20101130094 (MMS)

Brrrrr! -24,2 på Andersdagens kväll 23.40. Titti önskar sommartemperatur i julklapp. Håller med, nu tar det på veden i rasande fart med dessa rekordkalla dagar och nätter. Sov gott / Leif

Nu ska jag svänga förbi därhemma och tända i upp i pannan så Titti inte behöver frysa när hon kommer hem. Sen ska jag bege mig till Sventorps bygdegård, där jag deltar i en  paneldebatt efter föreläsningen Döden i grytan  :)
/ Leif

dsc00236 (MMS)

Rimfrost i träden och solen som går upp över de snötäckta fälten jaa vintern är vacker - om ack så kall och besvärlig - sådana här morgnar kan även jag njuta lite av att det är vinter :-) Önskar Dig en bra dag! ~Titti

Hmm ja idag har jag inte haft turen på min sida direkt... Struldag rätt och slätt :(

(Strulet började egentligen redan innan jag begav mig till jobbet men jag ska inte orda om det...) Väl framme i staden där jag skulle jobba under dagen så börjar jag med att köra fast i snön på parkeringen! Ja ja eftersom jag börja lära mig utav mina misstag så hade jag snöshyffel i bilen och fick skotta mig loss... Till slut kom jag loss och efter mycket om och men tog jag mig därifrån och åkte till en annan parkering - där det var bättre plogat. När jag klev ur bilen kom jag på att jag behövde ringa en kollega. Men? Vart var mobilen..? :O

Ja just det ja! Jag hade den i knät på vägen till jobbet och sen... Ja det var bara att småspringa till första parkeringen (sprang för att hålla värmen det var ju nästan 13 minus ute!) - och jo, jag hittade den...
... i snön
... och jag hade kört över den med bilen...

Silvertejp någon?! ;)

Jaha på eftermiddagen sen fick jag köra X antal mil för att ta mig till den andra staden där jag nu har jobbat ikväll. Skulle göra en presentation och hade tänkt att skriva ut åhörarbilder. Inte svårt att räkna ut att skrivaren strulade va?

Nu har jag iaf slutat för dagen (läs kvällen) och ska bege mig hemåt...

Hörs imorgon?
~Titti

Idag uppmärksammar Radio Skaraborg det ökade byggandet i Skövde. I inslaget finns en intervju med mig och kommunens  bygglovschef. Det berättas också kort om Skövdes trästadsprojekt där närmare 200 bostäder i flerfamiljshus kommer att byggas i trä. Ett led i att Skövde är en av de svenska kommuner som deltar i Trästad 2012.  Genom att klicka här kan du lyssna på inslaget.

Under hösten har jag i blogginlägg berättat om det ökade byggandet i Skövde, läs tidigare inlägg

Ha en fortsatt bra dag
/ Leif
Det kommande veckoslutet kommer Centerpartiets 100 års jubileum att firas i Skövde. Det är med glädje jag kommer hälsa hundratals Centerpartister från hela Sverige med partiordföranden och näringsministern Maud Olofsson i spetsen välkomna till Skövde kommun och Skaraborg på fredag.

Ingen kunde väl ana att Carl Berglunds upprop i tidningen Landsbygden 1910 till landsbygdens folk och småbönder skulle få så stor betydelse för Sveriges utveckling. 
Bondeförbundet  sedermera Centerpartiet har bidragit starkt till många jämlikhetsreformer i vårt land. En likvärdig skola och utbildning för alla är idag en självklarhet, 1910 var det ett annat Sverige. I Bondeförbundet som i dagens Centerparti fanns/finns  det många samhällsbyggare. Det var bondeförbundets aktiva medlemmar som byggde vägsamfälligheter på landsbygden, uppförde samlingslokaler, tog inititativ till elföreningar som elektrifierade landsbygden och så vidare.

Uppdraget att vara samhällsbyggare är kvar även om dagordningen har förändrats. Centerpartiet och centerpolitiken har en fortsatt viktig roll för ett grönare och företagsammare Sverige, där mäns och kvinnors arbeten värderas lika. Det är en del av det som driver mig att vara kommunalråd och göra verkstad av Centerpolitik i Skövde kommun.

Välkomna till Skövde och Skaraborg
/ Leif

Yjohoo äntligen är de första advent och jag får dircka glögg!! :D


(Tryck på Play för att spela filmen)Trevlig söndagkväll!

20101128085 (MMS)

På väg hem genom ett vintrigt Sverige. Jag känner mig som en stark och firad Tjej och det har varit en mysig helg! Men nu ska det bli gott att komma hem :)

20101127080 (MMS)

Julmarknad på Skansen bitande kallt men trevligt :)

Kommer ni ihåg mitt inlägg om "Små söta konstverk"?

Jag hade visst lovat att tala om vad jag till slut valde till bröllopsdagen?
(Trodde ifs att jag hade gjort det men fick häromdagen "bannor" för att jag inte visat någon bild)

Så här får ni bild på resultatet:
Jag gjorde fransk manikyr på alla naglarna med en liten sten på

Höger pekfinger          Höger ringfinger

och på ringfingrarna hade jag en orange blomma :)

~Titti

20101126078 (MMS)

Cirkus i Stockholm. Nu börjar överraskningen. / Leif

Leif har fixat med överraskning till mig - spännande!!

Den 26 september när jag kom in
i mål efter sista utmaningen Lidingöloppet, och jag därmed tagit Tjejklassikern
berättade Leif att han tänkte fixa något särskilt till mig för att fira att jag klarat det
(och det till råga på allt en vecka före bröllopet...)!!

Lidingö Tjejlopp 2010

Nu har han meddelat mig att tiden för överraskningen är inne
- jag har ingen aning om vad som ska hända -
wiiie vad spännande!!! :D

~Titti

I går deltog jag tillsammans med ytterligare en politiker från Skövde i ett synnerligen intressant seminarie arrangerat av Sveriges kommuner och landsting fastighetsfond som jag själv sitter i. En dag om hur vi bör bygga och planera bostäder för den växande gruppen av äldre medborgare.
Jag har under mina år som kommunalråd engagerat mig i dessa frågor. 2007 initierade jag ett EU-projekt som Skövde och ytterligare några svenska kommuner och forskningsinstitut deltar i tillsammans med företrädare från flera andra europeiska länder.

Flera intressanta inledningar gjordes på seminariet i går.

Britt Östland
  framtidsspanare från Lund konstaterade att det inte är en fastighetsfråga utan en teknikfråga hur vi löser bostadsfrågan för framtidens äldre och att dagens 65 åringar kommer att leva en generation längre än sina far- och morföräldrar.  

Marianne Abrahamsson Lindköpings universitet, konstaterade att av var femte 40- och 50-talist kommer bli över 100 år. Hon betonade vikten av att bygga in social gemenskap i boendet.

Anders Sandberg VD i Lulebo AB. Han refererade till Luleå där man räknat på vad som händer med kommunens kostnader för äldreomsorgen om man inte gör något utan sitter stilla i båten. Under åren 2009 - 2020 beräknas kostnderna stiga med 153 miljoner, med en aktiv bostadsplanering och byggande av trygghetsbostäder och andra alternativa bostäder för äldre bedöms kostnaden stiga med 31 miljoner.

Jag själv är av den upopfattningen att det är viktigt att vi så lite som möjligt segregerar boendet, jag tror det är bäst om bostadsområden består av boende i alla åldrar. Lika viktigt som att jobba med boendefrågorna är att jobba med folkhälsofrågorna. Att erbjuda livskvalitet hela livet ska genomsyra den kommunala politiken.  

En del oroas för att den växande skaran äldre ska bli en tärande resurs, jag delar inte den uppfattningen utan är övertygad om att den växande skaran äldre snarare är en stor tillgång som vi ska ta tillvara betydligt bättre än vad som görs idag.

Ha en bra fredag
/ Leif

Åh jag är trött på snö och kyla :( Längtar till våren!!

Skjutsade en kollega som skuille med bussen i eftermiddag, det var lite svårt att beräkna tiden... Vi var framme vid busstationen exakt samma tid som bussen skulle avgå, så jag körde en bit till och släppte av kollegan vid första hållplatsen, och det gick ju också bra!

Väl hemma kämpade för att ta mig med bilen hela vägen till garaget och sen pulsade jag genom snön för att ta mig in till huset, när jag stod vid dörren för att låsa upp kommer plogbilen, bra timing... Not!

Nu vill jag att det ska bli helg så fort som möjligt - snö eller inte snö - det ska bli riktigt trevligt :)
~Titti

20101125070 (MMS)

-Leif- Snön fortsätter att falla i Skövde. Med extra fart lyckades vi forcera driverna på grusvägen hemma. Jag har två mötesdagar i Stockholm med bland annat möte på Sveriges kommuner o landsting. Fastighetsfrågor o bostäder står på programmet i dagarna två, däremellan blir det lite andra möten också. I Skövde har snön fallit sen i söndags, med oro ser jag hur det övertrasserade snöröjningskontot fortsätter att stiga. I detta sammanhanget kan man säga att budget o verklighet hamnat långt från varandra i de flesta av Sveriges kommuner.
Ha en bra dag/ Leif

Ja det finns ju inget att göra åt det, så vi kan lika gärna försöka njuta av den vita kalla massan!


(Tryck på Play för att spela klippet)

Hoppas iaf att det inte snöar för mycket på Dig! :)
~Titti

På kommunfullmäktige i måndags genomfördes de flesta valen till nämnder och styrelser. För Skövdes del innebär det en stor förnyelse och många nya ansikten i de olika uppdragen. För min egen fick jag förnyat förtroende som kommunalråd och förste vice ordförande i kommunstyrelsen även uppdraget som överförmyndare ligger på mitt ansvar.

I Skövde har vi tre heltidskommunalråd, två för majoriteten och ett för oppositionen. Tord Gustafsson (M) och Åke Jönsson (S) lämnar i och med årskiftet sina befattningar som kommunalråd och ersätts av två nya kvinnor Katarina Jonsson (M) tillträdande Kommunstyrelseordförande och Marie Ekman som kommunalråd för oppositionen. Under den gångna mandatperioden har det varit ett nära och bra samarbete mellan oss tre kommunalråd i en anda där vi tillsammans oavsett partifärg och i våra olika roller arbetat för Skövdes bästa. 

Jag hoppas att den så kallade Skövdeandan i politiken ska bestå och jag ser framemot att få arbeta med två nya kollegor.   

Ha en bra dag
/ Leif  

Snöig kväll på Eder Alla!

Jag kan inte säga att jag fick en ny rygg hos naprapaten imorse, men väl en bättre begagnad! ;) Lite extra träning och återbesök ska nog göra susen tror jag! Men just nu är ordinationen promenader... As if?! Jag går INTE ut mer än nödvändigt i det här vädret inte!!

Så jag njuter av utomhusbelysningen från värmen inomhus ja! :)

Ja ni har förstått att jag gillar ljus va? Älskar är nog rätt ord förresten! Jag har ljus i massor och ändå köper jag på mig konstant hela tiden :P

Till bröllopet köpte vi massor av blockljus - och varje ljus har 120 brinntimmar....... och så köpte vi ljus i olika färger och massoooor av värmeljus....


För några veckor sedan hade jag nöjet att få komma på "ljusparty"
och då köpte jag ju några doftljus....

Doftljus
Doftar gott med äppel & kanel nu till jul minsann!


Och för några veckor sedan var vi på Julmässa  på Hällekis Säteri och då var jag ju såklart "tvugen" att köpa lite ljus till julen...

Handkramade snöbollsljus

Vackra snöbollsljus (handkramade) och så klart ett datumljus nu när vi snart går in i december!

Datumljus


Och jag menar, jag kan ju inte gärna hjälpa om det sedan var julmarknad

Ljus med kaneldoft 

och Leif jättegärna vill köpa ett ljus med kaneldoft till mig?

Och sen behövde jag ju köpa två av dessa ljus - för att matcha dem här hemma - eller hur?
Så nog har vi ljus så vi klarar oss alltid - men så används de också :)
~Titti

Hmmm hade gjort ett inlägg som jag tidsinställt på att läggas upp idag strax efter lunch så funkar det inte och nu har det försvunnit... Åh vad trist det är när det inte funkar som det ska... :(

20101123069 (MMS)

Snökaos :( med lite tur har vägen ännu inte yrt igen efter att snöplogen gick för 30 min sen. Alldeles för tidig vinter!!
 Ha en bra dag / Leif

Ont i ryggen - det funkar inte att stå, gå, sitta, ligga.... :(

Vad göra?

Ha beställt tid hos naprapaten imorgon bitti

(bild lånad från google)

 

- Hoppas att han kan utföra underverk!

~Titti

Följ försvarsmaktseminarium i Skövde på webben:  www.newsmill.se/ Leif


Idag arrangerar Skövde kommun i samverkan med Västra Götalandsregionen och Försvarsmakten i Skövde ett seminarium under rubriken " Försvarsmaktens personalförsörjning".
Det nya försvaret ställer helt andra krav på det civila samhället, många av försvarsmaktens 55 000 frivilliga kommer periodvis att vara tjänstgörande, vad säger civila arbetetsgivare om det? Hur går rekryteringen av frivilliga och hur tänker försvarspolitiker kring utmaningar och möjligheter med det nya försvaret?
Det och mycket annat kommer diskuteras idag i Skövde.
På www.newsmill.se pågår en debatt om frågan med många intressanta debattörer. Jag och mina två kommunalrådskollegor har också tidigare i den gångna veckan haft en debattartikel på newsmill: http://www.newsmill.se/artikel/2010/11/16/milit-rt-personalf-rs-rjningssystem-kr-ver-civilt-nyt-nkande

Ha en bra dag
/ Leif
 

Här tänkte jag nu bjuda på lite bilder från de olika ljusinstallationerna som Stad i Ljus bjöd på :)

Efter att vi spenderat eftermiddagen på Arena Skövdes spa med mina föräldrar - och provat alla bastubad flera gånger om - gick vi "ljusslingan", allt enligt kartans beskivning, so here goes...


(De små bilderna blir större om du klickar på dem)

Min favorit från förra året ingår inte i ljusslingan,
men det är ett vackert ljusträd som står på en kulle
Först på vår slinga låg Ledningsljus - utanför Stadshuset

Ledningsljus utanför stadshuset


Vid Helénsparken stannade vi till och tittade på lite hantverk och så såg vi Gårdsljus och i ett av husen "efterskapade" de den stora stadsbranden..

Gårdsljus i Helénsparken         


Vacker Juldekoration

 

Saturnus - vackrast i rynden ?

 

Saturnus - vackrast i rymden ?En av favoriterna - Allé, allé, allé ...

Allé          allé          allé ...

 

Sen gick vi igenom kyrkparken och stannade även idag till och tittade på
Skapelsen - en uppenbarelse i ljus och bild

Skapelsen - en uppenbarelse i ljus och bild          Skapelsen - en uppenbarelse i ljus och bild

Vi tittade på Hjärtats rum som jag berättade om igår och några andra vackra ljusfenomen

Vackra färger på träden i kyrkparken         

 

När vi gick förbi Hotell Billingen stod Folkuniversitetets musikallinje för underhållningen på balkongen

 

Folkuniversitetets musikallinje underhåller på Hotell Billingens balkongLängs med slingan gick vi förbi ett hus (tror det kallades rosa huset?) där konstnärer skapar eller ställer ut..? Jag är inte riktigt säker... Men man kunde titta in i de olika fönstrena iaf...

                   


Längs slingan kunde vi njuta av vackra ljus som stannat kvar efter att ha startat som installation under Stad i Ljus

Vid Sandtorget fanns det flera dekortationer, bl.a. Nytt ljus över Sandtorget och Pepparkakshus

Nytt ljus över Sandtorget          Nytt ljus över Sandtorget          Pepparkakshus


Sen vidare mot... Juldekoration...

Juldekoration

... och Kristallklart

Kristallklart


På Hertig Johans Torg fanns det mycket ljus, av alla de slag
- till och med soptunnorna var upplysta!

Soptunnor som syns i Stad i Ljus!


Och vad vore väl en Jul utan en Julbock?!

En Julbock i Skövde

Jättefin, absolut ... Men som gammal Gävlebo måste jag ändå säga:
Det finns bara ett original - resten är kopior... ;)Japp det var det, det. Fast när vi väl var klara upptäckte vi att vi missat några installationer längs slingan, men vad gör det när man är nöjd ändå? :)


Årets vinnare i Stad i Ljus (enligt mig och Leif) är:

PEPPARKASHUSET
(Som i vanliga fall fungerar som en Turistbyrå)

Pepparkakshus


(Med reservation för att jag kan ha gett fel namn till någon/några installationer..)


Väl hemma blev vi så inspirerade så nu har vi satt upp lite av vår utebelysning här hemma
Vackert!

~Titti

20101121066 (MMS)

Stegtävlingen pågår för fullt. Ett bra sätt att öka den fysiska aktiviteten. Denna veckan får Växjö teamet bereda sig på att förlora stort ;) 
 Trevlig söndag / Leif

20101120064 (MMS)

Nu har Skövde ett eget pepparkakshus :) visst är vår Turistbyrå vacker?!
 Trevlig kväll /Leif

Gårdagens kväll i Skövde var suverän :) Mina föräldrar är ju här på besök under helgen så vi började med att köra och visa dem några ljusinstallationer som ligger en bit utanför centrum, som t.ex. de vackra blomkrukorna i Maxirondellen (jag vet  att de heter något annat men jag kan inte lärt mig rondellnamnentan har hittat på egna namn istället...) och Leif visade några andra ljusinstallationer som har blivit så att säga ordinarie ljusupsättningar efter att först har börjat som en installation i Stad i Ljus. Vackertsom bara den!

Sen gick vi runt lite i stan, men hua vad kallt det var! Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder? Sant så sant, men jag har inga bra kläder....
I alla fall, imorgon tänkte jag lägga ut bilder på de olika installationerna utmed ljusslingan, så det kommer då.
Men lnu visar jag lite annat smått och gott!


(Som vanligt: om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem!)

På kyrkväggen visades ett vackert bildspel som komponerades med vacker musik.

Vackert bildspel på kyrkväggen


I kyrkparken fanns fyra hjärtan som lyste OM vi besökare häll igång det genom att trycka på knappen med jämna mellanrum - och det gjorde vi, och lös gjorde de!

         

Framför kulturhuset vad de söta grisarna upplysta
(fast jag tycker mer de liknar elefanter, ser ut som Dumbo?)
Men såå söta!!

         

 


På Hotel Billingens Balkong sjöng Eva-Lotta Ohlsson för oss,
jag gillade i synnerhet musikalsångerna :)
Det fanns massoooor att titta på inne i Kulturhuset, kändes som om varje liten vrå var fylld med kultur och mycket folk såklart - riktigt riktigt trevligt! Sen kan jag ju erkänna att jag inte "förstår" allt... Men det är kul att se!

Men nagellack förstår jag! Fast undrar hur lång tid det tar innan lacket tar slut...? ;)

Nagellack som räcker heeeela livet!!


Sen såg vi en rolig film, den handlade om att Pippi Långstrump i vuxen ålder har hamnat i ett polisförhör. Jag och Leif skrattade så vi kiknade! Alltså jag lovar, hade Pippi funnits på riktigt i dag så hade hon suttit på mentalsjukhus - men det var så roligt!! Hon sa precis samma saker som hon gjorde i filmerna, men då var hon barn och då funkade det, nu som vuxen så lät ju allt så galet fel - men oj så roligt!! Hahaha Så smart idé!

Pippi Långstrump har blivit äldre..

 

Sen fick vi reda på att det skulle bli improvisationsteater inne på Odeon och då gick vi såklart dit. Tre tjejer och en kille från Rattle och jag har bara två ord för denna föreställning
- HYSTERISKT ROLIGT!!

Improvisationsteater med Rattle

 

De som ville i publiken fick dra en lapp ur en bunke och där stod det vad skådisarna skulle agera utifrån - t.ex. en teknik, en känsla, ett "topic" etc...
Och fanatsi hade de och en energi som var enorm!!

         

 

Egentligen hade vi planerat in att lyssna på Flemming som intervjuade olika "Skaraborgare", men efter teatern var klockan halv nio och magen som inte hade fått mat sedan lunch gjorde sig plågsamt påmind... Så det blev mat som prioriterades, lite synd men men..

 

Skaldjursgryta inklusive överraskningar (enligt Titti)

Jag beställde - och fick in - en skaldjursgryta... Men den innehöll lite mer än jag förväntat mig.... Kinkig i mat är jag, jag vet... Servitrisen förbarmades sig över mig och sa till kockarna att fixa till något annat till mig...

Så då blev det det här:

Scampi & risotto

Scampi & risotto föll mig bättre i smaken ;)


Jaha det var gårdagen det, dagen idag förväntas gå i samma härliga ljus (hihi) tecken - men vi börjar med lögning... Hörs igen!
~Titti

20101119063 (MMS)

Skönsjungande operasång framförs från balkongen på Hotell Billingen just nu av operasångerska Eva-Lotta Ohlsson med pianist Joakim Kallhed. Dessutom lyser vår stad underbart vackert med evenemanget Stad i Ljus. Snart ska vi besöka kulturhuset och kulturnatten. 
 /Leif

Fredag eftermiddag och jag ser fram emot att komma ned på stan, för nu i helgen är det "Stad i ljus" i Skövde - hela stan lyyyser ;) Skämt och sido men det är väldigt många olika ljuskonstellationer runt omkring och ljusshower, uppträdanden, musik med mera + att det även är kulturnatt idag/kväll/natt
- så det är nöjen i ljusets sken som gäller denna helgen :)

Ljusträd

Sen får alla som vill rösta på vilken ljuskonstellation de tycker är finast. Jag var lite trotsig förra året och röstade på ett ljusprytt träd som stod på en kulle - sååå vackert!! Fast den var inte med bland dem man kunde välja på - därav trotsigheten, jag skrev dit trädet som ett eget alternativ! :P Därmed försvann ju min chans att rösta på en vinnaren, men jag kunde ändå ge kredit till dem som kommit på idén och utfört jobbet - för de gör verkligen ett kanonjobb med alla olika ljus runt omkring
- det är så vackert och man blir så glad :D

Hoppas att du också får en härlig helg med värme och ljus!
Kram Titti

Den gångna arbetsveckan har varit mer intensiv än normalt med mycket resande i regionen och många möten. Möten och resande är en viktig del i nätverksbyggandet som politiker. Det råder ingen tvekan om att de nätverk man har, påverkar möjligheten att skapa inflytande och tillvarata i mitt fall Skövdes och kommuninnevånarnas intressen.

Att bygga nätverk och ingångar tar tid och nätverk måste underhållas.  Under mina dryga 25 år som förtroendevald i intresseorganisationer, partipolitik och som kommunpolitiker har alltid nätverkandet varit av stor betydelse. Som kommunalråd märker jag det ännu mer än i mina tidigare uppdrag. Arbetet underlättas av att ha ingångar in i statliga myndigheter, regering, riksdag och intresseorganisationer med mera. Facebook har på många sätt underlättat kontakter och nätverkandet.

Nätverk tar tid att skapa men de gör både arbetet enklare och mer intressant.  

I eftermiddag och helgen kommer svärföräldrarna på besök. I Skövde pågår fram till och med lördag kväll arrangemanget "Stad i Ljus" och i kväll är det "Kulturnatt" i kulturhuset som för övrigt var Sveriges första när det byggdes 1964. Kulturnatten som pågår fram till midnatt bjuder på aktiviteter och kultur för alla smaker, så passa på och gör ett besök i kultur och ljusstaden Skövde i kväll.

Ha en bra dag
/ Leif 

Idag har nu även jag hämtat ut mitt nya körkort.

Namnteckningen har jag övat på ett tag, även om det händer då och då att det kryper in ett litet Johansson. Det kommer nog att ta sin tid innan det sitter helt och hållet.
/ Leif

Igår kväll när jag kom hem efter ett sent möte gick jag mot huset (som vanligt) och helt plötsligt "slocknade" hela huset - det blev kolsvart!

Som tur var hade jag koll på var ficklampan låg så jag tog fram den och öppnade proppskåpet... Ja tjena! Lätt och fatta den eller? Under tiden som detta hände pratade jag i telefon med en vän och fick lite hjälpförslag på vad jag skulle göra. Jag fick igång ljuset igen men det slogs av efter bara några sekunder.

Jag ringde Leif som satt i möte i Göteborg, han försökte hjälpa mig så gott det gick men det var väl inte det lättaste kanske..

Jag tyckte det var läskigt att vara i ett kolmörkt hus ;(

Så jag bestämde mig för att åka in till stan och gå på sena bion för att fördriva tiden. (Oj vad många det var som gick på Harry Potter-filmen, fullt!) Strax efter filmen var slut kom Leif hem. Han fixade allt såklart - så nu lyser allt som det ska - räddaren i nöden (och lusten!) men det visste jag ju!! ;)

Slutet gott, allting ljust!
Önskar Dig en trevlig dag :)
~Titti

dsc00229 (MMS)

Hmm det blir sen bio ikväll, känner egentligen inte alls för det :-( Så jag är den ofrivillige biobesökaren (berättar varför imorgon) Men nu blir det facebook irl - nästan iaf! ;-) Trevlig kväll önskar jag dig ~Titti

Skövde kommun växer och på plan, bygg och lantmäterförvaltningen har antalet bygglovsansökningar ökat markant. Under de senaste 14 dagarna har det inkommit lika många som det normalt kommer in på ett kvartal. 
Totalt planeras minst 1200 bostäder de kommande fyra åren. Bostäderna behövs med tanke på att antalet arbetstillfällen också ökar.

Inom Försvarsmakten i Skövde kommer det under samma period att kontraktsanställas mer än 1000 soldater. Till det ska läggas att Högskolan växer, Gothia Science Park likaså. Handeln fortsätter att öka, och många av kommunens företag nyanställer inte minst Volvoföretagen.

Det är ett angenämt problem att vara kommunalråd i en växande kommun och få hälsa nya kommunmedborgare och företagare välkomna till Skövde :)

Ha en härlig dag
/ Leif

dsc00228 (MMS)

På vägen hem från jobbet passar jag på att göra ett litet sjukbesök hos en vän :-)

Denna veckan upptas till stor del av kollektivtrafikfrågor för min del. I går deltog jag i en information för Fyrbodalskommunerna  i Uddevalla, idag är det Göteborg med kranskommuner som får samma information och  på torsdag är det kommunerna i Sjuhärads tur. Informationen det handlar om är att Västtrafik som idag ägs gemensamt av Västra Götalandsregionen och de 49 kommunerna ska få regionen som ensam ägare. Med detta följer lite förenklat en skatteväxling där kommunerna får sänka skatten och regionen höja med motsvarande när kostnadsmassan flyttas från kommunerna till regionen.

En av vinsterna med att göra Västtrafik till ett av regionen 100 procent helägt bolag är att ta ett samlat grepp kring den nödvändiga utbyggnaden av kollektivtrafiken i Västra Götaland. Kollektivtrafiken är viktig för samhällsbyggandet och det kommer krävas stora resurser för att förverkliga målen om fördubbling av trafiken till 2020.

Den största vinsten är dock för resenärerna, när jag eller du ska ta oss från punkt A till B är det ointressant med kommungränser. Kollektivtrafken finns till för resenärerna. Därför ska det vara enkelt att resa kollektivt och förhoppningsvis kommer också skillnaderna i avgifter och olika rabattsystem som idag finns mellan kommunerna att minska. 

Andra frågor som vi lagt stor vikt vid i det nu framarbetade förslaget är hur kommunernas inflytande och delaktighet i utformandet av kollektivtrafken ska se ut och möjligheten att göra tillköp av extra trafik och tjänster.

En förutsättning för att ändra ägandet av Västtrafik är att samtliga ägare är helt överens. Därför genomför några av oss som sitter i det regionala ägarrådet och som också tagit fram förslaget vår tredje turné på ett år. 

Att jobba fram politiska förslag som kräver total enighet kräver ett något annorlunda arbetssätt men framförallt förmåga att lyssna in och sedan arbeta fram förslag som alla i god kompromissanda kan ställa sig bakom. Först vid bolagsstämman i maj vet vi helt säkert om vi har lyckats med detta konststycke.

Ha en bra dag
/ Leif  

Kommer ni ihåg boken "Mina Vänner"?
Där man skrev massa fakta om sig själv, t.ex:
Namn
Födelsedag
Längd och vikt
Favoritfärg
Gillar mest
Hatar mest (de flesta skrev nog krig?)
Det här vill jag bli när jag blir stor
m.m....


På en reunion med min grundskoleklass en gång var det en av tjejerna som hade med sig en sådan bok och oj vad kul det var att se vad vi hade skrivit!

Men jag måste ändå säga att det var förvånansvärt få som faktiskt hade blivit piloter, läkare, brandmän, flygvärdinna, balettdansös eller skådis... ;)Det här kom jag och tänka på när jag i lördags kväll hade förmånen att få skriva i en sådan bok

En nyare version av

Utsidan på boken har förändrats något men frågorna är detsamma och drömmarna likaså :)

~Titti

dsc00225 (MMS)

Har unnat mig lite massage efter jobbet. Nu känner jag mig halvt lealös men vid gott mod :-) Det bästa av allt är att nu väntar en kväll med maken - veckan startar bra må jag säga! ;-) ~Titti

Mona Sahlin avgår, idag kom då det väntade beskedet efter en osedvanligt turbulent vecka i det Socialdemokratiska partiet. Den gångna veckan kommer gå till historien hur det "gamla" statsbärande partiet föll samman som ett korthus.

Socialdemokraternas bästa gren har alltid varit att sluta leden och föra debatten internt istället för öppet i media. Visst har det funnits perioder med så kallade rosornas krig, men aldrig någonsin har motsvarande skett inför öppen ridå inom det gamla arbetarpartiet.

Socialdemokraternas kris är djup och Mona Sahlin har bidragit till att den blivit mycket djup. Tidigare så ansågs Socialdemokraterna som det mest regeringsdugliga partiet, sedan Alliansen bildades så är man inte längre bäst i den genren. Socialdemokraterna var under alla sina regeringsår skickliga i att hålla rent mot kommunismen med Mona Sahlin som partiledare började man en vandring tillsammans med kommunister för att vinna regeringsmakten. I valrörelsen mötte jag många missnöjda före detta S-väljare som vände Socialdemokraterna ryggen i valet på grund av samarbetet med Vänsterpartiet det forna kommunistpartiet.

Socialdemokraterna har misslyckats med att formera en ny politik för en ny tid, Göran Persson var en förvaltare och landsfader, Mona Sahlin var varken förvaltare eller förnyare och har saknat förmågan att bli en landsmoder eller kanske snarare aldrig getts det mandatet.

Sverige behöver ett vitalt oppositionsparti, det gör även Alliansens regeringspolitik bättre. Ska Socialdemokraterna lyckas med att bli ett modernt parti krävs ett omfattande förnyelsearbete politiskt och defintivt behöver man göra totalt rent vänsterut i politiken. 

Frågan är om det är möjligt att klara denna förnyelse under en ny partiledare. Det kräver defintivt ett starkt mandat för en ny partiledare att förnya politiken i likhet med det Maud Olofsson fick när hon tog över Centerpartiet eller det som Fredrik Reinfeldt haft när han gjort om de gamla konservativa till de Nya Moderaterna. Frågan kvarstår dock om S är mogna att ge en ny ledare ett sådant mandat och vem, om det ens finns någon, som är villig att påbörja en sådan process?

Ha en bra dag/
Leif
   

I år kom vi iväg till Hällekis Julmarknad, med alla fina hantverk på Falkängen!

Falkängen i Hällekis

En ny tradition som jag införde  mitt liv när jag flyttade till Skaraborg :)

Man går från hus till hus och tittar på de olika hantverken...

(Som vanligt: om de vill se de små bilderna större så klicka på dem!)

Pyttesmå badkar          Hästsko någon...?

Vet inte riktigt vad man        Har du en hästsko till övers?
ska med ett pyttelitet            Då kan du göra ett hantverk!
badkar men sött är det!                                                 


Små

Vet inte riktigt vad dessa små stengubbar kallas eller vad de ska vara till för?
Men de påminner mig om Gåsholma (i Gävleborg), där man målat ögon på stenarna - cool effekt när man kör förbi på natten och det känns som om "trollerna" håller koll  på en! hihi ;)

 

Kakor gjorda av garn          Julkrans i hjärtform

Sugen på en tallrik garn?                   Det fanns gott om vackra julkransar
(Kakor gjorda av garn)                                                                    

Julfika :)

 

Jag gillar inte tomtar (förutom den riktiga som kommer på julafton)
- så några sådana köpte jag inte!

 

Vackra ljus          ALLA ljus är vackra!

Men min vana trogen så köpte jag en del ljus....

Ljus i mörker :)

För det är ju såå vackert med alla ljus som lyser i vintermörkret :)

~Titti

20101114060 (MMS)

Efter trevligt Fars dagsfirande åkte jag med fru och dotter till Hällekis julmarknad för att titta på hantverken j Falkängen - väl värt ett besök :)

20101114055 (MMS)

Fars Dag - idag delas mången slips ut ;) En kram till Alla härliga pappor ute i världen! Min far kommer jag ge en extra stor kram nästa gång vi ses :) ~Titti

Var en sväng inne i stan när Leif ringer mig och berättar att vår väg är avstängd...
Ja jag säger då det är det inte på grund av snö så är det ihållande regn som försvårar att man ska kunna ta mig hem...Avspärrad väg...

Vad tror ni jag fick för kommentar om det?
- "Så är det att bo på landet!"

Jo jag märker det...
Vägen höll på att rasa in så vi fick ställa bilen vid avspärrningen och gå resten av vägen....

Leif ringde en vän som kom med sin grävskopa, Och sen grävde de, fyllde på med pålar och grus och till slut blev det så pass färdigt så att vi åter kan köra på vägen :)


En skopa kommer lastad med.... FIKA!

Jag kom såklart förbi med kaffe, smörgåsar och kaka!

Ett skepp/grävskopa kommer lastat....

'


Så nu har vi en "broväg" bestående av pålar - så nu ör det byggt precis som Venedig
- funkar det där så funkar det här! ;)

 ~Titti

Riktigt novemberruskväder ute idag. Skönt med en nästan helt fri lördag, Titti ska till frissan nu på förmiddagen och jag tänker åka till återvinningscentralen och lämna lite av diverse uttjänta prylar. Fylla på vedförådet i pannrummet mm.

Om någon för trettio år sedan hade sagt att många människor likt mig 2010 planerar in ett besök på återvinningscentralen som en återkommande helgaktivitet hade nog den personen blivit klassad som lite konstig.
Visst är det tur att tiderna förändras :)  

Ha en fortsatt bra lördag/ Leif  

20101112041 (MMS)

Ikväll ska vi fira innovation och entreprenörskap i Skövde på Gothia Science Parks 10 års jubileum :)

Redan har vi haft vårt andra snöoväder denna säsong. I likhet med alla andra års snöfall så trillar det in mail i datorn och det rings i telefonen med synpunkter på snöröjningen i kommunen.

Jag anser själv att vi har en bra snöröjning i vår kommun och det är inte oproblematiskt för de som röjer snö. Det klagas om snöröjningen sker för tidigt på morgonen eller på natten för då kan inte alla sova, sker den för sent är inte det bra för de som ska till jobbet i tid.  Det är inte ovanligt att bilar och andra fordon står olämpligt parkerade och hindrar snöröjningen. Jag måste säga att alla dessa entreprenörer som till en ganska dålig ersättning snabbt ställer maskiner och förare till förfogande är värda stor eloge.  

Visst kan det i enstaka fall ske på annorlunda sätt, men i huvudsak anser jag att det är ett välfärdsproblem detta evinnerliga klagande på hur "någon annan" röjer bort snön.

Ha en bra dag i slasket / Leif

Det är några intensiva arbetsveckor just nu, eller kanske är det fel att säga just nu, för det har en tendens att vara bestående. Perioden september-maj varje år brukar vara välfylld av dag och kvällsmöten och ska man vara förtroendevald och politiker behöver man gilla möten och den man lever med behöver också gilla möten.

I kväll kunde jag lämna kommunen så jag hann bänka mig framför Rapport nyheterna. Kanske tänker ni dom fick en kväll tillsammans! Nja i kväll har Titti möte, hade gärna haft henne hemma i soffan, fast jag är nog inte så social :( Jag ska uppdatera mig på handlingarna inför morgondagens informationsmöte jag är värd för med Skaraborgs kommuner om ny kollektivtrafikorganisation. Konstaterar att det är tur att vi har varandra. 

Ha en trevlig kväll
/ Leif
Hur gick det med onsdagens tågförsening? endast 45 minuter sen kom jag till mitt möte i går med Centerpartiets eftervalsanalysgrupp. Det var en kanonbra dag , ett gediget material har samlats in och mer blir det. Som folkrörelseparti är det viktigt att lyssna och ta in alla synpunkter som finns. Det är min övertygelse att det arbete som gruppen nu gör under Annie Johanssons ledning kommer ge framgångar i valen 2014.

Idag på förmiddagen har jag möte med mina överförmyndarkollegor i den gemensamma organisationen Överförmyndare I Samverkan. I dagsläget är det sju kommuner som samverkar i Överförmyndarfrågorna och fler kommer inom kort att gå med. Vad gör en överförmyndare?  Det är överförmyndaren som utövar tillsynen av personer som har uppdrag som God Man och Förvaltare. Genom att flera kommuner går samman har kompetensen i överförmyndarfrågorna och den lagstiftning som omgärdar den blivit bättre. Som Skövde kommuns Överförmyndare har jag alltid det fulla ansvaret och till min hjälp har jag en mycket kompetent tjänstemannaorganisation som sköter allt löpande arbete.  

Att vara God Man eller Förvaltare är ett ansvarsfullt uppdrag som blivit allt viktigare i takt med att antalet personer som behöver en God Man eller Förvaltare ökar hela tiden. I Sverige råder det brist på personer som är villiga att ta God Man uppdrag, kanske skulle det vara något för dig, hör isåfall av dig till din överförmyndare i din kommun.

Ha en härlig torsdag/
Leif

Häromdagen besökte jag biblioteket och lånade en massa böcker

Låneböcker

 

Så nu har jag att lyssna på ett bra tag framåt när jag åker till och från jobbet :)

 

Sen var det ju den här boken också som jag ville läsa...

Den som törstar

 

Problemet är bara att:

1) Jag kan inte läsa en bok under tiden som jag kör bil, alltså måste jag lyssna på den

2) Jag kan inte hålla igång två böcker samtidigt (jag kan inte lyssna på en och läsa en annan), alltså kan jag bara lyssna/läsa en bok i taget.

Lösningen? Jag får helt enkelt lyssna på mina böcker på väg till och och från jobbet och så får jag läsa Den som törstar under julen :)

Ha det gott!
~Titti

Härmodagen kom jag att tänka på hur lik jag var på mina möhippor jämfört med på bröllopet...

Ja, ni vet jag hade ju en möhippa med kompisarna....
... och en möhippa med kollegornaDe hade bra koll ändå? Eller var det en slump att det liknade huvudbonaden jag bar på dagen D?

Jag tror de gissade bra! :P
~Titti

Har just fått veta att tåget är försenat först var det 10 minuter, sedan 30 och nu är budet 45 minuters försening. Idag har jag möte med Centerpartiets eftervalsgrupp i Stockholm, så vi får väl se när jag kan beräknas komma fram :(
I fönstret ser jag ett Skövde täckt i vinterskrud, onekligen vackert:) Snöröjningsbudgeten blev ju ordentligt spräckt av snöandet på årets första månader, så därför är väl inte annat att tänka än att det kommer bli ytterligare underskott i tekniska nämndens budget på snöröjningskontot.
Jag  måste ändå säga att det är skönt i vårt annars stressade samhälle att det finns saker som vi inte råder över. Vad gör väl lite snö, en tågförsening och ett spräckt snöröjningskonto när det viktiga är att man mår gott och är lycklig:)

Ha en fin dag, kanske kommer ändå tåget att lämna Skövde mot Stockholm någon gång under dagen, fram tills dess kan jag fortsätta att arbeta på tågstationen.'

/ Leif

Hej hej Här kommer några avslutande bilder från söndagen på vår get-away-weekend i Tällberg

Fredag och lördag har jag ju skrivit om tidigare :)


Utsikt över Siljan

Ja den här utsikten kunde man vänja sig att vakna till om mornarna...

         

Innan vi började vår resa hem unnade vi oss lite fika och en skön promenad

Vackert beläget hotell...

Vem vet? Vi kanske kommer tillbaka någon gång? Vore trevligt!

På vägen hem gjorde vi ett kort stopp vid Fabriksförsäljningen Leksands knäckebröd och sen var det +5 timmars bilfärd hem. De märktes att det har varit höstlov, för det var mycket trafik....

Det känns det såå skönt att vi kunde ha den här helgen den kommer vi leva på länge  :)
(men så kan man bara ha "minsmekweekend" första årets som nygifta)!

Nu, med snö utanför dörren och Leif jobbar långa dagar och kvällar
känns det som en mycket bra investering!

~Titti

 

Åh vilket väderkaos!! Slirat på vägarna till och från jobbet...

Sen ska jag kanske vara glad för att jag iaf  n ä s t a n  kom hem..?
Den hårda vinden hade gjort att vägen upp till huset hade snöat igen totalt
och jag fastnade halvvägs upp :(

Slet som ett djur med att skotta mig fram, köra (läs slira!) en bit, skotta, köra etc...

Men till slut kom jag iaf upp!!
Leif har det ännu värre han, han är iväg på möte i Göteborg
och jag bara hoppas att han kommer hem!

 

 

Snö är  v a c k e r t  men besvärligt...

Hoppas att du har haft det bättre i snön än jag!
~Titti

-Leif- Träbyggande i den hållbara staden. Det är namnet på den två dagars konferans jag tillsammans med företrädare från Trollhättan och Borås just öppnat. Samhällsplanerande och byggande måste ha ett långsiktit hållbart perspektiv. Nya bostäder, skolor, förskolor, äldreboenden ska stå i minst 50-100 år. Då måste vi både planera energieffektivt och klimatsmart, socialt och ekonomiskt hållbart. Skövde är en av många kommuner som är med i Trästad 2012. En av flera frågor som jag och Centerpartiet varit drivande i. Ett av flera exempel på långsiktigt ansvarstagande. Ha en bra dag och ta det lungt i snökaoset/ Leif

Vår romantiska helg i Tällberg, dalarna började ju bra, som du säkert läst om i tidigare inlägg

Här kommer bilder från lördagen :)

Vacker utsikt från hotellet

Den här vackra utsikten hade vi från hotellet

 

Vacker utsikt över Siljan

Tänk att vakna till detta varje morgon

 

 

Vi tog en långpromenad i det härliga vädret (solen sken från klarblå himmel, nollgradigt) och tittade på de fina husen och slogs ideligen av den vackra utsikten!

 

Leif med Siljan i bakrunden          Titti med Siljan i bakgrunden

Nere vid vattnet blåste det lite och det kändes att vintern är i antågande,
men det var härligt ändå!

Hääärlig dag!!


Innan vi blev för kalla gick vi till ett närbeläget hotell och besökte deras spa i några timmar
Avlappning - gott för själen och kroppen :)Väl tillbaka på hotellet vankades det Afternoon tea & scones

Afternoon tea & scones

Yummie!

          Scones med massa tillbehör         

Men som sagt bröd kan man inte leva på (fast just då kändes det faktiskt så)...
Och när solen gick ner var vi faktiskt hungriga igen!

Skymning i Tällberg

Hotellet hade skaldjursweekend så på kvällen bjöds det på skaldjursmiddag
- och jag kan lova att det var sagolikt gott!!

Hummersoppa med löjroms tuttl       Musslor, havskräftor, krabba, spindelkrabba & tillbehör       Ostbuffé

Chokladfondant med havtornsmousse

Förrätt: Hummersoppa med löjroms tuttl
(bland det godaste jag har ätit i hela mit liv!)

Varmrätt: Skaldjurstallrik med senapssås, aioli, musslor, havskräftor, krabba & spindelkrabba
(denna tallrik var enorm!)

”Extrarätt”: Ostbuffé från stora Lunån
(helt onödigt med en extrarätt - var redan proppmätt!)

Dessert: Chokladfondant med havtornsmousse
(annorlunda och spännande smak den där havtornen...)Den gigantiska skaldjurskavalkaden resulterade i - total matkoma!!

          En sprakande eld är nog den ultimata mysfaktorn?!


Men lite god dryck framför brasan gav en perfekt avrundning på en underbar dag~Titti

PS. Lägger upp de sista bilderna imorgon!

Idag har dagen fyllts av möten och kommunstyrelse nu i eftermiddag. Inför årsskiftet ska flera viktiga frågor falla på plats. Bland annat så ska den nya budgeten antas av kommunfullmäktige i november, kommunstyrelsen har idag äntligen beslutat om riktlinjer för konkurrensutsättning av kommunal verksamhet. Innan årsskiftet ska också moderbolaget för kommunens dotterbolag, Skövde Stadshus AB, sjösättas. Till detta kommer att flera av kommunens erfarna politiker lämnar vid årsskiftet och ersätts av nya energiska krafter.
Det är kul när det händer mycket och det gör det nu:)

Senare i kväll har jag möte med den lokala partiorganisationen och i morgon bitti deltar jag i ett frukostmöte om upphandling med ett stort antal lokala företagare som anmält sig. Därefter väntar planering av försvarsaktiviteter för att befästa Skövde som Sveriges Garnisonscentrum.

Efter lunch i morgon är jag en av invigningstalarna på en regional konferens i Borås under rubriken "Träbyggande i den hållbara staden". Konferensen vänder sig till byggföretag, samhällsplanerare, arkitekter, politiker med flera i Västra Sverige. Efter det har Centerpartiet nomineringsmöte i Göteborg för Västra Götalandsregionen.

På onsdag bär det iväg till Stockholm på morgonen för heldagsmöte med Centerpartiets eftervalsanalysgrupp, har inte vågat räkna alla bilagor och dokument som kom med kallelsen idag, det blir mycket läsande kommande nätter.

På torsdag har jag möte med överförmyndare i samverkan på förmiddagen och förhandlingsutskott (det är det politiska organet som hanterar personalpolitiken i Skövde kommun och bereder ärenden till kommunstyrelsen) på eftermiddagen.

På fredag inleder jag en mötesturne i Västra Götalandsregionen med start i Skövde kring ny organisation för kollektivtrafiken och ändrat huvudmannaskap för densamma. Idag är samtliga 49 kommuner och regionen gemensam ägare till Västtrafik, under några års tid har vi nu arbetat med att regionen ska bli ensam ägare från januari 2012. Det slutliga förslaget vi har arbetat fram ska kommande två veckorna  presenteras för kommunerna och det är viktiga möten, för att förändringen ska kunna genomföras krävs totalt konsensus hos samtliga ägare. På fredag kväll  ska Titti och jag deltaga på 10 årsjubileet för Gothia Science Park i Skövde och på lördag väntar en partijubileumsaktivitet i kommunen.

Känns så skönt att Titti och jag fick en helt underbar helg med mycket återhämtning i Dalarna, den första lediga helgen sen i somras.

Ha en härlig vecka
/ Leif

Ja vi kom iväg på vår "minismekweekend"!

Vi planerar som sagt att komma iväg på vår bröllopsresa till våren, men nu ca en månad efter bröllopet kom vi iväg på en romantisk helg :)

Vi åkte till dalarna, närmare bestämt till Tällberg

Tällbergsgårdens hotel

En trevlig skylt mötte oss när vi kom och ja, vi kände oss välkomna :)

Välkommen!


Vi fick kaffe och gott fika när vi kom och efter att ha sett oss lite omkring blev vi bjudna på lite mousserat vin i salongen innan middagen

Kvällens meny

Ett ord för supén: Superb!!

 Eller vad sägs om....

Röding med lingonsenap          Smörstekt gös med musslor          Körsbärsparfait med bärkompott

Förrätt: Röding med lingonsenap

Varmrätt: Smörstekt gös med musslor och musselsås serveras med kokt potatis

Dessert: Körsbärsparfait med bärkompott


Njuter av en superb supé!


Middagen följdes av kaffe och mys framför brasan i salongen - en perfekt start på vår helg :)
~Titti

PS. Fler bilder kommer snart...

God kväll

Nu är vi tillbaka efter en helt fantastisk helg i vackra dalarna :) Visar bilder från det imorgon!

På vägen hem passade vi på att stanna till vid fabriksförsäljningen för Leksands knäckebröd

Fabriksförsäljning  Leksands knäckebröd


Knäckebröd är gott, och det fanns många smaker att välja - och smaka - på!


Knäcke att knapra på....


Sen fanns det såklart en massa tursistprylar att köpa. Det fanns mååånga dalahästar....

Små dalahästar               stor dalahäst
Små...                                     ...som stora!Men har du någonsin hört talas om dalagrisar??!

Dalagrisar??!


Nu har jag gjort det iaf.... ;)


Hörs igen imorgon!
~Titti

20101107040 (MMS)

Som centerpartist måste man ju gynna det lokala näringslivet :) Ett års knäckebrödsförbrukning är nu införskaffat och vi har lite att knapra på på vägen hem! Hoppas att din dag är lika bra som vår! /Leif

20101106039 (MMS)

~Titti & Leif- En meny som vi har njutit till fullo av! Resultatet? Total matkoma :) Tur att vi kan sitta framför brasan och smälta maten...

Ja det har tagit sin tid jag vet, men som sagt det är många bilder att gå igenom... Här kommer iaf fler bilder från vår härliga bröllopsdag :)

Om du har missat del 1 så kan du se den här


En rörd och förväntansfull brudgum...

En förväntansfull brudgum


... möts av en lycklig brud!

En förväntasfull brud

Leif är den av oss som har koll på blommor (och alla andra växter också för den delen!), så det var han som gjorde alla blomsterbeställningar.

Jag älskar verkligen den brudbukett som Leif valde åt mig!

Såå vacker, allt vad jag kunnat önska!

Världens vackraste brudbukett!!


De lyckliga tu: snart man & fru!

De lyckliga tu - snart man & fru!
De effektfulla panoramafönstrena syns i bakgrunden och i detta kort ger det en vacker siluett

Jag överraskade min man med att ha hyrt in en kille som spelade säckpipa


Amazing Grace på säckpipa

Så vi marscherade ut till tonerna av Amazing Grace. Och ja, det var  a m a z i n g   :)


En härlig ström av gratualtionskramar!

Sen väntade en härlig ström av gratulationskramar!!(Älskar detta kortet på Leif - så sprudlande, härligt, vackert :)  )Många pussar blev det...

Många pussar blev det...


Istället för ris fick alla varsin liten flaska (i form av en bröllopstårta) när de gick ut ur kyrkan. Så istället för riskastning fick de blåsa såpbubblor...

På denna bilden råkar en bubbla hamna precis framför mitt ansikte hihi

Anonym fru...?

Anonym fru...? :O
Ett lyckligt brudpar

Ett lyckligt brudpar - som har mycket härligt kvar att se fram emot på sin bröllopsdag


Snart kommer jag få  ä n n u  fler bilder att gå igenom  - nice :)
~Titti

Jag har försökt att skicka mms inlägg tidigare i kväll till bloggen men inte lyckats av någon anledning :(
Vi har ätit en underbart god middag och njuter av vår första lediga helg som gifta, på vår minismekweekend :)
Ha de gott / Leif 

Nu åker makarna Walterum iväg på "minismekweekend"
Nu ska vi njuta av kärlek, vacker natur, god mat & dryck - och bara mååååå :)

~Titti & Leif

Ser fram emot imorgon!


 

och i övermorgon och dagen efter det och....

;)

~Titti

Häromveckan var jag åter i bröllopsbutiken.Men denna gång var det inte för att köpa flera bröllopsklänningar...

Vita bröllopsskor

Utan för att lämna in mina vita bröllopsskor för färgning...


Som nya (fast svarta)!

...såhär blev de! Som nya - fast svarta!

Så nu kanske jag faktiskt kan använda dem igen... :)
~Titti

Fullspäckad dag med möten runt om i regionen. Förmiddagen i Göteborg och eftermiddagen i Uddevalla. Tyvärr funkar inte kollektivtrafiken med mina tider. Ha en bra dag, hörs sen /Leif

dsc00220 (MMS)

Ja idag står det konferens på schemat - det ger tillfälle till att möta nya och gamla vänner :-) Och så är det ju alltid roligt med nya bekantskaper! Nu är det lunch, bra det för jag är hungrig! Tror det vankas gös... ~Titti

I går så blev det då slutligen klart att S, V, Mp och Sjukvårdspartiet bildar en bräcklig styrande minoritet i Västra Götalandsregionen. Frågan är ens om de fyras gäng själva tror på konstallationen? För Centerpartiet innebär det att vi tillsammans med Alliansen nu går i opposition . I går kväll blev det klart med fördelningen av poster inom Alliansen och som nomineringskommitténs ordförande har jag att hålla ihop processen och snabbt formera laget. Det gäller nu att sätta en laguppställning som är redo att ta över, om/när den styrande rödgröna röran kolapsar. Det är också viktigt att forma ett lag som blir sammansvetsat och tillsammans kan lägga grunden för valframgång 2014. För att hinna bli klara har jag fått kasta om min dag och ställt in möten jag skulle varit på, för tiden är knapp och ambitionen är att vi i morgon ska lagt sista pusselbiten.
Klockan 13.00 idag presenterar Alliansen i Skövde hela laguppställningen av nya ordförander. Det är en mängd nya ansikten som kommer presenteras för lokalpressen.  

Ha en bra dag i blåsten
/ Leif  

God kväll!

Nu har jag nyss kommit hem efter mitt kvällsuppdrag. Jag har haft en riktigt trevlig kväll med supertrevliga människor :)

De var nog också nöjda för som tack fick jag en vacker blombukettSåå fina blommor, i höstens sprakande färger - me like!

Vackra höstfärger!

Glada färger gör mig glad :D
~Titti

Leif är på väg till sitt kvällsmöte och körde förbi mitt kontor. Så han ringde alldeles nyss och sa:
- Gå ut till parkeringen om 2 minuter, så kommer jag!

jag fick se han lite ikväll iaf!

 

Så nu står jag mig ett tag till! hihi

~Titti

När Skövde kommun lämnade Windows 2000 för Vista var vi två politiker som vägrade förutom jag själv också oppositionens nummer två. Vi två startade VVV föreningen, Våga Vägra Vista. Vad övergången till Vista har kostat i tid är det nog ingen som vet eller ens vågar räkna på. Självklart finns det fördelar, men för oss vanliga teknikbrukare blev det berömda Vistahjulet som snurrar i väntan på att åtgärden skulle bli färdig nog. 

Nu har dock tekniken sprungit i kapp även oss i VVV föreningen. I går fick jag ta emot en ny dator med Windows 7, med inbyggt 3G och VPN tunnel för att ha hela åtkomsten till kommunens ärendehantering hemifrån. Windows 7 har visat sig vara en snabbare miljö att jobba i, det märkte jag själv under eftermiddagen igår när tekniken funkade. 

Väl hemma skulle jag testa det inbyggda trådlösa 3G, efter ett antal försök och genom att gå från rum till rum och slutligen köket insåg jag att det funkar inte. " Gick inte att ansluta APN är felaktigt". För mig är det grekiska !!
I stadshuset har vi en bra IT-support, så jag går upp på mitt arbetsrum startar nya datorn men ack nej den startar inte. Nu har jag lämnat in den till IT-supporten vilken tur att jag har kvar den gamla datorn av 2003 års modell med Windows 2000.

Ha en bra tisdag / Leif   
 

dsc00218 (MMS)

Idag har jag varit på konferens. När jag kom dit imorse var det fullt på parkeringen så det bildades lite "alternativa parkeringsplatser".. Jag med flera parkerade strax intill vägen på en gräsplätt vid en häck. När jag sen ett par timmar senare i godan ro satt och lyssnade till föreläsningen kom en man in på scen och lämnade en lapp till föreläsaren som berättade att det stod en bil lite obekvämt till så att en lastbil inte kunde ta sig förbi. - Kan ägaren till en... (talade om vad det var för bil och registreringsnr) vara vänlig och flytta sin bil? Sen fortsatte han skämtsamt och sa: - Känn ingen press! Det är ingen som ser något.. ;-) Ja vad gör man? Det gick ju inte att göra det obemärkt? Så det var bara att ställa sig upp och gå ut ur ett fullsatt konserthus.. Alla skrattade (dock hjärtligt!) Jag vinkade och gick ut :-) ~Titti

De närmaste två dagarna blir nu avgörande vem som ska försöka att styra Västra Götalandsregionen. Turerna har som jag tidigare skrivit om varit många de senaste veckorna. Mest häpnadsväckande är ändå Socialdemokraternas köpslående om sjukvårdspartiets röster till Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) kongress som kan komma att påverka vilken majoritet som ska styra SKL.
Ärlighet och uppriktigthet brukar vara längst, det vi har sett i alla turerna kring regionen är något helt annat. Jag tror inte att vi sett slutet ännu på alla turer.

Ha en bra måndag / Leif