Nu blire kräftskiva för mig med bästa Ladies:arna!
 
 
Återstår att se om det serveras lika stora kräftor som "våra Vätterkräftor" förra året?
 
Är de inte stora så får jag la´ äta fler - jag ääälskar kräftor!! :p
 
Leif ska knata på stan han, lite senare möts vi upp!
 
~Titti
Vätterkräftor, stora kräftor,
Idag har vi varit fyra stycken från Skövde kommun på besök i Kristinehamn och studerat hur konceptet Grön Arena funkar. Grön Arena går ut på att skapa nya möjligheter för människor att må bra och få nya perspektiv, allt efter behov och intresse. Grön Arena består av lantbrukare och landsbygdsföretagare som erbjuder olika tjänster inom Social omsorg, Skola, Hälsa och rekreation. Där kontakt med natur och djur kan förändra livet för många.Konceptet finns sedan länge i Norge och håller på att introduceras i Sverige, där Värmlands kommunerna går före tillsammans med Hushållningssällskapet.  Vill du läsa mer om Gröna Arena konceptet klicka här!
Vi gjorde två stycken intressanta besök på två gårdar som är med i arbetet, en mindre och en lite större gård. Räntans gård mellan Kristinehamn och Gullspång var en av dessa. Det var mycket inspirerande en djupt engagerad familj som brinner för att människor ska få mening i livet. Klicka här så kan du läsa mer om det spännande konceptet Räntans gård erbjuder.
Skövde delegationen bestod förutom av mig själv kommunpolitikern Mikael Wendt som politiskt ansvarar för bland annat Folkhälsofrågorna, samt representanter för Arbetsmarknadsenheten och Socialförvaltningen. Under flera år så har Skövde kommun till och från fört diskussioner om hur man kan starta upp arbete inom Grön Integration, Grön Rehabilitering och annat där utgångpunkten är den läkande effekt som djur och natur har. Jag hoppas att dagens besök blir inledningen på något sådant i Skövde kommun. Vi som besökt Kristinehamn idag är utan tvekan fulla av inspiration.
 
/Leif
Mikael Wendt, Grön Arena, Leif Walterum, Räntans Gård,
Nu blir det en trevlig kväll med fina vänner
 
En hel del "kackel" brukar det bli...
 
 
Härligt! ;)
 
~Titti
 Det hinns inte med så himla mycket mellan renovering och en lite ynklig hund...
 
Men NU (äntligen) sitter vi tillsammans i soffan, första gången den här veckan och nästa gång blir inte förrän på lördag så det gäller att passa på - och det gör vi! :)
 
~Titti & Leif
En helg i full fart med många vänner som gääärna ville leka med Zorro har tagit ut sin rätt. Zorro växer så fort att han lätt får inflammation i sina leder, vanligt förekommande under uppväxten bland stora raser. Han är lite sliten av all lek så att säga. Så nu går han på anti-inflammatoriska tuggtabletter:
 
 
Fast han tror han får godis och är mycket glad! ;)
 
~Titti
I några tidigare blogginlägg har vi skrivit om Centerpartiet i Skövdes sommarträff hemma hos mig och Titti 18 augusti. Här kommer ytterligare några bilder från träffen. Efter vice partiordföranden Anders W Jonssons tal och tipspromenaden med Orvar Erikssons kluriga frågor så lät sig alla väl smaka av de goda kakorna i den orientaliska buffén.
 
    
 
Många tog chansen till att prata med Anders,
här är det fullmäktigeledamoten Shorik Adam som gör det.
 
 
Sommarträffen avslutades med olika lekar och tankenötter - passade såväl liten som stor
 
     
 
 
Centerpartiets årligen återkommande sommarträffar är uppskattade och inte minst ett tillfälle att få prata med medlemmar och andra besökande.
 
 
En av centerpartisterna kom fram och tackade med orden: "Jag vet inget annat parti där man har så roligt och är så jordnära som  Centerpartiet." På den punkten håller jag definitivt med honom.
 
/Leif
Så har man återigen blivit lite äldre, åtminstone på pappret. Om det innebär att man blivit klokare överlåter jag till andra att i såfall avgöra. Morgonen inleddes med att jag blev uppvaktad tidigt av kära frun, fast klockan just bara hunnit passera 05.00, en annan som uppvaktar alla morrnar är Zorro vår Dobermann så även idag.
En tidig morgontur till Tibro föjdes av genomgång med snickaren innan det bar av in till stadshuset och första mötet klockan 08.00. Det följdes av fotning inför en tidningsintervju, ett antal telefonsamtal och mail innan tåget gick till Stockholm strax innan 12. Det följdes av en tidningsintervju om offentlig upphandling innan jag senare under eftermiddagen och kvällen har haft möten med företagarorganisationer i Stockholm.
I morgon bitti har jag ett morgonmöte på Småföretagarnas Arbetslöshetskassa innan jag åker tillbaka till Skövde med 10.10 tåget.
Under hela dagen har jag som vanligt mötts av idel glada människor, när jag ser tillbaka på dagen så konstaterar jag att jag har tur som runt om mig har fullt med duktiga och trevliga människor. Tack för alla uppvaktningar idag :)
 
/Leif
 
Efter Sommarträffens tipspromenad möttes vi av en Orientalisk kakbuffé :)
 
 
 Det var Shorik & Doris som hade bakat så det stod härliga till:
 
 
Fikonkaka
Lactos och nötfri
 
 
Riskaka med nötter
Gluten och lactosfri
 
 
Kokostoppar
Gluten och lactosfri
 
 
Kaka med fikonsylt och valnötter
 
 
Sesamkaka med pistagenötter
 
 
Mannagrynskaka med mandel och sockerlag
 
 
Avis? Det borde du vara! :p
 
~Titti
 
Ps. Dålig belysning i ladan därav lite dålig skärpa ;)
 
Förra helgen hade Centerpartiet i Skövdes sommarträff hemma hos mig och Titti på vår gård. Förhoppningen var att vi skulle kunnat vara ute men som så många gånger denna sommar var inte vädrets makter på vår sida. Så det fick bli inne på logen.
 
 
Det strömmade till ett femtiotal intresserade och stämningen var mycket god !
 
 
Två glada Ulrikor och Elicia så klart :)
 
 
Vi Centerpartister gillar fest!
 
 
Skövdes kretsordförande Karin Thorstensson hälsade alla välkomna
 
 
Jag berättade lite om gården, som vi har utarrenderad och de olika renoveringsprojekten som pågår. 
 
 
Centerpartiets 1:e vice partiordföranden Anders W Jonsson höll ett mycket inspirerande sommartal där han konstaterade att när Bondeförbundet / Centerpartiet bildades i Falköping 1910 så var anledningen att man ville överbrygga orättvisorna mellan stad och land och mellan rika och fattiga. Samma frågor som än idag är på agendan för Centerpartiet.
 
 
Ánders tackades så klart med lokalt producerad ost från Falköpings mejeri.
 
 
Orvar Eriksson är inte bara byggnadsnämndens ordförande i Skövde han är också en hejare på att göra kluriga tipsfrågor för stora och små. En uppgift han haft under alla år som jag kan minnas att Centerpartiet i Skövde kommun anordnat sommarträff.
 
      
 
Det uppstod många diskussioner under tipspromenaden som sedan följdes av en makalöst god orientalisk kakbuffé och lekar för alla åldrar. Håll utkik på bloggen så kommer du få ta del av den också. 
 
Vi Centerpartister gillar att umgås och ha trevligt. Duger inte vädret så funkar alltid en loge, med det vill jag säga att det är vi människor som är det viktiga inte att det ska vara så propert. Det är det som är Centerpartiets själ.  
 
/Leif
Centerpartiet, Skövde, Anders W Jonsson, Leif Walterum, Ulrika Carlsson ,
Nu är vi igång!!
 
 
 
Återkommer med resultat!
 
~Titti
kräftfiske,
Snart kommer våra skåningar hit för ett weekendbesök :)
 
Vi ska fiska kräftor som vi gjorde förra året
 
 
Vi hoppas på bättre väder än det var då!
 
~Titti
 
 
I kväll har jag agerat prisutdelare på Grevagårdens stora ridanläggning där den stora hopptävlingen Champion of the Youngsters just nu pågår fram till söndag. Över 400 startande under fyra tävlingsdagar. Ridsporten och hästnäringen är stor inte minst i skaraborg något som borde uppmärksammas mer.
 
 
I kväll har Skövde kommun varit sponsor i hoppning för äldre hästar. Som kommun borde vi kunna bli mycket bättre på att marknadsföra oss på denna typen av stora evenemang, något jag kommer ta med tillbaka. Förutom att få vara prisutdelare har jag fått se riktigt förstklassig hoppning. En härlig kväll!
/Leif 
Champion of the Youngsters, Grevagården, hopptävling, hästhoppning,
Vilket trökväder det har varit idag? Regn & blåst, regn & blåst!
När kommer den härliga hösten egentligen??
 
Fast allra helst skulle jag vilja ha en ordentlig soldos (för det fick vi inte under sommaren)!
Skulle ge ganska mycket för att vara tillbaka här:
 
 
Kanske läge att kolla på resor...?! ;)
 
~Titti
paradis,
Två veckor efter sommarledigheten har livet återvänt till de normala rutinerna, med möten och diskussioner som avlöser varandra. En stor del av kalendern är uppbokad cirka ett halvår i förväg och det som nu fylls på i snabb takt är våren 2013.
Före sommaruppehållet så fick jag frågan från Sveriges Kommuner och Landsting att tillsammans med cirka 25 andra kommunalråd och ledande kommunala tjänstemän under hösten arbeta fram förslag under rubriken "Morgondagens styrning och ledning av kommunerna". I slutet av september drar det arbetet i gång det ska bli intressant, hur ökar man delaktighet? stärker det lokala inflytandet?
Att få möjligheten att ingå i arbetsgrupper och nätverk utanför kommunen som ger nytta tillbaka är stimulerande. Lära av andras erfarenheter är aldrig fel och något som vi kommuner över lag är dåliga på, i privat företagsamhet är detta en självklarhet, varför är det inte det i kommunal verksamhet?
 
/Leif
 
Typiskt! Ikväll är Leif hemma men då är JAG borta! Har varit i Alingsås för styrelsemöte med "Förening K" nu sitter jag på tåget hem... Trött och hungrig och längtar till en varm famn :)
 
~Titti
I kväll har ett antal Centerpartister i Skövde varit i stadsdelen Södra Ryd i Skövde för att diskutera samhällsplanering och integration. Stadsdelen med över 6000 invånare dras med ett oförkänt dåligt rykte, sällan lyfts kvaliteterna med bland annat närheten till naturen, mycket bra cykel- och gångvägar fram.
Under framförallt senare år har problemen ökat i Södra Ryd samtidigt har  arbetslösheten bitit sig fast på en hög nivå, detta var några av orsakerna till kvällens centermöte.
Det farligaste poltiken kan göra är att blunda för problem som uppstår och inte göra någonting. Vid mötet i kväll och rundvandringen i stadsdelen så har det framkommit många kloka synpunkter. Centerpartiet kommer under den närmsta tiden fortsätta diskutera frågan som inte har någon vare sig snabb eller enkel lösning. Senare under hösten så räknar jag med att Centerpartiet i Skövde ska landa i åtgärdsförslag för att hantera de problem som Södra Ryd brottas med.  
Kanske har du förslag på hur man kan arbeta med att öka integration, minska arbetslösheten och öka stoltheten att bo i Södra Ryd. I såfall välkomnar jag och Centerpartiet att få in dina idéer och tankar.
 
/Leif
Ja, så var det ju tänkt, jag skulle gå/springa Blodomloppet idag.
Men utav olika anledningar aå blev det inte så :(
Jag hoppas att resten av gänget hade ett bra lopp och njöt av den följande picknickkorgen!
 
 
Men jag tog mig en tur med vovven här hemma iaf :)
 
~Titti
Blodomloppet,
I helgen skrev Moderatledaren Fredrik Reinfeldt ett öppet brev till de övriga borgerliga Allianspartierna. I brevet som du kan läsa genom att klicka här, så föreslår Reinfeldt att partierna ska ta fram ett gemensamt idéprogram likt ett partiprogram som skulle komma att fastställas på ett gemensamt konvent. Alliansregeringens styrka är att det är fyra olika partier men med gemensamma nämnarna. Fredrik Reinfeldts förslag om att ta fram ett gemensamt idéprogram skulle minska partiernas identitet och är inget annat än ett steg mot att bilda ett gemensamt Alliansparti. En sådan utveckling skulle försvaga demokratin, låsa fast Sverige i blockpolitiken för lång tid samt högst troligt leda till nya partibildningar.
På Almedalsveckan så bjöd Centerledaren Annie Lööf in partiledarkollegorna i Alliansen till hennes hem i Maramö i Småland. Under senare tid har inte minst Centerpartiet efterlyst mer glöd och framtidstro i Allianssamarbetet. Man vinner sällan val på vad man har gjort utan på vad man vill göra. I Fredrik Reinfeldts brev så pekar han för första gången på länge ut viktiga politiska utmaningar för ett fortsatt Allianssamarbete det är bra. Men ett fortsatt samarbete måste bygga på att Alliansen är fyra partier som ska har utrymme att profilera, men med en tydlig avsikt att fortsätta leda Sverige. Då kan Reinfeldt, Lööf, Hägglund och Björklund bli historiska valvinnare 2014!
 
/Leif
 
    
Fredrik Reinfeldt, Allianssamarbete, Annie Lööf,
Ikväll är det dags! Nya avsnittet av Dallas sänds!
Jag kommer vara på "Föreningen", men jag lovar att avsnittet kommer bandas!
 
 
Jag minns hur ALLA satt framför TV:n på lördagkvällarna
och tittade på Dallas och JR´s breda elaka leende
 
 
 
Det var tider det :)
 
~Titti
Dallas, JR, Lördagkvällar,

På lördagen så höll Centerpartiet i Skövde sin årliga sommarträff, i år hemma hos mig och Titti på vår gård utanför Skövde. Trots det ihållande regnandet, som gjorde att större delen av arrangemanget fick hållas inne på logen, så kom det ett 50-tal intresserade i alla åldrar.

Centerpartiets 1:e vice partiordförande Anders W Jonsson gästade  Sommarträffen i Skövde 2012. Centerpartiets 100 åriga historia löpte som en tråd genom talet. Uppdraget att kämpa för rättvisa mellan stad och land kvarstår även idag, på samma sätt som Centerpartiet alltid tagit parti för de svaga och de små företagen i Sverige. I sitt tal så redogjorde han också kring turerna kring granskningen av näringsdepartementet, vilket han var övertygad om kommer att stärka Annie Lööfs partiledarskap. På SKövde Nyheters webb kan du läsa ett reportage från sommarträffen.

Förutom att lyssna till det inspirerande talet så hade byggnadsnämndens ordförande Orvar Eriksson som vanligt satt samman en uppskattad men klurig tipspromenad. En av våra fullmäktigeledamöter hade ordnat en hembakad orientalisk kakbuffe som Centerpartiet bjöd på, underbart gott. Sommarträffen avslutades med en femkamp för alla åldrar. Mer om detta kommer jag att lägga upp på bloggen senare.

/Leif

Imorse lyssnade jag till Leif sommarprat på Radio Falköping.
 
 
 
Vilket bra sommarprat! Jag är stolt över min man!!
 
Om du vill kan du lyssna till reprisen ikväll kl. 19
 
~Titti
I veckan kunde jag som personalansvarigt kommunalråd tillsammans med omvårdnadsnämndens ordförande och majoriteten i personalutskottet presentera en lösning som innebär att även omvårdnadsförvaltningens personal får del av friskvårdspengar. Ett efterlängtat besked efter att det drogs in för fyra år sedan av den dåvarande omvårdnadsnämnden.
Alla anställda i Skövde kommun har därmed tillgång till friskvårdspengar.
Att nu också kunna ge detta till omvårdnadsförvaltningens cirka 1500 anställda känns extra viktigt, det är den förvaltningen med de högsta sjuktalen, det är tunga lyft och stundom ett arbete som sliter på kroppen, det är den förvaltning som har flest kvinnor anställda, så det är också en jämställdhetsfråga.
Under mina sex år som personalansvarigt kommunalråd har prioriteringen varit att utveckla det attraktiva arbetsgivarskapet, detta var en viktig kugge i det arbetet. Senare i år kommer jag att få en utredning presenterad för mig om införande av en privat sjukvårdsförsäkring för alla kommunanställda i Skövde kommun, kanske kan Skövde bli en av de första kommunerna att införa detta? Men just nu gläds jag tillsammans med omvårdnadsförvaltningens personal att man får friskvårdspengen tillbaka.
 
/Leif
 
Vilken fantastisk dag! Även om jag har suttit på kontoret hela dagen har jag ändå kunnat njuta av solen som skiner utanför och på rasten fick jag lite sol på näsan minsann!
 
 
Nu hoppas jag verkligen att solen håller i sig över helgen
med tanke på alla festiligehter vi ska ha - utomhus!!
 
~Titti
sol, solsken,

Det gäller att se det roliga i livet!Även när det är mycket att göra :)

~Titti

NU är min (sommar-) semester över och jag är såå nöjd med att
åter få komma tillbaka till jobbet!!
Önskar Er Alla en härlig torsdag!!
 
~Titti
Leif sitter vid köksbordet och jobbar...
 
Jag tittar på film, närmare bestämt musikalen Nine. Första gången jag såg den tyckte jag den var sådär, men musiken, låtarna, blir bättre för varje gång jag hör dem och nu är musikalen en favorit!
 
Detta är bästa låten (enligt mig)
 
 
Bästa Cabarékänslan :)
 
~Titti
Be Italian, Fergie, Nine,
Njuter av min sista sommarsemesterdag i trädgården med min favoritsallad!
 
 
Mums :)
 
~Titti
Ceasarsallad,
I min ambition att visa semesterbilderna har jag helt glömt bort att berätta när vi vi fick oväntat besök en kväll för ett par veckor sedan: jag och Leif hade bestämt oss för att äta skaldjur, så vi köpte massa olika gott och dukade i trädgården - upplagt för en lugn och skön sommarkväll!
 
 
 
I fjärran såg vi en varmluftsballong...
 
 
Den kom dock närmare...
 
 
...och närmare
 
 
Ett tag såg det ut som om den skulle landa bakom ladugården och det trodde nog följet också (alla anhöriga som följer efter med bil, eftersom man inte i förväg kan veta var ballongen landar, så följet följer efter och skjutsar tillbaka efter landningen), för helt plötsligt körde 10-15 bilar (sakta!) förbi oss i trädgården. Inte riktigt den mysiga kvällen som jag tänkt mig :s
 
 
Fast Zorro skällde ut dem allihopa!! ;)
 
Men hade de landat så hade vi tagit emot dem
som våra ballongalias Greven och Grevinnan av Varola
 
 
 
 
~Titti
 
ballongfärd, bröllopspresent, luftballong, oväntat besök, skaldjur,
Leif är på jobbet och jag bestämde mig för att se en film som jag har haft hemma ett tag, skräckisen Funny Games.. Leif gillar inte skräckfilmer och vill inte se den och jag vågar inte se den ensam på kvällen. Så därför tittar jag på den nu mitt på dagen när det är ljust ute :)
 
 
Det är med skräckblandad förtjusning jag tittar på sdana här filmer! Jag kan likna det lite med att åka bergochdalbana: jag ser fram emot det innan, under tiden som jag gör det så frågar jag mig själv "Varför utsätter du dig för det här?" och sedan efteråt så njuter jag av adrenalinkicken och lättnaden av att det är över!!
Konstigt jag vet. Men jag gillar det :)
 
~Titti
Efter några avkopplande veckor så har livet denna veckan återgått till de normala rutinerna med möten och en välfylld kalender. Vi är just nu i halvtid inför nästa val 2014, vid den här tidpunkten om två år så är valtemperaturen på väg att bli glödhet men innan dess ska mycket hända. 
Skövde växer och inom den närmsta veckan / veckorna så kommer invånarantalet att passera 52000 invånare. Under hösten så kommer flera  frågor som jag och Centerpartiet arbetat med under lång tid att ta viktiga steg framåt. Här är några exempel på det:
-  I början av november  planeras första spadtaget för nästa generations klimatsmarta byggande inom ramen för Trästad 2012. 290 lägenheter i ett helt nytt naturnära bostadsoområde, Frostaliden.
-  I Oktober invigs Skövde biogasanläggning som sedan några månader tillbaka går i provdrift.
- Under hösten så påbörjas byggnation av den nya Billingsskolan som dessutom kommer bli en skola som kommer sticka ut pedagogiskt, arkitektoniskt, miljömässigt mm.  -
- På söndag den 19 augusti startar en ny busslinje  från resecentrum till Billingens fritidsområde en fråga som många har lyft med mig under åren som jag varit kommunalråd. 
Att vara kommunalråd är att jobba nära kommuninvånarna och hela tiden arbeta för att göra Skövde till en än medr attraktiv kommun att bo och leva i. Jag kan lova att jag kommer fortsätta att  lyssna och driva frågor som engagerar människor och som fortsätter att sätta Skövde på kartan. Så bygger vi Skövde!
/Leif
     
På kvällen hade vi kräftskiva - årets första för mig & Leif :)
 
Detta var dock något som gick helt obemärkt förbi den här lille killen..
 
 
Det var bordsplacering på den här skivan, jag satt jämte de båda flickorna som gjort lapparna!
(Först var det svårt att uttala Leif, nu är det lite svårt att stava till det..) ;)
 
 
     
         
 
På kräftskiva har man hatt. Och så äter man allt - även huvudena. Så det så! :p
 
~Titti
Efter Mölle åkte vi till Halmstad och hälsade på syster med familj.
 
Första gången som Leif träffade det senaste familjetillskottet :)
 
 
Vi passade på att dela ut presenter till dem som fyllt år sedan sist vi sågs och de som kommer att fylla år innan vi ses igen, brukar uppskattas ;)
 
 
Lite senare gick vi till stranden...
 
 
Om man är vid havet måste man såklart bada! Detta är dock en åsikt som Leif inte håller med om... Men är det augusti och man fortfarande inte har badat har man inte så mycket val och har man dessutom två småtjejer som beeeer snällt att man ska följa med att bada så gör man det.
Det gör Leif också! :)
 
 
Jag däremot tycker alltid att det är roligt att bada. Det är bara det att ibland är det varmare, ibland är det kallare. Denna gången var det kallare.
 
~Titti
Nu har jag sett alla OS-sändningar från gymnastiken. Fantastiska är de!
Och man kan inte säga annat än att gymnaster är modiga...
 
 
...och blåmärkta!
 
~Titti
Efter långfrukost hos vännerna åkte vi till Mölle
 
 
Sist jag var här var med tjejerna på Reunion 2011
 
    
 
Mysigt att strosa omkring, titta på båtarna och njuta av den vackra utsikten
 
 
Lunchtime!
 
 
Äntligen fick jag min spetta som jag suktat efter!!
 
 
Hamnunderhållning...
 
    
 
Efter den obligatoriska glassen fortsatte vi söderut...
 
~Titti
I Karlskrona besökte vi vänner till Leif, som bodde vackert på en gård på landet.
 
Fiiina hästar har de!
 
 
     
 
Vi tog en promenad med hunden i sällskap...
 
 
och tittade bland annat till några av de andra hästarna
 
 
    
 
Avslappnad kväll med samtal långt in på småtimmarna...
Det är roligt att träffa nya människor som man på en gång "klickar" med! :)
 
 
Superba supéer till trots, vi har inte blivit större finsmakare än att vi kan uppskatta en god pizza! ;)
 
~Titti
Efter två övernattningar på Öland åkte vi, efter lite stadsflanering i Kalmar, vidare till Karskrona.
 
 
Där besökte vi bland annat "Villa utsikten"
 
 
Utsikten var fantastisk!!
 
     
 
 
Sedan åkte vi ut på landet för att besöka goa vänner!
 
~Titti
Nu blir det karuseller med syskonbarnen - älskar att leka!! :D
 
Det är två år sedan vi var på Liseberg och då var det med de andra syskonbarnen.
Så det är på tiden!
 
~Titti & Leif
Fortsätter berättelsen om semesterdagarna! Vi är fortfarande på Öland :)
 
Andra kvällen njöt vi av en trerätterssupé
 
Hela menyn:
 
 
 
Vi började med en aptitretare, tonfisk, och ett glas Cava
 
(Petig? Jag Nejdå! Men Leif fick två smakbitar! ;) )
 
Vi serverades samma brödkorg med nybakat bröd som kvällen innan, med vispat bröd
 
 
3 smaker
Räkskagen med löjrom i profiterol på Isgärdesmjöl,
lax i Ölandsdill samt sill på Christer & Gunilla
 
 
Jag äter inget gravat eller rått så jag tog tre skagen istället! :p
 
 
Svin på tre vis
Grillad fläskfilé, vinägerkokt rökt sida samt långkok på rimmat fläsk därtill en kryddig ölsky
 
 
 
Melon
Färskost smaksatt med vanilj & citron i gelérad hallonkappa samt melonsky och havrerån
 
 
 
En superb middag!
 
    
 
~Titti
Nu är jag på väg till Karlsbrog för föreläsning med Barbro Börjesson med rubriken
 
Den viktiga Valp- o unghundstiden
 
 
Det här ser jag fram emot så jag hoppas att
föreläsningen lever upp till mina förväntningar!
 
~Titti
Efter två helt politkerfria veckor så påbörjade jag höstens kommunalrådsarbete idag. På väg till kontoret blev jag uppringd och fick ta emot en riktigt tråkig nyhet. Per-Inge Jonsson fullmäktige och nämndsledamot i Skövde lämnade hastigt jordelivet  natten till onsdagen i en alldeles för tidig ålder.
Jag har känt Per-Inge hela mitt aktiva centerliv allt sedan början av 80-talet. Per-Inge tillhörde den minskande men unika grupp politiker som alltid stod med båda fötterna djupt förankrade i jorden och alltid tog parti för den svaga människan. Han var lantbrukare till yrket och bar med sig en yrkesstolthet som få andra. Han lämnar ett stort tomrum efter sig i Centerpartiet och alla andra organisationer där han hade förtroendeuppdrag. Mina och många andras tankar går till Per-Inges familj.
 
/Leif
 
 
 
 
Även andra dagen bjöds dert på riktigt gofika.
 
 
 
Med gofika menar jag att det hela tiden fylls på med nya godsaker, olika tårtor, småkakor, mjuka kakor, smoothies med mera - allt så gott!
 
 
Efter fikat tog vi en promenad...
 
 
...och spelade lite biljard
 
 
Sedan laddade vi inför 3-rättersmiddag med spabehandlingar :)
 
~Titti
Japp, för  idag har vi elektriker på plats snart blir det el även på övervåningen!
 
 
Det underlättar ju :)
 
~Titti
Nu i eftermiddag har Leif och delar av släkten gett sig av på Guldjakt!
 
 
Återstår att se om de hittar något... ;)
 
~Titti
Vi hängde som sagt var inte mycket på spaavdelningen eftersom
vi hade ett eget litet mini-spa i sviten ;)
 
Men här kommer iaf bilder från spaavdelningen:
 
 
Det fanns jacuzzi utomhus, men det regnade när vi var där så det kändes inte så lockande
 
    
 
Det fanns bastu både på damernas och herrarnas. Det komiska var att det fanns små fönster så att man kunde titta in i bastun (och såklart även ut), varför var det olika storlekar på fönstrena?
 
Herrarnas                   Damernas
 
    
(det var inga i bastun när vi tog bilderna)
 
Efter bastun kunde man njuta i kallbadet
 
 
Och köpa kylda drycker och diverse spagrejer
 
    
 
~Titti
Nu har jag kommit så pass långt i mina TV-inspelningar att
USA har tagit guld i Lagtävlingen i Gymnastik
 
 
Silver till Ryssland och brons till Rumänien.
Snart ska jag kolla grenfinalerna. Bättre sent än aldrig! :)
 
~Titti
Andra dagen spenderade vi mest i vårt alldeles egna spa på rummet, hur skönt som helst att ligga i en jacuzzi till dess man blir som ett litet russin ;)
 
 
Det var bara att snurra TV.n 180 grader så kunde vi titta på OS, vi följde Fälttävlan
 
     
 
Senare på kvällen tog jag på mig morgonrocken...
 
 
...och gick ned till spaavdelningen för 95 min av Lyxbehandling BodyCoffee
som jag har berättat om i ett tidigare inlägg
 
Det var en fantastisk behandling som både gav avkoppling och energi :)
 
~Titti
Dag två på Gästgiveriet använde vi oss utav ett annat presentkort,
även det fick vi i bröllopspresent, de som spar de har :)
 
 
Vi kunde välja mellan flera olika Herrgårdar runt om i Sverige men vi tyckte det passade bra att vara på ett ställe under två nätter. Dessutom lät de oss bo kvar i den fina sviten båda nätterna och det var ju såklart ett stort plus!
 
 
I presentkortet ingick:
* En övernattning för två personer i dubbelrum
* Trerätters middag
* Frukostbuffé
* Avkoppling i vacker miljö
 
Här kommer lite blandade bilder från gästgiveriet
 
 
Så ja, vi håller med det var "en vacker och avkopplande miljö" :)
 
~Titti
Veckan som har gott har inneburit nätter i flera olika sängar.
Min rygg gillar inte det :(
 
Så nu blir det flera sessioner med spikmattan
 
 
Alltid jobbigt att lägga sig på mattan,
men väl där gör det gott :)
 
~Titti
Vi hade bokat in vår femrätters-middag som vi fick i present till första kvällen.
 
Glada och förväntansfulla!
 
 
Här ser ni menyn i sin helhet:
 
 
Och till det tog vi ett vinpaket (varför gissa själv när en Sommelier vet bättre?):
 
 
Jag kan dock vara lite "petig i maten" (äter inga konstigheter) och det är mer regel än undantag att jag ändrar om i färdiga menyer, så också denna gång ;)
 
Allra först fick vi en smakbit och Champagne
 
    
 
Hembakat bröd
med vispat smör
 
 
 
Soppa
På havskräftor smaksatt med armagnac, rosmarin & vitlök
därtill aromatisk kräft- & snigelmousseline
 
 
Ventlingekyckling
Terrin med kalvbräss, därtill öländsk böncréme
 
 
Istället för kalvbrässen valde jag en "alternativ skagenröra"
 
 
Lamm
Lammfilé och fetaskum med en chili från Jordsläta med öländska bönor,
vitlök, kummin och gott rödvin
 
 
Istället för Lammet valde jag torskrygg
 
 
Hagelstad
Hagelstad-ost i tre variationer med kokta Ölandstillbehör från "Fredrikssons"
 
 
Jag valde bort mögelostarna
 
 
Jordgubbe
Namelaka med jordgubbsconsommé och mango, därtill "kransekage"
 
 
 
Denna dessert njöt vi av båda två!
 
    
 
Vi tog kaffe i salongen men hoppade kakan! :p
 
Fantastiskt god middag!! Men att äta fem rätter, även om de inte är så stora, är mycket
och man blir MÄTT otroligt mätt!!
 
~Titti
Det är väl bara att acceptera att det inte blir någon sommar iår?
Iaf inte en "sol & bad"-sommar :(
 
Lyckligtvis är nästan varje kväll underbart vacker och skön!
Så ikväll kör vi (som säkert de flesta andra) grillkväll och njuter utomhus
till dess myggen börjar äta för mycket på oss :)
 
     
 
~Titti
Här kommer en bildkavalkad på vår svit som verkligen var något utöver det vanliga
och det var väl tanken med den romantiska presenten :)
 
(Klicka på de små bilderna om du vill se dem större)
 
 
 
Frukt, choklad & champagne smakade gott!
 
 
Kaffe? Många olika smaker att välja mellan (om man inte ville gå till salongen)
Cappuccino, espresso, you name it!
 
    
 
Tv:n mitt i rummet gick att snurra 360 grader,
mycket praktiskt i OS-tider ;)
 
 
 
    
 
Snacka om mys på hög nivå när man har ett eget litet spa i rummet,
där kunde vi duobubbla & basta :)
 
 
    
 
Man kunde sitta i fönstret och njuta av den fina utsikten
 
    
 
Eller ta igen sig på divanen
 
 
Toaletten var lite annorlunda, som innehöll ett omklädningsrum..?
 
         
 
 
Sviten var i två plan!
 
 
På övervåningen låg sovrummet
 
 
 
 
 
Kort och gott: här bodde vi gott :)
 
~Titti
Nu börjar jag komma ikapp med mina semesterbilder, så här kommer första inlägget!
 
Vi lämnade ett soligt Skövde för ett regnigt Öland...
 
 
...för att använda oss utav presentkortet vi fick i bröllopspresent:
 
 
Vi har länge sett fram emot denna upplevelse, men har haft lite svårt att hitta ett bra tillfälle att åka. Nu passade det utmärkt och vi var framme vid Halltorps Gästgiveri i god tid
 
 
 
 
 
Vi checkade in, blev helt betagna i vår vackra svit (separat inlägg med sviten kommer snart) och njöt av eftermiddagsfikat som serverades i en av salongerna
 
 
 
Nya bakverk serverades allteftersom det andra åts upp - sött & gott! :p
 
~Titti
Sitter och går igenom allt jag har spelat in från OS under de dagar vi har varit på vift. Flera inspelningar har det blivit men bara med gymnastik och fälttävlan :)
 
Som "gammal gymnast" är gymnastiksändningarna höjdpunkter för mig och jag försöker lära Leif så mycket jag kan, vad övningarna heter, vad domarna bedömer, olika svårighetsgrad med mera..
 
Nedan ser ni ett klipp på Sparven från minsk - Olga Korbut
en gymnast som har varit en stor del i utvecklingen av idrotten!
 
 
~Titti
Jag vill gå igenom alla bilderna, som vanligt fotade jag mycket, innan jag lägger upp dem här på bloggen!
 
Vi har haft otroligt sköna och avkopplande dagar,
trots det är det skönt att vara hemma igen :)
 
~Titti
Föregående inlägg var ett test med videobloggnIng. Förhoppningsvis får jag koll på det om jag testar några gånger och då kan vi lägga upp videos emellanåt :) 
~Titti
Nu lämnar vi ett soligt Mörrum och drar vidare till Halmstad :)
 
Undrar om jag kan lura Leif till ett dopp i havet? Han har inte badat (utomhus) på hela året!!
 
~Titti