Musiken från gårdagens musikal Oliver på Stadsteatern i Skövde hänger kvar i huvudet
Min favorit är "ros-sången"
 
 
~Titti
Oliver, Oliver Twist, Skövde Stadsteater, musikal, stadsteater,
Premiärnerverna märks ingenting här på Stadsteatern. Det är första gången jag ser musikalen Oliver Twist (med undantag av filmen) och jag är nöjd! Och vilka talangfulla barn, fantastiskt! Snart börjar andra akten...
 
 
Efter det drar vi vidare, jag är hungrig och det passar ju bra när det är Matfestival!!
 
~Titti !
Trött tjej har spenderat kvällen i TV-soffan. Efter en hyfsat lång cat-nap är jag nu oförskämt pigg och gissar på att det inte längre är någon mening att lägga mig tidigt? Så jag startade ett zappmaraton.. Rätt var det var hamnade jag på SEALs träningsläger!
 
 
Coola Demi Moore!
~Titti
Jag har inte hunnit blogga idag... Men jag kan iaf berätta att jag har haft en mycket trevlig kväll med utsikt över Flämsjön :)
 
 
~Titti!
Ännu en födelsedag har passerat, inte fyller jag något märkvärdigt, två år kvar till mittlinjen men ändå en dag som jag för alltid kommer minnas. Morgonen inleddes med att hustrun bjöd på frukost på sängen 05.30, omelett, tårta och te och dessutom låg morgontidningen på brickan.Tack min kära hustru <3  
I vår familj är det normalt jag som är morgonpigg och sällan nästan aldrig läser jag tidningen innan jag stiger upp, eftersom jag alltid brukar hämta den. Idag extra trevlig läsning när jag fick beröm på självaste ledarsidan :)
Väl inne på kontoret 7.30 möts jag av ett värmande grattiskort på tangentbordet från oppositionsrådet Marie Ekman. Tack så omtänksamt!
Efter ett morgonmöte bar det i väg till invigning av ännu en förekolebyggnation i Skövde. Ett av de säkraste tecknen på den expansion som sker i kommunen. Många förskolebarn tillsammans med sina pedagoger, ett antal politiker, tjänstemän och byggare hade samlats. Efter några väl valda ord från skolnämndens ordförande Anders G Johansson (M) och mig så skedde ett ballongsläpp istället för det traditionella spadtaget. Häftigt, första födelsedagen jag varit med om något sådant:)
 
På nedräkning släpptes alla samtidigt
 
Mäktigt!!
Tillbaka till stadshuset för fler möten bland annat med två av taxibolagen i kommunen kring diverse aktuella frågor.
Efter jobbets slut så fick jag äntligen se mitt andra bonusbarnbarn lilla Wilma, en vecka gammal, mysigt och härligt, vilken födelsedagspresent :)
 
Tack min kära hustru, fina dotter och alla goa fina vänner och arbetskollegor för att ni finns och era gratulationer idag.  Ni är så viktiga för mig inte minst under de två senaste månaderna har ert stöd varit ovärderligt. Tankarna har idag gått till lillsyrran som inte längre kommer höra av sig på någon födelsedag som hon alltid gjorde, den rollen tog mina syskonbarn och deras pappa, de var först att sms i morses det värmde i hjärtat.
/Leif
 
 
 
Anders G Johansson, Ballongsläpp, Förskola, Marie Ekman, födelsedag,
Happy Bithday, födelsedag, grattis,
#födelsedag #frukostpåsängensåklart
 
 
~Titti
Näringsdepartementets och infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärds hearing om Trafikverkets förslag till nationell plan för infrastrukturen 2014-2025 idag var intressant, bra dragningar och annorlunda inspel mötte oss cirka 150 inbjudna som deltog. Representationen från Västsverige var inte särskilt stor på mötet men jag är mycket nöjd med hur budskapet landade in om Västra Stambanans betydelse, inte minst som godsets "aorta" till och från Göteborgs hamn, skandinaviens enda transoceana hamn.
Om detta kommer leda till att regeringen kommer ändra Trafikverkets förslag återstår att se. Trots nyinvesteringar och resurser till eftersatt underhåll på cirka 5 miljarder i förslaget till plan Göteborg-Laxå räcker det ändå inte till för att möta behoven av mer kapacitet. Jag ställde frågan om hur Trafikverket och regeringen ser på att Stambanan enligt Trafikverket även efter 2025 kommer ha betydande kapacitetsbrist, inte minst godstransporterna bedöms öka med 35 procent  från dagens cirka 50 tåg till 70 tåg svaret jag fick löd ungefär: "Det är positivt att kapacitetbrist nämns på ett stråk". Hur det ska tolkas överlåter jag till var och en.
 
På väg hem så drabbades jag av kapacitetsbristens dagliga problem på Västra Stambanan. Tåget avgick cirka fem minuter försenat från Stockholms central och under resan hamnade det efter långsam gående pendeltåg och godståg, nödvändigt underhållsarbete ökade också på förseningen. I Skövde anlände tåg 30 minuter försenat. Dessa kapacitetsbrister finns här och nu, resenärerna och godset har inte råd att vänta till efter 2025.
 
/Leif
 
 
Catharina Elmsäter-Svärd, Hearing om infrastruktur, Nationell plan för transportsystemet 2014-2025, Näringsdepartementet, Trafikverket, Västra Stambanan, Västra Stambanegruppen,
I år fyller den vackra trästaden Hjo 600 år och uppvaktningarna pågår hela året av de som vill uppvakta. Hjo kommun har valt ett tilltalande upplägg som fler jubilerande städer borde ta efter. Uppmaningen har varit erbjud upplevelser från din kommun som både kan bidra till att fira, knyta banden bättre och öka kännedomen om andra kommuner.
På lördagen var det Skövdes tur att uppvakta det gick i ungdomens tecken med ett blandat program av Västerhöjds musikgymnasium, Skövde Sciende center "Balthazar" som bjöd på uppskattade experiment från scenen, Helens Dansskola (bilden), Rock och Musikgrupp från musikskolan som avslutades med uppvisning av den våghalsiga sporten Parkour.
Dessutom hade kommun ett lotteri med 200 lotter och 33 vinster där man kunde vinna matfestivalhäften till nästa helgs stora stadsfest i Skövde.
Du kan också genom att klicka här läsa Skövde Nyheters rapportering från festligheterna i Hjo.
/Leif
 
Helens Dansskola, Hjo 600 år, Skövde,
Jag äääälskar kräftor och kräftskiva!! Och när jag nu får avnjuta dem med bästa Ladies:arna är jag extra glad :)
 
 
~Titti!
Just nu så pågår regeringspartiernas budgetförhandlingar för valbudgeten 2014. De senaste månaderna har flera partier tagit upp kampen med Centerpartiet om landsbygdens väljare. När det nu kommer budgetförhandlingarna så är det Centerpartiet som prioriterar landsbygden genom att kräva 500 miljoner per år till 2020 för att bibehålla nivåerna i landsbygdsprogrammet efter den bantning som EUs ledare valde att göra tidigare i år. Det intressanta är att positioneringarna inför budgetförhandlingarna påminner om hur det brukar vara, så länge inget står på spel är det många som sjunger landsbygdens lov, men när det väl gäller är det Centerpartiet som tar fighten. Lycka till Annie Lööf, det handlar om att stoppa beskogningen av hag- och betesmarker, rädda den biologiska mångfalden, jobb på landsbygden och att det ska finnas lantbruk och levande bygder i hela vårt land.
 
Källa: Land Lantbruk 23 augusti 2013
 
Men det är inte bara landsbygden som Centerpartiet prioriterar, återigen visar Annie Lööf i Centerpartiets prioriteringar att man lyssnar till företagarnas krav när de vill slopa arbetsgivarnas ansvar för den andra sjukveckan, vilket är jobbskapande, Värt att notera är att kravet inte är prioriterat av de andra Allianspartierna. Det är Centerpartiet som står för de jobbskapande kraven genom att man bland annat vill öka ersättningen till företagare som tar emot lärlingar, tidigare var det Centerpartiet som drev i genom sänkning av restaurangmomsen och sänkningen av arbetsgivaravgifterna för unga. Även på miljöområdet visar Annie Lööf att Centerpartiet är Alliansens gröna röst, miljöfrågorna står som vanligt långt ner på de andra samarbetspartiernas listor om de överhuvudtaget finns med. 
Detta borde få en och annan väljare som sjunger andra partiers lov men vill ha levande landsbygd, bättre villkor för företagen, miljösmart politik, jobbskapande åtgärder att tänka om, Annie Lööf tar fighten för det som kan rädda Alliansregeringen kvar en tredje period, har herrarna Reinfeldt, Hägglund och Björklund råd att tacka nej?
 
/Leif
Annie Lööf, Budgetförhandlingar, Företagande, Jobbskapande, Landsbygdsprogrammet, Miljö, Valbudget,
Då kära bloggläsare återvänder nu också jag till bloggen efter en sommar som för alltid har förändrat mitt liv. Snart har det gått två veckor sedan vardagen påkallade sin uppmärksamhet och dagarna återigen är fyllda med möten som förhoppningsvis ska bidra till att göra Skövde till en ännu bättre plats att leva, bo och verka i.
 
Under de veckor som gått sedan min kära lilla syster lämnade jordelivet har det inte gått många timmar utan hon finns i mina tankar, minnena är många och ljusa och ger också kraft att gå vidare.
 
I juni presenterade Trafikverket sin nationella plan för transportsystemen 2014-2025. I min roll som kommunalråd har jag bland annat två tunga infrastrukturuppdrag: Ordförande i Västra Stambanegruppen och Ordförande i RV 26 gruppen. I Västra Stambanegruppen samverkar kommunerna efter stambanan för att förbättra kapaciteten och i RV 26 gruppen samverkar kommunerna från Halmstad i söder till Mora i norr för att förbättra infrastrukturen och säkerheten på den viktiga inlandsvägen.
Jag är övertygad om att en första  förutsättning för att nå framgång i lobbyarbetet är att man talar med ett gemensamt budskap och att man nätverkar för att få så många som möjligt att göra det. Under hela denna mandatperioden har jag arbetat hårt för att nå samsyn i prioritering av åtgärder i de två viktiga stråken, Västra Stambanan och RV 26. 
 
På tisdagen så bjöd jag in till ett stormöte med Västra Stambanegruppen i Skövde för att skapa samsyn i remissen över den nationella planen. De flesta kommunerna efter stambanan deltog, Västra Götalandsregionen, Örebroregionen, Göteborgs Hamn, Handelskammarn i Mälardalen och Västsvenska Handelskammarn var andra som deltog i mötet. Budskapet är entydigt, vi kan inte acceptera att förslaget till plan inte ökar kapaciteten i tillräcklig omfattning och som Trafikverket själva skriver kommer det finnas brister kvar efter 2025. Stambanegruppen med flera konstaterar också att de prognoser för trafikökning man räknar med är alldeles för lågt räknade och i ett skede där kapacitetstaket är nått och bristen på tåglägen börjar bli akut måste det till mer kraftfulla åtgärder. I detta fallet handlar det om jobben, industrins konkurrenskraft och möjligheten att möta den ökade containertrafiken i Göteborgs Hamn som är Skandinaviens enda transoceana hamn. En mycket stor del av containerhanteringen ska vidare med tåg på Västra Stambanan. Dessutom ökar trycket på mer persontrafik på Västra Stambanan för både fjärrtåg, regiontåg och pendeltåg.
Fyra punkter kommer lyftas fram i remissvaret:
1) Snarast bygga ut banan till fyrspår Göteborg-Partille, med ny anslutning via Sävenäs rangerbangård
2) Att pengar avsätts till planeringen för ytterligare dubbelspår Partille-Alingsås
3) Bygga förbigångsspår mellan stationsorterna i form av trespårslösningar Alingsås-Hallsberg
4) Fullfölja dubbelspåret Södertälje Central - Södertälje Hamn
De kommande månaderna kommer jag lägga en stor del av min tid på att fortsätta lobba och nätverka för dessa avgörande frågor. Västra Stambanan är av största nationella betydelse, frågan är om också regering och riksdag kommer förstå detta?
 
I arbetet med RV 26 gruppen har vi också enats om vilka objekt och sträckor vi vill ska prioriteras i nationell plan. Högst på den listan är att förbifart Mariestad byggs ut till fyrfältsväg i den sträckningen där E20 och RV26 går gemensamt. Även i detta fallet en styrka att kommunerna och regionerna Halmstad -.Mora är eniga i prioriteringen av åtgärder särskilt eftersom stäckningen inte finns med i Trafikverkets förslag.
 
Förutom att haft många möten kring infrastruktur dessa veckor så har det hunnits med mycket annat också. Kungens och Drottningens besök i Skövde under onsdagen förgyllde starten av höstens arbete, jag hade förmånen att under lunchen sitta bredvid Drottningen och jag kan avslöja att den innehöll många roliga och härliga skratt :)
 
/Leif
 
 
 
 
 
Göteborgs hamn, Inlandsvägen, Kapacitetsbrist, Nationell plan för transportsystemet 2014-2025, RV26, Skövde, Trafikverket, Transocean Hamn, Västra Stambanan, Västra Stambanegruppen,
Det är många som har samlats på torget för att lyssna på kungens tal 
 
 
Knappt hann de sätta sig förrän de fick ställa sig upp igen för att sjunga Kungasången :)
 

Leif får återkomma och berätta hur lunchen var! ;)
 
~Titti
Drottningen, Kungabesök, Kungen, Skövde,
Har ni lagt märke till hur mycket rönnbär det är i år? Träden dignar över av alla bär!
Så enligt bondepraktikan blir det en sträng vinter!!
 
När Leif och jag gifte oss i oktober 2010 var tanken att vi skulle använda oss mycket av rönnbär i dekorationerna. Men som jag fick leta efter bären, för det året lyste de med sin frånvaro! Och det var inte bara jag som letade för den delen, familj, släkt och vänner - alla var de ute och spanade, runt om i hela landet från norr till söder! Till slut var det en vän i de djupaste skogarna i Småland som hittade så pass mycket att alla "centerpieces" kunde prydas av de vackra bären!
 
 
 
Det intensiva spejande under 2010 har lett till att jag fortfarande har ögon för bären och lägger märke till dem. Och visst är de fina? :)
~Titti
bondepraktikan, bröllop, höstbröllop, rönnbär, vargavinter,
I sommar har det varit flera olika motiv på naglarna: stjärnor, fjärilar och blommor för att nämna några
 
 
 
Ikväll fördrev jag tiden med att testa en "prick-teknik" bilden nedan visar att jag får hoppas att träning ger bättre resultat! ;)
 
 
~Titti
nagellack, nagelmålningar, naglar,
Ja vädret växlar från dag till dag...
 
Idag har vi födelsedagskalas (i förväg) här hemma. På bordet ska det stå en grillbuffé om en stund. Det blev lite blötare än vad vi hade trott att få till det bara :)
 
 
~Titti
Centerns sommarfest (som hålls hemma hos oss) är i full gång och solen skiner på oss :)
 
Vi har minglat och gått tidspromenad, som var grymt svår som vanligt...
 
Leif m.fl. har hållt tal
 
 
Och snart kommer den "hemlige gästen"!
 
Grillen är tänd det blir en fin kväll

 
~Titti
Centerpartiet, Leif Walterum, Skövde, Sommarfest,
Första arbetsveckan gick fort (men så innehöll den bara två arbetsdagar också)! Nu siktar jag M
mot en händelserik helg! ;)
 
Min utsikt under lunchen idag:
 
 
Fantastiska Falbygden :)
 
~Titti
vacker utsikt,
Här hemma njuter jag av fälten så länge som det varar...
 
 
Snart tröskas det!
 
 
Efter min första arbetsdag (har fått påminna mig själv flera gånger idag att det är torsdag och inte måndag!) blev det lite extra gos och lek med vovven...
 
 
...och så tog jag en långrunda med gräsklipparen - det rensar både huvud och matta :)
 
 
~Titti
Dobermann, busig dobermann, dobbis, doberman, dobermann, gräsklippare, gräsklippning, skördetider, skördetröska, öppna landskap,
Idag var sista semesterdagen för min del, imorgon är det back to work som gäller. En sommar som jag hade planerat att vara turist i vackra Skaraborg, men nu blev det istället ingenting med det...
 
Jag ser verkligen fram emot att börja jobba igen, träffa kollegor och komma tillbaka i rutiner. Imorgon glider jag dock in med min nya bil som jag införskaffade igår:
 
 
 
 
Jag sålde ju min lilla röda cab precis innan semestern började och igår köpte jag denna. Men på sätt och vis är den en "halvcab" för den har glastak som jag kan köra bak. Kände att jag behövde ta det i etapper ;)
 
~Titti
 
Ps. Goda rutiner till trots jag längtar inte till väckarklockan som ringer imorgon bitti...
Imorse skjutsade jag Leif till stadshuset. Jag sålde min bil i slutet av juni så ville jag ha bil under dagen hade jag inget annat att göra än att masa mig upp kl. 7... Annars har jag fortfarande semester och försöker ta det lugnt varvat med att få undan småsaker innan jag går tillbaka till jobbet igen.
 
Det ideella engagemanget har dock tagit full fart från och med idag, så jag kommer ändå inte sitta sysslolös under dagarna :) Zorro är glad och nöjd med att ha matte hemma hela dagarna, att bara kunna gå ut och in som han behagar och på det stora hela leva ett sorglöst liv. Lyckligt ovetande om att snart är vardagen åter här!
 
Det har känts som höst idag, det har varit regnrusk och kall och hög luft. Men solnedgångarna påminner fortfarande om sommar:
 

~Titti
Igår kväll var vi som sagt i Tibro och kollade på Diggiloo, en mycket uppskattad julklapp :)
 
 
Att vi sedan hade fått platser på näst intill första parkett (4:e raden) och såg allt liiite tidigare än många andra var ett stort plus!! ;)
 
 
 Årets artister:
Charlotte Perrelli • Jessica Andersson • Linda Pritchard • Magnus Johansson • Claes af Geijerstam • E-Type • Lotta Engberg • Mojje • Per Andersson • Andreas Weise • David Lindgren
 
 
 Här kommer lite blandade bilder från kvällen!
(om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem)
E-type och Lotta Engberg som Dee Dermibag ;)
 
 
 
                     
 
Även de artister som inte uppträdde för stunden satt emellanåt på scen
 
 
Lotta tog upp ett par ur publiken för lite allsång
 

Bröllop!
 
 
            
 
 
                                
 
Jag tyckte det var lite häftigt att samma artist som ena stunden kör solo, därefter körar bakom nästa. Nog inte var dag de kör körstämma?
 

Per Andersson körde ett fantastiskt Medley på alla Svenska Schlagervinnare - allt på sex och en halv minut! Och för det fick han en välförtjänt stående ovation!
 

Första akten avslutade han sedan i Gagnam Style
 
 
Paus för mat dryck och toabesök. Vi kom tillbaka med popcorn - mitt favvogodis :)
 
 
Under andra akten hade stämningen - och volymen! - höjts avsevärt och rocklåtarna inledde!
 
 
          
 
Följt av en rappande Lotta...
 
           
 
...som sedan blev sitt vanliga "präktiga" jag och som även frågade Vem e de du vill ha?!
 
               
 
 
          
 
Weise som Sommarvärd...
 
  
Perrelli med den vackraste Powerballaden av dem alla - här snackar vi pytteskinn!!
 
 
Fantastisk avslutning av ett fantastiskt gäng!
 
 
Undrar vad Tomten kommer med i år...? ;)
~Titti
 
Ps. Diggilooturneringen har bara en föreställning kvar, nu på lördag så jag har svårt att to att jag avslöjar för mycket eller spoilar någons överraskning med detta inlägg.
Andreas Weise, Charlotte Perrelli, Clabbe, Claes af Geijerstam, David Lindgren, Diggiloo, E-Type, Jessica Andersson, Linda Pritchard, Lotta Engberg, Magnus Johansson, Mojje, Per Andersson, Tibro, julklapp,
På plats i Tibro för Diggiloo (en inkasserad julklapp)
 
Clabbe inledde med att värma upp publiken
 
 
Å alla de andra artisterna!
 
 
 
Mina favoriter Perrelli och Andersson
 
 
 
Ikväll kör vi All in! 😏
~Titti
Charlotte Perrelli, Jessica Andersson,
Här hemma har vi en glad hund...
 
 
...saliga barn
 
 
...och flygande ungar!
 
 
Vi vuxna är ganska lugna 😏
 
~Titti
Idag fick jag ett brev från en kär vän, en vän jag haft ända sedan barndomen. Det var så fint att höra hur hon tänker, hur hon bryr sig om mig och Leif och att hon känner för oss nu under vår sorg. Det betyder mycket. Det är som man säger att i svåra stunder blir det tydligt vilket stöd man har runt sig. Människor som hört av sig på olika sätt genom telefonsamtal, sms, facebookhälsningar, mail, blommogram etc. Det krävs inte så mycket, att bara höra av sig - allt betyder så mycket! De som har funnits där har verkligen gett oss värme under en tid då vi behöver det extra mycket!
 
 
När jag var liten hade jag många brevvänner, från olika delar av landet. Det var från vänner man träffat på semestrar, släktingar och sådana man fick genom olika tidningar (typ "Min häst"). Det var roligt att skriva breven och det var med spänning man såg fram emot att det fanns ett brev till MIG i brevlådan. Idag skriver jag i stort sett aldrig brev. Jag mailar, sms:ar eller skickar via facebook.
De få gånger jag skickar med posten är det kort vid jul, födelsedagar, kondoleanser
eller andra hälsningar, men då bara kort aldrig brev.
 
Kanske dags att ta upp kontakten med brevvännerna? :)
~Titti
brevvänner, sorg, vän, vänner,

Det har varit en tuff sommar. Nu går vi mot höst.
Vardagen med uppdrag, arbete och annat som hör livet till gör sig allt mer påmint.

Det saknas ord som beskriver den sorg vi känner,
men denna sten som vi kommer lägga på graven säger det mesta:

 

I våra hjärtan lever minnet av Maria för evigt

- Leif & Titti

sorg, sten, Älskad för alltid,