Husse målar knutar och någon var visst Nyfiken i en strunt och stoppade "näsan" i blöt...?

Vit om nosen...

En nyfniken liten valp!          Nyfiken i en strunt!!

Haha avslöjad!! ;)

~Titti

Ibland behöver man avgränsa vart Zorro får vara och eftersom han inte förstår alla kommandon än så har vi införskaffat en barngrind som vi har satt upp. En regel som vi har är t.ex. att han inte får ligga under matbordet när vi äter. Nu är det inte rimligt att förvänta sig av en 11 veckors valp att han ska ha tålamod och förstå att han ska ligga i hallen och vänta tills vi har ätit upp.
Då kommer grinden väl till pass!

Testar gränserna... ;)

Men det betyder ju inte att man inte testar/tänjer på gränserna... ;)

~Titti

100media_imag034 (MMS)

Det arbetsamma jobbet med att få klart hundgården fortskrider... Men ärligt talat är det mest Leif som sliter och jag och Zorro som tittar på! ;) ~Titti

Centerpartiets öppna process för att välja ny partiledare skiljer sig avsevärt mot Socialdemokraternas tumult och hyshhyshande när de skulle utse ny partiordförande efter Mona Sahlin. Förhoppningsvis kommer processen att välja ny ledare i Centerpartiet att påverka partikulturen också i andra partier. Det är första gången ett politiskt parti väljer att öppet hantera vad som annars skulle varit en sluten och intern process. 
I ett samhälle som ska vara öppet mot omvärlden måste också partikulturer ändras. Sverige är ett av få länder där inte de politiska partierna är skyldiga att redovisa från var man får sina bidrag och intäkter. Detta borde vara självklart i ett land som förespråkar öppenhet och demokrati.
Jag hoppas att den öppna väg som Centerpartiet valt och som nu praktiseras av partiets valberedning kommer bana väg för att den annars slutna partikulturen öppnar sig i vårt land.

Ha en bra lördag
/Leif

100media_imag033 (MMS)

Njuter av en underbar kväll i trädgården :) Härligt med efterlängtad u n d e r b a r soool!! ~Titti

100media_imag033 (MMS)

Nu har vi varit i Småland och hämtat hem sektionerna till Zorros hundgård :)

Häromdagen åkte vi in till stan, det var första gången för Zorro
och vi tog oss en promenad i kyrkparkenDet är mååånga nya intyck för en liten valp! Dofter, ljud, för att inte tala om allt nytt han ser!
Men han var cool och tog in det med ro och tog sig en vila under tiden
(med Husse som säkerhetslina ;) )Det var några andra hundar där också men det fick räcka att han såg dem. Jag har redan valt vilken hund jag vill att Zorro ska träffa första gången, för första mötet är så viktigt.

Vi fick en hel del kommentarer på vår söte lille valp. Någon frågade var det var för hund, och det är klart om han står i gräset och man inte ser hans stora tassar kan man ju tro att han är en vuxen dvärgpincher! Men de som såg hans tassar utbrast samma sak som "alla andra":
- Oj vilka stora tassar han har!
(Ju större tassar = desto större hund som vuxen)Men än så länge är han bara liten och söt! ♥

~Titti

För min del brukar varje sommar innehålla ett antal småprojekt hemma på gården. Alltid något som ska snickras, målas, renoveras eller byggas om. Jag tror att många känner igen sig i detta, sen kan man ha olika förhållningsätt till det. Personligen tycker jag det är avkopplande och ett trevligt avbräck till mötena som annars dominerar tillvaron 10 av årets 12 månader. För mig ger sommardagarna hemma med hammaren eller  penseln i handen tillfälle till reflektion och tankar hur man ska ta sig an olika frågor. 
Själv funderar jag över hur Skövde och Skaraborg ska se ut om 30-40 år. För en sak är säker, det vi politiker gör idag kommer betyda mycket för hur utvecklingen kommer bli i framtiden. Tänk bara hur hade sjukvården sett ut om inte kloka landstingspolitiker för ca 40 år sedan beslutat att bygga Kärnsjukhuset, KSS? Hur mycket av specialistvård hade då kunnat erbjudas i Skaraborg? Hur mycket av utveckling och forskning inom vården hade skett i Skövde? 
Hur hade Skövde utvecklats om inte kommunpolitikerna för ca 30 år sedan beslutat att bygga Östra Leden, vilket lett till att tung trafik flyttats ut från tätorten och nya områden kunnat etableras. Hade Stallsikens handelsområde ens kunnat bli verklighet om inte kloka beslut fattats för ca 30 år sedan?  
Just nu så pågår ett arbete med att ta fram en ny översiktplan (ÖP) för Skövde kommun. Den nya ÖP kommer förmodligen vara den viktigaste frågan under mandatperioden, för här lägger vi ribban för Skövde och Skaraborgs utveckling under lång tid framöver. Mod och förmåga att tänka betydligt längre än 4-åriga mandatperioder anser jag vara en viktig egenskap som politiker. 

Ha en bra dag
/Leif  

När A var här på besök åkte tog vi cab:en och körde till Hjo,
ett av mina smultronställen i Skaraborg

Om Du åker dit så rekommenderar jag dig att ta en glass på:

Moster Elin´s

De har massor att välja mellan! Både jag och A tog Elins Jumbo:

Elins Jumbo

Jag kan säga såhär: garantin gällde!! :P

Sen strosade vi runt... Hjo är makalöst vackert under sommaren!

Badhytterna var på plats!Ja Hjo är en riktig sommaridyll!~Titti

Zorro växer så det knakar!

När jag var hos uppfödaren första gången för att välja valp var Zorro fem veckor gammal och då hade han ett litet rött halsband av garnNär vi hämtade upp honom en månad senare hade han ett litet valphalsband
(också det med lite rött i)Nu har han fått ett nytt halsband som han bör kunna ha några månader iaf.. Det fanns inget rött, men nästa gång lär det nog bli det!På en vecka har han gått upp ett kilo!!10 veckor och 10 kilo, det går fort!!

~Titti

I och med att Zorro är så liten och behöver lugn och ro och utforska världen lite "pö om pö" så har vi bestämt oss för att hålla oss i hemmakrokarna. En av fördelarna med det är att vi får många som kommer och besöker oss, nu när vi inte kommer till dem. De senaste dagarna har vi haft besök av A från Stockholm, det har varit mycket trevligt.

I måndags gick hon och jag och tog oss en thaimassage, såå skönt och välbehövligt! Då passade jag även på att testa "doktorsfiskarna" - har du provat dem? Så coolt!

Fiskarna äter sig mätta på mina fötter...

Fiskarna äter upp döda hudceller, förhårdnare med mera, de gör alltså samma jobb som en fotfil
fast mycket skönare och effektivare! Jösses vad det kittlade!
Men jag gillade det och gör gärna om det igen :)

~Titti

Med intresse följer jag medias rapportering kring händelseförloppen i världsekonomin. I Europa är det Grekland, Italien, Irland och Portugal som alla brottas med stora ekonomiska bekymmer, dessa länder har en statsskuld som överstiger BNP med 100 procent. I Greklands fall hela 157,7 procent. Hade inte EU och Eurosamarbetet funnits hade dessa länder stått på ruinens brant och politikerna hade tvingats att ta till smärtsamma, nödvändiga och tuffa åstramningsprogram som förr eller senare alltid drabbar medborgarna. Istället för att sopa tillräckligt framför egen dörr så är hoppet att övriga länder i Eurosamarbetet ska fortsätta att ställa upp, frågan är bara hur länge Europas starkaste ekonomi,Tyskland kommer att göra det? 

Jag tror på ett fördjupat Europasamarbete, för att hantera de stora utmaningarna i världen och i Europa. Därför är jag  också förespråkare till att också Sverige en dag ska ansluta sig till den europeiska valutan Euron. Men ska det stora och nödvändiga fredsprojektet EU fortsätta att utvecklas så måste dock politikerna gå samman i de ekonomiskt krisande länderna och ta sitt ansvar och vidta nödvändiga åtgärder precis som Sverige fick göra under den ekonomiska saneringen på 90-talet.

I USA är statskassan på väg att tömmas helt och hela världen följer det politiska spelet som pågår. Under den förra presidenten George W Bush så fördubblades statsskulden från 5800 miljarder dollar till 10000 miljarder dollar och den utvecklingen har fortsatt under president Barack Obama för att nu uppgå till ofattbara dryga 14000 miljarder dollar. Därmed har USAs slagit i det lånetak som USAs kongress beslutat om. Just nu spelar de Amerikanska Repuplikanerna och Demokraterna ett högt spel som kan komma att slå minst lika hårt i världsekonomin som den senaste finanskrisen. Vi minns hur hjulen snurrade på som aldrig förr och under bara några veckor hösten 2008 så slog det tvärstopp i företagens orderböcker. 

Jag hoppas att vi slipper uppleva något liknande pånytt. Då i början av 2009 tvingades vi kommunpolitiker i Skövde att dra hårt i nödbromsen, med facit i hand konstaterar jag att tack vare det så klarade vår kommun sig bättre än andra kommuner ur den förra ekonomiska finanskrisen. De amerikanska politikernas förmåga att komma överens om nödvändiga sparpaket och inkomstförstärkande åtgärder de närmsta dagarna kommer att påverka vår kommun och hur mycket vi kan gasa och behöver bromsa i Skövde.

Tankar från min sommarledighet
/Leif

Den här lille krabaten har varit ett hett samtalsämne för mina syskonbarn en tid nu.
Innan vi hämtat hem honom ville de veta vad han skulle heta. Jag berättade att vi inte bestämt det än men att hans ras heter Dobermann, varpå den ena utbrister:
- Jaa! jättebra namn - Doggeman!!Hon tycker fortfarande att Doggeman är ett bra namn men har även accepterat namnet Zorro
Och det var stor lycka när de nu skulle övernatta hos oss
och hon äntligen fick ha honom i sitt knä ;)För Zorros del innebar dessa dagar ännu fler nya upplevelser och ljud.
Till tjejernas glädje tog vi fram studsmattan......och jag kan lova att Zorro tyckte det var en riktigt mysko grej!


- Hur kom du upp dit?!

Att få leka med Zorro vad något den här lilla tjejen verkligen hade sett fram emot!De hade köpt med sig en leksak till honom, så nu har han fem leksaker!Det är häftigt att se hur den lille valpen verkligen verkar lyssna på sin nya lekkamratDet har varit mycket spring och lek under dessa dagar!
Barnen har nog inte varit många meter från valpen dessa dagar, och det hade Zorro ingenting att invända emot nu fick han ju till och med sitta i knät i soffan och titta på film! ;)Jag vet inte om det var i längtan efter att åter få leka med Zorro eller om det var nya ljud eller vad det var men barnen vaknade tidigt så många timmars sömn har det inte blivit (lägg därtill att vi går ut med valpen ett par gånger per natt)... Men det finns ju fördelar också:

Som att hoppa studsmatta i gryningen med pyjamas på! ;)Jag avslutar med den här bilden för jag tycker den är så vacker :)Jag passade såklart på att tala om att de måste komma tillbaka snart
så att Zorro inte glömmer dem! ;)

~Titti

100media_imag032 (MMS)

Det har visat sig att vi har en liten soldyrkare till hund! Men jag förstår honom - det är såå skönt att solen äntligen skiner :) ~Titti

Vi tänker på våra bröder och systrar i vårt grannland Norge

För den som har missat inläggen om Bröllopet i Piteå kommer här alla länkar
- bara för dig att klicka dig fram!

Första inlägget: Bröllop i Norrland

Andra inlägget: Nu finns det ännu en Johansson!

Tredje inlägget: Bröllopslekar

Fjärde inlägget: Bröllopsfesten

"Bonusmaterial": Brudens frisyr


Nu önskar jag bruden och hela hennes Johanssonska familj ett underbart äktenskap
   ♥         ♥  
  ♥         ♥         ♥
♥ med mycket kärlek
  ♥                     ♥
   ♥         ♥
   ♥


~Titti

100media_imag031 (MMS)

~Titti~ Nu har vi tagit de första spadtagen till hundgården. Zorro tittar nyfiken på :) ~Titti

Det är med bestörtning man följer medias bevakning efter det ohyggliga terrordådet i Norge. Dödskjutningarna gjordes mot  ungdomar som valt att engagera sig politiskt för att bygga ett bättre samhälle. Det finns inte ord för att beskriva detta. 
När nyheten lades ut om bilbomben i regeringskvarteret så gick tankarna först till personer som finns i den norska regeringens kansli och stab och som jag lärde känna under mina år som LRF Ungdomens ordförande. Såvitt jag vet via facebook så är de utom fara.
Gårdagens norska tragedi  gör att vi som tror på fred och frihet, en öppen värld med demokrati och mänskliga rättigheter, aldrig får ge upp utan varje dag fortsätta att kämpa för en bättre värld att leva och bo i.

Vi tänker på er kära systrar och bröder i Norge
/Leif
Igår presenterades de tre kandidaterna att leda Centerpartiet. Det är tre spännande kandidater, där jag gör bedömningen att Annie Johansson är den av de tre som är bäst på att leda och förnya Centerpartiet. Hon har dessutom i två riksdagsval visat att en stark sida hos henne är att vinna väljarnas förtroende. I senaste valet fick Annie nära 5000 personröster. 

Idag på morgonen så satt alla tre kandidaterna i morgonsoffan, här nedan kan du se på inslaget. 

(tryck på Play)
Igår intervjuades jag och Carola Svensson i Broddetorp av Sveriges Radio Skaraborg. Sändningsarkivet ligger i 30 minuters pass, spola fram till16.13 för att lyssna till det inslaget klicka här.  

Du kan även läsa mer och lyssna till de tre kandidaterna var för sig om du klickar här

Om du vill läsa mer om hur Annie vill leda Centerpartiet kan du gå in på Annies blogg

/Leif

20110722481 (MMS)

Igår kväll klippte jag gräset här. Idag har vi fått en helt egen liten damm. Säg bara inget till skattemyndigheten, för enligt fastighetstaxeringen så bor vi inte strandnära ;) /Leif

Jösses vilket oväder det var inatt! Svt rapporterar om 30 000 åsknedslag...Det är lite läskigt :s

När jag bodde i ute i öknen i Arizone (för en massa år sedan) var det däremot inte otäckt alls. Där är det väldigt vanligt med "lightnings", men då blixtrar det bara uppe i himlen det är inga nedslag och det är otroligt vackert!!Önskar Dig en trevlig fredag :)

~Titti

Ja för det är många barn som vill komma och hälsa på lille Zorro
och det är vi ju glada för såklart!Fast två av tjejerna blev lite förvånade när de såg honom
- Oj vad stor han är!
Ja det är ju inte en liiten valp precis... Men väldigt gosig!!Det var riktigt glada tjejer som hade läääängtat efter att få rå om Zorro :)

         

Och sedan var det en lite mindre tjej (som Zorro först tyckte var lite läskig för hon gav ifrån sig helt nya ljud ;) ) och hon gillade valpen så mycket att det riktigt "spritte" i kroppen, hon strålade som en minisol!Vet inte riktigt vad hon tror det är för figur? Zorros leksaker gillade hon iaf och hon undersökte dem på samma sätt som honom - med munnen!De är goa att hålla i - båda två!

         

~Titti

På Dagens Nyheters Debattsida är vi idag elva stycken kommun-, landsting- och riksdagsföreträdare som öppet tar ställning för Annie Johansson som Centerpartiets nya ledare. Detta gör vi samtidigt som valberedningen senare idag kommer presentera vilka personer som tackat ja till att kandidera i en öppen demokratisk process inför partistämman i september.
Vi som är författare och undertecknare av debattartikeln tycker det är oerhört viktigt att valet av en ny centerledare kopplas till vilken politik som kandidaten står för. För oss är det viktigt att den frihetliga kompass Centerpartiet vann väljarnas förtroende på i valet 2006 är den som ska stå högt på agendan med en ny ledare. Här finns ett tomrum i svensk politik och det återknyter också mycket starkt till Centerpartiets rötter.

Citat ur debattartikeln:
"Den frihetliga vägen för Centerpartiet är oåterkallelig. Den fyller ett idémässigt tomrum i den svenska debatten och den återknyter starkt till partiets rötter, där landsbygdens folk vände sig mot överheten och övertron på statliga lösningar. Dessa idéer är åter nyckeln till utveckling i hela landet; det är genom färre hinder för företagsamheten, genom större öppenhet mot omvärlden och genom ökad tilltro till individers och frivilliga gemenskapers förmåga som verkligt hållbar utveckling kan åstadkommas. Visst kan bidrag av olika slag vara till hjälp, men utveckling kan bara människorna själva åstadkomma, genom företagsamhet, samarbete och initiativkraft."

Debattartikeln i sin helhet kan du läsa här

På facebook har det skapats en grupp där du också kan uttrycka ditt stöd för Annie du når den genom att klicka här

Ha en bra dag
/Leif 


En av de viktigaste perioderna vad det gäller den sociala träningen är när valpen är mellan
8 - 12 veckor. De upplevelser och erfarenheter han få nu har stor (ev. avgörande) bestydelse för hans känslor över olika saker som vuxen valp. Därför är det jätteviktigt att han får uppleva mycket nu, i lugn takt med fokusering på goda erfarenheter. Detta vad det gäller andra människor, barn, trafik, olika ljud i hemmet etc..

Och det är många som vill komma och hälsa på lille Zorro!

De kommer till och med ända från Luleå :)Vi vill i synnerhet att han ska tycka om barn och då har vi turen att ha en riktigt hundvan liten tjejkompis i vår närhet:E är väldigt duktig med hundar, leker bra men kan också säga ifrån när han nafsar för mycket. Hon hade köpt med sig en ny leksak, så nu har han fyra stycken! Och han som inte hunnit vara här en vecka än.. Jaja vi får se hur många han har på sin ettårsdag? ;)Zorro tycker att besöken är roliga och han gillar att gosa med alla!

Hoppas att han kommer tycka det om de besöken som väntar också.. :)

~Titti

20110720480 (MMS)

-Leif- Rikligt bärår. Jordgubbar blev det i stora mängd i år, samma är det med klarbären, träden på gården är överfyllda av dessa goda bär. Det brukar hända sisådär med 3 till 4 års mellanrum. I morses konstaterade jag att plommonträdet behöver stöttor för det väntar långt mer plommon om några veckor än vad vi fått senaste åren och som vanligt är vinbärsbuskarna fyllda med röda och svarta läckerheter :) I morgon kommer Centerpartiets valberedning att presentera de kandidater som tackat ja att kandidera som ny partiordförande. Alla kandidater kommer med största sannolikhet ha bokstaven A som initial i sitt tilltalsnamn. Sedan återstår att se om det är tre eller kanske fyra A:n som kommer presenteras. Trevlig dag / Leif

Här har ni vår lille nya familjemedlem

♥   Zorro   ♥

Älskade lille Zorro!
(Kolla in de stora tassarna - såå gosiga!)

Nu har han varit hos oss i snart en vecka, tiden går så fort!

Han äter bra......och han sover bra, både inne och ibland även uteFast min nattsömn har inte precis blivit bättre... Zorro vaknar för att gå ut och kissa 2-4 gånger per natt. Han sover på dagen men inte jag... Trött? Ja! Men det är helt klart värt det :)

Han gillar inte när det regnar och han tycker det är läskigt att gå i vått gräs, då lyfter han sina stora labbar jättehögt och frustar när han klampar fram! Fast efteråt torkar vi tassarna
och lilla magen torr och det gillar han!Här hemma på gården får han både springa fritt och gå i koppel
- gissa vilket han gillar mest?

Springa fritt med Husse är kuuul!          Vad är det för mening med att ha det här snöret egentligen...?

Vi har även gjort en liten provisorisk hundgård av kompostgaller. Vi försöker få honom att vara i den utan att gnälla. Just nu är det 10 sekunder som gäller, klarar han det får han en liten mumsbit (en torrfoder). Så vi har en bit kvar innan han kan lämnas ensam en liten stund...Men förtroende har han för oss, här ligger han totalt avslappnad på rygg i mitt knä

Mysstund!
("Varannan vatten" för mig handlar nog mest om att dricka annat än kaffe
- kaffekoppen är min ständige följeslagare som ni kan se på denna bild)

Den här lille krabaten har redan tre leksaker - en bortskämd liten puppy!Men det visste vi ju att han skulle bli ♥

~Titti

Bröllopsfesten var fantastiskt rolig och sådär lättsam och skön som man bara kan hoppas på :)

Festen i sig startade genom att vi släppte upp ballonger i partytältets takBruden hade låtit sig inspireras under en längre tid för att få till det som de ville och jag kan lova dig att allt var riktigt genomtänkt och personligt! Det fanns många fina detaljer, bland annat bordsplaceringskorten:Många vackra och rörande tal hölls under kvällen, vilka lovord Brudparet fick - och kärlek i överflöd! Imponerande nog stod 12-åriga Alexandra för det känslosammaste och roligaste
- helt suveränt och inte ett öga var torrt!!Efter utsökt festmåltid, serverades tårtan, mycket vacker men framför allt mycket god! :PDärefter blev det bröllopsdans ♥Och därefter tog dansen fart på allvar! Alla stuffade - gammal som ung - här på bilden ser ni brudgummens morfar morfar 87 år som vid ett tillfälle när vi "unga" satte oss ned och vilade en stund snabbt kom fram och sa åt oss att "upp och dansa igen!" och då vågade vi ju inget annat
så vi dansade natten lång... ;)Att vara i Norrland den här tiden på året är underbart! Midnattssolen gör att man tappar uppfattning om tiden (vilket kan vara till fördel vid en bröllopsfest) och allt blir så makalöst vackert - jag älskar verkligen Norrland under sommaren :)Som man kan förvänta sig bjuder en bröllopsfest i Norrland även på bastubad
och svalkande dopp i havet!

Även om alla inte deltog ;)

~Titti


Under rubriken "Nyckelstråket" bjöd Handelskammaren i Mälardalen in till ett viktigt seminarium under Almedalsveckan om Västra Stambanan betydelse för gods norrifrån till Göteborgs hamn och som nyckelförbindelsen för persontrafik mellan Stockholm och Göteborg. Nyckelstråket

Sedan länge kantas Västra Stambanan av stora omfattande kapacitetsproblem och ett stort eftersatt underhållsbehov.

        

     

Panelen var rörande överens om att det är problem, men problemet är bristen på pengar, trots att nuvarande regeringen gör mycket stora infrastruktursatsningar så lider järnvägen av ett sedan länge eftersatt underhåll. 
Den medverkande panelen: Per Bondemark SSAB, Mats Holmberg ABB, Sten Bergheden Trafikutskottet, Irén Liljegren Ordf regionförbundet Örebro Län, Lena Erixon Ställföreträdande generaldirektör Trafikverket och undertecknad i egenskap av ordförande för Västra Stambanegruppen.
Kartan visar de stora tillväxtregionerna och Västra Stambanans betydelse.

På sträckan Alingsås-Göteborg är kapacitetstaket nått sedan länge, och på sträckan Skövde-Alingsås tangeras gränsen för vad stambanan klarar i trafik. Trafikverket har fått regeringens uppdrag att snabbutreda åtgärder för att öka kapaciteten på framförallt sträckan Skövde-Göteborg. Med smärre tidtabellsjusteringar, förlängda perronger, tåg med så kallade skip stop dvs man låter inte tåget stanna på alla stationer och sänkt hastighet så skulle punktligheten kunna förbättras något. 
 Men det är inte färre stopp vi önskar, det är snarare fler och fler tåg som kan sammanbinda Skövde arbetsmarknadsregion med Göteborgsregionen. Ska dessutom godstrafiken kunna öka så måste det till investeringar i ytterligare spår och det måste gå snabbt. 


Ett stort problem är på vilket sätt staten finansierar stora och viktiga infrastruktursatsningar. Investeringar tas över den årliga resultatbudgeten, ett system som alla regeringar försvarat oavsett färg. Skulle det varit principen även när stambanorna byggdes så hade de förmodligen ännu inte varit byggda.
En viktig förutsättning för att kunna anlägga ytterligare spår efter stambanans nuvarande sträckning är att det finns möjlighet till det i kommunernas översiktplaner. Detta har Centerpartiet i Skövde tagit med i vårt yttrande över Skövde kommuns förslag till ny översiktsplan. En fråga som C kommer driva under den fortsatta processen med ÖP i Skövde. Under hösten tänker jag lyfta frågan med övriga kommuner i Stambanegruppen hur deras översiktplaner möjliggör en utökning med ytterligare spår. 
  
              

Stefan Gustavsson från Västsvenska Handelskammaren och Christina Hedberg VD Handelskammaren i Mälardalen avslutade seminariet och konstaterade att det behövs mer samverkan mellan alla aktörer efter hela Västra Stambanan, något som jag själv också vill understryka. Kanske finns en möjlighet att utöka Västra Stambanegruppen (idag ingår kommunerna efter stambanan i Västra Götaland) till att omfatta alla kommuner efter stambanan, jag tror det i varje fall är önskvärt och värt ett försök. Kraftsamling för tillväxt och utveckling måste vara ledordet för nyckelstråket!
/Leif

Jag älskar lekar, vare sig det är på midsommar eller på bröllop!

Det här bröllopet innehöll många lekar, familjekamper, hemliga uppdrag med mera :)

Under tiden som Brudparet åkte iväg en sväng fick vi gäster mingla, skriva i gästboken och som bilden visar måla på en tavla som Brudparet sedan kommer hänga upp i sitt hem (eller?)...

Här målar jag, tillsammans med vännerna från Söder bl.a. en hästsko - för tur!
Och en fisk - för "simma lugnt" och för att ett minne som en guldfisk ibland kan vara bra
;)
Här kommer bilder på två av lekarna

En gren i Familjekampen (Persson vs Johansson) var balans, det gällde att stå på ett ben och lyckas lyfta upp papperspåsen med munnen......allterftersom klipptes påsen ner och det blev svårare och svårare!
Jag och goa´vännen från Söder höll i en av lekarna för BrudparetBruden blev först med att få på sig en ögonbindel coh sedan ställde 8 killar (inklusive brudgummen) upp sig på rad med bara fötter. Brudens uppgift blev nu att leta och känna sig fram till sin nyblivne mans!

Luden tå efter luden tå...

Bruden hade lite svårigheter att välja mellan två av männen...Sedan var det Brudgummens tur att hitta sin Fru, genom att klämma på damernas vader...Men av någon anledning verkade han mest intresserad av knäna?! ;)Efteråt fick de kyssa den person de valt ut till sin respektive! Men det blev aldrig någon otrevlig överraskning för dem när ögonbindeln väl åkte av!Det är roligt att leka, det blir man aldrig för gammal för :D

~Titti

Här kommer ett "mellaninlägg" mellan de fyra bröllopsinläggen...

Jag tyckte att brudens frisyr var så snygg så det behövdes helt enkelt ett extra inlägg!En snygg brudfrisyrfrisyr med kort hår...

         

Kort och gott: en snygg brud!

:)

~Titti

Det sista vi såg innan vi lämnade uppfödaren var en liten hög med trötta valpar
som gosade in sig i varandra :)Hemfärd! Nu hoppas vi att valpen inte blir åksjuk...Vår gps visade en väg vi inte tagit förut, den innebar en färjefärd...Men inte brydde sig valpen om det?
Med mina fötter som huvudkudde sov han bilfärden (och färjan) igenom!
Jag hade räknat med att vi skulle få stanna sisådär var 20:e minut för att han skulle rastas...Men icke! Vi fick väcka honom när vi kom hem, flera timmar senare!!
Verkar vara en bilglad vovve vi införskaffat - bra det! :)


Första nätterna har också gått bra, han sover i sin hundbädd
med en filt som luktar från mamman och syskonen.Visst får vi gå ut flera gånger per natt, men duktig är han
så det här kommer nog att gå bra!

~Titti

På måndag fyller en av av de största om inte den största frihetskämpen i världen, Nelson Mandela 93 år. Hans och ANCs (African National Congress) långa kamp för mänskliga fri och rättigheter för den svarta befolkningen, blev till slut det definitiva slutet på Apartheidregimernas grymheter på den Afrikanska kontinenten. Detta uppmärksammas bland annat i Expressen där du kan läsa mer om den stora legenden.
ANC demokratikamp i Sydafrika engagerade många i hela världen. I Sverige stöttade bland annat (CUF) Centerpartiets Ungdomsförbund ANC på 80-talet.  Det skedde genom volontärarbete, vi plockade tomater, rensade lök, samlade in lantbruksplats som vi sålde vidare och pengarna vi fick gick till ANCs frihetskamp. Politiskt krävde CUF bojkott av Shell för sitt stöd till den Sydafrikanska vita regimen. 
Idag saknar jag det stora breda internationella engagemang för mänskliga fri och rättigheter som fanns fram till slutet av 80-talet. Trots att globaliseringen inte minst via media har nått in i var familjs TV-rum och vi reser som aldrig tidigare så har vi främjat oss allt mer från de frågor som Nelson Mandela mer än någon annan står för. Rätten att få yttrycka sin uppfattning, lika lagar oavsett vilken hudfärg du råkar ha, rättigheten för alla att kunna bli folkvalda. 
Bara någon flygtimma från oss är det ingen självklarhet att få uttrycka sin uppfattning, jag tänker på diktaturen i Vitryssland, eller att man i Ryssland förtrycks och stämplas om man har en avvikande sexuell läggning. I Nordkorea förtrycks människor av en kommunistdiktatur och i Kina tillåter inte regimen oliktänkande. Men var finns det internationella engagemanget?  
Låt oss i varje fall skänka en tanke åt demokrati och mänskliga fri och rättigheter, det är ingen självklarhet att leva i demokrati, den måste vinnas av varje generation och det angår oss alla. Utan det stora internationella engagemanget för Sydafrikanernas frihetskamp så är det inte givet att ANC hade lyckats. Hur hade då världen sett ut idag? Något som kan vara värt att ägna en tanke åt i hängmattan denna vackra sommardag.

Ha en skön lördag/
Leif

Ja i onsdags hämtade vi hem valpen :)

Hos uppfödaren var det full rulle vill jag lova!Vår lille valp var faktiskt den första till att möta mig
- ett kärt återseende!De tio valparna öste på liksom sist...         

         

Det var första gångne som Leif träffade honom
(men jag har tvingat honom att titta på måånga kort! ;) )
han tyckte att jag gjorde ett bra val av valp för en månad sedan!
(Då var valpen bara fem veckor gammal)Katten på gården, som har haft ett tumult de senaste två månaderna med
10 busiga valpar lär inte sakna honom...

Valpen är nyfiken på katten...

Men det finns ju katter på Västgötskaslätten också! ;)
~Titti

20110715476 (MMS)

-Leif- Sallad och ärttjuvarna är identifierade :) Under tiden som vi varit borta har rådjuren blivit allt morskare. Innan vi åkte smaskade dom på penseerna i trädgården. Nu går de med bestämda steg till trädgårdslandet och tar för sig av sallad och ärtor. Tidigare idag så var de där när jag rastade valpen som inte förstod någonting. Annat kommer det säkert att vara till nästa år. Ett par arbetstimmar blev det på kommunen under eftermiddagen, trots att det mesta av posten kommer på mail så var postfacket välfyllt. Jag fick en fråga om det inte är ett påhäng att dagligen kolla mailen trots ledighet, för mig som innan jag blev kommunalråd alltid varit van med några timmars djurskötsel på morgon och kväll så ser jag inte mailen som ett påhäng. Jag tror att allt handlar om vilket förhållningssätt man väljer att ha. Nu väntar en skön helg hemma, vem vet kanske blir det lite avkopplande målning och trädgårdsarbete under helgen. När Jennie och Anders gifte sig så gav jag dom några ord på vägen från "Klokboken" bland annat: "Njut av livet- det går inte i repris" . Det hoppas jag att också du kommer att göra :) /Leif

Ja för Jennie tog sin mans efternamn - Johansson :)

Som jag berättade i första inlägget så hade Leif fått äran att förätta vigselnHär blir JP & AJ Familjen Johansson

Familjen Johansson

Sonen och hans kusiner var brudnäbbar, här är två av demOm en brudnäbb är lite "näbbig" kan det hända att han får tillsägelse av en annan "näbb"! ;)Brudparets kärlek lyste igenom oavsett var man stodSå är de nu Man & Fru!Efter vackra sånger var det så dags för utgång, Lilleman hade nog velat ha en längre ceremoni?

         

Sen hurrade vi för brudparet, önska dem lycka till och blåste sopbubblor...Sen åkte Brudparet iväg ett tag och vi gäster fick mingla :)Om du vill veta mer om bröllopet, gå in på Jennies blogg


Tredje och sista inlägget från bröllopet kommer snart...

~Titti

Vi hade en mysig helg med bröllop uppe i Piteå...
inkluderandat en icke mysig tid på bilverkstaden pga. trasigt hjullager
Så vi blev kvar ett dygn längre än planerat :(

Fördelen med det var att vi fick tillbringa lite extra kvalitetstid med brudparet......och Lilleman...och jag smakade Pitepalt!

Pitepalt


Till slut åkte vi söderut och stannade på en camping i närheten av Härnösand

Campingen låg fantastiskt vackert med utsikt över ÅngermanälvenFrukost med sjöutsikt? Ja tack!Tanken var att Leif skulle visa mig Höga kusten då jag aldrig varit där...... det gjorde han fövisso också, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss: det blev värsta ovädret med översvämningar, åska och hagel som var flera centimeter stora!!

Men vi tog oss runt iaf och det var makalöst vackert!!Och solen finns ju alltid där bakom molnen! :)

Efter Höga kusten hade vi egenltigen fler planer men vi ville inte vänta längre
innan vi hämtade vår valp så vi åkte raka vägen till uppfödaren istället!

Det berättar jag mer om imorgon...

~Titti

Vi lämnade Skövde den första Juli, lite tidigare än vad som var tänkt för det fanns inga bilplatser kvar på färjan till Gotland. Först hade jag en intensiv och rolig Almedalsvecka, med seminarier, nätverksbyggande, krönikor hem till lokaltidningen, mingel och allt som hör politikerveckan till. Därefter körde vi direkt som ni sett av bloggen till Piteå för att vara på Anders och Jennies bröllop och dessutom äran att vara vigselförrättare gjorde det extra stort. Sedan fick vi på grund av hjullagerbyte en extra natt kvar i Piteå innan vi stannade till två nätter vid Höga Kusten och bara njöt av den storslagna naturen. På köpet fick vi dessutom vara med om det omskrivna hagel- och åskovädret i tisdags. Jag har aldrig tidigare upplevt något liknande, när vi körde hemåt på onsdagen låg det fortfarande kvar högar av hagel i vägdikena efter   E4:an. 
Resan hem med vår nya lilla familjemedlem blev en enkel match, jämfört med vad vi båda befarat, något som du kommer få se mer av på bloggen av Titti.
Väl hemma så är det bara att konstatera att livet går på som vanligt så väl i närmsta omgivningen som i Skövde och den politiska världen. Gräset har hunnit bli riktigt långt, husvakterna har skött vattningen av blommor och växthus med den äran, rådjuren har vågat sig ännu längre in i trädgårdslandet medan vi varit borta. Insändarsidorna är trots sommaren välfyllda och jag har ägnat dagen att läsa dom och också besvara en av dem. Fast det mesta av första dagen hemma har så förstås kretsat kring vår lilla valp.  
I morgon ska jag åka in till kommunkontoret, gå igenom lösposten, stämma av lite frågor med tjänstemän som håller ställningarna. Därefter komer jag hålla ställningarna hemifrån under några veckor, ladda inför en "het" politisk höst och vinter. Mycket är på G i kommunen och dessutom ska Centerpartiet välja en ny partiledare i slutet av september, om jag får bestämma är valet enkelt, Annie Johansson är min favorit. Hon har dessutom visat att hon har mod, kraft och ett ledarskap som jag tror Centerpartiet behöver för att möta väljarna 2014.

God kväll
/Leif som numera kan titulera sig lycklig husse :)    

Som vanligt blir det en hel del bilder när jag står bakom kameran, så även denna gång!
Jag kommer därför dela upp bilderna från bröllopet i fyra inlägg - det här är det första :)


Eftersom Leif hade fått den äran att vara vigselförättare var vi bland de första på bröllopsplatsen, ute vid vattnet på en ö vid Piteås kust - en mycket vacker plats!

Här visar Caroline i bröllopsteamet runt Leif och ger de sista detaljernaPå plats fanns även skriftlig vägvisning ;)I ett stort partytält var det dukat till fest!

         Yngsta gästen - Juni 11 dagar!Näst yngst var brudparets son :)

         

Fler bilder kommer inom kort!
~Titti

Nu är han äntligen här hos oss ♥

Just nu försöker vi underhålla den lille krabaten så gott det går,
här leker han med sitt däckJag återkommer med fler bilder!

~Titti

Idag är dagen D! Vi ska hämta hem vår lille valp!

Starkars liten han har inte en aning om vad som väntar honom!
Tänk att få lämna sitt trygga hem, sin snälla mamma och nio (!) busiga syskon

Mysig sovstund för de tio små valparna

Han är van att gosa ned sig bland sina syskon...... i en hel hög med gosiga nosar!Ja han kommer nog att känna sig lite ensam och ynklig utan sin hundfamilj.
Men jag hoppas att han kommer tycka om sin nya tvåbenta familj
- för vi kommer göra allt vi kan för att han ska trivas :)

~Titti

100media_imag029 (MMS)

Ja vi fick stanna en stund vid Höga kusten bron då det haglade som bara den och haglen var stoora! Men vi klarade oss utan sten- (läs hagel-) skott :s Men efter ett tag kunde vi börja vår tur i de otroligt vackra omgivningarna! Vi tog "the scenic wiew" och njöt av utsikten, stannade till på sen lunch vid Högbonden, mysigt som bara den. Härnäst blir det grillkväll :) ~Titti

20110712465 (MMS)

På vår resa hem från Piteå så gör vi två nätters stopp vid Höga Kusten. Nu ska vi njuta naturen innan vi i morgon ska hämta upp vår nya lilla familjemedlem. /Leif

100media_imag029 (MMS)

-Leif- Byte av hjullager i Piteå. Efter ett stort antal samtal till diverse verkstäder så fick vi komma till hos RS Bil o Maskinservice i Norrfjärden norr om Piteå. En nystartad företagare som visade sig vara en riktig entreprenör med många järn i elden! Förutom att laga bilen blev det en trevlig stund och trevliga samtal om politik, företagandes villkor, familj och mycket annat - en serviceminded företagare jag varmt rekommenderar! Så ett dygn senare än planerar påbörjar vi nu vår färd söderut :) /Leif

Många (vackra) bilder att gå igenom från bröllopet :)

Bjuder på en liten peek på bruden!

Fru Johansson

Fina fina Fru Johansson!!

~Titti

Är fortfarande i Piteå, ska gå igenom alla bröllopsbilder, sen lägger jag upp några här på bloggen :)

Nu kommer det sista "dagsinlägget" som hade kommit bort under 3G-fallet


Torsdag morgon lyssnade jag och Leif till seminariumet
"Vad är orsaken till ökad ohälsa bland barn?"

Vad är orsaken till ökad ohälsa bland barn?

Riktigt bra! Och bra paneldiskussion efteråt!

Vad är orsaken till ökad ohälsa bland barn?

Senare gick jag bort till Kulturrådet för deras seminarie om
"Lek och Kultur - livsavgörande för mäniskan?"Såå bra! Jag vill aldrig sluta leka! :)


Sen på kvällen gick vi som de flesta andra ner till ankdammenOch lyssnade till Maud Olofssons tal på Centerpartiets dag

Maud Olofsson håller tal på Centerpartiets dag, Almedalsveckan 2011

Eftersom vi åkte vidare till norrland i fredags ionnebar det att vi missade partiledartalen för Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

~Titti

Uppfödaren skickade en ny bild på vår lille valpSöt på varje bild :)

~Titti

Nu är det bara några timmar kvar, till Fina Fröken Persson...blir Fina Fru Johansson :)

~Titti

Det var problem med 3G-nätet under onsdagen och torsdagen så några av inläggen publicerades inte som det var tänkt, så nu kommer de i efterskott!

Onsdagsmorgonen inledde vi med seminariumet "Borde Carl Bildt sluttra twittra?"

Bör Carl Bildt sluta twittra?

Medverkade gjorde bland annat Maria Abrahamsson och Gudrun SchymanDet blev en intressant diskussion som speglades på många olika sätt.
I slutet var dock hela panel enig om att Carl ska fortsätta twittra! ;)

Onsdagen var Folkpartiets dag och Jan Björklund höll tal från stora scenen

Jan Björklund håller tal, Alemdalsveckan 2011

Senare på kvällen blev vi varse om att det var stor fotbollsmatch och vi lyckades tajma in den ...

         

... StorbildsTV på "första parkett" på en uteservering med kyrkomuren i bakgrunden- Riktigt trevligt! :)

~Titti

Nu har vi lämnat Gotland och Almedalsveckan för denna gång, men vi kommer ju tillbaka!

Till dess bjuder jag på några fina bilder från solens hem :)

Folket samlas innan partiledartalet


Många vackra solnedgångar har vi sett...
Vacker solnedgång

...jag tycker att det blir coola bilder om man tar "närbild" på dem!
Vackra kontraster!

Eller hur? :)

~Titti

20110708464 (MMS)

-Leif- En fantastisk Almedalsvecka är slut för vår del. Nu börjar bilfärden norrut mot Piteå. I morgon stundar bröllop, ska bli så kul att vara vigselförrättare åt en av Tittis bästa väninnor. /Leif

20110707463 (MMS)

-Leif- Maud gör sitt sista Almedalstal, solen har också kommit till Visby lagom till Centerpartiets dag. Som Maud sa när hon började sitt tal "det är inte konstigt Centerpartiet älskar landsbygden och Sverige utanför storstäderna" /Leif

20110707462 (MMS)

-Leif- Abir Al-Sahlani riksdagsledamot för Centerpartiet frågas ut på det säkerhetspolitiska torget om partiets syn på säkerhet, konflikter, fred, nato, FNs roll med mera. Hon gör som vanligt bra ifrån sig / Leif

20110707461 (MMS)

-Leif- Partiledarfavoriten Annie Johansson (C) grillas av Aftonbladet. /Leif

20110707460 (MMS)

-Leif- Matlandet Sverige satsar på unga ekokockar. Har just provsmakat smaksensationer hos unga ekokockar på i Visby. Det är en tävling arrangerad av jordbruksverket för framtidens matlagare i alla restaurangskolor i åk 2 i Sverige. 
Mycket trevligt inslag mellan seminarierna / Leif

Ja nu är det bara en vecka kvar tills vi hämtar hem vår lille valp!

På den här bilden är han 5 veckor gammal...Undrar hur mycket han har växt på en månad?

Längtar!!

~Titti

Såhär vackra är husfasaderna som de belyser med olika färger~Titti

Igår höll Försvarsmaktsråd Skaraborg (samrådsorgan mellan kommunerna Skövde, Karlsborg och Lidköping samt försvarsmaktens olika enheter i Skaraborg) ett välbesökt seminarium på Almedalen. Det var en fortsättning på det seminarium Skövde kommun arrangerade ifjol.

Länk till inlägget i fjol - Försvarsmaktens personalförsörjningVi diskuterade vad det innebär att många av de anställda soldaterna i framtiden inte bara kommer finnas på kaserngårdarna och i övningsverksamhet, utan också i stridssituationer i internationella insatser. 

Panelen
ÖB Sverker Göransson berömde Skövde och lyfte bildandet av Försvarsmaktsrådet som ett föredöme för samverkan mellan försvarsmakten och det civilia samhället.Jag själv konstaterade att i Skövde har försvarsmakten alltid haft en stor betydelse, för Skövdes politiska ledning är försvaret en näringsverksamhet likt andra verksamheter som finns etablerade i kommunen.Överste Peter Öberg deltog som utredare i Veteranfrågor och pekade på vikten av att hitta olika lokala lösningar i att bygga upp stödet kring soldaterna och dess familjer.Jörn Holmgren ordförande för Reservofficersförbundet lyfte också behovet av fristående veterancenter för att ha en stödjande organisation inför, under och efter utlandmission. Paloma Blanco fanns där som representant i interimstyrelsen för den relativt nya organisationen Svensk Soldat som ersätter det tidigare värnpliktsrådet.Moderator var Annika Nordgren Christensen från Newsmill.Vill du läsa mer om Försvarsmaktsråd Skaraborg kan du klicka härAlla deltagarna i panelen och de som kommit för att lyssna var mycket nöjda framkom det i det efterföljande eftersnacket.
Jag och övriga närvarande Skövdepolitiker kan nöjt konstatera att vi har satt Skövde och Skaraborg ordentligt på kartan när det gäller framgångsrik samverkan mellan försvarsmakten och det civila samhället.

Almedalshälsningar
/Leif

Under gårdagen medverkade ju Leif vid ett par seminarium och det kommer han berätta om
i senare inlägg (när han hinner).

Senare på eftermiddagen gick vi till hamnen och köpte glass.Det är tradition att gå till glasstället där man kan välja mellan 140 (!) olika smaker!Tisdagen var Vänsterpartiets dag och på kvällen höll Lars Ohly talDet var varmt och skönt väder på kvällen, men nu onsdag dag är det ganska kyligt :S

~Titti

Jag gick förbi ett smart cykelställ häromdagen som jag vill dela med mig av!

Smart cykelställ

Ett litet "grytlock" skyddar solen mot väme och väta

Ingen våt sadel här inte!

Perfekt! :)

~Titti

Sent omsider kommer här ett inlägg från måndagen - Moderaternas dag.

Måndag dag ägnade jag till att göra sådant som jag inte hann i fredags så jag var inget på byn.

Jag mötte upp Leif på kvällen för att lyssna på statsmininster Fredriks Reinfeldts tal...

Fredrik Rainfeldt håller tal på Moderaternas dag i Almedalen 2011

...och det var många med oss som gjorde det,,,...denna soliga härliga kväll!

              

:)

~Titti

100media_imag027 (MMS)

"Soldaten och samhället" var dagens första seminarium som Leif medverkade i. Det var en hel del som kommit för att lyssna till panelen och jag var en av dem :) Nu startar strax nästa seminarium om Västra stambanan, där Leif är en av de medverkande. Ett längre inlägg med fler bilder kommer senare! ~Titti

20110704454 (MMS)

-Leif- Biogas lockar många till LRFs seminarium. Deltar gör bland annat Annie Johansson och Gustaf Fridolin, LRFs nyvalda ordförande Helena Jonsson, representanter från bland annat e-on, wolkswagen. Ett problem panelen verkade rörande överens om är att mer långsiktighet i regeringens biogaspolitik är önskvärt. En skiljelinje blev tydlig mellan Annie och Gustaf när lantbrukets gödsel som biogassubstrat kom pä tal. Mp vill minska köttkonsumtionen, medan C vill ta tillvara den dubbla miljönyttan med rötning av gödsel och där C ser gårdsbaserad biogasproduktion som viktig för att öka tillgången på biogas. /Leif

Igår besökte vi Lummelundagrottorna. Leif har varit där tidigare men inte jag
så jag är glad att det äntligen blev av!


(De små bilderna blir större om du klickar på dem)

"År 1948 kom tre äventyrslystna och nyfikna pojkar till Lummelundagrottan. De undersökte först grottmynningen. De kröp sedan vidare in i grottans mörka, trånga och vattenfyllda gångar. Det ledde senare till upptäckten av grottans spännande inre delar..."

De tre pojkarna:
De tre pojkarna som upptäckte Lummalundagrottan

Vi började med att kolla in utställningen och få lite förkunskaper..

Diverse tidningsartiklar               Gruvarbetare

På plats fanns även ett aktivitetsspel, en klättervägg som gick ut på att nudda de röda lamporna när de blinkade. Vi provade det inte, men det såg kul ut!

Klättervägg          Aktivitetsspel

Game over!! :)

Aktivitetsspel med klättervägg

Sen tittade vi på en film om hur de tre pojkarna kom att upptäcka grottorna och hur de gick till väga, en helt otrolig berättelse! Filmen finns på deras hemsida, om du vill se den, klicka här !

Här börjar berättelsen, för det var genom denna öppning som pojkarna kravlade sig in...

Orginal

Men för den guidade turen fick vi besökare ta den lite mer tillrättalagda entrén! ;)

Lite kyligare klimat inne i grottorna..     Guidad tur     På väg in i grottan..

Den guidade turen tog oss 400 miljoner år tillbaka i tiden......vi fick se fossiler och vackra droppstensformationer.

         

den här formationen har pga. av sitt utseende fått namnet "Kinesiska muren"

Kinesiska muren - i Lummelundagrottan!

Efter grottvandringen gick vi en sväng utmed den vackra naturstigen :)

naturstigen vid Lummelundagrottorna

På kvällen lyssnade vi till Miljöpartiet som inledde Almedalsveckan 2011
(det var deras tur enligt "det rullande schemat")

Gustaf fridolin, språkrör i Miljöpartiet               Åsa Romson, språkrör i Miljöpartiet

Under tiden som vi stod där sjönk temperaturen och dimman tätnade..Cykelfärden hem senare på kvällen var riktigt kall!

På återseende :)
~Titti

20110703452 (MMS)

Miljöpartiets Gustaf Fridolin och Åsa Romson först ut av talarna på Almedalsveckan 2011. Gustaf Fridolin stakade delvis ut en ny politisk inriktning för partiet, mer öppenhet, mer globalisering och en ny skolpolitik som tar avstånd från den tidigare misslyckade Socialdemokratiska skolpolitiken. Det råder ingen tvekan om att MP distansierar sig allt mer från det havererade S, V och Mp samarbetet. Vad månne det bliva av detta till 2014? Trevlig kväll /Leif

20110703451 (MMS)

Besöker Lummelundagrottorna, Leif har varit här tidigare men det är första gången för mig. Svalt och skönt inne i grottan med 8 grader, men nu ska vi gå ut i ljuset igen och då blir det nog en glass i skuggan :)

Härligt att vara tillbaka på Gotland - solens hem  :)

Idag har vi lapat sol på Tofta strand och tagit det lugnt
(eller ja, Leif har läst rapporter men jag har bara slappat!)

Men nu ska ni få höra något som jag inte säger ofta:
- Det var nästan för kallt för att bada... :s

Alltså, det gjorde ont att stå i vattnet, så det var bara att kasta sig i och sen fort upp igen!
Det var 12 grader och det var inte alltför behagligt, men som vanligt:
det sköna är ju att komma upp och åter värmas av solens strålar!Nu ska vi cykla en sväng sen blir det grillning vid vattnet

Hoppas att Du också har en mysig lördagkväll!
~Titti

20110702450 (MMS)

-Leif- Förbereder veckans seminarie om nyckelstråket Västra stambanan. Miljön att läsa in de senaste rapporterna kan knappast vara bättre eller? Även dessa rapporter varav den ena är en specialsammanställning om läget inför tisdag visar att läget är akut. Bristande kapacitet och eftersatt underhåll får redan stora samhällsekonomiska konsekvenser och ta inte krafttag nu kommer det få konsekvenser för tillväxten . Fredrik Reinfeldt och Anders Borg måste våga str ompröva gamla förstelnade bugdetregler som säger att investeringar staten gör ska belasta resultatbudgeten direkt. Detta är ett orimligt system och jag har kritiserat detta tidigare. Skulle Sveriges företagare leva under samma budgetregelverk som staten skulle inga företagsinvesteringar göras om payoff tiden är längre än ett år! Orimligt, i höst kan herrar Reinfeldt och Borg skriva in sig i historiebeskrivningen genom att vara de första som höjer kapaciteten på Västra stambanan. Bygg ut den omgående med minst ytterligare ett spår helst två . Åtgärden kostar pengar men kommer betalas tillbaka många gånger genom ökad person- och godstrafik och företag som vet att det de producerar kommer fram i tid. 
/ Leif

I morses vaknade vi klockan 04:00 av att himmeln totalt öppnat sig och på mindre än en timma kom 25 mm regn. Denna vår och försommar har börjat med häftiga väderomslag. Är det en del av klimatförändringen eller är det bara naturliga fenomen?

I spåren av temperaturhöjningen på jorden så har vädret blivit mer extremt, däremot så är påverkan här uppe i norden inte så påtaglig som den är på många andra ställen i världen. Jag blir förvånad och också en smula arg varje gång jag hör personer som väljer att negligera klimat- och miljöfrågorna. Eller när jag hör någon säga att det spelar ingen roll vad jag gör.

Vi har alla ett ansvar att medverka till att vår moder jord kan lämnas vidare till kommande generationer och en viktig princip bör gå före andra nämligen, försiktighetsprincipen. När jag engagerade mig politiskt i Centerpartiets Ungdomsförbund i början av 80-talet var det miljö och energifrågorna som var den främsta anledningen. Då kallades vi för bakåtsträvare som pekade på miljöförstörningen. Men det var genom Centerpartiets engagemang som Sverige i mångt och mycket blev ett tidigt föregångsland på miljöområdet. Idag är det ingen som ifrågasätter att Sverige med ekonomiska styrmedel driver på förändring, eller att det finns ett producentansvar för avfall. Att olja för uppvärmning snart är ett minne blott och stöd till energieffektiviseringar har drivit på viktiga miljöinvesteringar. Detta är bara några få axplock av allt som gjorts och genomförts sedan den första miljömotionen i riksdagen lades av Centerpartiet i början av 60-talet, långt innan Miljöpartiets födelse.

Generellt är vi Centerpartister dåliga på att berätta vad vi gör och hur vår politik gör skillnad, vi ser hellre till att det blir verkstad direkt istället för bara prat. Tyvärr så räcker det inte med att genomdriva resultat, ska Centerpartiet bli en större politisk kraft så måste partiet och centerpolitikerna på alla nivåer bli bättre på att kommunicera och marknadsföra hur C politiken gör skillnad. Maud, Eskil och Andreas må driva och genomföra många bra åtgärder för småföretagen, landsbygden och miljön men det krävs att vi också talar om det annars kommer andra ta åt sig äran av vad Centerpartiet driver igenom i regeringen.

Oavsett om morgonens häftiga regn var ett tecken på klimatförändring eller bara ett naturligt väderfenomen, så har vi alla ett ansvar över vilken jord vi lämnar till kommande generationer och nästa centerledare får ett stort ansvar att berätta hur C-politiken gör skillnad i de viktiga och stora framtidsfrågorna.

Ha en god natt

/Leif

 

 

 

... är det travel heavy så är det det jag gör! Jag är usel på att packa!

Eller ja det beror väl på hur man ser det? Jag packar alltid för mycket...... men det positiva med det är ju att jag har mycket att välja mellan!

Behöver jag packa mer än 10 par skor måntro? :P

~Titti

Idag har jag försökt att vara hemma och få gjort det som ska göras innan vi fredag eftermiddag startar färden mot Visby och Almedalsveckan. Mellan dagens många telefonsamtal som spänt över det mesta inom kommunpolitiken så har vi både fått staket målat, huset nästan färdigstädat, blommor planterade, potatisen kupad i trädgårdslandet och gräsmattan klippt. Det är i och för sig inte hela sanningen bara de ca 5000 kvadratmetrarna närmast huset är gjort, det återstår ytterligare ett par tusen kvadratmeter men de får vänta till morrontimmarna när det är ljusare.

Vår husvakt och vattnare har varit på besök fått alla instruktioner. Det känns tryggt  :)

I morgon så ska jag deltaga i en presskonferens med en av Skövdes butiker som lyckats bäst med att minska kontanthanteringen och därmed alla de risker som stora kontanta summor för med sig. Väl värt för fler att lära sig av de föredömliga!

Gonatt
/Leif