Om två veckor tar jag hem den här lilla godingen!Nu har jag börjat köpa på mig lite hundgrejer så att han ska trivas när han kommer till sitt nya hem, bl.a. en hundbädd. Jag tyckte det var onödigt att köpa en liten då han kommer växa ur den tämligen snabbt så jag köpte den näst största på en gång, så den kommer han ha ett tag!
Problemet kom dock när jag skulle ta den hem... Tror ni jag fick in den i min bil?
Näe..

Så det var bara till att köra samma teknik som jag gjorde när jag tog hem platt-TV:n
jag cabbade ner och satte den i baksätet
- funkade finfint! ;)

~Titti

Som jag tidigare har skrivit om så kommer jag att vara särskilt aktiv i två seminarier under Almedalsveckan.
Det ena under rubriken  "Soldaten i samhället - mellan kasern och katastrof"  medverkar gör ÖB Sverker Göransson, jag själv som Skövdes kommunalråd, Överste Peter Öberg projektledare Veteranfrågor, Paloma Blanco Svensk Soldat och Jörn Holmgren Reservoficerarna. Tid och plats: Tisdagen den 5 juli 11-12.00, Wallers Terass, Wallersplats2, Visby.
I länken finner du inbjudan där du kan läsa mer. Seminariet arrangeras av Försvarsmaktsråd Skaraborg efter initiativ från Skövde kommun.

Det andra  seminariet är arrangerat av Handelskammaren i Mälardalen och har rubriken " Satsa på Nyckelstråket - för bättre kapacitet  på Sveriges järnvägsnät". Det handlar om de nödvändiga satsningar som behövs på Västra Stambanan för att kunna öka gods- och persontrafik. Idag är kapacitetstaket nått sedan länge och dessutom finns problem med eftersatt underhåll som skapar återkommande problem. Medverkar i panelen gör bland annat Lena Erixon ställföreträdande generaldirektör på Trafikverket, jag som ordförande för Västra Stambanegruppen som är ett samarbetsorgan mellan kommunerna efter stambanan i Västra Götaland, Sten Bergheden Trafikutskottet,  Per Bondemark vice ordf i Näringslivets transportråd med flera. Tid och plats:  Tisdagen den 5 juli klockan 12.00-14.15, Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34, lokal Gillet, Visby. I länken finner du inbjudan där du kan läsa mer.

Välkommen till Visby och ka du inte vara där så kommer du kunnna läsa mer om dessa seminarierna och mycket annat från Almedalen på vår blogg under nästa vecka.

/ Leif

Inte utan att man avundades Titti i morses som kunde njuta fullt ut av naturen och köra nedcabbat. Visst ser det härligt ut!
    
                 
             

Ha en bra sommardag
/ Leif

20110628442 (MMS)

-Leif- Rekordstort intresse för försvarets samrådsmöte angående utökat miljötillstånd för skjutningar och flygningar i och över Vättern. Gissningsvis närmare 500 personer har kommit till Breviks golfklubb denna sommarkväll för att lyssna och visa sitt missnöje med mer buller, fler flygningar över Vättern. Försvarsmakten hade förväntat sig en mindre skara åhörare, så i all hast har mötet fått flytta ut i det gröna. Det är en lång process för att få ett utökat miljötillstånd, där slutligen regeringen är den som fattar beslut om tidigast några år. /Leif

Förra året fick jag åtminstonde en fästing för mycket på mig och risken för att det händer iår igen minskar väl inte direkt när vi nu snart blir med hund..?
Så nu har jag tagit ännu en vaccination för att iaf slippa TBE


(bilderna hittade jag på google)


Kanske läge att köpa fästingshalsband till valpen, men jag vet inte? :O
~Titti

För femte året arrangeras sommarlovsentreprenörerna i Skövde kommun. Det hela är ett koncept där unga tjejer och killar mellan 15-20 år med handledning under en sommar får möjligheten att vara egna företagare. I år hade 16 ungdomar i Skövde nappat på konceptet, totalt 10 företag allt från företag inom: musik, dans, alltjänst, bagare till IT support med mera.

Under de fem år det arrangerats i Skövde har jag valt att följa ungdomarna och se deras utveckling, för är det något som jag kan utlova så är det att alla kommer bli flera erfarenheter rikare. När jag önskade dom lycka till idag så påminde jag om att alla företag även de som idag är stora internationella företag startat med en idé av en eller flera personer. Vem vet kanske något av framtidens stora världsomspännande företag finns bland de förväntansfulla ungdomarna.

Den 18 augusti så är det avslutning i stadshuset, då kommer vi att få se hur sommarföretagandet har gått. Jag önskar dom all lycka, är det något som Sverige behöver så är det fler människor som vågar ta för sig och vågar förverkliga sina drömmar:)

Vill du läsa mer om konceptet sommarlovsentreprenörer och följa företagen klicka här

På bilden ser ni ett av företagen, fyra tjejer som erbjuder musik och står för underhållningen i sommar på kalaset, festen, bröllopet osv. 

                     

Trevlig kväll / Leif
Idag på förmiddagen har jag besökt ett av Sveriges 34 kulturreservat nämligen Vallby, Sörgården som ligger utmed med väg 200 mellan Skövde och Töreboda vid Tidan. Detta är Västra Götalands tredje kulturreservat och invigdes i juni 2009. Anledningen till mitt besök var hur Skövde kommun och andra  på ett bättre sätt kan ta del av det unika kulturreservatet.

Gården är unik som länsstyrelsen skriver "hela gårdsmiljön med byggnader, anläggningar och omgivande ägor framstår som en intakt historisk-funktionell helhet. Av stor betydelse för gårdens särart är att både jordbrukslandskapet, manhusen med lantbrukarhemmet och gårdens ekonomibyggnader med inredning och utrustning är synnerligen välbehållna"

Så när du kör väg 200 sväng in vid skylten , så tas du hundra år tillbaka i tiden. Utan tvekan finns det potential att öka besökandet och uveckla verksamheten konstaterar jag efter mitt besök idag.

                    
  

Vilken härlig morgon!

:)

strålande sol och fåglarna kvittrar

Äntligen känns det som om sommaren är här!
Imorse tog jag och Leif på oss joggingskorna och tog oss en runda...och sedan åt vi frukost ute på altanen

Som sagt: det har varit en bra start på dagen :)
~Titti

I morgon måndag ska jag på förmiddagen göra ett besök i Vallby, ett kulturreservat med ett stycke opåverkad agrarhistoria. Det blir mitt första besök där på många ska bli riktigt roligt.

På eftermiddagen ska jag traditionsenligt träffa årets deltagare i sommarlovsentreprenörerna. I stället för att göra "traditionell feriepraktik" får ungdomar med handledning stöd möjligheten att vara egna företagare under ett sommarlov. Jag har följt deltagande ungdomar i Skövde varje år sedan 2007, det är oerhört roligt och stimulerande att se ungdomarnas kreativitet och idérikedom. Än så länge vet jag inte så mycket om deras företagsideér men ett är säkert, en del kommer lyckas mycket bra och andra kommer att få känna på den hårdare vägen i att ragga kunder och marknadsföra sig. Ser med spänning fram emot eftermiddagen i morgon :)

Go natt
/Leif

Det här är vad jag tar med mig från vår bröllopsresa i MexicoAzurblått hav...vita stränder, palmer...stillhet...

Hänmattor på Maya riviera i Mexico

...och mycket kärlek!♥  Precis som en bröllopsresa ska vara  ♥

~Titti

Nu har ledigheten gett den extra energin som behövdes för en utrensing här hemma!
Så nu åker alla bröllopstidningar i sopen :)

Bröllopstidningar

Just nu sorterar jag bilder från några är tillbaka, tanken är att alla bilder fram tills nutid ska vara i album när sommaren är slut - men det lär ta hela semestern för att fixa det... ;)

~Titti

20110625439 (MMS)

-Leif- Midsommargubbar i överflöd :) Jordgubbar=svensk sommar, vi har ca 100 plantor gubbar och i år är det definitivt ingen brist på de röda gubbarna. "Normala år" om nu något är normalt längre så brukar det kanske finnas någon enstaka jordgubbe till midsommar. I år är det i sådant överflöd så inte ens björktrastarna hinner äta av det röda sommarguldet. Jag älskar jordgubbar kan gärna äta mest hela tiden, Titti har förätit sig sedan länge ;) Efter två dygn på västkusten är vi åter hemma på gården. Fortsatt trevlig midsommarhelg / Leif

100media_imag025 (MMS)

~Titti~ På kusten växer det inte alltför många blommor på klipporna.... Så det blev ingen krans iår (har nog aldrig hänt?!) Men väl några blommor i håret! Därtill allt annat som hör midsommar till :) ~Titti

Ja idag på midsommarafton passar väl svensk nubbe bäst,
men jag tänkte ändå visa lite bilder på Tequilan i Mexico :)

Många smaker att välja på...

Mexicanarna är stolta över sin Tequila och de bjuder på den ofta - och till dagens alla måltider!
Och det fanns många smaker att välja på, här är några:

Kaffe                   Kanel                  Körsbär                 Lime
   kaffesmak  kanelsmak  Körsbärssmak  Lime


Kokus                    Jorgubbe                  Chili
      Kokussmak       Jordgubbssmak       Chilismak

Det fanns även gott om Tequilerior och för den som var intresserad tror jag säkert att man hade kunnat botaniserat bland ännu fler smaker!

Tequileria               Tequila

Men som jag inledde, idag är det midsommarafton och då passar en nubbe bättre till sillen
eller vad tycker du? ;)
/Leif

Om än någon timme i förväg vill jag önska Er Alla en

Härlig Midsommar!!


(Tryck på Play):)

~Titti

Ja mexicansk mat åt vi förstås varje dag...

Men en kväll bokade vi bord på en restaurang som vi blev rekommenderade
- och det visade sig vara ett bra val!

Tequila - vad annars?!

Maten var supergod och underhållningen var...ja, underhållande :)

              

Vi blev rekommenderade "Michelada", en öldrink som innehåller (förutom öl) lime, tabasco, chilli- och svartpeppar samt tomatljuice, serveras med saltad kant

Michelada

- VI rekommenderar den inte - totalt odrickbar!! :p

          

Ännu en mexicansk afton väl värd att minnas!/Leif

20110623436 (MMS)

-Leif- Västkusten och avkoppling. Efter gårdagskvällensmöte i Uddevalla så har jag stannat kvar på,västkusten. På förmiddagen kommer jag möta upp Titti och vi ska få några dagar tillsammans på,Sveriges framsida :) De sista arbetsveckorna inför sommar- och julledigheterna upplever jag som allt mer intensiva för varje år, i år inget undantag från det. Allt som inte hunnits innan ska levereras då. Nu ligger en härlig midsommar framför oss. /Leif

100media_imag024 (MMS)

~Titti~ Njuter av vacker solnedgång på kusten :)

Idag har kommunstyrelsens arbetsutskott det sista inbokade mötet före sommarúppehållet. Ett antal motioner ska behandlas om, den eviga segdragna fråga om garnisonsmuseét kommer återigen upp. Uppvärmning i den kommande Trästaden med 300 lägenheter är en annan fråga som ska beslutas. Jag återkommer mer utförligt vad resultatet blir av dagens möte.
/Leif  

I går kväll beslutade kommunfulllmäktige med röstsiffrorna 34 ja mot 21 nej att tillstyrka en vindkraftsparketablering på fastigheterna Sparresäter och Karlsfors i kommunens västra del, 6 ledamöter valde att avstå. In i det sista var det oklart hur omröstningen skulle falla ut och efter en sista överläggning strax innan votering mellan mig som föredragande och Socialdemokraterna blev en överenskommelse klar som gav majoritet för tillstyrkan. Det har varit en segdragen fråga, intressen har stått mot intressen och det har heller inte alltid varit korrekta beslutshandlingar under ärendets beredning vilket är beklagligt. Den miljökonsekvensbeskrivning som genomförts visar på ringa påverkan av etableringen.
 
Den slutliga omröstningen visade på att partierna var splittrade i frågan. Endast Centerpartiets 7 ledamöter var helt eniga för,  men också i vårt parti finns det andra uppfattningar i denna frågan, vilket jag till fullo respekterar. Jag har stor förståelse för den oro som människor känner inför en vindkraftsetablering, men måste ändå konstatera att vindkraften som energikälla bidrar inte till någon klimatpåverkan, avger inget avfall som ska slutförvaras i 100-tusentals år och den dagen när vindkraftverket är uttjänt kan nära 100 procent återvinnas av det.

Vi har alla ett ansvar för att göra vad vi kan för att hejda den globala klimatförändringen för mig är det en av huvudanledningarna varför jag arbetar för en vindparksetablering. 

Efter gårdagens tillstyrkan så fortsätter nu länsstyrelsens handläggning av ärendet. Det återstår fortfarande ett antal steg och beslut innan en vindkraftspark är verklighet, bland annat ska en vindmätning genomföras, investeringsbeslut ska fattas av berörda och så vidare.

Sista kommunfullmäktigesammanträdet innan sommaruppehållet blev en lång föreställning började klockan 15.00 och slutade 22.00. redanBudget och strategisk plan 2012-2014, parkeringstrategi, ny parkeringstaxa och finanspolicy var några av de andra ärendena som debatterades.

Nu sitter jag på det tidiga tåget mot Stockholm för ett förmiddagsmöte på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) med representanter för de regionala energikontoren. Det blir dock ett kort huvudstadsbesök 13.10 ska jag med tåget tillbaka för att hinna i tid till nästa möte i Skövde 15.30. 

Ha en härlig tisdag denna årets längsta dag
/Leif   
 

Ja att välja en liten valp när man har tio valpar att välja emellan är ju inte allt för lätt..
Men rätt som det var känndes det helt självklart att det var den lille goe modiga valpen
med rött halsband som visade bra framåtanda som skulle följa med oss hem om en månad!

(många små bilder - som blir större om du klickar på dem)


- Är Du vår lille valp måntro?

Är Du vår lille valp?

                   

När jag väl valt tydde han sig till mig och ville gärna leka och sitta i knät :)        

         

Vi har nog valt varandra (hoppas jag)!

Ömsesidig kärlek

Kärlek ♥

~Titti

Ja jag frågade ju Er i ett inlägg häromdagen
vilken skylt/symbol ni trodde gick till damernas respektive herrarnas?
och jag må då säga att ni var duktiga till att gissa!


Rätt svar kommer här:

Nr 1 = Dam

Damernas..? Eller Herrarnas..?


Nr 2 = Herr

Damernas..? Eller Herrarnas..?

Ni hade med andra ord inte gått fel som jag gjorde... ;)

~Titti

Här kommer bilder från när jag åkte till uppfödaren för att välja ut vår valp

(om du vill se de små bilderna större, klicka på dem)


Om man ska åka och titta på valpar måste man verkligen ha bestämt sig för att köpa en
- annars kommer man ändå åka därifrån med löfte att köpa en!

Dobermannvalpar

För de är ju så oemotståndligt söta!!

Dobermannvalpar

Jag har lagt ned mycket tid på att läsa om olika hundraser, och jag och Leif har funderat mycket på vilken typ av hund vi vill ha och vilken typ av hundägare vi kommer att vara/vill vara
(både jag och Leif har ju haft hund tidigare så det handlade bara om att
länka önskemål och erfarenhet samman).

Innan vi valde rasen Dobermann läste vi på om den och har pratat men diverse hundkunniga personer. Sen kom då jobbet med att hitta en uppfödare med planerad valpkull som kunde synkas med vår planering...
Lättare sagt än gjort! Men efter många mail, samtal och Internetletande hittade jag dem
och taimingen då vi kan få vår valp är perfekt!

Dobermannvalpar

Den senaste tiden har jag nu suttit med näsan i en valpbok, jag har förskt läsa på så mycket som möjligt om vad man ska tänka på när man väljer en valp.
Det gäller att inte låta känslorna styra :)

Så jag började med att observera valparna när de lekte i en liten hage,
för att se hur de "integrerade".

Efter en stund tog jag kontakt med demDe hade små garnhalsband i olika färger så att man ska kunna skilja dem åt.Och jag får erkänna att det hade varit väldigt lätt att falla för kardinalfel 1: att falla för den minsta "ynkligaste" valpen i kullen som är så söt och som man instinktivt vill ta hand om. I mitt fall var det den minsta valpen, en tik som direkt tydde sig till mig och kröp upp i mitt knä...Bedjande ögon och näpet ansikte... Svårt att stå emot till en början...

         

Men jag vet bättre! Modern och fadern hade jag kollat upp tidigare och nu fick jag möjlighet att se mamman live

Mercy Di Altobello     Mercy Di Altobello     Mercy Di Altobello

Vi hade bestämt att vi ville ha en hanhund, det fanns både svarta och bruna,
vi ville ha en svart...

Brun dobbisvalp     brun dobbisvalp     svart dobbisvalp

... så nu letade jag efter en glad och modig sådan!               kliar i tänderna...

Här äter de så maten sprutar!

Matdax!

Det var härligt att vara omgiven av sprudlande glada valpar!

En glad Titti

Strax efter att denna bilden togs fann jag vår lille valp...
- det kommer i ett inlägg imorgon det! ;)

~Titti

Det har varit en politiskt lugn helg, inga möten, däremot så har det varit en del förberedelser inför veckan som ser ut enligt följande:
Måndag: Åttagruppmöte på morgonen, sista stabsmöte innan semesterperioden på förmiddagen, arbetslunch med Västtrafik, efter lunch kollektivtrafikberedning, extra kommunstyrlse 14.30, kommunfullmäktige som startar klockan 15.00 med budget, vindkraftsetablering, parkeringstaxa mm på agendan. Med största sannolikhet så kommer mötet pågå till sen kväll.
Tisdag: Avresa 6.22 tåget till Stockholm för möte mellan de regionala energikontoren och Sveriges Kommuner och Landsting hem direkt efter lunch, 15.30 ska jag intervjuas av Försvarshögskolan, 18.00 fortsatt remissarbete angående Översiktsplan.
Onsdag: Med start 8.30 - lunch ska vi ha sista kommunstyrelsens arbetsutskott före sommaruppehållet,  presskonferens efter lunch, 14.00 har Skaraborgs Kommunalförbund förbundsfullmäktige, 18.00 ska jag intervjuas i Uddevalla och klockan 19.00 kommer vi att ha presidiemöte för Centerpartiet i Västra Götaland.  
Torsdag: Enligt planerna tänker jag ta ledigt på torsdag och börja nedtrappningen inför midsommarfirandet :)

Hoppas att du också får en händelserik vecka
/ Leif

En sak som jag önskar att jag hade uppmärksammat lite tidigare i Mexico
var alla skyltar till toaletterna

Toilet

Det fanns massor av olika illustrationer som symboliserade dam- respektive herrtoaletten,
tyvärr noterade jag inte detta förren vi hade varit i landet i över en vecka...
Men det var kul att se, titta själva på bilderna nedan
(Dam till vänster och Herr till höger)

I slutet kommer Du få en fråga så häng med nu! :)


DAM                                               HERR

Klassiska
Damernas                    HerrarnasSenorita & Senor
Senorita                    SenorNatt & Dag
Damernas                    HerrarnasHuvudbonader
Damernas                    HerrarnasBanditer!
Damernas                    HerrarnasInternationellt
Damernas                                        HerrarnasSå då kommer vi då till frågan!
Bakgrund: JAG fattade inte vilken som var dam eller herr,
jag hade en tanke såklart men den visade sig vara fel så jag gick in på herrarnas...
Herrarna inne på herrarnas blev aningen konfunderade (några såg rent rädda ut!)
och Leif fick sig ett gott skratt :D

Jag undrar dock fortfarande om det verkligen är så självklart vilket som är vad,
därför frågar jag nu Dig:

Av nedanstående bilder vilken symboliserar damernas?
Bild nr.1 eller bild nr.2?


Bild nr 1                               Bild nr 2
Damernas..? Eller Herrarnas..?                    Damernas..? Eller Herrarnas..?


Svara i en kommentar! Rätt svar publiceras imorgon!

~Titti

Ja nu har jag valt ut vår lille valpis - söötare valp finns inte att få :)

Inom kort kommer jag lägga ut bilder på alla valparna, men till dess bjuder jag på mobilbilder
(i blandad kvalitet..)


Älskade dobbis!!

    

    

    
Det var inget lätt val, men när jag väl valt vår modige glade lilla hanvalp
kändes det som ett självklart val!

Vår lille valpis!

Om en månad tar vi hem honom, och jag lääängtar!! :D

~Titti

Efter en lång dags arbete med vedkapning och vedklyvning på schemat så känns kroppen mer öm än annars. Tack vare en fantastisk svärfar som hjälpte till i skogen under påskhelgen så blev årets ved nedtagen. Egentligen borde veden varit kapad och klyvd för någon månad sen för att med säkerhet hinna torka ordentligt till eldningssäsongen. Men på grund av det myckna regnandet sista veckorna försenades hemkörningen från skogen. Nu är det i varje fall gjort och det finns mer ved hemma än förra vintern som var extrem på alla sätt och vis.  

                                                                

Det känns skönt att veta att oavsett hur vintern blir så kommer vi att ha det varmt och gott i stugan, något som särskilt Titti kommer att uppskatta ;)

Ha en bra lördagkväll
/Leif 
 

Nu åker jag iväg för att välja dobbisvalp :D

Dobbisar

Tiken fick 10 valpar - 2 tikar och 8 hanar

Dobbisar

Det blir nog inte lätt att välja...? :s

Dobbisar

Men det kommer bli ett kärt besvär!

Sööööt

De här bilderna är lånade från google, men nu ska jag ta egna och jag kommer såklart lägga ut den del av dem på bloggen så att Du får se också :)

~Titti

Efter drygt 10 år som partiledare medelade Maud Olofsson inte oväntat att hon lämnar stafettpinnen vidare vid partistämman i september. Maud har under sitt ledarskap bidragit till att förnya Centerpartiet öch tagit partiet till nya framgångar. Utan Maud Olofssons stora personliga engagemang så hade inte Alliansen bildats som kunde bryta ett långvarigt Socialdemokratiskt regeringsinnehav. Nu tar en intressant process vid när en ny  partiledare ska utses som dessutom ska leda framtagandet av ett nytt idéprogram till en extrastämma sent 2012.
 
Som  partiets ordförande i Västra Götaland har jag idag intervjuats av flera medier en av dom är radio väst här kan du lyssna på inslaget.

Trevlig kväll
/Leif
Lyssna till Leif kommentar om Mauds avgång, klicka här!

Idag (läs inatt) börjar alla galningar som valt att cykla hela vätternrundan sin färd - lycka till önskar jag dem alla!! Undrar om jag någonsin kommer göra en sådan galen strapats...? :s

I söndags morse ringde klockan 04:40 och efter packning gav vi oss iväg då jag och svågern skulle cykla halvvättern. Det var skönt att vara på plats så pass tidigt, tidigare gånger har jag startat senare, nu hade det inte kommit så mycket folk så vi slapp trängas.

Här fäster vi nummmerlappar på oss och cyklarna, sätter på chip med mera
Sen gick vi ned till start- (och mål-) området, för att fylla på vattenflaskorna och göra de sista förberedelserna. Riktigt skönt att ha Leif vid min sida, lugnade nerverna liiite iaf! ;)Med ökade erfarenheter kan jag nu säga att Tjejvättern och Halvvättern verkligen är två skilda lopp (något jag inte riktigt hade räknat med)! Förutom att Tjejen är på 10 mil och halvan på 15 så var det skillnad i mentaliteten i loppet. Det är ungefär hälften så många som tävlar i halvan jämfört med Tjejen, men det är mer tävling i halvan. I synnerhet fick jag intrycket att det var många som gjorde sista uppladdningsloppet inför vätternrundan (hela på 33 mil) genom att cykla halvan veckan före.

Mentalt var det lite jobbigt när jag hade cyklat 5 mil, för då visste jag att hade jag cyklat Tjejen hade jag gjort hälften, men nu hade jag bara kört en tredjedel... Den andra jobbiga biten var när jag lämnade andra depån efter 6,5 mil för i Tjejen är det vid den depån som man vänder tillbaka och cyklar mot mål, nu fortsatte jag längre bort...

Ja som ni märker så blev det för mig ett jämförelselopp med Tjejen, för det är min referensram. Övriga skillnader var att jag fick se mer av den vackra landsbygden, det var mångdubblet många fler män i detta lopp (nähä?)
Den kroppsdel som smärtade mest var dock densamma i båda loppen!! ;)

Målgång!

Glad har jag varit alla gånger som jag har kommit i mål- men jag var nog extra glad denna gång :D

~Titti

En rolig grej som hände i Mexico var när jag plötsligt vid poolbaren ser en centerklöver!
Jag hade ingen aning om att det fanns fler centerpartister i Mexico?! ;)


Jag berättade för killen om betydelsen av centerklövern i Sverige...

Hyllning till Centerpartiet?

... och han skrattade gott :)

/Leif

Här kommer lite fler Mexicobilder :)


(om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem)Vi köpte biljetter till en kvällsföreställning kring Mayaindianernas historia

         

Vi fick följa en berättelse om hur Mayaindianerna har levt fram till idag...

         

Det var oerhört mäktigt att lyssna till sången och de stora trummorna samtidigt som mörkret föll och ljusen på scen och i publiken blev allt starkare!Genom rösten av en äldre man och en liten flicka berättades det för oss hur sånger kom till,
vilken mat man åt och hur den införskaffades, vilka kläder man bar,
spel man spelade med mera..

    Lasso 

Vi fick bl.a. se dem spela ett spel från förr, kan förklaras ungefär som om de spelade innebandy med ett brinnande klot, det var riktigt häftigt att se!

Eldklotsbandy?!

Avslutar med en bild av dansande Senoritas :)En show värd att se, som bjöd på kunskap sång och mäktig musik :)
~Titti

20110615420 (MMS)

Grusgången och huvudet är rensat efter en späckad mötesdag. Onsdagar är alltid mötesrika, med kommunstyrelsens arbetsutskott, presskonferens, beredningar och avstämningar. Så i kväll har jag slagit två flugor i en smäll, rensat grusgången, rensat huvudet och på köpet fyllt lungorna med frisk försommarluft. Härligt! Nu är hjärnan taggad för en mötesfylld torsdag. Telemöte, försvarsmaktsråd, delregionalt ägarråd, beredning, gruppmöte och alliansmöte är något av vad morgondagen har att bjuda på. /Leif

Häromdagen besökte jag S med familj. Kan ni förstå att den lilla tjej......nu har blivit såhär stor?Känns som igår när jag satt och förundrades av hennes små söta tår :)Ögon med djup och charm!När man är med barn inser man hur fort tiden går, lilla M är snart 6 månader :)

~Titti

Idag har jag haft möte i Stockholm, mina planeringsförutsättningar ändrades i sista stund så det blev för ovanlighetens skull en resa med bil tur och retur Skövde. Något motigt att stiga upp när klockan ringde 04.00, väl uppe hade jag en kanonfin bilfärd genom ett försommar fagert Sverige. Halv nio satt jag på kontoret vid Klara kyrka och vid 15.00 lämnade jag huvudstaden på nytt. Idag hade jag sista arbetsutskottet före semesterperioden med Småföretagarnas A-kassa. Efter förra mandatperiodens stora regelförändringar på A-kasseområdet så är det för tillfället lugnt på den fronten. Slutet av denna mandatperioden så ska den stora parlamentariska socialförsäkringsutredningen vara klar med sitt uppdrag. Den ska se över såväl socialförsäkringen som arbetslöshetsförsäkringen och ge förslag på förändringar som ska göra försäkringarna både hållbara över tid och ge dom ökad legitimitet. 

Det finns stora behov av förändringar, själv tror jag att det kommer bli nödvändigt att öka försäkringsmässigheten i båda systemen och undvika inlåsningseffekter. En politisk knäckfråga kommer bli om arbetslöshetsförsäkringen ska vara obligatorisk eller inte. SmåA har som enda A-kassa beslutat att vi är för en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring, vårt motiv för det är att när alla är med och betalar merparten till försäkringen via de sociala avgifterna och egenavgiften är det också fullt rimligt att alla omfattas av en inkomstrelaterad arbetslöshetsförsäkring. 

Debatten om obligatorie kommer bli het. De fackliga organisationerna ser A-kassan som sitt främsta argument för medlemskap i de fackliga organisationerna. Med en obligatorisk inkomstrelaterad arbetslöshetsförsäkring så måste de fackliga organisationerna börja anstränga sig för att öka medlemsnyttan för sina medlemmar och det är ingen lätt uppgift för organisationer som hellre drömmer tillbaka till sin storhetstid än hittar nya former som attraherar nya medlemmar. 

Nu ska jag inom kort ha telemöte med valutvärderingsgruppen av omvalet till Västra Götalandsregionen.
Trevlig kväll
/Leif     

På vår bröllopsresa i Mexico blev vi påminnda om vårt bröllop ganska ofta,
för varje dag när vi gick från stranden gick vi förbi en vigselplats
- härliga känslor, värme och kärlek låg över platsen ♥Beroende på storleken på bröllop var det olika antal stolar på plats när vi gick förbi

Strandbröllop              

För det mesta höll de sedan mottagningen/bröllopsfesten
på den närliggande restaurangen Frutos del Mar (Havets frukter)

Frutos del mar

Om man gifter sig på stranden är ju stämningen redan klar, romantiken är på plats!

Strandbröllop i Mexico

Alla bröllop är vackra, så även en vigsel med havet som bakgrund
och solen som går ner i horisonten..

~Titti

Här kommer lite blandade bilder från när vi var i en stor park i Mexico


Papegoja
PapegojaFlamingos
Flamingo               Flamingos
De här små rackarna slapp jag förstås inte...

LeguanApor är alltid söta
AporVi kollade in akvariumen

Manet               Stingrocka

Vackra fiskar
Visste du att det är temperaturen i boet som bestämmer
om sköldpaddan blir en hona eller en hane?


Hona eller hane - vilken är tempen?

De hade förstorat ett bo/näste för sköldpaddor som man kunde gå in i...

Ett sköldpaddsbo

och jag blev så full i skratt när jag insåg att det påminnde väldigt mycket om
min favoritsvit på IcehotelEller hur? Haha :D


~Titti

I går presenterades ännu ett förslag från Centerpartiets förnyelsegrupper. Denna gången handlar det om att bekämpa barnfattigdomen och införa ett extra barnbidrag till ensamstående föräldrar. Jag tycker det är ett mycket bra förslag, det visar också att Centerpartiet, som vi alltid gjort sedan partiets bildande, står upp för människor med de minsta marginalerna.

Svenska Dagbladet i går utvecklar riksdagsledamoten och barnläkaren Anders W Jonsson förslaget. Han har som barnläkare egen erfarenhet av ensamståendes små marginaler, när föräldrar sagt att dom inte har råd att lösa ut medicin till sitt barn.

Jag konstaterar att i ett modernt land som Sverige ska inte barnfattigdom få förekomma.

Ha en bra måndag
/Leif

God morgon!

Efter en god nattvila är humöret på topp och min kropp mår ungefär som förväntat:
lite seg och trött och särskilda kroppsdelar är extra ömma
- tur att jag har höj- och sänkbart skrivbord på jobbet!! ;)

Halvvättern 2011

Återkommer med inlägg om helgens bravader inom kort...

Önskar Dig en trevlig vecka :)

~Titti

20110612417 (MMS)

-Leif- I mål, två nöjda cyklare hela Vätterrundan nästa år måntro? Nu ska vi fira Titti och svåger Johan rejält. /leif

I morses steg vi upp tidigt för avfärd till Motala. Titti har två gånger tidigare kört Tjejvättern och i vintras bestämde hon och svågern att köra halvvättern. Här gör de sig redo inför avfärden.

                            


Halvvättern är ett motionslopp på 150 km cykel och erbjuder en varierad bana genom vacker natur och kulturhistorisk bygd. Vätternrundans klassiska service väntar runt banan som sträcker sig från Motala, via Vadstena, över Omberg, Ödeshög, Tällekullen, Rök, Skänninge, Fågelsta, tillbaks till målet i Motala. 

Någon minut innan starten 8.52 redo i startfållan, inte utan man blir lite sugen att följa med :)


                            

Lycka till
/Leif

20110611413 (MMS)

Kolhydratladdning pågår! Ikväll blir det lasagne :)

En av dagarna i Mexico gjorde vi en utflykt till en delvis utgrävd gammal Mayaindianby, där hade man också byggt upp nya hus som visade på livet i en indianby.Mayaindianernas kökUppe på berget med en vidunderligt vacker utsikt låg en kyrka

Kyrka med havsutsikt!              

Allt var byggt i trä, oerhört vackertDär låg även en kyrkogård

Mayaindianernas kyrkogård

Gravstenarna var utformade utifrån vem personen var,
vad hon/han gillade och hade för intressen.Den här killen gillade öl! Hela graven och korset bestod av ölkapsyler.

Corona-öl     Leon Corona     Coronas!

Coronas

En mycket vacker kyrkogård

Mayaindianernas kyrkogård

Detta var en av de få dagar vi lämnade stranden och det svalkande havet.
Det var ett hett besök, termometern pendlade mellan 35-40 grader i skuggan,
men det var verkligen värt det.
/Leif

"Vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten........"
I dessa dagar tar tusentals ungdomar studenten, i Skövde sprang studenterna ut vid lunchtid. Innan kortegen skulle avgå möttes de av ett antal personer från kommunen och frivillig organisationer som delade ut en vattenflaska under parollen "Varannan Vatten". 500 vattenflaskor grattade vi studenterna med som sprang ut från Arena Skövde.

                        
Många positiva och glada kommentarer fick vi av de glädjerusiga ungdomarna och deras vänner och anhöriga. 
Lycka till i framtiden säger jag och lyfter på hatten för alla ungdomar som i år tar studenten.

/Leif 
 

Alla som känner mig vet att jag är en riktig kaffemoster :)

I Mexico hade jag nöjet att se hur man tillagade mayanskt kaffe

Mayanskt kaffe

Och att dricka det...

Mayanskt kaffe

Var en ren fröjd, såå gott - mums!!
~Titti

Just nu pågår slutplaneringen inför årets politikervecka i Visby och Almedalen. För min egen och Skövde kommuns del kommer framförallt tisdagen att bli en hektisk dag. På förmiddagen bjuder Försvarsmaktsråd Skaraborg in till ett högaktuellt seminarie under rubriken "Soldaten i samhället". Ett seminarie där Överbefälhavaren Sverker Göranson och undertecknad är två av de medverkande. Bland de frågor vi ska beröra är hur påverkar det nya försvaret det civila samhället, var går kommunernas respektive försvarsmaktens ansvar för stöd till anhöriga och soldaterna själva. Mycket viktigt inte minst efter gårdagens rapportering i Radio Skaraborg

På eftermiddagen samma dag kommer jag i egenskapen som ordförande i Västra Stambanegruppen medverka i ett seminarium arrangerat av regionförbundet i Örebro och handelskammaren kring nödvändigheten av att öka och förbättra tillgängligheten på stambanan mellan Stockholm och Göteborg. En oerhört viktig fråga för att möjliggöra för fler att arbetspendla och öka godstrafiken  på stambanan. 

Just nu anländer jag ett regnigt Göteborg för två korta möten. 

Trevlig kväll
/Leif

En kväll bokade vi bord på en japansk restaurang

              

Mysig restaurang med en större öppen del, och flera mindre "privata" rumJag önskar att sushi kunde smaka lika gott som det ser ut...
(Lyckligtvis finns det ju varmt tillagad mat som är god!)

Sushi

Vi hade bokat in oss på en showOch show fick vi!!Och väldigt god mat:)

~Titti

Idag har Statistiska Centralbyrån redovisat vårens stora väljarundersökning, denna liksom övriga opinionsinstitut under 2011 visar ungefär samma tendens. Moderaterna fortsätter att dominera stort i Alliansen och Socialdemokraterna börjar åter närma sig mer normala nivåer runt 35 procentenheter, dock långt från gamla tider då man under vissa mandatperioder hade egen majoritet.
  
När Alliansen bildades i Högfors inför valet 2006 skedde det i en tid då C, FP och KD tillsammans hade ett väljarstöd efter valet 2002 som var ungefär dubbelt så stort som M. Idag är det en omvänd situation där M har dubbelt så stort väljarstöd som C, FP och KD tillsammans. Varför har det blivit en sådan utveckling att Alliansen har blivit synonymt med att vara Moderat? Varför får inte de tre småpartierna i Alliansregeringen utdelning i opinionen, när det går bra för Sverige och de allra flesta hushåll aldrig haft en bättre ekonomi än idag?   

Med oro ser jag på dagens väljaropinion, samarbetet inom Alliansen har varit medlet för C, FP och KD att få igenom sin politik, jag befarar att om dessa siffror står sig längre in i mandatperioden är risken uppenbar för att Alliansen i dess nuvarande form kommer att falla sönder till valet 2014 då behovet att profilera det egna partiet kommer bli större ju längre man månad efter månad parkerar sig i närheten av fyraprocentspärren.

Det är nödvändigt att Moderaterna som det dominerande Allianspartiet tydligare släpper fram de mindre Allianspartierna och tillåter möjlighet att profilera sig och ta åt sig äran av regeringens  politiska framgångar. I stället tycker jag mig märka en strategi från Moderaterna att man gärna vill försöka öka sin profilering inom de övriga Allianspartiernas hjärtefrågor, något som i långa loppet kan komma att straffa sig.

Det politiska landskapet mår bra av mångfald, det ger fler dimensioner än bara svart eller vitt som det gärna blir mellan de två stora partierna M och S. Tyvärr verkar Sverige för närvarande vara på väg mot ett tvåpartisystem  som jag tror skulle bli förödande på lång sikt inte minst för demokratin. 

Nu tror jag inte att något av de mindre Allianspartierna kommer att stillasittande låta Sverige gå mot ett tvåpartisystem. Huvudansvaret för att hålla ihop Alliansen även i fortsättningen faller dock på Moderaterna som största parti, något som jag dock inte tror att alla Moderater har insett.

Ha en trevlig sommarkväll
/Leif

100media_imag020 (MMS)

~Titti~ Spelar frisbeegolf för första gången - roligt och utsikten är underbar :) ~Titti

När vi var i Mexico var vi och tittade på en fjärlisfarm, där de avlade fram olika fjärilarNär de gått alla stadier släpptes de färdiga fjärilarna utDet var häftigt att titta på dem så näraOch det fanns många olika fjärilar att titta på!Fjärilar är vackra :)

~Titti

I kväll har Centerpartiet haft första mötet där vi diskuterat förslaget till ny översiktsplan för Skövde kommun. ÖP är det viktigaste planeringsdokumentet för en kommuns långsiktiga utveckling och beskriver framtida markanvändning. Vi har också bjudit LRF att vara med för att fånga in viktiga frågeställningar för att utveckla landsbygden och ytterområdena i kommunen. Det är fritt fram för alla att lämna synpunkter på remissförslaget fram till den 4 juli som i sin helhet återfinns på Skövde kommuns hemsida www.skovde.se
Vi bygger Skövde!
/ Leif  

                              

20110607406 (MMS)

-Leif- I kväll har Centerpartiet första mötet där vi ska diskutera förslaget till ny översiktsplan för Skövde kommun. ÖP är det viktigaste planeringsdokumentet för en kommuns långsiktiga utveckling. Vi har också bjudit LRF att vara med för att fånga in viktiga frågeställningar för att utveckla landsbygden i kommunen.
/ Leif

Oj vilken dag! Massor med roligt jobb och mycket värme, både i luften och i diskussioner :)

Nu svalkas jag dock av ösregn...;)

~Titti

Här kommer tredje och sista delen från Reunion 2011
(om du har missat de två första kan du klicka till dem: del 1 & del 2)

På lördagen åkte vi ut till Höganäs, det blev en del shopping..

Är helt såld på Marimekkoskålarna, såå fina!!

Marimekkoskål

De finns ju i många olika färger vilket gör det än svårare att välja!

MarimekkoskålarMarimekkoskålar

Lunchen intog vi i Krapperup

         

I den vackra trädgårdenIbland njuter man faktiskt bäst av solen i skuggan :)Där åt jag den godaste räkmackan jag någonsin ätit!

Supergod räkmacka!

Efter lite antikvitetsshopping åkte vi vidare till Mölle, där vi strosade runt och åt en glass

Mölle                    Vallmo

Mölle hamn

Kvällen avslutades som den brukar i Malmö - på Lilla Torg :)

              

Planerna för Reunion 2012 har redan inletts! ;)

~Titti

Vid lunchtid idag har Skövde kommun hälsat nya svenska medborgare välkomna till kommunen. I år handlade det om cirka 25 personer från alla världens hörn bland annat från Brasilien, Afganhistan, Elfenbenkusten, Irak, Finland, Thailand, Uzbekistan, Island. Våra nya medborgare fick mottaga ett diplom, en liten presentask, informationsmaterial och en ros. Efter den lilla ceremonin bjöds det på god lunch där också Skövde kommuns olika kulturstipendiater deltog.

        

En av de nya svenska medborgarna var Doris som ursprungligen kommer från Brasilien,
extra roligt tycker jag eftersom hon också är medlem och aktiv i Centerpartiet. 

        

Efter den lilla ceremonin vidtog en mycket smaklig lunch.

Nu fortsätter nationaldagsfirandet i Helensparken, senare klockan 17.00 tågar en fanborg in med musikskolans paradorkester. Av tradition brukar jag vara en av fanbärarna så också i år.

Det är viktigt att vi en dag som denna också ägnar alla mäniskor i världen en tanke som med livet som insats slåss för demokrati och mänskliga rättigheter. Nationaldagen är en symbol för mig som tror på demokrati och ett samhälle som rymmer alla.

Önskar dig en riktigt bra nationaldag
/Leif

SVERIGES NATIONALDAG

Flaggan är hissad på gården :)

Svenska Flaggan

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden

~Titti

Som vanligt blev det mycket som fotades under Reunionhelgen och fasten jag bara visar upp en bråkdel av alla korten så blir det många, därför har jag valt att lägga upp dem i tre inlägg
- här kommer nr 2 i ordningen :)

(Första delen kan du kolla in om du skrållar nedåt i bloggen, eller klicka här !)


Första morognen inledde vi med en rask morgonpromenad - som den gamla goda tiden :) På vägen stannde vi till vid ett bageri och köpte nybakat bröd. Det blev en limpa med valnöt och en surdeg, den svarta färgen beror på att den innehåller aktivt kol - hälsosamt så det förslår!

Surdeg & valnöt - svart & vitt!

Efter frukost begav vi oss ut på kanalen för en tur på GrodanSightseeing Malmö runt och med en (väldigt!) glad guide

Sightseeing by boat i Malmö

Jag älskar att turista, att se och lära mig nya saker om platser! :)

Malmö by boat          Högskolan i Malmö

Guiden berättade roliga anekdoter under färden: visste du t.ex. att de under andra världskriget satte krokar under broarna i händelse att fiende skulle komma? Då skulle man hänga dynamit i krokarna och spränga alla broar - så att Malmö skulle vara säkert. Nu blev det aldrig aktuellt, men idag används krokarna istället till att hänga jackor i på vintern när man åker skridskor på kanalen! Så där lärde jag mig något nytt och kanske Du också? ;)

         

Förutom bildningen så var det bara underbart skönt att färdas på kanalen,
njuta av solen och bara sitta och "ta in"

         

Sedan begav vi oss ned till Västra hamnen, åt lunch med jordgubbar till efterrätt
och njöt av sommaren som många andra :)

Västra hamnen i Malmö

Inför kvällens grillning handlade vi på Korvbutiken
(101 färska korvar i sortimentet!)

Korvbutiken

Eftersom Malmö även går under namnet "Parkernas stad" (ännu en sak jag lärde mig under båtfärden) så tyckte vi att det passade med en grillkväll i en av parkerna

Parkernas stad = Malmö

Grillat e gott!

Grillat e gott!

Återkommer med del 3 inom kort...

Önskar Dig en trevlig nationaldag!!
~Titti

Idag på DN Debatt lanserar Centerpartiet genom Annie Johansson riksdagsledamot och ekonomisk politisk talesman förslaget om att införa ett grundavdrag för att öka svenska folkets sparande. Enligt debattartikeln har en tredjedel av svenskarna mindre än 10 000 kronor i sparkapital. Införande av ett grundavdrag skulle öka sparandet och göra det mer fördelaktigt och dessutom minska den ekonomiska känsligheten för många hushåll, inte minst för de med lägre inkomster.
Centerpartiets visar genom förslaget att man är partiet som står upp för personer med lägre inkomster.
Vill du läsa debattartikeln i sin helhet klicka här 

God kväll, i morgon ska vi fira Sveriges Nationaldag
/Leif

Kristihimmelsfärdshelgen var det så dags igen - Reunion, 6:e året i rad! Jag, Alex och Jennie träffades denna gången i Malmö (förra året hade vi vår reunion i London). Det är alltid lika roligt att ses, detta året är dock lite speciellt eftersom vi träffades för två veckor sedan i Piteå på Jennies möhippa och vi träffas igen om fem veckor på det stundande bröllopet :)

(som vanligt: vill du se de små bilderna större? Klicka på dem!)


Det första vi gjorde var att ta en fika - italiensk glass, mys i solen och kvick "catch up"


Italiensk glass - mums!     Mys i solen     Min glass!

Sen gick vi och lämnade väskorna, och då blev jag så full i skratt för i ena rummet klättrade det fullt av små mini-leguaner... Ja ni vet ju vad jag tycker om ödlor! ;) (men jag måste erkänna att det var en cool detalj och passade riktigt bra i rummet!)

Mini-leguaner som inredningsdetalj                    Leguan

Sedan hade vi möjligheten att få gå på 1-årskalas - det var inte igår :D

1-års kalas!!

Lillkillen fick massa olika paket och presenter och massa gos, kel och lek!

Hink & spade                    Klasskoj!

Med på kalaset var även en jättesöt rottisvalp, han tyckte att ballongerna var otäcka och skällde en del på dem... hihi sötis!

rottisvalp               rottisvalp & scary ballong!

Snacka om jag längtade extra mycket efter vår lille valp när man såg den här lille sötnosen! Full rusch massa lek, bita i allt, hälsa på alla - runt, runt, runt - och så pang! Trött - somnar mitt på golvet, mitt i allt stoj och märker ingenting! Hihi man kan ju inte annat än att le? ;)

Trött valp!

Nej nu hinner jag inte lägga upp fler bilder, nu ska jag ut och springa intervaller! :P

(men fler bilder från min härliga helg kommer imorgon!)

~Titti

Här kommer fler bilder från Mexico!

Med lite fantasi och mycket talang kan man göra det mesta med mat!

Vattenmelon goes art!

Vackrare vattenmelon får man nog leta efter...

Arty watermelon!

Vackert eller hur? ;)

~Titti

                               
                                     

I Höganäs, här hittar vi många fina saker b.la. de här vackra Marimekkoskålarna - me like!  :) ~Titti

100media_imag020 (MMS)

~Titti~ I Höganäs, här hittar vi många fina saker b.la. de här vackra Marimekkoskålarna - me like! :) ~Titti

Har just ätit frukost ute på altanen, strålande klarblå himmel och 22 grader i skuggan fast klockan bara är halvnio :) Dagens program blir att fortsätta målningen av den sista läkten, igår kunde jag konstatera att  på hela huset så har jag räknat fel på nio meter läkt som fattas, så jag hoppas få tag på det idag också. När det blir gjort så återstår att se vad dagen kommer fyllas med, nu saknas inte sysslor utan det är mer en fråga om lust :P
Jag har i varje fall tänkt mig att det ska bli en dag utan handlingar och politik, sen återstår att se om det lyckas.

Trevlig lördag
/Leif 
                                         

~Titti~  Njuter av svenska jordgubbar i västra hamnen i Malmö :) Snart blire glass i en annan hamn... :p Sommaren är härlig! ~Titti

100media_imag020 (MMS)

~Titti~ Njuter av svenska jordgubbar i västra hamnen i Malmö :) Snart blire glass i en annan hamn... :p Sommaren är härlig! ~Titti

En kväll bokade vi biljetter till en show, vi visste inte så himla mycket om den och hade väl inte så stora förhoppningar.. Men oj vad positivt överraskade vi blev! Det var jättebra musik och riktigt rolig ironi över några av de mest kända musikalerna och filmerna! :)

(Tyvärr är det inte jättebra kvalité på dessa bilder, svårt att få till det i en mörk salong med strålkastare... Det får ni ha överseende med!)
Och som vanligt: vill du se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem!


Agent 007
(en sann klassiker!)

Agent 007
Spiderman
(får erkänna att jag aldrig sett filmerna, men jag fattar ju grejen..)

Spiderman
High School Musical
(har jag ännui inte sett, men vill)

High School Musical

Helt plötsligt blev Leif uppbjuden till att komma upp på scen,
och han bjuder ju gärna på sig själv och tackade ja!

Leif, staring in High School Musical               Leif Walterum - nya stjärnan i High School Musical? ;)

Och jag kan lova att han gjorde det riktigt bra!!

High School Musical - starring Leif Walterum (med flera)...
Barbie med sin Ken
(Jag gillar "I´m a barbie girl" - jag blir glad av den :P )

Barbie med sin Ken
Shrek
(Gröna Träsktroll går alltid hem!)

Fiona & Shrek               Shrek
Dirty Dancing
(min absoluta favoritfilm nr 1 och numera även favorit
musikal!)

Det klassiska lyftet i Dirty Dancing
Star Wars
(får lite skamset erkänna att jag inte har sett denna klassiker... Men jag gillar musiken!)

Star Wars     Star Wars     Star Wars
Pirates of the Carribean
(inser att det faktiskt är en del filmer som jag inte sett, gäller även denna.. :o )

Pirates of the Carribean
Chippendales
(har jag aldrig gillat.. Det gjorde jag inte denna gången heller..)

Chippendales               Chippendales
Matrix
(Jag HAR sett filmen och jag gillade den faktiskt också!)

Matrix
Avatar
(Showen avslutades med en av mina favoritfilmer - I´m a sucker for love! ;) )

Avatar               Avatar

AvatarEn riktigt bra show :)

~Titti

I fyra dagar kommer jag kunna arbeta hemma på gården, trädgårdsarbete, snickra och måla är något av det som finns på agendan. Efter en dags fysiskt arbete ute var det riktigt skönt att komma in och känna sig "riktigt" trött. Idag har grönsakslandet blivit sått, lite sent men på grund av att det har varit en kall majmånad, så har knappast den sena sådden någon betydelse. 
I morgon ska den sista gaveln läktas äntligen efter snart fyra års arbete har nu hela huset tilläggsisolerats, alla fönster bytts ut, ny panel med läkt är uppsatt och huset har blivit målat. Det känns riktigt skönt :) Nu återstår bara lite småpyssel, när tid och lust finns. Husprojekt tenderar att alltid ta längre tid än planerat, när väl en del är klart så finns det alltid något annat att ta tag i, säkert något som de flersta husägare känner igen.

/Leif
 
  

Jag har ju tidigare berättat om en del av djuren vi mötte i MexicoJa de här små krabaterna var typ överallt i Mexico!
(titta bakom Leif)

Leguan

Varje morgon vaktade de gymmet...Jag bryr mig inte om vad Helena säger (hon älskar leguaner)
- jag tycker de är läskiga :s

~Titti

100media_imag019 (MMS)

~Titti~ Framme i Malmö för Regionhelg med bästa tjejerna :) Första glassen är: italiensk! Mums! :p

Igår kom lite eftersläntande grattishälsningar, skönsjungande ja-må-du-leva-sånger födelsedagskort och till och med kärt kvällsbesök - som hade med sig vackra blommor!

Vackra födelsedagsblomster!

Nu sitter jag på tåget på väg mot Reunion i Malmö :)

~Titti

20110601383 (MMS)

-Leif- I kväll har vi hedrat de unga Skövdekillarna Simon och Khaled som tragiskt omkom i en bilolycka för drygt en vecka sedan. Ceremonin skedde i kväll när fotbollsklubben FC Södra Ryd, där Simon och Khaled båda var aktiva, spelar hemmamatch. Simon var kristen och Khaled muslim, bästa vänner och symboliserade båda mycket av det goda, där det finns plats för alla. Vid ceremonin pratade bland annat jag och Mikael Wendt. Prästerna för de olika kyrkorna och imanen gick gemensamt fram och bad en bön. Vi ska minnas Simon och Khaled och allt det goda de stod för tillsammans. / Leif

20110601383 (MMS)

-Leif- I kväll har vi hedrat de unga Skövdekillarna Simon och Khaled som tragiskt omkom i en bilolycka för drygt en vecka sedan. Ceremonin skedde i kväll när fotbollsklubben FC Södra Ryd, där Simon och Khaled båda var aktiva, spelar hemmamatch. Simon var kristen och Khaled muslim, bästa vänner och symboliserade båda mycket av det goda, där det finns plats för alla. Vid ceremonin pratade bland annat jag och Mikael Wendt. Prästerna för de olika kyrkorna och imanen gick gemensamt fram och bad en bön. Vi ska minnas Simon och Khaled och allt det goda de stod för tillsammans. / Leif

I kväll har vi hedrat de unga Skövdekillarna Simon och Khaled som tragiskt omkom i en bilolycka för drygt en vecka sedan. Ceremonin skedde i kväll när fotbollsklubben FC Södra Ryd, där Simon och Khaled båda var aktiva, spelar  hemmamatch. Simon var kristen och Khaled muslim, bästa vänner och symboliserade båda mycket av det goda, där det finns plats för alla. Vid ceremonin pratade bland annat jag och Mikael  Wendt. Prästerna för de olika kyrkorna och imanen gick gemensamt fram och bad en bön.Vi ska minnas Simon och Khaled och allt det goda de stod för tillsammans.
/ Leif

20110601383 (MMS)

-Leif- I kväll har vi hedrat de unga Skövdekillarna Simon och Khaled som tragiskt omkom i en bilolycka för drygt en vecka sedan. Ceremonin skedde i kväll när fotbollsklubben FC Södra Ryd, där Simon och Khaled båda var aktiva, spelar hemmamatch. Simon var kristen och Khaled muslim, bästa vänner och symboliserade båda mycket av det goda, där det finns plats för alla. Vid ceremonin pratade bland annat jag och Mikael Wendt. Prästerna för de olika kyrkorna och imanen gick gemensamt fram och bad en bön. Vi ska minnas Simon och Khaled och allt det goda de stod för tillsammans. / Leif

Här kommer tredje och sista delen om de små handduksfigurerna!

(Tidigare har jag visat fler figurer i del 1 och del 2)

Det här blev som en gissningslek för mig och Leif
- Vilket djur kan tänkas stå på sängen när vi kommer idag då?


En dinosaurie (lägg märke till gräset i munnen)...

                        

en snigel...

Snigel

... en tapir

Tapir

... en sjöjungfru

Sjöjungfru

... coh slutligen: en liten bunny!

Kanin

Tänk vilken fantasi va? ;)

~Titti