Centerpartiets ursprungliga förslag om avdrag för hushållsnära tjänster det så kallade RUT-avdraget genomfördes av Alliansregeringen under förra mandatperioden
Tidigare har Miljöpartiet krävt att RUT-avdrag för hushållsnära tjänster skulle avvecklas. Idag har Miljöpartiet meddelat att man vill ha kvar RUT-avdraget på grund av alla de positiva effekter det haft. Det är intressant att Miljöpartiet på område efter område överger det forna rödgröna samarbetet.

Trevlig kväll
/ Leif

20110430332 (MMS)

Jag måste berätta en rolig sak som jag läste på familjesidorna i dagens tidning som jag skrattade gott åt! Under rubriken Uppvaktning stod att läsa: "Jag fyller 75 år är inte hemma. Jag åker "Gratis" buss hela dagen med stadsbussen. Skövde Kommun bjuder." Extra roligt att förslaget som ursprungligen kom gemensamt från C och M uppskattas av våra kommunmedborgare :) /Trevlig Valborg önskar Leif

20110430329 (MMS)

Nu har jag hängt upp ett (indianskt) vindspel på altanen. Jag gillar de spelande tonerna - hoppas grannarna också gör det! ; ~Titti

I onsdags beslutade riksdagen om en översyn av minerallagen, den är välkommen. Oppositionen hade genom motioner krävt att kommunernas veto mot uranbrytning också skulle gälla mot provborrning efter uran. Jag hade gärna sett en sådan förstärkning av det kommunala vetot redan nu, men hoppas att översynen av minerallagen kommer leda fram till förbättrade möjligheter för kommunerna att också sätta stopp för provborrning och prospektering efter uran.

En stor eloge till Centerriksdagsledamöterna Ulrika Carlsson (Skaraborg) och Per Åsling (Jämtland) som valde att lägga ner sina röster i samband med omröstningen i riksdagen. En bra och tydlig markering som visar att de stöder Centerpartiets stämmobeslut om att stärka kommunernas rätt att stoppa också prospektering och provborrning efter uran.

För att lyssna på radioinslaget med Ulrika Carlsson klicka här !

På söndag den 1 maj arrangerar Centerpartiet tillsammans med LRF, Naturskyddsföreningen, Nätverket Bevara Västgötabergen, Hembygdsföreningen, Skövde fågelklubb med flera en familjedag för att visa vårt motstånd mot uranbrytning och prospektering efter uran i Västgötabergen. Ta med familj och vänner till Häggums bygdegård med start från klockan 15.00-17.00, tipspromenad, kaffe och tal av bland annat Jan Lindholm Naturskyddsföreningen. Välkomna!

Ha en fortsatt bra fredag
/ Leif

Ja nu är det bröllop, pompa och ståt i London - vad härligt!



Jag har lunchrast och kollar på webben, jag har svårt att slita mig, det är så vackert!
Men jag tror det är bäst att jag får i mig lite mat innan rasten tar slut...

Lyckligtvis har jag ställt in videon, så ikväll ska jag sitta i soffan och fira kärleken :)

~Titti

100media_imag012 (MMS)

~Titti~ Nu på vägen till jobbet "läste" (dvs. lyssnade) jag ut boken Rapsbaggarna - en helt underbar bok! Det är sällan jag skrattar högt när jag läser en bok, men det gjorde jag denna gång, underbart! :) ~Titti

Vad less jag blir när mina inlägg inte publiceras...

Och inte vet jag vad som är fel?

:(


~Titti

Tjohoo nu ar dator hämtad efter en tid hos datadoktorn :D

Så nu ska jag gå igenom lite foton från senaste tiden och lägger snart upp dem här på bloggen

Men till dess bjuder jag på den enda låten från Mexico som jag kan namnet på...
Vid ett tillfälle på bröllopsresan när vi satt på en resturang kom musikerna fram till vårt bord och bad mig önska en låt, då blev det denna!



Det var bl.a. det här jag menade med ledtråden nr tre inför bröllopsresan

plus att det är en delstat i Mexico såklart



Och får man en chans att visa en bild på en söt Chihuahua så tar man också den! ;)

~Titti

Idag har kommunstyrelsens arbetsutskott kvartalsuppföljning av nämndernas första kvartal 2011. Det handlar om att både följa upp ekonomi och verksamhet. En stor del av kommunledningsarbetet handlar om uppföljning, styrning, ledning och ett återkommande budgetarbete.
Det går bra för Skövde och Skövde växer, en rolig och spännande kommun att vara komunalråd i:)

Ha en bra dag
/ Leif

I år kör jag ingen klassiker, men jag har ändå anmält mig till några motionslopp.

Först på listan står Vårruset

Vårruset

 

Och nu börjar jag känna att det börjar brinna lite i knutarna för att hinna med träningen...
Inte utan att jag kan klara loppet ändå, men det blir ju en betydligt härligare upplevelse om jag är preppad för det!

 

Och sen är ju träningen, dvs. vägen till målet, riktigt rolig :)

 

~Titti

Söndagen den 15 maj är det omval till Västra Götalandsregionen. Regionvalet (landstingsvalet) brukar kallas det glömda valet och de viktiga regionala frågorna om sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling brukar i de ordinarie valen hamna i skymundan för de riks- och kommunalpolitiska frågorna. Därför blir det intressant att se hur stort intresset blir för valet då det enbart kommer handla om de regionala frågorna.

Höstens val gav ingen politisk majoritet och förnärvarande försöker en bräcklig minoritet styra regionen.  Centerpartiet hoppas att tillsammans med Allianspartierna kunna bilda en majoritet efter valet. Det behövs för att hantera de stora och viktiga frågor som står på regionens agenda kommande år, inte minst på infrastrukturområdet och för att öka tillgängligheten och valfriheten i vården. 

För Centerpartiet är snabb tillgänglighet till ambulansen oavsett var du bor i regionen en av partiets viktigaste frågor. En annan fråga handlar om att kollektivtrafiken måste byggas ut i en snabb takt och tillgängligheten till den förbättras. Maten vid sjukhusen är också aktuell, Centerpartiet motsätter sig centralkökstankar och vill ha lokalt lagad mat vid varje sjukhus. Centerpartiet vill också att fritidskortet för unga ska gälla hela dygnet. Bredband på kollektivtrafiken och i vården är andra frågor som Centerpartiet driver i valrörelsen. 

radio skaraborgs hemsida finns en särskild valspecial om regionvalet klicka på länken och du kommer dit.  

Ha en bra dag
/ Leif

Första dagen tillbaka på kommunhuset efter tre underbara veckor känner jag mig riktigt utvilad och taggad för att ta mig an nya utmaningar och arbetsuppgifter. Bröllopsresan till Mexico var helt underbar och jag är säker på att Titti efterhand kommer att lägga upp en Mexicobilder på bloggen.

Mailboxen har hunnit bli rejält fylld under de tre veckorna jag varit borta, tänk vilken posthög det skulle varit att gå igenom för 20 år sedan! Visst är de så att många av mailen aldrig hade skickats som vanlig post. Jag skulle däremot inte vilja vara utan all den teknik som på bara knappt två decienner underlättat arbetet så mycket jämfört med tidgare. Jag tillhör definitivt inte de som klagar på teknikutveckling tänk så mycket tid den faktiskt sparar :)

Ha en bra dag
/ Leif

 

Ja nu är det bara att inse fakta: det är back to reality som gäller - back to work!

Men jag gillar ju mitt jobb så det är faktiskt med lätta steg jag går dit :)

Dock är det en större ansträngning varje dag att stiga upp ur sängen,
jag är definitivt ingen morgonmänniska...


(bild lånad från google)


~Titti

Jag har förstått att ni är några som förväntar er bilder från bröllopsresan?
Det kommer, men... min dator är ju lite krasslig som ni kanske kommer ihåg?

Den är nu på lagning...


(bilden är lånad av google)


Så snart jag har hämtat upp den kan jag dona med mina bilder
- och då får även ni ta del av en del av dem :)

Ha en skön söndagkväll!

~Titti

-Leif- Slut på långledigheten :) Efter tre veckors ledighet från politiken ska jag i eftermiddag åter slå på datorn. Sen vi åkte på bröllopsresan har det hunnit bli ca 750 olästa mail. Nu ska det bli riktigt roligt att ta sig an kommunens budgetarbete, valrörelsen till regionvalet, Lantmännens stämma, försvarsmaktsfrågorna, Almedalsförberedelserna och en massa annat som väntar de kommande månaderna till midsommar. Ha en härlig annandagseftermiddag / Leif

20110424327 (MMS)

Nu har jag serverat påskbuffe' till skogsarbetarna - fågelsång bidrog till den njutningsfulla upplevelsen : Hoppas att Du har en Glad Påsk! ~Titti

20110423324 (MMS)

-Leif- En härlig dag i skogen. Under påskhelgen har vi god hjälp av svärfar i skogen. När Titti och jag för snart tre veckor sedan åkte till Mexico var det snö i skogen, nu blommar vitsipporna och löven har slagit ut i härlig grönska, det har gått så oerhört snabbt. Med ytterligare två dagars arbete ska vinterns vedbehov vara säkrat. Nu väntar en härligt god påskbuffe och idag kommer det smaka extra gott :) Glad Påsk önskar jag er alla / Leif

Ja visst går Påsken i lila

Två nyanser av lila!

Så jag kör två nyanser!

Glad Påsk på Er Alla :)

~Titti

20110422323 (MMS)

~Titti~ Premiärgrillar - det blir lite av varje :)

20110422321 (MMS)

-Leif- Vårstämning :) Tidnings och posthögen hade hunnit växa sig stora för att inte säga mailboxen under vår underbara bröllopsresa. För första gången har jag haft mer än en veckas sammanhängande ledighet, ovant men otroligt skönt. Nu har det mesta av posten kollats fast mailboxen med sina 600 mail får vänta ännu någon dag för först väntar påskfirande och skogsarbete. Det är bäst att ladda vedförrådet för vem vet hur kall och lång nästa vinter blir? Ha en riktigt bra långfredag/ Leif

Gäsp!

Tidskillnaden känns i kroppen och knoppen vill jag lova!
Min klocka är bara halv sju på morgonen?

Ja ja med lite kaffe piggar jag säkert på mig!



~Titti

20110419318 (MMS)

~Titti~ Åter i kära Svedala! Färden har tagit sin tid men det har det varit värt :) Hörs igen senare! ~Titti

20110419316 (MMS)

~Titti & Leif- Nu påbörjar vi vår färd hemåt, vi hörs när vi är åter på svensk mark!

20110418309 (MMS)

-Leif o Titti~ När solen står som högst är det flest gäster i beachbaren. Idag fläktar det gott från havet och temperaturen är runt 35.

Ingen har tid att vänta då olyckan är framme!

Alla brukar hålla med om att ALLA oavsett vem du är eller var du bor så har du rätt till en likvärdig vård.

 

För mig innefattar detta även ambulanssjukvården, så verkar inte fallet vara för andra.

På sjukvårdsutskottet för några veckor sedan var frågan uppe om måltal för inom vilka tider ambulansen ska vara på plats vid akuta och livshotande tillstånd. Centerpartiet var som vanligt det enda partiet som lyfte frågan om en likvärdig vård oavsett var du bor. Jag förstår inte varför det ska vara ok att de som bor långt från sjukhuset ska behöva vänta längre på ambulansen, de som sen också har en längre sträcka att åka innan de kommer fram till sjukhuset.

 

Utvecklingen med ambulanssjuksköterskor som både kan diagnostisera och ge viss behandling på plats hemma hos patienten är fantastisk och helt i åt rätt håll, speciellt för äldre och de patienter som har lång till sjukhuset. Regionen driver projekt som visar att ambulanspersonalen i flesta fallen kan bedöma 90% av patienterna redan i ambulansen, vilket betyder att endel kan gå raka vägen upp till avdelningen och slippa vänta på bedömningen på akuten, en stor förbättring inte minst för våra äldre patienter. 

 

Men nya och större uppdrag kräver både utökade satsningar på regionens ambulanssjukvård men ställer också krav på samverkan med andra aktörer i samhället. Akutbilar med ambulanssjuksköterskor, mobila läkare och samverkan med kommunens hemsjukvård och räddningstjänst kan vara exempel på hur man kan skapa närhet och trygghet för ALLA invånare i regionen.  För visst finns det gånger som vi tillkallar ambulans fast behovet kanske är hemsjukvårdens sjuksköterska. Så kan vi nyttja resurserna på rätt sätt så har vi också resurserna som krävs när det väl gäller. För som sagt: INGEN oavsett var du bor har tid att vänta när olyckan är framme!

 

 

Cecilia Andersson

Cecilia Andersson  Sjuhärad, sjukvårdspolitiker för Centerpartiet i regionen

Sjuhärad, sjukvårdspolitiker för Centerpartiet i regionen

20110415302 (MMS)

~Titti & Leif- Vi har varit och sett en show utan dess like! En föreställning om landet historia, som berättade om Mayaindianerna, deras traditioner och hur de levde förr. Med kraftfull musik (trummorna var mäktiga!) och dans fick vi uppleva starka känslor, vacker sång och glada färger :)

För exakt ett år sedan var vi ute och jobbade i trädgården, frisk vårluft med några plusgrader

Vinterkäder av!          Leif räfsar

 

Det var gott då och det är gott nu :)

 

~Titti & Leif

Några avslutande bilder på hotellet

 

En rätt hygglig lördag! ;)

 



~Titti

20110415305 (MMS)

~Titti & Leif- Snorklar i underjordisk flod! Vi simmar i det kalla klara vattnet och med på vår färd simmar färgglada vackra fiskar - en fantastisk upplevelse! :)

Värmland och Skaraborg kan bli viktiga spelare i en västsvensk region

 

Just nu ritar regeringens utredare kartor över den framtida statliga organisationen. Förmodligen delas Sverige in i 6-7 regioner i framtiden. Det kan innebära att det bildas flera regioner som befolkningsmässigt blir större än Västra Götaland.

 

Många studier visar att närheten till storstaden är en avgörande faktor för utveckling. Man kan skapa en enorm utveckling i Burträsk, Holmsveden eller Nössemark men sådana orter måste i så fall ha en riktning mot storstan, via goda kommunikationer eller på annat sätt. De landskap och län som knyts närmare Stockholm eller Göteborg i framtiden har större möjligheter än de som väljer att inte gör det. Vill Värmland komma närmare Göteborg ska vi välkomna dem. Det gör det möjligt för vår region att fortsatt tillhöra de största regionerna i Sverige. Går Värmland däremot österut och förenar sig med tillväxtorter som Örebro, Uppsala och Gävle kan en sådan region snabbt bli större än Västra Götaland.

 

Storstäderna Oslo och Köpenhamn finns i vår omedelbara närhet, vilket skapar stora möjligheter. Närheten till alla tre storstäderna Oslo, Göteborg och Köpenhamn är troligen en av förklaringarna till att Halland tills vidare kan vara en egen region. Om Västra Götaland och Värmland blir en region kan vi tillsammans dra större total nytta av Oslo-regionens dragningskraft.

 

Skaraborg är av tradition en trakt som försörjer Göteborg med livsmedel och som fungerar som transit-område för en mängd gods norrifrån som ska till Göteborgs hamn. Med Värmland med i en västsvensk region blir Skaraborg en tyngre spelare i det västsvenska laget. Gullspång blir inte längre en utpost, utan ett viktigt nav i en spännande region runt Vänern. Nyligen var jag på ett möte om sjöfart i Lidköping då vi diskuterade de möjligheter som finns om Värmland och Skaraborg kan diskutera gemensamma sjöfartsfrågor, utan en länsgräns som administrativt hinder.

 

De tillgångar som finns i Skaraborg och Värmland i form av livsmedelsnäring och skogsbruk med tillhörande massa- och förpackningsindustri har framtiden för sig. När vi ska ställa om till ett mer klimatsmart samhälle och vinna konkurrensfördelar av vårt miljökunnande är det dumt att behålla gamla läns- och landstingsgränser. Beskedet till regeringens utredare bör vara att Värmland och Västra Götaland långsiktigt hör samman i en gemensam västsvensk region.

 

Kristina Jonäng, (c)

Kristina Jonäng, (c)  Regionstyrelsen Västra Götaland

Regionstyrelsen Västra Götaland

Det ÄR varmt här, men det finns ju olika sätt att svalka sig på :)



Jag gillar det också!

/ Leif

Ps. Det är inte jag och Titti på bilden, jag har med andra ord INTE blivit hårfager här borta! ;)

Det är varmt & gott här!



Jag gillart! :)

~Titti

20110412293 (MMS)

~Titti & Leif- Dagarna spenderas utan klockor eller några måsten - vi njuter utav lugnet! :) Vi har utökat våra spanskakunskaper och vi tycks vara de enda svenskarna häromkring. Hola!

Jag undrar om varje generation får känslan av att det är något nytt på spåren? Att vinden verkligen blåser i seglen och att båten får fart in på nya vatten! Men eftersom jag inte varit med förut, så vet jag ju inte hur det har varit, bara vad som händer nu. Så vad är det som händer just nu? Jo, att vi yngre förmågor i Lantbrukarnas Riksförbund här i den skaraborgska delen av vårt län känner en väldig medgång! Det är ju underbart att få gå i spetsen för en organisation som denna och känna att man har så många möjligheter. Det ger extra energi att anordna nya aktiviteter och spinna vidare på galna idéer.

 

Jag tror verkligen på värdet av rätt kontakter och möjligheten att skapa relationer till människor och på så sätt bygga upp ett förtroende som lönar sig. Just de, lönar sig! Vi betalar för märken på alla möjliga varor, så nu gäller det att ladda våra livsmedelsprodukter med ännu mera värde. Detta kräver att man till sin person finner en stor glädje i att berätta historier, verkliga historier från sin vardag.

 

Senast förra lördagen hade jag äran att få göra detta. Jag var då gäst på en vårfest i Lidköping, där jag tillsammans med två damer från en pensionärsorganisation, skulle berätta om bra mat. Jag hade med mig bilder från mitt vanliga jobb, med mjölkkor i en robotladugård på Falbygden och berättade steg för steg vad som händer en vanlig dag. Innan mitt lilla föredrag hade man undrat med fasa i blicken hur det är, i den numera så industriella produktionen. Men efteråt kom flertalet fram och tackade hjärtligt för att jag hade kunnat förklara och berätta om hur mjölkproduktionen bedrivs där jag jobbar. Jag hade rätat ut många funderingar och tankar som oroat dessa konsumenter. Så när jag åkte hemåt sent på kvällen såg jag för mig hur de som varit med den här kvällen, senare skulle berätta för nära och kära vad de fått veta och att korna till och med njuter vid en alldeles egen roterande ryktborste!

 

Med detta vill jag slå ett slag för den gamla hederliga berättartraditionen, det finns väl inget mer rofyllt än att få lyssna till en historia ur den spännande vardagen i ett yrke, ursprungligare än de flesta!

 

 

Anja Thorsson,

Anja Thorsson,    ordförande LRF Ungdomen Skaraborg

ordförande LRF Ungdomen Skaraborg

... på att boka en massage här på hotellets spaanläggning

 

Men tänk om de masserar bort min begynnande solbränna? :S

 

~Titti

Bjuder på lite bilder från hotellet



Vi har det bra :)

 



~Titti

.... spenderar jag gärna med ett korsord i handen



~Titti

Att bli inlagd på sjukhus är sällan någon rolig upplevelse. Förutom det faktum att personen är sjuk är det också ett socialt problem, då man blir socialt avskärmad från sina dagliga rutiner och kontakter. Alla vi som någon gång legat över natten på ett sjukhus vet hur ensamt det kan vara, även om man får ett besök.

 

Sedan slutet av förra året tillåter sjukhuset mobila nätverk, något som exempelvis Region Skåne gjort länge. Det är dags att ta det ett steg längre. Att tillhandahålla trådlöst Internet för patienter gratis, eller till mycket låg kostnad kan vara ett viktigt led i arbetet med det sociala välbefinnandet. Att vårda patientens relationer och sociala hälsa är viktigt för ett snabbare tillfrisknande. Det är också viktigt att minska glappet mellan att vara inlagd och att komma tillbaka till skola, arbete eller annan verksamhet. Genom det minskade trappsteget minskar också den psykiska ohälsan och konsekvenserna av att vara sjuk.



 


För Anton, 14 år som drabbas av leukemi kan trådlöst Internet vara skillnaden mellan att vara socialt isolerad och att faktiskt kunna delta i klassrummet genom webbkamera och hålla kontakt med sina kompisar via olika sociala forum där han känner sig hemma.

 

För Annika, 37år som är tvåbarnsmor och egen företagare kan en bra Internetuppkoppling vara skillnaden som gör att hon kan hålla företaget vid liv istället för att gå i konkurs, samtidigt som hon får chansen att hålla kontakten med sina barn på bättre sätt.

 

Dessutom kan Anne-Marie, 54 sköta arbetet medan hon vakar över sin mor som är inskriven. Det gör att hon slipper oroa sig över att bli alltför mycket efter på jobbet. Att oroa sig för sin sjuka mamma är tillräckligt jobbigt.

 

Det kan tyckas som en detalj i sammanhanget, men Internet är en naturlig del av livet idag på precis samma vis som en telefon vid sjuksängen var för 15 år sedan. Det är dags att vakna och anpassa patienters och anhörigas situation till dagens samhälle.

 


Rickard Nordin

Rickard Nordin  1:a på Centerpartiets Ungdomslista i regionvalet 15 maj

1:a på Centerpartiets Ungdomslista i regionvalet 15 maj

 

 

Det finns gott om pooler att välja på

 



Vi gillar allihopa! :)

~Titti

20110410290 (MMS)

~Titti & Leif- Vita stränder, azurblått hav, varmt och gott i luft & vatten - dag som natt - och solen strålar alltjämnt från klarblå himmel.. Ja vi har det gott :)

... För idag är det ett år sedan vi förlovade oss i Paris



Men just nu är vi hellre i Mexico än i Paris ;)

~Titti & Leif

Rätt svar: Vi befinner oss i Mexico!!

Romantiskt Paradis

 

:D

 

~Titti & Leif

Har läst och lyssnat på sossarnas nye företrädare och jag blir bara mer och mer förbryllad. Han verkar helt ha siktet inställt på att ALLA välfärdsverksamheter ska drivas i offentlig regi. Tror han verkligen på fullaste allvar att vi kommer att acceptera att man tar bort valfriheten och tillåter att någon annan ska bestämma till vilket sjukhus och vilken vårdcentral vi ska gå till, eller med vilken pedagogik våra barn ska undervisas.

 

Jag hittar inte något som skulle kunna få mig att vika från idén om att utveckla människors möjlighet och rätt att välja. Självklart ska vi ha en gemensamma finansieringen av våra välfärdstjänster och naturligtvis ska vi ställa samma krav på kvalité, uppföljning och tillsyn av alla välfärdstjänster men vem som utför tjänsten är för mig av mindre betydelse.

Varför ska inte de som väljer ett yrke inom sjukvården ha rätt att välja arbetsgivare. Västra Götalandsregionen måste självfallet jobba för att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, men det innebär inte att vi ska tvinga alla som vill jobba inom sjukvården att ha en och samma arbetsgivare.

 

För vissa partier verkar det som att formen är viktigare än innehållet, vilket bara är att beklaga. Jag är fast besluten om att sätter man samma krav ger samma ersättning och har samma uppföljning och tillsyn så kan man bara vinna på att få in fler vårdaktörer inom sjukvården. För det är då vi kan få en konkurrens som handlar om varma värden som bemötande, trygghet och tillgänglighet, något som ibland glöms av men som betyder så mycket för oss när vi är i behov av hjälp.


Kort och gott, vårdpersonal gör ett fantastiskt jobb oavsett arbetsgivare. Låt personalen välja, så vi kan välja.

 

Sjukvården vårdar och du väljer vem!

 

Cecilia Andersson

Cecilia Andersson  Sjuhärad, sjukvårdspolitiker för Centerpartiet i regionen

Sjuhärad, sjukvårdspolitiker för Centerpartiet i regionen

Ledtråd nr 4: Aztekisk mat

 

Svaret på var vi är kommer inom kort!

/ Leif

Nej ibland är det inte lätt att vara husvakt. Som idag, när husvakten skulle gå in i huset och glömde att huset var larmat...



Ja det blev extra utkörning och på plats fann de en skamsen husvakt med rosor på kinderna :)

Men ibland måste man kanske lära sig på den hårda vägen?
Jag tror inte det kommer bli fler falsklarm i alla fall!

/ Leif

Ledtråd nr 2:  Det skiljer sisådär 65 grader jämfört med vår förra "mini-honey"... ;)



Kanske inte den tydligaste ledtråden, men det blir ju inte roligt om det är för lätt!

~Titti

När Titti och jag startade bloggen för idag ett år sedan så trodde definitivt inte jag att vi skulle få så stort och snabbt genomslag för den. Kanske beror genomslaget på att vår blogg skiljer sig från andra politikerbloggar, med vår kombinationen av lagom privat kopplat till politikerlivet med en blandning av lokal- och rikspolitiska inlägg.

Jag tillhör de som är övertygad om att de sociala medierna kommer få en allt större betydelse i det politiska livet. Merparten av alla svenskar saknar kontakt med någon politiker och jag tror tyvärr att det är alltför många politiker som bara umgås med likasinnade. Vår blogg har för mig blivit ett sätt bland andra att ge politiken delvis ett annat ansikte. Jag tror nämligen att politik blir mer intressant om man kan föra ner det till var och ens vardagsliv och också ge en bild av vad som ligger bakom olika ageranden.

Förhoppningsvis kommer alla ni som följer vår blogg att fortsätta med det och jag hoppas att tillströmningen av nya läsare ska fortsätta. 

På återseende
/ Leif 

Jaa… Ett år sedan jag och Leif gav oss in i bloggvärlden… Jag skrev då att jag inte riktigt visste vad jag gav mig in på? Framför allt handlade det om att jag inte visste vad min roll i det hela skulle bli. Vår tanke är att bloggen ska spegla ett kommunalråds liv, vad ett kommunalråd gör, vilka uppdrag Leif har och hur det påverkar kommunen – och hans privatliv. Så idag, ett år senare skulle jag nog vilja säga att jag står för den mer privata delen på bloggen, och mycket av det handlar om hur det är att leva med en politiker – på gott och ont :)

 

Mina blogginlägg är, precis som jag skrev för ett år sedan, en form av blogg-dagbok där du får ta del av vårt liv. Det jag inte kunde förvänta mig är den positiva respons vi har fått av er bloggläsare – och den uppskattar vi :)

 

Hoppas ni vill fortsätta följa oss!

~Titti

Ja kan ni tänka? Det är ett år sedan vi skrev det första blogginlägget !



En pigg liten ettåring! ;)

Eller vad tycker Du?

~Titti & Leif

Nu har vi gett oss iväg på vår bröllopsresa :)

Undrar ni vart vi är på väg? Häng med då för vi kommer bjuda på några ledtrådar innan vi berättar. Kan du gissa rätt?

Ledtråd 1:  Det tar ca 15 timmar att flyga dit...

Tur att jag har laddat med böcker!



Jag lyssnar mest på mina böcker.

Leif har laddat med "Den som törstar"

Den som törstar

(jag har redan läst den men ska försöka hålla tyst om vem som är mördaren...)

~Titti

20110404288 (MMS)

-Leif- En frusen fru Walterum, vi har nu anlänt Arlanda. /Leif

Ja nu har vi installerat larm här hemma!



Nu har vi visserligen sådan tur att vi alltid har husvakter som bor hemma hos oss om vi är borta lite längre - stadsbor byter gärna till sig en liten lantisvistelse vet ni! ;)



Häromdagen kom de hem och installerade allt



Dörrar och fönster säkrades och rörelsedetektorer och kameror med gsm (tror jag det hette?) sattes upp på diverse strategiska platser

         

Känns skönt att veta att vi är flera som håller koll :)




Nu Leif har precis avslutat veckans sista telefonmöte och ska nu ta tag i sin packning.

Förresten, håll utkik här på bloggen de närmaste veckorna kommer ni att kunna
läsa inlägg från några gästbloggare :)

~Titti & Leif

Efter många månader med extremt mycket roligt och spännande arbete så ska det bli skönt med några veckors ledighet. Jag stortrivs med mina förtroendeuppdrag och helledigt är inget jag brukar ha i någon större omfattning senast det begav sig var för sex år sedan den gången en hel vecka sammanhängande. Nu åker vi på bröllopsresa i drygt två veckor sedan väntar några dagars skogsarbete över påsken innan vardagen blir normal igen.
 
Nu har vi snart packat klart, husvakten har varit hos oss och fått instruktioner om bland annat det nyinstallerade larmet.

Radio Skaraborgs aprilskämt om de försvunna centervalsedlarna som huvudorsaken till regionomvalet den 15 maj blev riktigt lyckat. Ett antal personer gick dessutom på det :) Det var oerhört roligt att spela in intervjun i torsdags, det var inte helt enkelt att hålla sig för skratt. Det är viktigt att kunna bjuda på sig själv som  politiker, om inte annat så ger det både extra glädje och krydda i arbetet.

Ha en forsatt bra söndag
/ Leif

 

Leif är iväg på något möte och jag har börjat vårstädningen :)

Jag kör tvätt efter tvätt, det känns som om jag tvättar alla kläder jag har ( och det är en del)! Samtidgt som jag packar ned alla mina höst- och vinterkläder packar jag upp alla vårkläder och en hel del sommarkläder. Det är riktigt roligt att ta fram plaggen igen många av dem har jag som vanligt glömt bort att jag har :P

Jag hade tänkt att se flera filmer på Dokumentärfilmfestivalen i Skövde i helgen
- de är ju så bra!
I synnerhet hade jag velat se "Jag är min egen Dolly Parton" som handlar om fem svenska sångerskor (bl.a. Nina Persson från Cardigans) om moderskap, om att vilja och våga ha barn, och man får hänga med när de spelar och sjunger tillsam­mans.

Dollykollot

De kallar sig själva för “Dollykollot”.

Ja, ja jag får väl hyra den på DVD ist då… Men det är inte samma sak :(

 

~Titti

100media_imag011 (MMS)

Hösten -09 satte jag ut maaassor snödroppar. Min tanke var att det också skulle komma upp maaassor till den kommande våren. Men icke! Inte en endast en kom förra året :( Men nu... nu har en liten stackare hittat ljuset - så söt! :) ~Titti PS. Var det någon som lurade dig igår?

April April !!




Jag gillade Leif inlägg - med reportage från Sveriges Radio- nu på morgonen
med de borttappade rösterna! ;)

~Titti

Ja de borttappade valsedlarna från regionvalet har kommit tillrätta! Sveriges Radio intervjuade mig imorses efter att de 15 valsedlarna med centerröster lämnades in på brevlådan på Stadshuset.

Lyssna till inslaget genom att klicka här !

/Leif