20101031030 (MMS)

Idag räfsas det löv i trädgården , alla som hälsat på oss vet att det är mycket löv och stora träd. Titti får slita hårt för herr Walterum har opassande fått ryggskott. Olämpligt kan man ju tycka ;) Fint blir det efter fru Walterums framfart med räfsan. Ha en skön söndag eftermiddag / Leif

Jösses vad fort tiden går - och det fasten vi ställt tillbaka den en timme... :O

Ja, ja, här kommer lite bilder från gårdagen....


Leif har påbörjat "höstningen" av trädgården

Leif höstar


Sen åkte vi, som sagt, till Julmässan på Hällekis Säteri

Entrébiljett till Julmässan          Hällekis Säteri


Det fanns många utställare och mycket hantverk att storsa runt bland

Vovve någon..?

 

Jag gillar ju inte tomtar, men en sån här "Upplandstott" (eller vad de nu heter?!) skulle till och med jag unna tänka mig, för de var faktiskt ganska söta...

Söta små

 

Sen gick vi runt i stora växthuset där alla "matutställare" fanns

Smörgåsbord av olika juldelikatesser!


Vi provsmakeade ostar, glögg (jaa smaka får man! ;) ), senap, marmelader m m.. 
Leif passade på att smakade sillar och korvar också!
Det blev en del handlande också... Nu börjar jag längta till julen - den mysigaste tiden på året :)

Datumljus
Datumljus = ett måste i adventstider

Handkramade snöbollsljus
Handkramade ljus i form av snöbbolar - från Gotland


Och avslutningsvis: Slottsglögg!

Hellekis Slottsglögg


Inköpt glögg hitintills iår...

Hellekis Slottsglögg              Blossa årgångsglögg 2010
Hellekis Slottsglögg   &   Blossa Årgångsglögg

Men det kommer inhandlas mer glögg - mycket mer! :)
~Titti

Fortfarande 6 veckor efter valet är det oklart i många politiska församlingar vem eller vilka som ska styra. I Västra Götalandsregionen har ingen konstallation majoritet och buden har varit många och skiftande om vem som ska styra regionen.
När man hamnar i oklara majoritetskonstallationer som den i regionen efter valet, ställer det krav på ledarskap och ödmjukhet framförallt hos de stora partierna. För vissa partier verkar makten framförallt fortfarande gälla. Jag är övertygad om att väljarna uppskattar ledarskap och ödmjukhet från alla partier. Än finns tid att visa på denna ödmjukhet även fast tiden börjar bli knapp.

God kväll / Leif

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Sällan har jag väl hört så mycket om en och samma bok under så kort tid!
- Du bara måste läsa den - den är såå bra!
- Väldigt rolig bok, jag skrattade jättemycket!


Jaa då blir man nyfiken och då läser man, dvs. jag boken! Men ja, nog för att den var bra men... Jag hade nog hört för många lovorda den tror jag, jag hade för höga förväntningar. Jag småflinade lite emellanåt men jag gapskrattade inte.

100-åringen som...

Men visst, jag kan rekommendera den. För det är roligt att följa den putslustige mannen Allan Karlsson på hans högst osannolikt fantastiska och förbryllande 100-åriga liv...

Om du liksom jag väljer att läsa den via cd-bok får du nöjet att lyssna till Madickens pappa
- och DET är ju alltid trevligt! ;)
~Titti

jag vet inte varför klippet inte funkade i förra inlägget? Men jag gör ett nytt försök!
Nu ser jag fram emot en lugn fredagkväll med min man :)
~Titti

20101028029 (MMS)

I morses kunde jag räkna in 12 rådjur i närheten av husen på våra åkrar och i trädgården. Visst är dom vackra :) Misstänker att svärfar och min bror i denna stunden konstaterar att de befinner sig på fel plats ;) Var igår kväll och pratade eftervalsanalys med Centerpartisterna i Östergötland. Mycket konstruktiva och bra diskussioner. Det vändes på många stenar som visar på kämparanda och framtidstro i partiet. Idag återstår att se om det kommer nyheter i förhandlingarna om poster i Västra Götalandsregionen under dagen. Tiden börjar bli knapp, kanske blir det ännu en helg med möten i partiets valberedning. Fast jag hoppas innerligt få en hel helg hemma med Titti! Ha en bra fredag / Leif

Thank God It´s Friday :D

Ja då kör vi igång veckans sista arbetsdag!

Imorgon blir det sovmorgon gott! ;)

Önskar Dig en bra fredag!
~Titti

Häromdagen såg jag (musikal-) filmen Nine...


Jag gillar verkligen musikaler, kan se dem - och HÖRA dem - om och om igen!
Och snacka om att den här filmen hade bra förutsättningar, för den här ensemblen går inte av för hackor, eller vad sägs om:


Judi Dench, Marion Cotillard, Sophia Loren, Nicole Kidman, Kate Hudson, Penélope Cruz,
Stacy Ferguson (Fergie) & Daniel Day-Lewis
Det konstiga är att jag efter att ha sett filmen inte vet vad den handlade om...
Eller hur den slutade..?


Men jag ääälskade musiken! I synnerhet den här låten med Fergie, sån skön Cabaré-feeling :)
I de här scenerna blir sanden en sån cool rekvisita tycker jag :)


Filmen däremot var... ja besynnerlig?! Men musiken, åh musiken den var bra!
Jag tror jag får köpa soundtracket!
~Titti

dsc00214 (MMS)

Idag var det en lååång kö till salladsbordet... Men så var det också en fantastiskt god salladsbuffé :-)

Under de senaste tre mandatperioderna har äldreomsorgen i kommunens ytterområden  och då främst i samhället Värsås mer än någon annan fråga i Skövde kommun delat de politiska partierna och tjänstemannaorganisationen.

För Centerpartiet i Skövde har det alltid varit en hjärtefråga att vi ska ha en bra kommunal service i kommunens ytterområden. Därför kan Skövde erbjuda förskola/barnomsorg och skolor nastan i alla kommunens mindre samhällen. Äldreomsorg finns i de tidigare kommundelarna Värsås, Tidan och Timmersdala. Även biblioteksfilialerna är kvar och blomstrar i flera av kommunens mindre orter.

Bra infrastruktur, kollektivtrafik, basservice och kommunal service är en förutsättning för att få tillväxt utanför centralorten. Det har vi lyckats med i Skövde och jag hoppas att vi under denna mandatperioden kan öka byggandet av bostäder också i de mindre samhällena.

Äldreboendet Sörbacka i Värsås har varit en svårlöst fråga och flera gånger har Centerpartiet lyckats förhindra en nedläggning. Sörbacka byggdes som ett ålderdomshem, den boendeformen är borttagen sedan länge i vårt land. Äldreomsorgen har ändrats mycket de senaste 25 åren, idag väljer allt fler att bo kvar hemma med stöd och hjälp så länge som möjligt. De särskilda boendena är mer att jämställa med den gamla tidens sjukhem, där vårdtagarna är i mycket stort behov av hjälp. För de som inte längre vill eller klarar att bo kvar i sina tidigare hem och söker trygghet och närhet till andra, har boendeformerna seniorboende och trygghetsboende tillkommit som icke biståndsbedömda boendeformer. 

Sörbacka äldreboende i Värsås kommer nu att byggas om till ett modernt trygghetsboende, för detta förslag har Centerpartiet fått politisk majoritet. Därmed tryggas möjligheten för äldre att bo kvar i sin bygd. I dagens SLA (lokaltidningen) presenteras nyheten med rubriken " Sörbacka äldreboende mot nedläggning". En olycklig rubrik som är missvisande, verkligheten är ju den att nu kommer det ske en satsning på boende för äldre i Värsås.

Trygghetsboende är en relativt ny boendeform och ännu finns inget sådant i Skövde kommun. Centerpartiet har tidigare under hösten fått igenom att det ska byggas ett trygghetsboende i centrala Skövde. I ett trygghetsboende finns det bland annat gemensamhetslokaler, service och möjlighet att äta gemensamt. Centerpartiet driver också att nuvarande hemtjänst i Värsåsbygden ska utgå från Sörbacka, idag utgår patruellen från centralorten. Genom att ha Sörbacka som bas förbättras tryggheten avsevärt.

Gårdagens besked är en satsning för de äldre i Värsås och ska man benämna trygghetsboende med ett annat ord, skulle det vara ålderdomshem som dom en gång var tänkta när de byggdes på 50 och 60-talen. Om det skrev tyvärr inte lokaltidningen något.

Ha en bra dag / Leif 

Om några minuter ska jag lämna arbetsrummet i stadshuset. Det har varit en riktigt fullspäckad dag och den är inte över ännu. Återstår två stycken telemöten i kväll.

Dagen började med att dottern hade utvecklingssamtal i skolan så dagens arbetsutskott med kommunstyrelsen senarelades en halvtimma så jag hann vara med större delen av samtalet. Måste inflika att jag gick från utvecklingssamtalet som en stolt pappa :)

På KSAU idag så hade vi flera stora viktiga frågor uppe till beslut. Budget för 2011 innehåller bland annat satsningar på ungdomens hus, ombyggnad av kulturhuset, projektering av trygghetsboende och förskola i Värsås ett av kommunens mindre samhällen, alla centerfrågor och nyheter i budgeten.

Vi behandlade också nytt planprogram för byggande av bostäder, utbyggnad av biogasproduktion för att nämna några andra ärenden där vi fattade viktiga framtidsbeslut.
Ordföranden i kommunstyrelsen var på annan förrättning idag så det var jag som vice ordförande som ledde dagens möten.

Efter lunch var det dags för den sedvanliga onsdags presskonferensen, följt av beredningar och ett extra kommunstyrelsesammanträde i eftermiddag.
 
Med nya efternamn så är det dags att förnya våra körkort så det blev ett snabbt besök till fotografen för fotning när Titti var inne i stan mellan mötena, alltid lika underbart att möta frun ;)

Idag har det också blivit klart att Socialdemokraterna i regionen går i opposition. Det har varit många och sega samtal och en hel del fult spel som slutligen öppnade för att även Västra Götalandsregionen kommer bli Alliansstyrd. De senaste dygnen har varit spännande och jag tror att alla möjliga lösningar till att hitta en majoritet har prövats.  Jag har ju tidigare skrivit om det svåra parlamentariska läget i regionen och det kommer alltjämt att vara svårt. Jag utgår nu från att Socialdemokraterna visar sig vara ett ansvarstagande oppositionsparti, på samma sätt som man tidigare i förhandlingarna har utgått från att andra partier ska agera i opposition!

I kväll är det en gymnaisemässa i stadshuset inför vinterns gymnasieval. Min dotter ska nu göra det svåra och viktiga valet, jag konstaterar att valmöjligheterna har blivit oändliga, på gott och ont.

Nu ska jag åka hem till min kära Titti, få en stund tillsammans innan två telemöten ska rivas av på rad med start klockan 21.00. Det första med Centerpartiets eftervalsanalysgrupp det andra mötet klockan 22.00 med den nya regionfullmäktigegruppen och styrelsen för Centerpartiet i Västra Götaland där vi ska diskutera fortsättningen på dagens stora nyhet.

Ha en tervlig kväll/
Leif 

Nu när vi har nytt efternamn är det en hel del som ska få meddelande om det, så det försöker jag fixa nu... Fast många företag kör uppdateringar mot folkbokföringsregistret och skickar brev till en för bekräftelse så  i de fallen fungerar det utmärkt utan att vi direkt behöver göra något. Igår fick jag nya bankkort och nu måste jag se till att fixa nya id-handlingar så att jag kan använda korten - för jag måste ju bevisa att jag är jag, att jag heter det jag heter och inte det jag hette! ;)

Så innan de stänger tänkte jag åka till Skatteverket
och be om att få ett nytt personbevis


Och sen ska jag möta upp Leif och fixa med pass och körkort :)
~Titti

Sådärja! Jag ser att nya bloggfunktionen fungerar, mitt förra mail kom upp i förutbestämd tid, bra där :)

Vet ni vad jag längtar efter? Glögg! Åh vad jag längtar! Kan det inte bli första advent snart?!
För innan dess "får" jag inte dricka... :)

Jag kollade upp att 2010 årgångsglögg kommer dofta som "nygräddad lussebulle"Bilden hittade jag här

Ja "saffran, konjak och en gnutta pomerans" låter väl gott? Jag gillade förra årets clementin, men den med havtorn gillade jag inte alls!

Så nu är det bara att vänta tills den kommer ut i butiken :)
~Titti

Goddagens!

Igår fick vi ett meddelande från blogg.se om en ny bloggfunktion.

"Hinner du kanske inte blogga de dagar du pluggar, reser eller är på jobbet? Problemet är löst! Nu kan du tidsinställa dina blogginlägg..."

Perfekt tycker jag! För det är ju så att jag har ju bara tid att blogga på morgonen och kvällen och så en och annan lunchrast. Men nu kan jag - om jag vill - skriva ett inlägg i förväg och sen är det bara att bestämma datum och klockslag, och så kommer inlägget ut på bestämd och önskad tid. :)

Så nu testar jag denna nya funktion. Det här inlägget skrev jag på måndag kväll, men jag vill att det ska publiceras på tisdag eftermiddag. Eftersom jag jobbar vid den tiden så kan DU veta före MIG om det funkar eller ej! Visst är tekniken fantastisk??! :P

Hoppas att du har en bra dag. Jag har en jobbdag och jobbkväll framför mig..
Men det kan passa bra det också: för om jag jobbar sent kvällen innan kan jag lägga in sovmorgon dagen efter -det är fördelen med flex och förskjuten arbetstid! ;)
~Titti

20101025027 (MMS)

Vid kommunfullmäktige igår kväll avtackades avgående ledamöter. Många ledamöter väljer att sluta i år. På bilden ser du Lars Ahlstrand, Barbro Ekesbo, Erna Westher och MaiBritt Zederfeldt Centerpartiets avgående fullmäktigegrupp. Att vara folkvald fullmäktigeledamot är ett av de finaste förtroendeuppdragen man kan ha. Tack till alla som lämnar sina uppdrag för ett gott arbete med att utveckla Skövde kommun och försvara de demokratiska rättigheterna vi har i vårt land. Ha en bra dag / Leif

Har ont i huvudet

 

Jag intar soffläge och ser fram emot en huvudlös morgondag...

~Titti

20101024020 (MMS)

Från och med idag kommer jag att underteckna med Walterum. Det kommer förmodligen att ta ett antal namnteckningar, kanske år innan den sitter helt perfekt. Många har kommit fram och kommenterat och oroat sig för att det ska bli svårt med ny namnteckning. Själv tycker jag det är spännande och varför ska inte män kunna byta efternamn, när kvinnor i alla tider gjort det? Ha en bra dag / Leif Walterum

Jag har lovat att lägga ut bröllopsbilder, och här kommer de nu! Jag har över 1000 bilder att gå igenom, och sen ska jag välja ut några hit till bloggen så det är inte helt lätt och det tar lite tid...
Men det förstår ni säkert :)


Jag har nu kommit en bit och jag kommer göra som så att jag delar upp bilderna på flera inlägg
- så håll utkik här på bloggen så kommer ni inte missa någonting!


Jag tänkte börja med att visa den delen av dagen som få människor har sett och vet om...

Natten till bröllopet sov jag ensam på Hotell Billingen. tanken från början var att jag skulle få en lugn och stilla kväll, gå och lägga mig i tid och vakna i god tid på morgonen - allt i lugn och ro... Men ja, ni känner mig? Tror ni att det blev så? Såklart inte! Vi var i festlokalen för att fixa med allt hela kvällen, strax efter midnatt skjutsade Leif mig till hotellet och sen satt jag uppe ytterligare några timmar och fixade med ett bildspel som skulle användas till bröllopsmottagningen. Så det blev inte många timmars sömn. MEN! Det är det här som ÄR min styrka, när jag vill har jag otrolig energi och jag klarar mig utan sömn länge - om jag vill - och nu ville jag det :)


På bröllopsdagens morgon, lördagen den 2 oktober 2010, mötte jag upp min fina vän Jennie som kommit ändå från Piteå för att förgylla min och Leifs dag. Jennie var med mig hela dagen och fotade.

Fina vännen Jennie fotograferar

Jag har ju tidigare tipsat er att gå in på Jennies blogg för att se bilder från min och Leifs bröllopsdag. Visst tar hon fina bilder?


Jag och jennie gick en kort promenad genom stan bort till gallerian och frisörsalongen. Vi var först på plats när min underbara frisör tog emot oss i bröllopsrummet, där det var tyst och lugnt och jag bjöds på färsk frukt och läskande dryck

Blivande bruden sms:ar med blivande mannen


E lockar mitt hår och jag sms:ar med min blivande man

Det kockar till bröllop...

När frisyren var färdig gick vi bort till sminkstudion (50 meters promenad)

 

Sminkning pågår!

Jag har ju som jag berättat i tidigare inlägg haft problem med att hitta en sminkös...

Höstmakeup


För att hålla mig på topp hela dagen fick jag sippa på god och väl kyld vitamindryck

Ännu så länge är bröllopsnerverna under full kontroll...

Jag är glad att fann jag en sminkös som sminkade mig som JAG ville
- och JAG var också nöjd med slutresultatet!


Make up - check!


Sen gick vi tillbaka till frisörsalongen och E nålade fast slöjan och satte dit tiaran

E sätter fast brudslöjan


Det var måååånga nålar som krävdes för att brudslöjan säkert skulle sitta fast hela dagen, kvällen och natten. Och det var också mååånga sårskorpor som resultat dagarna efter....
Men vill man vara fin så lider man mer än gärna pin!!;)

Pin = Fin!!

När vi var klara hos frissan kom mammsen och pappsen och hämtade oss och körde oss tillbaka till hotellet. Där fotade vi lite mer, åt god sallad till lunch och hade en avslappnad stund. Jag tittade på min hand och längtade tills dess att min förlovningsring skulle få sällskap...

Nymålade naglar och vacker förlovningsring

 

Sen drack vi bubbel och mamma hjälpte mig med brudklänningen

♥ Sååå gott att ha min älskade mamma vid min sida denna underbara dag ♥

En förväntansfull brud

 

Snart kommer del 2 - så håll utkik!

~Titti

Nu är allt klart - nu heter vi båda Walterum i efternamn :)

Leif WalterumSå från och med nu får jag, du och alla andra vänja sig vid att jag presenterar mig som:
- Leif Walterum!

Leif Walterum, tidigare Johansson

 

I eftermiddag har jag möte med Centerpartiets valberedning för tillsättande av poster i Västra götalandsregionen. Jag hoppas att det inte fryser på tills jag kör hemåt igen ikväll..
- Leif Walterum

Ps. Titti har precis fått ytterliggare bilder från bröllopet som hon sitter och fixar med, så håll utkik för snart kommer de upp här på bloggen!

Jag och Leif hoppas ju på att komma iväg på bröllopsresa till våren, men innan dess vore det ju lite nice om vi kunde få till en "minismekweekend"?! :)

Jag skulle såå gärna vilja hitta ett mysigt litet B&B, gärna i Västragötaland, inte alltför långt bort iaf. Det skulle vara trevligt att ha ett litet B&B som var "vårt", dit man kunde åka ett par helger per år eller så.. När jag bodde i USA fanns det en hel uppsjö av B&B och Inn´s...
Se bara på det här stället - hur mysigt ser inte det ut?


Bilden är på ett Bed and Breakfast i Solveng, en dansk by i Kalifornien

Nu börjar det blir fler och fler B&B´s här i Sverige också, så vårt ställe finns nog där ute någonstans - det gäller bara att hitta till det! ;)

Men jag slänger gärna iväg en fråga till er:
Finns det något B&B som du skulle kunna rekommendera??

Tacksam för svar...
~Titti

Fem veckor efter valet är det fortfarande oklart hur Västra Götalandsregionen ska styras de kommande fyra åren. Valresultatet gav ingen konstallation egen majoritet efter valet. Som en konsekvens av det har det förts olika samtal i olika konstallationer allt sedan valet. Regionfullmäktige har 149 ledamöter, den nuvarande konstallationen S,Fp och C har 67 mandat, en ren Allians M, C, Fp, Kd får tillsammans 68 eller 69 mandat. En ren vänsterkartell med S, Mp och V 67 eller 66 mandat. 

Skillnaden på ett mandat beror på om de 15 "försvunna" centerrösterna i Skövde ska medräknas eller inte. De rösterna räknades i Skövde och finns med i protokollet men vid kontrollräkning på länsstyrelsen fanns det omslaget från en av valkretsarna över huvudtaget inte med. Tidigare i veckan har länsstyrelsen gett Centerpartiet rätt och föreslår att rösterna ska medräknas i slutliga valresultatet och också en valsedel som blivit skadad i samband med att kuvertet öppnades. Tillsammans 16 röster exakt vad som krävs för att C ska ta ett mandat från S. Slutliga avgörandet har valprövningsnämnden som inom kort kommer avgöra frågan.

Med detta oklara majoritetsförhållande har blickarna vänts mot Miljöpartiet och deras 11 mandat allt för att kunna skapa en politisik majoritet i regionen. Efter veckor av förhandlande konstaterar jag att Miljöpartiet i regionen inte är regeringsdugliga. Ultimativa krav, fribrev i politiska frågor som har stor vikt för regionens utveckling bland annat när det gäller utbyggnaden av infrastrukturen blev för mycket. Uttrycket "den som gapar efter mycket mister hela stycket", har fått ett politiskt ansikte.

Nu börjar tiden bli knapp, den 2 november ska en ny majoritet väljas. Johnny Magnusson ledare för Moderaterna har nu möjligheten att bli ledare för ett Alliansstyre i minoritet eller i samverkan med Sjukvårdspartiet för att få politisk majoritet. Regionen har betytt mycket för utvecklingen i regionen sedan den tillskapades. Den har satt Västra Götaland på kartan och blivit en motvikt till Stockholmsregionen. De kommande åren kommer bli mycket viktiga för utvecklingen  i vår region. Därför behöver alla ingående parter i styret vara regeringsdugliga, ha en förmåga att lyssna till varandra och vara lyhörda för hur vi fortsätter att sätta Västra Götaland på kartan.

Ha en bra dag/ Leif  
  
Det känns overkligt när man tittar ut idag, "bara" mitten av oktober och det ligger ett snötäcke över lövbeklädda träd, på taken och gräsmattorna. Pratade för en stund sedan med en man som refererade till 70-talet då samma ska ha hänt något av åren tidigt i oktober. Den gången blev det dessutom mycket kallt med många minusgrader när den första snön föll.  Enligt honom betyder snö i löven att det kommer bli en mild och varm vinter. Det återstår att se, inte mig emot och jag vet att Titti håller med på den punkten.

Förmiddagen har jag ägnat åt att bereda diverse ärenden och valärenden. Ett av ärendena handlar om ny torgstadga som väcker en hel del reaktioner, befogade kan jag tycka. Den frågan kommer återkomma under de närmaste veckorna. Det är min uppfattning att man ska arbeta för att ha en livlig torghandel med ett utbud som attraherar Skövdes innevånare.

Senare i eftermiddag ska jag vara vigselförrättare. I kväll finns faktiskt ingen aktivitet inbokad vilket känns riktigt skönt :)

Ha en fortsatt bra dag
/ Leif

God morgon

Fredag - lovley! I helgen tänkte jag gå igenom lite bröllopsbilder.
Några av dem ska jag sen visa er här på bloggen, men det går ju inte jättefort
- i nuläget har jag över 1 000 kort så det tar lite tid som ni säkert förstår...

Men i väntan på det så kan ni gå in på min vän Jennies blogg och titta på några av bilderna som hon tog på min och Leifs bröllopsdag :)

Hoppas du får en bra fredag!

~Titti

Leif är borta på möte ikväll också... I brist på sällskap passade jag på att titta på en hyrfilm
- Precious


Precious

En tung film. Men riktigt riktigt bra.
Tungt att se de den, men ack så tänkvärd.

~Titti

Tjoho! Nu har jag fått post från Patent- och Registreringsverket! Jag (och Leif) ansökte för några månader sedan om godkännande av nytt efternamn. Och det krävs några turer innan allt är klart... Först fick jag skicka in en ansökan om nytt efternamn, efter ett par månader fick jag besked om att PRV godkänt det. Därefter skulle det ut på annons i en månad så att andra skulle få möjlighet att opponera.

Men nu är allt klart - nya efternamnet - Walterum är godkänt! :D

Walterum


Utan att gå in på detaljer så kan jag berätta att det inte riktigt blev som vi hade planerat, för i vår planering skulle jag ha fått namnet innan vi gifte oss och sen skulle Leif anta mitt namn i samband med vigseln, men ja... All planering går inte alltid som man tänkt.Walterum


Men NU är det klart - Jag heter Titti Walterum!

Och Leif har skickat in papper för att få anta sin frus namn, så snaaart är vi Herr & Fru Walterum :)

För tredje gången denna veckan sitter jag på tåget mot Göteborg. Vad jag vet blir det minst en gång ytterligare innan veckan är slut. Denna morgonen blev dock lite stressigare än vanligt ;) Efter att parkerat bilen går jag genom kyrkparken när en fågel gör det otillåtna i mitt huvud. Med 5 min till att tåget ska gå, rusar jag upp till stadshuset tvättar av mig. Sätter sen personligt rekord mellan stadshuset och tågstation, med någon sekunds marginal sätter jag mig ner på tåget. Då hör jag ett litet "ritsch" en söm spricker på byxan vid fickan. Kunde varit värre! Vilken morgon, undrar hur ska denna dagen sluta? När jag nu åker genom ett frostigt landskap tänker jag: att jag har det bra, är lycklig och vi är ännu en dag närmare våren :) Ha en riktigt bra dag / Leif

Nu är vi hemkomna efter en trevlig bokrealese-kväll för Kristina Appelqvists bok
Den som törstar

Den som törstar


För att kittla er nyfikenhet lite kan jag berätta att det på baksidan bl.a. står att läsa:
"Den som törstar är Kristina Appelqvists uppföljare till succén Den svarta löparen. Återigen står småstadslivet i Skövde och Västgöta universitet i centrum. Med spår och villospår, plus den trevande romansen mellan kriminalkommissarien och den nytillträdda retorn, är Den som törstar en spännande pusseldeckare med trådar som sträcker sig långt tillbaka i tiden.""

Kristina berättade lite om bokens handling och det lät riktigt spännande!
I synnerhet gillade jag det där med att kommunalrådet är en av de misstänkta ;)Det bjöds på god buffé till självkostnadspris, och ja det fanns mycket gott att välja mellan...

Massa gott...I lokalen fanns många böcker staplade, för försäljning...


Böcker till försäljning                      Den som törstar


 ... och Kristina signerade dem personligt till alla.


Kristina Appelqvist signerar sin bok Den som törstar


Sådär ja, nu laddar jag för bokläsning till helgen - för JAG törstar! ;)
~Titti

Ikväll ska jag och Titti (och många med oss!) på bokrealese. Kristina Appelqvist författare till boken Den svarta löparen.

Den svarta löparen

släpper nu sin andra bok: Den som törstar. Enligt vad som sagts mig innan ska den nya boken dessutom utspela sig en del i stadshuset och ett av kommunalråden kommer bli indragna. Vi får väl se om det stämmer, spännande ska det defintivt bli.

Den som törstar

Jag ser fram emot en trevlig kväll och att läsa boken, förra boken streckläste jag! :)

Ha en bra dag!
/Leif

dsc00210 (MMS)

jag hade fel :-) Ja det hade jag! Jag hade avskrivit en affär inne i stan som dålig och att de "aldrig har något"... Idag, när jag var extra shoppingdesperat hittade jag massor - och jag köpte massooor!! Tur att det iaf snart är löning ;-) Nu ikväll har jag varit på gymmet. Blev riktigt imponerad av mig själv när jag klarade att öka vikterna när jag tränade axlar :-) Att öka när man tränar med hantlar innebär att plussa med ett kg och det är ganska stor skillnad i axelstyrka, så jag är glad och nöjd med min träning! Nu är jag hemma och väntar på att Leif ska komma hem.. Han har varit borta på möte två kvällar i rad så det blir trevligt när han kommer hem! Hoppas att Du har en trevlig kväll ~Titti

Idag på förmiddagen har jag varit ute i en av kommundelarna och mött markägarintressen och diskuterat vindkraftsetableringar i Skövde kommun. I grunden har Skövde kommun en positiv inställning till vindkraft i vår kommun. Genom Centerpartiets agerande blev planen mer positiv än hur den ursprungligen var formulerad. Dagens möte var konstruktivt med bra diskussioner om hur och var vi ska bygga ut vindkraften i vår kommun.

Ett av de ämnen som kom upp idag var alla de reservat som finns i Skövde kommun. Som Centerpartist värnar jag äganderätten och den enskildes rätt att bestämma mer själv. Med det som utgångspunkt granskar jag varje förslag om nya reservatsbildningar eller utökningar av befintliga reservat med ett extra kritiskt öga när sådana ärenden kommer upp till behandling.

Det verkar som att dagens generation glömt eller missat att det är hårt arbetande lantbrukare och skogsägare som skapat unika miljöer och naturvärden. Vad är då bästa sättet att skydda dessa unika värden? Jag är av den uppfattningen att bäst resultat får man genom att fortsätta bruka marken och skogen med stor hänsyn till miljö och värden som ska skyddas. Den tidigare hysteri som funnits att museifiera landskapet och landsbygden ger inte bättre miljö och livskvalitet för landsbygdens befolkning.  Om inte annat så har den hittills förda politiken visat på att resurserna räcker inte till för att sköta de naturreservat som finns.  

Ha en fortsatt bra dag
/ Leif

Goddagens!

Åt ynkligt till frukost idag, så det blev tidig lunch: eller vad sägs om 10:45 - 11:45 som lunchrast? Händer ju inte var dag om man säger så...

Igår var jag på ljusparty och då köpte jag massa gott doftande ljus. Vilket i sig är helt galet för efter bröllopet har vi ljus för flera år framåt!! Som exempel så att ni förstår: Vi köpte bland annat in 20 stora blockljus som har en brinntid på 120 timmar vardera, det blir en del timmar.... (För att inte tala om alla mindre blockljus och de måååånga värmljusen som köptes in!!) Men men kan ju vara bra att ha till vintern om elpriserna stiger??! :P


Ja just det jag måste bara berätta: nu har jag äntligen gjort det - sett filmen Twilight!


Jag har ju lästa alla böckerna och jag gillade dem väldigt mycket (vilket jag inte trodde eftersom jag inte gillar SiFi, vampyrer, eller annat overkligt...). Det tog mig dock ända tills nu för att se filmen - som var klart sevärd :)Sådär ja, nu är klockan halv tolv och min middagsrast är snart slut - back to work! Ja jag säger det: det händer ju inte var dag precis att den är slut så tidigt... Men nu är jag mätt iaf :)

~Titti

dsc00206 (MMS)

Jag är på ljusparty. Roligt att åter kunna köpa doftljus i bra kvalité, har inte gjort det sen jag bodde i Gävle. Så ikväll köper jag bland annat de goa dofterna mullbär + kanel & lagerbär Åsså lite annat smått & gott! :-P ~Titti

När klockan ringde efter fem i morses var det inledningen på en vecka med mycket resande i Västra Götaland. Minst fyra resor kommer det att bli. Jag har fått uppdraget att vara sammanhållande i Centerpartiets nomineringsarbete i Västra Götalandsregionen. När jag tog det uppdraget trodde jag inte att det skulle bli sådan långbänk att få fram en politisk majoritet eller möjlig minoritet att styra regionen de kommanden fyra åren.

Johnny Magnusson Moderat politiker i regionen skrev i lördagens Göteborgsposten en krönika där han beskrev det svåra parlamentariska läget i många av de beslutande församlingarna efter valet då Sverigedemokraterna fick vågmästarroll på många ställen. Jag kan bara hålla med honom om de svårigheter det innebär. Däremot går det inte att skriva väljarna på näsan och säga att de gjorde fel, årets val är hos en liten men avgörande del av befolkningen ett protestval mot de etablerade partierna. Där går förmodligen inte att hitta några enkla svar på varför utan det behöver analyseras betydligt djupare och tas på största allvar av de etablerade partierna.

De oklara parlamentariska situationerna som råder ställer krav på ledarskap hos de ledande politikerna. Denna veckan kommer på många sätt att bli avgörande på många ställen. Innan jag i eftermiddag åker till Göteborg ska vi i den politiska majoriteten i Skövde presentera budgeten och ha MBL information om densamma. Det är en stark budget med många viktiga satsningar som kommer starta under 2011.

Ha en bra dag
/ Leif 


     

Har ni sett att bilden i "Headern" (dvs. toppen på bloggen) är utbytt?

Tidigare hade vi ju denna...

... som är utbytt till den här:

Lyckligt Brudpar


Ja vi kände att det behövdes lite uppdatering

Men det är fortfarande
Kärlek och Politik
som gäller :)

~Titti

Nu är Leif hemma igen :) (Han åker visserligen iväg för lite möten i eftermiddag, men ändå..)

Igår packade jag ned alla sommarkläder och idag har jag börjat packa upp alla mina höstkläder

För nu har vi den vackraste årstiden utanför vår dörr - hösten!Med härliga färger och krispig luft :)

Önskar dig en skön söndag!
~Titti

Det blev inget sådant här idag, men visst är det häftigt - tänk vad mycket man kan göra!

 

Kanske nästa gång..?

 

Hoppas Du har en trevlig lördag! :)

~Titti

Vad härligt att vakna till helg! 
 
Nu ska jag rensa i garderoberna och sen ska jag på pedikyr! Jag kom på att jag har faktiskt aldrig gjort pedikyr i Sverige, bara utomlands? När jag bodde i USA gjorde jag det ofta, nu har jag inte gjort det på över ett år. Så jag ser verkligen fram emot det!
Förhoppningen är att kunna gå därifrån med "nya fötter" och endorfiner flödande i kroppen!


Jag vet inte om det ingår lackning också, men om det gör det så vill jag prova på Fransk Manikyr, för det har jag aldrig gjort tidigare på tånaglarna och det skulle vara kul att prova och se om jag gillar det 

Idag kommer Leif hem från Stockholm, så vi får ha fredagsmys på en lördag (skojar bara, jag har aldrig varit en "fredagsmys-person!) Så nu är det bara att hoppas på att tågen går som de ska och att han kommer som inplanerat. För det vore ju inte kul om vi blir tvingade att ha vårt fredagsmys på söndag?! ;)

~Titti

20101016015 (MMS)

Maud avslutar eftervalskonferensen just nu. Vi som fått uppdraget att arbeta med eftervals- och framtidsanalysen har fått med oss mycket bra för det fortsatta arbetet. Centerpartiet har 45000 medlemmar, alla dessa har en egen berättelse om varför de valt Centerpartiet. Dessa ska vi nu kommunicera ut. Alla som valde Centerpartiet i valet ska definitivt få valuta på både kommunal, regional och riksnivå. Sveriges bästa parti ska bli ännu bättre! Nu blickar vi framåt för ett mer Företagsamt, Grönt och Öppet Sverige. Ha en bra dag, nu ska jag snart få åka hem till världens bästa fru / Leif

För 10:e året arrangerades i torsdags kväll Skövdes Näringslivsgala, ett arrangemang som växer år för årNär galan startade var det 100 deltagare första året. 2010 års gala lockade nästan 500 personer!Åsa Vlk, vice ordförande Företagarna i Skövde och Kristina Eklöv, näringslivschef Skövde kommun inledde kvällen

Tord Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande i Sövde kommun och tillika kvällens Konferenciär tillsammans med Bengt Olsson, ordförande i Företagarna Skövde/Tibro gick in på scen med 10 ballonger i handen, som de sedan smällde en och en samtidigt som de räknade ned från år 2001 till 2010  allt för att symbolera 10årsjubileumet för Näringslivsgalan i Skövde.Här kommer årets pristagare i bilder:

Årets Engagemang: Lars Niklasson
Årets Engagemang: Lars Niklasson, professor/prorektor Högskolan i Skövde
Arrangör: Skövde kommun och Lokaldelen i Sverige AB

Skövde kommuns Miljöpris

Miljöpriset har delats ut sedan 2003 och prissumman är på 10.000 kr. Max hamburgarrestaurang får årets pris för sitt miljöengagemang och helhetssyn "Från jord till bord" och för att man har en miljöskola för alla sina anställda. Företaget har också som sin affärsidé att inspirera andra till miljöenagemang.

Miljöpris vanns av Hamburgerrestaurangen Max i Skövde
Skövde kommuns Miljöpris: Hamburgerrestaurangen Max i Skövde
Arrangör: Skövde kommun


Ett överraskat KSAU uppe på scen efter att ha fått reda på att de tilldelats Näringslivsforums pris

Som en total överraskning tilldelades vi fem i kommunstyrelsens arbetsutskott Näringslivsforums pris. Vi får det för det unika samarbete vi byggt upp mellan näringsliv och politik, som bygger på ömsesidig förståelse och respekt för varandra. Detta tjänar som föredöme i andra kommuner. Snabbt beslutade KSAU att skänka prissumman till Världens barn

KSAU tilldelas Näringslivsforums pris

Näringslivsforums pris: Kommunstyrelsens arbetsutskott i Skövde kommun
(Tord Gustafsson, Åke Jönsson, Helena Dahlström, Mikael Wendt också jag)
Arrangör: NäringslivsforumTau Peterson från CEO Stunlock Studios tilldelades Gothia Entreprenörspris

Gothia Entreprenörspris: Tau Peterson, CEO Stunlock Studios
Arrangör: LRF Konsult och Länsförsäkringar SkaraborgLinnie Vallgren - MiddagsStorken - är Årets Uppstickare
Årets Uppstickare: Linnie Vallgren, MiddagsStorken
Arrangör: Marknadsföreningen SkaraborgÅrets Marknadsförare är Borga Gruppen AB - Skara
Årets Marknadsförare: Borga Gruppen AB - Skara
Arrangör: Marknadsföreningen SkaraborgMIO i Skövde tilldeleades priset som Årets Butik

Årets Butik: MIO Skövde
Arrangör: Svensk Handel Skövde
Det goda exemplet!
Det goda exemplet: Tommie Peterson, Showkanalen
Arrangör: SamordningsförbundetArne Lorentzon är årets samhällsbyggare

Årets Samhällsbyggare i Skaraborg: Arne Lorentzon, Lorentzon Fastigheter AB
Arrangör: Sveriges ByggindustrierTau Peterson, CEO Stunlock Studios, vann två priser under kvällen!!
Årets Rookie: Tau Peterson, CEO Stunlock Studios
Arrangör: Företagarna Skövde TibroÅrets Företagare: Kerstin och Tina Olby
Årets Företagare: Kerstin och Tina Olby, Olby Design AB
Arrangör: Företagarna Skövde TibroShowkanalen showade med hög energi
Kvällens underhållare: Showkanalen


Det här var andra gången som Titti var med på galan. Jag är väldigt glad för att vi kan tillbringa en sådan här kväll tillsammans och hade det inte varit för min kära Titti hade bloggen haft betydligt färre bilder!


/Leif

20101015014 (MMS)

Tre av Centerpartiets fyra statsråd utfrågas, Anna-Karin Hatt (IT- och regionminister), Andreas Carlgen (Miljöminister), Maud Olofsson (Närings- och energiminister). Eskil Erlandsson som fått ny titel Landsbygdsminister är för dagen ute och jagar skogens konung. / Leif

20101015013 (MMS)

Maud inleder nu Centerpartiets eftervalskonferans. Som vanligt sprudlar hon av energi :) /Leif

God morgon!
Vi hade en härlig kväll på Näringslivsgalan igår:) (Bilder från galan läggs upp senare ikväll)
Men nu är det back to reality och jobb, och nu ska jag strax köra Leif till tåget.
Men innan dess ger jag er nu den sista delen och de resterande bilderna från vår tur i varmluftsballong.

Om du missat det kan du gå tillbaka i bloggen och läsa
de tidigare inläggen: Ballongfarare del 1 och del 2


(Som vanligt: klicka på de små bilderna om du vill se dem större)


Landningen gick lugnt och fint
(sånär som på att vi först krockade in i några ensilagebalar, men det ska vi inte tala så mycket om... ;) )
och efter ett tag klättrade hälften av oss ur korgen - med lättad vikt steg ballongen något och vi på marken hjälptes åt att "bära" korgen till släpet där vi ställde ner den och resterande ballongfarare steg ur.

Vi bär korgen till släpet

Sen hjälpte jag med flera till att dra ned själva ballongen till marken

                   

Sakta men säkert sipprade den varma luften ut ur ballongen och vi kunde dra ned denSen hjälptes vi åt att pressa ut luften ur ballongen och vika ihop den, kändes ungefär som en enda lång sovsäck...

vi trycker ut luften från ballongen                   

Solen strålade ikapp med vårt glada humör. Men denna strapats tog ju sin tid så till slut gick även solen ned - men vackert var det!

Vi packar ihop i solnedgången


Sen hjäptes vi alla åt att packa in allt ballongtyg, och jag säger dig det: det är mycket tyg att packa in - och det väger en hel del minsann!

Leif hjälper till att packa ihop                    Titti hjälper till att packa ihop

 

Och sen slutligen bar Leif med flera den stora säcken med ballongen upp till släpet - coh så var all packning klar för denna gång :)

 

Färdigpackat!Sen kommer då en härligt rolig tradition: Champagnedop!

Såhär stod bl.a. att läsa i informationsbladet som följde med i vårt presentkort:
Det traditionella champagnedopet
Det är gammal god och fin tradition att alla, som för första gången flyger ballong, skall "döpas" i champagne. denna tradition sträcker sig faktiskt så långt tillbaka som till 1783, då människan för första gången verkligen lyckades med konststycket att flyga. Vi håller den traditionen vid liv!

Så döpta i champagne blev vi - och de snålade inte med mängden champagne! :P

Leif blir döpt i champagne


Champagnen sved i ögat men smakade gott!

(Direkt efter ballongfärden skulle jag och Leif vidare på en kusinträff, vi hade i vårt stilla sinne trott att vi bara kunde sätta oss i bilen och köra på direkten, men efter att ha blivit halvt "dränkt" i champagne var det hög prioritering att åka hem och tvätta håret först - jag ville ju inte lukta gammal fylla första gången jag träffade Leifs kusiner heller!! ;)  )Champagnedöpt Titti                    Chsmpagnedöpta äkta makar :)

 

Förutom champagne bjöds det på kaffe, macka och pepparkaka. Pepparkakorna var i form av en luftballong och var så söta - både till smak och utseende!

Efter ballongfärd (och ALLA andra aktiviteter!) smakar det gott med kaffe          Pepparkaka från Café Nordpolen


Sen fick vi varsitt intyg att vi numera är Ballongfarare

Intyg på att vi varit i luften!

I samband med champagnedopet fick vi även - allt i enlighet med de "aeronautiska traditionerna" - våra grevtitlar utifrån vår landningsplats....

Markgrevinna Titti Waltersson               Markgreve Leif Johansson


Så hädanefter kan ni kalla oss "Greven & Grevinnan" - det är helt okej! ;)

Grevinnan & Greven - Titti & Leif

 

Vilken fantastisk bröllopspresent det var!!

Vi kan varmt rekommendera andra denna ljuvliga upplevelse!

Ha det gott!

~Titti

20101014009 (MMS)

Näringslivsgalan firar 10 år och showkanalen bjuder på en kavalkad av låtar under dessa åren. Härlig stämning / Leif o Titti

20101014008 (MMS)

Årets företagare, systrarna Olby , ett framgångsrikt företag som designar möbler till bland annat kronprinsessan och säljer över hela världen. Företaget Olby design fick för några år sedan Centerpartieta pris Årets kvinnliga företagare. Vi gratulerar till en värdig vinnare! / Leif o Titti

20101014006 (MMS)

Näringslivsgalan pågår just nu. Många fina priser utdelas, årets uppstickare på bilden Middagsstorken som får 10 000 kronor av marknadsföreningen. / Leif

God lunch på Er!


Hur många gånger kan man se en film? Hur många gånger VILL man se en film? Svaret är såklart att det beror på vilken film det handlar om...

Dirty Dancing är en film jag kan se huuur många gånger som helst- jag formligen älskar den!! :)


Igår kväll (efter en underbart härlig thaimassage!) gick jag och en väninna på bio. Jag visste bara i förväg vad filmen hette, dvs "De osynliga",men jag tänkte inte så mycket på det. När vi väl satt i biosalongen och inledningsmusiken börjar säger min väninna:
- Jag tror att jag kanske har sett den här...?
Varpå jag säger när första secenen spelas upp på duken:
- Jag HAR sett den!

Filmen De osynliga (originaltitel: De usynlige) är visserligen en bra film, jag kan varmt rekommendera den!


Men det är en allvarlig film och kanske inte direkt en film man väljer att se två gånger på bio
om ni förstår vad jag menar...

Jaja kanske en lärdom i livet, att kolla upp vad det är för film man satt sig för att titta på innan den börjar...? ;)

Ha en bra dag!
~Titti

I kväll arrangeras Näringslivsgalan i Skövde, den 10:e i ordningen. På den första galan för 10 år sedan deltog dryga 100 gäster allt sedan dess har det ökat i kväll kommer det vara över 500 personer, med andra ord en succe :) Totalt kommer 11 stycken priser att utdelas, Årets- Företagare, Rookie, Uppstickare, Marknadsförare, Butik, Engagemang, Samhällsbyggare i Skaraborg, Gothia Entreprenörspris, Skövde kommuns miljöpris, Näringslivsforums pris och Det goda exemplet.

Kvällens gala är ett arrrangemang där vi hyllar Skövde hjältar, kommunens alla företagare. Företag ger jobb, ett gott företagsklimat och en nära samverkan mellan kommun och näringsliv är oerhört viktigt. Under de senaste åren har Skövde kommun utvecklat samarbetet med det lokala näringslivet. Med ömsesidig respekt, förståelse och förmåga att lyssna till varandra bygger vi tillsammans ett starkare Skövde. 

I kväll ska vi fira alla kommunens företagare, det har fallit på min lott att dela ut Skövde kommuns miljöpris. Vem som får det är hemligt tills i kväll, men så mycket kan jag skriva att det är ett företag som sticker ut på alla sätt. På bloggen senare i kväll kommer du få veta vem det blir.

Ha en riktigt bra dag
/ Leif    
Efter varje val startar ett mer eller mindre komplicerat arbete med att få hållbara politiska majoriteter i de politiska församlingarna. Jag tror att de allra flesta som varit med länge i politiken vet att detta är både tidskrävande och inte helt smärtfritt. Att tillhöra ett  parti som haft valframgång brukar vara lättare, men det är inte givet att det ger mer inflytande. 

I många kommuner och landsting är det fortfarande oklart vem eller vilka som ska styra under kommande mandatperioden. I spåren av detta blir också varianterna många på majoritetskonstallationer av alla tänkbara olika slag. Som vald politiker anser jag att man alltid har ett ansvar att försöka hitta en hållbar majoritetskonstallation. Det finns alldeles för många avskräckande exempel på att det blivit mycket kostsamt att regera i minoritet. Man ska heller inte glömma betydelsen av att  personkemi på framförallt kommun- och landstingsnivå fungerar det tror jag alla kan hålla med om.

Jag sitter som ordförande i Centerpartiets nomineringskommitté för att bereda valen till de olika uppdragen i Västra Götalandsregionen. Det handlar om att tillgodose många olika intressen, men viktigast av allt är att bygga ett team för framtiden. De som vi nu kommer välja till olika uppdrag är de som ska föra Centerpartiet till nya valframgångar 2014.

Ha en bra kväll/
Leif

Onsdag innebär som vanligt att vi har haft kommunstyrelsens arbetsutskott på förmiddagen. Idag var ärendelistan kort så beredningen för nästa veckas ärenden har också hunnits med innan lunch.
Efter lunch ska jag på kommunträff hos arbetsförmedlingen i östra Skaraborg. Arbetslösheten vänder nu snabbt neråt och läget är ljusare i Skövde än riket i stort. Vi kommer också få prognoser för tiden framåt. En särskild genomgång ska ske av läget för ungdomar och nyanlända till arbetsmarknadsregionen. Jag lär återkomma med mer info.
Jag kommer lyfta två viktiga frågor på mötet:
- Hur AF ska bli bättre på jobbmatchning? Jag har mött flera som är/varit arbetssökande men är kritiska mot hur AF jobbar.
- Hur planerar vi långsiktigt för att undvika att flaskhalsar uppstår på arbetsmarknaden inför de kommande stora pensionsavgångarna? Strax före sommaren kallade Skövde kommun samman de fyra största arbetsgivarna i Skövde kommun för att diskutera framtida personalrekrytering och det visar att behoven är stora på några års sikt för samtliga arbetsgivare.
Det är viktigt att ha fokus på frågan så arbetssökande har rätt utbildning och kompetens till de arbeten som finns och kommer att finnas.

Ha en bra dag
/ Leif

dsc00204 (MMS)

"Rosa Elefanter" ja för några dagar sedan hade jag bara förknippat det med en sång jag och mina kompisar sjöng under vår tonårstid.. Men NU berättar jag om Rosa Elefanter för att jag tycker den är en bra BOK :-) Denna författaren skriver så härliga feelgood böcker! Så är det. Nu ska jag in på möte. Hörs senare! ~Titti Ps. Ni som efterfrågat bilder från bröllopet: de kommer! Men det är några stycken att gå igenom...

dsc00203 (MMS)

Nu har jag sett filmen "De tre aporna"... Kommentar? Inget se - Inget höra - Inget säga. ;-)

Idag besvarade jag en undersökning på nätet.... I slutet av undersökningen kom frågor om vem "Jag är", då kom den här:


Vilket är ditt civilstånd?


Vilken härlig känsla det var att få kryssa i "Gift" - det var första gången för mig :D

~Titti

Idag har regeringen lagt sin höstbudget, det visar sig att tillväxten i ekonomin ökar snabbare än tidigare bedömningar. I kommunen lägger vi nu sista handen vid budget 2011, på måndag är det presentation av den. I juni varje år tar kommunfullmäktige budget och ramar för verksamheten. När det är valår blir processen lite annan. Enligt lagen är det nya kommunfullmäktige som ska anta budget och skattesats, därför tas budgeten om i november  när det är valår och vi kan gör vissa andra justeringar samtidigt.
Även i kommunens budget är intäktssidan starkare än i våras, framförallt på grund av att allt fler får jobb. På måndag får du veta hur dessa nya pengar kommer att fördelas över verksamheten.

Ha en bra dag/ Leif   

Under två år har jag lett det politiska ungdomsarbetet i Skövde kommun i ett samverkansorgan kallat LQ (Livskvalitet för unga) bestående av alla nämndspresidier som har ungdomsfrågor på agendan, skolnämnd, utbildningsnämnd, fritidsnämnd, kulturnämnd, socialnämnd samt folkhälsorådet. 
I flera år har tillskapandet av ett ungdomens hus varit uppe på agendan. För fyra år sedan fanns långt framskridna planer men de blev för kostsamma att genomföra den gången. Till stor besvikelse för många ungdomar som hade varit involverade i processen.

Det senaste året har vi jpobbat intensivt med att hitta lämpliga centrumnäralokaler för ett ungdomens hus och i dag så har den politiska LQ gruppen beslutat föreslå kommunfullmäktige att anslå pengar för lokalanpassningar i en centrumnära fastighet och driftpengar för att driva densamma. Med alla pusselbitar på plats ska ungdomens hus kunna öppna portarna sensommaren 2011.

Det är viktigt att det blir ett ungdomens hus skapat av ungdomar för ungdomar. 

Idag fick vi också en dragning om arbetsläget med framtagande av ett ungdomspolitiskt program. Min ambition är att ungdomsfrågorna ska komma in betydligt bättre i alla politiska frågor. För en tid sedan anställde vi en ungdomsstrateg placerad under kommunstyrelsen, detta känns helt rätt och vi har tagit flera viktiga steg på vad jag slutligen hoppas ska sätta Skövde i framkant som en offensiv ungdomskommun.

Nu väntar kommunstyrelse i eftermiddag, sen har Titti och jag bestämt oss för att ta löparskorna på och en runda på berget i kväll.

Ha en fin eftermidddag/
Leif

Här kommer andra delen (av tre) med fler bilder från vår ballongfärd
- för du har väl inte missat Ballongfarare - del 1 ?


Ja när så alla förberedelser var avklarade var det dags för uppstigning - spännande :D

(Om du vill se de små bilderna större så klickar du bara på dem)


Upp mot skyyyyn!!

Jag tyckte att det var lite läskigt att fara upp i skyn, kom på mig själv med att tänka dumma tankar som "Tänk om bottnen på korgen lossnar och vi faller ur?" Jaa det är dumma tankar det...


Vacker utsikt     Underbar utsikt!

Såhär stod bl.a. att läsa i informationsbladet som följde med i vårt presentkort:
Uppe i Ballongen
Själva starten upplever passageraren som regel så att han står still och marken sakta försvinner. När man släppt den direkta markkontakten och referenspunkterna försvunnit,
försvinner också den "pirriga" höjdkänslan.
Här finns ingen liknelse med att stå på ett hustak, på en balkong eller i ett utsiktstorn!

 


Och efter ett tag kunde jag slappna av och njuta av utiskten - som var helt fantastisk!!


 

Vi hade sån himla tur med vädret, hela eftermiddagen bjöd på strålande solsken, 10 grader varmt och nästan vindstilla. Att det inte var så mycket till vind gjorde i och för sig att vi inte tog oss så långt, men ändå...

Det var ju så vackert och känslan var romantisk   ♥
Och kan ni tro? Det kändes som om jag gick på rosa moln även där!! ;)


På rosa moln!Efter ett tag vande jag mig som sagt vid höjden, men att luta sig över korgkanten och titta rakt ned tiyckte jag ändå var lite otäckt... Men samtidigt också häftigt!


Granskog, sett ovanifrån


När man står i korgen drar piloten i spaken till gasbrännaren ungefär var 10:e sekund. Vid start oftare, för att ballongen ska lyfta kräver det att luften inne i ballongen är mycket varmare än luften som omger ballongen - varm luft stiger ju som ni säkert vet - vilket också är grundformeln för själva flygningen :)  Sen när man väl är uppe i luften gäller det att hålla temperaturen relativit konstant för att hålla sig på jämn höjd. Värmeskillnaden bör då vara ca 70 grader berättade piloten för oss.


Utsikten uppåt, ståendes i korgen          Det är varmt om huvudet i en luftballong!          Gasbrännaren värmer ordentligt när man står i korgen!

Så var 10:e sekund värmer det lite extra ovanför huvudet, och det är varmt - riktigt varmt - så pass varmt att vi alla erbjöds att ha en hatt på oss, något som alla tacksamt tog emot. I annat fall hade vi nog svett bort håret, men så fanns det ju några som såg ut som om de redan gjort det... :P


Vackra höstfärger 

Hösten måste ju vara den mest perfekta tidpunkten på året att göra en sådan här luftfärd?
De vackra höstfärgerna strålade mot oss, det var obeskrivligt vackert!Mmmm det var en härlig upplevelse med vår fantastiska natur som färgpensel :)

Snart kommer del 3 - landningen!
~Titti

Jag har ju tidigare berättat att jag blivit utsedd att ingå i Centerpartiets eftervals- och framtidsanlysgrupp som leds av riksdagsledamoten Annie Johansson. Tidningen Dagens Samhälle uppmärksammade i veckan gruppens arbete (se bilden nedan). Centerpartiet har av tradition varit ett starkt kommunparti, men gick i detta valet tillbaka i många av landets kommuner och i samtliga  landsting. Med 7,6 procent i snitt i kommuner/landsting är stödet dock starkare än i riksdagen men det är en alldeles för låg nivå mot vad vi varit vana vid. Centerpartister är duktiga kommunpolitiker och har varit kända för att leverera resultat och måna om skattebetalarnas pengar trots det har det inte gett utdelning i röstetalet. 

Polariseringen och det stora nationella fokuset på de två stora partierna M och S har gjort livet mer komplicerat för oss kommunpolitiker i Centerpartiet. Vi har varit vana vid att arbeta med bredare politiska lösningar. Själv upplevde jag att Centerpartiet hade en mycket bra valrörelse, det politiska budskapet hängde samman på alla nivåer och stämningen var på topp, det hjälpte dock inte.

Jag välkomnar Centerpartister och andra att delta i vårt analysarbete och ge dina tankar som tex: Hanna Wagenius.


              

I Dagens Samhälle omtalades vi som är kommun och landstingspolitiker, här passar jag på att länka till dem som också bloggar: Annie Johansson, Muharrem DemirokGunilla Hjelm, Per Ankarsjö
 
Ha en bra kväll och välkommen och delta i analysarbetet.
/ Leif

Här kommer första bilderna från gårdagens ballongfärd (eftersom det är så många bilder kommer jag dela upp det på tre inlägg)!

Jag tänkte ta tillfället i akt och visa hur det faktiskt går till. Det är nämligen som så att det är inte så himla enkelt som att man åker till starten hoppar in i ballongen och flyger till målet hoppar av och åker hem... Nej, nej, nej alla ballongfarare   h j ä l p e r  t i l l  att packa upp och packa ihop. Sen är det väder och vind som styr vart man bör starta och vart man landar - hur fort det går och hur långt man kommer. Det här visade sig verkligen vara en del av charmen, att vi alla deltog :)


Ja som jag berättat tidigare så är det här en bröllopspresent som vi fått. Så himla kul alltså, att åka luftballong är en sådan här typisk grej som jag velat göra länge men aldrig tagit tag i för att se till att det faktiskt blev av. Nu var det andra som fixade det åt oss istället - perfekt! 

(Om du vill se de små bilderna större behöver du bara klicka på dem)


Ballongfararna samlades först inne i stan               Provballongen steg snabbt upp i skyn

Dagen började med att vi samlades inne i stan, där vi blev informerade om hur det hela skulle gå till. Efter att piloten släppt iväg en provballong för att kontrollera vindstyrka och vindriktning åkte vi ut på landet, närmare bestämt till en stor åker där vi alla hjälptes åt att packa av korgen med mera från släpet

Såhär ser korgen ut där vi stod...               Stora säcken med stora ballongen i..

 

Piloten testade gasen, sen fästes ballongen  på korgen och ballongtyget rullades ut och vecklades därefter ut över marken, och oj vad stort det var!

 

Piloten kollar gasbrännarna          Ballongen har rullats ut...          Ballongtyget har vecklats ut..


Nu börjar det bli lite nervigt..

Sen fylldes ballongen upp med luft genom två fläktar...

Leif var däremot inte alls nervös..          Nu börjar ballongen fyllas med luft         

När ballongen fyllts med luft fanns det gott om plats att röra sig på, och då passade man på att kontrollera att allt satt som det skulle och såg ut som det skulle..


Massa luft ger massa utrymme!

Här väms luften upp så att ballongen kan stiga upp

Snart är det en varmluft-s-ballong

Här har själva "locket" satts på - så att luften stannar kvar i ballongen. Sen var det ett moment till, där Leif med flera hjälpte till, jag kommer inte riktigt ihåg var det gick ut på..? Men det var något med att de skulle hålla ned själva ballong till dess att luften var tillräckligt varm, sen skulle de klättra in i korgen, där vi andra redan stod och väntade på uppstigning...

               Leif håller ned ballongen...

Nu är alla förberedelser klara, nu är det dags för uppstigning - detta kommer inom kort
- så håll utkik efter del 2! ;)

Ha en trevlig söndagkväll!
~Titti

Oj vilken häftig dag vi hade igår i luftballongen. Jag ska ladda upp lite bilder och visa er i ett inlägg senare ikväll :)

Efter ballongfärden skyndade vi iväg på en kusinträff (Leifs kusiner), trevligt att träffa släktingar som jag inte träffat tidigare och för Leif som inte sett dem på ett bra tag. Fick mig att fundera lite... Kanske JAG borde fixa till en kusinträff med mina goa kusiner? Fast vi är ju lite mer utspridda i Sverige och världen... Ja ja vi får se :)

Nu ska jag dona med lite bilder, sen tänkte jag plantera lite vårlökar - längtar redan till våren!Hörs senare?
~Titti

20101009060 (MMS)

Snart ska Titti o jag flyga luftballong för första gången. En av alla bröllopspresenter. Vi kommer skicka några mms bilder under färden. Spännande :) /Leif o Titti

Härliga underbara lördag! Jag har haft soooovmorgon - hur skönt som helst!! Jag kommer inte ens ihåg när jag hade sovmorgon sist? Att få vakna utan att klockan ringer, läsa tidningen i sängen, åh så gott :)

Så på grund av välförtjänt morgonlathet kommer det första blogginlägget lite senare än vanligt..


Idag händer det spännande saker! Idag ska vi "inkassera" vår första bröllopspresent!

Presentkort i bröllopsgåva

Idag ska vi - för första gången i vårt liv - åka luftballong!!

Så perfekt present! Jag har alltid drömt om att få göra det! När jag bodde på Gärdet i Stockholm såg man ofta varmluftsballonger som steg upp i luften eller landade eller flög över med ett pysande ljud när man satt ute på ballongen :) Så från dess har jag drömt om att åka luftballog, så det här ska bli riktigt riktigt roligt!!

Vi hörs kanske på färden? Önskar Er Alla en härlig lördag!
~Titti

Jaha så sitter man här igen och väntar och längtar efter Leif då då...

Såhär har våra kvällar sett ut såhär långt denna veckan:

Måndag = Leif borta på kvällsmöte
Tisdag = Leif borta på kvällsmöte
Onsdag = JAG borta på kvällsmöte (men Leif hemma)
Torsdag = Leif iväg på möten, sov borta
Fredag = Leif på kvällsmöte

Ja vi sliter ju inte på varandra om man säger så...

Nu längtar jag tills Leif kommer hem och så ser jag fram emot morgondagen, då ska vi "inkassera" första bröllopspresenten - ska bli såå kul, du ska får se ;)

Ha en trevlig kväll!
~Titti

20101008057 (MMS)

-Leif- Fredag eftermiddag på väg till Göteborg på möten. Kör bil för ovanlighetens skull, mötet som jag varit på sedan i går var i Kvänum. Passerar mina gamla hemtrakter och alla socknar som slutar på um... Det lär bli sen timma innan jag är åter i Skövde. Ha en bra fredag kväll / Leif

Den senaste tidens höga tempo börjar ta ut sin rätt...Jag är trött trött trött

Tur att det är fredag, imorgon tänker jag ta mig en låååång sovmorgon :)

Ha en bra dag!
~Titti

Att bedriva valrörelse är bland det roligaste man kan göra som politiker. För några dagar sedan kommenterade en vän och kollega med att efterarbetet det är en som en besvärlig efterbörd. Så känner nog ganska många politiker efter årets val. I många kommuner och landsting är det oklart hur man ska skapa majoritetskonstallationer, något jag är glad att väljarna i Skövde redan på valnatten gjorde klart med tydlig Alliansmajoritet.

Idag har jag som jag skrivit tidigare haft budgetkonferens med nuvarande och kommande arbetsutskott i kommunstyrelsen Skövde. Vid några tillfällen har jag dock fått smita i från för telefonmöten för att hantera den så kallade efterbörden. Inom kort ska jag ha ytterligare ett telemöte för att diskutera läget i Västra Götalandregionen. En av  punkterna  på telemöte är också den omprövning av valresultatet i landstingsvalet Centerpartiet kräver efter att 15 centerröster försvunnit.

Ha en god kväll / Leif
  

Är spontan och har bokat in en massage :-) Har haft en lång dag i möte. Många diskussioner, mycket produktivt men även stor energiåtgång - känns definitivt som läge för en avslappnande oljemassage (fast när gör det inte det?!)! ;-) ~Titti

I två dagar ska kommunledningen i Skövde träffas för budgetkonferans. För första gången kommer också de två blivande kommunalråden för M och S att vara med. Jag välkomnar mina två kommande kvinnliga kollegor och jag hoppas att vi ska fortsätta att styra Skövde i fortsatt god samförståndsanda under nästa mandatperiod.

Ekonomin i Skövde är mycket god, tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik. Skövde har låg skatt, näst lägst kommunalskatt i Västra Götaland, låga avgifter och en hög servicenivå. Hur är detta möjligt? Skövde är en tillväxtkommun och det har alltid funnits en förmåga att både kunna gasa och bromsa i ekonomin samtidigt.  

Jag har i alla mina företroendeuppdrag burit med mig att man ska alltid vara extra varsam när man hanterar andras pengar. Vi som politiker hanterar våra kommunmedborgares skattepengar och de ska få valuta för sina skatter. Det har varit tillräckligt med kommunala skandaler genom åren, där politiker inte klarat att skilja  på mitt och ditt. 

Den kommande mandatperioden har vi kommunpolitiker i Skövde många spännande utmaningar framför oss. Jag lovar att göra mitt bästa så Skövde kommun och vår arbetsmarknadsregion fortsätter att utvecklas positivt.

Ha en bra dag/
Leif

I kväll var det säsongspremiär för Bonde Söker Fru. Jag har precis spelat in det till Titti och mig att se senare. Det har med åren kommit att bli en av de få TV serier jag valt att följa varje år.

Mellan 1995-1999 var jag riksordförande för LRF Ungdomen i Sverige (Lantbrukarnas Riksförbunds ungdomsorganisation), vid flera tillfällen de åren uppmärksammade media problemen för killar och tjejer att hitta en livspartner och det hårda arbete som bondeyrket innebär. Detta har inte förändrat sig sedan jag lämnade ordförandeskapet för drygt tio år sedan.

Jag minns ett tillfälle när en S-riksdagsman ringde mig och var alldeles bedrövad efter att varit på besök hos två yngre manliga bönder som lite beklagande hade sagt att de hade inte tid att hitta kärleken. LRF Ungdomen har en jätteuppgift konstaterade han annars kommer landsbygden att dö ut.

Att vara bonde innebär hårt arbete och oftast alldeles för dåligt betalt, men också ett fritt och fantastiskt arbete nära djur och natur. Åren som aktiv bonde är något som jag tänker tillbaka positivt på även om det många gånger var tufft både arbetsmässigt och ekonomiskt.

Jag hoppas att årets bönder i Bonde Söker Fru ska bidra till att ge en positiv bild av lantbruket. Framförallt hoppas jag att de som jag ska hitta en underbar livspartner precis som jag. I kväll har jag haft min första mötesfria kväll på länge och ägnat den åt gräsklippning och vedkörning. Nu längtar jag efter att min fantastiska fru ska komma hem från sitt kvällsmöte, så vi kan ta lite te i soffan innan nattsömnen väntar:)

Ha en trevlig kväll
/ Leif

dsc00200 (MMS)

Idag var jag åter på "ordinarie kontoret" och då fick jag (dvs. Brudparet) en ros och presentkort från kommunkollegorna - riktigt gulligt av dem :-) Jag hade även fått meddelanden, brev, mail och små hälsningslappar :-) Nu har jag jobbat klart för dagen men har istället ett annat uppdrag framför mig... Om det går som planerat kommer jag att berätta om det lite längre fram... Ha det gott! ~Titti

På flera håll i vårt land har det rapporterats om brister i samband med valet. Att det kan uppstå något enstaka fel kan jag acceptera. Det stora antalet brister och fel som rapporterats i samband med årets val är totalt oacceptabelt i ett land som Sverige.

De strul som rapporterats måste tas på yttersta allvar och får inte förekomma någon ytterligare gång. I Skövde har det försvunnit 15 röster i den så kallade onsdagsräkningen för Centerpartiet. Det krävs 16 röster för att  Centerpartiet ska få ett mandat ytterligare i regionvalet. Med anledning av de borttappade 15 rösterna kommer Centerpartiet nu att överklaga regionvalet till valprövningsnämnden med förhoppning att få dessa röster godkända. Detta beslutades i går kväll på Väststyrelsens och regionfullmäktigegruppens telefonmöte. Det har också visat sig att det är ytterst tveksamt om inte minst en av de icke godkända rösterna ska godkännas, då det förmodligen är en korrekt valsedel ilagd i kuvertet från början.

Det är nu oerhört viktigt att valnämnden i Sveriges kommuner, länsstyrelser med flera  på fullaste allvar tar åt sig och säkrar upp valprocessen till 2014. Alla röster har betydelse det har om inte annat 2010 års jämna val visat. Då ska man också var fullt ut säker på att alla röster blir räknade.

Ha en bra eftermiddag/
Leif

Jag måste berätta om en av alla otroligt roliga upptåg på bröllopet! Fina vännerna Shorik, Åsa och Ulrika sjöng till låten "Vi bor på landet" (Bröderna Djup) - hysteriskt roligt!! :D
Snacka om att de bjöd på sig själva!!


Trion som sjöngJag önskar att vi hade haft det inspelat, men i brist på det får ni se originalen istället... ;)

 

(Tryck på Play för att spela filmen)


 

Om ni är som jag - dvs. om ni ALDRIG hört denna sång förut (vilket tydligen uppfattas som väldigt konstigt av Skaraborgare...) så kan ni nog även uppskatta texten på sången:


Vi bor på landet

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i stallet.
Det var då förresten
vi köpte hästen.

Å gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i laggårn.
Vi låna av mossan
å köpte kossan.

Å råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i stian.
Vi sålde servisen
å köpte grisen.

Å grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i kätten.
De va just det året
vi köpte fåret.

Å bräk å bräk från lilla kätten,
grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Nåt behövdes på gödselstacken.
När affärn blev öppen
vi köpte tuppen.

Å kuckeliku från lilla stacken,
bräk å bräk från lilla kätten,
grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i kojan.
Vi hasta' på cykeln
å köpte jycken.

Å skäll å skäll från lilla kojan,
kuckeliku från lilla stacken,
bräk å bräk från lilla kätten,
grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Vi bor på landet,
å snart vi fann det:
Vi behövde nånting i soffan.
Vi strunta i skatten
å köpte katten.

Å jam å jam från lilla soffan,
skäll å skäll från lilla kojan,
kuckeliku från lilla stacken,
bräk å bräk från lilla kätten,
grymt å grymt från lilla stian,
råm å råm från lilla laggårn,
gnägg å gnägg från lilla stallet
hörde vi på varje dag.

Så e det på landet,
så e det på landet,
så e det på landet var da'!

 
Och om ni tyckte denna version var rolig så hade ny skrattat er halvt fördärvade av vännernas...

Vi klappar alla i takt och skrattar så vi får ont i magen!!

Det gjorde vi!!!


Vad säger ni? Tror ni det finns förväntningar på att vi ska skaffa djur här på gården...??!!

Ha en bra dag!
~Titti

Jag har ju i Tidigare inlägg berättat om min jakt efter bröllopsparfym....

Jag har fått funderingar om jag hittade någon eller ej?

Det gjorde jag! Tillslut, efter att ha besökt diverse affärer sisådär 25 gånger... :)

Det blev Vera Wangs "Princess"


Prinsessparfym!


Jag valde den dels för doften men också mycket för symboliken:
flaskan är hjärtformad = kärlek
Den heter Princess = jag ville såklart vara prinsessa för en dag

Som grädde på moset gillade Leif den = mao ALLT gott :)

~Titti

dsc00199 (MMS)

Nu har jag varit till bröllopsbutiken och lämnat tillbaka några saker som vi fick låna, såsom cape, paraply, underkjol, börs, plastrong med mera :-) Nästa anhalt: biblioteket, jag ska lämna tillbaka alla bröllopsböcker, nu behöver jag dem inte mer :-) Sen drar jag till berget för en joggingrunda jag har inte varit ute och sprungit sen Lidingöloppet så det är verkligen på tiden nu! Hörs senare ~Titti

Idag på förmiddagen har jag ännu ett möte med förpacknings och tidningsinsamlingen. När jag som kommunalråd klev in i diskussionerna för ungefär ett år sedan var positionerna totalt låsta mellan FTI och Skövde kommun. Sedan dess har arbetsklimatet blivit bättre men det återstår fortfarande mycket att göra.

Man har tillgodosett kommunens önskemål om bland annat ytterligare en tidningsinsamlingscontainer i centrum. Det har blivit något bättre underhåll och på vissa platser. MEN fortfarande är städningen mycket undermålig och tömningen fungerar inte tillfredsställande av insamlingscontainrarna. I söndags for jag förbi en av stationerna  och mötte totalfulla containrar, rejält med sopor utanför containrarna, frustrerade skövdebor som inte fick i vad de skulle lämna.

Detta är inte acceptabelt, för att människor ska ta sitt ansvar och ta papper, glas, metall, plast till ÅV-stationerna måste det vara lätt och enkelt och vara väl uppskyltat vad som hör hemma var. Jag tog en del bilder med mobilen om kaoset i söndags som jag tänker visa på dagens möte. Så hoppas jag på snabb skärpning!! Det ska vara lätt och roligt att vara miljövän, då måste bland annat ÅV-stationerna fungera.

Ha en bra dag / Leif

Den senaste tiden har ju mest tagits upp av bröllopsplanering, i synnerhet de sista dagarna då jag verkligen levde i en "Bröllopsbubbla", så jag var rädd att jag nu såhär efteråt skulle upplevda det hela som ett antiklimax. Liksom när man var liten och tomten hade kommit med alla julklapparna - något man sett fram emot i flera veckor och inte kunnat sova natten till julafton, påminner ju upplopet till bröllopet - men när man väl öppnat klapparna och fasten man var nöjd med dem så infann sig ändå en liten känsla av besvikelse.. Jag var rädd att det skulle vara likadant efter bröllopet att jag skulle känna lite som "Jaha, var det här allt?".
Förstår ni vad jag menar?

Men så blev det inte :) Jag känner mig helnöjd, planeringen gick i lås och allt blev fantastiskt underbart! Nu känns det istället som att det ska bli skönt att ta tag i andra saker som har skjutits på i och med bröllopet. Och för dem som undrar, så ja - jag hann med alla punkterna till slut, sånär som på två punkter:
1) Ät en god middag på tu man hand... och
2) Gå och lägg er i tid
- Vi gjorde inget av detta... ;)

Nu är man tillbaka till verkligheten. Det är kväll, Leif är iväg på möte och jag sitter i soffan. Efter att ha legat på topp i prestation under ganska lång tid, och jag nu börjar slappna av så är det inte utan att jag känner att energin börjar tryta...Ligger kanske lite back i antalet sömntimmar? Kanske läge att försöka ta igen dem?

Go´natt mer er!
~Titti

Det var först meningen att jag skulle varit ledig i dag, men det är lite mycket som pockar på de närmsta veckorna så jag har haft möten på förmiddagen, men eftermiddagen har jag tillbringat hemma med frun och svärföräldrarna. 
Med tanke på hur vår höst ser ut med mina olika engagemang och Tittis arbetssituation bestämde vi oss tidigt för att lägga bröllopsresan till våren nästa år, då ska vi ha två veckor sammanhängande L E D I G H E T :)

I dag har Anders Flanking partisekreterare i Centerpartiet meddelat att han kommer lämna sin post. Anders är inte bara en politiker för mig och Titti utan också en mycket god vän. Jag lärde känna Anders på 80-talet och sedan dess har vi hållit kontakt. Anders har många fantastiskt fina egenskaper som vi uppskattar, han är en stor humanist, en förmåga att lyssna som få andra har, visionär med en jordnära förankring, en fantastisk pappa till sina tre barn. 

När Anders höll sitt bröllopstal till oss så kommenterade han bland annat min och Tittis blogg: kärlek och politik. "Låt alltid kärleken vara större än politiken och låt inte politiken ta överhanden". Jag lovar att jag och Titti ska bära med oss de orden. Jag beklagar för Centerpartiet att Anders lämnar partisekreterar jobbet men önskar honom lycka till i nya uppdraget som riksdagsledamot och att få mer tid för sig själv och sina närmaste.

I kväll inleder Alliansen förhandlingarna om fördelningen av poster mellan partierna. Jag hoppas på bra diskussioner och att vi tillsammans formar ett starkt lag för Skövdes framtid där alla är med och bidrar. Största partiet har alltid ett särskilt ansvar så alla ska känna sig delaktiga. Så var det när Centerpartiet var största parti
i kommunen så är det nu när Moderaterna är största parti. Innan valet träffades Alliansföreträdare vid flera tillfällen och därmed har vi lagt grunden för ett mycket gott samarbetsklimat nästa mandatperiod.

Ha en god kväll önskar en mycket lycklig nygift man / Leif 

   

Tänk vilken magisk helg det har varit - jag känner mig helt uppfylld av kärlek och fantastiska känslor <3  Vad underbart det är att få dela en kärlekens dag med vänner och familj och människor som tycker om och värnar om en! Jag går på ett glädjerus som bara ger mer och mer!

Nu ska jag rensa upp här hemma under lång tid har det staplats och spridits ut bröllopsgrejor högt och lågt, det ska bli skönt att få lite uppstädat, luftigt och skönt - in med lite mer feng shui ;)

Jag hade fantastiska vänner som fotograferade hela morgonen, dagen, kvällen och natten i lördags. Jag har börjat gå igenom dem. Jag lovar att välja ut några stycken av dem och lägga upp och berätta om vad som hände det fatastiska datumet 2/10 2010

En avslutande bild bjuder jag på iaf & så önskar jag er en härlig vecka!


                    Brudparet Titti & Leif


Kram Titti


Vår hittills lyckligaste dag i vårt gemensamma liv

Lyckligt Brudpar

Längtan är över...

♥   Han är min make nu   ♥

20101002040 (MMS)

-Leif- 55 min kvar :) Snart kommer jag få se min blivande fru komma fram till mig vid altaret. Vi har inte setts sen i går kväll. Känns helt underbart och lite pirrigt. Lycklig blivande man / Leif

Alla ord överflödga - idag gifter jag mig med den underbaraste mannen i världen - och jag är lycklig

~Titti

dsc00197 (MMS)

Nu sitter vi med de sista punkterna :-) Nu måste vi snart bli klara för vi måste åka hem och Titti måste packa sin väska så att hon h i n n e r sova på hotell inatt ;-) Nerver till trots ett och annat blogginlägg ska vi nog få till imorgon också! Go'natt!

dsc00195 (MMS)

~Titti~ På väg mot festlokalen :-) Nu ska vi duka och höra fint och förbereda inför den härliga morgondagen! Har precis fixat naglarna innan dess har jag donat med diverse sen tidig morgon. Har inte en aning om hur jag ligger till på listan? Men det känns bra :-) Riktigt bra! ~Titti

EN DAG KVAR! EN DAG KVAR!! EN ENDA LITE DAG KVAR!!! :D

 I månader har jag tjatat på Leif att vi måste öva på bröllopsdansen. Men nej då säger han, "Du dansar så bra" eller "Det är lugnt, jag för"... Men! Igår (eller rättare sagt inatt) satte vi på musiken vi ska ha till dansen och dansade i köket, det var riktigt romatiskt ♥

Så ja, jag kan avslöja att vi inte komma göra någon dramatisk dans.
Men det kan vara kul och vissa gör det otroligt bra!


(Tryck på Play för att spela filmen)

Flera av er har säkert redan sett filmen, men visst är den bra?!

Ha en bra dag, jag tänker avverka de flesta av de resterande 43 punkterna :)
~Titti

20101001037 (MMS)

Blivande bruden arbetar in i det sista. Inget lämnas åt slumpen, men så blir det bra också :) 
Titti har många talanger, i alla bröllopsförberedelserna har hon visat på flera av dom. Titti är en fantastisk kvinna som har obegränsat med energi och sprider mycket positivism och glädje runt sig. Känns härligt att det snart är lördag! Gonatt / Leif