Vi önskar Alla våra bloggläsare Gott Nytt År!!

 

Låt 2011 bli ett härligt år :)

 ~Titti & Leif

Nu lägger vi 2010 bakom oss och blickar framåt på ett nytt händelserikt år.  

2010 har för mig varit ett händelsernas år i många bemärkelser på både det privata och det politiska planet. Sedan jag träffade Titti i april 2009 har det hänt mycket som gett mitt liv nya dimensioner. Att vi dessutom i april 2010 skulle förlova oss för att sedan i oktober gifta oss är händelser under året som inget annat kan mäta sig med. Störst av allt är kärleken!

Valet 2010 var spännande och ska erkännas nervöst på det personliga planet. Att bli vald är en sak men att bli omvald är stort som en av mina politiska vänner brukar säga. Att nu få fortsätta som kommunalråd i Skövde ytterligare fyra år känns oerhört stimulerande. Det kommer vara en diger politisk dagordning att hugga tag i och vid min sida kommer jag att ha många nya politiska kollegor.  

Jag önskar nu er alla ett riktigt Gott Nytt 2011. Med mycket kärlek, glädje och god hälsa.

/Leif

 

Nu har jag fått påbackning för att vi inte har visat bröllopsannonsen, och det är klart,
vi har ju inte haft dem i  a l l a  tidningar heller... ;)

Så här kommer iaf två!

SLA (tidningen i Skövde)...

Bröllopsannons i SLA

... och Smålandsposten

Bröllopsannons Smålandsposten


Vi - genom Fotogruppen - skickade in samma bild och samma text, ändå är de inte helt identiska. I det här fallet gillade jag att det uppenbarligen var två olika personer som satte ihop annonserna och valde att göra det på sitt sätt, så att det blev lite personlig "touch"  :)

Kändes konstigt att skriva de "gamla" efternamnen, i synnerhet Leif Johansson
- han passar mycket bättre som Leif Walterum!

Eller hur? :)

~Titti

Nyheterna P4 Skaraborg berättar om att "25 markägare i Skövde kommun har fått rekommenderade brev med information om provborrning efter uran på deras ägor. Om man vill klaga - då kan det redan vara för sent"

Nils-Johan Sahlström kommenterar "Man känner sig maktlös"
Och jag kommenterar i klippet "Ett bolag som vill vara seriöst jobbar inte på ett sånt sätt".

För att lyssna på sändningen klicka här.

/Leif

Igår kväll hade vi i Centerpartiet i Skövde kommun vår årliga Julfest i Sventorps bygdegård. Ett 80-tal medlemmar kom för att ha trevligt, äta och njuta gott av julbordets läckerheter. 


(om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem)

 

Som traditionen bjuder så tänder lokalavdelningens ordförande Hans Brodelius de levande ljusen i granen, stämningsfullt så det förslår :)

 Kvällen till ära var det dragspel och fiol till underhållning, det är musik som hör julen till det!

 

Det serverades fantastiskt god hemlagad mat på det dingnande julbordet

 

 

              

 

Efter Julmaten serverades det Ris á la Malta

 

 

Titti & Leif Walterum              

 

Jag tackade för året som gått....

 

 

När en mandatperiod avslutas så väljer en del att lämna/pausa från kommunpolitiken. De som var på plats uppmärksammades och avtackades. Främre raden från vänster Malin Wäring, Gunnel Johansson, Erna Westher, Sven-Erik Ek, Barbro Alrik, MaiBritt Zederfeldt, Birgitta Petersson. Bakre raden från vänster Lars Ahlstrand, Sven-Olof Bogren och Kent Wäring.

 

 

Enligt Titti smakar kaffe alltid gott, så även denna kväll

 

                             

 

De fantastiska kockarna och "serveringspersonal" möttes av applåder och tackades för det goda julbordet

 
Sen bultade det på dörren....

 

... och det var inga mindre än Tomtefar och Tomtemor det!

 Alla fick varsin klapp, och det uppskattades av stor som liten

              

 

Som Titti sa:

- Sådan här godispåse har jag inte fått sedan julgransplundringen när jag var liten!

 

              

Avslutar med bilder av julgranen med de levande ljusen...

              

Har du sett en grannare grönare gran?!Traditioner är viktiga och till för att hållas. Centerpartiet har en lång tradition att ha julfest i Sventorps Bygdegård. En tradition som lär fortsätta enligt lokalavdelningens ordförande Hans Brodelius.

/Leif

Klicka på Play för att se nyhetssändningen från VästnyttDessvärre har Västnytt lagt upp fel bild på "mig".

/Leif

Idag har jag arbetat hela dagen med att göra iordning informationsbrev till markägare som fått arbetsplaner för  provborning efter uran hemsända till sig. Telefonen har i princip ringt oavbrutet med undrande och oroliga markägare i andra ändan. Det har också varit många mediakontakter.

Många av de nu berörda markägarna jag pratat med har inte haft koll på att de invändningar de har måste vara det Kanadensiska bolaget i Toronto tillhanda inom 3 veckor från att man mottagit arbetsplanen. Jul- och Nyårshelgerna gör det hela än mer komplicerat då Posten meddelat att man behöver skicka invändningarna innan nyår för att man ska garantera att de hinner fram i tid. På Skövde kommuns hemsida www.skovde.se finns aktuell information.

Det Kanadensiska bolaget Continental Mineral Precious Inc har uppenbarligen valt tidpunkten med omsorg, för att få så få invändningar som möjligt, det är under all kritik, särskilt när bolaget själva vill ge sken av att vara ett seriöst bolag.

Jag kan inte tänka mig att Billingen och Västgötabergen skulle förvandlas till ett enda stort dagbrott för uranbrytning. Bergen har en unik natur med höga miljö- och kulturvärden. Flera naturreservat, Natura 2000 områden och nyckelbiotoper av allehanda slag. Den storslagna naturen och det vackra kulturlandskapet har skapats av arbetande småbönder sedan århundranden tillbaka och det har skapat en rikedom som jag vill att kommande generationer ska få glädje av också i framtiden. 

Kampen går vidare mot uranbrytning!
/ Leif

Igår inkasserade jag en av mina julklappar från Leif - bio

Vi såg Änglagård - tredje gången gillt
Leif tyckte den var bra. Jag tyckte.... inte att det var tredje gången gillt. Första filmen är bäst och sedan går det utför för varje uppföljare... De har dock bäddat för Änglagård 4 och till skillnad från 3:an så finns det en story att bygga på!

Hursomhelst så var det roligt att se alla karaktärer igen, för att inte tala om de vackra miljöerna - en hyllning till Sveriges vackra natur! Så trots den svaga handlingen så är den sevärd.

~Titti

För några år sedan beviljades det Kanadensiska bolaget Continental Preciours Minerals inc undersökningstillstånd för uranletning i flera av Västgötabergen. Detta skedde trots att berörda markägare, kommunerna, länsstyrelsen och självaste Bergsstaten som är myndighet för gruvverksamhet avslog deras begäran om undersökningstillstånd.

Vi är fyra berörda kommuner, Skövde, Falköping, Skara och Tidaholm. I från första början har vi kommuner samordnat vårt arbete med mig själv som politiskt samordnare. De fyra kommunfullmäktigena tog alla likalydande uttalanden i full enighet där det med kraft uttrycktes att kommunerna kommer använda det kommunala vetot mot uranbrytning om det skulle bli aktuellt med en sådan ansökan för gruvdrift. 

Sommaren 2009 mötte jag företrädare för bolaget när de besökte Skövde. Som kommunföreträdare framförde vi med tydlighet att "Ni gör er icke besvär här". Om inte en viktig signal till finansiärerna av bolagets verksamhet. För med det kommunala vetot kommer det aldrig att kunna bli en uranbrytning.

Allt sedan sommaren 2009 har det rått ett bedrägligt lugn. Ända till dagen innan julafton då det började komma brev med arbetplaner för provborrning på ett drygt tiotal fastigheter. Jag är övertygad om att tidpunkten är utstuderad för att överraska och ta markägare och kommunerna på sängen så här i julhelgerna. Markägarna har nu tre veckor på sig att inkomma med invändningar och de ska skickas till bolaget i Kanada. Under dagen har jag organiserat igång arbetet för att stötta berörda med juridisk hjälp. Under onsdagen kommer det på Skövde kommuns hemsida att läggas ut färsk information och blankettstöd för att  att kunna göra invändningar. Ibolagets brev till berörda markägare framgår inte vart man ska vända sig om man har invändningar, den informationen kommer vi att bistå med.

Nu återupptar vi kampen för att rädda Västgötabergen från uranbrytning.

Hörs i morgon
/Leif

Idag fyller Pappsen år - Grattis! :)

Men vi firade honom i helgen när vi var i småland.  Då fick han en liten uggla, som ska hjälpa honom att hålla koll på sina glasögon

Ugglan håller koll på glasögonen

 

Visst är den söt?

~Titti

20101227165 (MMS)

Vad kan väl vara bättre, än att sitta framför kakelugnen och känna värmen från elden? Nu har även jag drabbats av den envisa vinterförkylningen Titti haft den senaste veckan :( Egentligen skulle jag varit på kontoret idag, röjt undan och förberett kommande dagars jobb men valde att stanna hemma för att kurera mig. Hoppas att dagens lugn och värmen från brasan ska få mig på benen till i morgon igen. Ha en skön kväll / Leif

Man blir glad när personer man har samarbetat med under flera år skickar en present till en :)Jag fick en bra bokOch en lyckönskning till mig:

 

Tack bästa A för den fina presenten :)

En härlig julhelg är till ända :)

Vi har firat den tillsammans med min familj i Småland. God mat, goda samtal, goa ungar
- GOD JUL


Efter dopp i grytan, följt av småländsk ostkaka till efterrätt och Kalle Anka kom Tomten!
(Det har han gjort i alla år, men så är vi snälla också! ;) )

              

 

Sen ska ju alla julklappar testas, och det var två tjejer som fick frisörutrustning...


Titti blir friserad               Titti friseras

 

Det här med julklappar är viktigt - jag vill ha måååånga

 

Julklapp till Titti

 

Och är man snäll så får man många också? ;)

  

I övrigt har helgen spenderats i avslappnat läge :)

 Hoppas att Du också har haft en härlig julhelg!
Julkramar från Titti :)

20101226164 (MMS)

~Titti~ En sjuklig Titti ska nu kureras! För det är ju så, julen tar på krafterna - men det har det varit värt! Vi har haft en riktigt riktigt God Jul :)

20101225163 (MMS)

Tuff frågesportkamp med svärföräldrarna. /Leif

Efter ett intensivt och händelserikt år är det riktigt skönt med några dagars julledighet. Utanför köksfönstret kalasar småfåglarna på vad som bjuds på i fågelbordet, framförallt domherrarna och talgoxarna men också en och annan nötskrika kommer fram till matbordet, det är riktigt rofyllt att se dem.

Igår inleddes morgonen med att Tomten hade fyllt Tittis strumpa med flera överraskningar

Tittis strumpa

I vår lokaltidning SLA delade redaktionen som vanligt ut julklappar till mer eller mindre kända Skövdebor. Vissa paket lite vassare än andra, en del mjuka och en del hårda. Mitt paket var av det mjukare slaget. Eller vad tycker du? 

Leifs julklapp SLA

Önskar dig en fortsatt God Jul
/Leif  

Vi önskar Alla våra bloggläsare
En riktigt God Jul!

~ Titti & Leif -

20101224153 (MMS)

~Titti~ Granen står så grön & grann i stugan! Granen står så grön & grann i stugan! Trala la trala la.... :D Ja här ser ni resultatet av granjakten såå fin! Härligt! God Jul!! ~Titti

Nu är de klara - och postade - våra tackkort!

Enligt etikettreglerna ska tackkorten komma ut inom tre månader från bröllopet, med andra ord har vi t.o.m. två veckor till godo! ;)


 

Vi skickade ut lite olika tackkort det här är ett av dem

 Så nu bör de komma fram till Alla till jul :)
~Titti

-Leif- På granjakt! Snön stoppar oss från att kunna hämta en gran från vår egen skog i år. Igår letade jag runt efter en gran men då var dom slutsålda. Därför var jag inne i stan tidigt idag för att få fatt i en gran. Mycket riktigt så hade det kommit en leverans granar men också väldigt mycket folk. Slutsålt innan jag var framme :( Nu är vi många som väntar på nästa leverans klockan 10.00 får se om det lyckas bli en då. Om inte så ligger en av sockertoppsgranarna i trädgården risigt till ;) För "riktig" gran ska det vara, det är både Titti och jag helt överens om! /Leif

Sista dagen på kontoret före lite välbehövlig jullledighet. I morses tänkte jag att det skulle bli en kort dag på kontoret,  plötsligt så är det mörkt och klockan börjar bli mycket. Jag har haft flera genomgångar med tjänstemän idag för att få uppdatering och för att ge medskick i flera viktiga frågor som är på agendan. När jag blickar tillbaka på 2010 konstaterar jag att det har hänt mycket i Skövde under året och väldigt mycket är på gång 2011. Det är roligt och spännande att tillhöra kommunledningen i en expansiv kommun.

Som vi skrev om i helgen så blev det ingen gran i vår egen skog, snön satte stopp för oss på vår väg dit. Därför  ska jag på hemvägen ta en sväng förbi granförsäljarna och se vad som kan tänktas finnas kvar och köpa så här i elfte timmen. 

Juliga hälsningar
/ Leif

20101222152 (MMS)

~Titti & Leif- Jobbar för fullt för att tackkorten ska komma fram till Jul! Och det är inte ny dag förren man har sovit, eller hur? ;)

20101221151 (MMS)

-Leif- Frisörträning hemma hos goaste vännen. Visst är Titti fin? /Leif

I morses fick jag uppleva en naturupplevelse utöver det vanliga! På väg till möte strax utanför Skövde stad så får jag plötsligt se nio stycken älgar i en äppelodling  vid Rånna. Telefonen låg långt ner i ryggsäcken i baksätet så det blev tyvärr inget kort taget. Vackert och maffigt var det med så många älgar på samma plats, solen lyste  på dem i den gnistrande halvmeterdjupa snön. 

Efter lunch har vi som kommer utgöra kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunledning från årsskiftet träffats. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer bli ett bra lag som kommer arbeta tillsammans för Skövde och Skövdebornas bästa.

I eftermiddag har vi också hunnit med bolagsstyrelse med "nya" turistbolaget som ännu inte fått något nytt namn. En av de strategiska satsningar Skövde har beslutat om för att sätta vår kommun på kartan som, evenemangs-, handels- och besöksstad.

Trevlig kväll
/ Leif

God morgon....

 

Längtar till sovmorgon....


Hoppas du är piggare än mig :)


~Titti

Ikväll sitter jag och försöker få ihop alla tackkort :)

Kommer ni ihåg den här?

Stansapparat

Om inte, läs om det här


Den här gången inser jag dock mina tidsbegränsningar, så jag tar det lugnt med limning, glittring, färgning, klipp och klistring! ;)

♥  Förhoppningsvis räcker det med ett kort på ett lyckligt brudpar! ♥
~Titti

20101220142 (MMS)

-Leif- Kulturum mottagare av Skövde kommuns jämställdhetspris. I motivering står bland annat: "Kulturum har genom ett medvetet arbete och ett genomtänkt genusperspektiv bidragit till att förstärka jämställdheten i skolan."
Nu fortsätter KF med en fullspäckad dagordning. Du kan också följa KF via Skövde kommuns hemsida, direkt eller senare www.skovde.se
Trevlig kväll / Leif

Såhär på lunchrasten fick jag ett telefonsamtal och det visade sig att jag vunnit ett pris!

När vi var på Stad i Ljus i slutet av november deltog jag i en tävling som hölls vid Julbocken

En Julbock i Skövde

De skickar min vinst med Posten idag, det ska bli spännande att se vad det är... :)
~Titti (den oväntade vinnaren!)

Sitter nu på tåget hem efter att varit i Göteborg på förmiddagen  på möte med regionala ägarrådet för kollektivtrafiken. Testade idag att åka dubbeldäckaren till Göteborg, utmärkt komfort och hör och häpna tåget var i tid från Skövde och i tid till Göteborg :)
Nu på hemvägen är det sämre med förseningar :( Under alla åren då jag jobbade i Ryssland blev det mycket tågåkande, sommar som vinter trots mycket sträng kyla och snö så kan jag inte minnas en enda tågförsening. Kanske något för trafikverket och SJ att studera!

I eftermiddag har jag möte med den poltiska styrgruppen LQ (Livskvalitet för unga), styrgruppens arbete består att leda och samordna nämndernas och förvaltningarnas frivilliga ungdomsarbete. Sedan arbetet startade har jag sett stora samordningsfördelar och hur vi med samma medel kan få ut mer verksamhet för pengarna. På mötet kommer vi få ett förslag till ungdomspolitiskt program presenterat, jag tycker det är mycket bra med tydliga indikatorer och mål. Efter dagens möte ska programmet remissbehandlas och sedan skickas till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för antagande någon gång under våren.

I kväll är det kommunfullmäktige det sista för året på agendan står bland annat ny torgtaxa där jag själv agerade i kommunstyrelsens behandling så torghandel ska tillåtas alla helgfria vardagar och lördagar. Nu återstår att se om kommunfullmäktige delar det. En annan mycket angelägen och efterlängtad fråga är byggande av ett nytt parkeringshus i Skövde. Där kommer vi att ta ett första steg i en rad av beslut som ska tas senare. Det är nu fyra år sedan jag tog initiativet till inrättande av en tillfällig parkering i anslutning till kulturhuset. Parkeringssituationen i Skövde är allt annat än bra.

Innan kommunfullmäktige ska jag tillsammans med jämställdhetsrådet träffa mottagaren av 2010 års jämställdhetspris. Mer om detta i kommande inlägg. Nu är frågan om jag kommer hinna i tid till den utsatta tiden för fotografering 13.30? 

Ha en bra måndag
/ Leif 

Hmm jag sa ju igår att jag och Leif skulle ge oss ut och hugga oss en julagran...
Men det blev inge med det :(

Glada i hågen gav vi oss ut i vintervädret!Men när vi kommer till vägen som leder till skogen blev vi varse om att den inte hade plogats den senaste tiden och vinden hade legat på rätt så bra... Men vi började pulsa iaf... Fast efter ett tag fick vi ge oss, på vissa platsr var det lårhögt med snö och vi insåg att det skulle ta allt för lång tid att pulsa fram och tillbaka (och dessutom konka på en gran!)!

              

 

Jag föreslog visserligen att vi skulle ta en av "Sockertoppsgranarna" i trädgården (jag gillar dem inte) men det kanske blir till att köpa en gran iaf? Men det känns ju lite onödigt när vi har en hel skog full av dem!

Ja ja vi får se...
~Titti

Titti har fört in en trevlig tradition i mitt liv genom att bjuda hem goda vänner till glöggparty. I lördags kväll var det så dags att testa olika glöggar och betygsätta dom. Man brukar ju säga att smaken är delad, men i det här fallet var vi förvånansvärt överens. Tyvärr var vi också överens om att 2010 års årgångsglögg var en besvikelse. En av gästerna önskade is, vilken tur att man har resurser när frysen är tom på iskubar :)

Fika med cupcakes
Vi betygsatte kvällens glögg - med "pepparkakshjärtan"

Kvällens glöggbetyg!

Nöjd Glöggtjej!

Nöjd glöggtjej!

Nu återstår några intensiva mötesdagar innan julfirandet tar vid och det blir några dagar med lugnare tempo. Med julen följer mer glöggdrickande där några av gårdagens favoriteter lär återkomma.
God natt / Leif

Vi har ju skrivit lite om det tidigare, men jag säger det igen:
- Julkonserten i fredags var riktigt bra!

Här kommer lite bilder från den :)


"De tre S:en":


Sanna

Sanna Nielsen               Sanna Nielsen

Shirley

 

Shirley Clamp               Shirley Clamp

Sonja

 

Sonja Aldén               Sonja Aldén

Och de tre killarna: Måns, Björn och Brandur


                   

Hela gänget


Juligt så det förslår! ;)

~Titti

God middag! Vilken härlig julhelg vi har haft! Jag lägger upp bilder från det ikväll :)


Jag har ingått i en arbetsgrupp rörande regional utveckling i tre år, i fredags hade jag mitt sista möte med dem, för nu lämnar jag gruppen och en kollega tar över. Delade känslor för det har varit givande att sitta med i gruppen och jag har fått nya kontakter och träffat många trevliga människor och jag kommer sakna gruppmedlemmarna!
Men det är väl som allt annat, man ska sluta när man har roligt?

Jag fick en jättefin gåva av dem: en ljusstake som men kan dekorera utifrån olika årstider (eller andra idéer) som synes passar den nu utmärkt till julen! Visst är den fin?

 

Jag kommer iaf att sända dem i gruppen en tanke var gång jag tänder ljusen! :)


Nu ska jag och Leif ge oss ut i skogen och hämta hem oss en julagran!
~Titti

20101218140 (MMS)

Snön yr igen :( Titti och jag förbereder kvällens lilla glöggpartaj hemma hos oss med några vänner. /Leif

20101217139 (MMS)

~Titti & Leif- Suverän julkonsert på Arena Skövde ikväll :) Tror publiken (fullsatt) håller med!!

dsc00263 (MMS)

Ikväll är det julbord med vacker sång från Luciaföljet och härefter följer julkonsert - vintern/december när den är som bäst! :- ~Titti

20101217136 (MMS)

Avtackning av kommunstyrelsens ordförande Tord Gustafsson. Idag avtackas den andra av mina två kommunalrådskollegor, i present får även Tord en karikatyrtavla på sig. Tord har varit en verkligt god ambassadör för Skövde och starkt bidragit till Skövdes positiva utveckling under hans åtta år som ordförande. Jag kommer sakna mina arbetskollegor men kommer alltid att minnas allt roligt vi gjort tillsammans. / Leif

~Titti~ Sitter på tåget tänkte lägga upp ett blogginlägg men uppkopplingen strular :-( Så det få bli ett nytt försök på vägen hem ist! Men det är lite mysigt att bara sitta och titta ut över det vackra vinterlandskapet.. Ja se denna snö - älskad och hatad :-) ~Titti

dsc00261 (MMS)

Är helt slut! Åh vilken kväll! På vägen hem körde jag fast i snön med bilen (3:e gången iår) :-( Leif är på kvällsmöte så det var bara till att sätta igång och skotta snö själv... Två timmar senare är jag genomsvett, sitter fortfarande fast med bilen men vägen upp till huset är skottad - DÅ kommer snöplogen! Timing is everything... Han drog iaf upp mig så jag kunde köra in med bilen. Sen blev det till att sätta igång med eldning för det är inte direkt varmt här inne. Suck! Vilken kväll :-( Jag längtar till våren 
 En bra sak har iaf hänt idag (förutom trevligt möte med kollegorna): jag kom hem med en spännande julklapp - och spännande kommer den vara ändå tills 24:e dec, för det är först då som den kommer att öppnas!! ;-)

20101216134 (MMS)

79 anställda får ikväll mottaga minnesgåvor för 25 års anställning. /Leif

dsc00260 (MMS)

Fick en vägbeskrivning av Leif gick sådär.. Ja ni ser ju själva på bilden: tror NI att jag ska ha ett möte på soptippen? Näe det tror ni inte. Så frågan är om LEIF tror det..?! :-P Ja ja med en sådan här början kan dagen bara utvecklas till det bättre! God Jul :-) ~Titti

-Leif- Budgetarbetet för 2012-2016 startar idag. Under en heldag ska kommunledningen gå igenom investeringsönskemålen för 2012-2016, sammantaget för perioden innehåller listan objekt som vida överstiger tillväxten i ekonomin. Prioriteringar hör till vardagen som politiker, samtidigt måste det till en balansgång där man både gasar och bromsar samtidigt. Nu startar arbetet som ska leda fram till en ny budget i juni nästa år. Ha en bra dag i snöstormen/Leif

Idag fick jag en vacker julblomma

Tänk vad en gest kan göra en glad - det känns gott att bli uppskattad för det man gör :)Nu ska jag slå in några julklappar och dricka lite glögg!
~Titti

Vill man uppleva en riktigt bitande kyla så ska man vara i Skövde idag. Så där obehaglig rå isande kall luft som kryper innanför alla lager av kläder. Brrrrr!

Vilken tur att vi Skövdebor är så varmhjärtade så det väger upp något;) Skryt kanske du tänker, nja i förra veckan när jag var i Stockholm kom en person fram och berättade om sina trevliga upplevelser i Skövde. " Vilka snälla goa och hjälpsamma mäniskor det är i Skövde" sa hon. Hennes berättelse kom efter att besökt Skövde och vart hon än hade kommit så hade hon möts av ett leende och goda råd på sina frågor. Värdskap är viktigt!! 

Idag har kommunstyrelsens arbetsutskott haft sitt sista möte för året, såvida inget oförutsett dyker upp. En redovisning gjordes av hur många bostäder som färdigställs 2010, tyvär alldeles för få ca 25 stycken ny producerade. Nästa år beräknas dock vi klara det politiska målet på 200 nya bostäder årligen med råge. Det är viktigt för kommunens utveckling att det produceras tillräcklgit med bostäder. Även 2012 och 2013 ser det riktigt bra ut.

Ha en fortsatt bra eftermiddag, nu ska jag kila på nytt möte och senare i em ska jag också möta dottern för en fika på stan :)
/ Leif  

Sen kväll tidig morgon gäsp...Mornar är inte min grej...

Ja ja det är bara att bita ihop, jag ser iaf fram emot dagen möte :)
~Titti

Ännu en kväll med möten... Och till råga på allt är Leif hemma före mig - hör inte till vanligheterna precis! Tror jag ska tillfället i akt och be honom fixa med glögg tills jag kommer hem :-)

20101214132 (MMS)

-Leif- Avtackning av Skövdes Socialdemokratiska kommunalråd Åke Jönsson efter 12 år på sin post. Från oss arbetat nära honom avskedspresent fick han en karikatyrtavla. Visst är den trevlig :) / Leif

20101214130 (MMS)

Chefsbyte vid Markstridsskolan (MSS) idag. På förmiddagen har jag varit inbjuden och deltagit i Chefsbyte vid MSS mellan Öv Klas Eksell och Öv Michael Claesson. Överlämnandet avslutades med en underbar konsert med Armens Musikkår. Jag önskar Överste Michael Claesson välkommen i sin nya viktiga befattning. / Ha en fortsatt bra tisdag Leif

Under en vecka har vi nu lagt upp bilder och berättat om Centerpartiets 100-års jubileum.

I detta inlägg länkar vi nu till alla dessa inlägg, så du behöver bara klicka dig fram :)

Först ut var Jubileumets öppnande där Leif och Gunilla Druve Jansson höll i öppningstalet
Titti visade med bilder hur Leif förvandlas till Carl Berglund

Nu börjar man se likheten...?


Vi visade bilder på en del av förberedelserna innan jubileumsfesten började
Carl Berglund hälsar Jubileumsfirare välkomna

 
Vi visade bilder från middagen

 

Jubileumsgåvan...

 

Det fanns så många bra mingelbilder från festen att välja mellan så vi la upp dem i två delar:

Del 1                       och                  Del två

              

 

Vi avslutade Jubileumsinläggen med att visa bilder från utställningen med
Valaffischer genom tiderna
Det var alla för denna gång - nu ser vi fram emot nästa Jubileum med Centerpartiet! ;)

Leif är för ovanlighetens skull hemma en kväll. Vad hittar då jag på? Jo då har JAG kvällsmöte :-( Dålig planering! Ja ja nu ska jag snart börja min färd hemåt.. Förresten jag måste berätta: vid förmiddagsfikat på jobbet kom Lucia med följe och sjöng så vackert. Efteråt skulle alla (som ville) ge dem en slant. Bra dag att glömma plånboken? Näe (fast det är det ju såklart aldrig)... Borde jag kanske ha frågat Lucian om kredit? ;-) Nej nu vill jag njuta av en kopp rykande glögg och min man! Hörs imorgon? ~Titti

20101213124 (MMS)

Luciamorgon i stadshuset med Skövdes egen lucia, stämningsfullt som alltid :) Jag önskar er alla en fin luciadag.
 /Leif

Vid Jubileumet fanns det en utställning som visade upp valaffischer genom tiderna

Utställning med valaffischer genom tiderna

 

                   

 

Det var roligt att se dem, flera av dem var nya även för mig

(dvs. de var gamla men jag har inte sett dem tidigare...) 

 

Noteras hur Bondeförbundet drev på för införandet av barnbidrag.
Senare på 70-talet var det Centerpartiet som drev igenom flerbarnstillägget. 

 

Valaffischerna från olika tidsepoker inramade jubileumet på ett fint sätt:)

/Leif

Idag invigde Västtrafik och Skövde kommun trafik med 5 biogasbussar i Skövde stadstrafik. Invigningen inramades med att Skövdes Lucia med följe besökte resecentrum, efter talen skedde en provtur för intresserade.

Jag var en av invigningstalarna, bland annat beörde jag att kommunen tillsammans med Göteborgs Energi nu satsar på en fortsatt utbyggnad av biogasproduktionen. Biogas är det mest miljövänliga fordonsbränslet, biogas bidrar bland annat inte till växthuseffekten.

I Skövde finns idag 23 bussar i stadstrafiken till upphandlingen 2014 är ambitionen att alla stadstrafik ska köras på biogas. Det stämmer också med Västtrafiks eget miljömål att 90 procent av kollektivtrafiken ska drivas med miljövänliga bränslen till år 2020.

Leif Walterum

Ha en fortsatt trevlig söndag

/ Leif

Igår var vi på Julkonsert

Vi var bjudna till glöggmingel på Kyrkans Hus och därefter gick vi till S:ta Helena kyrka

Nu har julkänslan infunnit sig :)Ronald Månsson hälsade alla välkomna

Dirigent Peter SvenssonMusikgymnasiets kör sjöng såå vackert!

Musikgymnasiet kör Skövde

 

Vi i publiken fick också sjunga, bl.a. psalmen Dagen är kommen

 

Dagen är kommen - psalm 122

 

                             

 

Musiken var riktigt pampig!!

 

Hemvärnets Musikkår Skaraborg

 

 

Hemvärnets musikkår Skaraborg & Musikgymnasiet kör Skövde

Som sagt: nu har julkänsklan infunnit sig - det tackar jag för! :)
~Titti

Titti fotade flera hundra bilder på Centerpartiets 100-års jubileum, efter att vi tittat på dom väljer vi att visa mingelbilder i två inlägg, här kommer den första!

Här följer blandade mingelbilder :)

I förgrunden Anders Lycketeg ordförande i Örebro-distriktet, nedanför syns Arne Olsson ordförande för Bohuslän


 Annika Qarlsson (till vänster) Centerkvinnornas förbundsordförande strålade i kapp på festen


 Kjelll Sjölund KS ordförande i Karlsborg en av de kommuner där Centerpartiet ökade väljarstödet


 Här skrivs det i gästboken


 Julia Färjhage (till höger) Lilla Edet och blivande kulturnämndspolitiker i Västra Götaland
i intensivt samtal....

 Karl-Johan Gustafsson (tillvänster) Centerpartiets starke man i Töreboda....


Riksdagsledamoten Karin Nilsson med flera hade trevligt

 


Skövdesnack med Gösta Edin, Michael Thorsell, Åsa Axelsson och kretsordförande Gun Edin  

 
CUF : s  förbundsordförande Magnus Andersson i hedrade partiet i en vacker grön slips


Kö för att skriva på "Bonden Antonssons" upprop/gästbok


Skövde, Falköping och Skara trivdes som vanligt tillsammans 


Bengt Eriksson Skara och Elof Jonsson Vara med minst två saker gemensamt, en gång kollegor på Studieförbundet Vuxenskolan och båda trevliga Centerpartister


Jordbruks/landsbygdsministern i djupa tankar, kanske om det nya "Matlandet"....


Matthias Strand, Olle Jonäng och Ulrika Johansson har många minnen tillsammans....


Fru Walterum omgärdad av  Partisekreterare.
Den avgående Anders Flanking och den tillträdande Michael Arthussson 


Marianne Moström min bordsdam för kvällenVilken fantastisk kväll, snart kommer del två. 
/Leif

20101210114 (MMS)

Hur kan en ärendehantering bli bättre? Får just nu en dragning om Lean i en tjänsteproducerande organisation. Ser det rörigt ut? I vart fall synligör det både nödvändiga och onödiga steg. Detta borde varje organisation, kommun, företag göra. /Leif

För ett tag sedan la jag upp FB-app:en med en gilla-knapp... Men jag tyckte att hela bloggsidan blev så slö.. Märkte ni det? Nu har jag iaf tagit bort knappen- så ni får helt enkelt gilla utan att trycka på gilla!! ;)

~Titti

Titti har tagit många bilder från 100-års jubileumet så jag har lagt upp en del av dem  på två inlägg. Här kommer andra och sista delen med mingelbilder från Jubileumsfesten, jag låter bilderna tala för sig själva.
Bilderna från första inlägget hittar du om du klickar här !

Många trevliga och glada Centerpartister var det som var med i Skövde :)


 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Festen pågick till långt in på natten... nu väntar vi på nästa tillfälle att fira i Centerpartiet :)

 Trevlig lördag

/Leif

Deltagarna på Centerpartiets jubileum fick en speciellt framtagen jubileumsklocka.

Centerpartiets Jubileumsgåva


Centerpartiet ligger i tiden ;)Denna veckan har jag åkt mycket tåg, bland annat är jag i Stockholm för andra gången på några dagar. Att tidsplanera är inte lätt för är det inte fel på tåget, så har växlarna frusit eller så har kontaktledningen rivits ner. Jag tycker det är hög tid att SJ och Trafikverket också får en jubileumsklocka av Centerpartiet, så kanske också dom kan ligga i tiden :)  

Ha en trevlig fredag / Leif

20101209112 (MMS)

Centerpartiets guldnål till politisk veteran. 1952 blev Lennart Svartvik medlem i dåvarande Bondeförbundet, sedan dess har han svingat många ordförandeklubbor i politiska och andra föreningssammanhang. I och med årsskiftet lämnar Lennart två tunga kommunala ordförandeuppdrag, tekniska nämnden och kommunalförbundet Avfallshantering Östra Skaraborg. Alltjämt sitter han kvar som åldersman i kommunfullmäktige. Lennart kan beskrivas som en person med ett stort samhällsintresse, entreprenör och stort socialt engagemang för den lilla människan. Därför kändes det extra hedrande att få ge och fästa Centerpartiets näst högsta utmärkelse på Lennarts kavajslag i dag. På bilden ser du från vänster tidigare centerkommunalrådet Sven Westerberg, Lennart Svartvik, kretsordföranden Gun Edin och jag själv Leif Walterum. 
 Ha en trevlig kväll / Leif

dsc00252 (MMS)

En ovanlig syn... Och framför allt är det ovanligt att lyckas få bildbevis på det, men här ser ni det: Tomten är på väg ner i skorstenen!! Fast lite tidigt är det väl? :-P ~Titti

-Leif- Dagens agenda inleds med kollektivtrafikfrågor. Senare idag sker avtackning av en senior i kommunpolitiken. Återkommer om det senare idag. I eftermiddag möte om kommunstyrelsens arbetsformer. Senare i eftermiddag åker jag till Stockholm för möte. Möten är en stor del av ett kommunalråds liv Ha en bra torsdag / Leif

20101208111 (MMS)

-Leif- Julbord hos Skövde Centern i kväll, härligt gott och såklart hemlagat. /Leif

Onsdag innebär som regel att vi har möte i kommunstyrelsens arbetutskott. Förmiddagarna är fyllda med informationer och punkter som ska avhandlas. Efter lunch är det presskonferens med information om dagens beslut och sedan har vi beredning från 14.00 och framåt då bereder vi kommande veckors ärenden med staben.

Dagens KSAu lista ska bland annat handla om Skövde kommuns varumärkesarbete och investering i en av våra skolor. Båda viktiga framtidsfrågor ör Skövde kommun.

Ha en bra onsdag
/ Leif

Som Carl Berglund bjöd jag alla jubileumsfirare till bords

Carl Berglund bjuder Jubileumsfirarna till bords

Det fanns mycket på borden som fresta
Jag följde Maud till bordet, och så började vi alla festa!


 

Här syns några av gästerna som satt vid honnörsbordet...
Olof Johansson och Maud Olofsson
Och på hennes andra sida satt en av de norska gästerna tillika Stortingsledamot för Norska Senterpartiet

I Mauds välkomstskål framförde hon en hälsning från Torbjörn Fälldin till Centerpartiet och festdeltagarna hälsningen mottogs med varma applåder

Jag hade Olof Johanssons fru Marianne Moström till bords, här med projektledaren för
jubileumsfirandet Mailis Dahlberg

 

Mitt emot satt Titti som hade Anders Flanking (avgående partisekreterare) som bordsherre

 
Distriktsordföranden Gunilla Druve Jansson i samspråk över bordet med Christina Rogestam tidigare riksdagsledamot från Göteborg
Så vackert och stämningsfullt i festlokalen.......
Kvällens konferenciärer var Emma Pettersson som är kommunikatör  på riksorganisationen och Tommy Wahlberg Gotland med långt förflutet i centerrörelsen men annars mest känd från KENO
Det var många roliga upptåg under kvällen, med tävlingar, sång och musik

                   


Under kvällens lopp var det många kända  profiler som "ringde" in med hälsningar och lyckönskningar till Centerpartiet....Något som möttes av jubel och många skratt bland gästerna!
Så man kan verkligen säga att konferenciärerna fick högsta betyg!
En lyckad middag :)Runt 23 övergick middagen i dans och fortsatt minglandeÅterkommer med mingelbilder...

/Leif

dsc00242 (MMS)

Några tomtenissar kom nyss med första julklappen så nu ska jag mysa med den och lite glögg :-)

I går möttes Centerpartiets eftervals- och framtidsanalysgrupp för ett intensivt arbetsdygn. När vi nu skiljdes åt på förmiddagen känns det att vi är rätt på spåren och arbetet med att ringa in vägarna till valframgång 2014 börjar ta form. Analysgruppens arbete kommer slutredovisas i månadsskiftet januari-februari.

För att hinna hem till Skövde för alla eftermiddagens möten satt jag mig i lugnan ro på tåget 10.10 från Stockholm. Snabbt blev vi varse att något var problem och tåget ville inte starta. Med 40 minuters försening avgick vi med beskedet att ett alvarligt fel var åtgärdat. Känns ju tryggt att veta o)

Klockan 13.00 har jag möte med Folkhälsorådet i Skövde, det blir mitt sista som ordförande. Vid årsskiftet lämnar jag över folkhälsofrågorna till en Folkpartistisk ordförande. Det betyder dock inte att mitt intresse för frågorna kommer försvinna, snarare ser jag det som en möjlighet att ge frågorna ännu mer tyngd då vi är minst två i högsta kommunledningen som brinner för dom. Återstår att se om jag hinner hem i tid till 13.00.

Senare i eftermiddag har jag möte med representanter för Trästadsprojektet. Inom ramen för det nationella projektet Trästad 2012  finns ett nationellt träbyggnadsutskott som jag är en av två representanter från Västra Götaland i. Meningen med vårt möte är hur ska vi föra ut frågorna bredare i regionen och vilka frågor ska jag driva på in i utskottet.

I kväll har jag ett möte i Vårgårda. Hoppas att tågen kommer att avgå i tid. 

Ha en fortsatt bra dag
/ Leif 

 

När gästerna anlände till Kulturhuset i Skövde i lördags kväll hälsade Carl Berglund alla välkomnaMailis Dahlberg projektledare för Jubileumet fanns såklart också på plats
Nedan ser ni några av alla gäster som hälsades välkomna till Jubileumskvällen :)
Här är det Falköpings kommunalråd Ulf Eriksson med sin fru Inger som hälsas välkomna.


Den nytillträdde partisekreteraren Michael Arthursson 
Ungdomsförbundets ordförande Magnus AnderssonDën alltid lika glada jordbruksministern Eskil ErlandssonAnna-Karin Jonsson med rötterna från Varaslätten en gång värvad till partiet av Carl BerglundFörra infrastrukturministern Åsa Thorstensson numera riksdagsledamot från StrömstadFörra Centerledaren Olof Johansson

 Tidigare partisekreteraren Åke Pettersson Partiordförande Maud Olofsson

 

                   

 Skaraborgs riksdagsledamot Ulrika Carlsson 
Tidigare Centerledaren Karin Söder med maken GunnarKarin var Sveriges första kvinnliga partiordförande

Många handslag och kära återseenden blev det denna fantastiska jubileumskväll

Jag kan också utlova att det kommer läggas ut fler bilder i kommande inlägg..

/Leif

Som jag skrev i gårdagens inlägg så kommer jag och Titti under några dagar i ord och bild beskriva Centerpartiets 100 årsfirande den gångna helgen i Skövde.
 
Under hela helgen  har Kulturhuset lyst grönt Centerpartiet till ära


Dag...

Kulturhset klätt i grönt under dagen

...som natt

Kulturhuset lyser grönt under kvällen


Entrén...

 

...trappan ned till festlokalen


Och här kommer bilder från lördagskvällen innan alla gästerna anlände till stora jubileumsfestenBorden dukas upp

Honnörsbordet

På honnörsbordet (bordet ovan) liksom alla andra bord var det vackra bordsdekorationer och allt gick i vitt och grönt, riktigt stilrent och snyggt

 

Bordsdekoration i Centerpartiets färger

Ljudkillarna gör sig redo

 Champagnen hälls uppDe sista justeringarna görs av dem som ska ta emot gästerna. När gästerna kom mottogs de av mig som Carl Berglund och sju stycken Centerungdomar som visade hur man värvade medlemmar och sympatisörer i partiets begynnelse. Med god hjälp från Göteborgsoperan var de också tidstypiskt klädda.  
Självklart fanns en modernare variant av "Bonden Antonssons" cykel med. Antonsson var en av de som var en skicklig värvare och cyklade från gård till gård med namnlistor.

När gästerna kom möttes de av musik

Vi äro musikanter allt ifrån Skaraborg...

Klara i god tid var det sedan bara att invänta gästerna
- Carl Berglund hälsade på dem alla och envar!Återkommer med mer bilder i senare inlägg på festdeltagare....
 
/Leif

Oj vad många kommentarer Leif fick som Carl Berglund!

Så nu tänkte jag berätta hur "förvandlingen" gick till :)


På lördagsmorgonen kom en vän till Leif hit som har lite kunskaper i maskering och teatersminkning

Förvandlingen till Carl Berglund har börjat...

 

Det handlade om att få Leif till att se blek ut med hopsjunkna kinder och mörk under ögonen...

 
...lite buskigare ögonbyn

Ögonbrynen kommer på plats

 

...och med mustach och skägg

 

Nu börjar man se likheten...?


Därefter ansågs generalrepititionen avklarad och det var bara till och ta bort allt (skägget och övrig ansiktsbehåring fick vi ta bort med aceton...) för Leif skulle in till stan och hålla öppningstalet.

Senare på eftermiddagen var det så dags för premiär! Men vi ändrade planerna lite... Eftersom Leif inte skulle stå på scen i strålkastarljus kändes teatermake up:en lite för mycket så jag använde mig av vanligt smink istället - men fick nytta av tekniken jag fick tips om på morgonen :)

Förresten, tur att Leif har en Fru som är blekare än blek såhär på vintern, jag menar inte många som har en foundation som kan göra andra vita som lakan... Eller? :P

Nåväl, vanligt smink blev det iaf och jag skuggade med kindknotor och bekymmersrynka med ögonskugga - och det blev faktiskt riktigt rikitgt bra! Att frisera skägget gick också även om det var lite svårare, fast det är klart till skillnad från sminkning så är ju frisering av ansiktshår en helt ny erfarenhet för mig!!

Leif Walterum alias Carl Berglund

Det var den här bilden av Carl Berglund (Centerpartiets grundare) som jag hade att utgå ifrån:

Carl Berglund - Centerpartiets grundare


Vad tycker ni? Jag är rätt nöjd med resultatet faktiskt!

Carl Berglund?

Fast jag tyckte han såg lite kuslig ut, det var faktiskt knappt att man såg att det var Leif,
t.o.m. ögonen såg annorlunda ut!
På vägen in till stan kändes det som att jag hade en döing jämte mig i bilen - blek och mager...

Hua! ;)
~Titti

Titti har ägnat en stor del av söndagseftermiddaen att gå igenom alla bilder som hon tog under Centerpartiets jubileumsfirande i Skövde. Några av dom har hon hjälpt mig att lägga upp på bloggen och de närmaste dagarna kommer fler inlägg om Centerpartiets 100-års jubileum som hölls i helgen - så håll till godo :)

Gunilla Druve Jansson som är Distriktordförande i Centerpartiet Skaraborg och jag som kommunalråd här i Skövde höll i öppningstalet. Gunilla berörde det upprop som Carl Berglund (från Gimmene Gård, Vättaks socken i nuvarande Tidaholms kommun) gjorde 1910 i tidningen Landsbygden med redaktion i Falköping. Uppropet "Bröder låtom oss enas" var det som blev startskottet för bildandet av Bondeförbundet.

Öppningstalare Gunilla Druve Jansson och Leif Walterum


När jag hälsade välkommen tog jag upp några historiska händelser i partiets historia som skett i Skövde kommun. Bland annat när dåvarande statsministern Torbjörn Fälldin hade valmöte i stadsteatern 1982 och det kom så mycket folk att antalet som får vara i lokalen med råge överskreds och tidningarna skrev att Fälldin sprängde statsteatern. Lorentz Johansson en av partiets  pionjärer bodde i Sventorps socken. Han var förbundssekreterare de första åren på 20-talet. 1923 invigde han en av landets första samlingslokaler för SLU, bondeförbundets ungdomsförbund. I Lorentz invigningstal 1923 sa han bland annat "att dans var förmenande för dagens ungdom". Många skratttade till för mångas engagemang i Centerpartiet kom via danserna i SLU och CUF. Så det var väl tur att 20-talets uppfattning om att dans var skadlig för ungdomen snabbt blev förlegad, annars hade förmodligen inte Centerpartiet varit den folkrörelse vi är än idag.   

Det visades ett härligt bildspel om Centerpartiets historia och hur partiet har utvecklats till vad det är idag.


Vår partiledare Maud Olofsson höll ett inspirerande tal med roliga andekdoter från förr som hon har varit med om eller har fått berättat för sig.

 

Maud Olofsson

 

Maud lyfte fram det hon tycker är viktiga hörnstenar inom vår politik, och det bör betonas: vår politik är inte bara lokal, regional, nationell, eller ens internationell - den är global.
Avslutningsvis packade Maud en låda med saker från nu att öppna i framtiden. För att symbolisera miljö- och klimatfrågorna betydelse och en globaliserad värld la hon ner en jordglob. Bland allt annat i lådan fanns också en flaska rent vatten.   

Talet möttes av jubel från åhörarna

 

Efter lunchen i Kulturhusets festlokal fortsatte eftermiddagen med möten, seminarier, bussresa till Gimmene gård mm.

Jag återkommer med fler bilder och berättelse om Jubileumet inom kort!
/Leif

Jag sitter och redigerar bilderna från gårdagen (tog strax över 300)...

Centerpartiet - 100 år av handlingskraft

Så jag tror nog att jag kan lova att Leif kommer göra några inlägg och berätta inom kort :)

Önskar Dig en skön söndag!
~Titti

20101205109 (MMS)

Casanova ökar trycket på Centerpartiets 100-års fest. /Leif alias Carl Berglund

20101204106 (MMS)

Carl Berglund, partiets grundare, hälsar alla välkomna till Centerpartiets 100 års jubileum ;) Oj oj oj med en sådan här inledning är det ju inte utan att man är förväntansfull inför fortsättningen!

dsc00241 (MMS)

Efter en något annorlunda morgon med kvällsförberedelser (berättar om det senare) har nu Leif övergått till att förbereda det som står först på dagordningen: att hålla öppningstalet av Jubileumet :-)

20101203101 (MMS)

Kulturhustorget i Skövde lyser grönt för Centerpartiets 100 års jubileum. /Leif

20101203096 (MMS)

Till minne av Carl Berglund Bondeförbundets/Centerpartiets grundare. Just nu hedrar Maud Olofsson och partistyrelsen minnet av Carl Berglund med en kransnedläggelse på hans grav vid Vättaks kyrka. Många Centerpartister från hela landet har börjat att anlända till Skövde.
 Ha en bra dag / Leif

dsc00239 (MMS)

Tomtenatta! Ja det är det i stan nu och det betyder att allt i affärerna blir billigare ju senare det blir på kvällen.. Jag har varit på tjejkväll och blivit make:ad - trevliga tjejer och därmed trevlig kväll :-) Shoppinghumöret vill dock inte infinna sig - tomtenatt till trots - så nu åker jag hem och tar mig en glögg och hoppas att Leif kommer hem innan midnatt - Go'kväll! ~Titti

20101202095 (MMS)

Mitt livs första besök på ett perukmakeri. En viktig detalj avklarad ;) nu väntar möten i Göteborg till sen kväll. / Leif

dsc00237 (MMS)

Efter gårdagens kyla känns -10 grader helt okej.. Och trots en mörk och dimmig morgon finns det mycket som gör min morgon/dag/kväll ljusare: snön, adventsstakar, julbelysning och mitt energiknippe till man! :-) ~Titti

Idag beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott om att gå in med en leaderansökan för att stimulera lokal näringslivsutveckling för lokalt producerad mat. Syftet med leaderprojektet är att öka kunskapen och förståelsen för lokalt producerad mat och få fler mindre producenter som kan delta i den offentliga upphandlingen.

Skövde kommuns måltidsservice har i sitt framgångsrika arbete med att förbättra skolmaten under 2010 mottagit utmärkelsen "Sveriges bästa skolmat" som kvitto på verksamheten. Beslutet idag är därför ett naturligt steg att gå vidare i förbätringsarbetet.

Dagens beslut är ett sätt att bidra till att förverkliga regeringens och jordbrukminister Eskil Erlandssons (C) vision "Sverige det nya Matlandet". Så visar vi att center- och allianspolitiken hänger samman mellan regering och kommun.

Ha en god eftermiddag
/ Leif   

Sådär ja! Nu finns det "Gilla"-knappar på bloggen


- så nu kan ni genom ett enkelt litet tryck/klick visa om/när ni gillar inläggen :)

~Titti & Leif

 

Hoppas att ni inte fryser allt för mycket i kylan :)

~Titti