På bröllopsdagen hade vi bokat bord för att äta Turkisk mat (bra val när man är i Turkiet va?)! ;)
 
Egentligen var det tänkt att vi skulle sitta utomhus
 
         
 
men det kom lite regnstänk på kvällen så det blev inomhus istället
 
                     
 
Förrätt
 
 
Varmrätt
 
 
Dessert
 
          
 
(Jag glömde ta bilder på två "mellanrätter")
 
Efter denna goda måltid fick Leif min bröllopspresent - i papper som sig bör
när vi nu firade två år som gifta!
 
 
 
 
En härlig kväll :)
 
~Titti
Turkiet, Turkisk afton, turkisk mat,
 I kväll har vi haft kommunfullmäktige i Skövde. Det blev en segare tillställning än vad de flesta ledamöterna hade föranat. Kvällens höjdpunkt var den unge Nils Jonssons medborgarförslag att sätta upp en "Hollywoodskylt" på Billingen fast det ska förstås stå Skövde på den och den ska vara riktad mot centrum. Den unge Nils var full av glöd, vilja att påverka och förändra. Som tidigast kommer han få lägga sin röst i kommunvalet 2018 eller 2022, men det är nu som han vill påverka, full av energi.
Dagens fullmäktige innehöll förvisso flera beslut, men det saknades skiljelinjer förutom på marginalen mellan majoritetens förslag och oppositionen,  trots det tog mötet dryga tre timmar. För en utomstående samhällsintresserad person som kanske funderar på att engagera sig politiskt torde möten som dagens rentav vara avskräckande för att ge sig in i politiken.
Dagens sammanträdesformer har inte ändrats mycket under mina år som kommunpolitiker sedan 1984, men samhället har ändrats, möjligheterna att driva och bilda opinion är så många fler inte minst via de sociala medierna. Inom kort så ska diskussionerna starta kring den politiska organisationen för nästa mandatperiod 2015-2018. En utmaning och fråga vi då måste ställa oss är hur skapar vi mötesformer som intresserar och fångar upp människors engagemang? Jag har genom åren upplevt många som kommit in i politiken med stort engagemang för att göra avtryck, men där glöden snabbt falnat. Demokrati och formerna för den måste förändras och hänga med sin tid, där har vi alla som idag är politiker  ett ansvar för att så sker, det gäller både i våra partier och i de folkvalda församlingarna.
/Leif
Det bästa med höstlov är när vi får besök av syskonbarnen!
De tycker att det bästa med höstlov är att få leka med Zorro! Och jag kan lova att de leker så det står härliga till - här leks det kurragömma :)
 
 
 
 
Igen och igen och igen och igen :)
 
~Titti
Igår var det en underbar höstdag - sol, vackra färger och krispig luft, precis som det ska vara!
 
 
Höstsådden tar sig:
 
 
Zorro tyckte såklart att det var roligt att få sällskap i trädgården, jag kastade äpplen (istället för bollar) som han apporterade - en av de bästa lekarna i världen enligt honom!
 
 
                     
 
 
Leif samlade ihop vinteräpplena
 
 
Många äpplen, som de småländska älgarna kommer få i vinter, och en och annan västgötsk älg också! ;)
 
 
~Titti 
Leif Walterum, dobermann, höst, trädgård, äpplen,
Vi firade vår 2:a bröllopsdag när vi var i Turkiet.
 
Härligt att vakna till värme och badväder i oktober!
 
Visserligen inte till vår ära men det var trevligt att de dukade lite extra fint i stora restaurangen
(till vems ära/vilken orsak förstod vi dock aldrig)
 
 
Vi spenderade större delen av dagen på beachen, som faktiskt också pyntades med vitt och rött, för ett stundande bröllop i solnedgången - så det var kärlek i luften på många håll!
 
                     
 
Senare på eftermiddagen hade Leif bokat tid till mig på hotellets spa.
 
          
 
 
Jag hade ju fortfarande ont från ryggskottet så jag vågade mig inte på någon massage eller liknande, men en French Pedicure passade bra till sandalerna :)
 
 
På kvällen blev det Turkisk afton - det visar jag i nästa inlägg!
 
~Titti
Turkiet, antalyakusten, french pedicure, spa, turkiskt spa,
Leif har varit bortrest sedan i onsdags vilket innebär att jag har fått elda varje kväll, en av de tråkigaste sysslorna man kan göra enligt mig. MEN nu är det kallt både ute och inne...
 
 
Och om jag inte vill sova i minusgrader får jag nog masa mig till veden!
 
~Titti
kallt,
Här kommer ett boktips: Fadersmord, av Carina Bergfeldt
 
Både jag & Leif läste den på semestern, och då menar jag streckläste den - det gick inte att lägga den ifrån sig! "Camilla Läckberg"-nivå :)
 
~Titti
Boktips, Carina Bergfeldt, Fadersmord,
Brr ute tokblåser det och snön yr - vart tog min vackra höst vägen?!
 
Såå kallt och eländigt... DÅ är det gott och tänka tillbaka på den ljuvliga värmen på Turkiet ;)
Och alla vackra blommor:
 
 
Minnena värmer :)
 
~Titti
Blommor, Turkiet,
I fredags så kunde Miljöminister Lena Ek Centerpartiet ta hem sin hitills största politiska seger som minister. Efter ett hårt kämpande från Centerpartiet så accepterar övriga regeringen en rejäl begränsning av vargstammen i Sverige. Lena Ek meddelade att regeringen sätter ett maxtak på 180 vargar och en kontinuerlig genetisk förnyelse av vargpopulationen ska undvika problemen med inavel. De 180 vargarna ska jämföras med de dryga 300 vargarna som idag bedöms finnas i Sverige.  
EU-kommissionen stoppade tidigare licensjakt på varg i Sverige, något som Centerpartiet kämpat för att få. Med regeringens och Lena Eks besked i fredags så är förhoppningen att EU så snart som möjligt ska godkänna förvaltningsplanen om 180 vargar och att licensjakt bör kunna komma igång redan denna vintern.
Vargfrågan har blivit en viktig symbolfråga för vems intressen som ska komma först. Naturvårdsvännernas eller boende på landsbygden som känner otrygghet, eller djurhållande lantbrukare som inte kan freda sina tamdjur? Som Centerpartist så är det inte svårt att avgöra, självklart väger människors livskvalitet och bönders möjlighet att hålla djur på landsbygden tyngre än  att antalet vargar ska styra livskvaliteten och möjligheten till djurhållning.
Vargen ska normalt vara rädd för människan, men med utebliven jakt och hög grad av inavel så har vargens beteende förändrats. Med licensjakt på varg som begränsar populationen till max 180 djur och med en begränsad men "frisk" vargstam så kommer vargens beteende att förändras.
Centerpartiet har åter visat vem som tar fighten för landsbygden. Grattis Lena Ek för ett gott arbete, men framförallt grattis till alla landsbygdsboende och djurhållare i vårt avlånga land.
Vill du läsa mer om förslaget och lyssna till miljöministern klicka här. Centerpartiets 1:e vice ordförande Anders W Jonsson har också kommenterat förslaget klicka här för att läsa det
 
Lena Ek, Centerpartiet, Anders W Jonsson,
Såhär såg det ut:
 
 
"Tysta poolen"
 
 
Poolen med baren
 
 
Babypoolen
 
 
Barnpoolerna
 
 
(Det var rätt skönt att ha alla barnen på ett och samma ställe, jag & Leif var på beachen!) ;)
 
 
Rekreation...
 
 
Shack för att hålla igång huvudet under semestern?
 
                    
 
~Titti
 
Turkiet, antalyakusten, hotell, pool,
Såhär såg hissarna ut på hotellet (vi bodde på 7:e våningen, av 10 tror jag)
 
 
I vanliga fall brukar jag inte vara rädd för att åka hiss, men här fick jag svindel och tyckte att det var riktigt läskigt att titta ut/ner inifrån hissen!
 
 
Kolla in växterna på varje plan! Vi såg när vaktmästaren vattnade dem,
utan säkerhetslina eller något...
 
 
Då gäller det att ha fokus och inte vara höjdrädd!!
 
~Titti
hiss, hotell,
Jag har fått påpekat att vi inte har visat några bilder från Turkiet...
Så här kommer de, delat på flera inlägg!
 
Vi åkte ned på lördag kväll
 
 
 
Vi landade i Antalya och sedan åkte vi buss 30 min till hotellet
 
 
Det var underbart att ställa sig på balkongen, njuta av den underbara värmen och utsikten!
 
 
          
 
Bra början :)
 
~Titti
Antalya, Turkiet,
Försvarsmakten är en stor del av Skövde, med tre viktiga verksamheter förlagda till Skövde: Skaraborgs regemente P4, Trängregementet T2 och Markstridsskolan är vi en av de viktigaste och största Garnisonsorterna i Sverige. Det är min absoluta ambition att Skövde även i framtiden ska vara ett nav för försvarets verksamheter. Därför har det varit viktigt för Skövde att tillsammans med Lidköping och Karlsborg utveckla en unik modell för militär och civil samverkan där Försvarsmaktsråd Skaraborg nu tjänar som förebild för övriga landet. Det är mycket spännande och utmanande att vara med och utveckla detta samarbete som kommunalråd i Skövde. Intresset från övriga landet är stort! 
På lördagkvällen var jag tillsammans med Titti och Skövdes nya kommundirektör Christina Josefsson med maken Sven-Åke inbjudna att vara gäster på Trängregementets Höstmiddag. En middag som inte saknade något och som Titti skrivit om i tidigare inlägg, jag kan bara instämma :)
 
 
Det är absolut något speciellt att gå på bal och vara klädd i högtidsdräkt. Det var en fröjd för ögat att se de cirka två hundra vackert uppklädda gästerna på höstmiddagen.  Väl hemma (sent på natten) så var vi två mycket glada och nöjda gäster som hade knutit många nya kontakter efter en mycket trevlig kväll.
 
 
/Leif
Christina Josefsson, Leif och Titti Walterum, Skövde, Trängregementets Höstmiddag,
Vad är väl en bal på slottet? Eller i vårt fall igår på Trängregementet?
Jo en härlig helkväll!
 
OCH en heldag - för det är många förberedelser!
 
Först såg jag till att göra naglarna fina, bestämde mig för att färgmatcha, så det blev lila
 
 
Därefter direkt till frissan. Vi laddade upp med löshår (jag använde dock inte allt)!
 
 
Jag blev mycket nöjd med frisyren och jag hade även köpt ett hårspänne som passade bra
 
 
Sen begav jag mig hemåt och sminkade mig. Sähär blev resultatet:
 
                    
 
              
 
Och min stilige make:
 
         
 
Middagen på kvällen, som hölls i Götalasalen, inleddes med Kungssången:
 
 
Jag tog inte med mig kameran (ville inte ha en väska att bära på hela kvällen) så jag har inga bilder att visa från maten, men jag kan iaf berätta hur menyn såg ut:
 
Förrätt
Lax- och kräfttartar med löjrom från Spiken
serverades med vispad chremefraiche, rödlök och gräslök
 
Varmrätt
Oxfiléttournedos med ragu på pancetta,
vaxbönor, haricot vertes samt bakad lök,
confiterad kvisttomat, örtrostad mandelpotatis samt marsalasky & bearnsaise
 
Dessert
Mörk chokladbakelse med vitt chokladskum, hjortronkompott
 
- Alltihop sagolikt gott!!
 
Under middagen hölls många olika tal och det var mycket trevligt, sedan hade ju jag också turen att vara placerad mellan två underhållande och fantastiska bordsherrar! :)
 
Efter middagen gick vi bort till Götamässen där festligheterna fortsatte med Kaffe & dans.
Vi avnjöt såklart även vickningen innan vi åkte hem!
 
 
Det är något särskilt med att gå på bal :)
 
~Titti
Bal, Festmeny, Frack, Götamässen, Götasalen, Håruppsättning, Högtidsdräkt, Kungssången, Leif och Titti Walterum, Löshår, Trängregementets Höstmiddag, balklänningar, nagellack,
Jag sitter och väljer ut vilka bilder som ska läggas upp på bloggen från gårdagens bal...
 
 
Så strax lägger jag upp dem :)
 
~Titti
Fredagkväll och Leif ska vara hemma - första kvällen tillsammans denna veckan!
 
Underbart - det skålar vi för!
 
 
 
 
~Titti
Senaste dagarna har det förts en debatt i media kring Centerpartiets och de andra småpartiernas problem att nå väljarframgång i opinionen. Som alltid så försöker vissa att omedelbart söka syndabockar och ett antal partidistriktsföreträdare däribland Gunilla Druve Jansson ordförande i  Skaraborg vill ha ett självständigare Centerparti och ser inte allianssamarbetet som ett självändamål. Jag delar som kommunalråd i Skövde och ordförande för Centerpartiet i Västra Götaland delar av vad hon och andra distriktsföreträdare lyfter fram men långt ifrån allt.  Att skjuta in kritiken mot allianssamarbetet på riks anser jag är direkt felaktigt och saknar en djupare analys.
Allianssamarbetet på riksplanet är idag och av allt att döma även efter 2014 års val verktyget att få gehör för och kunna genomdriva centerpolitiken. Andra alternativ saknas. Det kommer inte bli mer resultat för miljön, företagandet, landsbygden eller mer  jobbpolitiik för unga om C skulle sätta sig i opposition!
Problemet som Centerpartiet har är att det behövs betydligt mer av opinionsbildning  i landet. Fokus i partiet måste flyttas från internt till utåtriktat arbete där politiken står i centrum. Är det något av alliansens småpartier som har förutsättningar att lyckas med det så är det Centerpartiet, som är ett av de medlemsstarkaste partierna I Sverige.
Annie Lööf valdes för drygt ett år sedan som ny centerledare med ett starkt förändringsmandat. Under hennes första år har vi sett ett kaxigare Centerparti växa fram. Den första höstbudgeten som hon varit ansvarig för att förhandla fram innehöll stora och viktiga centerframgångar. Jag vill se fler sådana det behövs inte minst för landsbygden, miljön och de unga. Därför ser jag heller inget annat alternativ till än ett fortsatt Allianssamarbete på riksplanet under denna och i vart fall också nästa mandatperiod. Som i alla samarbeten så måste storebror alltid bjuda till lite extra, i det sammanhanget skulle det inte skada med ett mer ödmjukt Moderat parti, deras väg till inflytande går via de tre småpartierna i regeringssamarbetet, något som är värt att påminna om.
/ Leif
Jag sitter och väljer ut vilka bilder från Turkiet som jag ska lägga upp på bloggen...
 
 
Lite sommarkänsla kan väl lysa upp lite i höstrusket? ;)
 
~Titti
ros,
Idag har jag spenderat hela dagen i Göteborg. Eftersom jag för säkerhets skullfog med mig paraplyet så ha solen skinit hela dagen :) Fast det hade jag ju inte så mycket glädje av inomhus förstås... Jag hann med en snabb vända på stan innan jag hoppade på tåget igen.
 
Mellanlandade i Alingsås för kvällsmötet med "Förening K". Pga det missade jag en rolig grej med arbetskamraterna men lyckligtvis hade jag ett trevligt möte så det känns helt ok. Nu sitter jag på tåget igen, denna gång på väg hem :)
 
~Titti
Förra fredagen så var det professorsinstallation på Högskolan i Skövde. Den ägde rum i spåren av ett års omfattande debatt kring de  mindre högskolornas vara eller inte vara. Centerpartiet och inte minst Ulrika Carlsson riksdagsledamot från Skövde har  varit drivande i regeringen för  högskolornas betydelse för den lokala och regionala utvecklingen. Som bevis för Centerpartiets kamp för bland annat Högskolan i Skövde var det extra roligt att professorsinstallationen skedde samma vecka som regeringen presenterade forsknings- och innovationspropositionen där Högskolan i Skövde kommer betydligt bättre ut än många andra högskolor och universitet. I förra veckan presenterade också Näringsministern och Centerledaren Annie Lööf regeringens nationella innovationsstrategi. En strategi som ligger som hand i handsken för Högskolan i Skövde och Gothia Science Park och kommer öka möjligheterna för Gothia  Science Park att fortsätta sin snabba tillväxt. I  förra veckan passerade  GSP 500 anställda i teknikparken. Det fanns med andra ord många anledningar att fira de nya tre nya professorerna som installerades
 
Titti fotograferade under installationen i S:t Helena kyrka och har laddat upp bilderna åt mig
 
Så här kommer inlägget om Högskolan i Skövdes sjunde professorsinstallation
(om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem)
 
 
Intåg
Allegro ur Drottningholmssviten
 
 
Musik
På väg - Abalone dots
Alltid dig nära - Sofia Karlsson
 
           
 
Hälsningsanförande
Rektor Sigbritt Karlsson
 
 
Musik
Valse i e-moll op.posth
 
                   
 
Installation av nya professorerna
Installator Sigbritt Karlsson
 
Afrouz Behboudi
- Förordnad till professor i biomedicin vid Högskolan i Skövde den 1 november 2011
 
                    
 
"Afrouz Behboudi är cancerforskare. Mer specifikt studerar hon genuttryck i tumörceller. Just nu kretsar hennes forskning funt två specifika gener som har en viktig funktion när det gäller att bromsa cellers tillväxt och undvika att cellerna bildar tumörer."
 
 
 
Ilona Heldal
- Förordnad ill professor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde den 6 februari 2012.
 
                   
 
"Ilona Heldas forskning fokuserar på utveckling och användning av interaktiva system, ett tvärvetenskapligt forskningsområde med både tekniska och samhällsvetenskapliga inslag."
 
Vessla Misheva
- Förordnad till professor i socialpsykologi vid Högskolan i Skövde från den 1 februari 2011.
 
                   
 
"Vessla Misheva försöker i sitt akakdemiska arbete sammanfläta två olika synsätt på samhället och individen. Dels det mikropsykologiska synsättet som fokuserar på den "lilla" interaktionen mellan människor i vardagen, dels det macrosociologiska perspektivet som studerar samhället i sin helhet."
 
Rektorn avslutade med orden "Var hälsad Prodessor!" till var och en.
 
Musik
Blank View - Malin Andersson
Small Town - Malin Andersson
 
          
 
Hälsning av nya docenter och doktorer
Dekan Anne Persson
 
 
Musik
Mors Lilla Lathund
Låt mig värma din frusna själ
Somna aldrig osams
 
 
Betraktelse
Högskolepräst Ingrid Wikström
 
 
Musik
Trio op.8 - Adagio Sostenuto
 
 
Avslutningsanförande
Ordförande i Skaraborgs kommunalförbund Katarina Jonsson
 
 
Musik
Vårens första dag
 
 
Uttåg
The Throne Room
 
Efteråt var det mingel på Kårhuset som följdes av mottagning och middag i Götasalen på Högskolan i Skövde
 
 
Som ni alla kunnat konstatera så är det tack vare Titti som det kommer bilder på bloggen, även en kväll som denna när hon är festklädd.
 
/Leif
Afrouz Behboudi, Anne Persson, Dekan, Högskolan i Skövde, Högskolepräst, Ilona Heldal, Ingrid Wikström, Katarina Jonsson, Professorsinstallation, Rektor, S:t Helena Kyrka, Sigbritt Karlsson, Titti Walterum, Ulrika Carlsson, Vessla Misheva, biomedicin, datavetenskap, socialpsykologi,
NU äntligen har jag tid att sitta ned och gå igenom bilderna från Professorsinstallationen!
 
 
Så inom kort kommer det ett inlägg med bilder om det!
 
~Titti
En lång dag är nu snart till ända... Jag hade tänkt lägga upp bilderna från professorsinstallationen men nu är jag för trött. Att stiga upp mitt i natten (kl.04) tar på krafterna iaf när man inte är van... Så nu satsar jag på en tidig kväll och en inte fullt lika tidig morgon så har jag nog den energi jag behöver till morgondagen :)
 
~Titti
Bästa låten som Anna Sahlene rev av på Näringslivsgalan var Runaway
 
 
Eurovision 2002 - den håller fortfarande 10 år senare :)
 
~Titti
Anna Sahlene, Runaway,
Här kommer Tittis (mobil-)bilder från årets Näringslivsgala!
Galan arrangerades för tolfte gången och återigen så slogs rekord i antal besökare, 520 personer var på plats i Valhall, Skövdes Kulturhus, för att fira kvällens nominerade företag och tio pristagare.
 
Näringslivsgalan arrangeras av Skövde kommun och Företagarföreningen Skövde/Tibro. Det är alltid lika roligt att uppmärksamma goda exempel på entreprenörskap och kreativitet i Skövderegionen. Alla företag har det gemensamt att det startat som en idé hos någon kreativ entreprenöriell person. Bakom ett framgångsrikt företagande ligger mycket arbete och det är företagandet som är grunden för Skövdes och Sveriges välstånd. 

 

Skövde kommuns Miljöpris. Vinnare: Mellegård & Naij

Näringslivsforums pris överste Ronald Månsson.

 
Årets Uppstickare delades ut av Marknadsföreningen Skaraborg
Vinnare: Skövde Nyheter
 
 
Gothias Entreprenörspris delades ut av Länsförsäkringar Skaraborg och LRF Konsult
Vinnare: Börje Ohlin, Terrigio AB
 
  
Årets Butik delades ut av Svensk Handel.
Vinnare: Blomsterhallen City
 

Årets Rookie

Vinnare: Systrarna Odh´s hemtjänst 

 

Årets Marknadsförare delades ut av Marknadsföreningen Skaraborg
Vinnare: Inredia Tibro

Landsbygdsnäringspriset delades ut av Näringslivsforums landsbygdsgrupp 
Vinnare: JL Agriparts AB

 
 Det goda exemplet, för att bereda funktionsnedsatta arbete, delades ut av Samordningsförbundet
Vinnare: Sylva Hoff, restaurangchef på Coop Forum Kök & Café.

 

Årets Företagare delades ut av Företagarföreningen i Skövde/Tibro.

Vinnare: Jan Brissman Lazzo DM

 
I det politiska arbetet så förvånas jag ofta över hur dålig kunskapen är kring företagandets villkor och då framförallt småföretagandets. Sverige och Skövde behöver fler och växande företag. Det handlar om tillgång till riskkapital, bra konkurrensvillkor, mindre regelkrångel, bättre skattevillkor för  småföretagen. Sverige är ett bra land att bedriva storföretag i och alltför ofta landar fokus på storföretagen. Centerpartiet har i regeringen fått igenom en rad förbättringar sedan 2006 men mer återstår. Centerpartiet är småföretagens röst i regeringen, vi vet vad som driver utvecklingen framåt och det är kanske inte heller så underligt eftersom vårt parti har sitt ursprung i företagsamma människor på landsbygden.
 
Vill ni se fler bilder från näringslivsgalan kan ni kolla här!

/Leif

Skövde näringslivsgala, Ronald Månsson, Lazzo DM, SN, Mellegård och Naij, Samordningsförbundet, Näringslivsforum, JL Agriparts AB, Inredia Tibro, Blomsterhallen, Systrarna Odhs hemtjänst,

Tyvärr glömde jag ta med mig kameran till Näringslivsgalan, så det blev att fotografera med mobilen, vilket gav ett halvdant resultat, men bättre än inga kort alls iaf!

Åsa Wlk, vice ordf. Företagarna i Skövde och Kristina Eklöf, näringslivschef
hälsade alla välkomna

 
Katarina Jonsson, Kommunstyrelsens ordf. och Bengt Olsson ordf. Företagarna Skövde Tibro invigde galan
 
 
Andreas Ljung var konferenciär
 
 
Och jag måste säga att han gjorde det fantastiskt bra,
han bjöd på sig själv (och andra!) med härlig humor!
 
 
Partypolarna stod för underhållningen
 
 

Förrätt: Vegetariska vinbladsdolmar med myntayoghurt.

 
"Ted Gärdestad" körde några välbekanta låtar som uppskattades
 
 
Varmrätt: Shish kebab, fritterad potatis och ljummen grönsaksröra.
 
 
När sista priset hade delats ut drog Partypolarna igång på allvar
och rätt som det var stod Anna Sahlene på scenen
 
 
Stämmningen höjdes i lokalen!
 
 

Dessert: Baklava & Kaffe
(i skimrande rött scenljus)

 
            
 
I slutet to Andreas och Anna upp Leif och kommundirektör Christina Josefsson upp på scen
 
            
 
De bjöd verkligen på sig själva - allihopa!
 
 
Och bidrog till en härlig feststämning!!
 
~Titti
Andreas Ljung, Anna Sahlene, Bengt Olsson, Christina Josefsson, Företagarna Skövde Tibro, Företagarna i Skövde, Katarina Jonsson, Kristina Eklöf, Leif Walterum, Partypolarna, Skövde Näringslivsgala, Åsa Wlk,
Ikväll har vi varit på Näringslivsgalan i Skövde. Jag glömde visserligen kameran hemma (hur gick det till?!) men jag tog en held del bilder med mobilen och dem kommer jag lägga upp i helgen,
 
Till dess får ni här en "tjuvkik"...
 
 
~Titti
Skövde Näringslivsgala,
Igår var det dags igen för Kristina Appelqvist bokrelease - den fjärde i ordningen! Förra årets releaseparty (Liv i överflöd) missade vi, men de två första (Den som törstar och Den svarte löparen) gick vi på, tyvärr drog Leifs kvällsmöte ut på tiden så han var inte med denna gång..
 
Efter att vi grattat Kristina bjöds vi på tilltugg & dryck
 
 
Kristina berättade lite om hur boken kommit till och idéerna bakom den
 
Vi var många som var inbjudna till denna kväll
 
 
 De som ville kunde köpa boken på plats, och även de tidigare böckerna
 
 
De fanns även i pocket (av någon anledning har poketversionerna en annan bild på förstasidan, men så brukar det visst vara?)
 
 
De Blå Damerna - av Kristina Appelqvist, alias Skövdes Deckardrottning!
 
 
"De blå damerna är den fjärde och fristående delen i Kristina Appelqvists spännande pusseldeckare med Västgöta universitet och småstadslivet i Skövde som fond"
 
Kristina signerade många böcker denna kväll!
 
 
Jag bad henne skriva en hälsning till Leif :)
 
~Titti
Bokrelease, De blå damerna, Den som törstar, Den svarte löparen, Kristina Appelqvist, Liv i överflöd, skövde, skövdes deckardrottning,
Idag har Försvarsminister Karin Engström ägnat hela dagen till att besöka Skövde Garnisson. Den avslutande timman ägnades åt Försvarsmaktsråd Skaraborg.  Försvarsmakten i Skövde och Skövde kommun informerade tillsammans och diskuterade med ministern hur vi framgångsrikt arbetar tillsammans i Försvarsmaktsrådet och hur vi gemensamt lyckats skapa ett vinna vinna koncept för alla parter i rådet. Ministern visade mycket stort intresse under samtalet betonade bland annat jag att vi saknar andra ministrars och departements engagemang för att samhällsreformen, det nya personalförsörjningssystemet, ska lyckas. (Reformen innebär att värnplikten har avskaffats och ersatts av en ny kontaktsanställd yrkesgrupp med kontinuerligt och tidvis tjänstgörande soldater.) 
I Försvarsmaktsrådet så ser vi att frågeställningarna i reformen spänner över många politikområden, utbildning, arbetsmarknad, arbetsgivarfrågor, bostäder, sociala frågor, näringspolitik vad vi hitills sett. Även kommunernas intresseorganisation, Sveriges Kommuner och Landsting, har hitills visat på ett mycket svalt intresse för att diskutera Försvarsmaktens nya personalförsörjningssystem och påverkan  och möjligheter för offentlig verksamhet i kommuner och landsting. Jag hyser stora förhoppningar till att ministern kommer lyfta frågan vidare i regeringen och också med bland annat SKL efter dagens besök i Skövde.
Från vänster: Annelie Bjerkne samhällsstrateg Skövde kommun, Leif Walterum kommunalråd Skövde kommun, Cecilia Widegren ordförande i Försvarsberedningen och försvarsutskottets vice ordf. Karin Engström Försvarsminister, Fredrik Ståhlberg Överste och chef  Skaraborgs regemente P4, Ronald Månsson Överste och chef Markstridsskolan, Jarl Franzén Överstelöjtnant  Stf Regementschef Trängregementet.
 
Vid dagens möte så passade också Chefen för Skaraborgs regemente och Skövde kommun på att bjuda in Försvarsministern till en försvarskonferens i Skövde mars 2013 där samverkansfrågorna ska stå i fokus. En konferens där alla kommuner med förband och samtliga förband kommer bjudas in för att diskutera och dela erfarenheter kring hur vi kan stärka den civila och militära samverkan. ÖB Sverker Göransson har sedan tidigare tackat ja att medverka på Skövdekonferensen, jag hoppas på ett snart och positivt besked från Försvarsministern och även andra ministerkollegor så det kan tas viktiga steg vidare i genomförandet av den viktiga och stora samhällsreformen som Försvarsmaktens nya personalförsörjningssystem innebär för vårt land.
 
/Leif
 
Cecilia Widegren, Försvarsberedningen, Försvarsministern, Karin Engström,
Idag var första dagen tillbaka på kontoret i den vanliga hetluften från den varma avkopplande heta luften i Turkiet. Det har uppenbarligen hänt en hel del medialt på hemmaplan i spåren av tidningarnas granskning av de kommunala bolagen. På vår semester så blev vi totalt avskurna från alla andra händelser utanför vårt hotell och tillhörande strand. När vi gick av planet och slog på telefonen var den helt död, den nya telefonen kunde inte hitta nät eller operatör, trots många insatser från min betydligt mer tekniska fru så var den totalt död. Så förblev telefonen ända tills vi väl hemma i Skövde 8 dagar senare kunde sätta i SIM kortet i en pensionerad gammal Nokiatelefon. Förmodligen var det en mening med att det blev så :) Söndagskvällen och måndagen har i huvudsak ägnats åt att uppdatera mig på läget efter att varit totalt avskuren från den digitala världen i en vecka. Onekligen var det avkopplande att vara det. Tillgänglighet i all ära dygnet runt, men världen funkar uppenbarligen även nu som den gjorde innan mobiltelefon och internet blev en del av vardagen.
I kväll förbereder jag möte med Försvarsminister Karin Engström i morgon, då hon ska besöka Skövde Garnison. Under en knapp timma ska Försvarsmaktsråd Skaraborg presenteras och vi ska få prata om den unika samverkansmodell vi skapat i Skövde och Skaraborg mellan Försvarsmakten och det civila samhället. 
/Leif
Nej jag kommer inte få med mig Leif på någon forsränning...
 
 
 
 
 
Därmed inte sagt att jag hade vågat, men det lät lockande!
 
~Titti
Forsränning, Turkiet, Utflykt,
Här kan man sitta och förtrolla sig bort i horisonten
 
 
~Titti
balkong, havsutsikt, turkiet,
Här är inte svårt att ligga och njuta av en soft bris...
 
 
;)
 
~Titti
brygga, sol & bad, turkiet,
Goda bufféer med fantastiskat karvade meloner
 
 
Blir du sugen? ;)
 
~Titti
buffé, fruktkonst, hotellbufé, turkiet, vattenmelon,
Första gången jag var i Turkiet läste jag om Pamukkale.
Det ser fantastiskt vackert ut!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi får se om vi tar oss hit...
 
~Titti
pamukkale, turkiet, utflykt,
Från början var jag fast inställd på att besöka ett Hamam,
men eftersom min rygg inte är helt okej så vågar jag mig inte på
det hårda underlaget (och behandlingen?)!
 
 
Men det står högt på min lista nästa gång jag besöker Turkiet!
 
~Titti
Hamam, Turkiet, Utflykt,
Perfekt start på dagen :)
 
 
~Titti
hotellfrukost, turkiet,
Här kommer några bilder från hotellet:
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kommer tillbaka ska jag visa fler bilder!
 
~Titti
 
 
hotell, pool, turkiet,
Tror inte jag kommer få något i pappersväg från maken...
Men om jag har tur har han kanske gjort en bokning på hotellets spa?
 
 
 
Det skulle jag ju uppkatta :)
 
~Titti
hotellspa, spa, turkiet, turkiskt spa,

Idag firar vi vår bröllopsdag

Leif kommer få något av papper från mig!

 

1 år Bomull  

2 år Papper  

3 år Läder  

4 år Blomster  

5 år Trä  

6 år Socker  

7 år Ylle  

8 år Gummi  

9 år Linne  

10 år Tenn  

11 år Stål  

12 år Siden  

13 år Spets  

14 år Elfenben  

15 år Kristall  

16 år Fjäder  

17 år Silke  

18 år Satin  

19 år Galon  

20 år Porslin  

21 år Nylon  

22 år Jute  

23 år Hampa  

24 år Sammet  

25 år Silver  

26 år Kork  

27 år Balsa  

28 år Massonit  

29 år Plywood  

30 år Pärl  

31 år Mahogny  

32 år Granit  

33 år Gnejs  

34 år Skiffer  

35 år Korall  

36 år Marmor  

37 år Tegel  

38 år Cement  

39 år Grafit  

40 år Rubin  

41 år Keramik  

42 år Mässing  

43 år Plåt  

44 år Nickel  

45 år Safir  

46 år Bly  

47 år Kvicksilver  

48 år Zink  

49 år Aluminium  

50 år Guld  

51 år Krom  

52 år Brons  

53 år Koppar  

54 år Platina  

55 år Smaragd  

56 år Volfram  

57 år Mangan  

58 år Bärnsten  

59 år Akvamarin  

60 år Diamant  

61 år Glas  

62 år Topas  

63 år Jade  

64 år Emalj  

65 år Krondiamant  

66 år Uran  

67 år Opal  

68 år Granat  

69 år Briljant  

70 år Järn

  

~Titti

Vi är i Turkiet!
 
 
Närmare bestämt Antalyakusten :)
 
 
Turkiet, antalyakusten,
Sista ledtråden:

Detta land är känt för sina auberginerätter, kebab och pilaff.

Har du räknat ut var vi är?

Svaret kommer imorgon!

auberginrätter, kebab, ledtråd, pilaff,