-Leif- Centerpartiet 100 år firas i Skövde

0kommentarer

Det kommande veckoslutet kommer Centerpartiets 100 års jubileum att firas i Skövde. Det är med glädje jag kommer hälsa hundratals Centerpartister från hela Sverige med partiordföranden och näringsministern Maud Olofsson i spetsen välkomna till Skövde kommun och Skaraborg på fredag.

Ingen kunde väl ana att Carl Berglunds upprop i tidningen Landsbygden 1910 till landsbygdens folk och småbönder skulle få så stor betydelse för Sveriges utveckling. 
Bondeförbundet  sedermera Centerpartiet har bidragit starkt till många jämlikhetsreformer i vårt land. En likvärdig skola och utbildning för alla är idag en självklarhet, 1910 var det ett annat Sverige. I Bondeförbundet som i dagens Centerparti fanns/finns  det många samhällsbyggare. Det var bondeförbundets aktiva medlemmar som byggde vägsamfälligheter på landsbygden, uppförde samlingslokaler, tog inititativ till elföreningar som elektrifierade landsbygden och så vidare.

Uppdraget att vara samhällsbyggare är kvar även om dagordningen har förändrats. Centerpartiet och centerpolitiken har en fortsatt viktig roll för ett grönare och företagsammare Sverige, där mäns och kvinnors arbeten värderas lika. Det är en del av det som driver mig att vara kommunalråd och göra verkstad av Centerpolitik i Skövde kommun.

Välkomna till Skövde och Skaraborg
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej