dsc00094 (MMS)

Nu är vi på Boulognerfesten med Anna Bergendal, Brolle och the Ark = en härlig kväll i Skövde! :-) / Leif

dsc00092 (MMS)

Vi fikar och har det mysigt! Vi har haft en mini-sightseeing med syster och familj - jag tog fina bilder bl.a. vid Aspö Gård, jag lägger upp bilder från det imorgon eller nåt :-) Ikväll bjuder vi med dem på Boulognerfesten, hoppas regnet håller sig borta, humöret är redan på topp!! ~Titti

Hej

Igår kväll kom min syster med familj - himla trevligt :) Så idag idag ska vi visa upp valda delar av Skövde med omkrets!

Hoppas Du har en trevlig lördag!
~Titti

Vädret slår kullerbyttor i sommar, över allt i världen rapporteras om extrema väderfenomen, extrem värme och torka i Ryssland slår ut stor del av skörden. I Sydamerika har  man drabbats av extrem kyla, i Kina har man drabbats av enorma översvämningar. Nu de senaste veckan har vädret ställt till stora problem på många håll också i Sverige, med översvämningar som följd.  Klimatförändringen är här och den kommer oavsett vi vill eller inte påverka våra liv.
Andreas Carlgren (C) har gjort ett mycket bra arbete som miljöminister. Centerpartiet är Alliansens gröna röst, ett starkt Centerparti i nästa Alliansregering är bästa garanten för att miljö och klimat frågorna kommer stå högt på dagordningen.
När Centerpartiet redan på 60-talet som första parti förde in miljöfrågorna på den politiska dagordningen framställdes vi som bakåtsträvare. I dag är den som inte lyfter miljö och klimatfrågorna en bakåtsträvare. Skillnaden är dock att Miljöminister Carlgren inte bara pratar, han och vi i Centerpartiet får också många och snabba resultat i miljöarbetet i Alliansregeringen och i de kommuner vi är med och styr. Skövde är ett sådant gott exempel :)

Ha en god natt
/ Leif 

God morgon!

Här kommer de utlovade bilderna - små söta konstverk på mina naglar!
(Klicka på de små bilderna om du vill se dem större)

Som jag berättade i inlägget i onsdags så var jag på en salong för att se om nagelmålningar skulle kunna vara fint på bröllopsdagen. De gjorde olika målningar på varje nagel och nu är det "bara" för mig att välja vilken jag tycker är finast... Vilken tycker DU är finast?


               Nagelmålningar
               Samtliga nagelmålningar


               Nagelmålningar vänster hand
               Vänster hands målningar (och Leif i bakgrunden)


Vänser tummeVänster pekfingerVänster långfingerVänster ringfingerVänster ringfinger
Tumme            Pekfinger          Långfinger              Ringfinger              Lillfinger               Nagelmålningar höger hand
               Höger hands nagelmålningar (minus tummen på denna bilden)


Höger tummeHöger pekfingerHöger långfingerHöger ringfingerHöger lillfinger
Tummetott    Slickepott      Långeman    Gulleman                 och lilla vickevire!

 

Jaa vad tycker du? Inte så lätt att välja va? jag tycker ju att ALLA är så fina!! Jag överlät beslutet till Leif och det visade sig att han var ganska säker på vad han tyckte iaf - så beslutet är gjort och jag har bokat tid för att fixa målningarna dagen innan bröllopet :DJust nu sitter jag och textar namn och adresser så snart skickar vi iväg inbjudningskorten. Största frågan nu är - vilken färg på texten och vilken spetsstorlek på pennan? Ja det är många beslut att fatta! ;)

               Textat namn med olika pennspetsar

Önskar Dig en bra dag!
Kram Titti              

God kväll, eller rättare sagt God Natt!

Jag hade ju lovat att lägga ut bilder på de små fina konstverken på mina naglar, men jag hann inte fixa med det idag. Så jag lägger upp det imorgon istället! Ibland händer det saker under en dag som man inte kan påverka, då gäller det att vara flexibel, och kanske bara låta saker och ting bero..? Jag fortsätter arbetet på vägen mot bröllopet iaf :)

Nu är inbjudningskorten snart klara, jag och Leif har nu limmat och donat med några av de sista momenten - vilket innebar att vi fick spraylimma utomhus och sen pilla med noggrann precision allt smått rätt inomhus under lampan. Vi började på torsdagskväll och fortsatte in på fredagen.. Snyggt blir det och nu är det som sagt väldigt lite kvar!

Eftersom det inte blev några nagelbilder så kan jag berätta att jag häromdagen lackade jag för fullt! Men det lackar inte mot jul... Utan bröllop!! ;)

               Det lackar mot Bröllop!!
              Tanken är att inbjudningskortens kuvert ska förseglas med ett fint sigill 
             ( sen får vi bara hoppas att Postens sorteringsmaskin inte har sönder dem!)


Allt som behövs är själva lacket....

          Värmeljus          Lackstämpel          Sigill
          ... ljus                                 ... och lackstämpeln             - så kan det bli såhär fint!


               Bröllopslack
                          Det tog sin tid och hela huset luktade bränt ett tag... 
                          Men nu är det klart och jag är nöjd med resultatet :)Nu är klockan alldeles för mycket... Dags att sova, vi hörs imorgon - då kommer nagelbilderna!
~Titti

 

I går kom Skop med en ny opinionsmätning, den befäster de senaste månadernas mätningar och ger Alliansen ett övertag mot oppositionens rödgröna vänsterkartell. Glädljande var också att Centerpartiet ökade i SKOP mätningen :) Centerpartiets opinionssiffror inför årets val påminner mycket om hur det var för fyra år sedan. Låga under halvåret före valet men uppåtgående den sista månaden.

Centerpartiet är mer än något av de andra Allianspartierna den rödgröna vänsterkartellens motsats.

Centerpartiet uppmuntrar
företagsamhet. I vänsterkartellens Sverige är det farligt att vara annorlunda att våga sticka ut och att lyckas. I vänsterkartellens Sverige skall allt likformas och monopol gillas i alla dess former. 

Centerpartiet vill utveckla ROT och RUT-avdragen
. Under mandatperioden har många jobb gått från att vara svarta till att bli vita inom tjänstesektorn. Många, framförallt kvinnor, som stått långt från arbetsmarknaden har gått till egenförsörjning med hjälp av RUT avdraget. I vänsterkartellens Sverige är det fult med RUT men fint med ROT! Vänsterkartellen kallar kvinnor för pigor som startat företag eller jobbar inom den växande sektorn för hushållsnära tjänster och om de vinner valet kommer RUT-avdraget att försvinna. Varför anser vänsterkartellen att mansdominerande yrken finare? Varför kallar inte vänsterkartellen männen inom byggsektorn för drängar när kvinnorna är pigor i sektorn för hushållsnära tjänster?

I Centerpartiets Sverige lönar det sig att arbeta.
I vänsterkartellens Sverige kommer arbete att beskattas hårdare, Sveriges löntagare kommer får betala högre inkomstskatt, för att finansiera högre bidrag.

Vad tycker du? 
- Är det fel med företagsamhet? 
- Är det rätt att kalla människor som arbetar inom sektorn för hushållsnära tjänster för pigor?
- Skall det bättre löna sig att arbeta än gå på bidrag?

Det är dessa frågor som valet den 19 september handlar om, vilket Sverige vill du leva i?

Ha en bra dag
/ Leif
 
Oj vilken rolig dag jag har haft!

På morgonen stack jag till gymmet. Gick sådär.. Jag hade fått ett nytt styrketräningsprogram, men vikterna var helt fel? Så jag fick helt enkelt ge min instruktör en bakläxa och fixa till så att vikterna överensstämmer med mina muskler! ;)

Sen åkte jag och Leif till Lidköping för att lämna vattenprov. Då passade vi även på att besöka ett konditori som jag hittade på nätet som gör lite annorlunda men fina tårtor. Jag beskrev bilden på hur vi tänkt oss att vår bröllopstårta ska se ut och ville få lite respons av dem. Det gick sådär... Konceptet funkar inte på "svenska tårtor". Jaha vad gör vi då då? Vi fick ändå en del andra bra förslag men nu velar jag... Hmm tur att vi är ute i god tid så att vi hinner kolla på lite andra ställen också innan vi bestämmer oss!

Sen åkte jag in till stan för lite diverseärenden. Det gick också sådär... För jag höll bl.a. på att ta springnota hos Optikern men jag kom till slut ihåg att jag inte betalt och gick tillbaka!

Men sen gjorde jag något som var såå kul! Jag gick till nagelskulptriserna (heter det så?) i gallerian. Jag har redan långa fina (naturliga) naglar så jag behöver inte göra som de flesta andra brudar och sätta på material på naglarna på bröllopsdagen. Men jag vill ändå göra något extra och vara extra fin :)  Så idag gick jag dit och en av tjejerna gjorde 10 olika målningar på mina naglar (egentligen gjorde hon 13 men vi kasserade tre av idéerna ganska fort och tog bort dem med aceton.). Det blev så himla fint! Jag tog kort på dem och ska nu försöka välja vilken målning jag vill ha på den stora dagen! Jag bokade iaf in en målning av alla naglar till dagen innan bröllopet. (Imorgon kommer jag lägga ut bilder på några av nagelmålningarna - så kom tillbaka då om du vill se dem..)

Innan jag åkte hem gick jag förbi en butik och preliminärbokade tärn- och brudmake-up... Ja det blev en del bokningar idag, det börjar kännas verkligt nu eller ja, MER verkligt kanske är rätt ord...

Nu måste jag fortsätta med inbjudningskorten: jag har rivit allt papper som ska rivas, nu ska det färgas, glittras och limmas - innan dess får jag inte gå och lägga mig! ;)


Vi ses imorgon!
~Titti
God morgon!

Jaha så kommer här lite funderingar en onsdag morgon... Varför finns fästingar? Vem har nytta av dem? Vem är dess predator? Finns det över huvud taget något djur som äter fästingar? Jag tycker de verkar helt onödiga på vår jord??! :O


                   

Vaför funderar jag över detta då kanske ni undrar? Ja jag har funderat såhär tidigare, men det kom fram igen igår. Då var jag hos läkaren som konstaterade att jag hade fått "ett typiskt fästingbett". Borelia ska man såklart ha respekt för och nu behandlas jag med antibiotika. Inte är det så konstigt att jag kommer i kontakt med fästingarna kanske? Jag är ute och springer i högt gräs och tar (nästan) varje chans jag kan att bada i sjöar, hav och kanske till och med en och annan å... Men ändå? Varför FINNS fästingar?? Naturen är så smart, och evolutionen är ju genial - är det här den felande länken?

Och när vi ändå håller på! Här kommer ännu ett djur som förbryllar mig: Maneten! Vaför finns det MANETER?? :question:

              

Jag ser inget gott i dessa encelliga djur (de är väl encelliga? Om jag kommer ihåg mina biologilektioner i åk 3 rätt...?) Är det någon som äter dem? Äter DE några djur som vi annars skulle ha lidit av?

De är slemmiga och de kan brännas (och det gör ont!)! Näe får jag betämma (vilket jag inte får i detta sammanhang) så skulle fästingar och maneter evolutioneras bort! :mad: Så tycker jag!! Vad tycker DU??


Ha en trevlig onsdag!
~Titti
Imorse stod jag och Leif på gårdsplanen när vi plötsligt la märke till att det var många citronfjärilar som flög omkring. Sen såg vi att det var många som satt på marken runt omkring... Varför var de så många på ett och samma ställe? Fler och fler flög till och "satte sig" på samma ställe... Det var så sött! Såg ut som om de kallade till sig varandra och hade valt samlingsplats. Leif skämtade och sa:
- De har kanske möte här på gårdsplan?

               Citronfjärilar

Tyvärr funkade det inte att ta kort på dem, för när jag kom närmare så flög de flesta bort, så själva "mötet" kunde jag inte föreviga :(  Men ibland är det också det som är tjusningen - allt kan man inte ta kort på - ibland måste man vara där för att uppleva det! Det här var ett sådant tillfälle!


I alla fall så tittade vi lite närmare och såg att de flög ut citronfjärilar på löpande band från vedhögen, så antagligen var det nykläckta små citronfjärilar vi tittade på! :)

          Nykläckta Citronfjärilar          Citronfjärilar          Delar av mötesdeltagarna,,,

                             (klicka på de små bilderna om du vill se dem större)


Sen tittade vi ut mot åkern och där flög det ännu fler! Det var hur mååånga som helst!! Hundratals??


               Citronfjärilar

               Citronfjärilar det är sommar det - härligt!!


~Titti

Med start i måndags inledde Centerpartiet i Skövde valkampanjen, denna valrörelsen väljer vi att  prova många nya sätt att nå väljarna, bussreklam är ett av dessa.

               Bussreklam

 Centerpartiet i Skövde säger: "Vi bygger Skövde!" det är ingen överdrift! Centerpartiet har varit det bärande politiska partiet i den politiska ledningen sedan 70-talet. Under dessa 35 år med Centerpartiet i ledningen har Skövde genomgått en otrolig omvandling, från en traditionell industristad till en framtidsinriktad industri- och högskolestad. Det var med stolthet Skövde tog emot EU-kommissionens pris bäst på entreprenörskap förra året, ett resultat av ett målmedvetet arbete som startade under Anders Flankings tid som kommunalråd.

               Vi bygger Skövde!

Jag minns Skövde som en händelsefattig stad när jag flyttade hit 1989, idag sjuder kommunen och centrum av liv vardagar som helger, caféerna och uteserveringarna och alla blomsterarangemangen är en målmedveten satsning under centerpartistiska ordförandeskap i Byggnadsnämnden och Tekniska nämnden.
Centerpartiet har under dessa 35 år lett mycket av kommunens otroliga utveckling, nu ber vi om väljarnas mandat att få fortsätta att bygga och leda Skövde ytterligare en mandatperiod!


               Bussreklam


Ha en bra dag
/Leif
 

Goddagens!

Ja jag fortsätter väl att skriva om hur arbetet med inbjudningskorten fortskrider? Vet i och för sig inte om det intresserar så himla många, men jag vet att det intresserar en del - så här kommer lite bilder utifrån dessa personers önskemål!

               Stansapparat

               Det är den här stansapparaten som jag har köpt - visst är den söt!

               Exempel på en av stansmodellerna

               Det är bland annat sådana här modeller jag sitter och stansar ut hela dagarna...
               Och målar...
               Och glittrar... 
               ;)

               Adresslappar
               Här ligger de blivande adresslapparna på tork...


Idag har jag varit i Skara och en sväng på stan, nu har jag införskaffat nästan allt till dessa kort, nu är det "bara" resterande 4 meter sidenband som saknas...

Ja just det ja! Idag träffade jag och Leif cateringfirman som ska fixa med maten på bröllopet. Tillsammans kommer vi nog få ihop en smarrig meny! :D


Hej & Go´natt!
~Titti

I år är det 60 år sedan RFSL bildades i Sverige. Det har hänt mycket på dessa år, men fortfarande återstår mycket även i Sverige i synen på homosexualitet och kärlek mellan människor av samma kön.

Korsar vi Östersjön  till våra grannländer i öster så är förföljelse och trakasserier fortfarande vanligen förekommande. Jag har vänner i vårt stora östra grannland som tvingas att dölja sin kärlek till varandra i rädsla för vad det annars kan få för konsekvenser.

Kampen för alla människors lika värde och rättigheter oavsett hudfärg, kön, sexuell läggning är central för mig, det är också grunden i Centerpartiets politik. Alla människors lika värde var en av huvudanledningarna till att jag valde att bli centerpartist. RFSL har under sina 60 år gjort ett stort arbete i att få homosexualitet accepterad i samhället, flera viktiga lagstiftningar har genomförts, kampen måste dock fortsätta. 

Fortfarande accepteras inte homoadoptioner i Sverige, vilket jag anser ska tillåtas. Kärlek mellan människor och kärlek till barn och barnlängtan kan väl inte vara fel? Om det sen består i familj av två pappor, två mammor eller mamma och pappa.  

Ha en bra dag
/ Leif
Man vänjer sig fort vid värmen, det blev därför lite av en chock när termometern idag inte lyckades ta sig över 12,5 grader. Isande kyla och regn hade det positiva med sig att det blev en dag inne med pappersarbete och ett besök på kommunkontoret med genomgång av posten. 
Titti är hjärnan bakom hur våra inbjudningskort till bröllopet kommer att se ut och jag lite mer av hjälpreda och kritiker. En uppdelning som jag gillar, för jag har inte det tålamod som krävs och definitivt inte någon konstnärlig ådra heller för den delen. Vårt matsalsrum och nu också vårt vardagsrum liknar för tillfället mer en grafisk verkstad, en plats för mycket kreativitet. Kul är det och fint blir det!
I morgon hoppas jag kunna återgå till läktningen av huset och sedan skall vi på eftermiddagen träffa cateringfirman och bestämma menyn för bröllopsmiddagen. 

God natt
/ Leif 
God förmiddag!

Oj vilket flängade det blev igår!! Jag har letat diverse material till inbjudningskorten i mååånga affärer. Jag var på stan två gånger, i Hjo en gång och sen på några fler affärer i utkanten av stan... Efter att ha plockat slut på just det formatet av inbjudningskort som vi vill ha i tre (!) affärer har vi nu iaf tillräckligt för att göra inbjudningskort som ska skickas iväg och ungefär hälften för att påbörja vigselprogrammen till kyrkan. Men jag har inte allt material till dem så det blir till att köra till Skara imorgon och förhoppningvis kunna köpa in det sista!

Jag hann aldrig med något pass på gymmet igår, dels för att jag flängde runt hela dan men också för att de nu under sommaren stänger tidigare än vanligt. Men på kvällen ryckte jag upp mig och stack till Berget för att testa konditionen. Jag gav mig ut på 1 milaspåret och när jag kom tillbaka i mål var jag såå nöjd med mig själv, det gick mycket mycket bättre än vad jag trott och hoppats på! Så nu vet jag mitt utgångsläge och nu tänker jag ägna de närmaste två månaderna till att förbättre resultatet - allt inför Lidingö Tjejlopp i september. Ja jag tänker göra det varvat med lite annat också förstås, jobb och lite bröllopsförberedelser t.ex... ;)

Idag är det dock inte utan att jag har lite träningsvärk... Tur att jag främst ska sitta ned idag då då? För det blir till att försöka göra klart så mycket som möjligt med inbjudningskorten för jag vill att de ska skickas iväg nu till veckan :)

Hörs igen!
~Titti

Idag har jag haft en hel dag hemma, det innebär fortsatt läktning och målning av huset. Att bo och renovera ett gammalt hus (byggt 1911) har sina sidor, läktarna har alla olika mått ingen är den andra lik. Men det är det som är charmen med gamla hus :)

I den politiska världen råder stiltje. Sifo kom med en mätning om förtroendet för regeringen och oppositionen, i den undersökningen har regeringen fortsatt mycket högt förtroende och vänsterkartellen fortsatt rekordlåga siffror. Hela 65 procent anser att regeringen gör ett mycket bra eller bra arbete. Det är dock viktigt att komma ihåg att inga röster är klara förrän på valdagen!! Därför gäller hårt arbete ända in i kaklet.

Känns skönt att ha ytterligare en vecka hemma och ladda för en rolig och intensiv valrörelse.

Gonatt
/ Leif

Nu är vi tillbaka på gården. Leif startade upp med målningen direkt och jag ska ta mig an inbjudningskorten till bröllopet. Jag har några provexemplar kvar att göra innan jag har bestämt mig, men till det måste jag köpa mer material...

Förhoppningsvis hinner jag med ett snabbt träningspass också innan gymmet stänger!
~Titti

dsc00086 (MMS)

Underbara västkusten! Nu har vi besökt Tittis syster med familj. Vi gick till havet och tog oss ett kvällsdopp, det var minsann den behagligaste vattentemperaturen hittills i år (enligt Titti slog det tempen i Vansbro med hästlängder!) :-) Efter grillning och trevliga samtal är vi nu på väg hemåt. Det stämmer väl som det är sagt: Borta bra men hemma bäst - och nu längtar vi tillbaka till västgötaslätten!! ;-) ~Titti & Leif

Nu på förmiddagen har vi varit en sväng i Malmö och hälsat på en av mina kompisar (hennes respektive var dessvärre tvugen att jobba). Så nu har Leif träffat ännu en som kommer till bröllopet ;-) FYI kan jag berätta att människorna i Malmö är MYCKET ärliga/hederliga människor, vi lyckades parkera bilen mitt i centrum förvisso låst men med samtliga fönster nerrullade... Men inte gjorde det något - det betydde bara att bilen var sval och vädrad när vi körde norrut igen! :-) Nu sitter jag och tittar ut över det vackra landskapet, de vidsträckta sädesfälten och de söta vita husen - det är inte svårt att njuta av färden! Ha en bra dag! ~Titti

dsc00081 (MMS)

Efter sol och bad på Österlen (där vi för övrigt träffade på trevliga Falköpingsbor) åkte vi vidare till Simrishamn. Där åt vi en god middag på en båt ("Glada Räkan") för att sedan ta en sväng förbi Sveriges sydligaste udde, Smygehuk :-) Allt gott! Hörs imorgon? ~Titti

dsc00074 (MMS)

Statyn, eller rättare sagt fontänen, i förra inlägget fotades i Trelleborg! Vi hittade ett litet pensionat där som vi sov över på inatt. Av husvakten har vi fått rapport om att det regnar... Just nu befinner vi oss på stranden på Österlen. Solen skiner vattnet är varmt/iskallt - beroende på vem av oss du frågar ;-) Vi har det skönt och njuter av den svenska sommaren - hoppas att Du kan göra det också! ~Titti & Leif

dsc00073 (MMS)

Nu har vi kommit fram till vårt resmål. Statyn mitt i stan är ledtråden till var vi är... Vet Du? Svaret meddelas i nästa inlägg ;-) ~Titti

Nu skall vi ta några dagar avbrott, jag från snickrandet och målandet och Titti från bröllopsbestyren. Det är mest Titti som står för det praktiska med inbjudnignskort och så vidare, jag är nog mest ett moraliskt stöd i detta.
Att vi skall åka någonstans har vi bestämt sen länge, men det som från början var tänkt bli närmare en vecka har kortats ner till några dagar. Nu återstår att se vart och hur länge?!

På den politiska fronten är det stiltje ännu under några veckor, lokaltidningen är så tunn! Det räcker knappast med en tidning för att tända i vedpannan ;)

Om några veckor lär det mesta återgå till det normala, tills dess skall jag njuta och samla krafter inför en intensiv höst!

Ha en fin onsdag:)
/Leif

God kväll!

Oj vilken kreativ dag jag har haft! Kreativ i den benämningen att jag har försökt ha "öppet sinne" och tänkt i alla dess färger, former och känslor - konkret och abstrakt! Ja det är inbjudningskorten jag pratar om, jag har stämplat, stansat, klippt, klistrat, glittrat, färgat, embossat ja jag vet inte allt?! Är jag klar? Nej inte på långa vägar. Har jag kul? JAAA!! :D


Ja ja, jag lovade ju att lägga upp bilder från gårdagen, så här kommer de!

Klicka på de små bliderna om Du vill se dem större!

(Jag åkte ju till Göteborg redan på söndagen, som jag spenderade med vänner jag inte sett på ett tag. Vi åkte ut till havet och hade det riktigt mysigt och hann prata och komma ikapp riktigt bra!)


Lisebergresan var en present till Leifs systerbarn. Dessa båda killar blev ofantligt glada för överraskningen, som inleddes med "kidnappning" i hemmet och sen bilfärd till Göteborg och Liseberg (där jag mötte upp), två åkband inkluderat karusellsällskap!               Liseberg


Vi var ett blandat gäng (blandat i åldrar, tycke, smak och "mod") så det var även en salig blanding på dagens aktiviteter, då vi....

     Kållorado          Radiobilar på Liseberg          Sagoslottet på Liseberg (fd. Peter Pan)
  ...blivit blöta i Kållorado    ...krockat med Radiobilarna  ...och sett Peter Pan bekämpa piraterna


I spegelhallen följde alla med in och vi fick många goa skratt, därefter slog vi oss lösa en stund i spelhallen. Air Hockey och Galoppbanan är mina favoriter i spelhallen!!

                         Titti med lååånga ben                         Air Hockey
               Långa ben i Spegelhallen!           Full action i Air Hockey!!


Den största utmaningen vad det gäller karusellerna, både för mig och Leif var att våga åka Balder - något ingen av oss gjort tidigare!

               Balder

Vi vågade och det var huuuur kul som helst!!! Men det var värre med balanssinnet efteråt... :P

               Titti & Leif åker BalderEn annan läskig attraktion var faktiskt Pariserhjulet, det går fort och det är väääldigt högt. Personligen har jag väldigt svårt att njuta utav utsikten, jag håller med om att det är vackert men det är alltför läskigt däruppe för att jag ska uppskatta det...

     Utsikt från Pariserhjulet          Lotta på Liseberg          Utsikt över Stora scenen från Pariserhjulet
Det var "Lotta på Liseberg" men vi hann inte riktigt med det, vi hörde dock en del och såg lite från hjulet ist ;)Annars kan jag säga att Flum Ride är min absoluta favorit på Liseberg, och jag åker den gärna mååånga gånger!!!

               Titti, Leif med syster på Flum Ride
     Min absoluta favorit - även om det kanske inte ser så ut...? Här med Leif och hans systerVi hade en härlig dag och kväll, och det här kommer nog grabbarna prata om länge - de var jättenöjda och det var det viktigaste!

               Titti & Leif på Liseberg

 

Imorgon fortsätter semestern :)  Vi ses igen!
~Titti

 

Hej på Er!

Gårdagen var jättekul på Lisberg, jag ska lägga upp bilder på det senare :)

Nu sitter jag här med massa olika grejer för att göra några försök på olika exemplar av Inbjudningskort till bröllopet. Det ska vara teman som går igenom till inbjudnings- och tackkort, fest- och kyrkoprogram, meny, dukning med mera med mera... Det är mycket att tänka på! :)

Så nu har jag köpt böcker för inspiration, letat på nätet och köpt mååånga olika papper, glitter, apparater, stämplar etc... Undrar om jag verkligen kommer använda allt?

Nu ska jag kolla upp det här med "Embossing" - kan det vara användbart kanske?! ;)

Ha det så bra, vi hörs senare!
~Titti

dsc00070 (MMS)

Nu ska vi se på 3D-film. Glasögonen är på, därför är bilden suddig! ;-)

I dag skall jag, Titti och min dotter överraska mina syskonbarn. Vi skall ta med min kära syster och killarna till Göteborg och Liseberg. Det är två härliga killar 9 och 12 år som jag tyvärr träffar alldeles för sällan. Idag blir det därför tunt med bloggandet, i morgon kan du förvänta dig bilder från dagen. Vi ser framemot dagen och syster hoppas på bra placering hos Lotta på Liseberg i kväll ;)

Du glömmer väl inte att följa den intressanta debatten på: http://www.newsmill.se/ om den framtida personalförsörjningen till försvarsmakten!

Ha en härlig måndag :)
/ Leif

  
I kväll söndag startar en viktig debatt initierad av Skövde kommun, Reservofficerarna och Saab Training system om Försvarsmaktens framtida personalförsörjning följ den på http://www.newsmill.se
I början av veckan kommer ÖB och Försvarsministern att göra debattinlägg följt av flera andra intressanta debattörer. 

Så här inleder vi debatten som vi hoppas skall engagera många:

Frågan om Försvarsmaktens personalförsörjning är rykande aktuell. Alldeles nyligen lades värnplikten på is och Försvarsmaktens ska nu inte bara rekrytera frivilliga officerare och reservofficerare, utan även frivilliga soldater. Hur når vi dessa individer och hur får vi de vi vill ha? Hur ser Försvarsmaktens och statsmakternas ansvar ut för sina medarbetare och hur tacklar det omgivande samhället omställningen? Detta är några av de frågor vi ställer oss.

Vi som står bakom detta Newsmillseminarium har olika roller, uppdrag och perspektiv men en sak har vi gemensamt: Vi berörs av omställningen, i våra verksamheter och som samhällsaktörer och vi tycker att frågan om Försvarsmaktens personalförsörjning förtjänar en öppen och konstruktiv debatt. Nu tar vi den på Newsmill och vi gör det tillsammans med Sveriges tyngsta aktörer. Välkommen!

Reservofficerarna genom Jörn Holmgren, Förbundsordförande

Saab Training Systems genom Claes-Peter Cederlöf, Marknadsdirektör

Skövde kommun genom Tord Gustafsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Leif Johansson (C), kommunalråd och Åke Jönsson (S)

Välkommen att delta du också
/ Leif

Sköna Söndag!

Nu ska Leif strax skjutsa ned mig till tåget. Jag ska åka till Göteborg och träffa upp tre vänner. Vi ska fira fina Anna som har fyllt 30 år :)

Så nu hopas jag på sol och värme, jag har ju inte badat i Göteborg än?! ;)

Jag önskar Dig en skön söndag!
~Titti

God kväll!

Igår var vi bjudna till vänner, jag fick se nya platser av Skövde kommun och det var vackert! Vi körde fyrhjuling till Vristulven (första gången jag gjorde det) och hade cyklarna på släp.

              
              

 Sen åkte vi sakta och lugnt ut på sjön. Åh vad jag älskar att njuta av vår vackra natur på detta sätt :)  Det är såå vackert, att titta ut över en spegelblank sjö kan jag göra hur länge som helst, det är så fridfullt och underbart - själen mår gott!!

               Leif & Titti på sjön


               Vristulven


Jag lyckades ta fina bilder på molnen - vilket ljus - jag gillar min nya kamera!

(Klicka på bilderna för att se dem större)

     Vristulven          Vristulven          Vristulven

                                                 Visst är det vackert!


Vi la an vid en av sjöarna, som Leif sa i förra inlägget: Det var "en sagolik upplevelse" :D


               Leif och Lollo

               


     Titti på en av öarna på Vristulven                   

 

 

               Grillning på ön
             

Innan det blev alltför mörkt tog vi båten till fastlandet igen. Där mumsade vi i oss efterrätt och kaffe och njöt av den vackra solnedgången

               Solnedgång vid Vristulven               Titti & Leif


Cykelfärden hem var lång, lite för lång när det handlar om att cykla sent på natten, för idag är jag ordentligt trött... Jag hade lite otur på vägen också för mitt lyse på cykeln slutade att fungera :(  KOLMÖRKT mitt ute i skogen försökte jag ta hjälp av att Leifs lyse... Hur tror ni det gick? hahaha det var en utmaning!! Men väl hemma var det inte mörkt ute längre om man säger så... Som sagt, idag är vi lite trötta... Men det är det värt, för gårdagen var super!

Hoppas att Du har en skön lördagskväll!
~Titti

I går kväll var vi hemma hos goa vänner vid Vristulven, vi njöt av en helt underbar stilla kväll på en liten ö i sjön. Senare idag  kommer Titti att lägga ut bilder. Jag har hört många prata om Vristulvens magiska närmast sagolika natur, men aldrig upplevt den själv som vi gjorde i går. Kan varmt rekommendera ett besök vid sjön som ligger på gränsen mellan Skövde och Mariestad.
Hemfärden blev lång, nära tre mil på cykel när natten började gå över i morgon. Med andra ord vi förenade nytta med nöje.
I eftermiddag blir det målning och planering av nästa veckas semesterresa som om vädret tillåter kanske kommer gå till fjällen för några dagars vandring, men vem vet kanske hittar vi på något annat ;)

Ha en bra lördag
/ Leif  

dsc00435 (MMS)

Vår utsikt just nu är helt underbar! Nu ska vi bada och grilla :-D

Volvo är det personbilsmärke som ökar sin föräljning mest i Europa första halvåret 2010 jämfört med förra årets första sex månader. Det är glädjande siffor och betydelsefulla för Skövdefabriken som tillverkar motorer. Sverige är ett av de länder där bilförsäljningen ökar mest, pluss 34,3 procent under första halvåret! Det är en viktig indikator på att hushållens ekonomi förbättras och att det finns en stark tilltro till utvecklingen av svensk ekonomi.

Minns du när Mona Sahlin ville sprätta pengarna runt sig när krisen i fordonsindustrin var som värst? Oppositionen ville till och med gå så långt så man var redo att låta staten ta över biltillverkningen. Är det någon som tror att statligt ägda fordonsfabriker skulle klarat krisen bättre?   

Maud Olofsson och regeringen får högt betyg av alla bedömare för sitt sätt att klara krisen i fordonsindustrin och finanskrisen i allmänhet. Sverige fordonsindustri är en av världens effektivaste kanske den mest effektiva. Skövde har ca 5000 anställda i fordonsindustrin vi kan bara tacka och utbrista att tack och lov att näringsministern under dessa åren hetat Maud Olofsson och inte Lars Ohly.

Ha en bra dag
/ Leif   

Min första lediga dag innebar inte en sovmorgon, men vad gör väl det när det innebar en härlig dag ute till "havs"?! :)

Idag har vi varit på Båttur på Göta kanal mellan Karlsborg och Töreboda, en 70-årspresent till Leifs pappa.

               Karlsborg - Töreboda med MS Sandön   

Vi hoppade på båten i Karlsborg och njöt hela vägen till Töreboda - vad vacker kanalen är!!


     Karlsborgs hamn          Vackra Göta kanal          Göta kanal

                      (klicka på de små bilderna om du vill se dem större...)              


                       Båtar på Göta kanal               Båt på Göta kanal

 

               Vi åt en supergod lunch på båten - med fantastisk utsikt - just lovely!

               Lunch på MS Sandön
               Båtlunch: ungsbakad lax - yummie!


Jag passade på att ta kort på några blommor på båten också... Varför? Det är vackert ju! ;)

                    Polkagrisfärgade blommor               Vacker blomma...
                    Polkagrisblommor?!                   Ingen aning vad det här är för blomma...?


               Sluss vid Göta kanal
               En av flera slussar vi passerade på kanalen


                    Titti på Göta kanal               Leif på Göta kanal
                                

             Tror ni att dessa kossorna fattar vilken fantastisk "betesutsikt" de har??!

               Kossor vid Göta kanal
              


Efter bussfärden tillbaka till Karlsborg från Töreboda bestämde vi oss för att utmana varandra på minigolf... Jag tänker INTE berätta hur det gick :mad:

 

               Leif spelar minigolf
               Trevliga minigolfbanor i KarlsborgDet kom några kraftiga regnskurar så vi fick avbryta spelandet och pausa med lite fika på Cafét. Där inne upptäckte jag en söt sak som jag aldrig sett tidigare, nämligen muggar för stammisar


               Stammismuggar
               Trevligt sätt att upskatta stammisar på tycker jag!


Härlig dag... lång dag... trött nu...

Sovmorgon imorgon kanske?!
~Titti

På Tittis första lediga dag ska vi åka en tur på Göta Kanal mellan Karlsborg och Töreboda. Det var min far som fick det i 70-årspresent  och nu blir den verklighet. Det är inte så ofta vi hinner umgås över tre generationer (min goa dotter ska också med) så det ska bli extra roligt.

              Göta Kanal

Ha en härlig dag, det skall vi ha genom slussarna :)

/Leif
Har påbörjat min tre veckors ledighet idag. Första dagen på l ä n g e utan möte, har ägnat den åt att snickra och måla. Att snickra och arbeta fysiskt har blivit min avkoppling och sätt att rensa hjärnan sen jag 2006 blev kommunalråd. Tidigare i kväll ringde en kommunalrådskollega i en av grannkommunerna han konstaterade också att snickra även är hans sätt att rensa hjärnan :) Kanske är det något som särskilt gäller oss Centerpartister?

Nu väntar jag på att Titti skall komma hem! Äntligen skall vi få några veckor tillsammans, det lär bli en hel del bröllopsplanering. Annars har vi inget direkt planerat, det kommer bli väderkartan får styra oss. Förhoppningsvis en tur till fjällen nästa vecka.

Titti ringde just, om en timma är hon hemma, då skall det stå ett glas Rosé framme och fira att nu har vi båda några veckors ledighet framför oss :) Härligt!!

Hoppas att du också har några sköna veckor framför dig :)

/ Leif

Levande landsbygd och öppna landskap är ingen självklarhet, det pågår en förbuskning av hag och betesmarker och den går fort. Det blir allt längre mellan de betande djuren när vi färdas efter vägarna genom vårt avlånga land. Det är en utveckling som är orsakad av försämrad lönsamhet i livsmedelsproduktionen och det är en sotdöd som pågått sedan 90-talets början.

Det är det öppna landskapet, de röda stugorna, den vackra och varierande naturen som marknadsför Sverige för att få turister till vårt land. Men denna pittorerska bild förutsätter lönsamhet i livsmedelsproduktionen och aktiva bönder som har konsumenter som är beredda att betala för maten som produceras i vårt land.  

Det är dags att fler beslutsfattare på alla nivåer ser sambanden mellan livsmedelsproduktion och öppna landskap. Beslutsfattare som ger svenska bönder möjlighet att konkurrera på lika villkor med andra länders bönder. Jag är inte nöjd med vad regeringen åstadkommit under mandatperioden, Centerpartiet har fått igenom viktiga förbättringar, till exempel den slopade handelsgödselskatten och minskat regelkrångel. Men det behövs mer! 

Regeringsalternativet, den rödgröna oppositionen skulle dessutom göra det ännu svårare att vara bonde i Sverige om de vinner valet, det var ju ett av beskeden Mona Sahlin gav i Almedalen förra veckan.

Viktigast är dock vad väljer du när du står och väljer varor i affären? svensk eller dansk mjölk? svenskt eller brasilianskt kött till gríllen? Ditt val kommer påverka hur vårt landskap ser ut när vi färdas genom vårt vackra avlånga land.

Ha en bra dag
/ Leif
   

Idag har vår blogg lyfts fram så att den är på blogg.se´s förstasida - det var roligt! Det var inlägget med politiska bloggar på Almedalsveckan som de la upp. Kul! :)

Publiceringen på blogg.se har lett till att statistiken över bloggläsare har skjutit i höjden - det är också kul!

Nåväl, man kan väl inte stråla sig i den glansen alltför länge? ;)  Ikväll när jag kom hem från jobbet möttes jag av den här synen:

               SmåA-tröjor på tork

               Maaassor av SmåA-tröjor på tork!!

                SmåA på tork   


Men jag trodde inte att jag skulle behöva se dem mer efter en hel vecka på Almedalen....

               Småföretagarnas Arbetslöshetskassa


Ja det är en färg som syns om man säger så... Behöver jag säga att jag är  g a n s k a  trött på den??

 

Nu laddar jag inför morgondagens sista arbetsdag - jag ser fram emot den OCH semestern!! :D

 

Ha det gott!

~Titti

Miljöpartiet är Sveriges främsta förbudsparti! Miljöpartiet vill inskränka din och min frihet att göra val i livet till exempel genom att ta bort LOV (Lagen om valfrihet). MP hotar det fria vårdvalet! Fria vårdvalet har inneburit ett ökat utbud av vårdcentraler och ökad service på många orter. Hur skall vi tolka den kritik som Miljöpartiet och vänsterkartellen för fram? Skall det fria vårdvalet också förbjudas?
Miljöpartiets vänsterkartellvänner är mot att apoteksmonopolet upphört, en avreglering som inneburit betydligt bättre service inte minst i de mindre orterna. Miljöpartiet ser bilen i samhället som något ont därför skall alla bilägare bestraffas enligt miljöpartiet.

Skillnaden mellan Miljöpartiet det nya förbudspartiet och Centerpartiet blir allt tydligare. Centerpartiet är för valfrihet, Centerpartiet ser inte bilen som ett hot utan en nödvändighet, istället sätter Centerpartiet fokus på att få fram alternativa bränslen. Centerpartiet har lyssnat till människor som bor i de vargtäta skogarna, som får sin tamboskap riven och dödad och tillåtit begränsad jakt. Centerpartiet sätter livskvalitet för människor framför livskvalitet för vargar som uppvisar ett onaturligt beteende.

Centerpartiet var drivande i Alliansregeringen för införandet av RUT-avdraget. RUT-avdraget har inneburit att många tidigare svarta arbeten blivit vita. Att tusentals nya arbeten skapats, ofta för människor som tidigare var mycket långt från arbetsmarknaden. RUT-avdraget underlättar för många att få livspusslet att gå ihop, RUT-avdraget vill Miljöpartiet förbjuda.  

Landsbygden, Familjen och Vårdbehövande får betala priset av Miljöpartiets förbudspolitik!

Ha en bra dag och betänk vilket samhälle du vill leva i efter den 19 september
/Leif

Efter jobbet idag åkte jag till biblioteket och lånade massor av böcker om bröllop - det fanns en del att välja på!! :)

               Böcker om bröllop
               Jag har redan plöjt igenom 3 av dem!

Nu virvlar det frågor i mitt huvud... Har vi valt rätt färgtema? Hur ska dukningen se ut? Musik i kyrkan? Vilken klädsel ska vi skriva på inbjudningskorten? med flera flera flera flera frågor!!

Inbjudningskorten ja... Jag har bestämt mig för att jag vill göra dem själv. Men det är en helt ny värld för mig, hur kan inbjudningskorten se ut? Hur vill jag att de ska se ut? Vart köper man det man behöver? Vad finns det att köpa? Ojojoj mycket att ta reda på... Tur att jag snart har semester!! ;)

~Titti

PS. Jag har såklart en blivande man som också har egna funderingar och idéer   :P

Idag är den första dagen på mina tre veckors ledighet, Titti arbetar tre dagar till sedan har vi gemensam ledighet. Som kommunalråd har vi ingen semester, att vara kommunalråd är ett förtroendeuppdrag och som förtroendevalda har vi ingen semester. 

Som kommunalråd vet man aldrig vad som inträffar, därför befinner vi oss i en form av ständig bakjour. Förra sommaren blev det några inhopp under ledigheten, så blir det i år också. Redan i morgon kommer jag avbryta ledigheten för ett möte som tillkommit i en aktuell fråga. Fördelen i Skövde är att vi är tre stycken kommunalråd, två för majoriteten och ett för oppositionen, därför försöker vi alltid att backa upp för varandra.
 
Min första ledighetsdag skall jag ägna åt att snickra, har man en gård med flera hus där underhållet varit eftersatt under många år innan jag förvärvade gården finns alltid att göra. Jag skall definitivt inte klaga, jag tycker det är roligt att arbeta med händerna och jag lovar ingen tar arbetet i från mig!

Ha en härlig måndag
/ Leif  

Hej

Här kommer lite bilder från helgen som gått :)VANSBRO TJEJSIM

Jag och Leif åkte från Gotland på fredagskvällen, från Nynäshamn körde vi sen till Avesta där vi övernattade. Tidigt på morgonen fortsatte vi till Vansbro. Väl där gick vi runt på området och kollade in läget. Det är så härlig stämning på dessa tillställningar, sång, musik, mässtält, mat och massor av folk - roligt både för tävlande, publik och andra som följer med!

Jag hämtade startkuvert vid målområdet och då passade vi på att äta lunch. När vi satte oss vid bordet och kollade runt var det komiskt att se hur lika vi hade valt vår mat jämfört med "alla andra": kvinnorna valde pastan och männen den grekiska salladen - samma som vi!

               Pasta & grekisk sallad
               Vi tjejer laddar såklart med kolhydrater innan loppet!


Jag har ju varit i valet och kvalet med det där med våtdräkt... Jag har provat några stycken men verkligen inte gillat dem alls! Väl i Vansbro kollade jag in ett ställe som sålde våtdräkter, till slut blev det ett mellanting jag köpte en Neoprentröja, förenklat sett kan man säga att den är som en "våtdräktströja" men  m y c k e t  lättare att ta på och av! I efterhand fick jag sen veta att den vanligaste skadan på Vansbrosimmet är skavsår - av våtdräkten då den sitter så tajt och sömmarna skaver om man inte använt den hyfsat mycket innan loppet. Känns som om jag gjorde ett bra val!


               Titti på väg till starten
               På väg mot starten

Vi gick från målet upp till starten. På vägen mötte vi två killar (som alltså gick mot motsatt håll), som suckande och stönande utbrast:
- Har vi inte gått en kilometer snart?!

               Målområdet, Vansbro Tjejsim
               Startområdet sjöd av liv och rörelseJag startade kl. 14, det var var 200 i varje startgrupp, med 15 minuter emellan varje grupp.

(Klicka på bilderna om du vill se dem större)
     Titti i startfållan          Uppvärmning Vansbro Tjejsim          Startskottet har gått!
     I startfållan                          Uppvärmning                        Off we go!!

Om själva loppet kan jag säga som så att det var väldigt trångt att simma, och idag har jag flera blåmärken på armar och ben... Det var inte riktigt som jag trott - på gott och ont - även om jag inte riktigt visste vad jag skulle förvänta mig? Att jag skulle simma med nackspärr hade jag iaf inte planerat, det gick men jag betalar priset för det idag - men det var klart värt det för nu är det gjort!! :D


          På väg mot målet                         Vansbro Tjejsimmare, årsmodell 2010
         "Rosa badmössegruppen" på väg!          I måååål!!              


Efter en skön varm dusch väntade lunch i "VIP:en", där alla tjejer blev serverade av killar i svart fluga - lite gulligt! ;)

     Matbiljett Vansbro Tjejsim 2010          Lunch Vansbro Tjejsim          En av Tjejsimmets servitörer
     Matbiljett till "VIP:en"           Glamourlunch...                    En av servitörerna


Efter lunchen mötte jag upp med Maria och Anna, två kursare från studietiden i Gävle - det var kul! De startar sin resa mot Tjejklassikern nu, så vi ses igen vid Lidingöloppet :)

               Medaljörerna Maria, Titti & Anna
               Tre tjejer på väg mot klassikern!

 

Jag och Leif strosade runt på mässan och lite annat innan vi körde hem.

               I mässtältet
               Jag, med min främst supporter!

Så nu har jag klarat 3 av 4 - dags att börja träna inför Lidingöloppet :)SÖNDAG

Idag har vi haft en riktig softardag. Tvättat och packat upp. på eftermiddag åkte vi till Hjo där Leif bjöd på lunch och glass - nice :)

               Lunch på Café Grönköping               Smörstekt röding
              Lunch på Café Grönköping           Röding - mums!


Efteråt gick vi runt i hamnen och tittade på fina båtar och njöt av solen. Sen gick vi till glasskafeét, Leif har pratat om att ta mig hit sen förra sommaren och det var verkligen värt det! Såå gott jag ääälskar glass!! :D

     Hallonpotta          Svarta Damen          Godaste glassen på Moster Elins
     Hallonpotta                          Svarta damen                      Glass på Moster Elins


Jag beställde Svarta damen (jordgubbs-, päron- och blåbärspaj m m) och Leif Hallonpotta (vanliglass, varma hallon, vit choklad m m). Men sen smakade jag Leifs och då tyckte jag den var godare - så då bytte han med mig! :)  Mätta och goda fick vi sen skynda till bilen, på vägen hem regnade och åskade det, vilket var välbehövligt och efter det var det något svalare ute.


Det här blev ett långt inlägg... Nu ser jag fram emot tre dagar till på jobbet och sen blir det SEMESTER!!

Önskar Dig en trevlig vecka!
Kram Titti

              

Efter en intensiv vecka på Gotland och en sväng om Vansbrosimmet i går känns det skönt att vara hemma på gården igen. Almedalsveckan är en mycket speciell tillställning, alla finns där, du vet aldrig vem du springer på runt gathörnet. Makthavare, lobbyister betalda som frivillig arbetare är alla likställda under veckan, det är det som gör politikerveckan på Gotland så unik!
Att vi sedan åkte från den ena folkfesten till den andra i Vansbro gjorde det inte sämre och att Titti nu har klarat 3/4 av tjejklassikern är så kul. 
I eftermiddag är det läge för ett besök i Hjo, Titti har aldrig ätiti den goda glass i hamnen, ett måste på sommaren:)

Ha en härlig fortsättning på söndagen
/ Leif 

Titti har nu klarat ytterligare en etapp av Tjejklassikern! Grattis!!

               Titti, Vansrbo Tjejsim 2010

 

Härlig stämning, en riktig folkfest i Vansbro! Skönt att få ett tillfälligt avbrott från politikens brus som vi har varit mitt i under en vecka nu :)

Hälsar en stolt fästman
/Leif
God morgon

Igår morse vaknade jag med nackspärr. Känns inte direkt som den bästa uppladdningen inför Vansbrosimmet idag... Så efter att vi packat ihop och förberett oss för hemfärd gick vi ned till hamnen och hittade där tältet med akupunktörerna. Vilken tur! De gav mig en ordentlig behandling med både akunpunktur och massage.

                    Titti får akupunkturbehandling               Akupunktur under Almedalsveckan   
           Jag är fortfarande inte bra, men jag är iaf inte sämre :)


Vi åkte båten från Gotland på kvällen och bestämde oss för att köra en bit uppåt landet på en gång, så inatt vart det övernattning i Avesta. Vi har med andra ord sett världens största dalahäst! Nu är vi snart framme i Vansbro... Hoppas att vattnet inte är  a l l t f ö r  kallt? Och att åskskuren inte kommer förren ikväll...

Vi hörs igen senare!
~Titti

Hej

Här kommer bilder från igår, torsdag kväll.

              

                                    Fantastiskt väder och massor utav folk!


                 Mona Sahlin

Torsdag var Socialdemokraternas dag, allt enligt rullande schema mellan de olika partierna, Vi och många andra lyssnade till Mona Sahlin när hon höll sitt tal.


              

Jag fascineras av hur många människor det är som samlas varje kväll. Det finns människor från alla möjliga partier, organisationer, företag, journalister, lobbyister, nyfikna åskådare mera med mera med flera... Man lyssnar först till underhållningen och därefter på partiledartalet, man pratar med människor, kanske tar en fika, njuter av solen, ja det man känner för.


Senare på kvällen åt vi en god middag med våra vänner på ett trevligt ställe och lite senare mötte några av mina vänner från Småland upp. Det var trevligt det! :)


Även om jag inte har varit sådär jätteaktiv under veckan och bara gått på några seminarium (jag har faktiskt semester!), så har jag uppskattat denna veckan. Det har varit intressant och lärorikt och framförallt roligt att träffa så många människor! Men nu börjar jag bli mätt på det här, det tar på energin med alla intryck och så har vi gått många många steg varje dag. Nu är det dags att bege sig hemåt. Fast vi tar en liten detour över Vansbro, jag tänkte pausa och simma ett slag - sen åker vi hem!! ;)

Ha det så bra!
~Titti

Igår inledde vi dagen med att gå på ett tidigt seminarium med några av Sveriges mest framgångsrika partipolitiska bloggare. 

               Seminarium med populära politiska bloggare

Under ledning av moderator Martina Lind, Politometern, lyssnade vi till bloggarnas resonemang kring vilken påverkan deras bloggande har  på politiken och sociala mediers inflytande överhuvudtaget. Väldigt intressant!

               Politiska bloggare

           Från vänster: Peter Andersson (S), Maria Ferm (MP), Emma Opassande (PP),
                               samt Martina Lind (Moderator)

 

               Politiskas bloggare

              Från vänster: Fredrick Federley (C), Ali Esbati (V), och Mary Jensen (M)


Förutom att det var intressant att lysnna till diskussionerna kring vilken makt bloggarna har, hur bloggosfären har utvecklats etc så fick jag och Titti lite tips på vad man kan tänka på. Efter seminariet pratade vi en stund med Staffan Danielsson som kom med konkreta tips, vilket vi uppskattar (och behöver!), vi har ju bara bloggat i fyra månader och håller på att lära oss, både rent tekniskt i utformning av bloggen men vi försöker också hitta vår stil hur vi vill att bloggen ska vara, användas och upplevas av er bloggläsare. Hur bloggen kommer att utvecklas vet vi inte, men vi har roligt under tiden som vi arbetar med den! :)


/Leif
Idag släppte regeringen vad många av oss i kommunsektorn har väntat på. Kommunerna kommer tillföras ytterligare 3 miljarder under 2011 i extra anslag och dessutom en satsning på skolan som omfattar 6,2 miljarder 2010-2014, därutöver finns en permanent höjning av kommunbidraget med 5 miljarder. Detta är välkomna pengar till kommunerna och medför att Skövde kommun kan förbättra kvaliteten i den kommunala verksamheten. Regeringens satsning ryms inom utgiftstaket och det ökade reformytrymme som frigörs när ekonomin förbättras. 

Mona Sahlin och hennes kompisar i vänsterkartell verkar dock fått panik av regeringens besked. Omedelbart går  Vänsterpartiets och Miljöpartiets statsministerkandidat ut och säger vi tredubblar anslaget. Vem skall betala det Socialdemokratiska exprimentet som för första gången kan föra kommunister in i en svensk regering? 

Jag tycker det är hög tid att Mona Sahlin, Lars Ohly och Maria Wetterstrand berätta att man kommer straffbeskatta det mesta som går att beskatta och att vanliga medborgare är de som kommer drabbas värst. Eller är det så att man tänker smita från notan??

Kanske ger Mona Sahlin besked i kväll, om en timma skall jag med spänning lyssna till om statsministerkandidaten berättar hur hon skall finansiera allt, men det finns förmodligen ett antal sedelpressar på högkvarteret på Sveavägen eller står dom kanske i Kreml i Moskva?

Ha en trevlig kväll och njut av sommarsolen, det skall vi göra efter Mona Sahlins tal:)

/ Leif

God morgon!

Här kommer lite betraktelser och egna funderingar från Centerpartiets dag under Almedalsveckan. 

Ett av Almedalsveckans diskussionsämnen har varit när Gudrun Schyman eldade upp 100.000 kronor, ett högst olämpligt sätt att visa på löneskillnaden mellan män och kvinnor. Frälsningsarmén en av alla som konstaterar att pengarna kunde kommit till betydligt bättre användning, eller som de sa själva: ”vi håller grytan kokande vi bränner den inte”.


               Frälsningsarmén spinner på Schymans utspelTitti och jag lyssnade vid lunchtid till ett seminarium i domkyrkan om media och etik, med anledning av Sven-Otto Littorins avgång blev det extra intressant. Vad är privat? Vad är allmänintresse eller vad är det inte? En del media har en tendens att bli allt mer kvällstidningslik i sin rapportering. 

               Seminarium i S:ta Maria Domkyrka i Visby

Samtalet i panelen blev oerhört intressant, de deltagande: Ola Sigvardsson Publisher på Östgöta Correspondenten, Lena Hörngren Publisher på Dagens Samhälle och Anders Ahlberg Publisher på Kyrkans Tidning gav många exempel hämtade från sina nuvarande och tidigare arbeten inom media. Jag kan förstå att rågången inte är solklar mellan vad som är privat och offentligt i medias jakt på nyheter. Men jag anser att övertrampen har blivit för många, där det om Sven-Otto Littorin är det senaste i raden av exempel.               Picknick vid ankdammen
       
Gött att få en härlig fikastund med goaste vännerna i Almedalsparken. Jag kan lova er att man blir oerhört trött i fötterna av allt gående under veckan.


                         Västsvenska Industri- och Handelskammaren             


Inför varje kvälls partiledartal håller Västsvenska Industri och Handelkammaren en utfrågning av partisekreterarna. På onsdagen var det Anders Flankings tur för detta försnack. Robert Odenljung från Handelskammaren skötte utfrågningen. Den smutskampanj som för närvarande bedrivs mot Centerpartiet från vänsterkartellen har tagit mycket av Anders tid under dagarna på Gotland. Avslutningsvis får varje partisekreterare skicka med en fråga till nästa dags försnack. Anders skickade passande till Ibrahim Baylan (S) frågan om han kommer medverka till att det inte sker någon dirtycampaign under valrörelsen? Ser med spänning fram mot svaret i kväll. Tyvärr är jag orolig för att vänsterkartellen kommer använda sig av alla medel för att i denna valrörelsen smutskasta Centerpartiet. Dessutom tror jag att vi bara sett en västanpust av vad som kan tänkas komma.


               Intervju med Centerns partisekreterare Anders Flanking
Varje kväll har varit välbesökt iår. Här är en bild från underhållningen innan talen började.


               Centerpartiets dag på Almedalsveckan

Eva Nypelius kommunstyrelsens ordförande på Gotland och riksdagskandidat från ön inledde talandet i Almedalen. Centerpartiets politik är till för både stad och landsbygd, Centerpartiet har en politik för Hela Sverige, Gotland som Stockholm.


               Eva Nypelius

Sossarnas återkommande lögn att Centerpartiet styrs från Stureplan är inte sann, inte heller att Centerpartiet skulle övergett landsbygdens folk. Evas inledning slog hål på alla de myter om Centerpartiet som S försökt sprida senaste året. Centerpartiet är ett parti för Hela Sverige och för alla som delar värderingarna om ett mer Företagsamt, Tryggt, Grönt och Öppet samhälle. Tack EVA!               Maud Olofsson

Maud var briljant, stämningen steg under hela talet. Centerpartiet är Alliansens Företagsamma och Gröna Röst, Centerpartiet är också det parti som tänker nytt och tar nya grepp för att hitta lösningar som underlättar för ungdomarna att få fäste på arbetsmarknaden. Maud är en inspirerande ledare och en stark kvinna. Med Maud vid rodret är jag full av tillförsikt inför valet.


               Centerpartiets publik

Centerpartiet har drivit på för att Sverige skall tillåta gårdsförsäljning av Vin och Öl, tyvärr har inte vi fått med övriga Alliansen på det rimliga förslaget. Därför blev det extra festligt när Centerpartiet delvis gjorde verklighet av C-kravet och i Almedalsparken hade ett inhägnat område där det såldes lokalproducerad mat och dryck. Sverige skall bli det nya ”Matlandet” det är Centerpartiets vision, det ger jobb och utveckling i Hela Sverige.               Gårdsförsäljning


 

Mätta, goda och glada begav vi oss hemåt. Centerpartiet styr många av Sveriges kommuner, regioner, landsting och har fyra tunga ministerområden i regeringen. Centerpolitiken gör skillnad för vanliga människor!!!


               Titti & Leif


 

 Nu skall vi bege oss till ett seminarium om framgångsrika bloggar, sen lär det bli en stund med vänner på ön och en stund på stranden innan vi i kväll skall lyssna till Mona Sahlin.

 
Ha en härlig dag

/ Leif o Titti 

 

 

Hej

Igår var första dagen som det var molnigt, det regnade lite på eftermiddagen och det var faktiskt riktigt skönt med en sval dag (idag onsdag skiner solen på klarblå himmel igen och nu tycker jag att DET är skönt)! :)


Igår var jag med och lyssnade på seminariet "Sex är politik!" som RFSU arrangerade, det var intressant.


               Panelen
               RFSU som moderator, en riksdagsledamot från varje riksdagsparti deltog

På eftermiddagen gick vi till ett glasskafé där vi kunde välja mellan 140 smaker! Valmöjligheter är ju bra, men det är inte alltid lätt!! Mätt och go´blev jag iaf! ;)

               140 glassmaker att välja på
            
              Visst ser det gott ut? Det var det också!

               Glass i stora lass!

 

Medans Leif med flera fortsatte sin dag bland diverse seminarium passade jag på att gå in i Visbys vackra domkyrka. Jag gillar att titta på kyrkor, se vackra målningar, ornament med mera.

              


 Det som jag tyckte var extra fint med denna kyrkan var förnstermålningarna. Visst är de fina!

(Klicka på bilderna om du vill se dem större)


På tisdagskvällen var det Jan Björklund som stod på scenen och talade.

               Publiken under Folkpartiets dag
              Det har varit mycket folk varje kväll, så även igår              
               Ankdammen är så fin så jag lägger upp ytterligare en bild på den

         

Efter talet var vi inbjudan på Företagarnas arrangemang, med Sveriges bryggerier som medarrangör. Gårdagens fotbollsmatch sändes på storbildstv och vi fick prova på olika ölsorter. Visste ni t.ex. att det finns en gotländsk öl som heter "Sleepy Bulldog"?!


              Fotbollskväll

 Hrm jag är ju inte jätteintresserad av fotboll så jag kommer inte ihåg vilka som spelade mot varandra... Men jag tror att de som vann gjorde det med 3-1?

                Företagarnas mingelkväll


Jaha, det var tisdag det, idag är det onsdag - men bilderna kommer på torsdag! ;)

Ha det gott!
~Titti

Idag är det Centerpartiets dag på Almedalen. Nu på förmiddagen håller Centerpartiet ett två timmar långt samtal för att lösa knutarna kring ungdomsarbetslösheten. Inför valrörelsen 2006 presenterade Centerpartiet flera förslag bland annat förändringar i LAS (Lagen om Anställningsskydd) för att underlätta för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden och öka rörligheten på arbetsmarknaden. Tyvärr har motståndet varit kompakt hos Alliansens största parti för att röra LAS under mandatperioden.

För Centerpartiet är det viktigaste att ungdomar kan få ett fotfäste på arbetsmarknaden, därför har vi under året presenterat förslag om lägre ingångslöner för ungdomar. C vill också ta bort fribeloppet, det vill säga hur mycket högskolestuderande ungdomar får tjäna utan att det påverkar studiebidraget. Centerpartiet har fått med övriga regeringen på sänkta arbetsgivaravgifter för unga upp till 26 år, något de rödgröna meddelat att de skall riva upp om de vinner valet.

Ungdomsarbetslösheten är ett stort problem, den förra regeringen brottades med den också. Lösningen ligger inte i att försöka med tidigare åtgärder som inte gett effekt. Centerpartiet är idag det enda partiet som vågar tänka nytt för att ta sig an problemet. Självklart måste det vara bättre med en fot inne på arbetsmarknaden än två utanför.
 
Mellan dagens alla aktiviteter, hoppas jag få med Titti till stora glassbutiken vid hamnen, det lär knappast bli några problem, vi älskar båda glass :) 

Ha en bra dag
/Leif  

Hellou!!

Det var varmt igår, jag sependerade dagen vid poolen i ett bostadsområde - nice :)

Sen åter till lägenheten för en snabbdusch innan jag mötte upp Leif inne i centrum. Jag lyssnade till seminariumet "Varje soldat rekryteras vid köksbordet!", medverkade gjorde bl.a. Leif som kommunalråd från Skövde kommun, infochefen över försvarsmakten, chefen  för försvarshögskolan m.fl..

                Panelen för försvarsmaktsdebatten
                Leif som representant för Skövde kommmun står i mitten


Det fördes debatt kring rekryteringen av personal till det nya försvaret, nu när värnplikten avskaffas

               Trött publik
     Alla tyckte inte att det var  jätteintressant, utan passade på att ta en powernap under tiden...


Efter seminarium och efter mingel med Alliansen bytte Leif outfit till förmån för SmåA = Smårföretagarnas arbetslöshetskassa, där Leif sitter som ordförande

(klicka på bilderna för att se dem större)

     Leif Johansson, ordf. SmåA          Småföretagarnas Arbetslöshetskassa           SmåA

 

Igår kväll var det Vänsterpartiet som höll tal

 

               Lars Ohly
               Lars Ohly talade under måndagskvällen

 

Här ser ni bild från lilla "ankdammen", människor lyssnade till talet och njöt av kvällssolen

 

              Vid ankdammen
             

Japp, det var en kort bild-resume från gårdagen - vi hörs imorgon igen, ha det så gott!
~Titti

Intresset för Skövde kommuns och Reservofficersförbundets panelsamtal om Försvarsmaktens personalförsörjning igår drog fullt hus. Avslutningsvis fick Skövde kommun beröm av Erik Lagersten, Informationsdirektör hos Försvarsmakten för hur vi arbetar tillsammans med försvarsmakten lokalt och hur kommunen är redo att ställa upp för försvarsmakten. Ett inte minst viktigt besked till de närvarande politikerna i försvarsutskottet.

En liten rolig episod inträffade under panelsamtalet, Jan Mörtberg på Försvarshögskolan frågade mig ungefär så här: - tror du att den blonda kvinnan i den blommiga klänningen är intresserad av att rekryteras, eller varför har hon kommit hit?. Jag berättade att den blonda kvinnan är min fästmö Titti. Han tyckte nog det var lite pinsamt, vilket snabbt övergick till en hälsning till blivande svärfar när jag berättade att Titti heter i efternamn :)

I går kväll lyssnade vi till Lars Ohlys tal, inget nytt! Allt som regeringen gjort under mandatperioden är fel och den internationella finanskrisen är regeringens fel. Man kan undra om Lars Ohly och Fredrik Reinfeldt bor i Sverige båda två? Det lät som om Lars Ohly recenserade gamla Sovjet och tiden när kommunismen styrde, den politik som en gång regerade i östblocket kan bli en rödgrön regerings efter valet. Ack hemska tanke!!

Varma hälsningar från Almedalen
/Leif
Hej

Här kommer lite bilder ifrån söndagkvällen...

Varje kväll på Almedalen håller en partiledare ett ca 30-45 min långt tal, som hålls vid den lilla "ankdammen" vid vattnet. Det är ett rullande schema vilken kväll som partiledaren ska hålla sitt tal, detta året var Fredrik Reinfeldt först ut på Almedalsveckan 2010

               Reinfeldts publik
               Stor publik denna kväll

Det vackra vädret var nog en bidragande orsak till den stora publiken och att det var första talet. 


               Fredrik Reinfeldt
               Fredrik Reinfeldt var förste partiledaren till att hålla tal detta året


Resumén av talet och åsikter kring vad som sagts lämnar jag till Leif och visar istället bara lite bilder från kvällen :P

               Titti & Leif första kvällen på Almedalen 2010  
               Mitt i publikhavet!               Trädkramare?
               Om man inte är så stor får man ta hjälp av det som  ä r  större!


Det är roligt att se att detta evenemang drar gammal som ung. I publiken fanns verkligen hela familjer med barn som lekte eller som sov i vagnar, de som hade picknic i gröngräset, äldre som satt och lyssnade sittande på parkbänken, med flera...


               Leif Almedalen 2010


Leif påbörjade sitt arbete så smått under talet och skrev lite stolpar till krönikan som kommer publiceras i lokaltidningen. När talet var slut gick vi och åt en god middag och sen gick vi en sväng utmed stranden och njöt av den vackra solnedgången :)

Jag ska fota under dagen idag också, sen lägger jag upp det under morgondagen.
Önskar Dig en skön vecka!
~Titti
Almedalen: Jag sammanfattar Reinfeldts tal i går kväll som tydligt, retoriskt och humoristiskt. Retoriskt ställde statsmininstern frågan: Vem är bäst på att värna om skattebetalarnas pengar? 
Han gav tre löften:
1) Inga skattesänkningar lovas 2011
2) Pengar som frigörs eller tillkommer genom tillväxt i ekonomin skall användas till välfärdens kärna
3) De rödgrönas skattehöjningar skall stoppas

Han prisade också de fyras samarbete i Alliansen och visst behövs det samarbetet också på politikens område. Inte med ett ord nämnde Reinfeldt MILJÖ eller KLIMAT! Lite förvånande men det visar att Alliansens Gröna Röst är Centerpartiet, en grön röst som behöver ökat stöd i valet för de gröna och företagsamma frågorna.

Jag misstänker att lika mycket som Reinfeldt talade skatter i går kommer Olofsson att prata Grön och Företagsam politik på onsdag. 

Efter gårdagens inledning på Almedalsveckan står det dock klart att det är två mycket tydliga regeringsalternativ i höstens val, ett under Reinfeldts ledning som fått högsta betyg av alla internationella bedömmare för sitt sätt att sköta finanskrisen. Mot det står en spretig rödgrön kartell som behöver installera sedelpress efter sedelpress i sina partikanslier för att klara finansieringen av sin politik.

Nu skall jag iväg och lyssna på försvarsministern, senare i eftermiddag håller Skövde kommun ett försvarsseminarium jag deltar i. Däremellan blir det A-kassefrågor och i kväll skall vi lyssna till Lars Ohly och deltaga på Alliansens partisekreterarkväll. 

Ha en bra dag
/ Leif 
Idag har Titti och jag slappat och haft en underbart skön dag på stranden. Klockan 19.00 i kväll talar Fredrik Reinfeldt på Almedalsscenen. I fjol var det nästan uteslutande en utrikespolitisk förklaring av statsministern, men så var det just när Sveriges ordförandeskap i EU inleddes. Skall bli spännande att lyssna till kvällens tal, det första i raden av partiledartal. Hoppas få mycket inspiration till den krönika jag skall skicka hem till lokaltidningen i morgon.

Vi hörs i morgon
/ Leif
Solen skiner från klarblå himmel - nu drar vi till beachen!! :D

Hörs igen!
~Titti
Årets hittills varmaste dag har jag i princip spenderat inomhus... Först hemma där jag packade och städade innan avresan och sen i bilen och sen på båten... Leif hade turen att viga ett lyckligt par under eftermiddagen - tänkt vilket trevligt uppdrag, att få vara med när de lovar varandra sin kärlek :)

Vi kom iväg lite senare än vi planerat, för våra snälla "husvakter" kom lite senare än vi tänkt... Men det löste sig ändå, vi är tacksamma att vi har dem, att de bor hos oss när vi är borta, vattnar blommor och i synnerhet tomatplantorna - för annars skulle vi bara ha visset blast (heter det så när det gäller tomatplantor?) när vi kom hem, så tack på förhand!!

Resan ner gick bra det var ovanligt lite trafik på vägarna, men det berodde nog på värmen. På färjan har vi mest suttit och gått igenom programmet för Almedalsveckan och kryssat för några favoriter, det är ju som tidigare sagts rekord i antalet programpunkter detta år. Det finns huuur mycket som helst att välja på - det finns verkligen något för alla!


Jag läste i en tidning där de radade upp några siffror om Almedalsveckan som jag tänkte återge till er:

50
= antalet programpunkter på Almedalsveckan 2001

1 396
= antalet programpunkter under årets Almedalsvecka

34
= procent fler programpunkter jämfört med ifjol (hmm undrar om det kan ha något med valet att göra..?)

0
= kronor det kostar att besöka evenemangen

180
= av programpunkterna handlar om vård och omsorg, den största kategorin under veckan

333
= programpunkter äger rum under onsdagen, den mest evenemangsladdade dagen under veckan

340
= evenemang äger rum mellan kl. 12 - 14 varje dag, det är de två populäraste timmarna under veckan

Jag kommer dock inte delta under dagarna varje dag, jag har faktiskt semester och tänker sola & bada! :)


Nu är vi iaf framme, klockan är strax efter 01 och ögonlocken börjar kännas tunga...
Ha det så bra, vi hörs imorgon!
~Titti


                        Avslutar med att bjuda på en vacker bild från färjan

               Utsikt över Oskarshamn från däcket på Gotlandsfärjan

Nu på förmiddagen blir det packning innan vi i eftermiddag styr mot Gotland och Almedalsveckan. En fullspäckad vecka med nytt rekord i antal arrangemang, det talas om cirka 1600 stycken under de sju dagarna.

Även Skövde kommun håller seminarium i år, det sker på måndag 5 juli klockan 15.00-16.00 i samarrangemang med Reservofficersförbundet. Rubriken för seminariet är: "Att bemanna försvaret - ett samtal om samhället och Försvarsmaktens personalförsörjning". Jag deltar i panelsamtalet tillsammans med: Erik Lagersten Informationsdirektör  Försvarsmakten, Jan Mörtberg Försvarshögskolan, Jesper Holm Ordförande Värnpliktsrådet, Jörn Holmgren Förbundsordförande Reservofficerarna, Peter Jonsson (S) samt Allan Widman (FP) båda ledamöter i Försvarsutskottet. Moderator är Annika Nordgren Christensen från Newsmill. Plats för Seminariet är Restaurang Wallers veranda, Wallers plats 2, Visby. Välkommen ingen föranmälan krävs.

Innan vi startar bilfärden mot Oskarshamn ska jag hålla en borgerlig vigsel idag också, en stor med många gäster. Fantastiskt väder för detta idag. Aldrig tidigare har jag haft så många vigslar under en vecka som denna, totalt kommer det bli åtta stycken. Fast det hade kunnat bli fler för jag har också tackat nej till flera som önskat denna veckan. Kanske är det Hertigparet av Västergötland som fått Skövdeborna så giftaslystna :)

Ha en bra dag / Leif 

Jaha jag tyckte jag var effektiv idag, men tydligen inte tillräckligt? Hann  n ä s t a n  klart med allt jag skulle - nästan, men inte allt :(  Vad göra? Jaa, i absolut värsta fall får jag väl skapa mig ett kontor på Gotland då då? Tur att det finns bärbara datorer och trådlöst Internet! ;)  Nej men allvarligt, jag har lite till jag måste fixa innan jag kan känna mig ledig, men förhoppningsvis fixar jag det relativt lätt och snabbt - och DÅ ska jag vara en fenomenal semestrare!!

På vägen hem körde jag nedcabbat - just lovely! Jag åkte bl.a. förbi en camping... Strålande sol (fasten det var kväll), klarblå himmel, vackra omgivningar - alla förutsättningar för gott och glatt humör - tror ni det grillades något på campingen? Jodå, grilldoften låg som ett tjockt moln över campingen. Mmmm var sugen jag blev... Och åh vad glad jag blev när jag kom hem och fann min underbare fästman framför grillen laddad med massa gott!  Jaa jag säger då det.. Jag har det bra jag :)

Jag hoppas att DU har det bra också!
Kram Titti

Radio Skaraborg har ett bra inslag idag om hur ett omfattande integrationsprojekt har förändrat Södra Ryd. Jag är jättenöjd med vad Multikulti och övrigt ungdomsarbete åstadkommit, det har blivit en förebild för andra stadsdelar i Sverige.

Om du vill lyssna på reportaget från Radio Skaraborg, klicka här!

Multikulti är ett 3-årigt projekt som finansieras av Skövde kommun, Västra Götalandsregionen och Allmänna Arvsfonden. Det syftar till ökad integration, förbättrad demokrati och inflytande för ungdomar. Det är ungdomarna själva som med stöttning och handledning utvecklar verksamheten och målsättningen är att det skall övergå i föreningsdrift när projektet upphör nästa år.

Shorik Adam är en fantastisk projektledare, hon är full av energi, stöttar och entusiasmerar andra. Shorik har många strängar på sin lyra, hon är också politiskt engagerad och står högt på Centerpartiets valsedel till kommunvalet.

/ Leif


Nu på förmiddagen skall jag tillsammans med det moderata kommunalrådet Tord Gustafsson gå och hälsa den nya rektorn för Högskolan i Skövde, Sigbritt Karlsson välkommen. Högskolan är en viktig motor för utveckling och tillväxt av vår region. Fortfarande är andelen med högskoleutbildning låg i Skaraborg i förhållande till övriga landet. De mindre högskolorna är viktiga för att ändra studietraditioner och för att få fler högkvalificerade arbetstillfällen utanför de stora städerna.

Efter lunch har jag kallat till möte för att se på lämpliga lokaler för ett Ungdomens Hus i Skövde. Länge har denna fråga diskuterats, tjänstemännen har nu plockat fram en bruttolista över möjliga lokaler. Jag driver nu på för att så snart som möjligt få ett Ungdomens Hus. Det behövs en mötesplats för ungdomar och en mötesplats som formas av ungdomar.

Fredagar innebär vigsel i stadshuset, i dag är det min tur att svara för det. Idag har jag hela sju stycken vigslar. Aldrig tidigare har jag haft så många vigslar i en och samma följd och i morgon har jag ytterligare en stor vigsel. Att vara borgerlig vigselförrättare är ett av de finaste uppdragen man kan ha, dagen kan knappast avslutas bättre än att möta sju stycken lyckliga par :) Senare i kväll skall vi fira med god mat att Titti går på semester, härligt!!

Ha en bra dag / Leif
Nu är jag hemma, det blev inte alltför sent :)  Nu har jag avklarat sista kvällsmötet innan sommaren och det känns skönt, att det sen även var ett mycket bra möte gör att det känns ännu bättre! Imorgon är planeringen att jag ska vara effektiv som bara den på jobbet - ska försöka hinna göra klart alla "måsten" och sen ska jag bara njuta av att vara en semestrare!! ;)

Hörs imorgon - go´kväll!
~Titti
Hej!

I födelsedagspresent fick jag ett bidrag till en ny kamera som jag nu har införskaffat - tur att jag har snälla föräldrar! :)

               Min nya fina kamera
               Nu blir det många nya fina bilder!


Det var verkligen i sista stund som jag fick en ny, den gamla har nu kollapsat totalt! Förra kameran är 4 år gammal, men jag tar många tusen bilder varje år så den används flitigt, så den var helt enkelt välanvänd och utsliten! Perfekt tid att få en ny kamera på - inför sommaren och alla semesterbilder - nice!

Nu ska jag iväg på kvällsmöte. Fattar inte hur jag kunde planera min sista riktiga arbetsvecka innan semestern så illa, vad tänkte jag på egentligen? Leif är hemma och jag jobbar, vi har inte varit på samma plats de senaste kvällarna, riktigt dålig taiming. MEN! Imorgon är min sista arbetsdag innan jag får en vecka semester och när jag kommer hem ska vi se till att ha en extra mysig kväll!

... såå det är av flera anledningar som jag längtar till morgondagen (läs morgonkvällen!)... ;)
~Titti
Ett stort och viktigt kliv i Högskolan Skövdes historia när högskoleverket i går meddelade att högskolan i Skövde får rätt att utfärda doktorsexamen i informationsteknologi. Stort grattis, detta är ett bevis för det framgångsrika profileringsarbete som pågått länge på högskolan inom detta området.

(Kolla in reportaget från TV4 här om du vill)

Försöker få lite ledigt idag, men det blir mest arbete framför datorn, mailen har inte gått in i semesterperiod ännu!

Ha en bra dag
/ Leif