Japp så kommer då här det sista inlägget om caketoppers, om du vill kan du se titta på del 1 och del 2 för att kunna välja ut din favorit.

Hmm vad säger Ni om följande caketoppers-exemplar...? Passar de här in på mig och Leif..?Skulle ju vara perfekt om vi hade kört på "Indiana Jones"-tema. men DET kan jag avslöja att vi inte gör...

                        
Leif är ju inte direkt en inbiten golfare så denna caketopper är kanske inte helt "vi"?!


                        
Nog för att vi talar i mobiltelefon ganska ofta, men det känns ändå som lite otydlig symbolik..?

                        
Nja... Några "Mr and Mrs Smith" lär vi aldrig bli. Så den här stryker vi på direkten!


                        Nu vet jag inte riktigt hur jag ska uttrycka mig så att jag inte missupfattas... Jag tycker den här caketoppen är bedårande söt - bruden som pussar sin groda som (antar jag?) blir en prins. Så söööt! Men om jag tycker att den är det bästa av dessa förslag så finns det kanske risk att ni tror jag tycker att Leif är en groda...?

                        

Nej Ni är smarta! Klart ni fattar att Leif är min prins!!! :DOkej det här var några exempel på vad man KAN ha som caketopper... Kanske har jag inspirerat någon? Och kanske konfunderat någon annan...? ;)
~Titti

20100831062 (MMS)

Frukostmöte med miljöminister Andreas Carlgren (C) på Scandic Hotell Billingen i Skövde. Centerpartiet har i Alliansregeringen sett till att vårt land har världens mest ambitiösa miljö- och klimatpolitik. Miljöteknikföretagande är en framtidsbransch. Morötter för att nå resultat i miljöarbetet ger resultat. Förbudspolitiken fick vi nog av av tidigare S och MP regeringar. Centerpartiet är Alliansens gröna röst!
 /Leif

God kväll

Just nu är det fulllt upp hela dagarna så det är inte alltid det hinns med att blogga innan kvällen.. Nedräkning pågår på flera håll, till bröllopet är det nu bara 32 dagar kvar ojojoj tiden går fort!!

På Att-göra-listan står det för tillfället 145 punkter. Ena stunden går det nedåt men sen helt plötsligt kommer jag på NYA punkter och så ökar det igen, så var ju inte planeringen? Det var ju tänkt att bara gå stadigt nedåt? :rolleyes: Sen tillkommer punkter som jag inte hade räknat med, något jag ägnade lite av min tid till imorse: att gå igenom vilka som svarat på inbjudan och vilka som inte har gjort det.. Så nu blir det till att skicka ut påminnelser till några stycken. Men jag vet hur lätt det är, man öppnar brevet tänker att man ska svara snabbt och sen swisch har tiden gått alldeles för fort igen! Förhoppningsvis är det fallet för dem som får påminnelsen nu också. Sen vet jag också att det är många som sagt från allra första början att de kommer, så de tänker inte på att lämna svar enligt anvisningar. Men vid bröllopsplaneringar är det ju mycket mer som planeras än bara att få svar på om gästerna kommer eller ej... Det ska ju fixas med transport, placeringar, ev. specialbeställningar av kost och dryck, det är tal och (förhoppningsvis!) andra roligheter som ska planeras in i tidsschemat och läggas upp enligt toastmadame/masters upplägg etc etc..

Ja, ja, snart har vi full koll på det också och när vi fått in svar från alla ska det bli skönt att gå in i en ny fas i planeringen och förberedelserna :)

På återseende!
~Titti


På Skaraborgs Läns Allehandas (SLA) debattsida presenterar jag idag de viktigste framtidsfrågorna för Centerpartiet i Skövde. 
- 1000 nya bostäder till 2013
- ta fram en utvecklingsplan för Gothia Science Park och Högskolan
- arbeta för att få tre utmärkelser under nästa mandatperiod: Årets Ungdomskommun, Årets Folkhälsokommun samt Årets Stadskärna
- satsa på skolan med bland annat ökat entreprenörskap och stöd utifrån individuella behov
- bygg trygghetsboenden för äldre
- fortsätt den gröna energiomställningen.
Jag och Centerpartiet är redo att fortsätta leda Skövde in i framtiden.

Ha en bra dag/
Leif
 

Valaffisch 2010 Leif Johansson Kommunalråd i Skövde

Ja det var det här med caketoppers då... Jag har ju gett er en del förslag i ett tidigare inlägg. Här kommer fler förslag som jag hittat när jag googlat... Vem skulle DU valt?


Det pussande paret som sitter på tårtan...

              ... det dansande paret....


                        


... eller kanske ett mysande brudpar på en bänk...?


                   
En stilfull caketopper med vackra siluetter kanske?


                        


Eller något som för tankarna (och drömmarna) till varma stränder och vackra solnedgångar...

                        Fast personligen känner jag att man bara måste gilla denna:
Bruden som passar på att ge brudgummen ett litet tjuvnyp


                        

- lite humor mitt i all romantik kan aldrig vara fel!! ;)


Kan du fortfarande inte riktigt bestämma dig för vilken som är din favorit?
Ja då får du helt enkelt ge dig till tåls tills det tredje och sista inlägget om caketoppers kommer!
~Titti

Opinionsmätningarna är många nu, idag kommer ytterligare en från SIFO. Mätningen förstärker den tendens som andra mätinstitut visat tidigare under augusti. Tre stycken intressanta iaktagelser gör jag.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet fortsätter sin kräftgång, tillsammans har de aldrig haft så lågt stöd i väljaropinionen, tillsammans når de två socialistiska partierna bara ca 35 procent. Borta är tiden när Socialdemokraterna ensamma kunde ståta med egen majoritet. Svaret på varför de "gamla" socialistiska partierna har tappat ligger i att de "är gamla" och har gamla lösningar på dagens problem. Ingen av partierna har lyckats att förändra innehållet i sin politik utifrån att vi nu lever på 2010-talet och inte på 1930-talet.

Miljöpartiet forsätter tappa mark, jag har under min valkampanj mött allt fler som säger att man inte kan stödja MP för att de har satt sig i den socialistiska fållan. Allt fler människor förstår också konsekvenserna av MP politik. Förbud, förbud och straffbeskattning är Miljöpartiets svar på det mesta. När vi Centerpartister säger att det är inte fel på bilarna utan på utsläppen kontrar MP med att det är fel på bilarna. Väljarna förstår att Centerpartiets morötter för att få ett miljö- och klimatvänligare samhälle är bättre än MP förbudspolitik!  

Alliansens ledning håller i sig. Alliansregeringen får högt betyg av väljarna hur Sveriges ekonomi har skötts under finanskrisen. Arbetslösheten fortsätter att minska, Sverige har världens mest offensiva miljö- och klimatpolitik. I Alliansregeringen fortsätter Centerpartiet att göra Sverige till ett bättre land att vara företagare i. Allianspartierna har förnyats och format svaren på de stora och viktiga framtidsfrågorna. Det är detta som gör skillnad mot de tre socialistpartierna, morgondagens frågor löser man inte med gammal 1930-tals klasskampspolitik. Den behövdes då, men idag efterfrågar väljarna något annat. Centerpartiet och Alliansen levererar lösningen på framtidens frågor både i riks- och kommunpolitiken.

Ha en trevlig söndag
/ Leif

      

Under två dagar pågår den årliga matfestivalen i Skövde. De politiska partierna finns utanför festivalområdet, så också Centerpartiet vid badhusparkeringen. Vi sprider glädje genom att dela ut små påsar med Ahlgrens bilar i, en Centerparti påsklämma och ett med budskapet att vi vill sänka tjänstemomsen.


                         Billigare att gå på restaurang med centerpolitik

"Det är gott att äta i Skövde nu, men Centerpartiet vill göra det ännu godare!"

                         Budskap till väljarna
Jag och Titti har hitills provat maten på fem olika matställen, nu åker vi in till staden igen, vi kommer bland annat att äta Hotell Billingens hummersoppa, den är supergod:) 

Ha en trevlig kväll
/ Leif 

God förmiddag

Den senaste tiden har jag varit som besatt av detta program,  Leif tycker jag är tokig haha Det är ett program som handlar om en affär i New York som säljer bröllopsklänningar. Man får följa de olika brudarna i deras jakt på den perfekta klänningen, så att de kan: "Say Yes to the Dress"!


Detta klippet visar en brud som har provat 100 klänningar... Ja alla vet kansek inte vad det är de söker efter? Jag behövde bara prova 4 innan jag hittade min :D(Klicka på Play för att se filmen)Idag ska jag och mamma till St. Remi i Skövde för att göra de sista små ändringarna på min bröllopsklänning. Sen blir det väl matfestivalen resten av dagen och kvällen gissar jag!

Ha en bra dag!
~Titti

20100827060 (MMS)

Matfestivalen i Skövde är i full gång! Vi har ätit gott, träffat trevliga människor från Skövde och "utomsockens" vi har ätit massa god mat och nu njuter vi av underhållningen :) ~Titti & Leif

Matfestivalen i Skövde har blivit en årligen återkommande stadsfest i Skövde den 21:a i ordningen. Initiativet kom ursprungligen från ett antal lokala lantbrukare för att lyfta fram maten och betydelsen den har för jobben och miljön i Skaraborg. Tyvärr lämnade lantbrukarna arrangemanget för några år sedan och det lever vidare i lite annan tappning. Men vi är många som saknar LRFs mattält där det brukade grillas oxe och gris och LRF scenen där det bjöds på dans och drängalyft i kyrkparken. 

I eftermiddag och i morgon kommer Centerpartiet att valkampanja utanför festivalområdet. Vi lyfter fram vårt förslag om halverad tjänstemoms från 25 till 12 procent. Med en halverad moms på restaurangbesöket blir maten billigare, fler kan äta ute och jobben blir fler.

En annan matfråga är att Centerpartiet i Skövde  förslår att Skövde kommun skall införa fritt matval inom äldreomsorgen. Det betyder att äldre skall få välja från vem man vill få maten levererad, offentlig eller privat leverantör samt vad man önskar att äta. En självklarhet för alla oss som inte behöver vård och omsorg. Detta vill vi skall bli en rättighet för alla som bor på särskilda boenden eller får sin mat levererad hem via hemtjänsten.

Ha en bra dag
/ Leif
   

             Är det en vanlig dag? Är det en vanlig dag?
     Nej det är ingen vanlig dag för det är Leif födelsedag!
                             Hurra hurra hurra!!


                        


Jag har hunnit fira Leif lite nu på morgonen.

Men nu lär jag bege mig in till stan igen, för jag har heldagskonferns med kollegorna idag också, vi håller till på Arena Skövde. Sen ikväll ser jag fram emot att flanera runt på matfestivalen här i Skövde :)
~Titti

dsc00134 (MMS)

Dagens konferens med kollegorna avslutades på relaxavdelningen på Arena Skövde :-) Jag har bastat, duschat i djungeln, badat utomhus, åkt vattenruschkana, simmat i strömvirvel med mera med mera. Perfekt avslutning efter en produktiv och energikrävande dag! ~Titti

20100826053 (MMS)

Allsång på ett välfyllt Hertig Johans torg i Skövde med bland annat Magnus Bäcklund. Härlig stämning! / Leif

Har haft möte i Göteborg med Regionala Ägarrådet (ett samverkansorgan i kollektivtrafikfrågor). Dagens huvudfråga berörde den fortsatta processen med att Västra Götalandsregionen blir ensam ägare till Västtrafik från januari 2012. Idag ägs Västtrafik av regionen och de 49 kommunerna. Många detaljfrågor skall klaras ut under hösten, skatteväxling, inflytandefrågor med mera. Kollektivtrafiken är viktig och engagerar många, den måste funka över kommun och regiongränser. Vara prisvärd och gå på rätt tider. I Skövde har vi en fantastiskt bra resandeutveckling, politiskt prioriterar vi tillgänglighetanpassningar av olika slag och utbyggnad av stadstrafiken. Vi har också anpassat landsbygdstrafiken till att bättre gå när man efterfrågar den genom bland annat utbyggd anropsstyrd trafik. Kollektivtrafiken är viktig för Centerpartiet när Vi Bygger Skövde! Ha en bra eftermiddag / Leif

God morgon!

Ja idag känns gårdagens motionspass i kroppen vill jag lova! Jag gav mig upp på Berget och bestämde mig för att ta det kuperade 10 km spåret. Jag hade ju aldrig provat det... Sturskt gav jag mig iväg med inställningen "Jag vehöver inte springa fort, bara jag springer hela tiden" Ja tjena! Nog var det kuperat vill jag lova - värsta stupen ner (och upp!)!! En backe var så brant så det gick bara inte att springa nedför, den backen följdes sedan direkt av en jäääättebrant UPPFÖRSbacke! Ojojoj jag tog ut mig totalt :( Så det blev snabb tid i början, sen gick och sprang jag omvartannat, de sista 3 kilometerna bet jag dock ihop och joggade, fast det gick då ack så sakta för det fanns nästan ingen energi kvar alls  i mig...

Det komiska var att jag såg bara en enda människa (en svampplockare) när jag tog mig runt spåret. Men när jag kom i mål kryllade det av folk och i synnerhet massor med barn! Jag var tvungen att fråga en farbror som stod och tittade vad det var som försiggick? Han förklarade att det var något som kallades "poppen" barnen springer olika rundor och de springer dem med sina mor- och farföräldrar, föräldrar eller andra vuxna och så får de priser. Det var så sött alltså de minsta barnen var knappt två år - men vad de sprang! Ja det här fritidsområdet används verkligen till sitt yttersta, det tycker jag är riktigt roligt!!


Ja, ja det var gårdagen det. Nu ska jag spendera två heldagar tillsammans med mina kära kollegor - det ska bli trevligt det!! :)

Hoppas att Du också har trevliga dagar att se fram emot!
Kram Titti

Det är roligt att se hur min och Tittis blogg börjar ta form, såhär efter fem månaders bloggande. Vi börjar komma upp på fler och fler sajter och vi "syns" mer och mer, vilket även märks på antalet bloggläsare som stadigt har ökat och det känns riktigt roligt! Jag ser bloggen som ett komplement till andra media där jag når läsare som jag kanske aldrig skulle nå annars. För ett år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig om att jag skulle bli en bloggare som väcker intresse!

Politometerns sida finns en lista över de mesta aktiva politiska bloggarna, de som har haft flest inlägg de senaste 3 månaderna. Jag tänkte här ta tillfället i akt och presentera 5 i topp av de mest aktiva centerpartistiska bloggarna:

1. Inga Magnusson  (274) - Inga Magnusson

2. Kärlek och Politik (241) - Leif & Titti

3. Stockholm enligt Ankersjö (162) - Per Ankersjö

4. Annie (157) - Annie Johansson

5. Inger Fredriksson (144) - Inger Fredriksson

Se där ja! Vi ligger på andra plats, Vår blogg räknas som den näst aktivaste centerbloggen i Sverige, det är riktigt kul! :D


Om vi däremot tar samtliga partier med i beräkningen hade jag behövt göra en "29 i topp"-lista för att komma med. Men det är klart, det är inte dåligt att vara den tjugonionde mest aktiva politiska bloggaren i Sverige heller?! ;)


På bloggåterseende!
/Leif

Idag har jag jobbat i en rasande takt! Jag förundras nästan över min egen snabbhet?! ;-) På jobbfronten händer det massor för mig just nu och jag vet ännu inte riktigt hur det kommer utvecklas men jag kan lugnt säga att jag inte kommer ha långtråkigt... ;-) I alla fall det närmaste kommer jag inte vara inne på kontoret på några dagar så det var bara att ta tag i och snabba på med diverse utkick och annat som var tvugen att gå ut innan helgen - och som sagt, jag hann! Jag fick tom iväg några dokument i god tid i f ö r v ä g :-) Hörs senare! ~Titti Ps. Nu är det bara 37 dagar kvar till bröllopet!

Onsdagar är vikta för kommunstyrelsens arbetsutskott. En ganska välfylld lista skall avhandlas. De flesta ärendena är av rutinkarraktär, det finns också några som är strategiskt viktiga till exempel bildande av moderbolag i Skövde kommun och kollektivtrafikprogram för Skaraborg.

Idag publicerades mitt politikerreportage, sist i raden av sådana i SLA. Mycket trevligt om jag får säga det själv :)

Senare i eftermiddag nämligen klockan 16.00 inbjuder Alliansen i Skövde och riksdagsledmöterna från Skaraborg allmänheten till fika och pratstund på torget, välkommen du också.

Enligt Novus mätningen idag drygar Alliansen ut försprånget, den som har roligast vinner!!

Ha en bra dag
/Leif                           
                                      Valaffisch 2010 Leif Johansson Kommunalråd i Skövde
Idag har två viktiga förslag från Centerpartiet blivit Allianspolitik. En mycket viktig framgång som också visar att Centerpartiet gör stor skillnad i Alliansen.

I Centerpartiets valmanifest lanserades ett förslag om införande av en supermiljöbilspremie för de allra miljövänligaste bilarna. Dagens besked gör att detta blir verklighet med en fortsatt Alliansregering.
Centerpartiet är Alliansens gröna röst, jag med flera tror mer på morötter än piskor för att få resultat i miljöarbetet. Försäljningen av miljöbilar under mandatperioden visar att morötter ger resultat, på fyra år har Sverige gått från bottenläge i andel miljöbilar till att vara bäst i Europa.

Den andra framgången idag är att Centerpartiets förslag om halverad tjänstemoms på restaurangbesöket blir Allianspolitik. Det är en rättvisefråga att maten på restaurangen skall ha samma momssats 12 procent (hälften mot idag) som maten du handlar i butiken och bereder själv hemma. Förslaget kommer ge fler nya jobb i restaurangbranschen, det visar inte minst branschens egna beräkningar.

I bland får jag frågan varför det behövs fyra olika partier i Alliansen, jag är övertygad om att genom att det är fyra partier blir politiken betydligt bättre än om det bara vore ett parti. Dessutom blir väljarnas inflytande större, med ett störrre Centerparti blir det mer av Centerpolitik som gynnar entreprenörskap, företagande, nya jobb, miljö och klimat.

Ha en fortsatt bra kväll
/Leif
Bussreklamen trappas upp, alla dagar fram till valdagen rullar jag runt på stadsbussarna i Skövde. Ett effektivt sätt att synas på! 


                    Centerpartiet bygger Skövde


De sista veckorna kommer vi finnas både bussarnas långsidor och baksidorna, men så är Centerpartiet också ett parti som driver utbyggnaden av kollektivtrafiken både i Skövde centralort och på landsbygden. I oktober börjar de första biogasbussarna att rulla det är också en fråga Centerpartiet drivit och driver att det skall omfatta all busstrafik i nästa upphandling.

I går kväll var det direktsänd valdebatt i Skövde lokaltv. Kändes mycket bra efteråt. Valrörelse är kul!

Ha en bra dag
/Leif

Hej

I en bröllopsplanering finns det huuur mnånga detaljer som helst att snöa in på (eller så kan man låta bli, det är också ett val!)! Just nu håller jag på att fundera på vad vi ska ha på toppen av bröllopstårtan? Vi har ännu ingen bröllopstårta men tack vara ett bra tips från Gunvor så tror jagatt jag snart kan bocka av även det på min lista ! Så tack Gunvor :)

I alla fall, nu funderar jag som sagt på vilket bröllopspar som kan vara passande på toppen av tårtan. Jag har hittat en del bilder på nätet när jag har googlat... Så här kommer några av de jag har hittat: Vilken är din favorit?Bruden som har fått brudgummen på kroken?

                                       


Det tätt omslingrade paret...

                                       ... Brudgummen som räcker en hjälpande hand till sin brud

                             

 

Bruden som inte är helt villig till att gå till altaret.... 

                                        Brudgummen som knappt når sin brud...

                                       ... eller är det kanske den här vackra siluetten av brudparet?

                             


Eller var det kanske ingen av dem som passade dig i smaken?
Håll utkik efter "Brudpar: del 2" ;)

~Titti

God morgon

Titti och jag rev panelen och gamla altanen till sent in på småtimmarna igår kväll. Vi slet väl och det mesta av vad vi hade satt oss för att göra hann vi med. Det som var kvar har jag hunnit göra nu på morgonkvisten.


                                                            Leif med kofoten i högsta hugg!

 

                   


Idag kommer snickarna. Äntligen ska den sista gaveln tilläggsisoleras, fönster bytas och ny panel komma på plats. Sen är huset färdigt utvändigt :)


Nu blir det valarbete, stabsmöte, beredning och senare ikväll är det direktsänd TV-debatt på Öppna kanalen - Skövdes egen lokaltvstation - med start kl.18

Ha en härlig dag
/Leif

PS. Visst känns det härligt att senaste SIFO-mätningen visade att om det var val idag så skulle Alliansen få egen majoritet och Centerpartiet är på frammarch!

Skönt att få fixat iaf hälften av kläderna som Leif behöver till bröllopet :)

Men det tog sin tid att hitta dem, och det betalar vi för nu.. Vi håller på att rusta här hemma och just nu kan man tro att vi är arga på husgavel? Skämt och sido vi håller på att montera ned det mesta vi kan på gaveln just nu, för imorgon bitti kommer byggkillarna och då ska det byggas ny husvägg. Som vanligt alltså: man bryter ned för att bygga upp!


                    Nedmonterad gavel

Just nu ser gaveln inte mycket ut för världen. Fast det har faktiskt hänt en hel del sedan jag tog denna bilden. Leif är snabb han! Nu är altantaket borta och han håller på att såga ned hela stommen!                   

Förra helgen hade vi hyrt en skylift och då tog vi bort panelen på gaveln. Delar av den panelen har jag nu ägnat min tid till att dra bort spikar från med hammare och kofot..                   


Är det det här som ska värma oss i vinter? Vem vet? Om vi får en likadan vinter som förra året så kan vi aldrig ha för mycket ved!! ;)

Nej nu hinner jag inte skriva mer, bäst att fortsätta så vi hinner sova lite inatt också!
~Titti

dsc00122 (MMS)

Leif har provat olika bröllopsutstyrslar och nu börjar det likna något! Skor hittade vi också, nu är det mest detaljerna vi måste klura ut... Lite orättvist egentligen, han får inte se min klänning innan bröllopet men jag får vara med och tycka och tänka när han väljer sin klädsel? Jag vet å andra sidan inte hur mycket till hjälp jag är? Jag tycker han är snygg i allt ja! :-) Men nu har vi hållit på ett bra tag, vi börjar bli trötta och jag tror det är dags för ett break, kaffe skulle smaka gott :-) Avslutningsvis måste jag få berätta att jag har världens bästa föräldrar - de ägnar hela dagen idag åt att hjälpa oss med några av de bröllopsförberedelser som måste göras. Hur snälla är de inte? Och hur smart var inte jag när jag valde dem till föräldrar för X antal år sen?! ;-) ~Titti

Igår anordnade Centerpartiet i Skövde sin årliga Sommarfest som hölls ute i Böja, på Hulegården hemma hos Lollo Persson (kommunkandidat) med familj.

Vår gruppledare Orvar Eriksson hade som traditionen bjuder klurat ihop en utmanande tipspromenad

                    Tipspromenad på Centerpartiets Sommarfest

Svårighetsgraden kunde man inte klaga på.... Eller vad säger du - kan du svaret på skiljefrågan? ;)

                    Skiljefråga Centerpartiets Tipspromenad
                    (Rätt svar finns längst ned i detta inlägg...)Lollo Persson i den mysiga  privata "puben" där det en gång i tiden har varit syfabrik och ännu tidigare mejeri


                    Korv någon?


                                              Massor av vackra ljus var utställda i lokalen

Årets Sommarfest bjöd på korvbuffé - och det var korvar högt och lågt, på längden och tvären!


                    Centerpartiet bjuder på korvbufféDe tre toppkandidaterna: Ulrika Carlsson Riksdagsledamot, Paula Bäckman Regionkandidat och Jag som Kommunalråd gav de viktigaste argumenten i de tre valen.

                    Valaffisch 2010 Centerpartiet


              Centerpartiet har mycket att vara stolta över under den gångna madatperioden:

                     vår politik gör skillnad - i kommunen, i regionen och i Sverige!


                    Alla lyssnar till valargumenten


     Det var en riktigt trevlig dag och kväll, för vissa av oss blev det lite senare än för andra ;)


                    Mingel på Centerpartiets Sommarfest

       Vi är ett riktigt gott gäng som har roligt ihop! Som Maud brukar säga: Roligast vinner!!


/Leif

PS. Rätt svar på Skiljefrågan: -28 m (Kaspiska havet)

Ja det är ju det här med tårtan nu då... Jag är på jakt efter en med ett speciellt utseende, som kräver att den görs i sugarpaste. Här kommer mitt problem: jag hittar ingen som gör tårtor i sugarpaste i Skaraborg!

Vet DU någon som gör sådana bröllopstårtor - jag tar tacksamt emot hjälp!!

Har letat i massor på nätet... Snubblade förbi dessa amazing weddingcakes - de är ju fina så det förslår!!


(Klicka på Play för att spela filmen) 

Eller hur?

Ojojoj hur ska man kunna välja utseende och var hittar jag sen tårtan som jag söker??!!
~Titti


PS. I filmen visas även en och annan dop- födelsedags- och studenttårta, men ni fattar ju stilen jag letar efter :)

God förmiddag

Under flera dagar har valarbetare varit hemma här på gården och klistrat upp affischer på ca 50 tavlor. Det är lite pill och passning och på nära håll ser de lite "bubbliga" ut, men på det håll de är tänkta att läsas, dvs. med lite avstånd, ser det snyggt ut!

Idag startar valaffischering i Skövde. Tidigt imorse radade glada valarbetare med bilar och kärror upp sig på gårdsplanen. Som jag har skrivit tidigare så är Centerpartiets valaffischer mycket bra iår med tydliga och bra budskap.

                    Centerpartiets valaffisch 2010

Vi har även lokala valaffisher på mig som kommunalråd, vår riksdagsledamot och regionkandidat.

                    Valaffisch 2010 Centerpartiet

Under förmiddagen sätts nu alla valtavlor upp runt omkring i stan och på landsbygden - nu har valrörelsen startat på allvar!


I eftermiddag har vi utbildning fölr våra kommunkandidater och ikväll är alla välkomna till Lollo Persson Hulegården Böja på Centerfest :)

För Titti är detta första valrörelsen det är både kul och intressant att få goda råd och inputs från en "klok väljare", alltid nyttigt med nya infallsvinklar. Onekligen blir man lite insnöad efter att ha hållit på med politik sedan början av 80-talet ;)

                    Valaffisch 2010 Leif Johansson Kommunalråd i Skövde

Ha en trevlig dag!
/Leif

PS. Läs mer om Centerpartiet i Skövde på hemsidan


dsc00115 (MMS)

Härliga fredag - veckans möten är avklarade :-) Det firar jag med lite rea-shopping! Under lunchen blev det fönstershopping och lite klädprovning då jag mötte upp Leif och vi kollade in bröllopsutstyrslar... Vi är ännu inte riktigt säkra på vad han ska ha på sig. Men det är nog en av få saker som jag inte är ett dugg oroad över, oavsett klädsel så vet jag att jag kommer ha en stilig man vid min sida vid altaret! ;-) ~Titti

Så var det fredag igen!! Veckorna går fort och kalendern är välfylld. Titti har åkt till gymmet tidigt på morgonen, jag planerar dagens möten och aktiviteter.

Först på programmet står ett möte om hur Skövde kommun kan stärka försvarsmaktens position i Skövde. En oerhört viktig fråga med tanke på den förändring som nu pågår inom försvarsmakten och de uttalanden som tyder på ytterligare nedbantningar efter valet. Skövde är Sveriges försvarsmaktscentrum och det skall vi även fortsättningsvis befästa.

Senare på förmiddagen är det planberedning, ett beredningsorgan där politiker och tjänstemän träffas för att diskutera framtida byggnation, planförslag och så vidare. I eftermiddag är det flera dubbelbokningar i kalendern där jag inte är klar med prioriteringarna ännu.

Ha en härlig fredag, det utlovas bra väder för omväxlingsskull:)
/ Leif

20100819046 (MMS)

Valtavlorna fixas inför affischeringen som startar på lördag. Det är många tavlor som ska upp, i år är det extra kul för Centerpartiets affischer är snygga med bra och tydliga budskap. Ha en trevlig kväll /Leif

Idag har jag tillsammans med politiker från de andra riksdagspartierna varit på besök i verkligheten om lantbrukets kollektiva nyttigheter.  Lars-Olof beskrev målande hur han upplever en museifiering av landsbygden och svårigheten att vara bonde med höga naturvärden.

                   
                  Monika Didriksson ordf LRF Skaraborg, Lars-Olof Josefsson lantbrukare,
                                 Wanja Wallemyr LRF s kommungrupp i Falköping
                     och Ulrika Carlsson riksdagsledamot, miljö- och jordbruksutskottet.

 

Jag kan bara instämma med Lars-Olofs beskrivning. Den skyddsvärda naturen har skapats av aktivt brukande under generationer. Därför är det oacceptabelt att bönder blir omyndigförklarade av myndigheter som vill lägga begränsningar, skydd och reservat av olika slag och på så vis skapa ett museum av landsbygden. Bättre lönsamhet i kött- och mjölkproduktion är bästa garanten för ett fortsatt aktivt brukande av marker med höga miljövärden. I samband med besöket presenterade Ulrika och jag förslag om ökat miljöstöd till mulens marker.

Ha en bra eftermiddag
/Leif

God morgon!

Jaha sent igår eftermiddag så föll det sig som så att tre (!) möten av dagens möten har blivit strukna. För min del passar det mycket bra, för det innebär en heldag på kontoret, något jag inte har så ofta så jag är nöjd :)

För övrigt kan jag tala om att det är 43 dagar kvar till bröllopet (som du även kan se på nedräkningen i menyn till höger) och jag har 151 punkter kvar på "Att-göra"-listan. Se där ja! Det är ju också nedräkning! ;)

~Titti

dsc00112 (MMS)

Okej det är kanske inte jätteroligt att ha kvällsmöte... Men om man som jag hade ikväll har förmånen att ha mötet utomhus - i skogen - så är det rätt okej faktiskt ;-) Härligt väder och trevliga människor! Hoppas att Du också har en trevlig kväll! ~Titti

På morgonen hade jag en genomgång med partiombudsmannen i Skaraborg, fortsatte på förmiddagen med turistbolagets styrelse. Vid lunch bar det av till Räddningsskolan i Skövde. Där fick vi inbjudna  vara med om lanseringen av ett nytt nödhjälpshus.

                    Nödhjälpshus

                    Nödhjälpssystem från Räddningsskolan Skövde

Nödhjälpshuset har tagits fram i samarbete mellan flera västsvenska företag och Räddningsskolan i Skövde. Huset lanseras samtidigt som Pakistan drabbats av den värsta humanitära katastrofen någonsin, behovet är enormt av lösningar som presenteras idag.

Nu är jag i Lidköping, ska vara med på avslutningen av årets sommarlovsentreprenörer. I kväll skall jag gästa Skövde centeravdelning och presentera den lokala valrörelsen.

Intensiv men kul dag
/Leif    

Krax krax (som ljudet av en skata) rösten är inte den bästa idag :( Jag får försöka "vicks:a" upp mig till kvällens presentation annars finns det nog risk att ingen hör vad jag säger...

Förutom kvällens möte har jag en heldag på kontoret, det känns skönt! Jag har en hel del som måste bli gjort och förhoppningsvis kommer det nu inget emellan.

Leif jobbar på högtryck mest hela tiden tycker jag, det är imponerade att se hur mycket han hinner med och vad mycket han engagera sig :)

Önskar Dig en bra dag!
~Titti

Nu är det 45 dagar kvar till B-day !!

Nu har vi ääääntligen bokat fotografer till bröllopet!! Idag hade vi möte med Fotogruppen i Skövde och bestämt det mesta om hur vi vill ha det. Jag gillar fotografierna som de visade från andra bröllop, jag känner att de lyssnar på hur vi vill ha det, ja jag har en riktigt go´magkänsla över att ha anlitat dem :D  De flesta fotografer jag har varit i kontakt med inför bröllopsfotografering har varit väldigt strikta i sina paketerbjudanden, det har inte varit mycket som de har varit villiga att "benda" på där inte? Under dagens möte upplevde jag däremot att Fotogruppen verkar vara väldigt flexibla och öppna för förslag och förändringar under tiden - helt i min smak!

Dessutom har jag fått de första försändelserna med diverse grejer till bröllopet idag - kul!

Jaa 45 dagar och 160 punkter kvar på "Att-göra"-listan - det ska nog gå! ;)
~Titti

PS. Musiken håller nog också på att fixa sig, men det strular fortfarande med tårtplanerna...

Med 34 dagar kvar till valdagen stiger nu valtemperaturen. I går kväll arrangerade föreningsrådet i Södra Ryd en valdebatt ett trettiotal åhörare dök upp. Södra Ryd är en mångkulturell stadsdel med ca 7000 innevånare som byggdes under 70-talet. När jag flyttade till Skövde 1989 bodde jag de första två åren i Södra Ryd.

Under denna mandatperioden har jag själv tagit inititativ till en förbättrad samordning av aktiviteter för framförallt barn och ungdomar i Södra Ryd. En särskild fritidssamordnare har anställts för området och ett projekt kallat Multikulti har startats. Multikulti är ett treårigt projekt och finansieras av medel från Allmänna Arvsfonden, Skövde kommun och Västra Götalandsregionen. Resultaten är imponerande, engagemanget är stort och ungdomar engageras i att forma sin egen fritid, en och annan förverkligar sina drömmar och får hjälp att starta företag.

Kommande veckor kommer många lokala valdebatter att arrangeras, jag tror knappast att de påverkar hur människor kommer rösta, men de höjer definitivt valtemperaturen. Till helgen startar valaffischeringen i kommunen och jag kan utlova att vi har mycket bra lokala valaffischer för både kommun-, region- och riksdagsvalen.

Ha en bra dag
/ Leif

Så börjar skolan idag igen då då (iaf i en del kommuner)... Och jag har ont i halsen - klassiskt! :(  Men jag tycker ändå att det är ganska orättvist, jag har ju inte varit på skolan än? Hmmm

Så nu satsar jag på diverse husmoderskurer och hoppas att jag inte blir riktigt sjuk!

Hoppas att Du har en bättre dag :)
~Titti

Företagarnas undersökning visar att det tillkommit 18000 nya jobb tack vare RUT och ROT avdragen under senaste året.

I valet 2006 var Maud Olofsson och Centerpartiet drivande i införande av RUT-avdraget. Idag vet vi att RUT-avdraget gett många nya jobb och branschen är i stark tillväxt. Ofta till förmån för människor som stått långt från arbetsmarknaden. RUT-avdraget är också en viktig jämställdhetsfråga, då vi vet att det fortfarande är kvinnorna som är mest dubbelarbetande och tar mest ansvar för hem och barn.

Vänsterkartellen kommer ta bort RUT-avdraget om de vinner valet, en hel bransch skall gå i graven! Samtidigt så presenterar Socialdemokraterna ett förslag om "Butlers" i Stockholms lokaltrafik. Vad är skillnaden mellan vad en Butler gör och RUT kan göra, i princip ingenting, förutom att Butlers brukar vara män?

Heja Maud och Centerpartiet! Stå på för fler jobb i sektorn för hushållsnära tjänster och kör hårt med förslaget om att ge alla över 75 år rätt till 75 procent avdrag. En viktig valfrihetsreform som kan sätta guldkant på tillvaron och göra det möjligt att bo hemma längre.

Ha en bra dag/
Leif

Det är visserligen en god mogon, men det är även en trött morgon. Vi jobbade till sent igår kväll men det var värt det för vi hann med mycket :)

Nu på morgonen har vi lyckats få till en tidigt träff så att vi kan få se festlokalen som vi har hyrt till vår bröllopsfest. Vi har varit där en gång tidigare men eftersom det var första gången som jag såg den så har jag glömt en del av hur den såg ut.. Nu behöver jag se den igen så att övrig planering stämmer/passar in. Så de är snälla som släpper in oss så tidigt innan vi måste till våra respektive kontor :)

Hoppas att Du får en bra start på Din vecka!
~Titti

dsc00110 (MMS)

Vi jobbar för fullt! Denna helgen har jag hyrt en skylift. Vi har fått mycket gjort och nu är vi inne på sista gaveln här ska det rivas!! Och sen ska det byggas ny vägg och SEN ska jag och Titti äääntligen få vår efterlängtande altan :-) /Leif

Hej på Er!

Idag har det tagit tid att ladda upp bilder till inlägget :( Men här kommer iaf en resumé från helgens kräftfiskning...

Vi började på fredag kväll med att lägga ut mjädarna utmed våran åra.

(Klicka på de små bildern aom du vill se dem större)

          Kräftfiske vid Ösan          Nu ska kräftburarna i!          Kräftfiske från flotten

 

                      Sen efter midnatt gick vi första rundan och vittrade burarna.
               Det är dock Leif som får plocka ur kräftorna ur burarna - det gör inte jag!

 

          Bäste kräftfiskaren!          Nyfångade kräftor          En ettrig kräfta! 
Det var ettriga kräftor vi fick, fast det är väl förståeligt - de går ju inte självmant sitt öde till mötes..?


                    Soluppgång

Sen tidigt tidigt på morgonen gick vi upp igen för att kolla om de små rackarna hade krupit in i burarna..
                          Och så passade vi på att njuta av den vackra morgonen :)

                            Vacker soluppgång                    Fantastisk soluppgång     På förmiddagen lagade Leif till en god lag, som "vi"  ( läs Leif!) sedan kokade kräftorna i

          Kräftlag          Kräftans sista stund är kommen...          Kokta kräftor

 

Efter att ha bevittnat ett vackert bröllop på eftermiddagen mumsade vi i oss maaaassor av kräftor på kvällen

                    Klo vs. finger


I stilla sommarregn satt vi sedan utomhus och åt ALLA kräftor - mums!
Sen gick vi in för att värma oss ;)


Önskar Dig en skön söndag!
~Titti

Strax efter lunch åkte vi ut till Logården i Odensåker för att bevittna ett vackert bröllop :)

Eftersom vädret under förmiddagen hade varit något ostadigt beslutades det att vigseln skulle ske inomhus. Man hade ställt iordning en lada som var lövad - det var riktigt riktigt fint!

                           Vigsel i lövad lada                    Dekoration i havre

De hade även satt upp en vacker bröllopsdekoration på väggen i lokalen, hjärtan i havre
- så sött!!

Till toner av Kärleksvisan skred brudparet in i lokalen och vi kände alla av den kärleksfulla stämningen

                    Bröllopsparet
                                         Louice och Björn är nu äkta makar!


                    Leif läser en dikt för Bröllopsparet

              Leif var vigselförättare, hälsade alla välkomna och läste en kärleksdikt för dem


                    En kyss av kärlek!

Två tjejer sjöng otroligt vackert - a capella - under vigseln. En av låtarna som framfödes var
Aldrig ska jag sluta älska dig:
Jag vet att jag inte är nån skönhet eller så
Om du lämnar mig kan jag det väl förstå
För vad har jag att ge dig som ingen annan har
Jag är ingen särskild men du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig
Ge inte upp

Livet är en gåta
Du är gåtans svar
Allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
För också när jag tvivlar det känns som allt är slut
Jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut


Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig
Ge inte upp


När jag klantar mig
När jag sviker dig
Nar jag sabbar och förstör
Var kvar ändå
Tro för oss två
För du vet jag än gör
Ja, vad jag än gör


Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig

Älska mig då            Efter vigseln vad det fototajm, jag passade på att ta ett på brudparet och Leif...


                    Leif & Brudparet

                          Grattis Björn och Louice - vi önskar Er lycka i alla Era dar!!


Sen är det ju som Louice sa till mig innan vi skulle gå - nu är det snart du! Jaa - bara 48 dagar kvar nu... Ojojoj!!


Men först ser vi fram emot kvällens kräftskiva - jag lägger upp lite bilder från kräftfisket imorgon - nu ska jag se hur många kräftor jag orkar äta innan jag storknar ;)
~Titti

Denna natten blev det mindre sömn än vanligt eftersom vi fiskat kräftor. Tyvärr blev fångsten dålig, så det blir att köpa till en del vätterkräftor. För är det något som Titti gillar så är det kräftor :) Vi fick höra av våra grannar att de som fiskat förra helgen också fick dåligt, troligen på grund av att det är mycket vatten i ån och strömt. Det är svårt att få ner burarna och få dom att ligga still på botten när det är strömt. Det blir i varje fall smakprov på våra egna kräftor,  "bara" en halv kräftgryta :( Bättre lycka nästa gång!!

Klockan tretton idag skall jag ha en vigsel. Bruden har jag känt sedan flera år genom Centerpartiet så jag blev extra glad när jag fick frågan om att viga dem. När vi träffades för några veckor sedan så beställde brudparet soligt väder till klockan 13.00, det är exakt vad väderprognosen utlovat idag ;)

I helgen har vi en skylift hemma, det är lite arbete på högre höjder som behöver utföras på ladugården och huset. Det var meningen att vi skulle kommit igång i går eftermiddag men vädrets makter var inte precis på vår sida.

Ha en fin lördag
/ Leif
Nu ska vi ge oss iväg för att fiska kräftor. Leif har agnat mjädarna med fiskhuvuden och diverse fiskrens (uärk!), förhoppningsvis lockar det asätarna! Jag bjuder på en bild från förra årets kräftfångst och hoppas att vi har likadan tur iår :)

               Leif visar två av kräftorna

Önska oss lycka till!
~Titti
I går kväll arrangerade LRFs kommungrupp i Skövde en politikerutfrågning av partiernas första namn i Skövde kommun. Det blev en intressant kväll med många bra frågor.

Livsmedelsproduktionen sysselsätter direkt och indirekt närmare 10 procent av Skövdeborna. Under en lång tid tillbaka har lantbruket brottats med vikande lönsamhet följd av minskad produktion och ökad konkurrens av importerade lågprisprodukter.

Jag tycker det är dags att vi sätter ett ökat fokus på maten, vad den innehåller, hur och av vem den producerats. Med jämna mellanrum blir det diskussion i media om bland annat hur H&Ms kläder produceras, villkor för personal, miljöpåverkan och så vidare.

Varför finns inte samma diskussion om maten? Trots att vi vet att maten i många av de länder vi importerar den ifrån produceras i djurfabriker med vidriga förhållanden för både djur och de människor som sköter djuren. Förhållanden som bryter mot svensk djurskydds- och miljölagstiftning. När kommer media att ifrågasätta de sociala vilkor som lantarbetarna har i stora importländer som  Brasilien och Argentina? 

Det finns en tillväxtpotential för de gröna näringarna och den kan ge tiotusentals nya jobb. Centerpartiet med Jordbruksminister Eskil Erlandsson och Miljöminister Andreas Carlgren i spetsen presenterade för en vecka sedan 21 konkreta förslag för att stärka livsmedelsproduktion i vårt land i under rubriken "Svensk Mat Räddar Miljön". Det behövs en debatt om de miljömässiga effekterna av den ökade livsmedelimporten och en debatt om arbetsvillkoren för de som producerar maten i andra länder. Svensk mat räddar miljön och en viktig uppgift har vi som är kommunpolitiker att ställa krav på maten vi köper i den offentliga upphandlingen.

Detta är en prioriterad viktig fråga för mig i mitt politiska arbete. Jag hoppas att under nästa mandatperiod kunna genomdriva en valfrihetsreform på livsmedelsområdet i Skövde kommun, LOV ( Lagen om valfrihet) bör också gälla för maten, man skall få välja vem man vill få den av, och vad man villl äta. En självklarhet kan någon säga, men det är inte en självklarhet för de många äldre som bor på särskilda boenden eller för de som får maten levererad hem i en matlåda.

Ha en god lunch och tänk på att svensk mat räddar miljön!
/ Leif
Även idag passade jag på att ta motionsrundan på morgonen, för ikväll varken hinner eller vill jag! Ett av de roligaste med att vara ute så tidigt på morgonen är att jag ofta ser djur på åkrar, ängar etc. Idag såg jag först en rådjurshind och hennes kid och lite senare såg jag en bock också (jag tror iaf att det var en bock, eller hur långa/höga öron har rådjuren...?). De blev inte rädd för mig utan följde mig bara med blicken när jag sprang förbi dem - fina djur det där!

                   

Ja det är klart sen såg jag andra sjur som höll på att vakna också, kossor, hästar och en och annan katt - men det kanske inte är lika "exotiskt"?! ;)

Nu ska jag ge mig av till jobbet, spännande möten äger rum idag, vi får se vad som händer...

Avslutningsvis vill jag gratulera alla Vänsterhänta på Er dag idag - Grattis!
~Titti
Huj där fick jag för att jag skrev att jag skulle få en "mjukstart" - vad visste jag egentligen? Det blev absolut inte någon mjukstart! Min tanke var att gå igenom mailen och posten i lugn och ro, betala fakturor, ringa telefonsamtal, sakta men säkert komma tillbaka till "jobbtänk". Men nej! Det var bara att sätta hjärnan på högvarv på en gång, för jag hann bara vara inne på kontoret i två minuter innan jag fick reda på att det skulle vara ett möte alldeles strax och att jag behövde ha vissa dokument klara - pronto!

Ojojoj... Men det gick bra iaf :)  Jag hade visst mer i huvudet än vad jag trodde efter att ha varit inne i bröllopsbubblan de senaste veckorna...?

Imorgon har jag en spännande dag framför mig på jobbet och jag ser redan nu fram emot den! I övrigt sitter jag här framför min dator och planerar och strukturerar... Leif har jag inte haft möjlighet att umgås med de senaste tre kvällarna, det märks verkligen att hans ledighet är slut! Men imorgon är det fredag och lite mys ska vi nog hinna med :)

God kväll!
~Titti

Vår lokaltidning SLA (Skaraborgs Läns Allehanda) har förnärvarande intervjuer med samtliga partiers första namn till kommunvalet. Idag var det dags för Miljöpartiets etta Jasmin Vizlin.
I tidningen säger han att MP inte vill att det byggs bostäder på Aspö gård, detta har varit en infekterad fråga sedan länge i Skövde.

Det olyckliga är bara att vänsterpartierna MP, V och S sprider en lögn om att det skall byggas bostäder som inte är sann. Alla partier är överens om att stadsbondgårdens verksamhet är viktig och att den skall vara kvar. Inte minst har Centerpartiet genom vårt agerande bidragit till att de planerade bostäderna i området flyttats en bit från gården mot vad som först diskuterades. 

Just nu arbetar flera kommunala tjänstemän med att ta fram ett förslag som innebär ett utökat skydd för gårdens verksamhet så den verksamhet som finns där kan utvecklas.   

Centerpartiet och Alliansen garanterar att gårdens verksamhet kommer finnas kvar, vi vill dessutom öka tillgängligheten till gården. För mig är det viktigt att det som man går ut och driver är sant och att politiker inte sprider falska rykten, det är beklagligt att Miljöpartiet inte håller sig till sanningen i Skövde.

Ha en fortsatt bra eftermiddag
/ Leif

God morgon!

Jag var uppe med tuppen och har redan hunnit med en snabb joggingtur - bästa starten på dagen! Att se solen gå upp över sädesfälten är så vackert så att det nästan gör ont :)

Nu är det back to work som gäller för min del - alla de där uppgifterna som inte hanns med innan semestern har nu högsta prioritet! Så det är full fart, men samtidigt mjukstart eftersom det bara blir två dagar som jag arbetar min första jobbvecka :) Det känns bra att börja jobba igen. Men jag hade gärna fortsatt stryka på min "Att-göra"-lista inför bröllopet: det är 169 punkter på 50 dagar...

Önskar Dig en trevlig torsdag!
~Titti
Nu har jag lagt in "Nedräkning till Bröllopet" i menyn till höger. Oj vad fort tiden går!!

51 dagar och vi har ingen fotograf, ingen musik och ingen tårta... :(  Ja man gör det ju inte lätt för sig?

Just nu känns det helt overkligt att jag ska tillbaka till jobbet imorgon. Finns det en värld utanför den här "bröllops-planerar-bubblan"? :O  Nog för att jag tycker det är roligt att komma tillbaka till jobbet, men jag hade ju inte tackat nej till att få fortsätta vara ledig och ägna mig åt bröllopsplaneringen...

Jaja det finns ju fortfarande lediga kvällar, nätter och helger?!! ;)
~Titti
Idag har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att den första förskolan skall byggas med passivhusteknik i Skövde kommun och Skaraborg. Den kommer ligga i Trädgårdsstaden som är Skövdes nya stadsdel. Byggstart så snart som möjligt och klar om ungefär ett år. 
Det är ett klokt beslut att använda den senaste mest energieffektiva tekniken när vi bygger. Bra för miljön, klimatet och långsiktigt bra för ekonomin. Investeringskostnaden är ca 10-15 procent högre än att bygga på gammalt traditionellt sätt, på lite längre sikt betalar de lägre energikostnaderna den fördyringen. Det är viktigt att tänka långsiktigt i fysisk planering. Det är att ta ansvar för miljön och klimatet och ett ansvar alla politiker bör ta.
Ha en fortsatt bra dag
/ Leif
Min "lilla" gympatjej hann före mig! (Fast det är det i och för sig många som har gjort..)

Jag var ledare för Tilda när det begav sig (vi behöver ju inte gå in på årtal?) i Moheda gymnastikförening... Tänk vad fort tiden går! Nu är Tilda vuxen och ikväll gifte hon sig efter Allsång på Skansen :D

(Tryck på Play för att se filmen)
Grattis Tilda & Johan - lev lyckliga i alla Era dar!!
Kram Titti

PS. Ja jag säger det - 2010 är kääärlekens år!!
Idag har första spadtaget tagits för en ny motorskola hos försvarsmakten i Skövde.

               Första spadtaget för en ny motorskola hos försvarsmakten i Skövde

En strategisk viktig investering som befäster Skövde som främsta försvarsorten i Sverige. Investeringen är på totalt 140 miljoner och invigningen beräknas ske tidigt 2012.

Ha en bra dag
/Leif

Morgon, men inte så god... Vaknade med ont i halsen :(  Känns ju lite halvtrist, ska se om jag kan kurera det med rykande hett te?

                        

Så idag blir det till och ta det lite lugnt. Bröllopsplaneringen fortsätter dock, just nu sitter jag och skriver på en "Att göra"-lista. Hittills är den upp i 129 punkter, men jag har inte skrivit klart än...

Hoppas att Du har en frisk dag!
~Titti

De senaste veckorna har rapporterna om extrema väderfenomen duggat tätt. I dag meddelas på nyheterna om den värsta värmen i Ryssland på 1000 år, Pakistan och Kina har drabbats av enorma översvämningar. Även centraleuropa, Polen och Tjeckien har drabbats av stora översvämningar med katastrofala följder för människor och förstörd egendom.
 
Priset på vete rusar nu i höjden på grund av dåliga skördar i Ryssland och katastrofalt väder på andra håll i världen. Även den svenska spannmålen lider nu av det regniga och varma vädret. Svampsjukdomar följer i spåren av ihållande väta och värme, jag pratade med en bonde idag vars råg nu börjat gro i axen. Av den blir det ingen människoföda i bästa fall foder. Även veteskörden ligger i riskzonen för att inte kunna bli människoföda om inte vädret stabilserar sig snart. Som resultat av sommarens extrema väder kommer priset på livsmedel att stiga i vinter.

Det är nödvändigt med gemensamma krafttag för att hejda klimatförändringen, Centerpartiet har i Alliansregeringen drivit på miljöpolitiken. Idag har Sverige världens mest ambitiösa klimatpolitik. I Centerpartiets valplattform finns flera viktiga förslag för att Sverige fortsatt skall visa vägen på klimatområdet. Ett förslag är införande av en "Superbilsmiljöpremie" ett förslag för att skynda på och stimulera teknikutvecklingen av miljövänliga och fossilfria fordon och göra det möjligt för "vanliga" människor att köpa dessa "supermiljöfordon". Skillnaden mellan Centerpartiets och Miljöpartiets politik är att Centerpartiet jagar utsläppen och inte bilarna, Miljöpartiet jagar bilen och vill göra det ekonomiskt omöjligt för människor att äga och köra bil. 
Centerpartiet har i alliansregeringen drivit igenom miljöbilspremien, resultatet är att Sverige numera har den mest miljövänliga bilflottan i Europa. För fyra år sedan när S regerade med stöd av MP så hade Sverige den mest nedsmutsande och föråldrade bilflottan i Europa.

Vad tror du har bäst effekt för klimatet: Centerpartiets politik som med "morötter" stimulerar fram förändrat beteende eller Miljöpartiets som bara vill förbjuda och bötfälla och straffa bilåkande?    

Ha en god kväll
/ Leif

Jag trodde att jag hade väntat ut regnet när jag gav mig ut på en joggingrunda i förmiddags, men ack.. Fem minuter in på vägen så började det regna och fortsatte så till långt in på eftermiddagen. Fast det är ändå rätt härligt måste jag säga, för det är ju fortfarande ganska varmt ute. Men det är inte utan att man känner att hösten är på väg - den bästa av alla årstider!! :D

Nåväl, när jag nästan var hemma efter min lilla tur kommer ena grannkillen springandes på en uppslutande väg. Jag ser att han springer och går om vartannat och tittar på mig. Jag undrar om han tävlar med mig, att se vem som kommer först till vägkorset? Men sen kommer jag på att han nog bara är på väg att hämta posten. Vi når korset nästan samtidigt iaf, varpå han utbrister:
- Jag kom först!
Jag svarade:
- Ja men jag har nog sprungit längre? Men du sprang fortast!!
Sen tittar jag bort mot hållet han kom från och ser att även hans mamma kommer springande. Det visade sig att de hade låst sig ute.  A l l a  nycklar var inlåsta, både till huset och till bilen etc.. Så de följde med hem och fick ringa efter någon som kunde låsa upp till dem och så bjöd jag på fika. Det var riktigt trevligt med oväntat besök och att få en pratstund med dem :)

När de skulle gå sa mamman:
- Vilken tur att du var ute och sprang, jag vet inte vad vi skulle gjort annars, ingen är hemma alla jobbar ju? Ja du var en riktig ängel som kom där i regnet!
Killen fyller i:
- Ja en joggande ängel!!
Hahaha det var första gången jag har blivit kallad för det! ;)

Ha en trevlig kväll!
~Titti

God förmiddag! Fast för mig är det nästan morgon, för jag har passat på att ta mig en ordentlig sovmorgon, jag har fortfarande några dagars semester kvar och jag njuuuuter :)

Idag fortsätter jag min jakt efter den perfekta bröllopstårtan! Men det är inte lätt - det finns ju massor att välja mellan...

                                        


                        

                    

                   
           

                                   Den här vita är nog en av mina favoriter?


                   


                     Eller så kan man kanske kopiera kornprincessparets bröllopstårta..?

                   
                    (Bilden lånad av Expressen)

Jag vet inte... känns liiite hög?

Jag får nog leta vidare! ;)
~Titti

Nu är det slut på några veckors ledighet, det har varit oerhört skönt med avkoppling och fysiskt arbete med huset och uthusen. Som vanligt har jag inte hunnit med allt som var tänkt, men ingen tar det arbetet från mig ;)

Nu väntar en intensiv valrörelse :) Valarbete är det roligaste som följer med att vara politiskt aktiv, veckor och dagar med kampanjande, samtal och debatter. 

Förresten har ni sett vad som står inskrivet i menyn till höger? Idag är det 42 dagar kvar till valet, följ nedräkningen på vår blogg :)

Ha en trevlig kväll
/ Leif  

Igår när jag var i matvaruaffären hittade jag dessa:

Potatisskrubbaren...

               Skrubbhandske - för potatis?

Jag kan svära på att när jag sist var på spa så fanns dessa vantar att köpa i giftshop - men då handlade det om att skrubba våra kroppar!! Vad utsätter vi kvinnor våra kroppar för egentligen?


Nej nu ska jag ta ta i min dag. Till lunch funderar jag på att servera peelad potatis... ;)
~Titti

Jag åkte in till stan på eftermiddagen för att hämta hem Leif. Eftersom tåget var försenat tänkte jag köpa mig en tidning och ta en fika. Jag ville köpa en bröllopstidning, jag har varit på jakt efter en sådan i flera dagar nu. Så tanken var fika och bröllop... Jag började med första bästa pressbyrå, där fanns det inga... Gick till en annan kiosk, där fanns det inga... Gick till ännu en pressbyrå men ingen lycka där heller. Jag pratade med kvinnan i kassan och frågade vad som hänt? I flera dagar (utspritt över några veckor) har jag velat köpa bröllopstidning men inte hittat någon (jo en men den var så tunn och meningslös så den har jag inte sett någon mening med att köpa..). Var är alla tidningar? Jo då fick jag reda på att de har tagit slut! De är SLUT!! Meh? Ska hela världen gifta sig nu eller?! Ja kanske...? För när det inte blev någon fika tog jag en promenad genom stan istället och då såg jag att det var stort bröllop i kyrkan vid torget. Röda mattan var framrullad och den vita limon stod och väntade på brudparet

               Bröllop i Skövde

På bilden syns det kanske inte hur många det var - för det var väääldigt många människor som deltog. Vilket i sin tur gjorde att många andra människor samlades för att titta. Jag såg även att TV4 filmade, så man kan ju undra vilka det var som vigdes?

De senaste dagarna har nervösa känslor så smått börjat smyga på mig. Dagarna går fort nu, alldeles för fort och det är fortfarande hur många saker som helst som ska köpas, planeras, och fattas beslut om... Hujedamej! :DTill slut kom iaf Leif fram och eftersom jag inte fått mig något fika så åkte vi och köpte en glass

               Mjukglass med topping

Det är inte klokt egentligen, sommaren är snart slut och ändå var det här årets första mjukglass för både mig och Leif - gott som attan var det!

Nu har jag lagt laxen i marinad, Leif har tänt grillen - nu ska vi ha en mysig lördagskväll.
Hoppas att Du också har det!
~Titti

Anders Flanking på valkonventet

Idag är det 43 dagar kvar till valet den 19 september. Partisekreterare Anders Flanking, tidigare populärt kommunalråd i Skövde inleder valkonventets andra dag.
Enligt Novus opinionsmätning rankas Centerpartiet som bästa parti för landsbygden med 19 procent. Siffrorna för de andra partierna S 11, M 9, MP 8, FP och V 2, KD 0 procent. Centerpartiet har en politik för livskraft i hela Sverige.

Ha en bra dag
/Leif

God kväll

Jaa det finns fint väder och så finns det regn...


              

Idag har det verkligen ÖSREGNAT här :(  Leif är iväg på valkonvent så nu sitter jag här i min ensamhet, i regnet... Visst ÄR det synd om mig?

Skojar bara! Men vilket väderomslag! I helgen när mina föräldrar var på besök hade vi såå fina kvällar - solnedgångarna var underbara! Så istället för att deppa ned sig i detta regnväder ska jag tänka på helgens vackra solnedgångar - titta och njuuut :D               Solnedgång

 

               Vacker solnedgång


               Solnedgång

               Jag gillar min ny kamera - inzomningarna är riktigt schyssta! Eller hur?

               Lysande solnedgångMed förhoppning om att solen lyser på dig - ha en trevlig kväll!
~Titti

centerpartiets valkonventet 2010

Anders Flanking Centerpartiets partisekreterare och Eskil Erlandsson jordbruksminister i diskussion om "Förnyad Välfärd med Ökad Valfrihet" en av Centerpartiets viktiga frågor. Med ökad valfrihet ökar livskvaliten i äldreomsorgen. Valfrihet ökar möjligheten att kunna bo kvar hemma som äldre och välja vem och vilka tjänster man vill få utförda. Detta vill vänsterkartellen stoppa! Vad tycker du? /LeifCenterpartiets valkonvent presenterar Miljöminister Andreas Carlgren och Infrastrukturminister Åsa Thorstensson världens mest ambitiösa klimatpolitik. Några exempel: Vindkraften har tredubblats på fyra år. För fyra år sedan hade Sverige europas mest bränsleslukande och nedsmutsande bilflotta, idag har vi den renaste och störst andel miljöbilar av europas länder. För fyra år sedan fanns inga pengar för Östersjöns miljö, idag finns en särskild Östersjömiljard. Skyddet av värdefulla skogar har fyrdubblats på fyra år.

Centerpartiet, Alliansens gröna röst gör skillnad för miljön och klimatet.
/Leif
              

På väg mot valseger :) Maud sprudlar av energi på valkonventet. Centerpolitiken har gett människor i vårt land självkänslan tillbaka. 
/Leif
Missnöjet med Miljöpartiet vänstersamarbete ökar nu i de egna leden. Idag går miljöpartister ut och meddelar att de kommer rösta på Alliansen. Skälet är att Miljöpartiets ledning sätter samarbete med Vänsterkartellen före resultat på miljö och klimatområdet samt att Miljöpartiet gått emot flera förslag från Alliansregeringen.

Kritiken kommer inte oväntat, det finns ett växande missnöje mot Miljöpartiets enorma vänstersväng inifrån de egna leden. Vid flera tillfällen har jag mött lokala miljöpartister både i min egen och i andra kommuner som är kritiska till att man blivit fast i vänsterburen.

Centerpartiet har fått upp miljöfrågorna högt på Alliansregeringens dagordning. När regeringen tillträdde för fyra år sedan fanns ingen samlad miljöpolitik hos Alliansen. Idag kan Sverige och miljöminister Andreas Carlgren (C) ståta med den mest offensiva miljö- och klimatpolitiken bland alla länder. Sverige har blivit ett föredöme för andra länders arbete. 

I många av landets kommuner pågår ett mycket väl fungerande samarbete mellan Alliansen och Miljöpartiet. Det finns utrymme för fler sådana samarbeten  efter höstens val. Därför välkomnar jag fler sunda miljöpartister att stödja Centerpartiet, Alliansens Gröna Röst. 

Ha en god kväll
/ Leif    
Idag började dagen bra - med en joggingtur tillsammans med Leif och Ulrika. Det är segt att stiga upp, men åh vad skönt det är efteråt - massa energi har jag nu!


               Titti instruerar

       Jag instruerar Ulrika i armhävningen, det gäller att "hålla naveln mot ryggraden"

               Armhävningar i gröngräset

Så vad ska jag nu göra med all min energi? Jag tror jag ska sätta mig och försöka hitta ett band som ska spela på bröllopet, en fotograf, en bröllopstårta, med mera med mera med mera...

Ha en go´ dag!
Med blandade känslor har jag idag sålt min gamla PV 444 av 1957 års modell. Det var inget lätt beslut, jag fick bilen av min morfars bror och fru, Ville och Karin i början av 90-talet. Det var den enda bilen de ägde och jag har många minnen av den sedan jag var barn. 
               PV årsmodell -57

Den 24 maj 1957 tog de tåget på den smalspåriga järnvägen från Vara till Göteborg. På Torslanda fabriken  hämtade de ut sin nya Volvo PV.
               PV modell 1957

När jag fick bilen i början av 90-talet berättade Ville för mig varför de valde att köpa en Volvo PV. " Vi gjorde det för att det skulle vara lättare för Karin att köra, växlarna låg likadant på Ferguson traktorn som på PV". Så blev det en Volvo på Östergården i Arentorp.
               Interiör PV årsmodell 1957
När jag hämtade bilen för snart 20 år sedan berättade Ville att han hade kollat hjulmuttrarna. Jag var lite undrande och frågade varför. Då berättade han att han varje gång bilen skulle ut på en tur så så släppte han alla hjulmuttrar och oljade dom så det skulle gå lätt att byta däck om det skulle bli punktering. Undrar vem som ens skulle komma på den tanken idag?

               Interiör PV 1957 års modell
Varför gör jag då av mig med denna bil?


                Instrumentbrädan i PV -57
De senaste åren har tiden blivit allt knappare för att ta hand om bilen. Tre-fyra mil per år har det hunnit bli. Jag hoppas att den kommer skänka mycket glädje till den nya ägaren som köpt den. För mig kommer alltid minnet att finnas kvar av bilen, den var en del av min släkts historia, men också ett minne av hur tekniken gått framåt under de senaste 50 åren.                Leif vaxar PV:n

Det var med blandade känslor jag lotsade bilen på trailern som tog den till nya ägare i Södra Norrland, men jag hoppas och tror att den kommer få mer tid av sin ägare än jag hunnit ge den. 

               PV:n lastas för körning norrut
God natt
/ Leif
God morgon!

Leif ska ha möte här hemma, så jag sticker iväg och tränar. Tänkte ta en joggingtur på berget och sen svänga förbi gymmet ett slag.

Åh vad skönt det är att veta att jag har semester en hel vecka till! :)
~Titti

Igår rapporterades om att försäljningen av Volvo personvagnar från problemtyngda Ford till Kinesiska Geely nu är helt klar. Det är med blandade känslor jag från Volvokommunen Skövde konstaterar att det anrika bilmärket fått Kinesisk ägare. Affären är också ett bevis på hur globaliseringen påverkar oss och att vi svenskar inte kan vara isolerade från internationaliseringen.

Jag litar på de löften som getts att Geely tänker hålla kvar produktionen av Volvobilar i Sverige och Belgien, Volvo skall även fortsättningsvis förknippas med Sverige och den unika säkerhetsprofil som Volvo sedan länge är ledande i. Volvo personvagnars motortillverkning i Skövde är en av världens mest kostnadseffektiva, det talar för att tillverkningen kommer ha en fortsatt framtid i Skövde. Jag hoppas också att Kinesiska Geely ser den enorma potentialen i att utveckla motorteknik i bränslesnålare motorer och motorer som drivs med alternativa bränslen. Själv är jag mycket imponerad av de stora kliv Volvo personvagnar tagit på en mycket kort tid att gå från bränsleslukande bilar med hög säkerhet till att idag har flera modeller som är bland de bästa miljöbilarna med bibehållen säkerhet.

Jag tillhör de som alltmer tror på att Geelyaffären kan bli en stor framgång för Sverige. Volvo PV blev en gång i tiden svenska folkets bilmodell, nu kan V40, V50, V70 och övriga Volvomodeller bli det Kinesiska folkets bilmodell. Potentialen är enorm!!

Jag kommer som kommunalråd under hösten ta initiativet till att kommunen och Högskolan i Skövde ska bli aktiv och bygga kontakter med Kina och Geely, jag är övertygad om att det är en del för att säkra en god utveckling för Volvo i Skövde. Detta kräver politiskt mod och politiskt ledarskap, det ledarskapet är jag beredd att ta, på samma sätt som Centerpartiet i Skövde sen decennier tillbaka Byggt Skövde!   

God natt
/ Leif

Det är roligt att se att fler och fler bloggbesökare har hittat till vår blogg :)

Statistikdiagrammen visar i synnerhet att vi har fått en trogen bloggläsarskara och det är väldigt roligt! Sen varierar antalet lite dag för dag, söndag är tveklöst den bästa besöksdagen!  Samtidigt är vi båda nya i bloggvärlden och försöker lära oss sakta men säkert vad det gäller finesser, design och diverse verktyg man kan använda sig utav... Vi fick nyligen tips på en sida som visar på bloggar rent geografiskt, så nu har vi placerat vår blogg i Skövdebloggkartan.se!


Så förhoppningsvis ska man inom kort kunna hitta vår blogg om man söker på bloggar i Skövde (Om vi nu har gjort rätt och det funkar...)!

Ha det bra!

~Titti & Leif-
Hej!

Häromkvällen var vi ute och gick, då lärde Leif mig om "Flyghavre". Vet du vad det är? Det är ett ogräs som ser precis ut som vanlig havre (nästan iaf), men om de släpper sina havrekorn så finns risken att den förökar sig i väldigt takt och tar över i åkern = skörden förstörs :(

Man upptäcker dem lättast i motljus så tidigt på morgonen eller sent på kvällen ska man ställa sig och titta ut över fältet för att se om det sticker upp några plantor...

               Leif letar efter flyghavre

Det visade sig att Leif verkligen hade ögon för att hitta dem. Jag hade inte lika lätt för att se dem...

               Leif har tagit upp en planta flyghavre


Jag menar de är ju inte precis en stor planta man letar efter - i ett helt fält av vete....

               Flyghavre

Såhär ser flyghavren ut... Inte så stor planta att upptäcka mitt i ett fält. Och ÄNNU svårare i ett fält bland vanlig havre!!

               Flyghavre och vanlig havre

Inte så lätt att se skillnaden på dem (flyghavre till vänster och vanlig havre till höger) Skulle du kunna se skillnaden och upptäcka dem mitt i ett fält tror du?Ja ja nu får det vara nog med biologilektioner! Hela anledningen till att jag kom att tänka på att blogga om detta var för att vi pratade om flyghavre och mitt systerbarn hörde vad vi sa varpå hon frågade:
- Vaddå? Kan havre flyga??

Hihi barn är söta! :)

~TittiNu är inbjudningskorten äääntligen skickade!! :D

Ja det tog lite längre tid än beräknat (men det gör det väl alltid..?)... Det tog tid att ta fram det exemplaret vi ville ha, för från början hade vi inte aning om vad det var vi ville ha... Sen tog det tid att hitta material för att ta fram korten och sen tog materialet slut halvvägs... Men nu är de iväg!

Svårast i alltihop har nog ändå ha varit att besluta om inbjudningslistan. Vilka ska man bjuda? Vart drar man gränsen? Oj o j oj  det har verkligen inte varit lätt! Till syvende och sist beslöt vi oss för att det viktigaste var att närmaste familjen och vännerna kan dela "kärlekens dag" med oss. Såklart kommer det alltid finnas ett "vi kanske ska ta med dem och dem också..?" men dessa meningar avslutas alltid med: "ja men då måste vi bjuda de och de också...!" Ja hur gör man? Vi bestämde oss ganska tidigt för att vi inte ville ha något stort bröllop, och nu känns det som om vi har fått till en god blandning av härliga (och lagom många) människor.

               Inbjudningskortet med sigill
               Baksidan av inbjudningskortet med sigill med hjärtan på

Ha en trevlig dag!
~Titti & Leif

Hej

Vi har verkligen haft en trevlig helg med syster med familj! Och gårdagens släktträff gick som alla tiders! ;)

Jag tänkte bjuda på lite bilder från när vi var på Aspö Gård i lördags - håll till godo!
(Som vanligt: om du vill se de små bilderna större är det bara att klicka på dem!)


               Aspö Gård

Aspö Gård är en stadsbondgård som ligger här i Skövde,här finns festlokal att hyra, ett litet fik, djur att titta på och "lekpark" med diverse - som roar både barnen och de vuxna! Mina systerbarn gillade besöket väldigt mycket och det var fullt fart på dem :)

     Aspö Gård          Tvillinggunga på Aspö Gård          Kanin på Aspö Gård
Det reds på kossor....             ...gungades i tvillinggungor      ... och kaniner blev matade


Dessutom fick jag se något riktigt gulligt! I huset med kaninungar kunde barn som blivit stora nog att inte ha napp längre, lämna sina nappar till dem. Jag har hört talas om "nappträd" men aldrig något sådant här, men det var gulligt tycker jag!

               Nappar på Aspö Gård                    Kaninungar på Aspö Gård
Många stora barn har varit här!         Undrar dock vad kaninungarna
                                                       ska göra med alla nappar...?

 


På gårdsplanen fanns bl.a. en "Inte-nudda-marken"-bana, den hade vi alla roligt på! Och inte var det lätt heller - bara det var väl värt ett besök tycker jag!

               Balnasövningar på Aspö Gård
        
                              Med tungan rätt i mun ska det nog gå....


                    Inte nudda marken!               Balans??

Sen fanns det såklart flera djur att titta på och det tyckte i synnerhet barnen var roligt!

                    Griskultingar på Aspö Gård               Höns på Aspö Gård
                 Griskultingar som diade....                 ... och höns som pickade....


Ja det var en mysdag helt enkelt :)

Nu har syster med familj åkt hem och de har blivit avlösta med andra kära familjemedlemmar - fart och fläkt och stilla ro däremellan med andra ord!
~Titti

Idag har Centerpartiet och Maud Olofsson presenterat ett förslag om bildande av ett utvecklingsbolag kallat Framtidsenergi AB. Framtidsenergi AB skall skapas genom att delar av Vattenfall säljs ut, det nya bolagets främsta uppgift ska vara att stödja viktiga strategiska framtidssatsningar  på energi och miljöområdet. Läs mer på DN-debatt

Jag konstaterar att det behövs ett utvecklingsbolag, behovet av kapital är stort för att klara nödvändiga investeringar. Som exempel kan jag nämna att Skövde kommun har sökt om statliga bidrag för att bygga upp infrastruktur för biogasledningsnät, det visade sig dock att de pengar regeringen anslagit inte på långa vägar motsvarar önskningarna och ansökningarna.

Centerpartiets förslag skulle skynda på den nödvändiga energiomställningen, som vanligt är det Centerpartiet som tar initiativ som alltid när det gäller att komma framåt på miljö- och klimatområdet.

Bra jobbat Maud!
/Leif
Idag kommer hela tjocka släkten hit! ;)

Eller näe inte hela släkten men närmaste familjen - mammor och pappor, systrar och barn med flera.... En del saknas men det var inte lätt att hitta ett datum mitt i sommaren som passade alla. Kul att såhär många kunde komma idag iaf! Så idag är första dagen då min familj träffar Leifs... Ojojoj hur ska detta gå? Säkert alldeles utmärkt! Jag har sett fram emot denna dagen länge, det ska bli riktigt roligt!

Nu måste jag baka - jag har lovat att bjuda på nygräddat till fikat :)
~Titti