Det är väl inte så att jag hänger på låset när gymmet öppnar precis,
men det är riktigt skönt att hinna träna innan jobbet!
 
 
Idag blev det crosstraing och lite benstyrka :)
~Titti
På tisdagsmorgonen så arrangerade Skövde Näringslivsformum ett välbesökt frukostmöte på temat "Hur får vi morgondagens medarbetare med rätt kompetens?"  Nyligen så antog skolnämnden och utbildningsnämnden en arbetsplan för Samverkan Skola - Arbetsliv. Det är ett välkommet dokument och som centerpartist så hoppas jag mycket på att ett fördjupat arbete och ökad förståelse mellan näringslivets framtida behov och skolan ska hjälpa ungdomarna i sina framtida yrkesval. Det fortsatta arbetet kommer jag därför att följa med mycket stort intresse.
 
En annan fråga som ligger oss centerpartister extra varmt om hjärtat är att öka det entreprenöriella lärandet i skolan, det vill säga en skola som lockar fram och stimulera barn och ungdomars kreativitet och ta sig församhet. 2001 så öppnades Skövde Science Center Balthazar, en viktig del i ett Science Center är just att stimulera kreativitet och nyfikenhet och att få fler ungdomar intresserade av naturvetenskap  och teknik. Detta har till och från varit en ifrågasatt verksamhet av vissa i politiker eftersom man ansett att det inte tillhör kärnverksamheten i en kommun. Om detta kan man säkert tvista men vi politiker har ett stort ansvar att vägleda ungdomar i sina framtida val och mycket av Sveriges välstånd vilar på att vi varit långt framme i forskning och utveckling genom åren. Därför anser jag att ett Science Center är en självklar del i en kommun och region där vi dessutom har många viktiga teknik och industriföretag.
 
Att drygt tio års arbete med vårt Science Center har gett resultat ser man  genom att ungdomarnas intresse har ökat för att läsa naturvetenskap och teknik på gymnasiet i Skövde. Vända trender tar tid och när man jobbar med denna typ av frågor måste man arbeta långsiktigt.
 
/Leif
 
Sicken härlig vårdag vi har haft :)
(Jaa du Jennie det är fler än ni Piteå-bor som har fått sol på näsan idag minsann! ;) )
 
Även Zorro verkar ha legat ute och solat idag för han har dragit ut varenda filt han har.
Men han är ju smart, vem skulle vilja ligga på kall snö och sola när man kan ligga på en skön filt?
 
Här hemma ser vi knappt röken av Leif på kvällarna längre,
ännu en orsak till att jag längtar till sommaren, att få hem min man!
 
Jag fördriver tiden med att betala räkningar...
 
 
och lite pappersarbete för "Förening K"
~Titti
räkningar,

Efter styrelsemöte med "Förening T" kör jag nu en Vännerkväll - i dubbel bemärkelse :)
~Titti

Isande kallt imorse, men också makalöst vackert med rimfrosten
 
 
Fast jag längtar fortfarande till våren ;)
~Titti
rimfrost, snö, vinter, vinterbilder, vinterlandskap, vinterväder,
På kommunfullmäktige i kväll informerades det om att snart öppnar Nyeport - möjligheternas hus portarna för ungdomarna i Skövde kommun med
omnejd.


Förra mandatperioden var jag ansvarig för ungdomspolitiken i Skövde, då byggde vi upp det förvaltnings och nämndsövergripande ungdomsarbetet. En av de viktiga frågorna vi drev på var att skapa ett Ungdomens Hus i Skövde.

Ett hus fyllt av möjligheter, format av ungdomar för ungdomar. Det har varit en lång process att komma dit vi äntligen kommit. Trägen vinner och jag är idag glad för att vi aldrig vek oss, för visst har det funnits många tvivlare på vägen.

Om några veckor så öppnas portarna för den största ungdomsatsningen Skövde gjort.

Jag säger grattis till Skövdes unga idag och i framtiden. Mitt hjärta kommer alltid brinna för de viktiga framtidsfrågorna, ungdomsfrågorna är definitivt en sådan.
/ Leif
...för jag har laddat upp med teer: Söder, Kanel, Blåbär och Lakrits!
 
 
I väntan på att Leif ska komma hem blir det jag och vovven i soffan.
Och en kopp lakrits! ;)
~Titti
Blåbär, Kanel, Söder, Te, lakrits,
Idag (söndag) så har de fyra allianspartierna i Skövde träffats för att bland diskutera stora viktiga framtidsfrågor i kommunen och skaraborg men också det fortsatta samarbetet. I Skövde så har de fyra allianspartierna styrt kommunen sedan 70-talet och vi har gjort det med framgång, i de stora strategiska framtidsfrågorna har vi dessutom oftast sett till att bli överens med Socialdemokraterna. En och annan må tycka att det är tråkigt med så mycket av samförstånd i Skövde. För kommuninvånarna har detta varit av godo, god ekonomi i kommunen, låg skatt, låga avgifter, höga betyg för den kommunala servicen i medborgarundersökningar och mycket nöjd personal i kommunen är några av resultaten när samsyn gått före politiskt käbbel.
Ödmjukhet, respekt, glöd och lust att förändra präglar det politiska samarbetet i Skövde, just respekten och ödmjukheten för varandra är  nyckeln till framgång. Fram till valet 2002 var Centerpartiet det dominerande allianspartiet i Skövde, därefter har Moderaterna varit största parti, med förnärvarande ungefär lika stort väljarstöd som övriga tre partier har tillsammans. Ska samarbetet lyckas så innebär det att storebror (oavsett vem det är) måste ge övriga i samarbetet stort utrymme.
I morgon så möts Allianspartiernas ledare i Maramö med centerledaren Annie Lööf som värd för att under ett dygn diskutera det fortsatta samarbetet. Visst har de små allianspartierna fått igenom mycket av sin politik under de dryga 6 år man regerat Sverige. Men de opinionmässiga framgångarna av samarbetet har bara Moderaterna skördat. Allt som oftast är det Anders Borg, Fredrik Reinfeldt eller någon annan av de moderata ministrarna som får presentera överenskommelser som bär mycket av C, Fp eller Kd framgång. De tre småpartierna har kommit att uppfattas mer som sakintressepartier utifrån de departement man har ministerposten i än att stå för en helhet. Detta är som jag ser det en av utmaningarna som det fortsatta regeringssamarbetet står inför.
Att jämföra kommun och rikspolitik är inte helt korrekt, men jag tror att det sätt som vi valt att forma allianssamarbetet i Skövde har ett och annat att lära de fyra partiledarna när de samlas i Maramö i morgon. 
/Leif
Nu ska jag lyssna igenom alla låtarna...
 
 
Jag tror att min favorit kommer vara Erik Segerstedt & Tone Damli :)
~Titti
Erik Segerstedt & Tone Damil, Mello, Melodifestivalen,
Nyss hemkomna efter kalas i Lidköping och nu är det Mellokväll, jag har som vanligt varit inne och lyssnat på låtarna i förväg!
 
Såhär tror jag att det går:
 1. Ulrik Munther– Tell the world I´m here
 2. Behrang Miri – Jalla dansa sawa
 3. Army of Lovers – Rockn´the ride
 4. Lucia Piñera – Must be love
 5. Terese Fredenwall – Breaking the silence
 6. Sylvia Vrethammar – Trivialitet
 7. Ralf Gyllenhammar - bed om fire
 8. Robin Stjernberg - You

 

Min topp 3:

 1. Ulrik Munther– Tell the world I´m here
 2. Behrang Miri – Jalla dansa sawa
 3. Army of Lovers – Rockn´the ride
 
Önskar Er Alla en trevlig Mellokväll ;)
~Titi
Behrang Miri, Lucia Pinera, Malmö, Mello, Ralf Gyllenhammar, Robin Stjernberg, Sylvia Nrethammar, Terese Fredenwall, Ulrik Munther, deltävling,


Idag förenar jag nytta med skönt kroppsarbete när nästa vinters ved tas ner. En och annan varm kopp kaffe blir det också :)
/ Leif
Perfekt start på helgen: att skrattta in den! Tillsammans med Å & P :)
 
 
Johan Glans föreställning var riktigt rolig, här snackar vi scennärvaro!
Så har du möjlighet att gå på den så kan jag rekommendera den så att du får skratta en stund.
 
Nu är det lördag, helgblommorna står på bordet
(Leif kommer alltid hem med blommor till mig på fredagarna )
och jag ska snart ge mig av till gymmet!
 
 
Sen är det bara att ladda för Mellokväll :)
~Titti
Blommor, Johan Glans, Lördag, Mello, skratt, stand up comedy,
Nu börjar Johan Glans föreställning på Skövde stadsteater "Johan Glans World Tour of Skandinavian"
Jag har höga förväntningar - jag skriver igen och berättar om de infrias.
~Titti
Johan Glans, Skövde Stadsteater,

I helgen som gick tittade jag och Leif på David Batras stand up "Det här var ju tråkigt"
- och det var verkligen raka motsatsen såå kul! Vi skrattade högt!!

Jag har ju tidigare läst hans bok där han visar olika lappar som människor satt upp
som t.ex. "Den som inte tar bort luddet ska dö!" (Som också är bokens titel).

 

Nu tar han lappsamlandet till en ny nivå!

 

 

Har du inte redan sett den så kan jag glatt rekommendera den!
Och har du redan sett den så kan du ju se den igen
- att skratta så man kiknar är underbart! :)

~Titti

David Batra, Den som inte tar bort luddet ska dö, Det var ju tråkigt, roligt, skratt, stand up comedy,
I veckan så kom den officiella befolkningssiffran från SCB för Skövde 2012. Största befolkningsökningen på 20 år blev det för Skövde, plus 451 personer. Skövdes befolkningsökning är viktig för hela Skaraborgs konkurrenskraft, kanske rentav helt avgörande. 
Under förra våren så stack jag ut hakan och sa att Skövde måste vilja mer än att vara 60000 tusen invånare 2025, vilket vi med nuvarande ökning av  befolkningen kommer att nå. Som ledande kommunpolitiker har jag ett ansvar att driva på utvecklingen i vår kommun och som ledande kommun i Skaraborg har Skövde ett speciellt ansvar att driva på utvecklingen och vara en tillväxtmotor för vår region. Förutsättningarna är goda för att vara det men det kommer krävas Mod, Kraft och Glädje för att lyckas och det gäller att arbeta uthålligt.
Det kommunalråd  som är nöjd och slutar sträva framåt och vilja mer, har börjat backa in i framtiden. Det är ungefär som ett företag som slutar investera och produktutveckla, det har börjat avvecklingen av företaget. Jag är i grunden mycket optimistisk som person och jag är optimistisk över vår kommuns möjligheter att spela i en större division. Därför kommer jag fortsätta att driva på utvecklingsfrågarna i Skövderegionen. Skövde är på väg mot 53000 invånare,  2030 kan det mycket väl varà 70000.
/ Leif
Som vanligt är min och Leifs taiming usel, för en gångs skull är han hemma och
då har jag uteplaner..... I kväll är det nämligen bowling med mina Ladies:ar
 
 
Fast jag bowlar inte, jag vill ju inte förstöra naglarna?
Sen är det ju inte särskilt ryggvänligt.....
Förhoppningsvis hejar jag iaf bra :)
~ Titti
Hejarklack, Ladies, bowling,
 
Nej det är Zorros trasa som har kommit på villovägar och som  nu verkar har förfrusit... ;)
~Titi
Ikväll har jag varit med och firat en glad 50-åring (som har lååångt kvar tills han blir "Gubbe")!
 
Tyvärr missade jag den inledande "semmelprovningen" (som jag hörde var mycket god och mättande) men jag kunde sluta upp till middagen. Vi åt Thai, alltid gott.
 
Titta vilka fina morotsblommor jag fick på min tallrik:
 
 
Så lite som gör så mycket, halva måltiden äter man verkligen med ögonen :)
 
Nu sitter jag och väntar på att Leif ska bli klar med sitt telefonmöte så att vi hinner med en liten snackis innan det är dags att krypa till kojs...
~Titti
Blommor av morot, Thai mat, matdekorationer, morotsblomma, morotsblommor,
På måndagen så presenterade Annie Lööf partistyrelsens förslag till nytt idéprogram. Det var ett genomarbetat nytt förslag där synpunkter från ca 500 remissvar hade vägts in. Programmet i dess nya version utvecklar Centerpartiets pragmatiska liberalism. Det ger en tydligare inriktning hur C vill möta framtidens stora utmaningar, jämfört med det tidigare förslaget. Det är ett program som tydliggör Centerpartiets sociala engagemang för de svagaste i samhället. Vi visar att vi utmanar de andra partierna på en politik för hela Sverige, bästa miljöpolitiken och enda partiet sim lyfter de gröna näringarna i ett idéprogram. Jag är stolt över att C tar fighten med de växande främlingsfientliga krafterna i samhället genom att måla upp en vision om en gränslös värld med fri rörlighet som inte bara inkluderar den Europeiska Unionen utan hela världen. När Centerpartiet i Skövde kommun under måndagskvällen träffades för kretsstämma var det en påtaglig lättnad över partistyrelsens nya förslag bland de många medlemmarna som träffades.
 
 
(På bilden den nyvalda styrelsen som konstituerar sig).Svensk politik har blivit allt mindre idéburen senaste åren. Framförallt de två stora partierna M och S har utvecklats till att bli allt mer opinionskänsliga, där det gäller att lägga sig rätt för stunden. De senaste två månadernas debatt om Centerns idéprogram visar på en stor debattlusta kring idépolitiken i svensk politik. Därför är jag också efter partistyrelsens gedigna arbete mer optimistisk över möjligheter för Centerpartiet att vända de dåliga opinionssiffrorna. Annie Lööf har stärkt sitt mandat som partiordförande och jag ser framemot valet 2014 med tillförsikt.
/Leif
Annie Lööf, C, Centerpartiet, Centerpartiets Idéprogram, Idéprogram, Leif Walterum, M, Opinionskänsliga, S, Skövde kommun, idéburen, idépolitiken, kretsstämma, medlemmar, miljöpolitik, partiordförande, partistyrelsen, styrelsen, svensk politik,

Planen var att jag direkt efter jobbet skulle ta tåget till Alingsås för styrelsemöte med
"Förening K", men det satte Snöovädret stopp för...

Så det blev eldning och soffhäng med hunden istället
(i väntan på att Leif ska komma hem från sitt kvällsmöte)!

Titta på mina fina Alla <3-ans Dag rosor som fortfarande står så fint :)

 
~Titti

Ett kännetecken på vår gård har varit några pelaraspar som synts på långt håll. Ingen av oss har tyckt att de passat in i gårdsmiljön och sommaren 2010 inledddes projekt ta död på asparna. Det inleddes med ringbarkning och jag var full av hopp att 2011 så skulle träden vara döda, men ack nej, 2011 så var lövprakten som vanligt. 2012 så fylldes träden med nya löv på våren men de föll av i mitten av flera sommaren. Idag så var det då dags att låta motorsågen göra sitt och nästa vintersäsong kommer de att bidra till några dagars värme i huset.

Snart tre års kamp att förändra gårdsmiljön är i varje fall över. Asp är ett seglivat trädslag, men trägen vinner i långa loppet, precis som det är i politiken.
/Leif
Efter att mina föräldrar tillbaka till Småland, åkte jag in till stan till frissan.
För några veckor sedan provade jag på en BUS-spray (Brun Utan Sol) i ansiktet.
Det blev superbra resultat, med ett undantag: jag skyddade inte håret när jag
sprayade mig i ansiktet vilket resulterade i hårslingor i "skimrande solkysst  färg".
Inte riktigt vad jag hade tänkt! ;)
 
Så tanken var att jag skulle bleka de hårlingorna så att det inte syntes längre.
Så jag gick till den miljöcertifierade frisörsalongen Erika K
(som Leif faktiskt har varit med om att ha tilldelat Årets Miljöpris)
 
Tanken och försöken var goda, dock lyckades det inte helt och hållet,
men det skimrar iaf lite mindre :)
 
 
Nu sitter jag med diverse pappersarbete för "Förening K:s" räkning...
 
Trevlig söndag allihopa!
~Titti
BUS, Brun Utan Sol, Erika K, Frisör, Guld, Skövde, miljöcertifierad frisörsalong, miljövänlig hårfrisör,
Mellotime :)
 
Här kommer min tippning (dvs. såhär tror jag att det går):
 
1. Martin Rolinski - In and out of love
2. Ravaillacz - En riktig jävla schlger
3. Caroline af Ugglas - Hon har inte
4. Janet Leon - Heartstrings
5. State of Drama - Falling
6. Elin Petersson - Island
7. Amanda Fondell - Dumb
8. Eddie Razaz - Alibi
 
 
Och min Topp 3:
 
1. Ravaillacz - En riktig jävla schlger
2. Caroline af Ugglas - Hon har inte
3. Martin Rolinski - In and out of love
 
Allt baseras på att jag lyssnat 1 min på varje låt på svt:s hemsida...
Nu blir det till att lyssna och njuta :)
~Titti
 
 
Amanda Fondell, Caroline af Ugglas, Eddie Razaz, Elin Petersson, Janet Leon, Martin Rolinski, Mello, Melodifestivalen, Ravaillacz, State of Drama,
Tillsammans med svärföräldrarna har vi varit i Skara på Rosers salonger och sett svensk buskis i eftermiddag, "Campa i klaveret".

Ett skratt förlänger livet, många blev det i eftermiddag :)
/Leif

Nu lämnar jag Småland efter en blixtvisit! En trevlig kväll med familjen där i synnerhet den här Lilleman hade vuxit sen sist :)

Måste berätta en smårolig grej från igår: jag åkte tåget ner till Tiny men vid bytet i Nässjö så var anslutande tåg försenat. Jag gick och köpte mig en kaffe och sedan ställde jag mig inomhus med översikt till perrongen och avgångstavlan. Där stod även två lite äldre damer, efter en stund vände sig den ena danen till mig och sa leende "Det är träligt att vänta!" Haha jaa det ÄR träligt att vänta! Ett härligt småländskt ord jag inte hör till vardags i Västgötaland! :)

~Titti

Inleder helgen med fina naglar! Svårt att ta en bra bild... Champagnefärg och fin målning i svart och glitter - det är helg det! ;)
~Titti

På torsdagen så träffade kommunledningen och företrädare för det lokala näringslivet Posten. Anledningen var den försämrade servicen i Skövde centrum till framförallt näringsidkarna i centrala Skövde. Mötet resulterade inte i något konkret, men jag upplevde en förståelse för behovet. Posten lever på en starkt föränderlig marknad, framtiden kommer inte se ut som idag. Men behovet av post och pakettjänster kommer kvarstå om än i annorlunda tappning än idag. Fredagen tillbringar jag till lunch i Stockholm för att åka vidare med tåget till Alingsås för eftermiddagsmöte. Som Västra stambanegruppens ordförande så gäller det ju att åka tåg, denna morgonen avgick vi i varje fall i tid från Skövde.
/ Leif

Alla <3:ans dag! Till och med på "Förening T" serverade vi små hjärtan, så det har varit en röd tråd genom dagen och kvällen :)

Och nu när jag kom hem fick Leif ett hjärta fyllt av sött (och jag fick ögongodis!)

Happy Valentine!
~Titti

Happy Valentines Day!
 
(bild från google)
 
Önskar Er Alla en härlig Alla Hjärtans Dag :)
~Titti
God kväll!
 
Nu har Leif kommit hem igen! Vår taimingen är som vanligt urusel, för jag jobbar med "Förening T". Denna veckan blir det mycket med just den föreningen, i måndags var det möte och idag blir det långkväll. Men jag klagar inte :)
 
Däremot är det svårt att hinna med och blogga också...
~Titti
Idag lyssnar vi på ett mycket välbesökt seminarium arrangerat av Folk och Försvar om problemen med personalförsörjningen av framförallt tidvis tjänstgörande soldater.


Jag är förvånad över att vissa politiker och även opinionsbildare inte insåg att omställningen tar tid. Lagrummet för de tidvis anställda har funnits i 6 månader. vad hade man förväntat sig? Det finns problem och de ska hanteras, det är en samhällsreform som sjösatts. Försvarsmakten måste få tid på sig att fortsätta arbetet, därför hoppas jag att populistiska utspel inte sätter käppar i hjulet. Försvarsmakten är inget särintresse, det är ett samhällsintresse.
/Leif
På måndagskvällen träffades tre av de berörda urankommunerna i Skaraborg för att diskutera det fortsatta arbetet mot Continental Precious Minerals uranprospektering i Västgötabergen. På mötet var vi rörande överens om den fortsatta inriktningen på vårt viktiga opinionsarbete och i vårt stöd till de tusentals berörda fastighetsägarna. Radio    Skaraborg uppmärksammade mötet med en intervju idag på morgonen, även Skövde nyheters nättidning och TV4 Skaraborg har uppmärksammat det fortsatta arbetet under dagen.
 
Vill du lyssna på inslaget i radion klicka här
 
Jag får ganska ofta frågan varför det är så viktigt att stoppa alla planer på uranprospektering på Billingen och i Västgötabergen. Det enkla svaret är att konsekvenserna av en storskalig brytning skulle bli så stora i form av allvarliga miljökonsekvenser och skulle dessutom förändra möjligheterna att bo och verka i en mycket stor radie runt en urangruva. Våra Västgötaberg bär på ett unikt kulturmiljöarv, vårt odlingslandskapet har skapats genom boende och brukande av jord och skog i tusentals år. Skövde är en viktig tillväxtregion i Västsverige med en urangruva runt hörnet skulle situationen se annorlundare ut. 
Mitt engagemang och kommunernas nej bygger på att vi tar ansvar för kommande generationers möjligheter att leva, bo och verka i Skaraborg och att vår region ska vara attraktiv att etablera företag i och att bosätta sig i med vår unika miljö och kulturarv.
 
/Leif
I spåren av den växande hästköttskandalen där nötkött ersatts med hästkött,  växer också ett antal andra frågeställningar. Hade detta kunnat ske om det hade funnits en fungerande ursprungsmärkning, tillförlitlig spårbarhet och en fungerande kontroll? Troligen hade inte detta varit möjligt, om inte annat så skulle risken att snabbt upptäcka fusk varit betydligt större.
Som Centerpartist och före detta gris och nötköttsuppfödande bonde tycker jag att urspungsmärkning, spårbarhet och kontroll är självklarheter. Men det finns uppenbart krafter som motverkar detta. Till Eskil Erlandsson säger jag bara: våga ta fighten i regeringen och med EU, det som skett är totalt oacceptabelt. 
 
/Leif
Hästköttskandalen, Ursprungsmärkning,

Ja Les Miserable som jag och Leif såg förra helgen har vuxit för mig under veckan som gått, så pass att jag helt enkelt kände att jag måste se den igen! Och en filmmusikal bara MÅSTE man se på bio. Dessvärre går den inte längre i Skövde, så nu har jag tagit mig till Mariestad :)

Så nu blir det ett kärt återseende och framförallt underbart att lyssna till den fantastiska musiken/låtarna!!

~Titti

Hmm ja min tippning gick ju åt skogen igår, eller ja jag hade ju rätt på ettan men...
Tyckte det blev konstigt resultat igår? Efter att ha lyssnat på alla bidragen i fullängd
måste jag säga att jag tyckte Erik Segerstedt & Tone Damli var klart bäst!
 
(Hittade bilden på metro.se)
 
Jag kan till och med gå så långt att det kan vara segerlåten i hela tävlingen!!
(Fast det är möjligt att jag ändrar mig efter att ha lyssnat
på bidragen från resterande deltävlingar)
~Titti
Erik Segerstedt & Tone Damil, Mello, Melodifestivalen, deltävling,
Mellokväll :D
 
 
Såhär tror jag att låtarna placerar sig:
 

1. Sean Banan – Copacabanana

2. Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello Goodbye

3. Swedish House Wives – On Top of the World

4. Rikard Wolff – En förlorad sommar 

5. Joacim Cans – Annelie

6. Louise Hoffsten – Only The Dead Fish Follow The Stream

7. Felicia Olsson – Make Me No 1

8. Anton Ewald – Begging

 

Efter att ha lyssnat 1 min på varje låt ser
min topp 3 ut såhär:

1. Rikard Wolff – En förlorad sommar.

2. Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello Goodbye

3. Swedish House Wives – On Top of the World

 

Inte vad man kan förvänta sig kanske att jag sätter Wolf högst, men jag tror på en gripande och innerlig text. Och så är jag en sucker for love! ;)

~Titti

Anton Ewald, Erik Segerstedt & Tone Damil, Felicia Olsson, Göteborg, Joakim Cans, Louise Hoffsten, Melodifestivalen, Rikard Wolf, Sean Banan, Swedish House Wives, svt,

Soft lördag, t.o.m. Zorro tog sovmorgon vilket jag var tacksam för!

Nu har jag avslutat ett träningspass på gymmet, ska shoppa lite på stan och sen ska jag nog laga något extra gott tills Leif kommer hem, jag har ju knappt sett honom denna veckan!

Måste kolla in Mello-bidragen också till ikväll såklart! Trevlig lördag allihop :)
~Titti

Lördag, Mello, träningspass,

Jag sitter och läser igenom vårens utbud - Skövde teater - och det finns mycket bra att välja på! Blir nog till att lägga upp en plan :)
~Titti

Skövde, Skövde teater, skövde teaterförening, teater, vårens teater,
Idag så tog ett stort antal skolbarn första spadtaget för en ny Billingskola. Ett av de beslut som jag är mest nöjd med att drivit igenom under denna mandatperioden. Skolan kommer att bli en skola som sticker ut och kommer sätta Skövde på kartan. I början av 2011 så fattade kommunfullmäktge beslutet att vi ska bygga en ny skola som också sticker ut, pedagogiskt, miljömässigt och arkitektoniskt. Till höstterminen så kommer dagens grävande skolbarn att få flytta in i sin nya skola på Billingsluttningen. 
 
 
Skola och utbildning i kreativa miljöer som stiumlerar barnens lärande tillhör framtiden, idag är en framtidsdag för hela Skövde!
 
/Leif
 

Direkt efter jobbet åkte jag på informationskväll om "Förening T". Det blev riktigt lyckat och det var många som kom :)

Och nu - äntligen - har Leif kommit hem också! Han fick snabbt ut och skotta snö och tända i pannan - inget hetluft här inte! ;)

~Titti

Torsdag, förening, informationskväll, temperatur,
Kampen mot uranbrytning är ingen ny företeelse i Västgötabergen. Styrkan i motståndet ligger i att vi som kommuner har samordnat arbetet mot CPM och stödet till markägarna. Detta har visat sig vara en framgångsrik väg så här långt. Budskapet till CPM och även andra uranintressenter är " varje satsad krona är en bortkastad krona, vi kommuner kommer använda det kommunala vetot mot uranbrytning".
I detta sammanhanget blir därför Skaras moderata kommunalråds uttalande att hon kan tänka sig uranbrytning i Skara kommun men inte på Billingen mycket allvarligt.
En urangruva skulle få mycket stora konsekvenser för miljö och vatten och påverka möjligheterna att bo, leva och verka i ett stort område runt en gruva. En urangruva angår många många fler än bara där den är lokaliserad.
Charlottes uttalande visar också på allvarliga brister i kunskapen kring minerallagen. Lagen tar ingen hänsyn till markägarintresset, den tar endast hänsyn till bolagets förmåga (ekonomiskt) att utföra prospektering. En markägare har inget eller mycket lite att sätta emot om ett gruvbolag vill gå fram.
Det är knappt att en markägare äger plogdjupet på sin åker, att då som Charlote gör blanda in äganderätt  i frågan visar på en bristande kunskaper i ämnet.
Jag uppmanar Charlotte Nordström: be om ursäkt för dina uttalanden offentligt och sedan är det dags att läsa på vad minerallagen säger och vad konsekvenserna av en uranbrytning skulle bli i Skaraborg. Jag bistår dig gärna med den kunskapen!
 
/Leif Walterum

Inte mycket folk när man handlar på en tisdag kväll inte. Lugnt och skönt!

Ikväll var jag tillsammans med "Förening T" inbjudna till stadshuset för intervju om volontärarbete -trevligt :)
~Titti

Elins Esplanad, Skövde, förening, volontärarbete,
Om du gillar musikaler som jag gör, se Les Miserables - på bio
(effekten blir nog inte densamma hemma i TV-soffan)
 
 
FANTASTISK musik och duktiga skådisar!!
~Titti
Det har varit en lugn ocg skön söndaf, pannrummet fyllt med ved, mailboxen genomgången och kvällen avslutades med bio. Les Miserables, absolut värd ett besök och bäst att se på bio.
 
 
Imorgon väntar en ny arbetsvecka med möten bl.a. i Malmö och Jönköping.
/Leif
Les Miserables, bio, skövde,

Första lediga dagen på ett tag, tänk vad en sovmorgon kan ge energi :)

Nu går vi igenom planeringen den närmsta tiden, även Zorro är med på ett hörn!

Eftermiddagen ägnar jag åt träning och Leif arbetar för att komma ikapp med mailen. Förhoppningsvis hinner vi med mitt önskemål senare ikväll men det återstår att se... Återkommer om det!
~Titti

Snart börjar det - Mello i svt
!
Återstår att se hur det går för Gina & Danny
 
Spännande :)
~Titti
Tjohoo ikväll börjar Mellospektaklet - I+m loving it!! ;)
 
Alla artisterna i första deltävlingen:
 
(bild från svt)

 

Såhär tror jag bidragen placerar sig:

1. David Lindgren
2. YOHIO
3. Eric Gadd
4. Cookies N Beans
5. Anna Järvinen
6. Mary N´diaye
7. Michael Feiner & Caisa
8. Jay-Jay Johanson

 

Min topp 3 (efter att ha lyssnat på låtarna 1 min):
YOHIO, Cookies ´N Beans, Anna Järvinen

Ikväll vet vi :)

~Titti

Fråga en Centerpartist och få något uträttat! Under kommundagarna i Örebro så blir detta tydligt när kommun och regionpolitikerna träffas och diskuterar.


Statsråden, Lööf, Hatt, Ek och Erlandsson redovisar också att centern levererar i regeringen för företagen, jobben, klimatet, förnybar energi, landsbygden mm. Men vi Centerpartister vill mer och nöjda får man aldrig bli i politiken. Därför fortsätter vi leverera och kämpa för mer praktisk liberalism.
/ Leif

Börjar dagen med en tågresa västerut. Det var inte många andra som gjorde det för tåget är nästan tomt... Idag håller jag i en utbildningsdag i Herrljunga med "Förening K". Ska bli spännande att se hur dagens två teman mottags av deltagarna, jag tror det blir en toppendag :)
~Titti

Herrljunga, förening, utbildningsdag,
Igår var jag som sagt på Yoga, jag har provat på många olika typer av yoga, men det var första gången jag provade den Medicinsk yoga eller Kundaliniyoga som den heter.
 
Jag hittade lite text om yogan:
"Man brukar kalla Kundaliniyoga för ”hushållsyoga”, rörelserna är inte är krångligare än att de går att göra sittandes på en stol. I de flesta övningarna kombineras rörelser med kraftfull andning, därför brukar man kalla Kundaliniyoga för en aktiv och dynamisk yogaform. Om du ägnar så lite tid som 20 minuter om dagen kan du få stora djupgående förändringar. Med stress och dåliga levnadsvanor skapar vi obalanser i kroppen som efter en tid kan yttra sig som fysiska åkommor. När vi gör yoga och meditation ökar vi flöden i kroppen och balanserar kropp och sinne och ger på så sätt systemet en möjlighet att återskapa sin naturliga balans.
Yogan är ingen religion utan en livsfilosofi som kan utövas av vem som helst oavsett religion och politisk övertygelse.
Yoga hjälper dig att komma djupare in i dig själv och få tillgång till den du innerst inne är."

Jag gillade den! Jag är inte en person som vill ta det lugnt och kan många gånger bli stressad av att försöka "slappna av" och jobba med Mindfulness, men det här funkade! Så har du möjlighet att prova på så kan jag varmt rekommendera det!
~Titti
 
 
 
Kundaliniyoga, Meditation, balans, medicinsk yoga, mindfulness, yoga, yogaform,
Annie Lööfs tal på förmiddagen gav kritikerna svar på tal. C ska vara de svagas röst, rättvisa och solidaritet återkom i talet. En politik för Hela Landet ska genomsyra C. I vår så kommer ett arbete starta i partiorganisationen för att tydliggöra landsbygdens utmaningar.


Centern ska utan tvekan vara landsbygdens och småortssveriges bästa vän i alla klasser.
/Leif
Annie Lööf har precis hållit bästa partiledartalet som jag någonsin hört någon svensk partiledare hålla under mitt liv.


/ Leif