I dag presenterade Centerpartiets valberedning förslaget till ny partiordförande och partistyrelse. Annie Lööf föreslås som ny centerledare och partiordföranden kommer i fortsättningen att omges av två stycken vice ordförander. En nyhet är också att valberedningen gör stora förändringar i övriga partistyrelsen, där hela nio personer är nya ledamöter.
Annie Lööf och den nya partiledningen har en stor uppgift och utmaning i att förnya politiken och partiorganisationen samt bredda Centerpartiets politiska manual till mer än de departement där vi innehar ministerposter. Jag önskar Annie Lööf och den nya partiledningen lycka till, efter dagens välkomnande besked så finns goda möjligheter för att Centerpartiet ska gå en ljus framtid till mötes.

På Centerpartiets hemsida kan du läsa mer om valberedningens förslag.

/Leif

För ett år sedan letade jag efter den perfekta bröllopstårtan, jag kommer ihåg att det var många samtal och besök till diverse kondis och mycket tid ägnades att leta på nätet...

Sen tillkom också den delikata uppgiften att hitta en perfekt "Caketopper"- Oj vad många det fanns att välja på!

:)

~Titti

Underhållet av väg- och järnvägsnätet är kraftigt eftersatt i Sverige. Ansvaret för det undermåliga underhållet och brist på kapacitet i både järnvägs- och vägnätet är i mångt och mycket ett arv som de Socialdemokratiska regeringarna lämnade efter sig, med Göran Persson som finans- och statsminister. Det är därför ett steg i rätt riktning att regeringen i höstbudgeten satsar nya miljarder 2012 och 2013 för att åtgärda de mest akuta bristerna.

Vill du läsa mer om satsningen så klicka här

Den extra satsningen som görs nu måste dock följas av betydligt fler och större satsningar. Jag är ordförande för Västra Stambanegruppen som består av kommunerna efter stambanan i Västra Götaland och det är bara att konstatera att kapacitetstaket är nått sedan länge och det behov av att ytterligare kunna öka  person- och godstransporterna på Västra Stambanan är ytterst små eller obefintliga. Läget är så allvarligt att det är hög tid att regeringen och oppositionen gör gemensam sak för att snabbt hitta långsiktiga lösningar som möjliggör den satsning som behövs på nyckelstråket mellan Stockholm och Göteborg.
De mest akuta åtgärderna i form av bristande underhåll kan möjligen klaras med de nya extra resurserna. Men i det medellånga perspektivet 5-10 år måste spårkapaciteten ökas och lämpligast med ytterligare minst ett spår efter den nuvarande Västra Stambanan. Fram tills nu har utvecklingen stått stilla i avvaktan på beslut om den så kallade Götalandsbanan på andra sidan Vättern mellan Stockholm och Göteborg. Västra stambanegruppen har inget att invända mot en satsning på Götalandsbanan men jag konstaterar att vi kan inte vänta 25-40 år innan den är färdigställd och ännu finns inga beslut att den ska byggas eller projekteras.
Det krävs mer spårkapacitet nu, inte minst om det ska finnas möjlighet att klara högt ställda klimatmål, här kan Alliansregeringen bli historisk om bara viljan finns!

/Leif  

Med lätta steg beger jag mig till ännu en arbetsdag!

 

Hoppas att Du har en bra sådan! ;)

 

~Titti

20110829539 (MMS)

-Leif- Uppföljning av ungdomspolitiken på kommunfullmäktige. Under de senaste åren har Skövde kommun stärkt ungdomsarbetet och tagit ett större sektorsövergripande grepp på det viktiga arbetet med ungdomar i kommunen. Christina Nettelblad Malm är sedan två år ungdomsstrateg direkt under kommunledningen. Samtliga förvaltningar och nämnder som har verksamhet som berör unga samverkar gemensamt under parollen "Ung i Skövde". Ett ungdomspolitiskt program har arbetats fram och arbetet med inrättande av ett ungdomens hus fortskrider i centrala Skövde. Under hösten ska en stor enkät undersökning göras bland ungdomar som sedan ska mynna ut i en rapport och handlingsplan under nästa vår. Förhoppningen är att Skövde inom några år ska bli Årets Ungdomskommun. Men viktigast är egentligen inte utmärkelser, utan viktigast är att ungdomar i Skövde blir sedda, har inflytande och trivs i Skövde. /Leif

Igår var första gången för den valpkurs som vi har anmält oss till. Vi var 9 ekipage men kommer fortsättningsvis att delas upp i två grupper. Zorro tyckte det var ohyggligt roligt att träffa andra hundar/valpar och var på ett härligt lekhumör!

Det var roligt att se de andra hundraserna och vi var ett blandat gäng kan jag lova!

Där fanns bland annat:

Rottweiler
Dansk gårdshund
Boxer
LabradorMed flera... (bilderna hittade jag på google)


Också Zorro såklart!

Zorro 15 veckor


Denna gång var det främst introduktion av valpkursen och andra kurser som man kan bygga på med och så fick vi bekanta oss lite med miljön och varandra. Vi har nu börjat med klickerträning och det är också det vi ska jobba med framöver, vi ska "klicka in" lille Zorro!

Här ser ni när Leif försöker klicka in Zorro på kursen, han får en liten korvbit och samtidigt så klickar Leif på en särskild meckapär - en "klicker"!Ja, ja jag får nog tillfälle att återkomma till klickarna ;)
Roligt ska det bli iaf!

~Titti

Den kommande arbetsveckan är som  de flesta andra veckor ganska välfylld. 
Måndag: Under förmiddagen genomgång och diskussion kring rekrytering av ny ekonomichef. Efter lunch möte om arbetet med energifrågor och hållbarhetsfrågorna i Skaraborg. Klockan 18.00 Kommunfullmäktige sammanträder och avslutningsvis har jag ett telefonmöte sent på kvällen. 
Tisdag: På förmiddagen har vi förhandlingsutskott, det är kommunstyrelsens utskott som handar personalpolitiken i kommunen, eftermiddagen ska ägnas åt hur landsbygdsfrågorna ska få ett större fokus i kommunen. I förslaget till Översiktsplan så nämns att ett landsbygdspolitiskt program ska arbetas fram. På tiden tycker vi Centerpartister! Kvällen är mötesfri :)
Onsdag: Kommunstyrelsens arbetsutskott på förmiddagen, innan lunch ett möte med ledningen för Arbetsförmedlingen i Skövde. Presskonferens efter lunch och därefter beredning. Senare på eftermiddagen möte med arbetsgruppen för inlandsvägen (riksväg 26). Centeravdelningen har kvällsmöte och samtidigt möte med  onsdagsklubben som består av Centerpartiets ledande kommun och regionföreträdare i Skaraborg. Både mötena är i Skövde och det blir att ta en stund på varje.
Torsdag: En heldags möte med Skövde Stadshus AB och dotterbolagen.
Fredag: Arbetsutskott med Småföretagarnas A-kassa i Stockholm. Den stora fördelen med Stockholmsmöte är fyra timmar på tåg som brukar fyllas med att besvara mail och läsa in handlingar.
Lördag: Återinvigning av Bergs bygdegård som genomgått en stor renovering och tillbyggnad
Söndag: Aktiviteter i samband med Friskvården dag på Billingen och på eftermiddagen ska Zorro på valpkurs :)

Konstaterar att veckan som kommer är en i högsta grad normal vecka. Dessutom vet man aldrig vad som plötsligt kan dyka upp och slänga om agendan, men det är en del av tjusningen med uppdraget som kommunalråd. Ingen dag är den andra lik.

Önskar dig en trevlig vecka
/ Leif 

Vi märker att fler och fler hittar till vår blogg - kul! :)

Välkomna alla nya bloggläsare!!

Nya som "gamla" - ni är alla välkomna!! :)

~Titti & Leif

...tyvärr blir det inte så många för kameran strulade :s


Kvällen spenderades på matfestivalen och det fanns mycket gott att välja på vill jag lova!!
En stående favorit är Hummersoppa från Hotell Billingen
Vi provade massa olika gott och sista måltiden blev friterad banan med glass
Och så lyssnade vi till Gamblers

Gamblers på Matfestivalen i Skövde


En mycket trevlig kväll :)

~Titti

100media_imag042 (MMS)

~Titti~ Matfestival! Gott gotti gott gott ;) Och festivalbesökare modell mindre roar sig med de små grisarna (som enligt mig ser ut som två übersöta "Dumbo") :)

I går inleddes 2011 års matfestival i Skövde. Den första matfestivalen arrangerades 1990 initiativet kom ursprungligen från ett antal lokala bönder och lantbrukets organisationer. Under årens lopp har matfestivalen förändrats, i år har maten fått ett större fokus precis som den ursprungliga tanken var när matfestivalen startade. I år har dessutom saluhallen utökats ytterligare och ca 25 lokala producenter finns på plats med sina skaraborgsproducerade varor. Du kan välja bland 27 olika läckert komponerade menyer som stadens krögare serverar i kyrkparken.
Jordbruksminister Eskil Erlandssons vision om Sverige det nya matlandet får i Skövde under två dagar ett ansikte.
Varmt välkommen till Skövde idag och njut, matfestivalen håller öppet fram till midnatt.
 
Trevlig lördag
/Leif
   

20110826538 (MMS)

-Leif- Centerpartiets framtida ledarduo i Falköping!? I kväll avslutar Annie Lööf och Anders W Jonsson sin partiledarkandidatturne i Falköping. Vad kan väl vara en bättre plats att avsluta turnen på än Falköping där partiet bildades för 101 år sedan :) / Leif

20110825534 (MMS)

-Leif- Givande EU dagar i Uddevalla är slut. Under två dagar är vi många kommunala företrädare, politiker och tjänstemän som diskuterat EU-frågor och lyssnat till intressanta föreläsare som Lena Ek eu-parlamentariker (bilden). De allra flesta kommunala beslut har en koppling till EU-direktiv något som vi ofta glömmer. Därför är det också viktigt att lyfta den dimensionen. Under hösten kommer Skövde kommun ta ett omtag i och lyfta det internationella arbetet. Detta ser jag framemot, det är både viktigt och nödvändigt. / Leif

Om några dagar ska Centerpartiets valberedning mötas och meddela vem som ska föreslås att efterträda Maud Olofsson vid partistämman i Åre. Partiledarkandidaten och riksdagsledamoten Annie Lööf har under de senaste veckorna visat att hon är den ledare som Centerpartiet behöver för att kunna återta förlorad mark. Hon går från klarhet till klarhet, vågar ifrågasätta det gamla och är inte rädd för att vända på stenar och tänka nytt.  
Annie är fast förankrad i det småländska Värnamo och hon är mer än någon av de andra partiledarkandidaterna en stark symbol för en generation som vill kunna förverkliga sina drömmar oavsett om du bor i stan eller på landsbygden. Stora delar av Sverige har under de senaste decennierna en dyster befolkningsstatistik , svenskt lantbruk, landsbygdens ryggrad, tappar mark och aldrig förr har Sverige importerat så mycket livsmedel som idag, aldrig förr har bönderna varit så få som nu.
Sverige utanför storstäderna behöver en nytändning och Annie Lööf är inte bara den ledare som Centerpartiet behöver, hon är den ledare landsbygden behöver för att ingjuta framtidstro och livskraft i Hela Landet.

Ha en bra torsdag
/Leif
Som jag skrev igår så presenterade Skövde kommun en ny medarbetarundersökning under gårdagen. Det var med stor spänning som vi mottog den. Den förra undersökningen 2009 gav mycket goda siffror 80 i samlat NMI (Nöjd Medarbetar Index) och det är mycket bra. Resultat mellan 70-75 brukar anses som bra så det var med stor glädje vi konstaterade att  vi även i årets mätning i stort höll ställningarna med 79 i NMI. Dessutom är svarsfrekvensen hela 87 procent vilket också är mycket bra och ger legitimitet för undersökningen.
Fem stycken områden har granskats Arbetstillfredsställelse/Trivsel, Jämställdhet och mångfald, Ledarskap, Medarbetar- och organisationsutveckling samt Min Arbetsgrupp inom samtliga områden var resultatet 74 eller högre och inom området Jämställdhet och Mångfald fanns den mest påtagliga förbättringen sedan 2009. Det kändes mycket roligt eftersom det har varit ett område som vi arbetat med mycket i hela organisationen.
En fråga som ställdes handlade löd: Är du nöjd med din nuvarande sysselsättningsgrad? 90 procent svarade att man är nöjda, 7 procent önskar en högre och 3 procent önskar en lägre sysselsättningsgrad.
Det är några tiondelar bättre än för två år sedan och visar att arbetet som under åren varit fokuserat på att öka antalet medarbetare med årsarbetstid och minska de ofrivilliga deltiderna gett resultat. 
Självklart finns det i undersökningen alltid förbättringsområden ett av de handlar om stoltheten att arbeta i Skövde kommun. Under hösten och vintern kommer kommunen sätta fokus på Skövdes varumärke för bland annat våra anställda. I oktober kommer också ett personalevent att arrangeras under sju stycken kvällar för kommunens anställda, ett av temana kommer handla om varumärket.  
Den offentliga sektorn och inte minst kommunsverige kommer i framtiden få svårt att hävda sig i kampen om arbetskraften. Därför är det viktigt att ha fokus på ett attraktivt arbetsgivarskap. Leveransen av god välfärd handlar i hög utsträckning om att få medarbetarna och den enskilde medarbetaren att känna stor tillfredsställelse över sitt arbete och sin arbetsgivare, då kommer vi också att attrahera arbetskraft till offentlig sektor.
Attraktivt arbetsgivarskap får inte bara handla om ord, det krävs också kontinuitet och det krävs verktygslådor och handling. Jag tycker att Skövde lever upp till att vara en attraktiv arbetsgivare, som personalansvarigt kommunalråd  glädjs jag tillsammans med medarbetarna över den senaste medarbetarundersökningen.  
/Leif

En av mina facebook-vänner skrev häromdagen en liten klurighet:

"Du hittar en skjorta för 97 kr men du har inga pengar!
Så du lånar 50 kr av farsan och 50 kr av morsan.
50+50=100
...Du köper skjortan och får 3 kr tilbaka
Du ger 1 kr til farsan och 1 kr til morsan så du har 1 kr själv...
...Du är skyldig din far 49 kr och din mor 49 kr
49 + 49 = 98 + din krona = 99kr

Var sjutton är den sista kronan?!
"


Ja vart tog den vägen??! :question:

~Titti

20110824526 (MMS)

-Leif- Idag är det en stor dag i Skövde när Justitieminister Beatrice Ask inviger Skaraborgs Tingsrätt. Ett resultat av många års diskussioner kring samordning av domstolsverksamheten i Skaraborg. Den nya tingsrätten är dessutom en av de mest moderna i Europa utrustad med den senaste tekniken. /Leif

-Leif- C står enat upp för en gemensam regionbildning mellan Västra Götaland och Värmland. Just nu pågår partiöverläggningar i Vänersborg om att starta förhandling om samgående mellan de två grannarna. C har allt sedan frågan aktualiserades varit positiva till samgående. Tunga skäl som Vänern och vattenfrågorna, sjöfartens utveckling, arbetsmarknads frågor, samverkan inom specialiatsjukvård och samverkan mellan högskolor / universitet är viktiga anledningar till att C säger ja. Tyvärr är en majoritet av de andra partierna i Västra Götaland inte lika övertygade som Centerpartiet trots att en stor majoritet i Värmland vill komma med i Västra Götaland. Dagens möte lär inte sluta i något nytt mer än att frågan får fortsätta och malas i kvarnarna. /Leif

Tisdag morgon, men lyssnade på Tuesday afternoon på vägen hit

 

 

Önskar Dig en solig tisdag :)

 

~Titti

Vad gör du egentligen på ditt jobb? Den frågan kommer då och då, särskillt roligt brukar det bli när man ska förklara det för barn. Svaret brukar bli att det är många möten om allehanda frågor som brukar avlösa varandra under arbetsdagarna. Denna måndagen är inget undantag från den regeln.
Morgonen startades klockan 8.00 med att den styrande Alliansmajoritetens ordförander träffades i två timmar och gick igenom diverse aktuella frågor på kort och lång sikt. Det avlöstes sedan av stabsmöte som innebär att vi två som är majoritetskommunalråd träffar staben på kommunstyrelsen och går igenom vad som är på G. Stor del av dagens möte kom att handla om hur den fortsatta processen ska se ut med kommunens nya förslag till översiktsplan.
Lunchen intogs hemma med en glad Zorro. 
Efter lunch så har jag haft en träff med Ung Företagsamhet (UF) i Skaraborg. Vi har bland annat pratat om hur vi ska öka intresset för konceptet med UF företag i Skövde hos lärare och elever. Att diskutera ökat entreprenörskap är en av mina och Centerpartiets hjärteområden. I slutet av september ska det arrangeras en kick off dag för UF i Skaraborg där jag bland annat ska vara en av gästtalarna.
I eftermiddag har vi dessutom uppvaktat vår kanslichef som nyss fyllde 50 och till kaffet bjöds det på god tårta :)
Efter att nu haft diverse avstämningar med tjänstemän så sitter jag och planerar kvällens telemöten och morgondagens stora händelse, då Skövde kommun ska presentera den nyligen genomförda medarbetarundersökningen. Den förra undersökningen för två år sedan visade på mycket goda resultat och stora förbättringar mot tidigare. Det sammanvägda nöjmedarbetarindexet låg då på 80. Vad årets resultat kommer visa avslöjar jag inte förrän i morgon.

Ha en bra arbetsvecka
/Leif
 

Måndag morgon... varför är man alltid så trött då? Detta trots en uppvilande helg!

(passande bild som jag hittade på google)

 

Hoppas Du får en bra start på din vecka!

~Titti

I fredags fick vi besök av våra kära skåningar. Vi hade bestämt att vi skulle fiska kräftor. Dessvärre var det inte väder för det - det hade ösregnat hela dagen
och fortsatte så långt in på kvällen :(

Men vi trotsade vädret och humöret var på topp iaf!

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...

Mjädar med fin-fint bete kastades i!På grund av allt regn var vattennivån långt högre än vanligt!

         

Ett tag efter att det hade blivit mörkt gick vi för att vittra första gången...Vi vittjade flera gånger till (sista gången tidig gryning) men det blev som vi befarade, det höga vattenståndet och att det var så strömt gjorde att vi fick bottenrekord denna gång :(Men vi fick 3 fiskar (som vi dock slängde tillbaka) och vi mötte en "tigersnigel" på vägen! ;)Så på lördagen åkte vi till Hjo och köpte Vätterkräftor (de få kräftor vi fick kokade vi såklart!)

Vi njöt av att strosa runt i hamnen och att äta glass (vilket alltid är ett nöje!) :)Väl hemma njöt vi av våra hemmakokta kräftor (få men ack så goda!) och Vätterkräftorna som var så stora att de såg ut som hummrar!

Vätterkräftor

Zorro fick ett ben att gnaga på så han var också nöjdSedan hade vi en härlig kväll med våra vänner

Kräftskiva!

Älskar kräftskivor!! :D

~Titti

I fredags krävde partiledarkandidaten Annie Lööf (C) tillsammans med Staffan Danielsson och undertecknad på Land Lantbruks debattsida att vi med oro ser en krympande svensk livsmedelsproduktion inom alla produktionsgrenar och att det är dags att tillsätta en livvsmedelsstrategisk kommitté. För att läsa hela debattartikeln klicka här.
Sverige är idag ett av de länder i Europa som importerar mest livsmedel och med en så kraftigt minskad egen livsmedelsproduktion ökar också risken för problem vid en internationell livsmedelskris. Under de senaste veckorna har internationella världsbanken vid upprepade tillfällen varnat för att livsmedelslagren i världen aldrig varit så små som nu. Samtidigt vet vi att väderkatastroferna ökar i form av ihärdig torka  på vissa ställen och stormar och översvämnningar på andra ställen vilket direkt påverkar livsmedelsproduktionen.
Svenskt livsmedelsproduktion har också världens högsta produktionsskatter och det dyraste djurskyddet i Europa. På 90-talet så genomfördes en utredning om svenskt jordbruks konkurrenskraft, den fick då till följd att vissa av lantbrukets kostnader har minskat. Tyvärr har inte Centerpartiet fått med sig de andra allianspartierna på en sådan fortsättning utan istället har  produktionsskatterna åter börjat stiga och under kommande åren kommer de öka med drygt en halv miljard. 
Sverige är ett land med stora möjligheter att öka livsmedelsproduktionen, ta tillvara den och se lantbruket som en tillväxtnäring. En första början för att komma dit är att kraftsamla kring en livsmedelsstrategisk kommitté.

Ha en skön söndag
/Leif

100media_imag039 (MMS)

Vi har tagit med och Söderborna till Hjo så att de har fått njuta av den vackra hamnen och äta god (och stor!) glass! Dessutom har vi köpt Vätterkräftor till ikväll :) ~Titti

100media_imag038 (MMS)

~Titti~ Nu har skåningarna kommit och vi ska fiska kräftor. Bara att hoppas att de små rackarna är på hugget! ;) ~Titti

Förvaltningsrätten i Falun godkänner Rättvik kommuns önskan att få ställa krav på djuromsorg och miljö vid upphandling av livsmedel. Tidigare i år så fick Sigtuna nej av förvaltningsrätten i Uppsala att göra det samma. Det som nu har inträffat är att den nya domen hänvisar till ett nytt EU-föredrag som säger att politiken ska ta särskild hänsyn till djurens välbefinnande.  
Skövde kommun  precis som många andra kommuner i landet arbetar sedan länge med dessa frågor. Vår upphandlingspolicy säger att Skövde ska ställa hårda miljlökrav i samband med upphandling. Något som domen nu medger.
Förvaltningsrättens senaste dom är en seger för alla Centerpartister och landets lantbrukare som sedan länge drivit just kravet på hårdare krav vid offentlig upphandling av livsmedel. Äntligen kanske Sveriges Bönder ska få ut den merbetalning för de högre produktionskostnaderna som Sveriges högre ställda djurskydds- och miljökrav innebär.

/Leif

... och regnet öööööser ner!!

 

Helt okej nu, bara det slutar tills ikväll - för då blir det aktivter utomhus!! :)

 

~Titti

Under torsdags eftermiddagen och kvällen har partiledarkandidaten Annie Lööf gjort ett antal stopp genom Västra Götaland  på sin Sverige turne. Jag har haft förmånen att vara med och följt hur "Framtidens partiledare" med sin karisma, kommunikativa förmåga och kunnande tagit journalister och partisympatisörer till sitt hjärta. Svensk politik kommer med Annie Lööf som ny Centerledare få en partiledare som kommer sticka ut. Eller som några tunga moderatföreträdare sa till mig i går kväll: " Blir Annie ny ledare så kommer Alliansens tre manliga  partiledare att framstå som tre gråa äldre herrar". Efter att varit med  på turnen i dag så är jag än mer övertygad om att Annie Lööf är den ledare som Centerpartiet behöver för att gå en ljus framtid till mötes.

                              

14.15 Första stoppet i Skara efter att tidigare på dagen varit i Örebro. Här intervjuas Annie Lööf av Skaraborgsbygdens Sven Gärdekrans. Innan dess har Radio Skaraborg redan hunnit att göra en intervju. 15.08 avfärd mot Uddevalla.

                          

 På plats i Uddevalla så intervjuas Annie Lööf direkt i Radio Väst klockan 17.00

                          

Ytterligare en intervju hinns med. Denna gången är det Västerbygden som frågar ut Annie innan bilen lämnar centrala Uddevalla 17.30.

                           

Medlemsmöte på Ljunkskile folkhögskola, det kommer i gång 18.10 några minuter efter utsatt tid för Bohuslänningen möter upp och gör en intervju med Annie när vi anländer Ljungskile. Frågorna är många och Annie Lööf går från klarhet till klarhet. Hon är besviken på att regeringen tvingas ge vika för EU-kommissionen när det gäller licensjakt på varg, men hoppas att Landsbygdsminister Eskil Erlandsson ska lyckas ändra EUs rovdjurspolitik. Människor ska kunna känna sig trygga på landsbygden förkunnar Annie.
När en av medlemmarna på mötet klart deklarerar att Annie är rätt ledare för Centerpartiets så kommer den första stora applåden.
En annan medlem säger med dig kan Centern åter nå 70-talets siffror :)

                             

Ytterligare en intervju med media, Lysekilsposten får en stund innan det är dags att lämna Ljungskile för denna gången. Nästa gång Annie kommer till Uddevalla ska det vara som Centerpartiets nya partiledare, det var alla närvarande medlemmar överens om i kväll.

                               

Klockan har hunnit bli 20.00. Centerpartiets framtidshopp kliver in i bilen för att under fredagen genomföra en ny kampanjdag då i Halland och Skåne. Utstrålning, snabbtänkt, valvinnare, kommunikatör och lyssnare så sammanfattar jag Annie Lööf efter en eftermiddag och kväll i Västra Götaland.

Go natt
/Leif 

idag har Lena namnsdag - grattis alla Lenor!! ;)

Så här kommer en vacker låt - Fly with me - Lenas songFly with me and take the sky,
Close your eyes and feel the wind.
You and I will live to see
When we reach the sky you will find

Fly away, take my hand
Spread your wings, reach the sky
I can make you belive,
Life is rich, rich within me.
So fly away, hold my hand
Feel the wind take the sky
Love will find, find a way
I belive in you, fly with me
Fly with me


Night will fall and stars will shine
And the moon will smile to ease your mind
Questions why life is so strange
Watch me fly, I take you there to see

Fly away, take my hand
Spread your wings, reach the sky
I can make you belive
Life is rich, rich within me
So fly away, hold my hand
Feel the wind take the sky
Love will find, find a way
I belive in you, fly with me
Fly with me

So fly away, take my hand
Spread your wings, reach the sky
I can make you belive
Life is rich, rich within me
So fly away, hold my hand
Feel the wind take the sky
Love will find, find a way
I belive in you, fly with me
Fly with me
fly with me
fly with me
fly with me

Önskar Dig en bra (Lena-) dag! :)

~Titti

I går skrev jag om att svenska folkets förtroende är störst för Annie Lööf som ny centerledare enligt SIFO. 
Samma undersökning frågade också Centerpartiets sympatisörer där har Annie Lööf mer än dubbelt så stort förtroende som Anna-Karin Hatt. 36 procent av centerpartisterna känner störst förtroende för Annie Lööf som ny partiledare, medan 14 procent känner störst förtroende för Anna-Karin Hatt och 8 procent för Anders W Jonsson. 42 procent av centerväljarna är tveksamma eller vet inte.
Vad kan man dra för slutsatser av detta? gräsrötterna i centerrörelsen gillar Annie Lööf, hon har den utstrålning och karisma som en ny centerledare behöver ha. Den stora majoriteten i partiet ser Annie som den framtidsledare och förnyare som Centerpartiet behöver.
I morgon den  18 augusti kommer Annie till Västra Götaland, På den snabba genomresan under eftermiddagen och kvällen görs stopp i Skara, Uddevalla och Ljungskile innan färden går vidare till Halland. Vill du träffa Annie har du möjligheten att göra det  på Ljungskile folkhögskola i morgon torsdag klockan 18.00. 
På Annie Lööfs blogg kan du se turneplanen och läsa mer om Annie och hennes ställningstagande i politiska frågor.  Klicka här.

Ha en fortsatt trevlig kväll 
/Leif
   

 

:)    :)    :)

:)     BACK TO WORK     :)

:)    :)    :)


~Titti

I dagens Expressen på debattsidan så uttalar EU-parlamentarikern Lena Ek tillsammans med åtta Centerveteraner sitt stöd för Annie Lööf som ny ledare för Centerpartiet. För att läsa hela debattartikel klicka här.
En nyligen gjord Sifo undersökning visar att svenska folket vill ha Annie Lööf som ny Centerledare för att läsa mer om undersökningen som publicerades i Resume klicka här.

God kväll
/Leif

NU äntligen har jag packat upp den symaskin som jag fick (och önskade mig) av Leif
för ett bra tag sedan!Men jag har inte sytt på symaskin sen syslöjden i 9:an,
så nu återstår att se om takterna sitter kvar... ;)

~Titti(Om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem)

I lördags hade Centerpartiet i Skövde sin årliga sommarfest. Den har med åren blivit allt mer populär och årets lockade ett rekordstort antal medlemmar. De som ibland säger att folkrörelserna är på utdöende är välkomna till vår sommarfest nästa år. Glädjande är också att antalet nya medlemmar ökar och att fler ser hur man kan påverka i politiken och dessutom ha roligt under tiden.         


Kvällen inleddes med fyrkamp där alla åldrar kunde vara med och tävla.
Första grenen i 4-kampen: Där gällde det att förflytta vatten i muggar från en hink till en annan och ha så mycket vatten kvar som möjligt. Huvuddomare i den grenen var riksdagsledamoten och förra kommunalrådet Anders Flanking. Lite hård domare om jag får uttala mig för mitt lag ;) 
          


Vackra vyer är vardag för Centerpartister ;)
Säckhoppning!

         


Och en annan klassiker: Potatisen på skeden!
Saknar bilder från sista grenen i 4-kampen eftersom fotografen var uppptagen med en liten valp som också ville leka... ;)
Lekarna avslutades med tipspromenad i de vackra omgivningarna i Lerdala
Frågorna var av varierande karaktär. Kan Du svaret? (Facit längst ned i detta inlägg)Längs med promenaden fick vi njuta av den vackra landsbygden och några av oss gjorde nya bekantskaper..
Det ser ut att bli en kall vinter...
Finns inte mycket vackrare än landsbygdens otroliga vyer :)


Efter promenaden hade grillmästarna varit igång!
Johnny och Susanne Niklasson kvällens värdpar berättade om verksamheten på gården.
Det blev en mycket trevlig kväll
För gammal som för ung! :)


/Leif

Svar på tipsfrågan: 2. Moderaterna (de hette från början Allmänna valmansförbundet)

Ikväll blir det födelsedagskalas, jag håller på med diverse förberedelser

Bland annat har jag beställt en tårta...(Det är dock inte den på bilden för det ska ju bli en överraskning till födelsedagsbarnet! ;) )

~Titti

Idag är dagen när livet så smått återgår till det normala i stadshuset. För många är det första arbetsdagen efter semestern och det är första dagen när alla tre kommunalråden ska vara i tjänst.
Det har varit en helt fantastisk sommar och mycket har vi fått gjort hemma på gården. Sakta men säkert kommer valkarna som uppstått under sommarens ledighet med underhåll, målning och byggande att förtvina när möteslivet och vardagen åter fyller veckans dagar och kvällar.
Idag ska vi ha höstterminens första kommunsstyrelse med en lista som upptar 21 punkter, med bland annat: Utvecklingsplan för Helensparken och svar på ett antal motioner. 


Ha en bra dag
/ Leif 

Jag sitter och redigerar bilderna från Sommarfesten igår......senare ikväll kommer Leif göra ett längre inlägg med flera bilder

Nu ska jag möta upp U på Berget, vi ska köra kort men effektiv intervallträning!

:)

~Titti

20110813498 (MMS)

-Leif- Centerpartiets sommarfest i Lerdala, just nu fyrkamp. Rekordstort antal medlemmar har trevligt, tävlar, går tipspromenad och ska senare äta grillat. /Leif

Som ni har förstått har vi vägt Zorro en gång i veckan ända sedan vi tog hem honom när han var 9 veckor. Hittills har han gått upp ett kilo i veckan. Tror ni han hade gjort det denna gång?

Näe...


(kolla in de stora tassarna!!)

...denna veckan har han ökat 1,9 kg!!14 veckor och 15 kg - och stolt som en tupp!! ;)

~Titti

Ikväll ska jag möta upp min kompis på Berget......jag är sugen på att köra femman!

:)

~Titti

Gårdagens film var riktigt bra! Jag skrattade högt många gånger!!

(En klassisk "chick flick" men jag tror de flesta skulle tycka om den ;) )

Det är inte ofta man (iaf jag) gör det när man tittar på film, på sin höjd att man fnissar lite och kanske ler ofta, men skrattar högt det gör man inte ofta! Med andra ord var det en film som kan rekommenderas om du vill skratta!!Önskar dig en bra fredag och en rolig helg!

~Titti

Ikväll tackar jag en av de husvakter som vi har haft i sommar när vi har varit iväg med en biokvällHoppas att det är en bra film :)

~Titti

Nu har jag ätit en snabb lunch och ska ut och gå en liten sväng med Zorro. Efter det ska han få sin lunch och därefter tänkte jag att han för första gången ska få prova på att vara själv i hundgården (som i stort är klar nu). Under tiden ska jag träna intervallträning!(bild lånad från google)


Känns som ett bra upplägg: Zorro i hundgården, jag springer iväg men kommer strax tillbaka, sen springer jag iväg igen men kommer strax tillbaka osv...

Hoppas bara att han också tycker det är bra :)

~Titti

Idag startar det politiska arbetet upp efter fyra veckor skön sommarledighet. De kommande månaderna kommer som alla andra höstar att vara späckade och mötesintensiva. Konstaterar i kalendern att luckorna är få innan jul.

Den stora frågan i höst kommer dock handla om den ekonomiska utvecklingen. Hur de senaste veckornas ekonomiska turbulens i världsekonomin påverkar den kommunala ekonomin är ännu för tidigt att säga. När finanskrisen slog till 2008 drabbade det också den kommunala ekonomin hårt. Därför är det viktigt att vi har en beredskap för att snabbt vidta åtgärder om motsvarande inträffar igen.  

Ha en bra dag
/Leif

På min och Leifs bröllopsfest "kuppade" jag en av mina vänner, i bröllopsprogrammet där det fanns en beskrivning om varje enskild gäst skrev jag bland annat in att hon
"ser fram emot att springa Tjejmilen nästa år tillsammans med bruden"!
Lite svårt att backa från ett sådant officiellt tillkännangivande ;)

Så hon har börjat träna så smått, ett delmål var att springa Vårruset, vilket hon gjorde galant!

Igår var det planerat för ytterliggare en milstolpe - att springa just EN MIL, så vi möttes upp på Billingeberget och vi bestämde oss för att köra gröna spåret (jag har sprungit lila och det är vääääldigt kuperat och väääldigt jobbigt!!).Min kompis har aldrig sprungit längre än 5 km på en och samma gång i hela sitt liv, så det var en enorm bedrift att springa hela milen! Hård som jag är så "förbjöd" jag henne att gå en endaste gång! Jag hade däremot inga åsikter om hur fort det skulle gå ;)

När vi väl kom i mål var jag en väldigt stolt kompis - vilken styrka!!
Och jag kan lova att hon var också väldigt väldigt stolt över sig själv
- en fantastiskt härlig känsla :)

~Titti

Idag kom det väntade beskedet Lars Ohly Vänsterpartiets ledare lämnar ordförandeskapet vid partiets nästa kongress. Kanske minns du hur han länge höll fast vid att kalla sig kommunist trots att partiet genom sitt namnbyte från Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) bara blev Vänsterpartiet (V). Det är förmodligen den största kosmetiska förändring som ett politiskt parti genomgått i modern tid. Vad annat skulle det forna svenska kommunistpartiet göra när kommunistregimerna föll en efter en i Östeuropa och i det forna Sovjetunionen?
Jag kommer faktiskt att sakna Lars Ohly i svensk politik. Trots att kommunisterna togs bort från partinamnet så har han egentligen aldrig slutat att kalla sig för kommunist och det är för Ohlys rakryggighet jag kommer sakna honom. Till skillnad från när Gudrun Schyman var ledare för Vänsterpartiet så har de populistiska inslagen i partiet varit färre med Ohly i ledningen.
Vänsterpartiets framtida roll i svensk politik ska bli intressant, ska Vänsterpartiet åter inta rollen som det eviga stödpartiet till S eller ska de bli en utmanande politisk kraft till Socialdemokraterna? Vem som kommer bli ny partiledare i V, kommer spela roll för Alliansregeringens möjligheter att bli omvalda 2014.
/Leif   

= Check! ;)

Det gick hur bra som helst, Zorro skötte sig exemplariskt och vi hade en väldigt bra veterinär!Nu är alla valpvaccinationer klara och han ska inte behöva komma tillbaka förren han är ett år.

Om ett par dagar har vaccinationen "kickat in" och han är klar för att träffa andra hundar :)

~Titti

Jag har missat det många gånger, men igår bestämde jag mig för att göra ett försök att få till en EFIT-dag


Så här kommer ett foto i timmen för 7 aug 2011 :)


Lördag natt kl. 00.10
sista gången som Zorro går ut på snabb rastning innan vi går och lägger oss
Söndag morgon kl. 05.10
En lite halv-trött Zorro vill ut och rastas, går sedan och lägger sig igen
kl. 09.10
Det ösregnar och Zorro vill inte  gå ut...
kl.10.10
Leif fortsätter arbetet med att få klart hundgården, här ska ingången till "kojan" bli
kl. 11.10
Jag slår in doppresenten till lilla Maryam (Maria)
kl. 12.10
Vi äter lunch och i enlighet med "matregeln" får Zorro ligga på sin filt under tiden
kl. 13.10
Vi får trevligt Gevalia-besök!
Första gången som de träffade Zorro och vi kan säga som så att "tycke uppstod"! ;)
kl. 14.10
Jag lovar det är inget annat än lek i huve´t på den här lille krabaten!
Här försöker han få igenom en boll genom sitt däck...
kl. 15.10
Jag börjar göra mig iordning för dop och tillhörande fest!
kl. 16.10
Jag tar med mig Zorro ut på en lite längre promenad,
ger han mat och hoppas att han ska somna efter att vi åkt
(promenaden var längre för honom, men kort för mig men så är han ju valp också!)
kl. 17.10
Vi har kommit till Syriansk Ortodoxa kyrkan för Maryams (Marias) dop
Vi blev sååå glada för att se att hon dagen till ära bar
klänningen som vi gav till henne för ett halvår sedan
(vi sa ju att hon skulle kunna tulta runt i den lagomn till sommaren!! ;) 
- hon var bedårande söt!!
kl. 18.10
Dopceremoni
Det var fantastiskt roligt att få vara med på dopet även om jag inte förstod vad de sa
(de pratade på syrianska och armeniska), och lille Maryam (Maria) gillade vattnet
och var glad som en sol hela tiden :)
kl. 19.10
Vi åker hem en sväg, och rastar Zorro
kl. 20.10
Dopfest!
Lokalen var vackert utsmyckad och vi fick så mycket god mat så ni kan aldrig ana!
Jag är ett stort fan av Libanesisk mat och på den här festen dukades
fat efter fat efter fat med ljuvligt god mat fram! Mums!! :P
kl. 21.10
Till härliga rytmer dansas det för fullt!
kl. 21.40
Leif åker hem och hämtar Zorro...
kl. 22.10
... och han blev snabbt omsvärmad av barnen som hade mååånga frågor om valpar & hundar!
kl. 23.10
Men det tog på krafterna! Och ganska snart låg han vid mina fötter och sov :)
kl. 23.55
Den sprudlande festen fortsatte...
...Strax efter midnatt begav vi oss hemåt och 7 augusti 2011 var till ända :)

~Titti

100media_imag038 (MMS)

~Titti~ På dop i Syriansk Ortodoxa kyrkan :)

Det bara regnar och regnar :(
Riktigt "hundväder"!? Fast inte om man frågar Zorro, för han vill inte alls gå ut...

(Tryck på Play)(Bortse från storyn i filmen, sången är vacker och känslan av tråkigt regn är uppenbar!)

~Titti

20110806490 (MMS)

-Leif- Vacker kväll på Vänern. I kväll njuter jag och några av mina släktingar av god mat och en trevlig båttur på Vänern. /Leif

100media_imag037 (MMS)

~Titti~ Här varit på biblioteket igen och laddat upp med nya hundböcker, det gäller att passa på nu när jag har tid att läsa dem! En och annan skönlitteratur slank också med! :) ~Titti

Om det inte var för att jag är så himla morgontrött så hade jag gärna stigit upp tidigt varje dag och tittat på soluppgången (som jag gjorde häromdagen när vi skulle vitttja kräftburarna)
- det är en underbar start på dagen!!Önskar dig en skön lördag & en trevlig helg!

~Titti

Igår strålade solen från klarblå himmel och jag tyckte det var en perfekt dag för att introducera Zorro för badlivet! Jag älskar att bada och skulle gärna se att han kan tycka om att göra det någon gång ibland på sommaren.

Vi Internet hittade jag tipset om hundbad vid Bredvik (Hammaren)
- ett ställe mellan Karlsborg och Hjo

Brevik, Hammaren

Perfekt då det är långgrundt och finns gott om skogspartiet där man kan rasta hundarnaZorro var lite skeptiskt till vatnet, han var inte rädd för det men han var heller inte särskilt förtjust i det..Det verkade som om han hade svårt att förstå hur han skull kunna
i vattnet när hans tassar försvann i det..? :oDessa nya upplevelser tog på krafterna och han sov gott resten av dagen/kvällen/nattenMen idag är pigg som bare den och lyser som en sol, i frånvaro av originalet ;)

~Titti

På vår bröllopsfest hade vi turen att få njuta av många härliga tal, lekar och
spex, bl.a. av dessa underbara vänner

Trion som sjöng

Som framförde denna låt:

 

Vi bor på landet

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i stallet.
Det var då förresten
vi köpte hästen.

Å gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i laggårn.
Vi låna av mossan
å köpte kossan.

Å råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i stian.
Vi sålde servisen
å köpte grisen.

Å grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i kätten.
De va just det året
vi köpte fåret.

Å bräk å bräk från lilla kätten,
grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Nåt behövdes på gödselstacken.
När affärn blev öppen
vi köpte tuppen.

Å kuckeliku från lilla stacken,
bräk å bräk från lilla kätten,
grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i kojan.
Vi hasta' på cykeln
å köpte jycken.

Å skäll å skäll från lilla kojan,
kuckeliku från lilla stacken,
bräk å bräk från lilla kätten,
grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i soffan.
Vi strunta i skatten
å köpte katten.

Å jam å jam från lilla soffan,
skäll å skäll från lilla kojan,
kuckeliku från lilla stacken,
bräk å bräk från lilla kätten,
grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Så e det på landet,
så e det på landet,
så e det på landet var da'!

 
Nu har vi kommit en bit på väg.. ;)~Titti

100media_imag036 (MMS)

Hollywood!! Vem vinner? Det är jämn kamp... Lyckligtvis är jag både en god förlorare och en god vinnare ;) ~Titti

Idag på Göteborgspostens debattsida skriver flera tunga Centerföreträdare i Västsverige att vi stödjer Annie Lööf (fd Johansson) som ny ledare för Centerpartiet. " Det är vår uppfattning att Annie är den som har de bästa egenskaperna som krävs av en ny partiledare. Hon har karisma, stort engagemang och har visat på stor förmåga att lyssna och är en god kommunikatör. " 

Debattartikel tar också upp behovet av att förnyelsearbetet inom partiet åter tar fart:
" Under 2000-talets första hälft positionerade sig Centerpartiet som ett varmt socialliberalt parti med frihetliga värderingar. Med framgång var vi partiet som stod upp för de svagaste i samhället och som framgångsrikt drev kampen mot övergångsregler och övervakningssamhället. Vår 100-åriga historia har sin utgångspunkt i att skapa förutsättningar för människor att lyckas och få individer att växa. Det är viktigt att en ny partiledare med full kraft tar tag i förnyelsearbetet inom partiet och att Centerpartiet återtar positionen som ett varmt, grönt och företagsamt socialliberalt parti där den lilla människan sätts i centrum. Centerpartiet ska vara det mest öppna och toleranta partiet i svensk politik! "

För att läsa debattartikel i sin helhet klicka här

Ha en bra dag
/Leif

Igår bestämde vi oss för att göra ett litet provfiske inför kommande lite större kräftfiske
när ett par sköna skåningar kommner på besök. Så vid skymmning
la vi ut kräftburarna på noga utvalda ställen.....några timmar senare vittjade vi dem för första gången, sedan var det bara att vänta och hoppas att de små rackarna skulle krypa in!Vi steg upp tidigt på morgonen och gick med förväntansfulla steg tillbaka till mjädarna.

Morgonen med dess stillhet, färger och känsla var underbar :)Och ja, det kanske inte var den bästa fångsten men helt okej.

         

Och så var det ju faktiskt bara ett provfiske.. Så vi är nöjda!

Den här baddaren lär vi tävla om att få äta upp!Leif kokar supergoda kräftor á la superhemligt Walterumsrecept! :P


 

Dem ska vi sluka ikväll - mums!!

~Titti

100media_imag034 (MMS)

Årets första kräftmete :) Samtidigt som solen gick upp i morses så gick vi ner till åran för att vittja kräftburarna vi la i vattnet i går kväll. Lika spännande varje år, finns det kräftor i år också? Fångsten lär inte mätta fyra stycken men vi fick kräftor och det var kräftor i alla storlekar och de små åkte tillbaka i ån för vidare tillväxt. Idag blir det kräftkok och i kväll ska vi njuta av de närproducerade godsakerna ;) Ha en bra dag / Leif

Idag är jag sen att lägga ut mitt första blogginlägg, men det blir så när man har semester :)

Vi har haft gäster - alla vill ju se valpen (och kanske mig och Leif lite också?)!

Vi har också "hunnit" åka till Hjo och ätit glass till lunch :P

Sommarlunch - mums!!

Det var väldigt många intryck för Zorro, massor med männsikor,
fåglar, ljud, dofter och hundar som skällde!Han var på helspänn en bra stund i början men efter ett tag så slappnade han av
och kunde njuta av Hjo han också :)Hoppas att Du också har sköna och lata sommardagar :)

~Titti

En strålande svensk sommardag är till ända, många timmar i telefonen och mycket skrivande har det blivit idag, jag lovar att återkomma senare kring resultaten. Men det har inte bara varit jobb idag en tur till Hjo med svärföräldrarna där jag smakade på årets godaste glass och skaffade hem kräftbete inför morgondagens provfiske av kräftor.
Min favoritkandidat till ny partiledare i Centerpartiet heter inte längre Annie Johansson utan Annie Lööf. I lördags gifte sig Annie med sin Carl-Johan stort grattis och lycka till ♥ och jag konstaterar att det långsamt men säkert tar på Johansson släktena i varje fall inom Centerpartiet ;)

Trevlig kväll
/Leif

100media_imag034 (MMS)

~Titti~ En underbart skön dag - som inkluderar massage på förmiddagen, lunch (megastor glass ;) ) vid vattnet i Hjo och cirkelträning på eftermiddagen - avslutas nu med grillning i trädgården med måltid som avnjuts på altanen i trevligt sällskap :) Önskar Dig en trevlig kväll! ~Titti

Även denna veckan har Zorro gått upp ett kilo! Tänk om han fortsätter i denna takten, hur kommer han då se ut till jul måntor? ;)

11 veckor

11 veckor och 11 kilo :)

~Titti