-Leif- Visionsdag med fokus på bostäder och Skövderegionen

0kommentarer

Idag har Skövde kommun genomfört vår årliga visionsdag. För två år sedan så var fokus på kommunens visionsarbete, förra året handlade det om att stärka varumärket Skövde och i år var temat förslag till nytt bostadsstrategiskt program. Gemensamt för de tre senaste årens visionsdagar är att det har varit en bred inbjudan att deltaga på dagarna och intresset ökar hela tiden.
I år samlade visiondagen cirka 120 deltagare, cirka hälften från kommunen såväl politiker som tjänstemän, den andra halvan var från näringslivet, föreningslivet, flera av grannkommunerna var också representerade. Med tanke på årets tema så var fastighets och byggbranchen väl representerade tillsammans med banker och fastighetsmäklare.
Skövde kommun har valt ett spännande arbetssätt för att skapa tillväxt, tillsammans har blivit ett ledord för att få resultat. Som politiker så är det viktigt att lyssna på andras åsikter, men vi har tagit ett steg längre, även genomförande fasen är gemensam. I Skövde är vi på väg att skapa en unik form av samverkan inom många områden, om 10 år så hoppas jag att man kommer konstatera att Skövde kommuns sätt att arbeta tillsammans med många olika aktörer varit en bidragande orsak till att SKövde kommun är en av Sveriges främsta tillväxtkommuner utanför storstadsområdena.

Tillsammans så kan vi göra mycket!

Leif

Kommentera

Publiceras ej