Dagen började som den har gjort de senaste dagarna, innan kl. 05 Men denna morgon gjorde vädret - strålande solsken - det mycket lättare att stå emot tröttheten! Ja vädret och vetskapen om vad som komma skall 😉
 
 
Ett par timmar senare körde jag och barnen bilen i norrgående riktning! För att det inte skulle bli för drygt för dem stannade vi på rastställe för picknick...
 
 
...och lite lek 😊
 
 
I god tid kom vi fram till hotellet
 
 
 
Ja nu återstår att se vart det bär hän... Kommer jag åt Wi-fi hänger ni med! 😉
~Titti
Dagen började med ett besök på sjukhuset då twinsen hade tid på barnmedicin. Duktiga barn som inte sa ett pip när de blev stuckna för provtagning! 😊
 
Det har hänt en hel del med bygget där förlossningen, BB, Antanatal, barnmedicin m m. ska ligga sedan sist vi gick förbi!
 
 
Efter sjukhuset åkte vi till Elins för några småärenden. Sedan hem på lunch och "omgruppering", för att därefter åka in till stan för babysim.
 
Det var sista gången för simmet idag. Det känns lite tråkigt att gruppen splittras nu, vi har haft det så himla trevligt! Och jag kommer sakna att inte ha en fast tid i veckan för att bada med barnen.
 
 
Men Steg 3 börjar ju till hösten, så snart är vi tillbaka igen! 😄
~Titti 
Här gjorde vi en tidig start, båda barnen vaknade kvart i fem imorse! Så då var det bara att stiga upp. Strax efter sju började de dock gäspa... Så då fick vi kämpa med att hålla dem vakna istället!
 
Efter frukost åkte jag, barnen och deras mormor till Hällekis i Götene. Vi tog en promenad i Munkängarnas Naturreservat.
 
 
 
 
 
Helt ljuvligt!! Ramslöken täcker marken och har precis börjat blomma så smått.
 
 
 
 
 
Den fina lökdoften sköljer över hela reservatet (fast jag är fortfarande förkyld och uppfattade inga dofter över huvud taget..)!
 
 
 
 
 
 
Jag bjöd mamma på en tidig Mors Dags-present med lunch på Hällekis Säteri. Det blev ramslökssoppa som fick högsta betyg. Jag hittade inget mjölkfritt så jag fick äta min medhavda matlåda. Den fick okej betyg...
 
 
Vi satt ute i trädgården och åt lunchen. Jag hade med en filt till barnen så de var nöjda de också 😊
 
 
Sedan satte vi oss i bilen för att körs till Falkängen för att kolla in "Ramslökens Dag", men barnen somnade i bilen på vägen dit och vi ville inte väcka dem så vi åkte hemåt istället. Vi hann precis till Resecentrum i Skövde strax innan Leifs tåg skulle gå. Så jag kunde vinka av honom. Han sitter nu och förbereder/planerar en stor politikerutbildning med SKL (Sveriges Kommuner och Landsting).
 
Kvällen avslutades med fantastisk grillning i trevligt sällskap 😊
~Titti
Härligt väder (om än ordentligt blåsigt) har inneburit sol på näsan och lek utomhus!
 
 
 
Jag och Leif har äntligen tagit tag i "operation hitta tapeter till övervåningen". Vi gav oss iväg till affären, mormor var barnvakt, vi fick fantastiskt bra hjälp och hittade tapeter till resterande tre rum! Wow!!
 
 
Jag var beredd på att vi skulle få komma tillbaka både två och tre gånger innan vi skulle hitta det vi söker. Men försäljaren förstod det jag försökte förklara att jag sökte/önskade och till slut fann vi det! Känns så skönt att äntligen kunna beställa tapeterna och jag längtar till renoveringen är klar!!
 
Ikväll var planen att titta på Eurovision och heja fram Måns som segrare sv årets ESC, men barnen hade andra planer för mig så det lutar nog med att jag får kolla inspelningen imorgon istället...
 
 
Så nu gäller det stt undvika Facebook, Instagram, och andra nyhetsflöden för att behålla spänningen..!! 😉
 
~Titti
Hunden är människans bästa vän sägs det. Jag tror våra barn är vår hunds bästa vänner! Efter varje måltid ser det ut ungefär såhär på golvet under barnens matstolar:
 
 
När de ätit klart får hunden komma in och uppmanas att "städa",något som uppskattas av honom och uppmuntras av barnen - i form av ihärdig påhejning!
 
 
Den enes bröd, den andres godis så att säga! 😉
 
 
~Titti
Morgonen började på samma sätt som den gjort de senaste 20 torsdagarna: med våtvästträning i rehabbadet på Arenan. Men idag var sista gången. Kommer kännas konstigt att inte behöva ställa klockan tidigt på torsdagarna? Förhoppningsvis kan jag gå vidare med min träning nu 😊
 
Direkt efter träningen gick jag o barnen ner till resecentrum för att möta upp barnens mormor som kom med tåget - glada miner x 4 😄
 
 
Därefter var jag på vårdcentralen för en liten check-up och under tiden gick mormor med barnen i kyrkparken. Jag hade egentligen tänkt att vi skulle gå liten shoppingrunda på stan men en klocka som tickade fort och hungriga magar satte stop för det, så vi åkare hem...
 
 
...istället åkte vi till Elins Esplanad på eftermiddagen och strosade runt. Jag tänkte köpa lite sommarkläder/skor, men det var lättare sagt än gjort det 😳
 
 
En fin dag med fin-fint besök avslutades med filmmaraton av hemma-video-filmerna på barnen 😍
~Titti 
En soft dag... Vi vilar oss i form och laddar till nästa vecka! 😊
 
Vi har parerat regnskurarna och varit ute på promenader. Det blir grönare och skönare för var dag nu!
 
 
Idag kom skoleveransen jag väntat på:
 
 
Återstår att se om de accepterar att ha dem på fötterna? De vägrar fortfarande strumpor 😂
~Titti
Evigt regnande gjorde att vi var inomhus hela förmiddagen. Så när det väl sprack upp och solen kom fram beslutade jag mig för att åka in tidigare till stan och gå en sväng med barnvagnen innan babysimmet. Funkade perfekt för barnen tog sig en extra nap också!
 
På babysimmet idag har vi tränat på: • dyka till kanten
• klättra upp på land
• dyka från kanten
(+ allt de vanliga).
Gossen har nu fattat hur han ska hålla sig fast på min rygg så att han kan simma med mig. Jag kunde till och med dyka och han hängde med!
 
Efter simmet hade jag avtalat att möta upp en tjej. Jag hade vunnit bud på massa leksaker. Och då menar jag verkligen massa - en stor papperskasse fullt med olika leksaker.
 
 
Några av dem:
 
 
Tror nog att barnen kommer uppskatta dem 😊
 
Och väl hemma låg det ett paket i lådan - med två klänningar till Tösen som jag köpt på second hand i oklanderligt skick (den ena klänningen är helt oanvänd).
 
 
Behöver inte säga att jag även är nöjd med den affären va?
 
~Titti
 
PS. De små godingarna fyller 10 månader idag 💞
Idag mår vi bättre, vi är i alla fall feberfria 👍
 
På förmiddagen var vi ute och njöt av solen och att temperaturen åter stigit efter en mycket kall helg! 
På eftermiddagen hade jag våtvästträning. Under tiden var barnvakten ute och gick med barnen som sov gott hela tiden! Innan vi åkte hem fixade jag med lite nätshopping jag gjort den senaste tiden. Finns många kap man kan göra, i synnerhet vad det gäller barngrejer! Second hand som ser/är som splirrans nytt - me like! Idag kom jag t.ex. hem med två snygga bordsunderlägg till barnen, som jag budade till mig i helgen 😊
 
Avslutningsvis vill jag bara dela med mig av en söt bild på barnen. Jag vet inte vad de gör? Men de samarbetar bra! 😉
 
 
Twinpower 💞
 
~Titti
Sjukstugehelgen börjar lida mot sitt slut och förhoppningsvis bacilluskerna med den! Igår fick vi tyvärr tacka återbud till ett 75-årskalas som vi hade sett fram emot.
 
 
Så istället har vi tagit det lugnt och försökt få frisk luft (tajmat vindbyar & regnrusk)!
 
 
Men efter regn kommer sol va? Fingers crossed för att vi får vara friska nu 😊
~Titti
Även denna dag inleddes med återbud, en granne med barn skulle komma över med lite fika, men jag kände att vi behövde ta det lugnt så vi sköt fram på fikat. 
 
Inte nog med att jag är dunderförkyld nu det är galet mycket pollen också! Jag överdriver nog inte om att jag säger att jag har nyst 50 ggr idag!! Men det var mycket värre i stan - EN fördel med att det blåser här ute på gården iaf!! 
 
Vi hade tid på BVC (i deras nya lokaler) i eftermiddags. Uppföljning på Tösen och nytt försök till vaccinering av Gossen - allt gick jättebra!
 
 
När vi ändå tagit oss in till stan passade jag på att gå en sväng, så vi gick över torget...
 
 
Kyrkparken...
 
 
Och Boulognern hem
 
 
 
Sen hem och vilade! 😊
~Titti
Småfolket piggar på sig sakta men säkert, däremot börjar jag känna mig krasslig..?
 
I vanliga fall brukar Kristi Himmelsfärd innebära Reunionträff med vännerna från Norr och Söder för mig. Men i år har vi skjutit på den till hösten. Den som väntar på något gott... får alltså vänta till i höst! 😉
 
Egentligen skulle vi på utflykt idag med några andra barnfamiljer men vi valde att avstå då Tösen fortfarande har lite feber och behöver ta det lugnt. Vi har ändå försökt ta vara på denna lediga dag och fastän det har blåst ordentligt och varit ganska kallt i luften så har vi i alla fall njutit av solen ☀️
 
 
~Titti
Både Tösen och Gossen mår bättre idag. Bättre men ännu inte bra. men jag tror att det är på rätt väg :)
 
Planen var att vi skulle på tvillingträff idag, men vi ställde in och höll oss här hemma istället. Det har blivit några promenader istället, då barnen sover gott (och länge) i vagnen och det är ju bra för febern. Det är en så underbar tid att vara utomhus på, dofterna, ljuset, grönskan, utsikten. Såhär års älskar jag verkligen att bo på landet!!
 
 
Andas in, andas ut - och njuuut!!
 
~Titti
Landsbygd, Skaraborg, livet på landet,
Idag har jag haft två febertoppar här hemma. Så jag avbokade baby-rytmiken. Lite synd att missa då det var sista gången och det skulle vara lite extra roligheter. Babysimmet har uppehåll denna vecka så där missade vi inget iaf. Istället tog vi en promenad på morgonen och barnen sov gott och länge i vagnen efteråt. Jag ställde dem vid husväggen för lä och vid fönstret så att jag kunde se och höra dem 😊
 
 
Jag är inte helt säker på vad febern beror på/kommer ifrån? De är liiite snuviga och hostiga men tror inte att det är därför? Är det tänderna som spökar för Gossen måntro? 
 
Tösens feber steg ju längre dagen gick och till slut ringde jag BVC. Troligtvis har hon fått en kraftig reaktion som vi ska ha under uppsikt (i vanliga fall kommer biverkningarna dag 7-14 vid denna vaccination så det är kraftig reaktion om det kommer redan dag 1). Förhoppningsvis mår de bättre redan imorgon!
 
~Titti
Imorse fann jag ena bebisen sittandes i sängen h*n mötte mig med ett strålande leende! Hur underbar start på dagen? Jag har tänkt på det där en del. När slutar bebisar att vara glada hela tiden (undantag när de är trötta, hungriga, behöver blöjbyte, har ont etc.), alltså när får de "dåligt humör"? Än så länge är det mest solsken och leenden här och de får ju tillbaka vad de ger de små sötisarna!!
 
Efter lunch hade vi tid på BVC. Nu var det två månader sedan sist så det var roligt att åter få se vad de väger och hur mycket de växt. Planeringen var även att vi skulle få 1-års vaccinationen lite tidigare men eftersom Gossen fortfarande har lite feber avstod vi hans dos vid detta tillfälle. Tösen fick dock sin, mot mässling, påssjuka och röda hund. Jag var förberedd på att trösta efter sticket. Men det behövdes inte, hon sa inte ett pip! Hon skrattade innan sprutan och hon skrattade efter sprutan! 😊
 
Efter BVC begav jag mig till arenan för våtvästträning. Jag trodde inte att jag skulle hinna med den idag så jag hade avbokat barnvakten men det löste sig så att jag kunde träna ändå!  Efteråt gick jag och barnen en snabb tur på stan där jag äntligen hittade mockasiner (till barnen kanske ska tilläggas?! 😉 ) som jag letat efter! Återstår att se om de passar, de sov när jag köpte dem så vi får prova dem imorgon!
 
Leif har sent kvällsmöte, han är iväg på stämma men förhoppningsvis är han hemma innan det blir tisdag! 😉
 
~Titti
 
PS. Inga bilder idag, mobilen är full - måste ladda över till datorn...
Leif har varit på STCC hela dagen. Jag o barnen har njutit av den underbara solen: gått på promenad både förmiddag och eftermiddag. Barnen har lekt på filt i trädgården och jag har hunnit sitta några minuter i solstolen och druckit kaffet och bara njutit av värmen - just lovely!
 
 
 
En bättre lördag alltså 😊
~Titti
Vi har haft lite sjukstuga här hemma, då Gossen har haft feber. Så vi avbokade playdate i Ulveket och stannade hemma och tog det lugnt.
 
Fredag och äntligen är Leif hemma på kvällen! Det firade vi med räkor och havskräftor 😊
 
 
Gossen som sovit större delen av dagen och vilat den andra piggade på sig strax efter läggdags och gjorde oss sällskap 😊
 
 
Hoppas febern ger med sig nu och att det blir en rolig helg!
~Titti
Torsdag innebär för min del att dagen inleds med våtvästträning på rehabbadet på arenan. Träningen går väldigt bra just nu (uh vet knappt om jag vågar säga det? Ta i trå, ta i trä...) jag känner mig mycket starkare nu!! :)
 
Efter träningen tog jag och barnen en runda på stan och jag köpte några fina sommarkläder till barnen- På stan träffade vi två mammor med deras barn som vi pratade lite med. Så roligt ändå, sedan jag blev mamma har jag lärt känna så många nya fina, varma, roliga människor!
 
När vi kom hem var det dags för lunch som avslutades med mumsig dessert:
 
 
Senare på eftermiddagen fick Gossen feber som gick upp ordentligt tills han gick och la sig. Jag tror att det är tänderna som spökar. Hoppas att han inte börjar bli sjuk. Nu på kvällen börjar jag känna mig lite småhängig, men det kan ju vara tänderna som spökar för mig med - Gossens, inte mina (pga. för lite sömn). Hmm... ja vi lär veta när vi vaknar imorgon...
~Titti
feber, tandsprickning,
Vi fick en bra start på det som tydligen ska ha varit "årets hittills varmaste dag" - först gick jag en morgonpromenad
 
 
och när vi kom hem fortsatte Gossen sova i vagnen och Tösen lekte på en filt i trädgården.
 
 
Det höll i sig i hela 20 minuter!! Underbara minuter då jag tankade D-vitamin!!☀️😉
 
 
På kvällen var det årlig LC-kamp! Min LC-klubb utmanade den andra Lc-klubben i Skövde. Utmaningen/tävlingen anordnas varje år men ordnas av respektive klubb vartannat år och är hemlig ända fram tills samlingen samma kväll. 
 
Detta år hade vi valt klättring så vi begav oss till Billingens klätterklubb där instruktörerna visade och berättade hur allt skulle gå till. Till en början var det jämnt - på bilden ser ni hur tjejen från min klubb har tagit sig högst upp
 
 
Men dessvärre drog den andra klubben ifrån och de vann till slut tävlingen. (Jag deltog inte utbölingen men jag och barnen hejade på alla) Innan vi gick ifrån lokalen hade vi några "mötespunkter" + att vi såg till att samla in charitypengar till Nepal efter jordbävningen. 
 
Efteråt fortsatte de andra med middag på stan, medan jag och barnen åkte hem. En mycket trevlig kväll till ända 😊
 
Jag är så imponerad och glad över våra fina barn! De är en fröjd att vara med dem och de sköter sig så ypperligt! Goa' och glada hela tiden och busar och har roligt. Jag har sagt det förr och säger det igen; Kärlek! Så mycket kärlek! 💞
~Titti
 
Idag har vi haft en full dag, minst sagt! Vi började morgonen med babyrytmik följt av fika. Roligt! Och nu börjar sångerna/danserna fastna (både hos mig och barnen) och därmed även förväntningarna 😊
 
Efteråt gick vi en sväng på Stallsiken...
 
 
...sedan lek i park
 
 
...där även lunchen serverades
 
 
Inklusive dessert! 😉
 
 
Sedan tog vi oss in till stan där jag hämtade ut barnens pass på polisstationen
 
 
Sedan gick jag lääänge i hopp om att barnen skulle somna. Men icke! De sov inte en blund 😳
 
 
Gick förbi och köpte "söta goa gubbar" på torget och bjöd på fikat på arenan innan babysimmet - det uppskattades!
 
 
Simmet gick jättebra! Barnen var så glada! De tycker verkligen stycket är jätteroligt och det är så härligt att se!
 
Nu på kvällen är jag heeelt slut! Jag överdrev promenerandet med flera timmar och det känns veklingen! Imorgon ska vi ta det lugnt!!
~Titti
Busiga bebben fortsätter med sitt natthålligång vilket gör det svårt att komma igång på morgnarna och att ha energi som räcker till kvällen.
 
 
Därför avbokade jag inplanerad sångstund i förmiddags och istället blev det bara en tur iväg idag - till våtvästträning på Arenan. Efteråt gick jag en snabbis på stan och köpte några nödvändigheter inför kommande aktiviteter.
 
Här hemma försöker jag få barnen att prova så många smaker som möjligt. Förr sa man ju att de skulle vänja sig vid en eller ett par smaker åt gången. Nu är rådet att introducera så många som möjligt. Idag serverades:
 
 
Och nu har de testat pipmugg, kruxet är att komma på hur man kommer åt innehållet...
 
 
Tösen fixade det på ett kick, Gossen verkar vänta på att jag ska servera innehållet direkt till honom? 😉
 
Hoppas busiga bebben sover inatt... 😊
~Titti
Dag för en EFIT-dag - here goes!
 
Kl. 01:05
Den ene bebisen vaknar och är hungrig
 
 
Kl. 02:20
Den andra bebisen vaknar och är hungrig
 
 
Kl. 03:15
Den ene vaknar igen och vill äta, men vill dessvärre inte somna om...
 
 
Kl. 04:27
...det jollras, "snackas", klättras, luggas m m. och busiga bebben är klarvaken (mamman också)
 
 
(Visst är det en härlig bakgrundsbild? 😍😍)
 
Kl. 05:45
Det blir allt ljusare ute och busiga bebben börjar äntligen bli trött...
 
 
Kl. 06:15
Den andre bebisen vaknar och är  hungrig - och pigg, vilket mamman inte är så pappan går upp. Mamman ligger kvar och får sova en stund till då ene bebisen inte alls är busig längre utan bara trött...
 
 
Kl. 07:02
Busiga bebben har piggat på sig och vill stiga upp, så h*n gör sällskap med pappa och syskonet medan mamma får sova lite till
 
 
Kl. 08:05
Vakna mamma! Jag väcks av sötaste Tösen 😊
 
 
Kl. 09:00
Vi packar matsäck
 
 
Kl. 09;45
Vi klär oss för avfärd
 
 
Kl. 10:10
Leif tankar gas innan vi åker - till IKEA i Jönköping
 
 
Kl. 11:10
Framme och vi börjar med blöjbyte. MEN! Vi kommer inte in på handikapptoaletten (eller någon annan toalett heller för den delen)?!! Väldigt märkligt, då vagnen har standardmått och borde gå in i stort sett överallt 😞
 
 
Lyckligtvis var vi två vuxna nu så det löste sig. Men hur skulle jag ha löst det på egen hand...? 😳
 
12:10
Lunch! Hittade en mjölkfri varmrätt: kyckling med pommes och bea, mums!
 
 
Kl. 13:10
Det är mycket för barnen att titta på och de verkar nöjda i sin vagn
 
 
(de strumplösa barnen! 😂)
 
Kl. 14:10
Men rätt som det är somnar de till sin eftermiddagslur och Leif vaggar så att luren inte blir för kort!
 
 
Kl. 15:30
När de vaknar är de pigga och fyllda med energi, så då tar vi en stund i babyland. Gossen gillade "gung-älgen" 😊
 
 
Kl. 16:30
Tösen provar för första gången att sitta i handlarvagnen. Hon var inte begeistrad om man säger så...
 
 
Kl. 17:30
Shoppingen är klar och vi beger oss hemåt!
 
 
 
Efter detta glömde jag att ta kort... Så EFIT-dagen får sluta här. En bra och produktiv dag (om än med lite minus på sömnkontot), tillsammans med de bästa - min fina familj ❤️
~Titti
IKEA,
Dåligt bloggande de senaste dagarna. Men det tar jag igen imorgon, då kör jag en Ett Foto I Timmen - EFITdag så håll utkik!
 
Här kommer en snabb resumé från de senaste dagarna 😊
 
Jag har kört sedvanlig rehabträning...
 
Gjort flertalet barnvagnspromenader 😊
 
 
 
Kollat in en "mammakompis" på Gör om mig på Go'kväll:
 
          
 
 
Barnens mormor och morfar har hälsat på några dagar (vilket gett glada barn, barnbarn och  svärson)...
 
Leif har jobbat med veden, med god hjälp av sin svärfar...
 
 
Vi har handlat på "Stallsikens Dag"...
 
 
Och glatt oss åt familjemys ❤️
 
~Titti