Idag var vi inbjudna på brunch på dagens playdate. Jag hade med mig en sallad så att värdinnan skulle slippa krångla med mjölkfria alternativ det funkade bra! 😊
 
Ju äldre barnen blir desto mer får de ut av varandra. De kollar in hur de andra gör, härmar till viss del och förfäras till annan del.. 😉 Och så gillar de de nya leksakerna - här lånar Gossen Mejas vrålåk!
 
 
Vi pratade om hur mycket som hänt sedan vi träffades med barnen första gången - då när barnen låg still, det gör de inte längre utan förflyttar sig (på varierat sätt) med väldig fart!
 
Vi försökte sätta dem på rad för att fota dem...
 
 
...men det var lättare sagt än gjort att få sex små att sitta still så långe! Men vi fick iaf fem av dem..
 
 
...och till slut alla sex!
 
 
En väldigt mysig dag ❤️
 
 
Efteråt tog jag och några av mammorna en promenad i stan och Boulognern innan vi åkte hem.
 
 
Förresten, kom på att jag inte berättat att jag färgade håret mörkt när jag var hos frissan förra veckan. Numera är det typ chokladbrunt med liiite blont kvar. Jag tänkte att det skulle vara praktiskt. Det blev inte som jag tänkt, jag är verkligen blond i hjärta och i sinne! Lite svårt att ångra sig nu dock...
 
 
Men jag hoppas på mycket sol i sommar som ger mig solblekt hår!! 😉
 
~Titti
Jaha, här går jag och lovordar sommartiden då jag trodde att det skulle innebära att barnen skulle sova en timme längre. Så missuppfattar Gossen det helt och gör tvärtom, vaknar en timme tidigare - kl. 04:00!! Kan någon gå över regeln med utemöblerna...?
 
Så ja det blev tidig morgon och vi kom helt ur fas med de flesta rutiner och tider.. Jag och barnen skulle egentligen på playdate på Stellas lekland för första gången, men det fanns ingen annan råd än att ställa in det. För på eftermiddagen hade jag våtvästträning och det är viktigt att synka den till barnens eftermiddagslur, så att de sover i vagnen när barnvakten tar dem på promenad.
 
Det lyckades hyfsat, Gossen sov hela tiden (han hade väl några timmars sömn att ta igen?) Tösen sov en kort stund men var sedan nöjd att sitta och titta sig omkring. Efter träningen satt vi: jag, barnen och barnvakterna och pratade. Och så busade vi med barnen, i synnerhet Tösen var på riktigt solskenshumör.
 
Goa vänner
 
 
"Det bästa man har sätter man på bordet!"
 
 
Efter att barnen somnade för natten har jag suttit och rekat inför mina vår/sommar/höst/vinter-planer... När jag få ordning på researchen och koll på planeringen ska jag berätta mer!
~Titti
sommartid, ställa om klockan, vintertid,
Idag har jag för första gången gjort storkok till barnen. Det blev spagetti och köttfärssås som Tösen åt med god aptit och Gossen lät det iaf komma in i munnen 😜 Maten frös jag in i iskubsformar
 
 
Än så länge äter de inte upp en "isbits-mat" tillsammans, så det finns många portioner i frysen!
 
I doppresent fick barnen varsin liten matservice, och nu har jag packat upp dem. Himla sött!
 
          
 
          
 
Tösens nya vårkappa är lite stor men attans så fin. Och såhär glad är hon att få åka till Arenan för drop-in på babysim!
 
 
Nu kunde jag i lugn och ro visa Leif det vi fick lära oss i tisdags. Det blev en riktigt mysig familjestund 💚 Barnen stortrivs i vattnet och är avslappnade och nöjda med att bara vara i vattnet. På grund av påsklovet är det uppehåll i två veckor från babysimmet så jag hoppas vi kan få till någon mer drop-in.
 
 
Förresten, det här med sommartid kunde verkligen inte komma lägligare! Barnen har sedan en tid tillbaka vaknat lite väl tidigt och även somnat lite väl tidigt. Imorse vaknade de en timme senare, tack för det! Sedan vet jag inte om det är babysimmet eller sommartiden jag ska tacka för att BÅDA barnen somnade på en gång vid läggningen - och fortsatte att sova!! Det har aldrig hänt tidigare, inte en enda kväll! Men ikväll hände det! 😄
 
 ~Titti

Igår eftermiddag åkte mormor hem och min fredag avslutades med filmkväll 😊

 

Imorse åkte jag iväg till Tibro för att för första gången gå på klädbytardagen i Parken.

 

 

Jag var där 09:02, dvs. två minuter efter att de öppnade. Då var hela parkeringen full ock kön ringlade lång väg.

 

 

Jag blev lite överväldigad när jag kom in. Det var så otroligt mycket folk och alla skyndade sig för att komma över det de sökte. Ja, det blev för mycket för mig, jag ville inte stå och trängas för att leta i klädhögarna på borden. Fast nu var jag egentligen nöjd på barnkläder i de närmaste storlekarna så det spelade ju roll.. Några skor hittade jag iaf som jag tänker kommer passa ypperligt till sommaren!

 

 

När jag kom ut igen var parkeringen fortfarande full och nu hade det börjat fyllas på även på gatan.. Ja det var nog många som gjorde kap i Tibro idag tror jag!

 

 

 

Väl hemma hann jag med en snabb fika med Leif innan han åkte på distriktsstämma för Centerpartiet. På eftermiddagen tog jag en promenad i det ljuvliga vädret och barnen sov i vagnen, helt ovetandes om att det var fler än jag som bevakade dem 😉

 

 

Jag provade att sätta på dem solglasögon som jag köpt för att skydda deras ögon. De verkade inte bry sig om dem nämnvärt och de fick sitta på hela tiden som vi var ute

 

 

Väl hemma hann jag ta fram solstolen och sätta mig i den och ja.. Sen blev det inte mer för båda barnen vaknade samtidigt och talade högljutt om att de var hungriga.

Inatt ställer vi fram klockan en timme – det passar mig utmärkt det!! 😊

~Titti

Centerpartiet, Tibro, barnkläder, barnvagnspromenad, distriktsstämma, klädbytardag, parken,
Snacka om att det har varit grått och ruskigt väder idag! När jag åkte hemifrån imorse var det nollgradigt, blåste och haglade. Kallt som attan! Dessa dagar är det extra skönt att gå ned i en varm bassäng!
 
Efteråt är man riktigt mör, både på gott och ont.. Det var lika kallt och grått när jag kom ut från arenan
 
 
 
Åkte hem och gav barnen mat och sedan fick mormor fortsätta att vara barnvakt. Nu när hon är här passade jag på att boka en frisörtid. Vet inte om, och i så fall när, jag annars skulle få tid över för det?
 
För tid för att fixa sig själv är verkligen minimal! Vad hände liksom? Jag fallerar!? Skämt och sido men prioriteringen är verkligen annorlunda nu. Som exempel: innan barnen hade jag ALLTID målade naglar - det har jag ALDRIG numera. Visst måla dem hinner jag, men sitta still så att lacket torkar? Eller kunna bättra på lacket några gånger i veckan? Glöm det!
 
Tidigare skulle jag aldrig visa mig på stan osminkad - numera kör jag "au natural" för jämnan! 😉
 
Den här bilden kan jag verkligen relatera till:
 
 
Fasaden är inte densamma men innehållet är mycket mycket lyckligare! 😉❤️
 
~Titti
Idag har jag träffat mina kollegor. Vi står inför en omorganisation och idag skulle de ha möte om det och jag blev inbjuden att delta om jag ville. Det ville jag. Men oj, vad konstigt det känns att sitta med på ett möte och inte delta i egentlig mening? Men det var ändå häftigt är att det var roligt att vara där och känna att det kommer vara roligt att gå tillbaka när tiden väl är inne. Det är fina kollegor och roligt jobb!!
 
När jag sen kommer hem till mina älsklingar är jag så lycklig och tacksam för att jag kan vara hemma med dem! Att kunna få njuta fullt ut av att vara föräldraledig!! 💞💞
 
När jag kom hem gjorde jag våfflor till mig och mamma, är det våffeldagen så är det!
 
 
Det funkade att göra dem på mandelmjölk (eftersom jag inte kan använda komjölk), de blev lite sötare i smaken och blekare till utseendet, men konstistensen var densamma och med lite havrebaserad vispgrädde och hallonsylt var det i stort sett lika gott som "vanliga" våfflor!
 
~Titti
25 mars, föräldraledighet, mandelmjölk, mjölkallergi, mjölkprotein, mjölkproteinallergi, våffeldagen, våfflor,
Igår kunde Leif inte komma ifrån för att vara med på babysimmet så istället fick mormor vara med. Men eftersom hon inte varit med tidigare och inte kan alla grepp så fick hon hålla och mysa i vattnet med den ena under tiden som jag dök och simmade med den andra och sedan bytte vi. Det funkade bra det också, men det var gulligt att se hur de sökte ögonkontakt med mormor och verkade fråga: Ska inte vi göra något? Jag vill dyka!
 
Nya övningar för denna gång var att dyka och vända sig i vattnet samt "karuselldyket". Det sistnämnda går ut på att man håller dem så att de snurrar runt på mage i vattnet och dyker, när de sedan kommer upp igen så fortsätter de att simma med ordentliga bentag!
 
Den sköna duschen efteråt uteblev dessvärre då varmvattnet tog slut. Vet inte vad som hände och vi glömde säga till i receptionen efteråt?
 
 
På kvällen var mormor barnvakt då jag hade Ladies Circle möte. Vi möttes upp på Regina Kliniken för Hud och Hälsa. Temat för träffen var Alternativ medicin: "Är du sur? pH - balans och andra vanliga hälsoproblem och hur går man till väga."
 
 
 
En mycket trevligt besök där jag fick lära mig en hel del nytt om kroppens pH-värde!
Det här sänker kroppens pH-värde:
• Felaktig kost
• Stress, ilska, ångest
• Vissa sjukdomar
• De flesta mediciner
• Hård fysisk ansträngning (idrott på hög nivå)
 
Vi fick prova att mäta pH-värde med salivstickor, det bör ligga mellan 6,8-7,2
 
 
Det visade sig att jag ÄR sur! Men förklaringen är troligtvis enkel: min kost nu när jag ammar består i huvudsak av kolhydrater (snabb energi). Regina berättade om basisk mat och hur man kan gå tillväga för att bli mer basisk och/eller undvika att bli sur.
Vill du veta mer? Gå in på www.holistic.se
 
Efteråt åkte vi hem till en av eLCorna för möte och middag. Jag fick avvika lite tidigare då ett av barnen vaknade och ville ha mat. Så då åkte maten hem! 😉
 
~Titt
Nu har mormor kommit på besök! Så hon var barnvakt under tiden som jag var på våtvästträning. Uppskattades av barnen som är i det närmaste outtröttliga när det gäller lek! 😉
 
Hittade en väldigt bra strip idag som jag gärna delar:
 
 
Klockren!
 
~Titti
Igår gjorde vi något som jag egentligen hade velat göra på barnens 6-månadersdag - fotograferat dem. Det har varit svårt att få till en tid som skulle passa, så två månader senare är väl inte så illa?
 
Dessutom fick vi detta i doppresent av faddrarna så jag är glad att vi fick till det!
 
 
Barnen var på strålande humör som, som de är allt som oftast, så jag har höga förväntningar på korten!!
 
På eftermiddagen kom farfar och Bonusfarmor och hälsade. Då tog vi tag i att sätta upp ena hoppgungan. Även fast de inte riktigt nådde ner till golvet för att skjuta ifrån tyckte det att det var roligt!
 
 
Ja jag säger då det: ena roligheten efter den andra! 😉
~Titti
För att vara lördag åkte jag hemifrån tidigt idag. Strax innan klockan 09 var jag i Hjo och stod i kö för att gå på klädbytardag. Jag var inte ensam om att "hänga på låset".
 
 
Eftersom lokalen snabbt fylls med folk gäller det att gå strategiskt tillväga och ha en plan! Jag visste vad jag var ute efter och jag fann det mesta jag sökte- Det blev en del sommarklänningar, galonisar till hösten och lite leksaker. Eftersom jag nyligen fick ett paket kläder från barnens skånska fadder på posten så behövde jag mest bara fylla på med lite klänningar i de närmsta storlekarna.
 
Dessa klädbytardagar är verkligen fantastiska - kläder av mycket bra kvalitet för mycket liten peng! Denna klädbytardag arrangeras dessutom av Ladies Circle i Hjo och 30% går till välgörenhet = winwin!
 
 
Det här med att prova nya smaker går bra. Och idag köpte jag "smakningsnappar" som blev succé!
 
 
Det är en liten större napp i mjuk plast med små hål i, med att litet handtag så att det blir lätt för barnet att hålla den. I nappen kan man lägga i stort sett vad som helst som man vill att barnen ska prova. Jag la i apelsin och sedan päron. Då suger och tuggar barnen på nappen och får i sig det flytande men det finns ingen risk att de får i sig några bitar, skal eller liknande. Efter apelsinen tog jag bort fruktköttet som blev kvar i nappen. Väldigt bra uppfinning det här 😊
 
~Titti
Hjo, LC, Ladies Circle, chokladbollar, klädbytardag, lc155,
Vi, liksom många andra, har idag rockat sockorna!! Och imorgon uppmärksammar vi den officiella World Downs Syndrome Day 😊
 
 
Men i ärlighetens namn är det enda ovanliga med detta foto att barnen faktiskt HAR strumpor på sig! Och ja kanske också att jag har två olika strumpor på mig (hur rockar man när man bara äger svarta strumpor? 😂 )...
 
~Titti
Gick till träningen i solsken idag☀️
 
 
Och gick ut i solsken också - just lovely 😎
 
 
Efter att jag hämtat barnen gick jag på stan på jakt efter rekvisita till helgen. Det hittade jag inte... Men jag hittade solglasögon både till mig och barnen, så det var lyckat ändå 😊
 
På torget märktes det att det snart är påsk!
 
 
Hemma har vi liksom igår spenderat en del i solen, gäller att passa på de säger ju att vintern kommer tillbaka imorgon! 😱
 
~Titti
Inatt har barnen ätit mååånga gånger... Trötta föräldrar idag! Tur att jag har hållit mig hemma och inte behövt använda huvudet allt för mycket! Annat är det för Leif..
 
Jag och barnen har haft en lugn hemmadag och har varit ute och njutit av vårsolen.
 
Så skönt att barnen numera kan sova en stund i vagnen fastän den står still! Som idag, jag matchar Barnvagnspromenaden med deras sovtid och då somnar de ganska snabbt. Och sedan när vi kommer hem så fortsätter de sova och jag kan ta en kopp kaffe och ta det lugnt, eller utnyttja tiden och få något gjort 😊 
 
 
Nu när grusvägarna börjar torkar upp orkar jag gå en liten runda (leriga grusvägar med tvillingvagn är däremot fasligt tungt!) även om det går i mycket sakta mak. När vi kom hem idag tog jag en stol och satte utmed ladugårdsväggen och solade. Så himla gott! 😎
 
Just det ja, jag har bakat banankaka idag också! Men det här med att baka är verkligen inte min grej... Denna gång "lyckades" jag ta en för liten form o bara hälften så mycket banan som det skulle vara. Och ja, det smakade därefter också 😜
 
 
Mitt mål är att jag - innan min föräldraledighet tar slut - ska bemästra konsten bakning! Vi får se hur det går, hoppas på learning by doing och trial and error, men just nu är det mest "det är tanken som räknas"! Och stackars Leif är försökskaninen! 😱😂
 
 
Sedan några veckor tillbaka har jag gett barnen små smakprov med mat. Sedan en vecka tillbaka äter Tösen, hon gapar och sväljer. Gossen däremot vägrar, han kniper ihop munnen till allt - utom smörgåsrån och apelsin! Hursomhelst, idag fick de prova vatten på tesked för första gången och det tyckte de var väldigt gott (eller otroligt roligt?)!! Så komiskt, de ville ha mer och mer! Ja förutsägbara är de inte! 😉
 
~Titti
Idag har vi varit på 8-månaderskontroll på BVC. Jag glömde telefonen hemma så jag har inga kort att bjuda på, förutom det Leif tog på mig och Tösen i väntrummet:
 
 
Det var en ny BVC-sköterska denna gång då vår förra har slutat. Hon som var idag var verkligen toppen! Hon fick så fin kontakt med barnen på en gång, och det känns ju så viktigt att vi alla "klickar". I synnerhet Tösen tyckte att hon var riktigt rolig och skrattade och lekte och sökte kontakt! Så det var en besvikelse att höra att hon bara kommer vara vår sköterska tills den nya börjar om några månader. Ja, ja, bara att hoppas att hon kommer bara lika bra!
 
Förutom det vanliga väga/mäta fokuserade man denna gång på barnsäkerhet såsom i trafiken med cykelhjälm och bilbarnstol, hur man förvarar mediciner och kemikalier hemma m m. Giftinformation, vad man bör tänka på om barnsäkring i hemmet med mera.
 
Efter BVC gick jag o barnen en liten citypromenad i solen och sedan hann vi med en kort fika på arenan innan babysimmet.
 
Förra veckan slutade Steg 1 och idag började Steg 2. Förutom repetition av det mesta från förra steget har barnen idag fått lärs sig att "hänga vid kanten". Så otroligt häftigt att se dem klamra sig fast vid stången/kanten av poolen. Och i förlängningen är ju tanken att de ska klara att ta sig upp ur vattnet på egen hand!
 
Förra lektionen fick vi lära oss att ha barnen på ryggen, nu fortsatte övningen med att vi sedan släppte dem så att de "plumsar i vattnet" och få vänder vi oss om och tar upp dem, så det blir ungefär som ett halvt dyk för dem. Till en början tyckte jag att det var lite läskigt att släppa dem bakom ryggen men när jag märkte att de inte tyckte det var otäckt gick det bra 😊
 
De kommer bli vattendjur! Precis som sin mor 😉
~Titti
Idag var rehaben inställd så istället blev det playdate med "fikagruppen". Vi tog en promenad i vårsolen.
 
 
Vi gick till sjukhuset där jag hade tid för ett snabbt besök på barnmedicin. Jag hämtade upp en burk provexemplar med ersättning för barn med mjölkproteinallergi.
 
 
 
Jag gick även med mig en del information. Jag ska läsa på om det och sedan ska jag prata med vår dietist igen. Jag är fortfarande lite osäker på hur jag ska använda den och hur jag ska gå tillväga den närmsta tiden? Skriver mer när jag vet..
 
Barnen gillar vagnens sittdelar och nu sover de till och med i vagnen när den står still! Det gjorde de aldrig i liggdelarna, så fort jag stannande vaknade de. Men nu går det bra minsann! Som idag, när vi kom tillbaka från promenaden sov de i vagnen (man kan fälla ned sittdelarna i tre lägen, i det lägsta läget ligger de i stort sett som i en liggvagn). De andra barnen sov också, så vi ställde vagnarna på altanen så fick de fortsätta sova.
 
 
Det kändes väldigt konstigt? Men definitivt en vana jag kan vänja mig vid! 😉
 
Till slut vaknade alla barnen och de kunde leka! För barnens del verkar det bästa med playdate:arna vara att de får leka med "nya" leksaker, dvs. leksakerna som finns i det huset vi är i.
 
 
Jag inspirerades av några leksaker som hade olika melodier. Så när vi kom hem tog jag fram nallen som sjunger, räknar och lite annat:
 
 
Det tyckte barnen var spännande!!
 
 
~Titti
 
PS. Vet inte om jag har några bilder där BÅDA barnen och BÅDA strumporna på sig??! 😂😂
 
 Igår var vi på långväga playdate, i Borås, med härliga mammor/blivande mammor och goa' ungar! Jag tajmade in barnens förmiddagslur på vägen dit. Tösen var vaken halva tiden, men som vanligt var hon nöjd med att leka med sina gosedjur och jag njöt av att lyssna till hennes "tjatter" 😍
 
När hon somnat lyssnade jag igenom alla låtar som varit med i årets Mello.
 
 
Vi åkte från Borås vid barnens läggtid och båda somnade snabbt och sov sedan hela vägen hem! Efter pyjamasbyte somnade Tösen om i sin säng medan Gossen gjorde oss sällskap under Mellon. Rätt låt vann och Måns kommer definitivt vara en vinnarkandidat till Euron!!
 
 
De senaste dagarna har jag överansträngt ryggen så idag har Leif haft barnen mest och jag har försökt vila.
 
 
Det blev en ordentlig utedag för dem där de bland annat har tittat på när deras pappa har räfsat och annat trädgårdsfix 😊
 
 
~Titti
Även idag har vi haft playdate och även idag sken solen, men attan vad kall vinden var!! Vi gick till en lekplats i ett villakvarter. Vackert belägen på en kulle.
 
 
Problemet var bara att det blåste än värre där! Att solen strålade från klarblå himmel kändes enbart genom ljusstyrka (något som Tösen dimmade på egen hand 😉 ) inte i temperatur (+4 grader och typ ihärdig nordanvind)...
 
 
Men lite lek och lite gung hann vi med innan vi bestämde oss för altanhäng istället!
 
 
(Barnen låg verkligen och myste i denna gungan, så sött!)
 
Även om det var kallt så in i Norden i vinden så tog vårsolen lika bra som den alltid gör! Imorgon lär jag vända andra kinden till mot solkulan för höger sida är ordentligt (vår-)röd!! ☺️
 
~Titti
Vilken fantastisk vårdag vi har haft! Denna underbara sol!!
 
Min dag började i varma bassängen på Arenan.
 
 
Därefter mötte jag och barnen upp två barn och deras mammor på en lekplats i stan.
 
 
Faktiskt första gången vi varit på en lekplats! Och därmed även första gången de gungat. Här kan vi snacka om kompisgung! ☺️
 
 
 
Vi var hemma till lunch, men jag ville ha mer sol! Så på eftermiddagen gick vi ut en sväng här hemma och jag njöt verkligen av den härliga vårsolen!!
 
 
#livetsommammaledig 😉
 
~Titti
Idag har vi varit på tvillingträff 😊 Två av twinsen sitter helt själva, en kryper på golvet med väldans fart, en annan tar sig fram genom att rulla runt runt, någon fascineras av alla leksaker, en annan av bordsbenet och alla är härliga på sitt eget unika vis ❤️
 
 
Här hemma har jag börjat läsa böcker för barnen, med varierat intresse. Favoriten just nu är denna:
 
 
Men alltså, det är inte lätta läten att lära sig? Vet DU hur en påfågel låter??
 
 
Det visste inte jag. Lyckligtvis finns det på varje uppslag en djurart avtecknad och en knapp att trycka på så att djurets läte spelas!
 
~Titti
Igår strålande sol och vindstilla. Idag mulet och hård blåst. Jösses vilken skillnad det var att gå på stan! Jag var på jakt efter jeans och hittade det också! Över förväntan måste jag säga! Att prova jeans är bland det tråkigaste (och komplicerade) som finns, så så fort jag hittar några som känns okej så slår jag till 😊
 
Efter stan fikade jag och barnen med Maria och Gustav, en mysig innan-babysimmet-vana vi har. Numera "pratar", leker och busar barnen med varandra! Så roligt att se 😍
 
 
 
 
Idag var 10:e och sista gången på kursen, steg 1. Och oj vad mycket som hänt under dessa veckor och vad de har utvecklats! De har en helt annan vattenvana och acceptans nu! Inne på arenan, redan innan vi kommit in i omklädningsrummet, så tror jag att de numera vet var vi är och vad som ska hända! När vi går i vattnet så blir de såå glada de plaskar och sprattlar och skiner som två solar!! De har gått från att bara vara trygga i vattnet till dyka från kanten och simma på rygg. Och att njuta av vattnet och mysa med mamma och pappa - en mysig familjeaktivitet 😊
 
Lektionen avslutades med att de fick varsitt diplom och en liten minnesleksak.
 
 
De klarade steg 1 med bravur. Men vi är tillbaka redan nästa vecka, för då börjar steg 2! 😉
 
~Titti
Under tiden som jag var i rehabbadet åkte barnen långpromenad sittandes. Detta uppskattades i synnerhet av Tösen som var vaken hela promenaden och kunde spana in en helt ny värld! Gossen däremot han sov hela promenaden så hans sittdel hade jag fällt ned till liggande. Bra att veta att det funkar bra att sova i dem också! 😉
 
 
Även jag kunde njuta lite av vårsolen. Men inte någon längre stund för vid det laget hade barnen tröttnat på att sitta i vagnen och började bli hungriga så det var läge att åka hem.
 
Så härligt med sol! Hoppas på fler sådana här dagar!! 😎
 
~Titti
När tiden för barnens förmiddagslur närmade sig packade vi in oss i bilen och begav oss hem till Skövde. Båda två somnade snabbt. Tösen vaknade efter en timma men var nöjd med att sitta i sin bilstol, pilla med sina leksaker och prata för sig själv (underbara ljud att lyssna till 😍). Gossen sov hela vägen hem och vaknade först när jag stängde av motorn!
 
I Småland var det underbart vårväder med sol på klarblå himmel, men i Skövde var det mulet och hård blåst. Jag som hade hoppats på Barnvagnspromenad i solsken.. Nu blev det inte så men vi har iaf packat ned liggdelarna och tagit fram sittdelarna. Barnen fick provsitta och de verkar nöjda!
 
 
 
På kvällen såg jag den kanadensiska filmen Mommy som är en del i Skövde filmfestival ( http://www.skovdefilmfestival.se/film/mommy ).
 
 
"Liksom Xavier Dolansdebutfilm Jag dödade min mamma skildrar Mommyen ansträngd relation mellan mor och son. Steve flyttar hem efter att ha bott på ett ungdomshem, men hans oberäknelighet och våldsamma sida får till slut mamma Diane att fundera på om hon ska lämna över honom till en sjukhusmyndighet. Filmen är inspelad i 1:1 för att låta publiken fokusera på skådespelarnas ansikten och verkligen få ögonkontakt med dem."
 
          
Ja det var ju ingen feelgood film.. Men den var gripande och gav många tankar.
 
Betyg: TT
 
~Titti
Knappt hade årets "Så mycket bättre" avslutats när jag hörde att Carola skulle på turné. Jag köpte biljetter några minuter efter de släpptes. Det här var i höstas någon gång och då kändes det avlägset till mars. Men nu var dagen kommen!
 
Men med ändrade planer.. Från början var det tänkt att Leif skulle vara med på resan till Småland och att han skulle ta hand om barnen under tiden som jag var på konsert. Men istället har han idag medverkat på bröllopsmässan på Knistad (i rollen som borglig vigselförrättare). Så då blev det morfar och kusinerna som utsågs till barnvakter istället!
 
Lyckligtvis gick allt strålande (efter noga förberedelser 😉)! Så jag kunde gå på Carolas konsert på Konserthuset i Växjö
 
 
Och konserten var fantastisk! Carola är fantastisk!!
 
 
Vilken energi, och bra balans på låtar från förr och nu!
 
 
Mellansnacket var genuint och personligt.
 
 
Hon är verkligen stjärnornas stjärna!!
 
~Titti
De flesta barn får sin första tand när de är runt 6 månader (men barnet kan även hinna fylla 1 år innan första tanden tittar fram). Och när det lilla grynet kommit fram är det dags att börja borsta den!
 
För några månader sedan fick barnen brev från Folktandvården med broschyren Fluora & Bisse:
 
 
I brevet fanns även en liten mjuk tandborste och en liten tub tandkräm. Nu har vi lagt in tandborstning i morgon- och kvällsrutinerna. Jag tar på en liten klick tandkräm på tandborsten (ungefär som barnets lillfingernagel) och borstan tanden/tänderna. Sedan får de borsta/leka med den lite själva, det funkar bra 😊
 
Det kommer dröja ett tag till innan de har "full pott" i munnen... 😉
 
 
~Titti
Så var den då äntligen här: Fössta tossdagen i mass - Smålands nationaldag - och den bjöd på ljuvlig vårsol!! Då passade det ju ypperligt att jag åkte till det lilla landet ☀️😎
 
Idag var twinsen hos en rutinerad barnvakt under tiden som jag rehabtränade. Tvillingmamman Elin - supermamman! - passade dem. Har man redan två barn kan man ju lika gärna ha fyra liksom? 😉
 
Barnen hade haft det så bra så, lekt fint med egna och kompisarnas leksaker och utforskat omgivningarna och varandra intresserat!
 
 
Efter dem obligatoriska matslurken somnade barnen snabbt i bilen och sov hela vägen tills vi stannade i Småland 😊
 
På eftermiddagen var vi ute och gick en sväng och njöt av solens värmande strålar, som jag har längtar efter dem!
 
 
 
Vackra Småland med spegelblanka sjöar överallt!
 
 
Välkommen underbara vår! 😊
~Titti 
I eftermiddags hade vi Playdate hemma hos oss! Wilma och Tilda och deras mammor har varit här. Jag hade tänkt att Tilda skulle vara säkerhetspolis och visa vad som behöver barnsäkras. Men Tilda hade tydligen stämplat ut för dagen för det blev inte så många anmärkningar denna gång! 😉
 
 
Det blev ett trevligt besök som jag hoppas kommer tillbaka 😊
 
Idag blev jag varse om att Gossen har fått en tand till! Och därmed påmindes jag om att det är dags att lägga till tandborstningen till rutinerna. Sagt och gjort, ikväll tog jag fram de små borstarna och la på lite lite tandkräm. Jag borstade de små grynen och sedan lät jag dem leka och undersöka tandborsten på egen hand. Tösen vart alldeles förskräckt av tandkrämssmaken medan Gossen gillade den!
 
 
En ny rutin har nu skapats, men med tanke på att det är så få tänder så går det tämligen fort! 😉
 
~Titti
Idag på babysimmet övade vi på att barnet ligger på vår rygg och simmar. Lite svårt att förklara.. Instruktören sa att detta är i stort sett det svåraste under babysimmet. Man börjar med att ha barnet framför sig, sittande på mitt knä (jag lyfter ena benet böjt i vattnet och sätter barnet på det), lägger mina armar i kors och håller barnet i händerna. Sedan "svingar" man lugnt över barnet till min rygg. Det gick lättare än det låter!
 
Båda barnen gillade det, men i synnerhet Gossen tyckte det var ett gosigt simsätt 😊
 
 
Väl hemma har nya rutinen med smakportion börjat sätta sig. Barnen förstår vad som är på gång när jag tar fram matstolarna, sätter dem i stolarna och tar på dem hakklapparna. Först får de D-droppar och då gapar de båda två. Gossen gillar sina droppar men Tösen grinar fortfarande illa när hon får dem. Sedan får de yttepytte lite mat på teskeden som jag för till munnen. Och då brukar det se ut såhär: Tösen gapar, ryser i hela kroppen när hon får in det i munnen och sedan skrattar/ler hon. Gossen ser att det är mat på skeden och kniper ihop läpparna och vägrar öppna munnen, jag försöker få in lite lite ändå varpå Gossen sprutar ut allt och "låter som om han kör bil".
 
Hela situationen är skrattretande! Och jag skrattar så jag gråter åt deras minspel 😂😂 och det märker de ju såklart och då skrattar de i sin tur åt mig!
 
Hittills har de fått prova potatis, morot och palsternacka. Jag mosar en fjärdedels liten potatis och blandar med lite bröstmjölk så att det blir som löst mos, men alltså de äter ju inte än så det syns knappt att de tagit något ur den lilla portionen. Än. Banan har de provat några gånger också, den blir nog en favorit snart tror jag. Två gånger i veckan får de även några smulor bröd, för att så smått introducera gluten i deras kost. Vi får se hur lång tid det tar innan de börjar äta och vad de kommer tycka om 😊
 
~Titti
Helgen avslutades på samma sätt som veckan började: med en sjuk Leif. I ett försök att hjälpa honom att bli frisk fortare har jag för första gången i mitt liv kokat buljong! Kycklingbuljong närmare bestämt - som ska mota bort influensasymptom!
 
 
 
Med söt liten hjälpreda 😉
 
 
Det tar 6-24 timmar att göra buljongen. Jag gjorde den igår och efter 13 timmar bestämde jag mig för att den var klar! Idag använde jag buljongen (men jag har nästan 1,5 liter kvar) när jag kokade jag soppa med röda linser och kyckling. Den blev god men jag vet inte om jag tyckte den var värd besväret med hemmagjord buljong? Jo om det gör Leif frisk så!! 😉
 
Hade lite genomgång med min sjukgymnast på våtvästträningen idag. Och det är väl så att jag måste acceptera lite bakslag som ryggskottet jag fick för en och en halv vecka sedan som en del i tillfrisknandet. Det var ju inte alls ett lika svårt skott som sist och det är ju positivt. Jag ska tänka att "två steg framåt, ett steg bak" är bra, just för att det faktiskt går framåt! Men vi backar tillbaka träningen till "Fas I" igen..
 
Innan jag åkte hem svängde jag förbi BVC och hämtade D-droppar till barnen.
 
 
Hoppas på lite vårsol på detta så att vitaminerna får extra skjuts! ☀️
 
~Titti