Tidigare idag så skrev Titti på bloggen om Irlands skyddshelgon S:t Patrick som blev en tidig jämställdhetsapostel (jösses!) när han bestämde att kvinnor kunde få fria en dag vart fjärde år.

För några veckor sedan så pratade jag om denna möjligheten för en mycket god vän i södra Sverige. Tidigare i kväll så fick jag ett trevligt sms med lydelsen: "Håll nu tummarna" det dröjde en kort stund innan poletten föll ner hos mig, men så glad jag blev när sms nr två kom: "Han sa jaaaa!!!!". Kärleken är det största och finaste av allt, som borgerlig vigselförrättare så är det så härligt att möta och få dela den glädje som brudparen utstrålar och förmedlar. Det kanske blir månnga nya brudpar i spåren av den 29 februari :)

♥ All lycka till P och J, så glad för er skull ♥

/Leif

Skottdagen - "Kvinnans friardag"?!

Läste på nätet om "Legenden om att kvinnor friar", det var Irlands skyddshelgon S:t Patrick som blev en tidig jämställdhetsapostel (jösses!) när han bestämde att kvinnor kunde få fria en dag vart fjärde år.


"Ett vykort från 1908 med texten "Skottår / Osäkra för en stackars ensam ungkarl"."
/Från Wikipedia

Nu får vi ju som tur väl är fria närhelst vi känner för det, men jag tror nog att det är
en och annan tjej som lever ut traditionen idag :)

Jag önskar Dig en trevlig Skottdag!
~Titti

Idag har Skövde kommun genomfört vår årliga visionsdag. För två år sedan så var fokus på kommunens visionsarbete, förra året handlade det om att stärka varumärket Skövde och i år var temat förslag till nytt bostadsstrategiskt program. Gemensamt för de tre senaste årens visionsdagar är att det har varit en bred inbjudan att deltaga på dagarna och intresset ökar hela tiden.
I år samlade visiondagen cirka 120 deltagare, cirka hälften från kommunen såväl politiker som tjänstemän, den andra halvan var från näringslivet, föreningslivet, flera av grannkommunerna var också representerade. Med tanke på årets tema så var fastighets och byggbranchen väl representerade tillsammans med banker och fastighetsmäklare.
Skövde kommun har valt ett spännande arbetssätt för att skapa tillväxt, tillsammans har blivit ett ledord för att få resultat. Som politiker så är det viktigt att lyssna på andras åsikter, men vi har tagit ett steg längre, även genomförande fasen är gemensam. I Skövde är vi på väg att skapa en unik form av samverkan inom många områden, om 10 år så hoppas jag att man kommer konstatera att Skövde kommuns sätt att arbeta tillsammans med många olika aktörer varit en bidragande orsak till att SKövde kommun är en av Sveriges främsta tillväxtkommuner utanför storstadsområdena.

Tillsammans så kan vi göra mycket!

Leif

Välkommen åter, snälla sol, som jagat nordanvinden,
nu har du sovit sen i fjol och vaknar röd om kinden.
Värm upp vår jord, så växer råg och fyller bondens lada.
Värm sund och vik och vind och våg, så får vi gå och bada.
Välkommen åter, snälla sol, lys över land och vatten:
Nu klingar sång, nu stäms fiol, nu dansas hela natten
(Av August Strindberg)


(bild från google)


Längtar!! :)
~Titti

20120227853 (MMS)

-Leif- Kommunfullmäktige möte i Skövde. Det blev mycket debatt i kväll och en fråga som diskuterades mycket var en motion om Vad gör Skövde kommun för "fattiga" barn. Stundom blev det en riktigt tråkig pajkastning mellan de Socialdemokratiska och Moderata debattörerna. Shorik Adam (bilden) Centerpartiet gjorde sitt jungfruinlägg i kommunfullmäktige i frågan. Bra och engagerat och av hjärtat talade hon, jag är stolt över mina duktiga Centerpartister som inte ägnar sig åt pajkastning från talarstolen. / Leif

Vad skönt det är nu när morgnarna blir allt ljusare!

Imorse var himmlen fylld av vackra färger:

Soluppgång

Så härligt att våren är på väg :)

~Titti

De senaste två veckorna har varit mycket arbetsintensiva beroende på de nya arbetsplanerna för provborrning efter uran och att kapacitetsutredningen kom med sin remisshandling inför förra veckoslutet. Denna helgen har varit fri från möten eller nya handlingar att läsa in och jag konstaterar att det både var behövligt och skönt.
 
Den bästa uppladdningen jag kan få när veckorna är välfyllda förutom att vara med mina nära och kära är att få arbeta fysiskt. När jag arbetar fysiskt om det så är i skogen eller snickrandes hemma så får jag tid till eftertanke och möjlighet att stressa ner. Jag tror det är oerhört viktigt för alla att ha sina små andningshål. Från början hade jag tänkt att arbeta i skogen i lördags, men på grund av den stundom mycket hårda vinden så blev det i stället snickararbeten utomhus. Den gamla lillstugan är snart helt genomgången, ett projekt som tagit några år, men om jag får säga det själv blivit ett lyft för hela gårdsmiljön.

I morgon så drar en ny arbetsvecka igång, måndagsförmiddagen tillbringas i Uddevalla, följt av beredningar på eftermiddagen i Skövde och kommunfullmäktige på kvällen. På tisdag så är det dags för den årliga visionsdagen i Skövde kommun,  innan den drar igång så står också försvarsfrågor på tisdagens agenda. Onsdag är som vanligt en full dag med kommunstyrelsens arbetsutskott följt av  politiska beredningar. Torsdag håller Överförmyndare i Samverkan möte i SKövde för att lägga 2011 till handlingarna och inleda planeringen inför 2013 års budget. Fredag så har Allianspartiernas ordförande möte. Detta är något av det som min vecka har att bjuda på.

Efter den gångna helgen så är batterierna laddade och jag ser framemot en spännande ny arbetsvecka :)

/Leif

  

100media_imag075 (MMS)

Ute på skogspromenad i det härliga vårvädret! Jag vidgar mina vyer och upplever nya områden i Vara, när vi är här på kalas och firar födelsedagsbarn "modell äldre". På bilden ser det ut som om Zorro har en gloria, det har han inte - han är en liten rackare och stundvis en riktig vildbase! ;) ~Titti

Med glädje konstaterar jag att allt fler i gymnasievalet väljer Teknik och Naturvetenskap. En av de störta långsiktiga utmaningarna för svensk industris konkurrenskraft är tillgången på kompentent arbetskraft, något som inte minst Teknikdelegationen pekade på när den redovisade sin slutrapport 2010.
Under många år har det varit svårt att fylla platserna till de Tekniska och Naturvetenskapliga gymnasieprogrammen. För Skövdes del så vände det förra året och tendensen håller i sig visar elevernas gymnasieval till hösten. Klicka här för att läsa artikel  på Skövde Nyheters webbtidning. 
Förra året så firade Skövde Science Center, Balthazar 10 år, en av ett Science Centers uppgifter är att väcka nyfikenheten för teknik och naturvetenskap hos unga, ett annat är att stimulera "Ta Sig Församheten" hos unga eller entreprenörskap som vi oftast bruka kalla det.
Att arbeta med till exempel ett Sience Center är ett långsiktigt arbete och handlar mycket om att ändra attítyder, sådant tar tid. Det är ingen slump att Skövdes elever i högre utsträckning väljer teknik och naurvetenskap nu, det är ett resultat av mer än 10 års arbete med Skövde Sceince Center och att vi också valt att satsa på ett särskilt Matte och Naturvetenskapsspår på en av kommunens högstadieskolor.
Kommunens satsningar på Skövde Science Center har från tid till annan varit omdiskuterat hos politiken, av vissa anses det ligga utanför kärnverksamheten, vi Centerpartister anser det ligga inom kärnverksamheten och att det dessutom är en viktig del i att säkra tillgången på arbetskraft för industrin och då inte minst för de två Volvobolagen i Skövde. Att driva frågor tar tid, att ändra attityder tar ännu längre tid, därför är det viktigt att politiken arbetar långsiktigt och uthålligt. Det är också min och Centerpartiets utgångspunkt när vi blickar in i framtiden.

/Leif

Nu har jag lyssnat på kvällens MellolåtarInför Deltävling fyra tror jag såhär:

Direkt till final: Charlotte Perrelli & Lisa Miskovsky

Till andra chansen: Danny Saucedo och Lotta Engberg & Christer Sjögren

Jag är lite osäker på hur Dynazty placerar sig.. Kan bli en oväntad succé?
Spännande :)

~Titti

100media_imag075 (MMS)

Jag har blivit tipsad om denna bok, så nu sätter jag mig tillrätta och tar mig en läslördag :) ~Titti

Tillägnas Victoria & Daniels lilla prinsessa!;)

~Titti

Vissa saker glömmer man inte! I går kväll sa jag och näringslivschefen i SKövde till varandra efter en eftermiddag i Stockholm där också prins Daniel deltog att vi kanske var de sista som deltog i samma arrrangemang som han innan familjen Victoria och Daniel skulle utökas. Om nu det var det sista officiella framträdandet före födseln vet jag inte, men i vart fall var det ett av de sista innan faderskapet tog vid tidigt i morses.
Varför kommer man ihåg vissa händelser mer detaljerat än andra? Vi som levde när Olof Palme mördades minns säkert fortfarande vad vi gjorde den dagen, samma med 11 september attentaten och Tsunamikatastrofen och så vidare. 
Detta betyder förmodligen att jag själv och andra kommer minnas dagens händelser och vad vi gjorde torsdagen den 23 februari 2012 mycket mer detaljerat än andra torsdagar långt in i framtiden. Hur som helst så glädjs jag med kronprinsessan Victoria och prins Daniel än en gång Grattis!

/Leif
   

100media_imag074 (MMS)

-Leif- Stort grattis Victoria och Daniel till den lilla prinsessan. Vi var många som sneglade lite extra på prins Daniel i går eftermiddag när prinsen deltog på AB Volvos samhällsmarknadsdag. Vi tyckte nog att prinsen satt på nålar, nu så förstår vi varför. Så roligt att tronföljden i Sverige kommer följas av kvinnor. Än en gång grattis! /Leif

20120222847 (MMS)

-Leif- Volvos samhällsmarknadsdag på Nalen i Stockholm. Olof Persson Vd Volvo AB inleder just nu. Spännande och intressant eftermiddag väntar oss deltagare. / Leif

Jag hade en suoertrevlig kväll igår med fina nya vänner!
Innan dess hade jag en mycket bra dag på jobbet!

Så just nu känns det såhär: Tummen upp, det här blir också en bra dag!!Detsamma önskar jag Dig!

~Titti

I går så presenterade Centerpartiet i Skövde vår syn eller kalla det vårt inspel inför de kommande lokala budgetförhandlingarna i den styrande Alliansen.

                 


Vi pekar på vikten av att Skövde fortsätter att växa och attraherar fler att flytta hit. Skövde kommun har under de senaste 5-6 åren haft en mycket positiv utveckling. Alla kurvor pekar uppåt:
- befolkningen ökar och ökar just nu bättre än prognosen på +300 invånare per år
- trycket på företagsetableringar är stort
- Gothia Science Park växer så det knakar
- Skövdes handelsindex har ökat mycket kraftigt och fortsätter att öka
- Volvoföretagen har miljardinvesterat i Skövde och fortsätter investera stort
- Den turistekonomiska omsättning ökar i SKövde
- Arbetspendlingen forsätter att ökas till Skövde
Även de ekonomiska resultaten i Skövde kommun har under en följd av år överstigit budget trots att stora extraordinära kostnader tagits. Därför varnar nu Centerpartiet för att bromsa in för häftigt i ekonomin, för risken är uppenbar att en inbromsning kan få negativa effekter på inflyttning och etableringar i Skövde. I den förra krisen 2008 så drabbades Skövde hårt eftersom den slog så hårt mot fordonsindustrin i västsverige, till skillnad mot den nu pågående europeiska finanskrisen som inte märks i arbetsmarknaden hos oss. Därför anser Centerpartiet att man något enstaka år i historiken av år med mycket goda resultat ska våga lägga en underbalanserad budget.

Men det räcker inte med en enstaka underbalanserad budget. Skövdes attraktionskraft behöver även fortsättningsvis förstärkas. Under 2010 så antog Skövde kommun en ny Vision 2025 med målsättningen att Skövde ska växa och vara dragaren i Skaraborg. Inte minst Skövdes grannkommuner uttrycker allt oftare vikten av att Skövde tar på sig ledartröjan och det förpliktigar. Under 2011 så har Skövde tagit en varumärkestrategi som uttalar, Kraft, Mod, Glädje och Stolthet. Med det som bakgrund har Centerpartiet valt ut fyra områden som vi anser att Skövde ska prioritera för fortsatt tillväxt och utveckling de kommande åren.
De fyra områderna är:
- Satsa på ett nytt gymnasiecampus och entreprenörskap i utbildningsstaden Skövde
- Inled bygget av en kongress och konserthall under 2013 
- Gör Billingen till Norra Europas frilufts- och vintersportstad
- Fungerande och utbyggd IT infrastruktur i hela kommunen 2018

Vill du läsa mer om de fyra punkterna så klicka här

I media så mottogs det med lite olika rubriksättningar bilden ovan är från tisdagens SLA, i vårt inspel till budgetförhandlingarna så pekar vi på att vi kan tänka oss att diskutera en skattejustering för att inte Skövde ska tappa utvecklingskraft. Detta valde Skövde Nyheters webbtidning att lägga som sin rubrik, klicka här för att läsa. Vår förhoppning att detta skulle skapa politisk debatt, om vad som genererar utveckling och tillväxt, har i varje fall startat bra :)

/Leif

Ikväll ska jag göra något spännande läskigt!!


(Bild från google)

Om jag kan berättar jag lite senare...

~Titti

20120220844 (MMS)

-Leif- Mottagare av Centerpartiets guldnål. Gun Edin och Orvar Eriksson två riktiga centerkämpar i Skövde uppmärksammas i kväll med att få partiets näst högsta utmärkelse på kretsstämman. Det är dom mycket väl värda /Leif

20120220843 (MMS)

-Leif- Centern i Skövde håller kretsstämma i Bergs bygdegård. Bra uppslutning och duktigt stämmopresidie med Jonny Niklasson som svingar klubban och Gunvor Kvick som skriver protokollet. Snart är det dags att informera om dagens stora politiska nyhet i Skövde idag, Centerpartiet har presenterat fyra prioriterade frågor för Tillväxt och Utveckling i Skövde under de kommande tre åren 2013-2015. Mer info om detta kommer senare på bloggen. /Leif

Tänk värme, torra grusvägar, fåglar som kvittrar och lusten till att hoppa hopprep
som bara infinner sig helt plötsligt - det är våren det! :)

Och om den inte kan/vill komma än så hade jag gärna tagit emot
ett tecken på att den är på väg...Det som göms i tö...

~Titti

Min favorit går på TV :)Än en gång ler jag och tänker att jag kommer aldrig tröttna på denna klassiker ♥

~Titti

Det har varit en händelserik arbetsvecka den inleddes normalt med möten men under tisdagen så började rapporterna komma från markägarna om att Continental Precious Minerals återigen skickat ut nya arbetsplaner för provborrning efter uran. Helt plötsligt blev arbetsveckan något annat än som tidigare var planerat.

Onsdagen blev en lång arbetsdag med många telefonsamtal från oroliga markägare och på eftermiddagen så fick jag del av alla arbetsplanerna. Först en bit in på natten till torsdagen så hade jag i lugn och ro hunnit läsa och jämföra varje ord med de tidigare arbetsplanerna. Som jag skrivit om tidigare på bloggen så överensstämde samtliga arbetsplaner utom en ordagrant med vad bolaget skickade ut julen 2010. Ibland annat Skaraborgs Läns Tidning har bolaget kommenterat att detta är deras sätt att ha dialog med markägarna. Jag konstaterar att det är väsenskilt från vad vi svenskar brukar kalla för dialog. Kanske är det så att det Kanadensiska bolaget måste visa att man agerar för sina aktieägare, för aktiekursen påstås rasa och kritiken mot CPMs verksamhet i Sverige påstås växa i Canada. Jag har själv inte haft möjlighet att kolla detta.


Efter en snabbinkallad presskonferens på torsdagsmorgonen där jag är mycket nöjd med hur vi fick ut den viktiga informationen i media så hade jag hjälp av en tjänsteman som förtjänstfullt ringde runt till merparten av de berörda fastighetsägarna och klargjorde det juridiska läget. Själv så tog jag och min fru ett sista farväl av en av mina stora supportrar som för en tid sedan lämnade jordelivet efter ett långt liv.


Varje år så brukar jag träffa Naturskyddsföreningen i Skövde och diskutera aktuella frågor i kommunen. Det är något som jag gjort de flesta åren under min tid som kommunalråd, det blev ett långt men uppskattat möte från båda sidor under torsdagskvällen.


På fredagen hade jag möten i Göteborg hela dagen, när jag kom tillbaka till Skövde på kvällen åkte jag in och skrev ut Trafikverkets hela kapacitetsutredning som lades ut på remiss under fredagen. Helgen har jag ägnat åt att framförallt läsa och göra en snabbanalys av de dryga 400 sidorna. Det är ingen munter läsning för Västra Götaland, i december så deltog jag på en nationell hearing i Stockholm om kapacitetsutredningen arrangerad av Trafikverket. De olika regionerna hade lämnat in såväl skriftliga underlag och fick göra muntliga föredragningar om sina behov av kapacitetshöjande åtgärder i de fyra olika trafikslagen. Västra Götalandsregionens muntliga dragning (som skedde av Leif Blomqvist, Socialdemokratiskt regionråd) var mycket tunn, med knappt inga ord nämndes behoven av ökad kapacitet på Västra Stambanan och inte med ett ord nämndes problemen på E20. Snarare var det så att andra regioner i sina föredragningar pratade om kapacitetsproblem på både Västra Stambanan som E20.


Jag anser att detta märks i kapacitetsutredningens förslag, övriga regioner har en betydligt högre detaljeringsgrad av kapacitetsproblemen i trafikslagen än vad Västsverige har. Nu väntar ett intensivt arbete för att samordna remissvaren mellan olika aktörer. För min del som Västra Stambanegruppens ordförande så kommer det förstås handla om behoven för Västra Stambanan i första hand.


I utredningen så lyfts problematiken på sträckorna Hallsberg-Laxå och Skövde –Göteborg fram och behovet av mer spårkapacitet. Jag konstaterar också att blir kapacitetsutredningen regeringens och riksdagens beslut så kommer Västra Stambanan för mycket lång tid vara järnvägsförbindelsen mellan Stockholm-Göteborg. Kapacitetsutredningen anser att de samhällsekonomiska effekterna av en ny Götalandsbana är för små i nuläget men stänger inte dörren för det långt in i framtiden bortom 2050.


I veckan som kommer ska jag påbörja beredningen av yttrande med tjänstemännen. Senare i veckan så träffar jag företrädare för Göteborgs politiska ledning och vid ett annat möte företrädare för Västra Götalandsregionens politiska ledning. Det ska bli intressanta diskussioner eftersom båda agerat så starkt för en ny Götalandsbana och väldigt lite för Västra Stambanans akuta behov. Vilket jag kan tycka är märkligt med tanke på att även om beslut skulle fattas inom några år att bygga en ny Götalandsbana så kommer Västra Stambanan att minst under de kommande 25-30 år vara järnvägsförbindelsen mellan Stockholm och Göteborg.


Den gångna veckan blev inte vad jag tänkt mig arbetsmässigt och det är mycket av det ordinarie arbetet som blivit liggande ogjort liksom många telefonsamtal jag inte bedömt som akuta. Men detta att inte riktigt veta vad som inträffar är en stor del i det som gör uppdraget att vara kommunalråd så intressant.


/Leif  

100media_imag074 (MMS)

Flipp tyckte tydligen merparten av de som röstade... ~Titti

20120218842 (MMS)

-Leif- Kapacitetsutredningen ute på remiss. I fredags så gick Trafikverkets stora kapacitetsutredning ut på remiss, jag ägnar lördagkvällen åt att snabbläsa de cirka 270 sidorna i huvudrapporten: "Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder - förslag på lösningar fram till år 2025 och utblick mot år 2050". Samt en av underlagsrapporterna på cirka 130 sidor som heter "Bristanalys av kapacitet och effektivitet i transportsystemet - kapacitetsutredningens bristanalys till och med år 2025". I veckan som kommer inleds det viktiga arbetet med att samordna arbetet med remisser mellan kommuner, regioner och andra intressenter, därför behöver jag hunnit snabbläsa genom underlagen i helgen. Remisstiden går ut den 31 mars och tiden är kort. Så här långt noterar jag en vilja från utredarna att i första hand höja kapaciteten i befintliga trafiksystem innan nya investeringar görs i bland annat nya järnvägar. Detta talar för att Västra Stambanan för lång tid kommer vara den enda järnvägsförbindelsen mellan Stockholm-Göteborg, vilket vi i Västra Stambanegruppen påtalat. De kommande åren fram till valet 2014 kommer innebära mycket lobbyarbete från alla som vill förbättra infrastrukturen. /Leif

100media_imag074 (MMS)

Inte illa tippat såhär långt! Spännande! Fast det hade varit roligt att ha sällskap här i soffan, men Leif sitter fullt koncentrerad med handlingar/rapporter/dokument.. kanske läge att göra undantag på regeln och bjuda upp Zorro i soffan?! ;) ~Titti

Mello ikväll! Jag har lyssnat igenom kvällens låtar :)

Såhär tror jag:

Direkt till Final: Youngblood & Molly Sandén

Andra chansen:  Maria BenHajji & Andreas Johnsson


Ranelid feat. Sara Li är dock svårtippad, lär bli flipp eller flopp, något mellanting finns inte...
Det är iaf såhär jag gissar inför kvällens resultat.

Men jag är ganska säker på att den här kommer spelas flitigt på radion:Ikväll vet vi! :)

~Titti

Häromdagen gjorde jag ett riktigt fynd och hittade en kjol på rean - betalade bara 75 kronor! Som hittat!! Vad skulle jag då göra när jag nu sparat massa pengar?

Jo jag köpte nagellack för 125 kr!

Nagellack

På det stora hela var det superbilligt ju! ;)

~Titti

Efter en sen gårdagskväll med inläsning av de nya arbetsplanerna för provborrning efter uran så inledde jag morgonen med en välbesökt presskonferens. Det kändes än mer angeläget med pressinformationen efter att jag gått igenom alla handlingar noggrant. Det visade sig att det finns många fallgropar för markägarna om man inte är uppmärksam på Continental Prescious Minerals arbetssätt som är mycket tvivelaktigt för ett företag som påstår sig arbeta seriöst.
 
Här kan du se inslaget i TV4 nyheterna


Här kan du lyssna till Radio Skaraborgs rapportering från presskonferensen.

Klicka här

Skövde Nyheters webbtidning gjorde också en artikel som man publicerade under eftermiddagen för att läsa den 

Klicka här

I morgon bitti så får vi läsa vad papperstidningen SLA rapporterar. Jag är mycket nöjd med dagens media rapportering och de viktiga budskapen och fallgroparna för markägarna som fått arbetsplaner har gått fram.
Under dagen har en tjänsteman arbetat med att kontakta berörda via telefon för att uppmärksamma på vad konsekvenserna kan bli om man inte lämnar invändningar.

På Skövde kommuns webb så har också information publicerats under dagen och mallar man kan använda för att lämna invändningar  över de utsända arbetsplanerna. För att ta del av det kan du Klicka här.

Kampen fortsätter mot uranbrytning i Västgötabergen!

/Leif
-  

Med Asta i våra tankar ♥~Titti & Leif

Såhär gick Jademassagen till på Alla Hjärtans:"Jademassage är en unik kombination av infravärme, akupressur och kiropraktik,
som fokuserar framförallt på din rygg. Massagen är både tuff och avslappnande,
men först och främst välgörande och väldigt skön"

Och ja, jag gick varm och gosig därifrån :)

~Titti

Som jag skrev igår så har det inkommit nya arbetsplaner för provborrning efter uran på Billingen. Under dagen så har jag fått fram alla handlingar och i kväll har jag suttit och jämfört alla arbetsplaner med de som lämnades in julen 2010. Jag noterar då att alla arbetsplaner utom en arbetsplan är identiska med de som Continental Precious Minerals Inc, CPM, lämnade in 2010. Detta är i sig mycket anmärkningsvärt eftersom de allra flesta av sakägarna lämnade invändningar mot arbetsplanerna då, uppenbarligen så kalkylerar CPM med att det kan finnas sakägare som tror att det räcker med de invändningar man lämnade 2010. Så är inte fallet för även om arbetsplanerna är identiska så är det nya som det måste lämnas invändningar på för att de inte med automatik ska gälla.

I morgon bitti håller jag en pressinformation för att reda ut begreppen. I morgon så lägger Skövde kommun också ut ny information på webben och där kommer också finnas mallar till stöd för att lämna invändningar.

Här kan du läsa den officiella information som läggs ut på torsdag förmiddag.

Viktig information angående nya arbetsplaner för provborrning efter uran.

Den 10 februari 2012 så lämnade gruv- och prospekteringsbolaget Continental Precious Minerals Inc (CPM) in totalt 17 nya arbetsplaner för provborrning efter uran på Billingen och dess närområde.

Bolaget Continental Precious Minerals Inc. har sedan tidigare fått undersökningstillstånd för att leta efter mineraler, huvudsakligen uran, i berggrunden inom vissa områden i Falköping, Skara, Tidaholm och Skövde kommuner. Ett undersökningstillstånd innebär att CPM i detta fallet har ensamrätt och har området inmutat under en tidsbegränsad period om några år.

Beslut om undersökningstillstånd har tidigare skickats ut från myndigheten Bergsstaten till dig som är till exempel markägare inom det område där undersökningstillstånd getts.

Ett beslut om undersökningstillstånd innebär inte att bolaget vare sig får eller kommer att borra på just din mark. Det är om du får en så kallad arbetsplan från bolaget som du rent formellt har möjlighet att agera.

 De nu aktuella arbetsplanerna är alla förutom en identiskt överensstämmande med de arbetsplaner som bolaget lämnade in julen 2010. Trots detta är de att betrakta som nya arbetsplaner.

 Vad gör jag om jag fått en arbetsplan?
Skövde kommun har tagit fram invändningsmallar som går att använda, de ligger bifogade här på hemsidan, de är i tre exemplar, varav en ska sändas till Geoforum Scandinavia AB i Ludvika, en ska sändas till Continental Precious Minerals huvudkontor i Toronto, Kanada samt en ska sändas till Bergsstaten för kännedom. Skövde kommun uppmanar att man skickar till såväl huvudkontor samt Bergsstaten för att vara säkra på att sakägarens synpunkter kommer fram.

 Hur snart måste jag lämna invändningar?
Invändningar ska vara bolaget tillhanda inom tre veckor från det att du delgivits arbetsplanen d.v.s. hämtat ut ditt rekommenderade brev med arbetsplan. Ju snarare desto bättre och tänk på den tid som postgången tar. Observera att invändningar mot planen bör ha saklig grund, till exempel påverkan på mark eller grundvatten. 

 Vad händer om jag inte lämnar invändningar?
Om du har fått en arbetsplan och om inga invändningar lämnas inom den tiden gäller planen automatiskt.

 Räcker det inte att jag lämnade invändningar 2010?
De nu utsända arbetsplanerna är att betrakta som nya arbetsplaner även om borrpunkten är densamma som 2010. Detta betyder att det måste lämnas in nya invändningar om du har synpunkter på arbetsplanen.

 Om en arbetsplan skulle fastställas mot min vilja?
Om invändningar lämnas och du och bolaget inte kommer överrens om en lösning är det Bergmästaren vid myndigheten Bergsstaten som avgör om arbetsplanen går igenom eller inte. Bergmästarens beslut kan överklagas till fastighetsdomstol. Om det skulle bli aktuellt i ett senare skede så kommer kommunerna att bistå med hjälp och support.

 Görs någon bedömning enligt miljölagstiftningen?
Inom vissa geografiska områden med höga skyddsvärden görs även en bedömning enligt miljölagstiftningen om bolaget vill utföra arbeten där. Den myndighet som enligt miljölagstiftningen prövar ingrepp i dessa områden är i de flesta fall Länsstyrelsen. Inom kommunala naturreservat är Miljönämnden Östra Skaraborg den myndighet som gör motsvarande miljöbedömning.

 Kommunerna säger nej till urangruva
Även om bolaget skulle få genomföra provborrningar innebär det inte att bolaget får tillstånd till att öppna en gruvverksamhet. Det är många steg kvar i processen från undersökningstillstånd till eventuell gruva. Bland annat finns det kommunala vetot som innebär att en kommun längre fram i processen kan säga nej till uranbrytning. Säger kommunerna nej blir det ingen gruva.

 De fyra kommunfullmäktigen i Falköping, Skara, Tidaholm och Skövde kommuner har tydligt framfört att man kommer att använda det kommunala vetot och säga nej till en urangruva.

 Hur fungerar minerallagen?
Om du vill veta mer om hur lagstiftningen fungerar i samband med att ett bolag vill undersöka eller utvinna mineraler m.m. kan du hitta information på Bergsstatens webbplats
www.bergsstaten.se

 Kontaktuppgifter
Vid frågor kan du kontakta Skövdes kommunalråd Leif Walterum (C) 0500-498129, 070-5771986 eller leif.walterum@skovde.se


/Leif 

 

 

 

 

 

 

Hade en riktigt mysig Alla ♥-ans Dag igår! Provade bland annat Jademassage för första gången :)

         

Annorlunda massage, men grymt skönt!

Kolla in vilka söta presentkort!Kvällen avslutades på sötaste sättet!

Semla

:P

~Titti

I veckan så har återigen markägare på Billingen fått rekommenderade brev från det Kanadensiska gruvbolaget Continental Precious Minerals Inc, CPM, där man meddelar nya arbetsplaner för provborrning efter uran. CPM har undersökningstillstånd på ett stort område som omfattar tusentals fastigheter i Skövde, Skara, Falköping och Tidaholms kommuner. Undersökningstillstånd är att jämställa med en inmutning som ger CPM ensamrätt att göra undersökningar i det aktuella området under tidsbegränsad period om några år.

Återigen blir det extremt viktigt att markägarna lämnar invändningar mot arbetsplanerna i annat fall så har man accepterat arbetsplanen och provborrning. Invändningarna ska vara det Kanadensiska bolagets huvudkontor tillhanda med vanlig  post inom tre veckor från att markägaren har hämtat ut sitt rekommenderade brev.

Vi fyra berörda kommuner har samordnat vårt arbete och bistår markägarna med hjälp att lämna invändningar. Min uppgift har varit att samordna kommunernas arbete och stödja markägarna. Under onsdagen så kommer jag arbeta med att kartlägga och få grepp om vilka markägare som är berörda för att senast under torsdag och fredag kontakta dom för att senast under helgen kunna bistå med hjälp att göra invändningar.

CPM har tidigare uttalat att man vill föra dialog med markägarna, deras bild av att föra dialog är tydligen att sända rekommenderade brev. Det anstår knappast ett gruv och prospekteringsbolag som vill uppfattas som seriöst att agera på det sättet. Vi fyra kommuner har tidigare i våra respektive kommunfullmäktigen i total enighet uttalat att vi kommer använda det kommunala vetot mot uranbrytning om det skulle bli aktuellt med en urangruva. Återigen så upprepar jag till ägare och finansiärer av Continental Precious Minerals Inc VARJE SATSAD KRONA I VÄSTGÖTABERGEN FÖR ATT FÅ BRYTA URAN ÄR EN BORTKASTAD KRONA!

Genom att klicka på länken här så kommer du till Bergsstatens diariujm som visar vilka fastigheter som är berörda.  
När du kommer till diariet så plockar du bara fram länsbokstaven O och lägger in den under län, klickar på sök,  så får du fram vilka arbetsplaner det gäller.

Kampen går vidare mot uranbrytning
/Leif

Önskar Er Alla en härlig Alla Hjärtans Dag!Kärleken är underbar!!

~Titti

I 10 år har den maximala ersättningen från A-kassan varit densamma och idag är det bara ett fåtal av medlemmarna i A-kassorna som får 80 procent i inkomstersättning vid arbetslöshet. Förra mandatperioden så genomförde Alliansregeringen en rad förändringar i arbetslöshetsförsäkringen,för att hävda arbetslinjen och att försäkringen ska vara en omställningsförsäkring mellan två arbeten och inte en långsiktig försörjning för den enskilde.
 
I takt med att allt färre kan få 80 procent i ersättning vid arbetslöshet så minskar också legitimiteten för arbetslöshetsförsäkringen. Idag så skriver Annika Qarlsson Centerpartiets talesperson i arbetsmarknadsfrågor på GP debatt att det är dags att höja ersättningsnivåerna, klicka här för att läsa artikeln.

Som styrelseordförande för Småföretagarnas Arbetslöshetskassa, SmåA, välkomnar jag förslaget och inspelet inför kommande budgetförhandlingar och hoppas att förslaget ska falla i god jord hos övriga allianspartier.

/Leif

Vi har fortfarande några bröllopspresenter kvar i form av presentkort som vi ska boka upp
innan de går ut!"Äventyr för två" använde vi oss utav när vi firade vår första bröllopsdag, med att bo i kolmila :)

Till helgen går "En skön dag" ut, så jag tänkte boka upp den nu......en massage skulle sitta fint?! ;)

~Titti

I kväll så har jag roat mig med att jämföra elavtal mellan olika elleverantörer och de olika avtal som de erbjuder och tecknat ett nytt elavtal som sänker våra elkostnader med någon hundralapp i månaden. Jag tillhör de som gillar möjligheten att välja själv och med det möjligheten att påverka kostnaderna. Det är inte så många år sedan vi snällt fick acceptera att det fanns bara en elleverantör, en telefonileverantör och vi fick snällt betala vad det kostade.

För inte så länge sedan så hade vi ett apoteksmonopol med öppettider som inte var anpassade till dagens arbetsliv, idag är situationen annorlunda med nya aktörer med mer öppettider. 

Det finns de politiker  på vänstersidan som tycker att det är fel att du och jag ska kunna välja och bestämma mer själva. Valfrihet skapar möjligheter och valfrihet har också ökat konkurrensen och med det sänkt priserna positivt för konsumenterna. Jag konstaterar bara hur det det fria valet av vårdcentral i Västra Götaland har öppnat upp för nya aktörer, med mer flexibla öppettider och kortare väntetider för att få träffa en läkare. 

Jag och Centerpartiet är definitivt för att människor ska kunna bestämma mer själva, med en ökad valfrihet ökar vi makten över våra egna liv, utan att storebror staten alltid ska behöva lägga sig i.

/Leif

Ja jag bestämde mig för att jag inte ville vänta till fettisdagen, nu har jag ätit årets första semla!


(bild från google)

Idag har Leif varit hemma hela dagen, det händer inte så ofta och då passade det bra med gofika! ;)

~Titti

Vice statsministern och Folkpartiledaren Jan Björklund är redo att  inleda samtal med Socialdemokraterna i syfte att riva upp och förändra Alliansregeringens  energiuppgörelse förra mandatperioden, det rapporterar bland annat Dagens Industri. Detta för att få majoritet att bygga ut kärnkraften i Sverige. Att Folkpartiet är kärnkraftskramare har nog inte undgått någon, men att Folkpartiet tar steget och själva vill bjuda in Stefan Löfven och Socialdemokraterna till överläggningar om energipolitiken går betydligt längre än vad som är brukligt i en regering där man måste ge och ta.

Lika känt som Folkpartiets lov till kärnkraften är Centerpartiets långa motstånd mot densamma. Hur skulle Folkpartiets reaktion vara om Centerpartiet bjuder in Miljöpartiet och Vänsterpartiet samt den del av Socialdemokraterna som är mot kärnkraft för att riva upp energiuppgörelsen?

Energiuppgörelsen förra mandatperioden är historisk ur många aspekter, för första gången så sätts äntligen fokus på att minska sårbarheten i det svenska energisystemet genom att ge långsiktiga spelregler för att bygga ut den förnybara energin. Uppgörelsen öppnar också för att ersätta befintlig kärnkraft med ny under förutsättning att kärnkraftsindustrin kan bygga nya reaktorer utan statliga subventioner och att man tar ett större försäkringsansvar vid en olycka. 

I ett regeringsamarbete så kan man som politiskt parti inte gilla allt, men det bygger trots allt på att man tillsammans står upp för de uppgörelser man gjort. Kanske är det dags för regeringschefen Fredrik Reinfeldt att ha ett kvartsamtal med sin vice statsminister och utbildningsminster Jan Björklund. Herr Björklund brukar i skolans värd alltid predika mer ordning och reda, det bör i allra högsta grad även gälla Folkpartiet i regeringen.

/Leif
 
 

Efter att ha lyssnat på låtarna lite snabbt så tror jag såhär:

Direkt till Globen: Ulrik Munther & Di Leva

Till andra chansen: Top Cats & Timoteij


Texterna på Di Levas låtar är ju alltid klockrena!Ledord: Kärlek ♥

~Titti

Nu ska jag lyssna på kvällens Mello-låtarHärligt att hela Mello-karusellen är igång :)

~Titti

En av de stora reformerna som Centerpartiet drivit sedan valet 2010 har varit sänkt restaurangmoms. Förra året så fick vi med oss övriga allianspartier på vårt förslag som framförallt är jobbskapande för fler unga människor. Tidigare i veckan så har Centerpartiet fått svart på vitt när det visade sig att antalet nya jobb i restaurangbranschen ökat jämfört med förra året. Klicka på länken och läs om Stella Loimgesa en av alla som med reformen fått arbete och inträde på arbetsmarknaden.

Det blir därför lite beklämmande när Rapport tidigare i kväll hade som nyhetsinslag att priserna på restaurang inte blivit billigare, men själva syftet med reformen är att i första hand skapa fler jobb. Tänk om man istället valt att rapportera om Stella och alla andra framförallt unga människor som nu har fått en inträdesbiljett på arbetsmarknaden och möjligheten att leva ett självständigt liv. Som Centerpartist så glädjs jag åt att vi som parti sitter i regeringen och kan fortsätta att driva förslag som vi vet ger resultat.

/Leif   

100media_imag073 (MMS)

~Titti~ Nu är det helg och jag har ett enda fokus: att kurera mig! ~Titti

20120209834 (MMS)

Efter två dagar i Växjö körde jag hem under torsdagseftermiddagen. Från Jönköping körde jag inlandsvägen RV 26 till Skövde. Kommunerna längs vägen Halmstad-Mora samarbetar sedan flera år tillbaka för att förbättra vägstandarden och säkerheten på vägen som är den stora transportleden från södra och västra Sverige till fjällvärden. Skövde kommun har ordförandeskapet i kommungruppen och under denna mandatperioden leder jag arbetet. På min väg hem i går så hade det skett två trafikolyckor mellan Jönköping och Skövde, som tur är utan alvarliga personskador enligt medias rapportering, men olyckorna skapade långa köer och materiella skador. Kommunerna efter RV 26 har gemensamt lagt fast en prioriteringsordning för investeringar efter vägen och driver dessa mot såväl trafikverk som politiker regionalt. De senaste månadernas många trafikolyckor bör vara en väckarklocka för bilister att ta det lugnare i trafiken och för beslutsfattare på alla nivåer att kraftsamla för rejäla satsningar på bättre och säkrare vägar och järnvägar. Vårt gemensamma lobbyarbete för en säkrare RV 26 kommer fortsätta tills vi ser resultat. /Leif

~Titti~ Inställning är mycket men inte allt... Det funkade inte att bara bestämma dig för att vara frisk, bakterierna kom åt mig :( Men jag ska försöka sova bort dem! ~Titti

Har nyst heeeela dagen!


(bild från google)

Hoppas kunna sova bort alla baciller... Tänker inte bli sjuk :(

~Titti

20120208824 (MMS)

-Leif- SKL lär av Växjö kommuns miljötänkande och det hållbara byggandet i trä. Under två dagar är jag i Växjö med Sveriges Kommuner och Landstings Fastighetsfond. Det nationella projektet Trästad 2012 är ett projekt där Växjö och Skövde i samverkan med ytterligare drygt 10 andra kommuner arbetar för att öka byggande i trä. Trästad 2012 syftar till att öka konkurrensen inom byggsektorn, öka förädlingen av trä och få ett hållbart miljömässigt byggande med minimal klimatpåverkan. Stort intresse av mina fondstyrelseledamöter när Växjö påvisar att man har bland de lägsta nybyggnadskostnaderna per kvadratmeter. På bilden så ser du Växjös nya friidrottshall där trä i konstruktionen är en självklarhet i såväl bärande konstruktion som väggbeklädnad. Det klimatsmarta byggandet vinner allt mer terräng. /Leif

Äntligen har min bok kommit! För flera veckor sedan bokade jag den på bibblan
och nu har jag fått den,
Karin Brunk Holmquist senaste - Kaffe med musik :)Den är bara på fem Cd-skivor så jag har snart lyssnat ut den.
Det här ser jag fram emot! :)

~Titti

20120207821 (MMS)

Utmaningar och behov av framtidssatsningar i Västra Götaland är temat på en lång seminarieserie Centerpartiet i Västra Götaland inleder i kväll i Skövde. Under de kommande tre åren arrangeras ca 20 öppna möten på olika platser i Västra Götaland om vad som genererar tillväxt och utveckling. Kvällens första seminarie har Tomas Ekberg chefsanalytiker på Västra Götalandsregionen som gästföreläsare med såväl politiker och företagare från Skaraborg i publiken. /Leif

Det tillhör inte vanligheterna att jag ser på TV, men allt sedan trailern om den nya serien "Drömmen om landet" började att gå så har har jag sagt till Titti att den vill jag följa. I kväll var det första programmet, det ska bli intressant att följa familjerna som ska pröva på det nya och okända livet på landsbygden.

Kanske kan TV-serien öka förståelsen för hur det är att driva småföretag med få eller inga anställda på landsbygden. När jag var LRF Ungdomens riksordförande på 90-talet och ledamot av LRFs riksförbundsstyrelse så deltog jag ganska ofta i diskussioner med bland annat ungdomsorganisationer och studenter på universiteten om att vara ung bonde och företagare. I samband med Folk och Försvars rikskonferens kom det fram personer som en gång varit med i Liberala Ungdomsförbundets förbundsstyrelse och påminde mig om ett möte jag hade haft med deras styrelse i slutet av 90-talet. Den enda i den dåvarande LUF styrelsen som hade kontakt med lantbruk var nuvarande EU-ministern Birgitta Olsson som hade en avlägsen släkting med kor eller grisar vilket har jag idag glömt. Idag är dessa personer viktiga beslutfattare.

De senaste 10 åren så har såporna om bondelivet och livet på landsbygden avlöst varandra, Farmen, Bonde söker Fru och nu Drömmen om landet. Förmodligen har jag missat en del med tanke på mitt ringa TV tittande. Intresset för landsbygden och bondelivet är stort och speglar kanske framförallt längtan till allas vårt ursprung. Men kunskapen om förutsättningarna hos såväl allmänheten som hos beslutsfattarna har aldrig varit sämre om vare sig landsbygdens som lantbruksnäringens svåra situation. Det räcker att nämna: vargfrågan, svensk livsmedelsproduktions extra ryggsäck i form av regler och kostnader, den svaga äganderätten, missbrukandet av allemansrätten mm.

Nu har jag valt att bara lyfta fram de negativa sidorna för företagandet och livet på landsbygden, bland de positiva finns ökad livskvalitet och att leva nära naturen och friheten. Program som "Drömmen om landet" kan säkert bidra till att sätta fokus på både landsbygdens frågor, men ska något hända för att komma åt problemet med ett allt mer tudelat Sverige behöver nästa års deltagare heta: familjen Reinfeldt, familjen Löfven, radarparet Fridolin och Romson samt familjen Björklund.  Då kanske Centerministrarna och Centerpartiets riksdagsledamöter kan få bättre gehör för en politik som ger utveckling i hela Sverige.

/Leif

100media_imag072 (MMS)

~Titti~ Hälsar på en kär vän :) ~Titti

Efter tre intensiva och oerhört intressanta dagar, torsdag-lördag,  i Västerås så väntar en ny arbetsvecka. I torsdags så träffades C-märkta kommunalråd och gruppledare från hela landet för interna diskussioner och under fredagen så utökades gruppen med många förtroendevalda och politiska tjänstemän från kommuner, landsting/regioner, riksdag, regering och departement, totalt var vi cirka 700 Centerpartister på plats.

De årliga kommundagarna ger mycket inspiration och särskilt intressanta har de blivit sedan Centerpartiet kom in i regeringen 2006. Samtliga fyra Centerministrarna närvarade hela tiden, Näringsminister Annie Lööf, Landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Miljöminister Lena Ek och Energi och ITminister Anna-Karin Hatt var där tilllsammans med statssekreterare och politiska tjänstemän från departementen. En mix av informativa seminarier med stor möjlighet för oss kommun och rergionpolitiker att påverka regeringspolitikens inriktning till nätverkande mellan oss deltagare. 

Utan spaning ingen aning, kan bara konstatera att det är så riktigt. Kommundagarna ger tillfälle till mycket spaning och en av de viktigaste delarna är utbytet av ideer och erfarenheter mellan oss deltagare. Det är lätt att bli hemmablind även i politiken, därför är det så viktigt att  politiker och tjänstemän ute i landet tar  plats i andra arenor för att byta ideer och erfarenheter. Detta är än viktigare när det stundar kärvare tider i offentlig sektor. 

Själv så startar jag en ny arbetsvecka fylld av ny inspiration och nya ideer för att gör Skövde kommun till en än bättre plats att leva, bo och verka i.

/Leif    

Idag har varit en äventyrsdag för Zorro! Dagen inleddes med en långpromenad med Husse.
Efter lunch åkte vi sedan till en hundrastgård så att Z skulle få träffa andra hundar och kunn
 leka med dem. Det här var första gången som Z kunde leka fritt med andra hundar och
oj vad roligt han tyckte att det var!

Hundar är hundar och hundar gör vad hundar känner för... ;)Z var yngst men störst! Det är häftigt att se hur bra de ändå leker med varandra
oberoende av storlek och ålder.Det var inte lätt att ta kort för Z var som ett litet "Jehu" mest hela tiden och sprang och hoppade och svansen gick i samma takt - leka i hundrastgården var kul :)Z sudsade runt, men husse & matte stod stilla i 10 minusgrader och blev rätt stelfrusna så efter en stund bestämde vi oss för att den fick vara nog, men vi kommer komma tillbaka!

Vidare åkte vi till djuraffären och köpte ben och mat och en ny sele till Z, Att vara i djuraffären räknas som ett Zorro-äventyr: massa olika dofter, andra djur på plats, personal med massa godis i fickorna och mat, godis och ben på "farligt nära" avstånd, dvs. frestelser så långt nosen räcker  och den räcker lååångt!! :P

~Titti

100media_imag072 (MMS)

Nu tittar jag på gårdagens Mello hittills har jag rätt till 80% ;) ~Titti

Mello ikväll! Kul! Jag har inte lyssnat på några låtar än men när jag tittar på startfältet så TROR jag såhär: Direkt till final Loreen & Sean Banan Vidare till andra chansen: Afro Dite & Marie Serneholt. Så tror jag, men efter att ha lyssnat på dem kanske jag ändrar mig? Tyvärr kommer jag inte kunna lyssna/titta nu men jag spelar in så det gäller att hålla sig undan från nyheterna tills jag tittar på det :) ~Titti

Igår kväll kom jag hem lite senare än vanligt och då var det ordentligt kallt både ute och inne...
Innetemperaturen låg under 13 grader, brr!

Så det var bara till att elda så fort det bara gick (och det går aldrig fort nog), efter en stund hade det krypit upp några grader iaf...Men som ni förstår tog det många timmar innan det kom till en behaglig temperatur...

Imorse var det -22 ute... :(

Har jag sagt att jag längtar till våren??

~Titti

20120204819 (MMS)

Framtidsbygget namnet på Centerpartiets öppna process för att förnya ideprogrammet presenteras Per Ankersjö som är programgruppens ordförande under kommundagarna i Västerås. Det unika är att alla medborgare kan och får delta. Framtagandet av Centerns ideprogram kan beskrivas som ett demokratiprojekt som aldrig tidigare prövats i vårt land och som skiljer sig totalt mot hur andra partier i slutna rum brukar formulera sina program. Att Centern är Sveriges mest öppna parti råder ingen tvekan om. /Leif

Snö må vara vackert och gör allt så mycket ljusare...Men när det är så kallt som det har varit idag, -18 grader, så knarrar snön under skorna varje steg man tar. Jag avskyr det ljudet - jag ryyyyser!!
Ungefär samma känsla som om man tar i frigolit
eller drar naglar över svarta tavlan :s

Ja ni förstår va? Me NO like!

Var dag är iaf en dag närmare våren! Trevlig helg önskar jag Er Alla!!

~Titti

20120203813 (MMS)

-Leif- Centerpartiet har visionerna om ett bättre samhälle. Partiordföranden och näringsminister Annie Lööf sa i sitt tal för ca 700 kommun och regionpolitiker "att valfriheten är rätten att bestämma om sitt eget liv". Samtidigt konstaterade Annie Lööf att kommunerna måste bli bättre på hur man beställer och upphandlar valfrihetstjänster. I sitt tal lyfte hon också en annan fråga som diskuteras alldeles för lite i politiken, år 2030 så bedöms att 170 000 människor saknas inom vårdande yrken. Detta visar att Sverige inte har råd att utestänga människor som vill komma till vårt land. 
I det politiska Sverige så finns en vänster som saknar visioner om framtidens Sverige och bland ledande politiker högerut varnar man för visioner sa Annie i sitt tal med adress till Fredrik Reinfeldt. Detta kommer inte stoppa Centerpartiet att prata visioner om ett bättre Sverige som har lösningar och bygger ett land för att möta framtidens utmaningar. 
/Leif

Ja så är det hos mig! 18 grader ute och 14 inne (dock minus vs plus) - brrr :sSå här eldas det för fullt!!

~Titti

Dålig bloggning idag jag vet...

Men idag har varit en sådan där dag då det har varit fullt upp från tidig morgon till sen kväll!
Nu väntar jag på att maken ska komma hem så att jag får hjälp med eldningen.Nu är jag mätt och ofantligt trött, har slagit mig ner i soffan
och undrar om jag någonsin ska orka masa mig härifrån?

~Titti

20120202806 (MMS)

-Leif- LOV är en reform för ökad kvalitet och valfrihet inom välfärdstjänsterna. Det finns de som använder LOV och konkurrensutsättning som argument för att spara eller förbilliga välfärdstjänster då har man missat vad egentliga syftet med ökad valfrihet är.Jag vill slå fast att anledningen till att Centerpartiet drivit på för ökad valfrihet har fokus på ökad kvalitet. På Centerpartiets kommunalråds och gruppledarträff i dag så har vi ägnat mycket tid att diskutera valfrihetsreformen LOV. Valfrihet i vård och omsorg är bra och bidrar till att kvalitet kan öka och dessutom så gynnas kvinnligt företagande. Det fria primärvårdsvalet i Västra Götaland har ökat mångfalden av vårdcentraler och gjort det lättare att komma in och få hjälp. Jag har fått många positiva kommentarer om de företag som idag ingår i Skövde kommuns beslut om att konkurrensutsätta hemvården. Det innebär inte att kommunal verksamhet är dålig, tvärtom, men med LOV så får du ett tydligare medborgarfokus på de välfärdstjänster medborgarna efterfrågar. I framtiden hoppas jag att fler välfärdstjänster ska omfattas av ökad valfrihet i Skövde och resten av vårt land. /Leif

Klart det är bra att veta vad man inte bör äta, men man vill ju gärna veta vad man kan äta med gott samvete! Så vid föredragning av miljömärken fick vi även en "Ät-gärna-lista":

Ät gärna!

Min favorit på den listan: Hummer! :P

~Titti

Vid gårdagens föredragning av miljömärken fick vi en "Avstå-ifrån-lista":

Avstå ifrån!

Jag visste sedan tidigare att jätteräkorna är bland det absolut sämsta miljövalen man kan göra. Synd är det för de är rackarns goda! Men jag kommer aldrig köpa dem i affär eller beställa på restaurang. Men skulle jag simma förbi någon så kanske den slinker ner... :P

~Titti

Centerpartiet är en folkrörelse med ca 50000 medlemmar över hela landet. Vårt parti har en tradition av att lägga örat till marken för att lyssna och låta människor komma till tals och påverka utformningen av vår politik. Det är så som folkrörelser byggs genom att ha ett tydligt underifrån perspektiv, motsatsen till detta är när  partiernas politik utformas i de stängda rummen. Centerpartiet tror på den öppna vägen och vår ambition är att vara Sveriges öppnaste politiska parti.

På DN debatt så skriver Per Ankersjö ordförande i  programgruppen för ett nytt idéprogram om att Centerpartiet som första politiska parti nu öppnar upp för alla, enskilda medborgare, föreningsliv och organisationer att deltaga aktivt i utformandet av ett nytt idéprogram. Klicka här för att läsa artikeln.

Jag hoppas att många kommer vilja vara med och bidra till samhällsutveckling. Under 2012 så kommer också Centerpartiet att bjuda in till öppna lokala möten för den som vill vara en del av "Framtidsbygget". Vill du vara bland de första som ger dina synpunkter och förslag så klicka här då kommer du direkt in i formandet av politiken för Sveriges öppnaste parti.

Välkommen med på en spännande resa!

/Leif

100media_imag071 (MMS)

Igår hade jag en trevlig kväll med nya vänner. Under kvällen fick vi bland annat ett litet föredrag om Miljömärkningar. Oj vad många loggor det finns! Det är inte lätt att hålla reda på alla... Men nu har jag lärt mig en hel del nytt och lite av det kommer jag dela med mig till er senare idag! En slogan/uppmaning som fastnade i mitt huvud var "Don't aid - traid!" och så kom fairtraid :) ~Titti