Merparten av dagen har idag ägnats åt behovet av kapacitetshöjande åtgärder på järnvägsförbindelsen Stockholm-Göteborg (Västra Stambanan). Sedan snart 15 år tillbaka så har kommunerna efter Västra Stambanan i Västra Götaland ett organiserat samarbete, vilket denna mandatperioden leds av mig som kommunalråd i Skövde.
I dag har varit en historisk dag för idag har övriga kommuner och regioner efter Västra stambanan bjudits in till ett fördjupat samarbete för att förbättra kapaciteten för gods och persontrafik på den enda järnvägsförbindelsen mellan Stockholm och Göteborg. Även om det idag finns de som aktivt arbetar för en ny Götalandsbana på andra sidan Vättern så kommer ändå Västra Stambanan att vara den enda järnvägen mellan Sveriges två största städer åtminstone under de kommande 30 åren. Därför är alla aktörer efter järnvägen överens om att åtgärder måste till här och nu för att bygga bort flaskhalsarna som bromsar med kapacitet.
Dagens möte har mynnat ut i ett närmare samarbete mellan kommunerna, det välkomnar jag. När allt fler drar åt samma håll så ökar trycket att något måste göras åt problemen som vi upplever dagligen efter nyckelstråket för såväl Sveriges gods som persontrafik.

/Leif

100media_imag071 (MMS)

Börjar på en ny bok idag "Kvinnorna på stranden" den har fått omnämnandet "Bästa deckare i år" jag hoppas den lever upp till mina förväntningar! Jag lyssnar på mina böcker till och från jobbet varje dag så det blir iaf ett par böcker i månaden, ett trevligt tidsfördriv i bilen :) ~Titti

Efter en helt mötesfri helg, den första i januari och två dagars avkopplande skogsarbete varvat med go mat och tid för familjen, så inleddes måndagen med en ganska späckad agenda. I morses 08.00 så uppvaktades jag först av företrädare från Lerum angående den segdragna frågan om Västra Stambanan sträckning förbi eller genom Lerum när det är tänkt att bygga ut med ytterligare dubbelspår efter stambanan. Den uppvaktningen följdes av en annan som berörde regelverket för gymnasieelevers resor till och från skolan, regler för skolskjuts  är något som alltid engagerar, för oavsett hur man gör så kommer det alltid att vara de som ligger på "fel sida "gränsen för att ha rätt till skolskjuts. Jag uppskattade uppvaktningen, att få en bild av hur regler och tillämpningar fungerar i verkligheten är alltid bra.
Måndag förmiddag är också alltid möte med staben, dvs kommunstyrelsens chefer med de två majoritetskommunalråden, det är ett forum där vi tiidigt stämmer av frågor som är på väg in i den kommunala beslutsprocessen. Staben följdes av en arbetslunch med avstämning i aktuella försvarsmaktsrådsfrågor.

Under eftermiddagen fick jag en stund att förbereda inför kvällens kommunfullmäktigemöte. 16.00 så var det dags för beredning inför nästa personalutskott. Att arbeta med att utveckla det attraktiva arbetsgivarskapet är intressant, här har Skövde kommun kommit långt mycket längre än många andra offentliga arbetsgivare och jag kan utlova att idéer saknas inte för att Skövde ska fortsätta att ligga i framkant.

18.00 så var det dags för kommunfullmäktige. Det inleddes med information från Försvarsmaktsråd  Skaraborg  ( från mig och kommunens samhällsstrateg) samt Försvarsmakten i Skövde av Garnisonschefen Ronald Månsson, det är inte många kommunfullmäktigemöten i vårt land där en timma ägnas åt aktuella frågor i försvarsmakten. För Skövde så har alltid försvarsfrågorna stått högt  på agendan, det är inte konstigt med tanke på att Försvarsmakten i Skövde alltid varit mycket närvarande och inom några år beräknas sysselsätta ca 5000 personer i Skövde  på hel eller deltid efter att det nya personalförsörjningssystemet slagit igenom runt år 2017.

Strax efter 21.00 så lämnade jag stadshuset, efter att ätit lite, umgåtts med frun, pratat i telefon och bloggat så är det nu dags att börja förbereda inför tisdagens stora händelser. På förmiddagen så möts Västra Stambanegruppen och ska arbeta med kommunikationsstrategi och kommunikationsplan för det fortsatta lobbyarbetet för att öka kapacitieten på det viktiga nyckelstråket. Till lunch så har jag bjudit in alla kommuner och aktörer efter hela stambanan för att synkronisera vårt arbete inför kommande remissbehandling av Trafikverkets kapacitietsutredning  och kommande revidering av infrastrukturplan. Ju mer alla kommer att dra åt samma håll så ökar förutsättningarna för att öka förståelsen för Västra Stambanans behov av snabba åtgärder för att öka kapaciteten för såväl gods som persontransporter. På tisdag kväll är det internt partimöte.

Onsdag som vanligt möte med kommunstyrelsens arbetsutskott, följt av presskonferens och beredningar, på torsdag så har Centerpartiet kommunalråds och gruppledarträff i Västerås. Den följs av kommundagar med Centerpartiet under fredag och lördag. 

Så ser min arbetsvecka ut, en ganska normal vecka om jag får säga det själv.

Ha en bra vecka du också :)
/Leif 

Brr vi har det kallt här nu! :s Imorse var det tio minusgrader, vilket gör att vi måste elda både på morgonen och på kvällen - och det tar tid! Mindre kul enligt mig... Zorro däremot tycker bara att det är kul, för det innebär ju extra tid för utelek ;)

Ikväll är det fullmäktige för Leifs del, jag tänker kolla på en film.
Det blir Bad Teacher med Cameron Diaz:Gissar att det är en typisk +++ film?

~Titti

Idag så kom Novusiopion med sin sammanvägda undersökning av väljaropinionen, klicka här för att se resultatet. Genom att vikta de stora opinionsinstituten så får man fram sitt resultat. Novusopinion kan vid sidan av de två årligen återkommande stora SCB undersökningarna betraktas som en av de mer förlitliga månatliga mätningarna av väljaropinionen.  
Under de senaste åren så duggar opinionsundersökningarna allt tätare. De återkommande opinionsundersökningarna riskerar att snuttifiera partipolitiken, istället för att  prata samhällsfrågor i stort så är risken uppenbar att det först görs en bedömning av eventuella effekter på väljaropinionen och det får styra, vad och hur man agerar. Att vara ett ansvarstagande parti eller att vara  partipolitiker som också vågar driva eller ta impopulära beslut belönar sig sällan i opinionsmätningarna. I förlängningen är risken stor för att detta leder till fega politiker av rädsla för att belöningen uteblir i alla de återkommande mätningarna.

December mätningen är intressant av flera aspekter, kanske är det opinionskänsliga Moderata partiet på sin absoluta topp? Den nya S-ledaren Stefan Löfven kommer med största säkerhet att utmana Fredrik Reinfeldt om vem som är arbetarnas bästa ledare. Frågan är, kommer Löfven att klara att förena alla viljor som finns i Socialdemokraterna och kommer Reinfeldt klara att hålla Svenskt Näringsliv på tillräckligt gott humör om han än mer måste framställa det forna högerpartiet som än mer av ett arbetarparti? 

I helgen har Kristdemokraterna återvalt Göran Hägglund till partiledare om än med bara 2/3 dels stöd, jag gillar Göran Hägglund men ogillar Kristdemokraternas människosyn. Den som bör ha störst bekymmer av Hägglunds försvagade ställning som partiledare är Fredrik Reinfeldt, ingen kedja är starkare än dess svagaste länk. Överhuvudtaget så bör Moderaterna allvarligt fundera över även Fp och C svårigheter att få genomslag i opinionen, när Alliansen bildades så var Fp, C och Kd dubbelt så stora som M, idag är M mer än två gånger så stora som de tre småpartierna. Samtidigt så är det C, Fp och Kd som i hög grad bär upp Alliansens politik, ska samarbetet också fortsätta även under nästa mandatperiod så krävs att hela fyrklövern får del av opinionsframgångarna för regeringen. Jag vill ha en fortsatt Alliansregering även efter 2014, men risken är stor att Moderaternas stora opinionsframgångar blir dess värsta fiende. 

/Leif     

100media_imag071 (MMS)

Vilken härlig vinterdag! Ett par minusgrader och solsken :) Jag och Z har tagit en långpromenad och gått till Leif som jobbar i skogen. Skogsfika och skönaste vintervädret = en bra eftermiddag! ~Titti

Äntligen känner jag att ryggen är tillräckligt bra för att jag ska kunna börja träna
- jag är såå laddad!!

Om man inte är sugen på att träna så kan man alltid spela musik som man helt enkelt inte kan sitta still till när man lyssnar till den, då blir man laddad. Pump Up The Jam är en sådan låt tycker jag!Nu ska jag och Zorro ge oss ut på en PowerWalk :)

~Titti

Vet inte när, eller ens om, jag bloggade om att jag köpte en leksak till Zorro i form av en stor tennisboll? På den satt ett stort handtag som gjorde att man skulle kunna "slunga" iväg bollen. Passar perfekt till X eftersom han älskar apportlekar och kan leka dessa lekar
precis hur länge som helst!Hursomhelst, jag köpte den och la på bänken. Tänkte ge den tilll Z och kasta med den följande kväll efter jobbet. Men dagen efter när han var ensam fick han tag på den.......och nu är det bara trasor kvar! Han åt upp hela tennisbollen - kvar är bara tyghöljet!!Slutar aldrig förundras över vad den "lilla jycke" kan hitta på? Och jag känner mig tämligen säker på att vi har inte sett sista kreativa hysset än! ;)

~Titti

Ps. Hur gott kan det vara att äta innamnätet på en tennisboll??!

20120127805 (MMS)

-Leif- Stora infradagen idag på Näringslivets Hus i Stockholm. Mycket fokus på behoven av investeringar och underhåll i järnväg och väg för att klara de ökade behoven på person och godstransporter. Just ni så pratar Tone Bekkestad, meterolog, om det snabbt förändrade klimatets påverkan på infrastrukturen. Redan inom de närmsta åren 2020 så ökar nederbörden kraftigt över västra Sverige och framförallt sydvästra. Redan 2020 får vi räkna med 40-50 mm mer nederbörd december-februari, även vår och höst betydligt mer nederbörd medan sommarmånaderna blir torrare. Samtidigt med detta stiger medeltemperaturen, detta får påverkan på att tjälförekomsten på vintrarna och med skador till följd av detta enligt Tone. De senaste årens skred har kostar samhället 1,2 miljarderkronor. Hon pekar också på att klimatförändringen också kommer att påverka dricksvattenförsörjningen. Slutsatsen är att vi måste planera samhället för klimatförändringen, extrema väder, och rusta infrastrukturen för att klara de stora påfrestningarna vi har att vänta. Jag undrar, hur många politiker tar klimatförändringen och dess konsekvenser på allvar? Om inte annat är detta en fråga som borde beröra alla för det handlar om vilket samhälle ska vi lämna till våra barn. /Leif

100media_imag071 (MMS)

Baka baka liten kaka... Jag är INTE duktig på det (Leif är sockerbagaren i familjen) men jag gör ett försök! Hitintills har jag kommit på mig själv att göra två och ett halvt fel: smörade formarna men glömde att ha i ströbröd också, sen när jag skulle sätta i dem i ugnen kom jag på att jag glömt sätta på ugnen :s Satte den snabbt på 175 grader men "orkade" inte (läs hade inte tålamod att stå och titta på en ugn som sakta blev varm!) Vänta så jag skjutsade in dem i förtid! Så nu återstår att se vad det månne bli av detta? Hoppas på ätbart iaf! ;) ~Titti

20120126801 (MMS)

Sosse för en stund ?! Även den bästa kommunreporter på lokaltidningen kan i farten råka skriva fel. Nu råkar det dock inte vara så farligt, i en artikel i dagens SLA så råkade det hamna ett S som partibetäckning iställer för C bakom mitt namn. Det gav en sådan munterhet åt vissa av de lokala S-politikerna i Skövde att den alltid lika underfunderlige ersättaren för S i kommunens moderbolagsstyrelse missade var han satte sig på morgonens första möte. I stället för S stolen valde han Fp stolen och plötsligt fick Fp representanten byta sida av bordet. Muntert började dagen och i munterhetens tecken har den fortsatt. Den som har roligast vinner brukar alltid Maud Olofsson säga, kan bara hålla med. /Leif

Jag har beslutat mig för att dra ned på min kaffekonsumtion....

Lättare sagt än gjort...Hur vaknar man UTAN kaffe??

~Titti

100media_imag070 (MMS)

Att åka tåg är bland det mysigaste och mest avkopplande som finns! Vackra vyer alla årstiden! Som nu, här sitter jag varm och belåten och tittar ut på det kalla vinterlandskapet som flyger fram utanför mitt fönster och än en gång förundras jag över hur vackert vårt land är och vilken fantastisk natur vi har :) ~Titti

Efter granskning från P4 Skaraborg framkom det att West Sweden som är en samarbetsorganisation för Västsveriges bevakning av EU-politiken har haft en kultur med vidlyftiga representationer och frikostigt bjudit på alkohol i samband med styrelsemöten och bjudmiddagar. Avslöjandet har nu lett fram till att nya riktlinjer tagits fram som styr upp representation och alkolholdrickande med skattebetalarnas pengar. 
  
Jag trodde att dessa tider var förbi när så skedde efter diverse kommunskandaler som kom i ljuset på 90-talet. I Skövde kommun är vi mycket restriktiva med alkohol på skattebetalarnas bekostnad, ett glas vin eller en öl är taket för vad vi accepterar vid de få tillfällen alkohol förekommer i samband med representation. Samma regler gällde då Skövde kommun bjöd in all personal till event under oktober månad förra året.

I samband med nästa årsmöte i West Sweden utgår jag från att nuvarande och tidigare styrelsen kan förklara för oss medlemskommuner hur detta har kunnat fortgå utan att någon reagerat.

I morses intervjuade Radio Skaraborg mig i frågan, för att lyssna till inslaget klicka här.

Ha en fortsatt bra dag
/Leif

-Leif- Vart tog dagen vägen? Den här perioden fram till och med mars månad är årets intensivaste mötesperiod. De allra flesta av dagarna är fyllda med möten och kvällarna är också välbokade med möten inte minst nu när årsmötesperioden drar igång. Jag stortrivs med mitt uppdrag att vara förtroendevald och kommunalråd i Skövde. Denna veckan har det redan tillkommit ett antal uppgifter som måste lösas inom kort, då gäller det att ha is i magen och inte stressa upp sig mer än nödvändigt. Visst är det lättare sagt än gjort att säga det, det brukar om inte annat min fru säga till mig om ;) Nu är det skönt att vara hemma efter en lång dags möten i Skövde och Trollhättan. Ladda batterierna inför lokalradions intervju kl 8.00 i morgon bitti som följs av en heldag med kommunstyrelsens arbetsutskott och beredningar som kröns på kvällen med LRFs kommungruppsårsmöte. /Leif

100media_imag070 (MMS)

~Titti~ Här hemma är vi tröttisar! Vardagarna är nu som vanligt, dvs Leif är på möte i stort sett varje kväll.. Jag & Z roar oss bäst vi kan, men ikväll tryter energin ;) Dags att krypa till kojs - Go'natt! ~Titti

Om det här året fortsätter att gå lika fort som det har gjort hittills är det snart 2013?!! :o

Fast det känns rätt avlägset att tänka att det för en månad sedan idag var julafton?

Då tänker jag hellre på att det bara är fem månader kvar till Midsommar!!
Tänk vad härligt med sommar, värme, barfota & jordgubbstårta!

Midsommartårta

Härligt - det ser jag fram emot :)

~Titti

Livet är fullt av prioriteringar och avväganden så är det nog för de allra flesta av oss. I det politiska arbetet så ställs man ofta inför prioriteringar av resurser såväl personella som ekonomiska. En klok politiker sa en gång "Det är ingen konst att vara politiker när pengarna är slut, konsten är att vara det när kassakistan är full". Jag brukar ganska ofta tänka på det, för det ligger så mycket bakom de orden.

Europeisk och Amerikansk ekonomi har stora strukturella och finansiella problem som måste lösas. Det må vara si och så med den amerikanska krismedvetenheten, medan det i de flesta av EU-länderna har blivit en ökad insikt hos såväl politiker som medborgare att det måste till kraftfulla ekonomiska åtgärder för att få ekonomier och förtroende tillbaka för det finansiella systemet.

Den internationella finansiella krisen slår nu mot den svenska ekonomin, det märks inte minst i de ekonomiska prognoserna för Sveriges kommuner de kommande åren. Frågan som då uppstår är, hur hårt ska vi dra i bromsen och hur mycket ska vi gasa? Jag är i varje fall övertygad om att det måste både gasas och bromsas för att hantera även denna nedgången. En nedgång som vi vet kommer följas av nya uppgångar och nedgångar i ekonomin. I takt med att världsekonomierna blir alltmer sammanflätade till följd av globaliseringen så kommer upp- och nedgångarna allt snabbare och dessutom tenderar dalarna att bli djupare och topparna att bli högre. Detta ställer högre krav på offentlig ekonomi att kunna ställa om snabbare men också att ha is i magen och våga invänta innan alltför drastiska åtgärder vidtas.

De kommande månaderna fram till maj när den politiska majoriteten i Skövde ska lägga sin budget för 2013-2015 kommer vara fulla av prioriteringar och avväganden det är i varje fall ett som jag säkert kan lova.

/Leif
 

 

Här kommer lite blandade bilder från lördagens Operakväll :)

(Klicka på de små bilderna om du vill se dem större)

Efter diverse tal och invigningsfanfar - traditionellt med trumpet - var det bara några minuter kvar innan föreställningen skulle börja.

         

Nedräkning!

Den förtrollade ön

Det var en annorlunda känsla att se publiken och orkestern från "andra sidan",
men det gjorde också att man än mer kände att man var där

Metropolitan, New York          

Let the Opera begin!

Metropolitan, New York

I pausen kunde de som ville lyssna/titta på intervjuer från utvalda ur ensemblenDet var ett bra tag sedan jag var på Opera sist, det var riktigt trevligt och jag kan definitivt rekommendera det! Här ser du närmaste programmet.Ute i kylan insåg vi att det hade snöat en del sedan vi gick in...
Undrar om vintern är på väg kanske? :p

~Titti

100media_imag069 (MMS)

~Titti~ Nu inviger Leif den nya digitaliserade Odeon (i Kulturhuset i Skövde). Nu ska vi se på Operan Den förtrollade ön - världspremiär - direktsänd från Metropolitan i New York :) ~Titti

20120121799 (MMS)

-Leif- Centerpartiets vice partiordföranden Anders W Jonsson möter nu 130 ledande kommun och regionpolitiker i Västra Götaland samlade i Alingsås. Centerpartiet står för förnyelse av Sverige och har ett modernt och lyssnande ledarskap. Törsten hos väljarna efter något nytt efter Socialdemokraternas förfall är stort, Centerpartiet erbjuder det som fattas hos Socialdemokraterna. Mod, visioner, en spännande partiorganisation och ett ledarskap som behövs i kommuner, landsting/regioner och i riket. /Leif

Jag bloggade ju om dessa underbara tjejer häromdagen,
här kommer en fortsättning på det Ellen-avsnittet:Vem skulle du bli lika glad av att få träffa? Vem är Din idol? :o

~Titti

Precis nyss så höll Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin en kort pressinfo och lät meddela att det verkställande utskottet har fortsatt förtroende för Håkan Juholt. Det återstår dock att se hur stort tålamodet i partiet är över kräftgången i opinionen och med Juholts slintande tunga och ledarskap. Hur som helst så var dagens besked ett positivt besked för Alliansen, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som sannolikt kommer fortsätta att skörda nya opinionsframgångar. 

Idag så har jag fått några sammanhängande timmar på kontoret. Flera av pappershögarna och arbetsuppgifterna som låg och väntade på mig har hunnits igenom. De allra flesta dagarna i stadshuset är fyllda av möten och en ständigt ringande telefon så det känns extra bra att gå hem nu. I morgon har Centerpartiet i Västra Götaland "Framtidsdag" ca 130 kommun-region- och riksdagspolitiker från Västra Götaland träffas och ska smida planer för framgång. 

Trevlig fredagkväll
/LeifI see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world.

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world.

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They're really saying I love you.

I hear babies crying, I watch them grow
They'll learn much more than I'll never know
And I think to myself what a wonderful world
Yes I think to myself what a wonderful worldÖnskar Er Alla en härlig fredag i denna underbara värld! :)
~Titti

100media_imag069 (MMS)

~Titti~ Efter en dag full med möten står jag nu & funderar över kvällsunderhållningen... Leif kom hem natten till igår efter att ha varit borta sen tidigt i söndags morse. Igår kväll var han borta på möte, ikväll är han visserligen hemma men sitter upptagen i telefonmöte så jag kommer inte få sällskap i TV-soffan.. Fast det kan ju såklart underlätta filmvalet! ;) ~Titti

20120119797 (MMS)

-Leif- Företagsbesök hos Cementa i Skövde. Har träffat platschefen Matilda Hoffstedt och miljöchefen Marie Sjöstrand. Fabriken är en av de modernaste cementfabrikerna i världen och är bland de cementtillverkande fabrikerna som har minst miljöpåverkan. Sten och cementindustrin är en del av Skövdes historia. Ungefär 500 tusen ton tillverkas årligen i Skövde, merparten av all cement som används i västsverige kommer från Billingen och Skövde. Under vårvintern påbörjas en ny samrådsprocess för att få förlängt miljötillstånd för fortsatt brytning av kalksten, samtidigt har jag idag fått lära mig att andelen andra material t.ex slagg prövas för att ersätta kalksten i processen. Ett sätt att minska miljöpåverkan. Intressant och givande eftermiddag. /Leif

Flera av er har nog redan sett detta klippet (å andra sidan har nog många av er inte gjort det) - men det är ju så underbart! Vilka söta tjejer!! Och vilken sångröst stora tjejen har (kanske tur att hon inte vet vad hon sjunger om dock? ;) ) för att inte tala om starquality!!!Vad var det jag sa? Underbara!! :)

~Titti

Idag har jag fått goda nyheter om en vän.

Bakom molnen skiner solen- och värmer ända in i hjärtat :)

~Titti

20120117791 (MMS)

Biståndsminister Gunilla Carlsson har just hållit ett mycket i spirerande tal på Folk och Försvar om bland annat den arabiska revolutionen. Hon lyfte demokratiseringen ur ett annat perspektiv genom att säga att provet är inte det första fria valet, utan det andra och tredje när ytterligare partier tillkommer och man på ett fredfullt sätt får gå i opposition. 
För mig personligen är det roligt att möta Gunilla igen, vi arbetade tillsammans i slutet av 80-talet och stora delar av 90-talet. Hon är en av de ministrar i Alliansregeringen jag beundrar mest. /Leif

20120117789 (MMS)

-Leif- Dag tre på Folk och Försvars rikskkonferens har temat "säkerhet och förändring i vår värld". Journalisten och SVT medarbetaren Erika Bjerström inleder dagens program. Hon talar om det nya Afrika. Sju av de tio snabbast växande ekonomierna finns i Afrika. Rwanda som vi nog mest förknippar med de grymma folkmorden, har beslutat om en reform med en dator till varje skolelev och man har byggt ut fiberoptik kabel till varje by. Reformer som inga av de europeiska länderna har infört men som betyder oerhört för landets snabba utveckling. Det är också tydligt att unga och personer med rätt kunskap flyttar tillbaka till de Afrikanska länderna. En intressant inledning på dagens program. /Leif

100media_imag068 (MMS)

Har haft en lååång dag, roligt att den även har varit riktigt bra också! Jag har hållit i en processutveckling i ett ideellt sammanhang och det var roligt att få träffa alla entusiastiska och inspirerande människor med massor av bra och spännande idéer! Det här bådar gott för framtiden :D Väl hemma kopplar jag nu av med en repris av stjärnorna. En trött Titti kommer somna ovaggad ikväll! ;) ~Titti

Idag skulle bli den stora dagen för den pressade S-ledaren Håkan Juholt, äntligen skulle han få möjligheten att slå tillbaka. Men ack nej!!! På presskonferensen anklagade han regeringen för att gjort upp med Sverigedemokraterna om det nya personalförsörjningssystemet. Försvarsministern Sten Tolgfors blev rasande och lät omedelbart meddela att Juholt ljuger. Beslutet fattades förra mandatperioden och då fanns inte Sverigedemokraterna i riksdagen.  Läs mer här.
Jag har tidigare idag skrivet att Socialdemokraterna är på väg i rask takt mot 20 procent, efter dagens nya Juholtare så är det nog en aningen överdriven siffra. Ett är i varje fall klart, kvällens stora diskussionsämne här i Sälen lär vara Håkan Juholts framtid.

/Leif 

20120116788 (MMS)

-Leif- Folkpartiledaren och vice statsministern Jan Björklund tar i sitt tal upp vikten av det europeiska samarbetet och valutasamarbetet i Eurozonen. Juholts framträdande handlade mest om hur eländigt allt är men inga förslag på lösningar. Björklund slår fast att Sverige ska vara med i alla samarbeten som gagnar demokrati och fred. Som Centerpartist delar jag det i allt väsentligt, men till skillnad mot Folkpartiet är inte vi redo att gå in i Eurosamarbetet och accepterar det folkomröstningsresultat som sa nej till Euron. 
Något förvånande kräver Jan Björklund att alliansregeringens energiuppgörelse förra mandatperioden ska ersättas av en ny blocköverskridande under 2012 för att öppna upp för en utbyggnad av kärnkraften. Det är respektlöst av Björklund att inte acceptera ingångna uppgörelser i regeringen! Energiuppgörelsen förra mandatperioden ger de långsiktiga förutsättningarna för att öka utbyggnadstakten av den förnybara energin. Det tidigare stoppet för ny kärnkraft byttes ut mot att befintliga kärnkraftverk får ersättas med nya under förutsättning att det sker utan statliga subventioner på marknadsmässiga grunder. En annan viktig del i uppgörelsen är att kärnkraftsbolagen själva får ta ett betydligt större ekonomiskt ansvar vid en olycka. Energiuppgörelsen gör att Sverige på ett ansvarsfullt sätt fortsätter omställningen till nya miljövänliga energikällor och med det minskar sårbarheten. Har Björklund och Folkpartiet skaffat sig en egen agenda för att splittra och fälla alliansregeringen? /Leif

20120116787 (MMS)

-Leif- Kanske är det nu som Håkan Juholts framtid avgörs?! Just nu håller Håkan Juholt sitt tal på Rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen. Det första politiska framträdandet efter sin långa ledighet, sedan 17 december har han hållit sig undan från media. Nu så har han chansen att på sin gamla politiska hemmaarena, försvars och säkerhetspolitik, påbörja arbetet för att återta ledarskapet och få förtroende tillbaka. Kanske är det just nu som Håkan Juholts politiska framtid avgörs. Samtidigt har det idag kommit nya opionssiffror som visar att Socialdemokraterna i rask takt är på väg mot 20 procent. /Leif

20120115786 (MMS)

ÖB Sverker Göransson talar nu på rikskonferensen. På slutet av frågestunden med Försvarsminister Sten Tolgfors fick jag tillfälle att ställa en fråga som löd ungefär: "Försvarsreformen är en samhällsreform och berör de allra flesta politiska områdena, arbetsmarknads, utbildnings, bostads, social-politik. Samverkan är en nyckel, jag anser att fler ministrar borde kliva fram och delta i samhällsreformen, vad anser ministern?" Han började med att säga att samverkan är ljuv musik för honom och ÖB. Skövde och Skaraborg fick också mycket beröm för den unika samverkan vi skapat och bygger inom Försvarsmaktsråd Skaraborg mellan det civila och offentliga samhället och Försvarsmakten. Däremot undvek han att kommentera övriga ministrars engagemang i denna stora samhällsreform övergången till det frivilliga försvaret innebär. Nu återstår att se vad ÖB bjuder på i sitt tal. /Leif

20120115784 (MMS)

Finlands försvarsminister Stefan Wallin talar nu på rikskonferensen och redogör för det finska försvarets omvandling. Mycket intressant! /Leif

20120115783 (MMS)

Försvarminister Sten Tolgfors inleder nu tre dagars rikskonferens med Folk och Försvar i Sälen. /Leif

Det här var första gången som jag inte firade julen hemma (i mitt fall betyder det att fira jul i Småland), det är något jag alltid har velat prova men det förvånade många av mina vänner då de även vet att jag ääälskar julen! Och såhär är det: åker du bort under julen så blir det ingen jul! Du kan inte åka till 25 graders värme med sol och bad och få julkänsla, det går inte! Men! Du kan ha en fantastisk jul och det hade vi! Har nog aldrig varit så avslappnad i juletid som denna gång. Både jag och Leif känner att det är vikitgt att få några sådana här stunder tillsamans då det bara är vi och kan njuta av lugnet, för resten av året är det fulltecknade kalendrar och för min del många ensamma kvällar. Och då är det viktigt att kunna minnas tillbaka :)


Det var en märklig syn att se julgranar när man själv gick i bikini...
Hotellpersonalen spexade och sjöng för oss gäster
Vi hade julklappsöppning helgen innan vi for och sedan igen på nyårsafton
(ja ja jag vet, men en av sakerna jag älskar med julen är alla julenklapparna
- de blir jag aldrig för gammal för!)
men vi hade också med oss några till Kap Verde.
På julafton gav jag Leif bland annat Kristina Appelqvist senaste bok Liv i Överflöd

Liv i Överflöd av Kristina Appelqvist

Kristina Appelqvist
Jag hade även varit i kontakt med Kristina innan vi for
så hon signerade boken med en personlig hälsning till Leif.
Jag läste också boken och jag tycker att den är den bästa hittills!
Jag fick jättefina örhängen :DVi spenderade julaftons dag på spa:t, solade, badade, fick massage och njöt av lugnet :)

Festligheterna på hotellet ägde rum på juldagen så på så vis firade vi jul i dagarna två. Det var lite småsaker som hände mest hela tiden. På kvällen flödade champagnen och roliga juldrinkar och trevliga upptåg och vackra sånger

Julbuffén var helt otrolig!! Så mycket olika typer av mat och så mycket gott!!Jag tyckte det var extra kul att äta kalkon på juldan, precis som det ska vara!
Efteråt avtackades all personal som arbetat under kvällen och alla kockarna, och ni kan ju själva se på bilden att det var många kockar som kockade denna kväll!Senare på kvällen bjöds det på traditionell afrikansk underhållning......och mer otraditionella karaoke


(förövrigt har jag aldrig hört låten "Blue jeans" förut?)

Vi hade en trevlig kväll med ett trevligt engelskt par
Looking forward to april 20th!! ;)Japp en Merry Xmas var de! :)

~Titti

Idag så slog Studieförbundet Vuxenskolan i Skövde upp dörrarna med öppet hus för allmänheten till sina nya moderna lokaler på Norrmalm, granne med stadsmuseet och mycket gott om parkeringsplatser. Även Centerpartiet och Folkpartiet har fått nya kontorslokaler ihop med Vuxenskolan.
Det var många som passade på att besöka de nya lokalerna och passade på att informera sig om verksamheten och dagen till ära bjudas på god tårta.

                           

De nya lokalerna är bland annat utrustade med videokonferens utrustning och funktionshinderanpassade vilket inte de tidigare var. Folkbildning är viktigt och har varit en viktig del i byggandet av dagens Sverige. Jag tror dessutom att folkbildningen kommer bli ännu viktigare i framtiden, inte minst för att möta de utmaningar Sverige har med utanförskap och i takt med att Sverige blir ett mer mångkulturellt land. 

Även media uppmärksammade att Vuxenskolan, Centerpartiet och Folkpartiet har fått nya moderna lokaler i Skövde. Klicka här för att läsa Skövde Nyheter på webben.

/Leif    

Vi gav varandra spabehandlingar i julklapp och det var helt fantastiskt :)

Själva spaanläggningen låg en liten bit bort från hotelldelenDet fanns en mängd behandligar att välja mellan, och som vanligt är det svårt att prioiritera när man vill göra alla! ;) Till slut valde jag i alla fall en helkroppsmassage på 80 min med en kombination av flera olika behandlingar, såsom "Swedish soft massage", deep tissue och Lomi Lomi - den var helt underbar! Sedan provade jag för första gången en "Hot stone massage" den var inte alls som jag tänkt mig men mycket mycket bättre! Nästa gång vill jag göra en ordentlig pedikyr och avsluta med en french manicure...

De hade även beautysaloon och det var många som flätade håret i alla möjliga olika formationer. Där blir jag dock lite praktiskt och tänker att oj vad jag skulle bränna mig i hårbotten om jag hade typ 110 benor på huvudet??! :o

         

Inne på spa:t kunde vi använda gymmet och njuta av hammansten, bastu med meraNågra dagar låg vi och solade här och badade jazzuci, det var ett sådant härligt lugn över hela platsen, så tyst att det enda man hörde var vinden...
(och en & annan bubbla från jaccuzin ;) )Utsikten från spat:Ett ord: rofyllt :)

~Titti

På Kap Verde drack jag den godaste drinken jag druckit någonsin - Capirinha

Såhär gör man den:

Man tar flera citroner/lime i ett glas......häller socker på citronerna...med hjälp av en mortel mosas citronerna och sockret ihop...krossad is hälls i glaset...Cachaça hälls till bredden...rör om med en sked, fylls på med krossad is...sätt i sugrörAnd voila! Världens godaste drink - Capirinha!Den hade även funkat fint till kvällens tacos! :p

~Titti

Kristdemokraterna tvingar de övriga regeringspartierna att behålla kravet på tvångssterilisering i samband med könsbyte. Karin Lindell som lett en utredning på uppdrag av Socialstyrelsen  konstaterar i dagens Göteborgsposten "Det är ett omodernt synsätt. Det tillhör inte ett modernt samhälle att du tvångssteriliserar någon". Jag kan bara hålla med Karin Lindell.

Kristdemokraterna är ett parti som uppvisar en mycket konservativ hållning och omodern människosyn inte minst så fort det gäller kring olika HBTQ frågor. För mig som Centerpartist är alla människors lika värde och rättigheter grundläggande i alla sammanhang. Flera riksdagsledamöter i Centerpartiet har reagerat kraftigt mot att kravet på tvångssterlilisering ska vara kvar, Abir Al-Sahlani skrev på twitter "Det ger mig naziwibbar" och Fredrik Federley "Regeringen prövar verkligen riksdagens tålamod".

Det är bara att hoppas att övriga partier i regeringen tar sig en ordentlig funderare och är kloka nog att köra över KD i fråga om tvångssterilisering och enligt minister Erik Ullenhag så finns hopp om att frågan ännu inte är avgjord klicka här för att läsa mer.

/Leif

100media_imag068 (MMS)

~Titti~ Brrr kallt inne! Ja så går det när man inte börjar elda det första man gör när man kommer hem. Jag fryser! Hade gärna tagit ett varmt bad men det lär ju dröja flera timmar innan vattnet kommer upp i sådan temperaturer.... Att jag aldrig lär mig :( ~Titti

Jag tog en hel del bilder på hotellet och omgivningarna, här kommer några!
Visar bilder både från dagen och kvällen, på något vis känns det som att gå ut i en ny värld
på kvällen när det är mörkt och mysig belysning. De härliga ljumma kvällarna och också ofta
det som jag tänker tillbaka på med kärt minne, att sitta ute och äta i december
och njuta av den härliga kvällen :)


Såhär såg vår väg från vårt hus till huvudbyggnaden ut


På väg mot poolen..Del av poolenÖn som jag berättade om i förra inlägget:

Den här restaurangen serverade enbart Afrikansk mat. Det var gott, lite annorlunda smak. Afrikansk mat är ganska söt, milda smaker rätt igenom och dessutom använder de sig mycket av vad jag kallar "julkrydor" såsom kanel och kardemumma och för vår del stämde det ju bra in med årstiden! ;)

Afrikanska restaurangen
Huvudbyggnaden...~Titti

20120111780 (MMS)

Vem vill leka? Efter några timmars arbete i stadshuset på förmiddagen så bar det iväg till Göteborg och möte med vallags utredaren. Samtliga partier utom SD i Västra Götaland har begärt hos regeringen att riksdagsvalkretsindelningen ska förändras. I snart tio år har det kravet förts fram. Vallagsutredningen har nu fått i uppdrag att se över bland annat detta, dagens möte var ett avstämningsmöte med de politiska partiernas företrädare i Västra Götaland. Om allt nu följer planen så bör nya valkretsar kunna gälla från valet 2014. Anledningen är framförallt att den gamla indelningen inte stämmer med andra geografiska områden som bland annat kommunalförbundsindelningen, vilket gör att de naturliga beröringspunkterna bättre kommer överensstämma med nya valkretsar. Vi fick också tycka till om diverse andra frågor utredningen ska beröra. Det är viktigt att människor ska kunna lita på valsystemet och att valhemligheten garanteras. 
I kväll har kommunledningen träffat Vänersborgs kommun, politiker och tjänstemän. De har under dagen besökt Skövde för att ta del av erfarenheter kring inte minst vision och varumärkesarbetet. En trevlig kväll på Billingehus och mycket nöjda Vänersborgare. 
Hemma möttes jag direkt av en lekfull Zorro som genast ville ha 100 procent uppmärksamhet trots att husse känner sig ganska sliten och timman blivit sen, men så underbart att alltid ha en viftande svans som möter i dörren och lite lek fick det bli:) Gonatt /Leif

När vi var i Mexico visade jag ju vårt hus, så det lär jag ju göra det denna gång också:Se ni mig på balkongen?Det var häftigt att bo på ett helt nytt hotell, de öppnade i maj. Vi bodde i den hotelldelen som byggts senast, vilket gjorde att vi bara hade sandvy åt ena hållet:

Åt andra hållet kunde vi blicka bort mot de andra hotelldelarna

Vi har pratat om att det vore kul att komma tillbaka om några år och se hur det har utvecklats. Bara att se hur stora de nyplanterade palmerna har blivit vore ju kul! :p
Vi få väl se hur det blir med det...

~Titti

Så har det hänt igen, natten mot tisdagen så ägde ännu en dödsolycka rum på E20 denna gången söder om Vara. En familj med två vuxna och tre barn fick sätta livet till i en krock med en lastbil på den undermåliga Europavägen. Först och främst så går idag mina tankar till familjens anhöriga, vänner och barnens klasskamrater och kompisar som förlorat nära och kära.  E20 sträckning Vara-Alingsås är hårt trafikerad och klassad som Sveriges farligaste väg.

Själv är jag uppvuxen strax söder om Vara, redan innan jag flyttade från Naum för över 20 år sedan så pågick diskussion om hur E20 skulle kunna få en säkrare sträckning och motorvägsstandard genom hela skaraborg. Trots detta så har oerhört lite hänt. Som en följd av den tragiska olyckan så gick först motormännens riksförbund ut och krävde  pengar för ombyggnad till motorvägsstandard, regionutvecklingsnämndens ordförande miljöpartisten Birgitta Losman kontrade med att det pågår en utredning men att det framförallt är en nationell fråga. I Västra Götalandsregionen så är det just Miljöpartiet och det nu ansvariga regionrådet för infrastruktur Birgitta Losman som motarbetat en lösning till fyrfältsväg genom Skaraborg. Det är nu hög tid att regionrådet tar sitt ledaransvar och sluter upp bakom Skaraborgs krav på fyrfältsväg med motorvägsdstandard  genom hela Skaraborg.
Radio skaraborg har under dagen haft inslag om detta klicka här så kan du höra inslaget

Regering och riksdag har ett ansvar för att anslå mer pengar till utbyggnad av infrastrukturen i Sverige, där borde alla politiker kunna vara överens om att dagens nivå är för låg och att den har varit det under åtminstone de senaste 20 åren. Det behövs också nya sätt att finansiera dessa stora och kostsamma infrastrukturprojekt, att regering efter regering oavsett politisk färg väljer att finansiera över den årliga budgeten är ohållbart, nuvarande utbyggnadstakt av vägar och järnvägar gör att behoven aldrig kommer bli tillgodosedda.  

/Leif

Imorgon börjar Biggest looser, det tänker jag titta på.Framförallt ser jag fram emot att se och lyssna till (enligt mig) en av Sveriges bästa Personliga tränare, Olga Rönnberg - hon är en true inspiration! :)

~Titti

Idag så startade det politiska arbetet igen efter några veckor på sparlåga. Efter lite möten i stadshuset på förmiddagen så bar det iväg till Vänersborg. Två gånger per år så träffas ledningsgruppen för Centerpartiet i Västra Götaland för att planera och koordinera arbetet. Ledningsgruppen består av  presidiet för partiets styrelse i Västra Götaland, regiongruppens ledning, riksdagsledamöterna och nytt för i år den nya EU-parlamentarikern Kent Johansson som blev Västra Götalands andra EU-parlamentariker när Lena Ek blev miljöminister i höstas. Jag kan utlova att 2012 kommer bli ett politiskt intressant och händelserikt år, Centerpartiet kommer i regionen att bedriva en konstruktiv oppositionspolitik och nagelfara det politiska minoritetsstyrets (S,V och Mp) vars första år mest handlat om oförmåga att fatta viktiga beslut.

Här är lite av övrigt som händer under veckan:
tisdag så kommer vi att intervjua kandidater till jobbet som ny chef för kommunens arbetsmarknadsenhet. Ett viktigt chefsjobb då det handlar om att bereda vägen för att få  personer som stått/står utanför den ordinarie arbetsmarknaden åter i arbete.

Onsdag så deltar jag på eftermiddagen i överläggningar i Göteborg med vallagsutredningen som bland annat ska se över valkretsindelningen i Västra Götaland. Alla partier (utom Sverigedemokraterna) i regionen har begärt att valkretsindelningen ska förändras så de överensstämmer med kommunalförbundsområdena. Förhoppningen är att få en förändring gjord till valet 2014.

Torsdag på förmiddagen så ska jag göra ett företagsbesök och lyssna till företagare som är berörda av förslag till nya vattenskyddsbestämmelser. Samma dag är det beredningar inför kommunstyrelsens kommande arbetsutskottsmöten och på kvällen har först Centerpartiets fullmäktigegrupp möte som går över i ett telemöte med partipresidiet i Västra Götaland.

Fredag Stockholm arbetsutskott med SmåA. Ser fram mot fyra timmars tågresa för att läsa in diverse handlingar.

Lördag besöka Studieförbundet Vuxenskolans nya lokaler i Skövde på det öppna huset. Folkbildning ligger mig varmt om hjärtat och som tidigare ordförande i Vuxenskolan är det roligt att man nu får tillgång till nya lokaler utrustade med bland annat videokonferens utrustning.

Söndag inleds Rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen. Tre intressanta dagar väntar kring försvars- och säkerhetspolitik.

Trevlig vecka
/Leif

Det var alltid väldigt få människor som var på stranden och det gjorde det lite extra speciellt,
att hitta ett avskilt ställe var inga svårigheter alls.
Men om man ville kunde man hålla till vid solstolsställena med parasoll och nära till livvakterna.
Och att vara nära livvakterna var nog att föredra för det blåste mycket på stranden mest hela tiden
och den röda flaggan visade att det var kraftiga undervattenströmmar.
Tre dagar var det gul flagg, då passade vi på att bada så mycket det gick!För dem som önskade fanns det ett sportcenter, där kunde man prova på att dyka, snorkla, fiska, paddla kanot/kajak, köra fyrhjuling, flyga drake och mycket mycket mer!Men vi njöt av de långa långa stränderna! Att gå hand i hand, alldeles ensamma utmed strandkanten och blicka ut över havet gör mig varm i hjärtat bara att tänka på det ♥Standen var många kilometer lång så det tog ett tag att promenera. Det var en mäktig känsla att på vägen tillbaka se hotellet torna upp som ett stort rosa sandslott!Vår sista dag hade vi det bästa vädret, klarblå himmel, lätt bris och 26-27 grader varmt. På kvällen låg vi kvar på stranden och tittade på solnedgången...

Njuter av vacker solnedgång

...som var underbart vacker :)

Vacker solnedgång

Med dessa underbara minnen bevarade blir det mörka kalla vinterhalvåret ljusare! :)

~Titti

Inlägg publiceras inte, gör nu ett test för att se om det publiceras om jag inte har med bilder i inlägget?

Arkitekturen och omgivningarna var, för mig och Leif, annorlunda mot vad vi sett förut på våra resor. Jag gillade hur hela hotellet såg ut att vara ett enda stort sandslott!

Här kommer lite blandade bilder från hotellet, vill ni se mer kan ni gå in här om ni vill. Eller så väntar ni en dag till, för våra egna bilderna kommer med start imorgon!

Det var ett lugnt (och skönt!) tempo på hotellet och det var mycket lätt att hitta helt avskilda stränder där vi kunde vara ensamma. Ville man ha lite mer "fart" så kunde man välja att vara vid poolen (fast ärligt talat var det riktigt lugnt där också)...
Lägg märke till de sköna vilobäddarna i poolen :)Mitt i poollandskapet fanns en ö, däri fanns jazzuci och mysiga vilostolsställenDen obligatoriska "wet bar":en uppskattas alltid!Varje morgon åt vi frukost utomhusÄven rummen var lite annorlunda i utformning än vad vi normalt ser på våra hotellvistelser,
riktigt trevligt!Det var "proffsbilderna" det, imorgon kommer mina :)

~Titti

Planerar för inlägg från vår Kap Verde-resa och då såg jag av en händelse en bild som hänvisade till "The restrooms", då kom jag och tänka på förra resan..
Kommer i ihåg bilderna med symboler på herr- resp. damtoaletter i Mexico?

Det var inte lika roliga bilder på Kap Verde, de såg ut som här hemma ungefär:~Titti

Ps, Om ni går in på länken så kan jag tala om att rätt svar är nr 1 ;)

Ikväll är det premiär för Gladiatorerna och det tänker jag titta på!Sist jag såg på Gladiatorerna var när de hade "TV-turné" i Växjö (de spelade in programmen i olika städer runt omkring i Sverige), jag tror att det var år 2000? Nu är det  ju nya utmanare och nya muskelknippen som tävlar, ska bli kul att se om jag fortfarande gillar programmet.

Det var en riktig show att se det live och Gladiatorerna är ju så grymt vältränade
- här snackar vi musker!! :D

~Titti

Jag sitter och redigerar Kap Verde-bilderna, så snart kommer det upp lite bilder här på bloggen!

Det blåser rätt bra på ön och det märktes vid start och landning,
de läskigaste flygturerna jag har varit med om :s
Men väl på marken kan jag lova att gå från nollgradigt till 25-gradig värme var skööönt!

Boa Vista

Och vi kände oss välkomna!Gulligt va?Som sagt, snart kommer det fler bilder :)

~Titti

20120106777 (MMS)

-Leif- Dags att pröva julklappen efter en trevlig kväll med dom goaste ungdomarna på besök. Jag tippar att kära frun som vanligt tänker vinna i spel över mig ;) /Leif

100media_imag068 (MMS)

~Titti~ Långtråkiga dagar.... Det är inte lätt att hitta inspiration vad jag ska blogga om när det knappt händer något under mina tråkiga ryggskottsdagar :( Står & går så mycket jag orkar, däremellan vilar jag i min (ligg-)fotölj. Just nu tittar jag på repris av stjärnorna tur jag har Zorro som håller mig sällskap även om han sover ist för att titta på Tv :) ~Titti

Veckorna runt jul och nyår så är det låg aktivitet hos de politiska bloggarna, hade det inte varit för de fortsatta turerna kring förtroendet för S-ledaren Håkan Juholt och Vänsterpartiets ledarstrid och frågan om ett eventuellt delat ledarskap hade det varit ännu lägre aktivitet. På Politometern så är de politiska bloggarna samlade och där går det att följa vad som debatteras och vad olika bloggare skriver om, klicka här för att komma dit.

I kväll så blev det också klart att Vänsterpartiet även fortsättningsvis kommer att ha en partiledare efter en lång debatt och en jämn omröstning på det forna kommunistpartiets kongress. Den blivande partiledaren har att leda ett delat parti även i denna fråga.

Själv har jag varit i skogen och arbetat idag och förgyller det med att lyssna till "Hundraåringen som klev ut genom fönstret" nedladdad på MP4 i skogshjälmen.

Trevlig trettonhelg
/Leif

För här är han inte längre! Näe stormen gick lugnare än vad vi befarat, dock rök en pipa i vindspelet...

Undrar vad nästa storm kommer att heta? Katitzi kanske? ;)

~Titti

Fina Skånefamiljen har låtit studiofota sig!Cool unge...... och med sådana föräldrar (med härligt sprudlande humor) så måste jag säga att jag ser med spänning fram emot att se vad det ska bli för liten filur/person av honom! :)

Om ni vill se fler bilder klicka här
(fotografen hade fått "ont i skrattmusklerna efter fotosessionen,
så då förstår ni kanske nivån ;) )

~Titti

Idag så kunde en enig kommunledning i Skövde offentliggöra att Christina Josefsson bli ny kommundirektör efter Håkan Ahlström som vid årsskiftet tillträdde motsvarande tjänst i Mölndals kommun. Formellt är det kommunstyrelsen som beslutar om tillsättningen den 16 januari. Christina har de senaste 3,5 åren varit kommundirektör i Falköping, har själv sökt tjänsten i SKövde och ser det som ett spännande och utmanande arbete.

Läs mer här Skövde Nyheters webbtidning var först av medierna med att basunera ut nyheten efter dagens presskonferens. 

Jag önskar Christina varmt välkommen till och lycka till med det viktiga uppdraget som Skövde kommuns högsta tjänsteman.

/Leif
Nästa vecka drar allt igång för fullt igen och fram till midsommar är kalendern i princip fulltecknad. Veckorna mellan jul och trettonhelgen är det annorlunda, det politiska möteslivet går ner på sparlåga och det ger tillfälle att städa undan, reflektera, planera och ladda om. Denna veckan blir det en sväng in på kommunkontoret måndag-torsdag, veckans tre första dagar är det en del möten inplanerade. I morgon onsdag så avser vi i kommunledningen tillkännage vem som föreslås bli ny kommundirektör i Skövde. Det formella beslutet fattas först den 18 januari när kommunstyrelsens arbetsutskott har sitt första möte för året. 

Något som däremot inte verkar gå på någon sparlåga är den eviga interna kritiken mot Håkan Juholt, även jag tillhör de som nu börjar tvivla på om han kommer sitta kvar över valet 2014. Men egentligen handlar det inte om Håkan Juholt eller vem som eventuellt skulle kunna ta över om han lämnar i förtid, för uppdraget som S-ledare är nog att betrakta som "Mission impossible".

God Natt
/Leif 

Dagen började allt annat än bra för mig, jag pajade ryggen - igen! :(
Såå trött på att ha ont och inte kunna gå ordentligt,
ska till naprapaten imorgon igen och hoppas på mirakel...

På sen eftermiddag var vi på återbesök hos veterinären med Zorro och det gick däremot bra!
Inga problem med lederna, han har förtätningar i skelettet men det beror enbart på att han växer så fort. Han kommer antagligen att bli en riktigt stor Dobermann! Det betyder dock att vi för ska dra ned på promeonaderna ett tag framöver och sedan gradvis öka dem igen, men det är viktigt att han inte överanstränger sig.

Att han växer fort märker vi, se själva det är exakt 3 månader mellan bilderna:

30 aug 2011 (3,5 mån)
Zorro 3 månader

30 nov 2011 (6,5 mån)


Som matte blir man också extra stolt när man för höra att han är ett väldigt fint "exemplar"
Men det visste vi ju redan ;)

~Titti

PS. Leksaken på översta bilden finns inte längre, den kastade vi när den förvandlats till en enda stor  "trasselsudd", då han till slut fick upp knuten och vi hade högar av trådar lite överallt i huset :)

...på hur många gånger jag nyser :s


(googlade fram bilden)

Nyser & nyser & nyser & snörvlar och känner mig som om jag har ett huvud som en ballong,
men men är det förkylningstider så är det och jag är hellre förkyld när "alla andra" är det,
än någon annan gång...

Har jag tur ger det sig till helgen!

~Titti

Liksom förra året tänkte jag köra en "Tittis bästa" :)

Januari
Inleddes med krängel med ryggen och lite väl många baciller, med andra ord ingefär som detta året.. jag började arbeta i en ny kommun och fick lära känna massa nya härliga människor! Nu bestämde vi oss för att köpa en valp till sommaren och vi började leta efter vår uppfödare
Februari
Åkte jag och hälsade på fina vännerna i Norr och sedan åkte jag & Leif till Icehotel i Jukkasjärvi
där vi även gjorde en övernattning - en helt otrolig upplevelse och det blev
många inlägg från ishotellet :)
Mars
Hade vi nöjet att hälsa en ny liten kille välkommen till släkten (extra kul att han nästan ett år efter sitt dop ska bli storebror!) och vi åkte till Stockholm för att närvara på Kians dop
April
Var vi på vår bröllopsresa i Mexico - för all tid kommer jag minnas denna underbara resa ♥

Maj
Var jag på Jennies möhippa i Piteå - good times! ;)

All the single ladies!!


Juni
Då ägde den årliga Reunion med vännerna från Norr & Söder rum, denna gång i Malmö......jag cyklade Halvvättern......åkte till uppfödaren och valde ut vår lille valp

En glad Titti

...& mera ändå! :)


Juli
Åkte vi till Gotland för Almedalsveckan och då passade vi på att besöka LummelundagrottornaSen åkte vi direkt från Gotland upp till Norrland för bröllop i PiteåDärefter hade vi lite semester i Norrlandet för att på vägen hem hämta vår lille ZorroVäl hemma var det mååånga som ville hälsa på valpen, bland annat mina systerdöttrar :)
Augusti
Fick vi vara med på Marias dop, som inte var som alla andra dop jag har varit på ;)Denna månaden/sommaren hade vi också extra många som kom på besök,
bland annat våra Skåningar som kom upp för att fiska kräftor med oss
och då passade vi även på med en glasslunch i Hjo
September
Sprang jag Tjejmilen med Ulrika :)
Oktober
Firade jag & Leif 1-årig bröllopsdag med att bo på Sveriges primitivaste vandrarhem :D

Med utsikt över Skärsjön

Jag gick också Ljusvandringen i Alingsås

Lights in Alingsås


November
Präglades av mitt ryggskott så det var ingen höjdarmånad :(
December
Firade vi jul i kap Verde och det var underbart!!

Solnedgång Kap Verde

(Jag har inte hunnit göra något inlägg från vår resa, det kommer till helgen)


Tänk vad fort tiden går? Och vad mycket man kan hinna med på ett år!
Jag kan ärligt säga att jag ser fram emot 2012 :)

~Titti

Här kommer den andra och sista delen av mina reflektioner över det gångna året blandat med lite framtid.

2011 blev partiledarbytenas år i och med detta tog också de första 80-talisterna steget in på den politiska toppscenen, både Gustav Fridolin och Annie Lööf är födda 1983.

Först ut att byta var Socialdemokraterna där Håkan Juholt tog över den 25 mars, nomineringsprocessen som föregick valet präglades av slutenhet och det ena underliga utspelet efter det andra, vilket fick till och med Monica Green att utbrista i TV i stil med: det kan inte bli värre. Håkan Juholt effekten lät heller inte vänta på sig, efter återkommande politiska klavertramp och tveksamheter kring hans egna ersättningar för boende och reseersättningar så når Socialdemokraterna nya bottennoteringar i väljaropinonen i varje enskild mätning för närvarande. Socialdemokraterna har mycket djupa problem och det kommer krävas både frigörelse från de fackliga organisationerna samt omprövning och anpassning av politiken till en verklighet som råder på 2010-talet. En annan berättigad fråga är, när kommer Socialdemokraterna bli mogna för en kvinnlig partiledare?

Den 21 maj så tog Gustav Fridolin och Åsa Romson över staffettpinnen som Miljöpartiets Språkrör. Man kan väl säga att vare sig Gustav Fridolin eller Åsa Romson gett något särskilt intryck så här långt. Däremot så går Miljöpartiet bättre än någonsin i väljaropinionen, i storstäderna har de lika stort eller till och med starkare stöd än Socialdemokraterna. Ordspråket: "Den enes bröd är den andres död" har fått ett direkt politiskt ansikte i väljarflödet från S till Mp. Frågan är vad kommer hända med opinionsiffrorna den dagen språkrören kommer bli mer synliga och hur ska Socialdemokraterna förhålla sig till Miljöpartiet? Utan samarbete med Mp verkar möjligheterna för S att återkomma till regeringsmakten mycket långt borta. De nya språkrören har också öppnat dörren till mer samarbete med de borgerliga partierna, vilket också verkar gillas av många miljöpartistiska kommun- och regionpolitiker som idag samarbetar ungefär lika mycket till vänster som höger.

                            

23 september i Åre så valdes Annie Lööf till ny partiledare för Centerpartiet. Därmed så blir hon den tredje kvinnliga partiledaren i Centerpartiet. Nomineringsprocessen blev unik och tvärtemot den helt slutna Socialdemokratiska skedde den helt öppet i Centern och de tre partiledarkandidaterna for landet runt och mötte sympatisörer och medlemmar innan partiorganisation och valberedning slutligen tog ställning. Jag tillhörde de som tidigt tog ställning för Annie och kan bara konstatera att juli och augusti månad var bland de roligaste månaderna jag varit med om som centerpartist. Den öppna nomineringsprocessen gav den lokala partiorganisationen ny glöd, nya medlemmar och möten som inte annars varit möjliga att få till. Maud Olofssons politiska arv kommer gå till historien som den partiledare som enade de borgerliga partierna och därmed gjorde Alliansens maktövertagande möjligt 2006. Centerpartiet har en spännande tid framför sig, ett nytt partiprogram ska arbetas fram och fastställas 2013. Stödet i väljaropinionen har ökat med någon procentenhet sedan i september och arbetet har tagit fart för att långsiktigt bygga ett starkare Centerparti. Annie Lööf har under hösten startat sin "Framtidsresa" där hon möter väljare varje vecka runt om i landet.

I början av 2012 kommer ytterligare i varje fall två partier att ha partiledarval, i Vänsterpartiet förslås Jonas Sjöstedt ta över efter Lars Ohly, i Kristdemokraterna väntar en partiledarstrid mellan Göran Hägglund och utmanaren Mats Odell. Båda partierna brottas med uppenbara identitetsproblem. Vänsterpartiet kan med Jonas Sjöstedt bli ytterligare ett hot mot Socialdemokraterna och Kristdemokraterna har i princip hela 2011 parkerat sig strax under fyraprocentsspärren och den stundande partiledarstriden kommer knappast förbättra läget för KD.

I maj så fick väljarna i Västra Götaland gå till valurnorna igen, orsaken till regionomvalet var att 15 röster på Centerpartiet avlagda i Skövde försvann av outgrundlig anledning mellan räkningen av röster efter vallokalen till sluträkningen av rösterna hos länsstyrelsen. De försvunna rösterna påverkade mandatfördelningen för Centerpartiet. Valet gav Centerpartiet det förlorade mandatet tillbaka och något ökat väljarstöd. Den svenska valprocessen måste ses över, det är högst rimligt att ny teknik i framtiden ska gå att använda utan att valhemligheten ska röjas.
Valutgången gör att Västra Götaland styrs av en svag minoritet med S, Mp och V. Det råder uppenbara problem i den styrande koalitionen och återremisser och konstiga politiska vändningar har blivit vardag. För Skövdes del så märks detta på flera fronter, kollektivtrafiken ges inte de resurser som utlovats i samband med att regionen är ensam huvudman från 1 januari. Den nedlagda Karlsborgsbanan ska åter utredas trots att persontrafiken upphörde slutet av 80-talet och kontaktledningar är stulna och  på många ställen har banan helt vuxit igen, snacka om slöseri med skattebetalarnas pengar! Skaraborgs sjukhus drabbas av stora besparningar för att nämna några av de problem som den styrande minoriteten inte kan hantera.   

I maj så valdes jag till ny ordförande för Centerpartiet i Västra Götaland. Partiorganisationen står inför en rad spännande utmaningar de kommande åren. Samarbetet ska ökas mellan de fem partidistrikten och riksorganisationen kommer under 2012 att starta upp en decentraliserad personalorgansiation som ska samarbeta med regional personal. Regionfrågorna har stor betydelse för alla som bor i Västra Götaland, en utmaning är hur diskussionen om regionens framtid ska kunna diskuteras mera utanför de politiska styrelserummen.

  
                           

Jag är en av Skövdes borgerliga vigselförrättare och de flesta av de borgerliga vigslarna sker i stadshuset på några minuter. 2011 års största hedersuppdrag fick jag av Tittis vänninna Jennie och hennes Anders när de tillfrågade mig om jag ville viga dom i somras utanför Piteå. Tack Jennie och Anders för det förtroendet och för en fantastiskt rolig bröllopsfest jag aldrig kommer att glömma :)

                                                             

Privat kommer 2011 att finnas med för alltid i minnet. I april åkte vi till Mexico på bröllopsresa en fantastisk resa med mycket värme, kärlek och upplevelser. Julen tillbringade vi på Kap Verde bytte regn och blåst mot värme och bad. Två resmål som jag varmt kan rekommendera till andra.

                             

Till sist familjen utökades 2011 med Zorro, bilden är från när vi hämtade hem honom två månader gammal i mitten av juli, då så liten och endast 8 kilo tung. Idag väger han 33 kilo och är full av liv och många små hyss har det hunnit bli. Våra liv har förändrats med Zorro och hemma finns det alltid en glad hund som väntar på sin matte eller husse:)

Dessutom så konstaterar Titti och jag att ni blir bara fler och fler som följer vår blogg. Vi hoppas att ni vill fortsätta med det under 2012, jag kan lova att jag tänker fortsätta i ungefär samma omfattning och göra ett mer eller mindre politiskt inlägg om dagen också 2012. Det är alla ni läsare som ger inspiration att fortsätta att utveckla vår blogg.

God Fortsättning på nya året

/Leif