Idag så har vi tagit det smärtsamma farvälet av vår älskade Maria, lillasyster och svägerska. En underbar människa som inte orkade längre och lämnade oss den 12 juli bara 42 år gammal.
För att hedra Maria körde en lång kortege av Marias vänner amerikanska bilar från bygdegården i Hornborga genom Vedum upp till kyrkan. Det har alltid funnits plats för alla hos Maria, hon hade ett hjärta för alla, alltid omtänksam och snäll. Många ville ta ett sista faväl och kyrkan var fylld av släkt och vänner som ville hedra minnet och ta farväl av underbara Maria <3
Minnena är många och fina och vår kärlek går till sönerna och Marias livskamrat sen 28 år. Sommaren 2013 blev inte som vi tänkt oss och vi är många som delar saknanden av fina Maria. Vi vill också tacka alla som uttryckt sin delaktighet i vår sorg med blommor, telefonsamtal, sms, via facebook mm. Vi tar ytterligare cirka en veckas uppehåll med vår blogg sedan återkommer vi igen.
Slutligen vill vi avsluta med den dikt som sönerna skrev efter att Maria lämnade oss:
<3 Mamma <3
Jorden har förlorat en väldigt bra Mamma,
men himmelen har vunnit en ängel.
 
-Leif och Titti~
 
 

På väg för att dela andras lycka i fredags fick jag och Titti telefonsamtalet ingen människa vill ha. Fyra månader efter olyckan som förändrade tillvaron för min underbara lillasyster och Tittis svägerska så har Maria lämnat jordelivet. Maria var en underbart fin och god människa, ville alltid alla väl. Inte en enda gång att vi två var osams under våra 42 år tillsammans.

Saknaden är obeskrivlig och frågorna så många men hjärtat är fyllt av bara goda minnen. Tankarna går framförallt till sambon och de två sönerna i dem lever lillasyster kvar.

För er bloggläsare så kommer detta innebära mindre aktivitet på Kärlek och Politik en tid framöver.

 /Leif och Titti

 

Här kommer andra och sista delen från Måndagen.
 
Jag avslutade min första seminariedag med filmvisningen
Free China - the courage to belive.
Filmen som det kinesiska kommunistpartiet inte vill ni ska se
,
som arrangerades av International Society for Human Rights Sweden (ISHR Sweden)
 
"Kina är en ekonomisk stormakt och Sveriges största handelspartner i Asien. Vad som sker i Kina kan få konsekvenser för vår värld. Filmen belyser en röresle som pågår inne i och utanför Kina som spelar en avgörande roll för Kinas positiva utveckling.
Efter filmen finns tid avsatt för diskussion."
 
 
Filmen var oerhört gripande, och jag kan varmt rekomendera dig att läsa om den och se filmen, klicka här!
 
Korfattat beskriver jag filmen såhär:
Falun Gang
Att fängslas inte pga. av sina handlingar utan pga. av sina tankar
Organstölder
Stort mod och en vilja av stål
 
En film som väcker många tankar och känslor!
 
 
Måndag avsutade vi på Fatyget HMS Belos (som Leif har berättat om i tidigare inlägg)
 
 
Vi var många som minglade runt i fartyget och ute på däck
 
         
 
Där visades även en helikopter upp
 
 
Det var en mycket vacker kväll, med fin kvällssol, lagom varmt...
 
 
...och fantastisk utsikt över Visby :)
 
 
~Titti
Asien, Falun Gang, Free China - the courage to belive, HMS Belos, ISHR Sweden, International Society for Human Rights, Kina, Visby, film, utsikt, vacker utsikt,
Jag kommer att lägga upp bilder och berätta om mina dagar på Gotland under Almedalsveckan 2013, här kommer första delen från måndagen (det blev så långt så jag delar upp det i två delar)! Måndagen var också min första semesterdag och det är något jag försöker tänka på när jag är här - att jag har semester! Det finns huuur många olika seminarier som helst att välja mellan (i år var det 2300 st. fördelat under veckan), hade jag varit här för jobbets räkning hade jag kunnat lyssna till massor som hade varit bra och som jag hade haft stor nytta av. Men jag valde bort dessa då jag annars "går igång" på det och fortsätter ha kvar jobbet i huvudet. Så för att försöka ställa om huvudet till "semestermood" försöker jag gå på lite annorlunda seminarium som jag annars inte skulle ha lyssnat till. Fast eftersom mitt jobb också är mitt intresse så smyger seminarium med dessa teman ändå in.... :)
 
Alla små bilder blir stora om du klickar på dem
 
Första gick jag på Expo´s föreläsning
Så tar du debatten med SD
 
"Stiftelsen Expo granskar Sverigedemokraternas retorik och ger tips hur man ställer en sverigedemokrat mot väggen."
 
 
Sverigedemokraterna satt på första parkett
 
          
 
En intressant föreläsning som i mångt och mycket handlade om vikten att lyfta fram respektive ideologi, oavsett vilket parti det handlar om eller vilket parti det möter.
 
Alla dessa samtal och föreläsningar hålls i en rad olika miljöer och lokaler: det kan vara på gatorna, torg, bakgårdar, gränder, i "partytält", på båtar, i stugor, lektionssalar, restauranger, parker, museum - you name it, allt kan bli en plats för ökad kunskap och medvetande!
 
Denna lokal hade fina vägg- och takmålningar :)
 
         
 
 
Sedan gick jag vidare till Swedavia´s seminarium
Hur reser vi och hur ser flygplatserna ut om 20 år?
(som enligt programmet skulle börjat kl. 09, men ist började kl. 11)
 
"När får du ta med dig parfymen eller raklöddret i handbagaget igen? Vilka destinationer reser svenskarna till, idag och imorgon? Under detta seminarium besvaras frågor om hur vi reser i framtiden och vilka krav konsumenter kommer att ställa på framtidens flygplatser."
 
 
 
Michael Persson-Gripkow, marknadsdirektör Swedavia AB berättade om Swedavia och studier de har gjort om dagens resande och hur man ser på framtidiens resande och visionerna med dem.
 
 
Jag fick bland annat reda på att 2024 ska Arlanda vara ett Lusthus - och det var spännande att lyssna till varför de valt att arbeta för det och hur de ska gå tillväga
 
 
Här har man alltså valt att fokusera på fjärde punkten: Flygplatsen som skådeplats
 
 
Man vill komma bort från tankarna och synsättet med flygplatsen som en nödvändig plats för att komma till sitt mål, en tråkig plats för väntan och köer - till en plats där man vill vara, där man trivs - mindfullness!
 
 
Exempel de pratade om är hur flygplatser kan (och redan gör på vissa platser) ge möjlighet till spa, museumupplevelse, spänning, god mat etc.
 
 
Avslutningsvis samtalade Kajsa Moström, Informationschef Apollo, Hélène Benno journalist och författare, Min stora dag m.fl. om hur de ser på Swedavias visioner/mål och deras syn på resenärernas önskemål och framtida resande. Ett mycket intressant seminarium och jag ser med spänning fram emot att komma till Lusthuset om 10 år!
 
 
Från visioner 2024 gick jag raskt vidare till hamnen och år 2050, då jag gick på
Jordbruksverkets och Lantbrukarnas riksförbund´s lunchseminarium
2050 är klimatfrågan löst - vad äter vi då?
 
"2050 ska utsläppen av klimatgaser ha minskat från 10 till 2 ton per person och år. Idag står bara maten för 2 ton. LRF och Jordbruksverket bjuder in till ett seminarium kring en till synes omöjlig ekvation. Samtidigt presenterar tre myndigheter med ansvar för mat, miljö och hälsa en ny rapport."
 

Innan seminariumet bjöds vi på lunch, ett av recepten enligt "Klimatmenyn" som presenterades senare: hamburgare med tillbehören hamburgarbröd, coleslow, rotfrukter och grönsaksjuice. Vi kunde välja på hamburgare gjort av röda linser eller de av nötfärs och bruna bönor (!) lite annorlunda konsistens men mycket gott :)
 
På seminariumet berättade de om rapporten som kommit ut som bl.a. presenterar en Klimatmeny som innebär att man håller sig inom de ramar som behövs för att kunna nå klimatmålen vad det gäller maten.
 
 
 
 
Helena Jonsson, förbundsordförande Lantbrukarnas riksförbund, påminde dock om att maten har aldrig varit och kommer heller inte att bli det som påverkar klimatet mest. Högst prioritet har det fossila beroendet. Dessutom betonade hon att man inte vill att alla ska bli veganer, det finns även andra klimatmål som är viktiga att nå: såsom öppna betesmarker och biologisk mångfald - och för det behövs köttproduktion och konsumtion. I övrgit måste man vara en medveten konsument oavsett om man är vegan, vegeterian eller köttätare - var kommer det som är på talriken ifrån? För egen del prioriterar jag lokalproducerat och så lite svinn som möjligt :)
 
 
Medverkade vid seminariet: Leif Denneberg generaldirektör Jordbruksverket, Helena Jonsson förbundsordförande Lantbrukarnas riksförbund, Inger Andersson generaldirektör Livsmedelsverket och Martin Eriksson avdelningschef Naturvårdsverket. Intressant och givande!
 
I nästa inlägg får du se hur dagen avslutades :) 
~Titti
2024, 2050, Almedalsveckan, Apollo, Arlanda, Expo, Gotland, Helena Jonsson, Hélène Benno, Inger Andersson, Jordbruksverket, Kajsa Moström, Klimatfrågan, LRF, Lantbrukarnas riksförbund, Leif Denneberg, Martin Eriksson, Michael Persson Gripkow, Min stora dag, Naturvårdsverket, SD, Sverigedemokraterna, Swedavia, Swedavia AB, avdelningschef, förbundsordförande, föreläsning, författare, generaldirektör, hamburgare, hamburgare med nötfärs och bruna bönor, informationschef, journalist, klimat, klimatmeny, klimatmål, kost, kostråd, marknadsdirektör, mat, mindfulness, seminarium, växthusgasutsläpp,
Efter ett par dagars uppehåll är jag nu tillbaka på bloggen! Väl hemma från Gotland gick allt i rasande fart blandat med både roliga och tråkiga händelser. Men idag känner jag att jag börjar komma ikapp, dagen började med sovmorgon (första på flera veckor) och jag känner mig utvilad och pigg :)
 
Så nu kommer jag att lägga upp flera inlägg från veckan på Gotland - rosornas ö!
 
Varje gång jag kommer slås jag av dessa vackra rosor - så fina, finns överallt och luktar såå gott!!
 
 
                    
 
 
               
 
 
Alltid så slående vackert, och en av orsakerna till att Gotland extra speciellt :)
~Titti
Gotland, rosor, rosornas ö,
Här komer ytterligare ett inlägg med bilder och text från mitt deltagande under Almedalsveckan. Torsdagsmorgonen inleddes med ett häftigt regnande, extra tacksam över mina goda medarbetare på kommunen som utrustat mig med ett Skövdeparaply i ryggsäcken innan jag åkte till Gotland. Mina paraplyer har annars gärna en tendens att vara på fel plats när de behövs som bäst!
 

Västra Stambanegruppen arrangerade ett intressant morgonseminarium. Fokus låg så klart på kapacitetsproblemen på Västra Stambanan. Västra Stambanan mellan Göteborg - Stockholm är inte bara den enda spårbundna länken mellan våra två största städer, den är också den viktigaste godsvägen till och från Göteborgs hamn, skandinaviens största och viktigaste hamn och enda som kan ta emot de transoceana containerfartygen. När jag inledde seminariet tog jag också upp det problem som Trafikverket signalerar för inför nästa års tåglägen. Alla som vill trafikera Västra Stambanan kommer inte få möjlighet att göra det, detta riskerar att bland annat minska tågavgångarna Skövde - Göteborg. Läget är allvarligt detta handlar om svensk industris konkurrenskraft, möjligheten att utvidga arbetsmarknadsregioner mm. Västra Stambanans behov av bristande kapacitet borde hålla hela regeringen och oppositionen sömnlös.
 
                                                        
Från Västra Stambanediskussioner gick jag och lyssnade på finansminister Anders Borg och Moderaternas ekonomiska seminarium. Det handlade i mycket stor utsträckning om de yrkesintroduktionsavtal som fattats mellan arbetsmarknadens parter inom flera områden och de åtgärder som nu regeringen ytterligare vidtar för att minska ungdomsarbetslösheten. Det var ett inspirerande seminarium och det känns helt rätt att Skövde kommun i såväl årets budget som i nästa har avsatt rejält med resurser för att aktivt motverka ungdomsarbetslösheten, pengar som nu kommer kunna användas för att växla upp vad regeringen aviserar till höstbudgeten. Kommunala åtgärder mot ungdomsarbetslösheten var den fråga som Centerpartiet i Skövde prioriteterade hårdast i budgetförhandlingarna inför den budget som Alliansen presenterade i maj och kommunfullmäktige beslutade om i juni.
 
Från Anders Borg bar det vidare till ett seminarium om problematiken med Alunskiffer där Skövde kommun var medarrangör tillsammans med Östersunds kommun och Carl Pipers kommunupprop mot prospektering i alunskiffer. Katarina Jonsson Skövde moderata kommunalråd deltog i debatten i en fråga där annars Moderaterna brukar ha svalt intresse. Detta hedrar henne!
Det lokala arbetet i Skövde och Skaraborgs kommuner mot uranbrytning och prospektering i alunskiffer samordnas av mig och är ett arbete som promotas av samtliga partier, det ger motståndet en styrka.
 
Eftemiddagen fortsatte med att delta en stund i Allianspartiernas gemensamma arrangemang. På bilden presenterar de olika ledarna i programgrupperna som förbereder regeringsarbetet efter nästa års valseger sitt arbete.
 
Torsdagskvällen avslutades med att vi efter Jonas Sjöstedt tal deltog i den årliga stora miljöfesten. 500 personer, miljöpolitiker, miljöorganisationer med flera som brinner för miljöfrågorna möttes. Intresset är flera gånger större för denna tillställning än antalet platser och ska man komma med så måste anmäla sig omedelbart när inbjudan går ut. Roligt med engagemang för de viktiga miljöfrågorna. På bilden delar miljöminister Lena Ek (C) ut pris till bästa miljökommunerna i landet. I år delades det av Upplands-Väsby och Malmö kommun. Extra roligt eftersom det i Upplands-Väsby är Centerpartiet som ansvarar för miljöfrågorna.
 
/Leif
 
 

 
 
Alunskiffer, Carl Pipers kommunupprop, Göteborgs hamn, Lena Ek, Miljöaktuellt, Trafikverket, Västra Stambanan, Västra Stambanegruppen, Yrkesintroduktion,


Socialdemokraterna och Stefan Löfven talar nu och avslutar därmed årets Almedalsvecka. Ett ganska klassiskt tal av en S - ledare men kan det någonsin bli regeringspolitik? Socialdemokraternas problem är att den egna självbilden, lever kvar sedan partiet var ett 45-50 procentsparti och kunde bestämma regeringspolitiken själva. Det är länge sedan S kunde nöja sig med kamrat 4 procents stöd.
Socialdemokraterna är idag ett 30 procentsparti och kommer behöva kompromissa med Mp o V för att bilda en regering, hur de kompromisserna ska se ut är Löfven ännu skyldig väljarna svaret på. Länge kritiserade Socialdemokratin de borgerliga partierna för att inte vara överens i regeringsfrågan, ett år före valet finns ännu bara ett regeringsalternativ, Allianspartierna för en tredje regeringsperiod.
Med vilka partier vill Löfven samarbeta? Vilka frågor ska Socialdemokraterna släppa? Hur stort inflytande ska Miljöpartiets fientlighet mot landsbygden och näringslivet få?
Stefan Löfven och S har ett år på sig för att leverera svaren.
/Leif


Dagarna under politikerveckan går fort, intrycken och evenemangen är många. På onsdagen så diskuterade jag  Industriellt Träbyggande med Sveriges Träbyggnadskansli som arrangör.
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson inledde med att tala om Skogens betydelse för jobben, landsbygden och Sverige samt inte minst för att lyckas med klimatutmaningen. Ett ökat byggande i trä är viktigt för att binda koldioxid, det är förnyelsebart och de svenska skogarna växer mer än vad som avverkas.
Min rubrik var: "Kommunen och byggandet". Jag efterlyste ett fortsatt kommunalt självbestämmande i planfrågorna och att kommunerna måste bli bättre beställare i sin upphandling. Kommuner och det offentliga som beställare är viktiga när ny teknik ska introduceras, det har inte minst visat sig inom många områden genom tiderna.
På väg för att lyssna och träffa näringslivsförträdare på ett seminarium annordnat av Cementa. Så blev jag fångad av den svenska besöksnäringens intresseorganisation, Visita. Vid en eventuell rödgrön valseger nästa höst har såväl Socialdemokraterna som Miljöpartiet deklarerat att man kommer ta bort sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga under 25 år. Den reformen som Centerpartiet varit drivande för har gett +6000 nya helårsanställningar i restaurangnäringen, även sänkningen av restaurangmomsen som Centerpartiet tidigt tog strid för har bidragit till att öka försäljningen med +4,5 procent under 2012. Detta vill en eventuell rödgrön regering förändra. Visita företräder Sveriges största ungdomsarbetsgivare, de är oerhört viktiga, Centerpartiet kommer ta strid för att de lättnader som genomförts ska vara kvar. Ingen fråga har jag fått så mycket beröm för av de lokala restaurangägarna i Skövde som denna centerframgång i regeringen.
På onsdagkvällen var vi inbjudna tillsammans med alla försvarets frivillig organisationer för att över en sallad och alkholfri dryck mingla runt och diskutera allt från veteranfrågor till kommande försvarspolitiska beslut och Försvarsmaktsråd Skaraborg. Innan vi gick dit fick vi en rapport från vår extra matte att Zorro träffat sin "första kärlek" hon heter Greta. Vår "lilla" kastrerade hund har det gott hemma :)
 
/Leif 
 
 
 
Eskil Erlandsson, Industriellt byggande, Klimatsmart, Sveriges Träbyggnadskansli, Ungdomsarbetslöshet, Visita,

Just nu talar landsbygdens, småföretagens och miljöns bästa vän Centerledaren Annie Lööf i Almedalen.

Som vanligt taggad och fokuserad, Annie Lööf utmanar och vågar ta debatten i de frågor som bygger ett Hållbart Sverige.
/Leif
I tisdags så publicerade jag ett inlägg från min måndag på politikerveckan i Visby.
Här kommer en kort summering uppdelad i flera inlägg kring lite av det som hände tisdag-fredag.
tisdagen deltog jag i en paneldiskussion kring minerallagstiftningen, övriga i panelen var från vänster: Håkan Ekengren statssekreterare på näringsdepartementet, Åsa Odell LRFs riksförbundsstyrelse, Kristina Zackrisson kommunalråd Kiruna och Kent Persson riksdagsledamot, Anders Jonsson Saco var moderator. Det fanns en samsyn i panelen om att det behövs en modernisering av minerallagen. Håkan Ekengren utlovade en propposition till hösten med vissa förbättringar men innehållet i den förhandlas just nu i regeringen.
Företagarnas mingel brukar jag prioritera, alltid intressanta möten och diskussioner. Det är Sveriges Företagare som är grunden för allt välstånd, uppenbarligen så brister kunskaperna kring detta hos de rödgröna partierna i varierande omfattning. Vänsterpartiet vill stoppa kvinnors företagande i välfärdssektorn, varför ska inte kvinnor få tjäna pengar på företagande, varför vill det så kallade feministpartiet bara låta män tjäna pengar på sina företag?
En detalj som inte får missas i Visby. De enorma glassfiken kan man bara inte motstå, minst en gång helst två dagligen!
/Leif
 
 
 
 
 
  
Företagarna, Håkan Ekengren, LRF, Minerallagen, glass, Åsa Odell,


Just nu talar Folkpartiets Jan Björklund i Almedalen. Han inledde med att varna Socialdemokraterna och LO för att vilja utestänga människor med annan bakgrund från arbetsmarknaden. Rödgrön politik går ut på att göra rika fattigare, liberal politik går ut på att göra fattiga rikare så han. Fp prioriterar en sänkning av värnskatten, men tveksamt om M går med på detta?
Ett klassiskt liberalt tal av Björklund. Fp, C och Kd har gemensamt att alla tre är sakpolitiska vinnare i alliansregeringen, men belöningen i väljaropinionen har låtit vänta på sig. Kd ledaren valde att tydliggöra partiet och dess krav, i kväll gör Fp ledaren detsamma.
I morgon (lördag) kl 15 entrar C-ledaren Annie Lööf scenen. Ingen partiledare har talat om det glömda Sverige, landsbygden och småortssverige. Förväntningarna är därför stora i morgon, Centern pratar dessutom inte bara i dessa frågor, centerministrarna gör verkstad.
/Leif









Nu talar Jonas Sjöstedt i Almedalen. Vänsterpartiets och Jonas Sjöstedts dilemma är att vare sig Löfven, Fridolin eller Romson vill ha honom, men kräver hans passiva stöd för att bilda en röd-grönregering. De forna kommunisterna är som vanligt ett kamratstödjande parti utan inflytande eller? Några frågor vill jag ge Vänsterpartiet all eloge i, de driver kampen mot främlingsfientlighet och kampen för jämställdhet det delar V med C.
/Leif
Jag inser att jag helt enkelt inte hinner göra "ordentliga inlägg" från dagarna här på Gotland, jag får helt enkelt vänta tills jag kommer hem och ni får ge er till tåls :)
 
För det är tidigar morgnar, sena kvällar, dagar fullproppade med en mängd olika seminarium och däremellan finns inte så mycket...
 
Det som däremot finns är att jag ofta cyklar hem någon gång efter kl. 17 för att duscha och byta om, för att sedan cykla ner i tid till att lyssna på talet. Under den tiden har jag börjat lyssna ikapp på sommarpratarna. Bland annat så missade jag första Sommarprataren Jonas Gardell
 
 
Nu har ja lyssnat på programmet och det var riktigt bra :)
~Titti
Jonas Gardell, P1, P1 Sommar, Sommarpratare, sommar, sommarvärdar, årets sommarpratare,

Sysselsättningen var den fråga där Fredrik Reinfeldt uppehöll sig mest i sitt Almedalstal. Satsning och fokus på unga arbetslösa, löfte om handledarstöd för unga som får jobb enligt ungdomsavtalen. Sänkt A-kasseavgift i höstbudgeten var ett annat löfte han levererade. Jobben blir valets stora fråga 2014. En enig Alliansregering står mot en splittrad opposition.
Förra S-ledaren Mona Sahlin hyllades för att hon stod upp för kampen mot främlingsfientligheten. Stefan Löfvens tystnad är pinsam sa Reinfeldt.
/Leif

"Fem politiker, fem filmer, fem decennier. Föräldraförsäkring, alkoholpolitik eller globalisering? Våra gäster har alla valt en film som skapade engagemang, påverkade opinionen eller som speglar tidsandan under Filminstitutets fem första årtionden. Nu samtalar de med Anna Serner om hur och varför!"

Medverkande: Ingvar Carlsson, tidigare statsminister (S), Gudrun Schyman talesperson (FI), Ulf Adelsohn tidigare landshövding (M), Birgitta Ohlsson EU-minister (FP), Gustav Fridolin språkrör (MP) och Anna Serner VD Svenska Filminstitutet.

Först ut: Ingvar och 1960-talet, som valde filmen "Kvarteret Korpen" från 1963.

Spännande och lite annorlunda seminarium som blandar samtal med filmvisningar :)

~Titti


I kväll talade Miljöpartiets språkrör, Gustaf Fridolin i Almedalen. Han och Mp är den svenska politikens joker!
Fridolin avslöjade inte vilka kompromisser han är redo att göra för att nå regeringsmakten. Kanske har han och S-ledaren Stefan Löfven kommit överens om att det är Socialdemokraterna som ska leverera vad S är redo att kompromissa med Mp om?
Gustaf Fridolin är en frisk fläkt i svensk politik, jag gillar Gustaf men inte Miljöpartiet. Sannolikheten för att Mp kommer in i nästa regering är hög, men kommer Mp klara av att regera? Där är Fridolin och Miljöpartiet fortfarande svaret skyldiga.
/Leif
Dagarna går fort och nätterna tenderar att bli korta i Visby. Här är lite av vad som gjordes på måndagen.
Första halvan av måndagen ägnade jag mig åt frågor kring arbetslöshetsförsäkringen. Ett stort antal av A-kassorna är representerade i Almedalen. Jag deltar i egenskapen av ordförande för Småföretagarnas A-kassa.
Nere i hamnen så fick Titti och jag en trevlig överraskning på vår väg till LRF-ladan. Företaget Solel ger Skövde fin marknadsföring. Under året så kommer en solelladdningsplats att sättas upp av Kreativa Hus vid Gothia Science Park i Skövde. RIktigt roligt inte minst som Skövde kommun är en av de kommuner som ligger längst fram i användning av elbilar.
Eftermiddagen och kvällen gick i Försvarsmaktsråd Skaraborgs tecken. En riktigt bra panel diskuterade  under rubriken "Soldat på deltid - en tillgång på heltid".  En uppföljning av diskussionerna från vårens Försvarskonferens i Skövde.
Efter Försvarsmaktsrådets seminarium följde mngel över en kaffe och bulle. Jag fick en bra och trevlig pratstund tillsammans med ÖB Sverker Göransson och Lena Erixson som numera finns på Försvarsmakten efter flera år på Trafikverket senast bland annat som ansvarig för kapacitetsutredningen.
På kvällen fortsatte samtal och nätverkande för ett inbjudna gäster på HMS Belos som under några dagar nu ligger i Visby hamn. Det blev bland anant viktigt prat inför 2014 års Försvarskonferens i Skövde med Försvarsmaktens Genaraldirektör Peter Sandwall och Informationsdirektören Erik Lagerstedt.  
En innehållsrik måndag :)
Soliga Visbyhälsningar
/Leif
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A-kassornas Samorganisation, Almedalen, Försvarsmakten, Försvarsmaktsråd Skaraborg, Solel,

Just nu lyssnar jag på ett intressant seminarium om hur vi kommer resa i framtiden och hur flygplatserna kommer se ut!

Om 10 år ska Arlanda vara ett LUSTHUS där "pirret" är i fokus - spännande! :)

~Titti