det är klart vi har funderat kring det, men vi kom pa att det ena inte behöver utesluta det andra, så "allt" finns med i beräkningen/planeringen... ;)

En annan viktig sak är att ha bra människor runt omkring sig före och efter den stora dagen - men framförallt under dagen, som kan hjälpa till stötta och se till att "inget faller". Jag vet att vi har dessa människor på plats och det känns skönt!

Brudparet i filmen kanske ångrat sitt beslut om bröllop utomhus och de har nog inte samma känslor för sin bestman såhär i efterhand...?

(Tryck på Play för att spela filmen)

 
Idag ska jag hämta inte mindre än två specialbeställningar, såå spännande!! :)


Önskar Dig en bra dag!
Kram Titti


PS. Idag ska jag även vara vittne vid en vigsel där Leif är vigselförrättare, mysigt! (och jag vet att det inte finns någon pool i närheten så missöden såsom i filmen kan vi vara säkra på inte kommer hända... ;) )

Leif är iväg på sent möte och han har Internet med sig så ikväll står TV:n för underhållningen.. Jag ser fram emot morgondagen, eller ja hela helgen egentligen, då ska jag se till att bocka av punkter på Att-göra-listan :-) Jag hade faktiskt tänkt att springa SLA-loppet imorgon men jag har ingen att springa det med :-( ja ja jag fattar också att det kommer vara flera hundra människor runt omkring mig men.. Jag fegare ut helt enkelt! Nästa år kanske? :-S Hörs imorgon! ~Titti

Hej på Er!

Igår var det full fart vill jag lova! Två olika möten i Skövde fram till lunch, sen möte i Falköping, efter jobbet var det inbokat för provning av bröllopsklänning och göra de sista finjusteringarna och på kvällen hade vi nöjet att vara med på invigningen av Hotell Billingens nyrenoverade lokaler.

Jag rusade från det ena till det andra - som värsta Speedy Gonzales kändes det som! ;)

                        

Men det var riktigt riktigt roligt och jag känner mig såå laddad nu - både privat och på jobbet!! :D

Hörs igen!
~Titti
I Skaraborgsbygdens lantbruksbilaga  presenterar idag jag och Christer Eliasson Falköping en rapport under namnet "Centerpartiet vill ha mer svensk mat på bordet" . Vi är oroliga över att svensk livsmedelsproduktion tappar och att lönsamheten är mycket dålig i framförallt animalieproduktionen. Vi vill ha en nationell samling och en livsmedelsstrategi som tar sikte på en fördubbling av livsmedelsproduktionen de närmaste tio åren.

Vi anser också att det är fel att ställa lokal- närproducerat mot traditionell livsmedelsproduktion. Vi anser att all svensk livsmedelsproduktion är att betrakta som lokalproducerat. Alternativet till den "närproducerade biffen är oftast importerat kött från Brasilien och Argentina. Produerat under förhållanden som inte är tillåtna i vårt land och dessutom transporterat till Sverige med en betydande klimatpåverkan.

Vi lovar att vi kommer ta initiativ till att Skaraborg och Västra Götalandsregionen ska ta fram en regional livsmedelsstrategi och initiativ till att kommunalförbundet skaraborg genomför utbildningar för upphandlare och politiker hur man kan och bör ställa miljö- och djuromsorgskrav vid offentlig kommunal upphandling.

Ha en bra dag
/ Leif  

Centerpartiets reklamfilm är riktigt bra! På 37 sekunder fångas Centerpartiets kärnuppdrag i svensk politik: Företagsamhet och företagsamma människor gör skillnad och bygger Sverige. Som Maud säger: Ska vi gå tillbaka till bidragsSverige eller skall vi ha riktiga jobb och företag?  


(Tryck på Play för att spela filmen)


Vad väljer du?

 Ha en riktigt bra och solig septemberdag :)
/Leif

Opinionsmätningarna visar att Centerpartiet är på frammarsch i väljaropinionen. Jag kan bara bekräfta att intresset för Centerpartiet och vår politik ökar hela tiden. Idag har flera väljare kommit fram och ställt nyfikna frågor, de berättar att de gillar Centerpartiets liberala framtoning. I eftermiddag satt jag och en centerkollega på tåget och pratade när en passagerare bredvid säger: " Jag är journalist" vi hajade så klart till. Sen berättade han att han var brydd över hur han skall rösta i valet och att han inte är journalist utan tidigare lärare. Han hade aldrig röstat på Centerpartiet men funderade på det nu, anledningen var att han inte var nöjd med de partier han röstat på i tidigare val, S och FP. 

Centerpartiet väcker intresse, vi har en dröm för Sverige hur vi vill göra vårt land Företagsammare, Grönare och Tryggare det intresserar människor. Per Ankersjö gruppledare för Centerpartiet i Stockholm skriver i ett blogginlägg Därför går Centerpartiet framåt jag delar analysen som Per Ankersjö skriver på sin blogg.

I morses startade förtidsröstningen. CUF:are i Skaraborg hade övernattat utanför vallokalen vid stadshuset i Skövde för att vara först på plats att rösta, det kallar jag ungdomar som slår vakt om svensk demokrati :)

En annan kul grej som inträffade i går kväll var: Jag var på väg till torget för att låsa valstugan, på väg dit möter jag två tjejer som ska få rösta för första gången. De säger: " Det är du på bussarna, kan vi få din autograf". Det har aldrig hänt förut, så det var extra kul :) Sen berättade de för mig att de visste att jag bland annat driver på för ett ungdomens hus i Skövde. Ett sådant möte värmer ända in i själen :) 

Ha en bra kväll / Leif

Jaha vad ska jag säga?

När det var 37 dagar kvar till bröllopet hade jag 147 punkter kvar på "Att-göra"-listan...

Igår när  det var 31 dagar kvar hade jag 141 punkter...

Men idag, när det är 30 dagar kvar har jag 148 (!) punkter kvar!! Det går ju åt fel håll?? :question:


Så nu sitter jag här på min lunchrast och försöker få till några avbockningar, det går sådär.. För en en del punkter är ju lättare sagt än gjort att bocka av? Jag menar det är ju inte helt enkelt att t.ex:

...  22. Gå in bröllopsskorna
          (fast det hade nog kunnat roa några i korridoren här på jobbet?!)

... 135. Börja öva att dansa brudvals - det kan jag inte göra utan Leif ?
           (fast återigen: det skulle nog roa en och annan på kontoret...)Sen är det såklart massor av punkter som bara kan göras som tidigast en till två dagar innan bröllopet. Då kommer det att vara som mest att göra - kul ska det bli !! - energi i massor kommer jag behöva då! Undrar om det funkar att  k ä k a  duracellbatterier? :rolleyes:

Leif hjälper till med vad han kan, men vi var väl medvetna om att om vi ville gifta oss två veckor efter valet så skulle det inte finnas mycket tid för Leif att aktivit kunna "arbeta" med det. För min del gör det inget, vi har ju pratat ihop oss innan och jag är väldigt klar över hur jag OCH vi vill ha det. Jag njuter faktiskt hela tiden av att hålla på med det här. Det enda är att jag såklart hade velat ha mer tid för att pyssla, planera, kolla upp och fundera kring diverse beslut... Men jag kommer se till att boka in ledighet dagarna innan bröllopet - och det är DÅ jag ska bli värsta duracellkaninen, det kan jag lova! :D
~Titti

PS. Det har inte riktigt gått upp för mig att det är 30 - Tre:a Noll:a - TRETTIO dagar kvar??!!! :O

Igår kväll stod vi ute och målade tills det var så mörkt att vi nästan inte såg vilken färg vi använde. Imorse steg Leif upp samtidigt med tuppen för att måla färdigt (första strykningen). Vi vill ju få det gjort innan vintern och finns det ingen annan tid att ta av så..? 


                    Leif målar

Nu ska jag dra till kontoret och Leif ska till vallokalerna för förtidsröstning :-)

Vi hörs igen!
~Titti