Våtdräkt? Nej tack! Ikväll var jag inne i stan och kollade på våtdräkter. Provade två modeller Åh vad jobbigt det var - nästan som ett träningspass bara det - jag gillade det inte alls! :mad:

              


När jag kom ut ur provhytten frågade försäljaren mig:
- Hur gick det?
Jag svarade:
- Det var nog det absolut hemskaste plagget jag någonsin provat i hela mitt liv!
Han sa då:
- Det kan jag förstå, de ÄR hemska!

Näe, alltså jag tror såhär: ska det vara såå jobbigt att ta på sig ett plagg då kan jag vara utan det. Jag gick in och tittade på hemsidan för Vansbrosimmet och där kunde jag läsa "Kom i god tid till startområdet. Underskatta inte tiden det tar att få på sig en våtdräkt..." Jag förstår vad de menar!

Jag funderar nu på hur himla kallt kan det vara i vattnet egentligen? Säg att det är 16 grader, hur känns det att simma i det? HUR himla kallt kan det vara? Hmmm jag får fundera på det här... Jag gillar INTE att ha på på mig våtdräkt så mycket vet jag. Och grundat på det så tror jag nog att jag hellre fryser än ha på mig en. Fast dessa ord kommer jag kanske få äta upp...?

Hursom helst så vet jag i alla fall att när jag väl kommer upp ur vattnet kommer jag mötas av en varm famn! :)

~Titti
Hej

Jag var hemma sent igår, så idag är jag en ganska trött tjej... Mötet höll på till strax innan 21, sen skulle jag avsluta och packa ihop vilket alltid tar längre tid än jag tror och sen tar det ju ett tag för mig att åka hem. Igår kväll regnade det så jag kunde inte köra nedcabbat vilket jag annars har njutit av att få göra de senaste dagarna. Att kunna susa fram på landsvägarna, känna underbara dofter och höra fåglar (med mera) är bara såå härligt! Jag kommer aldrig vilja ha en annan bil än en jag kan cabba ned!! :D

Väl hemma satt jag och Leif uppe en stund, drack te och bara pratade om hur vi haft det under dagen. Det är skönt att bara sitta så tycker jag, speciellt efter en lång arbetsdag.

Ikväll har jag inget inplanerat, men Leif har möte. Så då får väl jag passa på att träna istället då då, om det inte regnar så tror jag att det blir en joggingrunda utomhus. Borde egentligen få till några simpass innan Vansbrosimmet, men jag känner mig inte motiverad att gå ned i vattnet... Är nog läge för att köpa mig en våtdräkt om jag inte ska frysa ihjäl den 10:e juli, det är ju inte direkt varmt i vattnet än?

Vi hörs igen!
~Titti

Har klivit upp tidigt idag och tagit första morgontåget till Stockholm.  Möte, lönesamtal och lite slutplanering för Almedalen nästa vecka står på agendan innan det är dags att åka tillbaka 13.10. Kommunikationerna till och från Skövde kan man sannerligen inte klaga över. Det tar mindre än 10 minuter från gården in till p-huset och sen sitter jag på tåget, för att två timmar senare kliva av på Stockholms central :)

I kväll har jag ett möte med God Mans föreningen. Ett av de uppdrag som följer med mitt kommunalrådsuppdrag är att vara överförmyndare i kommunen. I själva verket är det kansliet på Överförmyndare I Samverkan (ÖIS) som sköter allt löpande, men ytterst ansvarar jag för verksamheten. Kanslifunktionen har Skövde i samverkan med sju andra kommuner i Skaraborg, detta har förbättrat rättstryggheten och säkrar kvaliteten i överförmyndararbetet.

Överförmyndarfrågorna hamnar lätt i skymundan i kommunerna, det är synd tycker jag. Allt fler behöver de tjänster som God Man eller Förvaltare innebär. Bland annat på grund av att allt fler blir äldre och inte alltid kan klara ekonomin på egen hand längre. Lagstiftningen och granskningen av ärendena hos överförmyndaren har också skärpts, detta är en av de frågor vi skall diskutera i kväll. Det råder brist på Gode Män, kanske är du intresserad? ta isåfall kontakt med din överförmyndare i din kommun.

Ha en bra dag/ Leif    

I kväll fick jag ett litet avbrott i snickrandet när min bästa vän kom förbi. Vi har känt varandra i mer än 20 år och vi har vad jag vill kalla riktig vänskap:)

Jag värdesätter vår vänskap oerhört mycket och jag vet att vår vänskap kommer att bestå. Jag kom att tänka på när jag för ett antal år sedan lyssande till en ledare för en stor svensk organisation som berättade hur många började hälsa när han var ute efter att han hade valts till ledare, alla ville vara tjenis med ledaren! När han talade inför mig och de andra åhörarna uppmanade han oss att "vara rädda om våra äkta och riktiga vänner".  Detta kom jag att tänka på ikväll när vi åt glass och chokladsås i trädgården.

Vet inte riktigt varför jag kom att tänka på vad denna ledaren sagt just idag? Kanske var det med anledning av den undersökning som SOM-institutet redovisade idag om väljarnas förtroende för partiledarna, Reinfeldt har ett stadigt ökat förtroende och Sahlin fortsätter att tappa. Moderaterna gynnas av Reinfeldt och Socialdemokraterna missgynnas av Sahlin.

Det är med spänning vi går mot val i höst! En sak vet jag säkert: de äkta och riktiga vännerna skall man vara rädd om :)

Go natt / Leif

Idag går mina tankar till all fantastisk personal som finns i yrken som inte går in i den lugnare perioden denna tiden på året. Jag tänker på de som jobbar på som vanligt inom vård och omsorgsyrken, djurskötare, serviceanställda med flera som har lika mycket att göra oavsett årstid. Ni är verkligen värda en tanke idag, utan er skulle Sverige stanna en vacker dag som idag:)
 
I den kommunala politiska verksamheten finns det två liv, ett före midsommar som är totalt inrutat morgon till ofta sen kväll, vardagar som helger och ett liv efter midsommar till mitten av augusti som är nästan fritt från möten och  politiska beslut. I mitt fall har lugnet börjat infinna sig, denna veckan är ett mellanting av ledighet och arbete, igår eftermiddag och idag likandant har jag åkt hem för att snickra. Telefonen ringer fortfarande ganska flitigt och mailen har inte lagt sig i dvala än. Särskilt märks det i mailboxen när någon medarbetare snart skall gå   på semester då ökar inkorgen snabbt :) 

Nu skall jag ta itu med lite snickrande igen, nya vindskivor på lillhuset, och spika läkt på en av husgavlarna. 

Hörs sen
/ Leif 

Tisdag morgon tjoho! ;)

Nu på morgonen har jag varit ute och gått en timma. Vilket underbart väder för en morgonpromenad! Och sen när jag kom hem stod frukosten uppdukad på bordet - japp det är en härlig tisdag morgon! :)

Nu ska jag hoppa i duschen och ge mig iväg till jobbet. Ikväll har jag möte senare än vanligt så jag börjar därmed även lite senare.

Jag önskar Dig en trevlig tisdag!
~Titti

Idag har det varit fullt upp precis hela dagen. Det märks när man inte har varit på kontoret på några dagar, jag hade fått mååånga mail och det kändes som om telefonen ringde i ett kör... Tur att jag är på kontoret en vecka innan semestern nu!

I eftermiddags hade jag möte med chefen, det var ett bra möte. Det händer spännande saker inom jobbet just nu och det ska bli kul och se hur det hela utvecklar sig :)  Var en sväng på gymmet också, fast jag ångrade ganska snart att jag inte tog passet utomhus istället, det var varmt på gymmet. Ute sken solen och så fläktade det skönt - hur tänkte jag egentligen...? Ja ja imorgon bitti ska jag försöka dra mig upp i tid så att jag hinner med en prommis innan jobbet. Men det bör inte bli några problem, jag har möte på kvällen så jag ska börja lite senare på dagen.

Okej, måndag kväll - det innebär att det är fyra arbetsdagar kvar till semester - me like!! :)
~Titti

               Vacker solnedgång, däcket på Gotlandsfärjan

I Arvidsjaur har flera Socialdemokrater hoppat av till Centerpartiet, orsaken skall vara toppstyrning och frånvaro av landsbygdspolitik (för att se reportaget från nordnytt, klicka här ). Det är länge sedan Socialdemokraterna i Sverige lämnade landsbygdens folk. Vem minns när en S-regering senast levererade något som stimulerade sysselsättning och boende på landsbygden? 

Centerpartiet har i regering levererat mycket under mandatperioden. Framförallt ses landsbygden inte längre som tärande, tiden är också förbi när det mesta skulle regleras och landsbygden museifieras. Centerpartiet står upp för tillväxt i Hela Sverige, det visar inte minst regeringens landsbygdsstrategi och Centerpartiets landsbygdsprogram.

/ Leif

Idag publiceras en miljörankning av landets kommuner, gjord av tidningen Miljöaktuellt. För Skövdes del är det roligt att konstatera att vi har klättrat till plats 120 en förbättring med 47 placeringar jämfört med 2009.
Vi är en kommun där det händer mycket på miljöområdet, här är några exempel där Skövde sticker ut:
- Skövde ligger långt fram i att producera biogas och en ny större anläggning som är under projektering,
- En väl utbyggd stadsbusstrafik och bra kollektivtrafik i kommunen 
- En av Sveriges bästa (eller bäst?) kommuner när det gäller andel miljöbilar
- Sista oljeuppvärmningen konverteras nu till biobränsle, därmed har oljan fasats ut!!!
- Skövde satsar årligen stora pengar på energieffektivisering

Idag fortsätter planeringen inför Almedalen nästa vecka, men mer om det tar vi senare.

Ha en bra dag i solskenet :)
/Leif
God kväll här kommer midsommarhelgen i form av bildkavalkad :)


MIDSOMMARAFTON

Det första jag gjorde på midsommaraftons morgon var att gå ut och plocka blommor för att binda mig en midsommarkrans

(Klicka på de små bilderna om du vill se dem sttörre)

     Midsommarblomster          Leif fixar löven          En
     Midsommarblomster               Leif fixar löven              Liten blomma till Leif...


               För hon har blommor i sitt hår...
               Slutresultatet - visst blev det en fin krans!


Vi har velat lite fram och tillbaka vad vi ville göra under midsommar. Det enda vi varit säkra på var att vi ville ta det lugnt och få tid att rå om varandra. Så kvällen innan bestämde vi oss för att vi skulle åka till västkusten. Efter några telefonsamtal insåg vi att det var lönlöst att försöka boka på någon camping så vi bestämde oss för att bara sätta oss i bilen och chansa! Så runt lunch på midsommarafton åkte vi västerut och det föll sig sen att vi åkte till Ramsvik och vi hade där turen att få hyra deras sista stuga - sen var campingen fullsatt :D

Stugan var liten men mysig, läget kanon då campingen har egen strand så det var inte långt till havet om man säger så - med vidunderligt vacker utsikt! På kvällen grillade vi och sen joinade vi de andra campinggästerna med trubadurunderhållning och så gick vi en promenad utmed vattnet i den härliga midsommarkvällen...

               Solnedgång i Ramsvik
               Härlig avslutning på en härlig dag!
MIDSOMMARDAGEN

Även midsommardagen bjöd på fantastiskt sommarväder - solen sken från klarblå himmel! Så efter frukost gick vi till stranden och solade, men hoppade det iskalla badet...

              
               Jo jag skulle kunna överväga att ha en liknande sommarstuga.... ;)


               Leif i Smögen


Efter att vi checkat ut åkte vi till Smögen där vi flanerade runt och sen åt vi färska räkor och Lejonet & Björnen-glass Mums!Vi kom hem till Skövde senare på kvällen, utvilade och med rödbränt skinn (solen tog bra på bryggan i Smögen...). Vi dukade upp för god middag i trädgården och njöt av kvällssolen

               Middag i trädgården

Mätta och goda packade vi lite extrakläder i en ryggsäck och tog fram cyklarna, för att sen ta en "nätt" cykeltur på ett par mil ut till Korsberga bygdegård och festplats.

               Titti redo för kvällstur på cykeln!


I Korsberga bygdegård var det midsommarkvällen till ära dans, en tradition som lever kvar (har jag fått berättat för mig) sen 1960-talet. 

               Korsberga bygdegård och festplats
               Det blev faktiskt flera turer på dansgolvet under kvällen!
               (Leif är en bra danslärarare nu fixar jag foxtrot helt ok)
               Korsberga bygdegård och festplats
               Levande musik, lövad dansbana och kulörta lampor - såå mysigt!!


När vi dansat sista dansen var det bara till att hoppa upp på cyklarna igen och trampa de två milen hem. När vi började cykelturen var det mörkt, men det var desto ljusare när vi väl kom hem...

               Reflexväst i sann Centerpartiet-anda!
               En centerpartist syns - dag som natt! ;)

På cykelturen hem gick solen upp, det var vackert men ruskigt kallt! Däremot var det häftigt att se djuren som var vakna och alerta - vi såg två älgar och två rådjur på ganska nära håll.IDAG, SÖNDAG


Idag har vi fixat och donat i trädgården. Leif har även påbörjat arbetet med att byta vindskivor på lillstugan. När han tog bort några av tegelpannorna fann han flera gamla svalbo. Vi hittade även några ägg (men vi tror att det också var ett gammalt bo)

               Svalbo med ägg?

Vi anar att det däremot finns nya bon under taket, för svalorna var inte glada när han höll på... Förhoppningsvis lugnar de ned sig och godkänner de nya vindskivorna och går lugnt tillbaka till sina bon. Vi gillar ju svalorna - som äter upp massor av flugor så att vi iaf slipper några av dem!


Ja vi har sannerligen haft en underbar midsommarhelg. Nu känns det skönt att veta att jag bara har en arbetsvecka kvar på kontoret innan det är dags för första semesterveckan! :D

Vi hörs imorgon!
~Titti
Hej

Nu är vi tillbaka hemma på gården :)  Eller ja, vi kom tillbaka igår kväll. Men vi stannade bara hemma för att äta lite sen drog vi vidare på dans - helt underbart i den vackra midsommardagens afton!

Idag är det fix och tricks utomhus som gäller! Leif målar och snickrar och lite allt möjligt. Jag tänker klippa gräset.

Ikväll kommer jag lägga ut bilder från helgen som gått. Men nu bjuder jag på lite vackra blomster!

               Midsommarblomster

Hoppas att Du också har en skön söndag!
~Titti

20100626308 (MMS)

Njuter av underbart midsommarväder på västkusten :D Idag mår vi gott efter gårdagens grillning med efterföljande trubbadurspelning vid bryggan. Det känns gott i själen att sitta och drömmande se bort mot horisonten och höra vågskvalp. Nu börjar vi bli hungriga så vi har bestämt oss för att åka till Smögen och mummsa i oss färska räkor :) Hörs senare!

20100625305 (MMS)

Det blir inga längre inlägg idag, vi firar midsommar och har det härligt :) Hoppas att ni har det också!

Till Alla och envar önskar vi Er en Glad Midsommar!!

    Midsommartårta

önskar Titti & Leif

Går du i bröllopstankar? I så fall kan jag VARMT rekommendera dig att gå till St. Remi i Skövde - jag är grymt imponerad av deras service och deras utbud - de är fantastiska!!

               St. Remi i Skövde

Okej.. Jag bör kanske börja från början...

Dagen började med god frukost (som Leif fixade) tillsammans med mamma och pappa som är på besök. Sen åkte Leif till Stadshuset, pappa till golfbanan och jag och mammsen åkte in till stan för att göra ett besök hos frissan. Med nya kalufser strövade vi runt på stan, handlade lite på torget och åt en god lunch på Rådhuset. Skönt att lapa sol på uteserveringen och titta lite på folk som var på stan :)

               Fika på Rådhuset i Skövde


Mätta och goda hade vi då kommit till dagens stora uppgift... Det har faktiskt känns som en av de större sakerna jag har ställts inför i mitt liv :)  Ni som har följt oss här på bloggen vet att Leif och jag gifter oss i oktober. Att gifta sig innebär en hel del planerande och mycket att fundera på. Ett av de mest avgörande valen är valet av brudklänning, för det sätter prägel på bröllopet i stort - utseende på inbjudningskort, bröllopsfrisyr/uppsättning, brudbukett, bordsdekorationer med mera med mera med mera...

Trots att jag  e g e n t l i g e n  har tänkt mig detta som en av de roligaste stunderna i mitt liv så har jag också till viss del varit lite för nervös för att det skulle vara roligt... Fråga mig inte varför, men jag har varit väldigt rädd att jag aldrig skulle hitta MIN brudklänning... Så det var med skakiga ben jag och mamma gick in till St. Remi... Men inte hade jag behövt vara orolig heller! Jag blev såå väl omhändertagen och jag hade såå roligt! Och så har jag hittat MIN brudklänning och jag tycker att den är den finaste av finast :D

Nu längtar jag som en tok tills oktober!! 


               Lycklig blivande brud utanför St.Remi
            Lättad, lycklig och GLAD blivande brud - som har hittat sin brudklänning!!


Nu har jag tagit första steget mot altaret ;)


~Titti

I går kväll kom Tittis föräldrar till oss. Alltid lika trevligt när B & B kommer :)

Äntligen börjar almanackan att bli tom på inbokade möten, det är alltid så skönt att få en och annan dag att röja skrivbord och kolla så svar har skickats och inget har missats inför stundande ledighet i juli. Har dykt upp ett och annat papper som borde varit åtgärdat tidigare :( de blir nästa veckas måsten!

Har varit och besiktigat Tittis bil vid lunch idag, sån tur man har att hon har en cab, det passade alldeles utmärkt idag. I eftermiddag bjuder folkhälsorådet i Skövde på jordgubbstårta för de som önskar och jobbar så här dagen innan midsommar i stadshuset. Egentligen var det inte meningen att det skulle bli så, fast det kanske vi i folkhälsans tecken borde införa sista arbetsdagen före varje midsommar.

Ha det skönt i solen / Leif

Hej

Här kommer kort resumé och bilder från tisdag och onsdag från årets Sommarakademi i Borås.

Vi samlades vid stugorna på campingen kl. 07.30...

               Vatten vid Borås Camping
               Vackert vid Borås Camping


Sen tog vi en promenad till Borås Djurpark där vi åt frukost och där föreläsningarna hölls

(Klicka på de små bilderna om du vill se dem större)

     
     Med frukost i fokus!          Borås Djurpark      Apor på Borås Djurpark   


Första föreläsningen hade rubriken "Kriterier för socialt hållbara städer"

               Socialt hållbara städer

 

Därefter följde workshops i mindre grupper

               En del av det konkreta resultatet från workshops:en 
               Post-it användes flitigt under workshops:en!


Efter en god lunch på Svannen passade vi på att gå runt och titta på några av djuren

               Björnen sover björnen sover...          Noshörningar

 

Tisdagens sista föreläsningar handlade om de tre hållbarhetsdimensionerna - intressant!

 

               De tre hållbarhetsdimensionerna

 


På vägen tillbaka till campingen stod vi ganska länge och tittade på aporna - de är ju bara för härliga! Och den här lilla varelsen, en liten parvel på 1,5 år var bara föör söt - jag funderade på att ta med mig den hem! Tror ni att det går att få Leif till att tro att han har fått en rödhårig och långhårig liten son...?! ;)

               Världens sötaste lilla apunge!!
               Har du sett något sötare??


Senare på kvällen kom en buss och hämtade oss alla för att ta oss in till stan.

               Pinocchio
               Det var första gången som jag såg Pinocchio - vad stor han är!


Näst på schemat stod rundvandring på textilmuseumet

               Textilfabriken i Borås   
               En modell av hur det såg ut på fabriken när det begav sig...

 

     Vävstol          Spetsmaskin          Dalahäst
     Spinnmaskin                        Spetsmaskin                Dalahäst i textil

 

På ovanvåningen hade de en utställning, bl.a. med olika designers och deras kreationer

 

               Bh:ar högt och lågt! 
               Bh:ar från 20-talet till 90-talet, det har skett en viss utveckling...

 


Innan vi åkte tillbaka till campingen bjöds vi på middag och underhållning, mycket trevligt :)

 

Idag, onsdag, var vi tillbaka på Borås Arena där föreläsningarna hölls.

               Offentliga rum
Nu är jag åter hemma på gården. Ikväll har vi kärt besök så det blir grillat och andra trevligheter :D

Önskar Dig en trevlig kväll!
~Titti

 

20100623302 (MMS)

Inledde dagen med ett mycket intressant företagsbesök hos GISIP i Skultorp. GISIP är ett miljöteknik företag, arbetar bland annat med torkning och hygienisering av matavfall genom microvågstorkning. Avfallsområdet är hett och det är roligt att se hur företag expanderar i Skövderegionen och säljer kunnande, utrustning och teknik i hela världen. Miljöteknikföretagande är ett spännande och framtida utvecklingsområde. Känns helt rätt att kommunalförbundet Skaraborg har detta som ett av våra uttalade tillväxtområden. I Centerpartiet har vi sedan länge pratat om och sett en stor tillväxtpotential för miljöföretagande, dagens företagsbesök bekräftar hur rätt C har. Ha en fortsatt bra dag / Leif

Idag är vi åter i Borås Arena för föreläsningar. Det är intressant och diskussionerna med kollegorna är inspirerande :-) Hinner inte skriva något längre inlägg nu, utan jag ber att få återkomma senare - då ska jag lägga upp lite bilder också. Det blir kanske en och annan bild på aporna från gårdagen kanske? ;-) ~Titti

-Leif- Styrelsemöte i Göteborg i kväll med Centerpartiet i Västra Götaland. Många viktiga frågor på agendan: Valplanering, Värmlands ansökan att ingå i Västra Götalands Regionen med mera skall diskuteras innan tåget går till Skövde. Stämningen är mycket god i Centerpartiet efter lyckad förvalskampanj i hela regionen. Trevlig kväll / Leif

Jag befinner mig i apornas hus... Nu under lunchen har vi passat på att ta en promenad på valda delar av djurparken, jag har sett apor, tigrar, björnar, kossor, höns ja många djur ;-) Men nu ska vi tillbaka till apornas hus för föreläsningen börjar snart. Vi hörs senare! ~Titti

I går kväll fastställde kommunfullmäktige i Skövde budget och strategisk plan 2011-2013. Det blev en intressant debatt mellan majoriteten bestående av Centerpartiet och övriga tre Allianspartier och Vänsterkartellen. Skillnaden mellan de två budgetförslagen kan tyckas liten, 26 miljoner på en budget som omsluter 2230 miljoner.

Oppositionen i Skövde har valt att dela ut pengar som inte finns mer än i önsketänkandet, den röd gröna röran på riksplanet har ju som bekant egna sedelpressar och i dom har de lovat kommunerna mer om de vinner valet. Dessa pengar har Skövdes vänstekartell redan intecknat, anmärkningsvärt att inteckna pengar som inte finns!

I debatten blev det dock allt tydligare att om de inte får dessa pengar är de redo att höja skatten i motsvarande grad, i varje fall tolkar vi deras besked i KF eller rättare sagt avsaknaden av besked  på det sättet. Som sagt är det någon som blir förvånad? Som vanligt så är skattehöjningar enda lösningen på alla problem för vänsterkartellen, på den punkten har dom inte förnyat sig eller sin politik. Att sedan omvärlden förändras och att internationalisering ökar rörlighet av varor, kapital och tjänster verkar fortfarande inte nått oppositionen. Det är inte med höjda skatter vi bygger framtidens välfärd, det är med nya kreativa och innovativa lösningar det kommer ske och framförallt att det skall löna sig att arbeta i vårt land.

Ha en bra dag / Leif

God kväll!

Leif sitter på kommunfillmäktige och jag har grillafton på Borås Camping - visst är livet rättvist?! :P Skojar bara...

Som jag berättade i mitt förra inlägg så befinner jag mig i Borås. Jag och några kollegor möttes upp i Skövde och samåkte hit. Vi inledde dagen med gemensam lunch på Borås Arena

               Borås Arena

Efter lunchen började programmet och först ut fick vi en presentation av en dansk arkitekt

              
               "Människan i centrum av planläggningen".


Resten av eftermiddagen jobbade vi med två case i workshop - trevligt att lyssna på allas resonemang och intressanta synpunkter :)

               

Vi övernattar på Borås Camping. Ikväll har vi haft en mysig grillafton och suttit och pratat. Innan dess såg jag till att mina naglar var lysande rosa! ;)               Titti fixar naglarna
               Nagellack som syns!

 

Ha det så bra - vi hörs imorgon!

~Titti

I kväll har kommunfullmäktige sitt sista möte innan sommaruppehållet. På dagordningen är bland annat budget  och strategisk plan 2011-2013 och vindkraftsplan. Vindkraftsplanen har varit en het fråga under våren, i det slutliga förslaget har Centerpartiet fått igenom viktiga förändringar som gör att hela planen har blivit mer positivt inställd till vindkraft. Inte minst viktigt om man vill vara en miljökommun i framkant. Man kan följa kommunfullmäktigemötet via webben på www.skovde.se om man nu inte har roligare saker för sig ;)

Ha en god kväll / Leif

Imorse åkte jag tillsammans med några kollegor till Borås för att vara med på årets Sommarakademi - en utbildning som tagits fram till kollegor i västra götalands regionen :-) Jag skriver och berättar mer senare! ~Titti

1910 gjorde Carl Berglund Gimmene Gård i nuvarande Tidaholms kommun det upprop till landsbygdens folk " Bröder låt om oss enas" som grundade nuvarande Centerpartiet. Idag kommer en delegation från Stockholm till SKövde för att  på  plats  planera inför den kommande stora 100-årsfesten första helgen i December.

Det är med stor glädje och ödmjukhet vi i Skövde och Skaraborg kommer vara värdar för detta arrangemang. Skövde är en av Centerpartiets starkaste fästen i riket sett till kommuner över 50.000 innevånare. Så har det varit sedan 70-talet, med Centerpartiet i ledningen har Skövde genomgått en otroligt positiv förvandling, ett arbete jag och Centerpartiet hoppas få fortsätta med, det har visat sig lyckosamt för Skövdeborna.

Ha en bra dag / Leif    

Söndag blir återigen en dag där jag lägger upp bilder från det som hänt det senaste..
Här kommer lite bilder från när jag var på Koster i slutet av veckan.               Strömstad, Norra Hamnen
               Vi åkte från Norra hamnen i Strömstad...


               Vettnet på Koster
               ... och steg av vid Vettnet på Koster


På kvällen tog vi en promenad och upplevde de vackra omgivningarna
(klicka på bilderna om du vill se dem större)

      Slingriga träd

Vi gick upp till fyren. Det blåste som attan på toppen men utsikten gjorde att det var värt besväret!

Fyren på Koster  Utsikt från fyren   Blåsigt värre!  Utsikt från fyren

              
               Visst är naturen vacker?!


Vi gick över ängarna på vägen hem - en del bestod av blommor, andra brännässlor och  på en del fanns det får...
     Ett helt fält av brännässlor!     Betesdjur, för öppna landskap    
Jag undrar om någon kan hjälpa mig ang sista bilden: vad är det här för några "bomullsblommor" egentligen? De ser ju helmysko ut??


Väl tillbaka var grillen i full gång - mums vad gott det var!

               Älgkött på grillen
               Grillspett med älgkött


Stugan vi bodde i hade ingen elektricitet, så det var tända ljus och fotogenlampor som gällde

               Mysig stämning med levande ljus
               Det var mysigt att sitta in på småtimmarna och prata i ljusets sken


Jag berättade ju om våra missöden vad det gällde maten i ett tidigare inlägg...

               Skyldig??
               Vad tror ni? Kan det vara den skyldige - en tjuvaktig mås?!               Pommes smakar gott med soppa??!
Jag tog med en bild från menyn där vi åt lunch - inte ofta man rekommenderas äta pommes till soppan?!


Jag gillade Koster och vill åka tillbaka hit igen - tror inte att Leif kommer behöva särskilt mycket övertalning när han ser denna bilden. Eller vad tror ni?

               Koster


Ja nu har ännu en helg gått alldeles för fort... Vi har haft en riktigt mysig och lugn helg, det enda det har varit lite för mycket av är steg - idag slutar nämligen familjens stegtävling och det har varit intensivt i slutet då det även ingår spurtpris - mitt mål är definitivt att vinna och det har därför blivit  m y c k e t   traskande de senaste dagarna....

Nu ska jag nog gå och påbörja min packning så att det går fort imorgon bitti när jag är trött :)
Vi hörs igen imorgon!
~Titti

dagens DN -debatt tar fyra tidigare tunga borgerliga företrädare med förra statsministern Torbjörn Fälldin i spetsen tillsammans med Ulf Adelsohn, Birgit Friggebo och Alf Svensson upp debatten om vilket regeringsalternativ som är bäst för pensionärerna.
I debattartikeln slår de hål på Socialdemokraternas hyckleri och tal om straffbeskattning av pensionärer. Helt rätt som debattartikel författarna skriver har aldrig någonsin Socialdemokraterna sänkt skatten en enda gång under sin regeringsperiod 1994-2006. Dagens initiativ av veteranerna är lovvärt och det visar på nödvändigheten av en fortsatt Alliansregering. 

Ha en skön söndag / Leif

På förmiddagen idag avslutade Centerpartiet i Skövde vår förvalskampanj som hållit på sen sista veckan i april. Under denna perioden har vi varit ute och mött väljare flera gånger i veckan. Många intressanta och spännande möten har det blivit. I dag avslutade vi på torget med att bjuda på jordgubbar. Cirka 800 muggar med politiskt budskap och jordgubbar delades ut och många positiva heja-på klappningar fick vi ta emot. Fantastiskt roligt, nu tar vi lite sommarledigt från valkampanjadet och som vi skrev i vår annons inför dagen så önskar vi alla en trevlig sommar.

Väl hemma har Titti och jag följt Kronprinsessans och Daniels oerhört vackra bröllop på TV. Samtidigt har vi tagit några kliv i vår egna bröllopsplanering. Äntligen känner vi oss klara med gästlistan till vårt bröllop och nu kan vi påbörja planeringen av det övriga arrangemanget!

I kväll skall vi göra det unika och gå ut. Vi har blivit inbjudna till en fest på ett av Skövdes uteställen. Det är länge sedan vi var ute så det skall bli riktigt roligt. 

Ha en härlig kväll, det skall Titti och jag ha :) /Leif 

19 juni är dagen då det skrivs historia i Sverige. Det är långt mellan kungliga bröllop i vårt land. Sedan det senast begav sig 1976 har det skett en makalös utveckling i vårt land.  Jag skulle fylla elva år det året, mamma och pappa hade ännu inte köpt färgteve så det blev att åka till mormor och morfar och följa bröllopet. Färgteven hade morfar köpt några år tidigare när ABBA slog igenom i Eurovisionsfinalen och kanalutbudet var "hela " två kanaler.

Sedan desss har det hänt mycket, färgteven tar alla för givet, jag tror inte ens att man kan köpa en svartvit idag. Mobiltelefoner med kameror tillhör de flesta människors ägodelar idag, media exponeringen är enorm. Webben och satellitkanalerna har flyttat in hela världen i våra liv på ett sätt som ingen kunde föreställa sig för ett tiotal år sedan. 

Bröllop är alltid roliga och jag hoppas att solen skall lysa på Kronprinsessan och Daniel inte bara idag utan hela livet. Jag känner stolthet över vårt svenska kungahus, de gör en fantastisk ambassadörsinsats för vårt land. Så på gården är flaggan hissad och vi utbringar ett fyrfaldigt leve för brudparet:)

Ha en bra dag 
/ Leif

Nu är jag hemma igen - borta bra men hemma bäst, så är det verkligen :)  Imorgon ska jag ta mig en rejäl sovmorgon det ska bli så skönt för just nu är jag såå trött! Med andra ord sparar jag inlägg med bilder från Koster till imorgon - men då ska ni få se fin fina vyer!

Imorgon hoppas jag bli inspirerad av kronprinsessbröllopet ;)

Godnatt och sov gott!
~Titti

Så var det redan fredag, det känns som veckan består av två dagar, måndagar och fredagar.

På förmiddagen skall de sista fotona plåtas för valmaterialet, träffade i går eftermiddag vår reklambyrå som hjälper till med råd om allt från färger, kläder och posering. Måste medge att det är nyttigt att ha en reklambyrå till hjälp, det ger infallsvinklar som defintivt inte jag skulle tänkt på själv, tack B och M:)

Senare idag ska jag träffa och fika med årets sommarlovsentreprenörer. Det har jag gjort varje år sedan jag blev kommunalråd. Det är alltid lika roligt att höra de entusiastiska ungdomarna berätta om sina affärsidéer och hur de tänkt lägga upp sitt företagande i sommar. Vissa kommer att lyckas över förväntan, andra kommer att få det tuffare. Precis så det är i företagarvärlden. Kanske kommer något av framtidens nya storföretag att kläckas i sommar, det är värt att komma ihåg att även våra största företag som Volvo, Ikea, Ericsson alla startat med en idé från en person och kanske kommer jag i eftermiddag att möta en framtida internationell storföretagare :)

I kväll har jag bjudit hem Alliansens ledande företrädare i Skövde till gården. Eftersom det är många som är nya känns det extra viktigt att träffas och lära känna varandra mer. Det blir ingen badtunna ;) men vem vet vad det kan bli istället:)

Ha en bra fredag
/ Leif

Det blir nog ingen frukost? Hmm intressant läge... Igår råkade vi lämna vårt frukostbröd obevakat ute och då passade måsarna på att äta upp det... Och nu hittar vi inte havregrynen så det verkar inte bli någon gröt heller... En mättande kopp kaffe någon? ;-) ~Titti

Från Strömstad tog vi färjan till Koster. Det är första gången jag är här, det är väldigt vackert:) Tyvärr försvann solen vid lunch och den verkar envist ha bestämt sig för att inte komma tillbaka mer idag :(

Vi jobbar intensivt och det är långa arbetspass men det blir också mycket gjort och det är ju bra!  Jag hade ju tänkt lägga upp bilder men tyvärr glömde jag internet hemma...

Tidigare i kväll tog vi oss en skön promenad i omgivningarna. När vi kom tillbaka åt vi färska räkor och grillade älgkött, det smakade gott vill jag lova!

Nu har vi firat av blivande pensionären och pratat minnen:-) kakelugnen är nu tänd och vi ska dricka lite kaffe.

Vi hörs i morgon igen!  ~Titti~
Idag fick då regeringen igenom sitt historiska kärnkraftsbeslut. Historiskt på många olika sätt, dels därför att det har tagit bort en fråga från dagordningen som varit blockerande i svensk politik de senaste 35 åren, men också för att dagens beslut ställer hårdare och högre krav på kärnkraftsindustrin och att dagens beslut öppnar för de alternativa energikällorna.

Beslutet har tre viktiga beståndsdelar:
1) Det kommer vara möjligt att ersätta de 10 kärnkraftverken i Sverige med nya på samma plats.
2) Kärnkraftsindustrin får ett kraftigt utökat försäkringsansvar i händelse av en olycka
3) Om ny kärnkraft skall byggas skall det byggas helt på kommersiella grunder det vill säga utan statliga subventioner.

Konsekvensen av detta kommer bli, inga nya kärnkraftverk i Sverige. Det utökade försäkringsansvaret bidrar till att avvveckla kärnkraften, men framförallt har inga kärnkraftverk kunnat byggas utan enorma statliga subventioner, senaste exemplet är det nya kärnkraftverket i Finland som kostar de finska skattebetalarna mångmiljardbelopp. Dagens beslut är en stor framgång för Centerpartiet och den gamla linje tre kampanjen i folkomröstningen om kärnkraft 1980. Sossarna, MP och V har inte bidragit till att förändra energipolitiken när de suttit i regeringsställning tidigare. Nu försöker de förvränga innebörden av dagens beslut, när sanningen är den att de aldrig velat ta i frågan tidigare. Det kallar jag oansvarigt agerande, men det är väl det som är synonymt för vår opposition.

Ha en god natt / Leif
 

-Leif- En strålande morgon, ingen löparrunda i morses, idag får benen vila. På förmiddagen skall lokaltidningen SLA göra politiskt porträtt av mig inför valet. Efter lunch har det ombildade turistbolaget extra bolagsstämma. En historisk dag! Det ombildade bolaget som kommunen nu heläger tillförs 10 miljoner i nya pengar från 2011, för att stärka Skövde inom områdena: Evenemang, möten, besök/turism och handel. Jag är övertygad om att detta är en strategiskt viktig satsning för Skövde och hela Skaraborg. Ha en bra dag / Leif

Igår spenderade vi kvällen i trädgården. Jag körde lilla gräsklipparen (dvs. jag gick) och Leif körde den stora (dvs. han satt)... Rätt som det var såg jag något stort vitt på gräsmattan. Det visade sig vara en stooor röksvamp. Snacka om att jag är sugen på att stampa på den! Och det ska jag också - så snart den är "mogen"! :P

               Röksvamp
               Jag satte skon vid sidan så ni kan se hur stor den är

               Röksvamp
               Märkligt utseende...


Jag blev glad över att se att prästkragarna har blommat upp nu! De är ju så fina - det är midsommarblomster för mig minsann! (klicka på bilderna om du vill se dem större)

          Prästkragar          Luktar på blommorna liksom Ferdinand...          Fina prästkragar
                                             De luktar inget - men de är fina!

Nu ska jag sätta mig i bilen och bege mig mot kusten, där jag i dagarna två ska ha möte med kollegor från lite olika platser i regionen. I vanliga fall brukar vi har våra möten i Göteborg, för det är enklast för alla att träffas där. Denna gång har vi dock mer att gå igenom än vad vi brukar och vi ska därför köra en två-dagars. Dessutom har vi en blivande pensionär i gänget som vi ska fira av så denna gången hålls mötet vid kusten. Det ska bli trevligt, men jag längtar även efter att bara få vara hemma och skrota :)

               Mitt bland alla prästkragar

Jag ska försöka ta lite fina bilder och lägga upp här på sidan ikväll - ha en bra dag!
~Titti
Jag lyssnade en stund till dagens partiledardebatt. Den rödgröna vänsterkartellen sprätter pengar omkring sig åt alla håll, borta är tiden när Göran Persson stod upp för balans i ekonomin, nu är det lättvindighet som gäller för oppositionen. Tack vare Alliansregeringens ansvarstagande ekonomiska politik där egenförsörjning prioriterats före bidragsförsörjning har Sverige klarat sig långt bättre genom den finansiella krisen än de allra flesta andra västländerna. Efter dagens debatt råder ingen tvekan om vem som är bäst skickad att ta ansvar för skattebetalarnas pengar!

Det hettade stundom till mellan Maud Olofsson och Maria Wetterstrand. Skillnaden mellan de två gröna partierna blir allt mer tydlig, Centerpartiet förordar morötter dvs att det skall löna sig att vara miljövän och göra kloka miljöbeslut, Miljöpartiet vill lägga kraften på bestraffning. Morötterna som denna regeringen genomfört har gett resultat, nya innovationer på miljöområdet, en kratig utbyggnad av biogas i landet, snart är alla nyregistrerade bilar miljöbilar tack vare skattelättnaderna, ROT avdragen ger mer klimatsmarta och energisnålare boenden mm.

Men framförallt intressant blev debatten när Maria Wetterstrand påstod att MP är ett liberalt parti. Då blev skillnaden mellan Centerpartiet och Miljöpartiet glasklar. I Centerpartiet tror vi på människans egen förmåga, i MP vill man regera med före detta kommunister som tror på kollektivistiska lösningar. Döm själv vem som är mest liberal, jag tycker det är glasklart !

Centerpartiet förde in miljöpolitiken i svensk politik redan på 60-talet, Centerpartiet är också det parti som har de bästa lösningarna på klimatutmaningen och andra viktiga miljöfrågor, det visade dagens debatt mellan Maud och Maria med all tydlighet.

Nu skall jag rensa hjärnan och klippa gräset som hunnit bli riktigt långt vid detta laget.

Ha en trevlig kväll
/Leif 

Vilken härligt solig dag - det är sommar :D

Nu fungerar äntligen bloggen igen som den ska, det har strulat en del pga. "driftstörningar"... Idag är sista dagen jag är på kontoret innan midsommar. Restan av tiden sker inplanerade möten och utbildning på annan ort. Känns som om semestern närmar sig med storsteg nu! Det finns så mycket som jag längtar efter just nu:

(Blderna är lånade från google, de blir större om du klickar på dem)


Sol...                         Nypotatis & dill              Bad...                         Jordgubbar & glass...
 


... ja listan skulle kunna bli lååång :D


Nu är min (alltför sena) lunch uppäten, dags att göra lite nytta!

~Titti

Ännu en morgon har Titti och jag stigit upp tidigare än normalt för att hinna med en snabbrunda under en timma. Det är ljuvligt vackert och njutfullt att vara ute innan trafiken riktigt vaknar och känna dofter och höra fåglarnas skönsång. Orsaken till att vi egentligen gör detta är att vi har bestämt oss för att "vinna" stegtävlingen som pågår i Tittis familj.  Men jag konstaterade idag att det är ju riktigt trevligt och kanske skulle det få bli en vana några dagar i veckan, i vart fall när solen skiner som de senaste mornarna. Måste nog konstatera att så hade jag aldrig trott att jag skulle resonera, än finns det hopp :)

Idag på kommunstyrelsens arbetsutskott fick vi en första information om önskvärda infrastrukturinvesteringar fram till och med 2025 i Skövde kommun. En inte komplett lista men en indikation på att det kommer krävas omfattande investeringar nu när Skövde växer och amitionen att nå 60 000 invånare 2025 beslutas av kommunfullmäktige på måndag. Totalsumman är tagen i luften men den slutar på uppemot 2 miljarder i investeringar under perioden fram till 2025 bara i infrastruktur, därtill kommer förskolor, skolor, äldreboenden fritidsanläggningar med mera. Två saker är säkert det kostar att växa, men alternativet att minska är värre, det andra är att det gäller att tänka smart och tänka annorlunda för att vi ekonomiskt skall klara detta. En spännande utmaning för oss politiker.

Ha en bra dag / Leif
Idag på förmiddagen presenterade jag och Skövde kommun vår nya ungdomsstrateg för pressen. Under denna mandatperioden har Alliansen under min ledning politiskt styrt upp det ungdomspolitiska arbetet. Ungdomsfrågorna har tagit plats på den politiska agendan som strategiskt viktiga för Skövdes framtid och utveckling.

Flera politiska nämnder och förvaltningar har ungdomsfrågor på sin agenda, under mandatperioden har vi utvecklat ett unikt samarbete mellan dessa som vi kallar LQ arbetet  (livskvalitet för unga). Samarbetet sker på tre nivåer, de som direkt finns i verksamheten genom LQ arbetsgrupp, högsta chefsnivå med LQ förvaltningschefgrupp och sedan LQ politik som består av de politiska ledningarna inom varje nämnd som berörs. Den gruppen leds av mig.

Hela avsikten med LQ arbetet och den centrala ungdomsstrategen är att ge ungdomsfrågorna plats, att skapa samarbeten för att få ut mer av de resurser vi lägger ekonomiskt och personellt. En av strategens närmaste uppgifter blir att under hösten arbeta fram ett ungdomspolitiskt program i samverkan och dialog med ungdomar.
Ungdomsfrågorna har fått en viktig plats på agendan, jag är mycket nöjd av vad vi hittills uppnått och i dag har vi tagit ett ytterligare steg på vägen. Så bygger vi ett attraktivare Skövde för dagens och framtidens ungdomar.

Ha en skön kväll / Leif
Hmm idag strular bloggen - webbsidan funkar inte och inläggen publiceras inte som de ska? Ja ja förr eller senare kommer det nog dit det ska, vi får vänta och se...

Imorse lyckades jag faktiskt få med mig Leif på en promenad innan jobbet. Kors i taket!! ;)  Det var en perfekt morgon för att ta en promenad på landsvägarna - morgondimman lättade i solens sken... vattnet var sepgelblankt... fåglarna kvittrade...  ja ni förstår :)

Jag försökte ta kort med min nya mobil, men jag har inte riktigt fattat hur man gör än för alla bilderna är suddiga...

Näe, nu är det dags att återgå till arbetet, lunchen är snart slut - hörs senare!
~Titti
God kväll!

För min del är det fokus på långpromenader just nu. Som Leif berättade i förra inlägget så är vi inne på sluttampen i familjens stegtävling - mitt mål är självklart att vinna, så nu är det bara till att traska på tills jag är nöjd med siffran på stegräknaren!! :P

Leif den stackarn hinner dessvärre inte vara ute och gå, just nu sitter han fast i räkenskaperna :(

Nu har jag två dagar till på jobbet, sen är planerade möten och utbildning på annan ort. Så nu försöker jag ligga i och jobba undan det sista innan midsommar :)

Önskar Dig en trevlig vecka!
~Titti

En ny måndag full av möten och en härlig vecka väntar.

Nu på morgonen startar jag med frukostmöte tillsammans med Svenskt Näringsliv, de  presenterar den årliga mätningen om företagsklimatet. En värdemätare hur man ligger till som kommun. Det finns ganska många olika instrument som mäter och jämför kommunerna emellan, svenskt näringlivs är nog ändå den mest objektiva när det gäller företagsklimatet. En anledning till varför Skövde genom åren fått bra resultat i företagsklimatet är att vi är en lyhörd kommunledning och det är bara att konstatera att det är mycket utveckling i vår kommun.

Måndag förmiddag innebär som vanligt stabsmöte, förmodligen det sista före sommaruppehållet.  Nästa vecka börjar semestrarna att göra sig allt mer gällande också i kommunledningen.

Efter lunch skall kommunstyrelsens ordförande och jag gå igenom vårt arbete under Almedalsveckan. Senare under eftermiddagen blir det styrelse med Turistbolaget och i kväll skall jag träffa ett blivande brudpar inför deras förestående vigsel.

Tittis familj är en riktig tävlingsfamilj. Under både förra hösten och denna vintern och våren har det pågått stegtävling på parnivå. I dag inleds en särskild tävling där det gäller att på individnivå gå mest varje dag. Så det råder ingen tvekan om vad jag skall göra när jag kommer hem i kväll:)

Ha en bra dag / Leif  

I dag har Titti och jag bokat in årets resa till Almedalen. För min del blir det 6:e året i rad jag är med under den intensiva politiska första veckan i juli. För länge sedan spräcktes också fjolårets rekord i evenemang som då var rekord med över 1000 stycken. Hur stort det kan bli, kan nog ingen svara på, men för dig som inte varit där kan jag bara säga att det är en politisk puls som du inte kan möta någon annanstans, definitivt inte i Sverige och mig veterligen inte i något annat land heller.

I kväll har vi presidiemöte med Centerpartiet i Västra Götaland inför nästa veckas styrelsemöte. Centerpartiet i Västra Götalandsregionen står inför ett oerhört spännande val. Många av partiets tunga företrädare slutar och skall ersättas av nya. En inte allt för järv gissning är att Centerpartiets regionrådspost kommer innehas av en kvinna efter höstens val. Det är många oerhört kompetena kvinnor i topp på partiets listor i de olika valkretsarna så många kvinnor lär det bli på ledande positioner :)

Vi hörs i morgon / Leif 

 
Här kommer de utlovade bilderna :)

                Tjejvättern 20 år
               Tjejvättern firade 20 år iår. över 6 500 tjejer hade anmält sig till loppet


Det var en härlig dag igår! Det var kul att se alla - gammal som ung - ta sig igenom loppet. En del med fler svårigheter än andra: för två tjejer började t.ex. dagen med skräck - gråt - ilska - och till slut skratt! När tjejerna hade parkerat bredvid oss i P-huset nästan sprang föraren ut och grät, den andra steg skakande ut ur bilen. Det visade sig att de när de skulle köra in i parkeringshuset hade glömt att de hade två cyklar på taket och de drämde rakt in i väggen! Cyklarna klarade sig men inte det nyinköpta cykelstället... Nog för att de säkert hade velat vara utan denna händelse, men om ett par år så kommer den säkert funka som en rolig anekdot!

Jag hade fått tips från Anders L, via Leif, att bara "bestämma mig för" att det inte blåste och jag  f ö r s ö k t e  verkligen bestämma det... Men trots detta tyckte jag mig kunde känna en och annan vindpust i vad andra kallade "halv-orkan" - men det var kanske bara är jag som har livlig fantasi...? ;)

                Uppladdning vid startområdet
                        Laddar med sportdryck óch pepptalk innan start!

Alla vi som tog oss igenom banan gjorde det på olika sätt, en del cyklade fort andra tog det sakta och lugnt. En tjej berättade när hon kom i mål att hon skulle ta halvvättern på 15 mil idag och nästa helg hela rundan på 33 mil... En del tog sig runt genom att cykla lite lugnare, kanske använda sträckan för att prata med kompisen och sen fika (med den medhavda fikakorgen!) på vägen. Men de allra flesta var nog som jag: tävlade mot sig själv och hade som främsta mål att ta sig till mål och ha ett bra cykelpass på vägen dit :) Jag hade som mål att slå fjolårets tid och det gjorde jag, dessutom tyckte jag det var roligare iår så jag är riktigt nöjd!

På vägen runt har jag nog sett alla känslor...  Men i mål såg jag bara en: Glädje! :D

     Fokuserad inför start               I mål - hungrig!               Potatisplättar & sylt
     Djupt fokuserad                Glad och hungrig i mål             Potatisbullarna smakade
     inför starten...                  smakade maten gott!!              såå gott!!Väl tillbaka i mål blev vi bjudna på mat - potatisbullar med sylt och sallad - aldrig har väl den maträtten smakat så gott?!

Innan vi åkte hem gick vi runt i mässtältet. Jag passade på att köpa lite nya träningskläder för riktigt bra pris! Sen kollade vi lite på cyklarna som fanns där. Vad säger ni ska jag slå till med denna cykeln inför nästa år?!


               Cykel för den nätta summan 79.000:-
               Pris: 79.000 kr


Näe jag tror min gamla cykel håller ett tag till...
~Titti

I någon av de första texterna om mina tankar kring denna blogg skrev jag något i liknande med "vi kommer antagligen spegla samma frågor fast på olika sätt, eftersom vi ser på det med olika ögon pga. olika erfarenheter m m..." Jag skrattade lite när jag kom att tänka på det härom dagen. Vi var inne i stan och efter vi gått där en stund hade jag påpekat att vi såg flera små söta bebisar eller kvinnor som väntade barn.

MIN kommentar var:
- A l l a  är kära - massa söta barn blir det!

LEIFs kommentar var:
- Japp, vi ska bygga fler förskolor - Skovde växer!!

Haha jaa samma fråga men vi speglar/ser den på olika sätt som sagt... ;)

Hoppas du har en skön söndag, nu ska jag gå ut och klippa gräset!
~Titti

Ännu en opinionsmätning publiceras idag. Dagens SIFO visar på fortsatt övertag för Alliansen mot de rödgröna. Ett opinionsmönster som håller i sig sedan konsekvenserna av de rödgrönas politik blev känd. Straffbeskatta vanliga människor med höjda bensinskatter, höjd fastighetsskatt, höjd inkomstskatt det är vänsterkartellens alternativ.

Opinionsläget behöver dock förbättras för de tre mindre partierna i Alliansen, jag är ingalunda orolig vare sig över Centerpartiets eller Kristdemokraternas siffor, för de är jämförbara med siffrorna vid samma tidpunkt valen 1998, 2002 och 2006. Men det är klart att Alliansregeringens framgångsrika politik beror på fyra partiers deltagande och att alla i en koalition oavsett det är nationellt eller kommunalt måste känna sig som vinnare. Moderaterna bör som dragloket i Alliansen göra allt för att släppa fram de tre andra Allianspartierna, tillåta profilering av partierna för att förstärka och visa på bredden i Alliansen. Det är bästa sättet att säkra en fortsatt Alliansregering och hålla Sverigedemokraterna utanför riksdagen.

Veckan som kommer blir den sista förvalsveckan för Centerpartiet i Skövde. Vi har mött ett oerhört positivt gensvar sedan kampanjstarten i slutet av april. Centerpartiet i Skövde har en stark ställning och jag hoppas att vi får möjligheten att fortsätta regera kommunen, det har hittills varit framgångrikt och till gagn för Skövdeborna och Skaraborgs utveckling.

Ha en skön söndag / Leif
Åter hemma, lite öm i kroppen men nöjd och belåten och stolt över mig själv :)

Det blåste grymt mycket, ibland kändes det som om man inte tog sig fram över huvud taget utan bara trampade på samma ställe phu! Lyckligtvis fanns det även passager där allt flöt på perfekt!

Det som verkligen var synd var sabotaget som Tjejvättern råkade ut för :( Någon/några hade slängt ut nubb på vägen vid Ommberg strax innan andra depån - flera hundra cyklister fick punktering. Såå tråkigt och såå onödigt!

Väl hemma slog vi på TV:n för att titta på nyheterna och kolla vad de skulle sända från Tjejvättern som trots allt firar 20 år i år och som hade ca 5700 tjejer som startade. Men? Hmmm... Inget reportage? Det tyckte jag var tråkigt :(

Ja ja just nu "orkar" jag inte blogga något mer, utan känner mer för att mysa i soffan med min supporter nummero uno - Leif! :)

Jag berättar mer och lägger upp bilder imorgon!
~Titti

20100612297 (MMS)

I mål :) Bättre tid än i fjol trots hård blåst. Dessutom ser min fästmö helt oberörd ut ;) /Leif

Nu har jag kommit till andra depån! Jag svischade förbi första och klarade storbacken ;) Nu är det fokus på målet!! ~Titti

20100612296 (MMS)

Nu har Titti startat de tio milen i tjejvättern. LYCKA TILL :) häftig blåst, men härlig stämning. /Leif

Sitter i bilen på väg till Motala och passar på att blogga lite :) Känner mig nervös men laddad inför loppet - idag blir det Tjejvättern 10 mil. Ifjol la de om rundan, men iår känns det bra att iaf ha ett hum om när den stora backen kommer, dvs. direkt efter första kontrollen - denna gång ska jag vara beredd!!

Iår firar Tjejvättern 20 år, så jag förväntar mig att det blir extra mycket festligheter som händer runt omkring. Bra för Leif som kommer gå "ensam" (med alla andra män som följt med sina tjejer) på området i några timmar i väntan på att jag tar mig i mål... ;)

               Tjejvättern

 

Jag ska  f ö r s ö k a  få iväg något inlägg under loppet - vi hörs senare!!
(Hoppas att det slutar regna och blåsa!)

~Titti

Jag har varit på skolavslutning idag :) Det är många år sedan jag kunde säga det! Vilka fina traditioner man har här i skövde vid skolavslutning! Men så är det kanske i hela sverige nu för tiden? Men när jag gick i skolan gjorde man inget större väsen av att det var skolavslutning så man samlades inte för att göra något särskilt och sista gången som mina föräldrar var med på skolavslutning var i åk 6 och därefter inte förren vid studenten på gymnasiet... Vi sjöng förvisso också Den blomstertid nu kommer (för övrigt min favorit vid skolavslutningar!) när den svenska flaggan hissades... Men that was it? Så jag måste säga att jag tyckte det var extra trevligt att få vara med idag på Leifs dotters skolavslutning :)

(Klicka på bilderna och du vill se dem större)

     Flaggan i topp!                 Klassamling i det gröna                 Syrener
     Flaggan i topp                     Klasserna samlades efteråt          På bordet här hemma
     (men utan vind)                  för att få betyg och säga hejdå     står väldoftande syrener


Eleverna var så fina - sommarklädda och på strälande humör! Det var mycket sång, både allsång, solosång och grupper som framförde sånger. "Tre bedårande 7: or" fick mig att bli tårögd... Och slutnummret var såklart också en favorit! :D


Efteråt åkte vi hem för lunch och Leif hade gjort en supergod jordgubbstårta

               Jordgubbstårta
            Perfekt början på sommarlovet = att inleda med en stor bit jordgubbstårta!


Nu har jag lite saker att kolla upp inför morgondagen och fortsätta min kolhydratladdning, det blir lasagne ikväll!
~Titti

Ja idag stod det i tidningen att S och Marie Ekman antar duellen jag bjöd in dem till i onsdags.
S har med andra ord plockat upp handsken! ;)

Idag är det skolavslutning för dottern, så nu ska vi snart åka till kyrkan.

Vi hörs senare idag!
/Leif
Efter en dag i Botkyrka är vi snart tillbaka i Skövde. Fyra kommunrepresentanter fyllda med nya ideér och erfarenheter från Botkyrka kommuns framgångsrika folkhälsoarbete. Helt rätt har man kopplat folkhälsoarbetet in i all verksamhet också i ägardirektiv till de kommunala bolagen. En av framgångsfaktorerna är att kommunens arbete med Hållbar Utveckling är direkt kopplat till folkhälsan. Politiskt samförstånd och långsiktigt tänkande är andra framgångsfaktorer.

Det känns att Skövde kommuns arbete ligger rätt, även om vi har en lång väg att gå innan vi är där Botkyrka är idag. Folkhälsa måste vara allas angelägenhet på alla politiska nivåer och i alla förvaltningar, då blir det resultat. Den vägen har vi i Skövde påbörjat under denna mandatperioden.

Ska bli skönt att få en kväll utan möte tillsammans med Titti. Vi ska bland annat förbereda dotterns skolavslutning i morgon.Den lilla tjejen har blivit stor och slutar nu 8:an :)

Ha en fin kväll / Leif
Under lunchen passade jag på att titta in på biblioteket och lånade några CD-böcker. Så nu kommer jag att lyssna på fjärde och sista boken i Twilightserien:

               Så länge vi båda andas

Trevlig "läsning" när man spenderar så pass myckt tid i bilen som jag gör!
~Titti
Nu sitter vi fyra personer från Skövde kommun på tåget mot Stockholm och Botkyrka kommun. Förra året utsågs Botkyrka till årets folkhälsokommun, en ambition Skövde har att bli om några år. Jag är ordförande i Skövde kommuns folkhälsoråd. På senaste kommunfullmäktigemötet beslutades att Skövde skall ta fram årliga välfärdsbokslut, självklart blir folkhälsan en viktig del i det. Ett led i förberedelsen av det är att vi spanar på andra kommuner som arbetar framgångsrikt med folkhälsan.
Under denna mandatperioden har Skövde valt att förändra arbetssättet med folkhälsofrågorna. Ett framgångsrikt arbete förutsätter att alla kommunens förvaltningar och politiker ser folkhälsofrågorna som angelägna och sätter in politiska beslut i ett folkhälsosammanhang, det arbetet har vi startat med de stora förvaltningarna och nämnderna inom skolan och omsorgen. Resultatet har blivit ett bredare och nyvaknat intresse hos fler för folkhälsa. Dagens besök i Botkyrka hoppas jag skall ge oss många nya ideér att ta med hem till Skövde.
Ha en bra dag / Leif

Ikväll har Leif, som representant för Skövde kommun, uppvaktat 40-åringen Billingehus. Jag hade turen att få följa med på en trevlig kväll! ;)

               Billingehus 40 år

 

               Collage över Billingehus historia
               Börje Weiler berättar roliga anekdoter för Leif från "tiderna från förr"

               Program Billingehus -
               Schyssta matpriser

 

               Tårta Billingehus 40 år


Efter tårtan framförde Leif ett tack till ansvariga på Billingehus för den trevliga kvällen och höll ett fint tal om vad Billingehus har betytt för Skövde :)               Leif när Billingehus firar 40 år

 

Som sagt, trevlig kväll - nu är det dags att säga godnatt!
~Titti

20100609286 (MMS)

Just nu är vi många som firar att Billingehus firar 40 år. God mat, trevliga människor, toppenbra underhållning och välsmakande tårta. /Leif

I går eftermiddag skickade jag över en inbjudan till Marie Ekman nytt socialdemokratiskt toppnamn i Skövde där jag inbjuder och utmanar till duell/utfrågning mellan henne och mig på Hertig Johans Torg någon gång under valrörelsens sista fyra veckor.

För första gången har oppositionen i Skövde presenterat ett gemensamt budgetförslag. En styrka i Skövdes politiska värld är att det fram till nu  funnits en anda där samförstånd gått före politisk osämja. Om Marie Ekman står för den samförståndsanda som alltid tidigare funnits eller inte återstår att se. Därför är det viktigt att väljarna i Skövde får veta skillnaderna mellan de två alternativen som finns.

Centerpartiet har varit i ledningen i Skövde sedan mitten av 70-talet, merparten av tiden har vi innhaft posten som kommunstyrelsens ordförande. Centerpartiet och jag är redo att fortsätta leda kommunen efter höstens val i fortsatt Skövdeanda. Väntar med intresse vad svaret skall bli från socialdemokraterna och Marie Ekman.
I dag har vi kommunstyrelens arbetsutskott, med bland annat biogas på agendan. Skövde är nu inne i slutprojekteringen av en kraftigt utvidgad biogasproduktion. Ett spännande och viktigt miljöprojekt som har en stor utvecklingspotential.

I kväll skall jag för Skövde kommun uppvakta Billingehus som firar 40 år. En viktig anläggning för Skövde och utvecklingen av mötesmarknaden, hotellet har nyligen fått en ny lokal hotellchef, hon har en viktig uppgift och jag ser framemot vilka framtidsplaner som kommer realiseras.
Ha en bra dag / Leif  

Idag inledde jag min dag med möte i Skövde. Därefter har jag och kollegorna haft våravslutning och firat chefen som fyllde år. Efter lunch gick vi en promenad till Silverfallen.

               Silverfallen
               Vackra Silverfallen               Silverfallen
               "Lilla fallet"


Det är alltid vackert där, men vid den här årstiden är det verkligen underbart att få uppleva det! Efter promenaden blev vi bjudna på kaffe och jordgubbstårta - mums va gott det var! Och så trevligt att få träffa alla innan sommaren :)


               Vid Silverfallet


Väl hemma gav jag mig iväg på en cykeltur i regnet. Inga rävar ute denna gång... Men JAG kom hem som en dränkt katt! :P


Nu sitter jag i soffan och väntar på att Leif ska komma hem från sitt möte...
~Titti

Idag hade vi ett möte med representanter från västsvenska turistrådet om mötesindustrin. Det är en växande marknad och möjligheterna för Skövde att ta del av den är stor. Men det krävs att alla parter inser vikten av värdskap, kvalitet och att det krävs mer än vad vi har idag. Både i form av anläggningar, boende, för båda delar gäller nödvändigheten att standarden höjs för att kunna tävla om de stora viktiga mötena. Skövde satsar nu stort genom att ombilda nuvarande turistbolaget och tillföra 4 gånger dagens resurser. Vi tror på att Skövde och Skaraborg kan ta del av den växande mötesindustrin, frågan är om nuvarande aktörer, hotell och andra tillfullo är med på banan? Det återstår fortfarande att se. Trevlig kväll /Leif

dsc00440 (MMS)

Vackra Silverfallen! Våravslutning med kollegorna och så firar vi chefen som fyller år :) ~Titti

Idag på morgonen träffade kommunledningen de fyra största arbetsgivarna i Skövde kommun, de båda Volvoföretagen, Försvarsmakten och Kärnsjukhuset.  Det blev ett möte med mycket av optimism och framtidstro. Volvoföretagen redovisade hur man vecka för vecka ökar produktionen och åter är i behov av nyanställningar. En del har redan skett men många fler är på gång. Försvarsmaktens omställning innebär ca 1000 kontraktanställda de kommande åren. Även KSS och SKövde kommun står inför stora kommande rekryteringar framförallt på grund av stora pensionsavgångar inom ett antal år. 

Detta är angenämna bekymmer, vi är en kommun som växer men det visar också på vikten av att vi arbetar i kommuncerande kärl. För att få fler människor att bosätta sig i Skövde behövs arbeten till medföljande, vi har mycket goda förutsättningar att ordna detta i vår mix av arbetsgivare. 

En bra start på morgonen. Nu väntar ett spännande möte med mötesindustrin även här en industri som växer snabbt och har god tillväxtpotential i Skövderegionen.

Ha en fortsatt bra dag 
/Leif   

En oppositionsbudget med låtsas pengar: på kommunstyrelsen idag presenterade vänsterkartellen för första gången ett eget budgetalternativ. Mest förvånande av allt var att budgetens satsningar var finansierad med önskepengar som ännu inte finns. Socialdemokraterna i Skövde har fram till nu alltid varit ett ansvarstagande parti i opposition, där samförstånd för kommunens bästa varit vägledande. Nu verkar däremot vänsterpartiet och miljöpartiet helt tagit över. Jag tycker detta är beklagligt inte minst för Skövde och Skövdebornas bästa. Samförståndspolitiken har varit en styrka i Skövde och förmodligen det som gjort att Skövde har så mycket bättre förutsättningar än många andra kommuner. Jag kommer enligt gammal centertradition i Skövde även fortsättningsvis sträva efter breda politiska lösningar i viktiga framtids och utvecklingsfrågor för det är det som ger styrka. Förutsättningen för all positiv utveckling är dock att bedriva en ansvarsfull ekonomisk politik. I kväll har vi varit ett antal centerpartister ute och valkampanjat i stadsdelen Södra Ryd. Det var så positivt mottagande så vi har bestämt att köra minst en kväll ytterligare i Södra Ryd innan semesteruppehållet :) Ha en fortsatt trevlig kväll /Leif

Måste bara visa kort på vår superfina soptunna som jag tog igår! ;)

               Blommig soptunna
               Här kommer fin-fina sopor!!


Leif fick detta "omslagspapper" i julklapp av mig och nu har han satt på det på soptunnan - visst blir det fint? Det passar så fint in i trädgården :) Det är det bästa - när man tar något som annars förstör helheten och är fult, till att göra något fint av det - som nu!
~Titti

I torsdags så försvann allt från min dator när jag satt i Stockholm på möte, det har hänt tidigare så jag var inte lika orolig denna gången som förra. Sist så lyckades man hitta alla filer igen, dom liksom gömmer sig någonstans. Nu hör det till sanningen att snart hela Skövde kommun har gått över till Vista utom jag och en annan modig politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott som vägrar byta till Vista. Hon och jag går under beteckningen VVV (våga vägra vista). Till saken hör att Vista har ställt till med mycket problem, oppositionsrådet har bytt dator på dator, irritationen på vistahjulet som snurrar och snurrar i väntan på att dokumenten skall öppna är påtaglig när vi har sammanträden. Under tiden så kan vi som tillhör vvv klubben arbeta på som vanligt.

Detta får mig att fundera över hur det egentligen kan vara accaptabelt att ett enda företag som står för merparten av all programvara kan tillåtas styra så mycket i vårt samhälle!

I eftermiddag har vi kommunstyrelsemöte det sista inför sommaruppehållet. I kväll skall Centerpartiet ut och fortsätta förvalskampanjen i Skövde. Aldrig tidigare har vi lagt så mycket resurser och tid på en så lång förvalskampanj och jag har heller aldrig mött så många människor som är så engagerade inför detta val. 

Ha en bra dag / Leif 

Idag gav jag mig åter ut på en cykelrunda. Skönt, men det fick mig att tänka på Anna, för sist jag cyklade denna rundan var för ett år sedan när hon och jag tränade inför 2009 års Tjejvättern. Jag saknar min Anna! :(

Tänk vad vackert det är ute nu - det är verkligen en perfekt tid att cykla ute på landet. Fina asfalterade vägar, gröna vidder så långt ögat når och härliga dofter att njuta av under tiden (man får dock stå ut med lite skitlukt mellan varven... ;) )!

MEN! När jag cyklade i godan ro så störtade helt plötsligt en räv ut på vägen och det var nära att jag körde över den! Vad är detta? Vad är det med vilda djur och mig när jag är ute och tränar? I början av året var jag uppe på Billingen  och åkte skidor då höll jag på att krocka med en ÄLG i spåret!! Och nu var det en räv som försökte störa min fokusering? Ska jag ta det som ett Omen? Och i så fall för vad??

               Håll dig i skogarna och inte på vägarna!
               Visst är de söta, men inte på vägarna...Nu har Leif precis kommit in efter att ha klippt gräsmattan, så nu ska vi ta oss en kopp te och titta på nyheterna.


Avslutningsvis:

               Neonrosa nagellack
    Apan blåser på neonrosa nagellack - jag tyckte det passade bra inför helgens bravader!


God kväll!
~Titti

               Svenska Flaggan

Nu är Leif på väg till Nationaldagsfirandet inne i Skövde. Först är det mottagning och lunch tillsmmans med nya Svenska medborgare i Skövde på stadshuset kl. 13 och se därefter är det traditionellt nationaldagsfirande i Helénsparken :)  


                Leif på väg till Nationaldagsfirande i SkövdeJag njuter av sommar sol och den ljuvliga doften av syren :D


Syren med vita blommor               Syren med mörklila blommor               Syren med ljuslila blommor


Hoppas att DU har en solig och härlig Nationaldag!
~Titti

20100606280 (MMS)

På gården har vi nu hissat flaggan för vårt fantastiska land. I många länder (också i vår närhet) kan människor fängslas för vad vi anser som självklarheter, att få uttrycka sina åsikter. Låt oss en dag som idag tillsammans stå upp för demokrati och mänskliga fri och rättigheter. Låt svenska flaggan vara symbolen för det istället för att tillåta att odemokratiska partier och grupper lägger beslag på användandet av svenska fanan. Det är med stolthet för vårt land jag hissat flaggan nu på morgonen. Men också en handling för ett öppet, fritt, välkomnande och tillåtande Sverige där olikheter berikar vårt land. Jag önskar dig en trevlig nationaldag /Leif

Här kommer några bilder ifrån dagen - håll till godo! :)

(Om du vill se de små bilderna större är det bara att klicka på dem)


Mysig studentfika med fina M & M - är så glad för Er skull! 

                    Gratulerar Till Studenten          Gratulerar Till Studenten
                  Sjung om studentens lyckliga daaar!


Till allas glädje hade M varit och hämtat sin valp Rex igår och han var bara hur söt som helst!!

Leif och Rex               Söta valpen Rex               Valpen Rex
Han ser verkligen ut som ett litet lamm - sååå söt!!Vi försökte alla gosa så mycket det gick med honom...

               En trött Rex
               Allt gos tog på krafterna... Som det brukar göra för små valpisar!


Nu är vi åter hemma och det känns skönt, det är som man säger: borta bra men hemma bäst!
~Titti
Idag har jag äntligen fått träffa M & M i Växjö! jag har hört så mycket om dem av Titti, som har funnits i deras liv sedan de bara var några dagar gamla. Så härligt att möta två ungdomar som precis nu tar student och har hela livet framför sig. det lyste om tvillingarna och jag önskar dem mycket lycka, precis som jag önskar alla andra studenter det också! Hoppas att vi får träffa
M & M snart igen Jag förstår Titti när hon säger att de har en speciell plats i hennes hjärta :)

Gårdagskvällen blev inte som vi tänkt oss, eftersom mitt tåg var tre timmar försenat. Men det tar vi igen och grillar ikväll istället!
/Leif
Solig och skön sommardag i Växjö :)

Idag ska Leif träffa M & M för första gången för vi är bjudna på studentfika hemma hos dem.
M & M har en mycket speciell plats i Tittis hjärta så det känns extra roligt att det äntligen ska få träffas! Dessutom tycker Titti att det ska bli roligt att få se den lilla valpen som M hämtade hem igår - vem kan motstå en söt liten valp?!

Vi hörs igen senare! (Då ska vi nog kunna lägga upp lite bilder på den söta valpisen...)
~Titti & Leif

För närvarande är det stopp i tågtrafiken på grund av en olyckshändelse. Vi står som packade sillar och hoppas det snart skall börja röra på sig igen. Detta får mina tankar att gå till hur fantastiskt bra allt är när det funkar, men så oerhört sårbart vårt moderna samhälle har blivit. Hur många människor klarar ett längre strömavbrott eller stopp i vattenförsörjningen? Inte många utan att det skulle leda till stora konsekvenser. Trots samhällets sårbarhet har vi det fantastiskt bra i vårt land, fast visst finns det anledning att reflektera ibland. /Leif

När jag valdes till kommunalråd valde jag att bibehålla ett uppdrag som inte är partipolitiskt. Uppdraget som styrelseordförande för Småföretagarnas Arbetslöshetskassa (SmåA) Sveriges största arbetslöshetskassa och sammanslutning av småföretagare med 120.000 medlemmar.

Jag tror att det är oerhört viktigt att inte tappa kontakten med verkligheten som heltidspolitiker. I detta uppdraget träffar jag företagare av allehanda slag och för direkt möta deras verklighet. Därför är jag övertygad om att detta gör mig till en bättre politiker. Något jag tror fler politiker skulle behöva, i varje fall tror jag att förutsättningarna för att bra politiska beslut fattas blir bättre då.

På dagens arbetsutskott konstaterar vi att konjunkturen förbättras mycket snabbt för småföretagen, inte minst syns det i den snabbt sjunkande arbetslösheten.

Ha en bra dag/ Leif
Igår åkte jag till Småland för att fira M & M som tar studenten i dagarna. Jag har känt och älskat M & M sedan de var tre dagar gamla, kan knappt fatta hur fort tiden går! Nu tar de student och går in i vuxenvärlden!! Förstår inte... 19 år...? Betyder det att jag också blir äldre? Hmm... ;)

Student är i vilket fall som en härlig tid tycker jag - och det är så roligt att se alla människor som är så sommarfina, glada och förväntansfulla - studenten tar fram de bästa känslorna i oss alla tror jag! Vi lyckönskar dem som tar studenten för vi vet att de gått lääänge i skolan och att de kämpat för att nå till sin examen och vi vet att de nu förtjänar härlig sommarledighet och att de därefter kan gå vidare mot sina mål i livet!

               Samlade på skolgården och väntar på studenterna
               Förväntansfulla vänner, familj och släkt står packade som sillar på 
              skolgården och väntar på studenterna               Sjung om studentens lyckliga dar!
     Fina M står på trappan och sjunger studentsången tillsammans med sina skolkmrater


Efter att jag och M åkt nedcabbat genom stan åkte vi hem till dem för studentfika. Sen på kvällen åkte jag till syster med familj. Det var alldeles för länge sedan vi sågs nu, så det var mysigt att få sitta i kvällssolen och umgås.

Till barnens stora glädje passade vi även  på att köpa glass från glassbilen som stannade till i kvarteret. Jag kan inte ens komma ihåg när jag köpte glass   på det viset sist? Glassbilen kommer inte lika ofta på landet... Eller så är jag i varje fall inte hemma när den gör det - tur det kanske för jag äääälskar glass och kan äta MYCKET om tillfälle ges!! :P

               Pistageglass   
               Glass "färsk" från glassbilen - mums!


I synnerhet var det mysigt att få träffa mina söta syskonbarn igen, att få gosa med dem och höra dem berätta om saker och fråga mig om sådant de undrar över, som t.ex., "Var är mosters kille?" Hihi de har nog inte riktigt förstått än att Leif har kommit för att stanna i mitt liv och att han numera alltid kommer tillhöra vår familj :D


               Jag & yngsta systerdottern
               Mys med yngsta systerdotternNu ser jag fram emot att Leif kommer, kanske blir lite grillning ikväll...?

Vad ska DU hitta på?
~Titti

20100603277 (MMS)

-Leif- Stockholm visar sig från sin bästa sida i kväll. Efter en dag full av möten i huvudstaden fick det bli en kvällspromenad i jakt på något ätbart. Det slutade i Kungsträdgården med utsökta revben från Utö värdshus och underhållning på scenen av Pernilla Wahlgren och en massa andra artister. Nu är det läge att dra till hotellet på Söder, en stor hög med rättegångsfullmakter ligger och väntar på en underskrift, en del av uppdraget att vara styrelseordförande för Småföretagarnas Arbetslöshetskassa. Undrar hur Titti har det i Småland? Hennes telefon är på väg att lägga av, finns det någon mobiltelefon som håller längre än något år? En av slit o slängsamhällets baksidor. Ha en trevlig kväll / Leif

~Titti~ Sjung om studentens lyckliga dar! Finaste M har nu tagit studenten - glad lycklig och söt som bara den! Nu ska vi hoppa in i min bil och köra nedcabbat i kortegen genom stan :) ~Titti

Nu väntar två dagar med möten i Stockholm. Som vanligt inför varje sommar är det mycket som skall avslutas, du känner säkert igen dig.

På nyheterna i morses meddelade Alliansen att man kommer fortsätta driva frågan om obligatorisk arbetslöshetsförsäkring under nästa mandatperiod. Klokt!

Jag förstår inte oppositionens argumentation, varför skall inte alla ha rätt att omfattas av en inkomstföräkring vid arbetslöshet när man har det vid sjukdom och föräldraledighet? Idag har A-kassarnas samorganisation (SO) årsmöte, jag kommer vara där som styrelseordförande i SmåA (Småföretagarnas Arbetslöshetskassa). Med all säkerhet kommer detta att bli en omdebatterad fråga. SmåA har som enda a-kassan tagit ställning för en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring. Kan det vara de andra a-kassornas koppling till de fackliga organisationerna som gör att man är mot obligatorium?

Det finns mycket som gick fort när alliansregeringen tillträdde hösten 2006, inte minst när det gällde förändringar i a-kassan. Men det systemskifte som denna regeringen genomfört imponerar. Arbetslinjen att det skall löna sig att arbeta istället för att gå på bidrag med införandet av jobbskatteavdragets alla delar ( för övrigt ett gammalt centerförslag)  har gjort det mer lönsamt att arbeta och att gå från bidragsberoende till egenförsörjning. Därför blir man så beklämd när man hör Mona Sahlin och hennes vänsterkartell prata om att vrida klockan tillbaka.

Vad Sverige behöver är fler som ges möjlighet till arbete inte mer bidrag, med fler arbetade timmar bygger vi en bättre skola, äldreomsorg och välfärd i vårt land!

Titti var uppe tidigt och körde mig till tåget och sen åkte hon till gymmet, det är ingen tvekan om att på träningssidan kommer jag aldrig någonsin att komma i kapp. Fast å andra sidan kommer jag heller aldrig försöka ta någon klassiker, utan nöjer mig att vara en påhejande fästman ;)
Ha en bra dag / Leif

Ikväll kom jag hem lite senare än jag tänkt mig från jobbet, vilket innebar att jag gav mig ut och cyklade lite väl sent på kvällen. Egentligen hade jag tänkt att cykla en längre runda, men jag är osäker på hur lång tid det tar att ta sig runt på den och jag ville inte behöva cykla i mörker. Så det blev samma två mils-runda som igår, fast på lite snabbare tid. Det kändes skönt. Dessvärre ligger jag ganska mycket efter i min träning, mot hur jag från början hade planerat. IDAG blev jag varse om att det bara är en och en halv vecka kvar tills jag ska cykla Vätternrundan dvs. Tjejvättern. Hmm jag har uppenbarligen förträngt denna tidsbrist? För i praktiken innebär det att jag bara har max 4 dagar till som jag kan träna på. Så var ju inte min planering...? Ja, ja det är bara att bita ihop och blicka framåt (och hålla munnen stängd så man slipper svälja flugor)!! ;)

Nu ser jag fram emot morgondagen och träffa mina älskade M & M - det var alldeles för länge sedan vi sågs, men imorgon ska jag åter få krama dem och det ser jag fram emot :D

               Ljuvligt vackra äppelblom
               Avslutar med blid på vår vackra äppelblom

Nu är det bedtime - vi hörs imorgon - sov gott!
~Titti

-Leif- Som vanligt rusar bara onsdagarna i väg, kommunstyrelsens arbetsutskott, presskonferans och beredningar. Efter en heldag på kommunkontoret har jag varit hemma hos ett blivande brudpar och planerat deras borgerliga vigsel. Ett fantastiskt trevligt förtroendeuppdrag. Nu har vi kretsstyrelse med Centerpartiet i Skövde och finplanerar valrörelsen. Det känns oerhört positivt, nu väntar nya spännande aktiviteter efter sista veckans framgångsrika kampanjande. / Leif

Idag var första gången på ett tag som vi har suttit tillsammans vid frukostbordet, så idag har dagen startat bra :)

Det känns att det är sommar ute nu. Igår kväll lyckades Titti få med sig Leif ut på första cykelturen. Det känns också som om det var första kvällen som man verkligen kunde känna och njuta av alla dofter som hör sommaren till: ramslök, syren, nylsaget gräs till ensilage, äppelblom... ja listan kan göras lång och härligt var det! Imorse var Titti lite besviken över att Leif inte hade någon träfningsvärk efter den ca 2 mil långa cykelturen, vilket han i och för sig hade förtjänat eftersom det var ett bra tag sen han tränade.. Ja ja då går det ju att tolka som att han kan cykla längre nästa gång då? Det blir bra det!

Idag börjar Titti sin arbetsdag med att möta upp några medarbetare i ett projekt som utspelar sig i skogen. Så det blir möte på en stubbe med kaffetermosen i beredskap :) Projektet är i slutfasen och vi håller nu på att förbereda invigningen av området som förhoppningsvis ska stimulera till ökad fysisk aktivitet, och mötesplatser i naturen

Leif har kommunstryrelsens arbetsutskott, beredningar och planeringsmöten under dagen och avslutar med möte med partiets lokala styrelse i Skövde kommun ikväll.

Ha en god dag i försommarsolen!
~Titti & Leif

Hmmm nu känns det att det är maj/juni-perioden minsann - tidiga morgnar och sena kvällar och däremellan är det mycket som ska hinnas med! Det fina i det hela är att jag faktiskt hinner med mycket också, men det är inte utan att jag ser fram emot midsommar när det mesta lugnar ner sig :)


Jag lovade lägga upp bilder idag och här kommer de!

Utbildningen i Varberg var väldigt bra, jag är nöjd att jag åkte på den och känner att jag kommer ha nytta utav den inom flera områden. Att den sen ägde rum på Varbergs Kurort var ju grädde på moset och jag utnyttjade tillfället att njuta av anläggningen, spa-behandling och de vackra omgivningarna! På måndagsmorgonen tog jag en joggingtur utmed den vackra strandpromenaden och stannade då till för att ta bild på det vackra kallbadhuset

               Kallbadhuset i Varberg
               Hade gärna tagit mig ett födelsedagsdopp!

Jag mötte flera människor på strandpromenaden. Tänk om man hade kunnat få ha den vägen till jobbet - vilken härlig start på dagen!


Kom hem lite senare på måndagkvällen och när Leif kom hem efter sitt fullmäktigemöte så öppnade jag mina presenter. En av presenterna vill jag visa upp med foto här, jag har fått den av Hanna och den är ju bara fantastiskt kul! Har du sett en sådan tidigare? Inte jag, men jag kommer definitivt använda den flitigt!!

               Apan torkar nagellacket!
Efter att man har målat naglarna sätter man helt enkelt fingret på den lilla platten och trycker så blåser apan lacket torrt - fiffigt va?!!Idag har jag (m.fl.) hållit i en utbildningsdag vid Norrkvarns slussområde. En intensiv men effektiv och bra dag, jag är mycket nöjd med vad som sagts och vad som planerats framåt. Och ska man ha en hel dag då man diskuterar framtidsvisioner, mål och planeringsstrategier är vackert väder och skön natur helt klart att föredra :)
               
               Vid Göta kanal
               Med vacker utsikt över Göta kanal var det lätt att vara positiv!


Dagar som denna tar mycket energi att driva igenom men det  g e r  också mycket energi! Jag gillar när det blir livade diskussioner och man känner att människor är engagerade och så var det verkligen idag, jag känner att vi är på G - vi vill - vi kan :)


På vägen hem cabbade jag ned för första gången iår - kändes skönt att känna vinden, höra fåglarna kvittra och känna doften av syren när jag körde genom den vackra landsbygden på vägen hem =D
               Nercabbat!
                Första körningen nercabbat - såå skönt - nu är det sommar!!


Japp det var det det... Nu är det hög tid att gå och lägga sig - Go´natt!
~Titti

Gå gärna in och titta på nyhetsinslaget på TV4 här


I går kväll beslutade kommunfullmäktige enligt majoritetens förslag att släppa fram bostäder på en liten del av Aspö-Karstorps området i närheten av Coop rondellen. Därmed avslås begäran om folkomröstning i den delen. Totalt kommer det att byggas 200 lägenheter, flerfamiljshus i trä där. De första stora flerfamiljshusen i trä i Skövde.

När det gäller kravet på folkomröstning vid Aspö gård så fortsätter beredningen av ärendet. På majoritetens uppdrag arbetar tjänstemännen med att ta fram förslag hur gårdens framtid och gårdsmiljön kan säkras långt in i framtiden. Det kan handla om att bilda ett eventuellt stadsreservat alternativt att till exempel i detaljplan lägga hårda föreskrifter som säkrar nuvarande verksamhet i området.

Majoritetens och Centerpartiets uppfattning är att också 200 bostäder i  anslutning till stadsbondgården är bästa sättet att trygga den långsiktiga verksamheten på densamma.

Idag väntar möten med bland annat friidrottsförbundet för att diskutera behovet av en friidrottshall i Skövde. Jag har förståelse för att det finns behov och önskemål, dom är många kan jag försäkra alla om. Som Torbjörn Fälldin sa en gång " Det är ingen konst att vara politiker om det inte finns några pengar, konsten är att vara politiker när det finns pengar". Med det vill jag ha sagt att vår uppgift i politiken är att se till helheten och försöka få ut mesta möjliga vid varje tillfälle för kommuninnevånarnas skattekronor. Det kommer säkert att bli en friidrottshall i Skövde någon gång i framtiden, när det passar ihop med andra objekt och investeringar.

Ha en bra dag / Leif