Igår tog vi (jag & barnen) oss för första gången in till stan! Det innebar också första matfestivalen för deras del, vilket de dock inte märkte alls eftersom de sov från bilfärden in till stan tills de kom hem igen (då vaknade de med besked när de insåg att de var vrålhungriga)!

Jag mötte upp Leif i kyrkparken och hejade på "folk" det var många som kom fram och grattade oss som nyblivna tvillingföräldrar och det var roligt 😊

När Leif behövde gå iväg för att förbereda prisutdelningen passade jag på att gå till Kulturhuset och sätta mig i en stol och vila lite. För det kan jag säga, stadsvistelsen var en riktig påfrestning för mig!

Magmusklerna har inte kommit ihop än så ryggen har dåligt stöd och det känns när man står och går minsann! 😞

I Kulturhusets foajé plockade jag till mig höstens program för teaterföreningen...

 

...och Göteborgsoperan (fast det ska mig mycket till för att jag ska komma iväg på det denna hösten?

 

Sen gick jag tillbaka till festivalområdet och såg hur fyra Skövdebor fick pris - Skövde kommuns förtjänsttecken som utdelades för första gången. Mottagarna har bidragit till att på ett positivt sätt sätta Skövde på kartan och ge avtryck till eftervärlden,

 

Årets mottagare:
Sigbritt Karlsson rektor på Högskolan i Skövde.

 

Marcus Hellner med rötterna i Lerdala, flerfaldig OS o VM medaljör på skidor

 

Thomas G:son internationellt välkänd låtskrivare som återkommande sätter Skövde på kartan

 

Maja Sandberg som tillsammans med sin avlidne make Arne Sandberg satte visionen för Billingens friluftsområde och byggde Billingehus.

 

(Gå in på följande länk om du vill läsa mer: http://skovde.se/Kommun-Politik/Press--Media/Pressmeddelanden/skovde-kommun-delar-ut-fortjansttecken/ )

Efter hyllningarna blev det äntligen dags för att äta! Jag brukar alltid äta Billingens Humnersoppa som jag tycker är såå god men nu vågade jag inte eftersom jag ammar och inte bet hur barnen reagerar på skaldjur.

Istället började jag omvänt med desserten: provsmakade för första gången "Bubbies", jag tog smaken Hallon Vit choklad

 
 

Det smakade precis som fryst prinsesstårta

Varmrätten blev helstekt gris!

 

På torget gick vi förbi Filmfestivalens stånd (jag tog några lotter men vann inget) och tog deras program för hösten.

 

De delade även ut Filmstudions program:

 

Jag skulle gärna vilja se några filmer, undrar om man får ta med barnvagn med sovande bebisar...? 😉

Vi kikade in på kommunens torgplats...

 

...innan vi avslutade med kaffe & kaka. Därefter åkte jag och barnen hem. Jag var heeelt slut! Barnen sov hela tiden fram till dess jag stängde ytterdörren hemma - då vaknade de med besked och krävde mat på studs! Back to (underbar) reality med andra ord!! 😊

~Titti

Började skriva ett inlägg från Matfestivalen men inser att det blir väldigt långt, så jag fortsätter imorgon och publicerar då!

Bjuder på en bild från prisutdelningen där bl.a. Thomas G:son fick välförtjänt pris och rungande applåder!!

~Titti

Som jag har nämnt (eller hintat om) tidigare så är det tajt schema här hemma! Främst är det matningarna som tar tid. Tösen vill äta varannan timme och för tillfället äter Gossen varje timme. Att hinna med något förutom alla andra "måsten" och bestyr (blöjbyten, bad, tvätt och mat till mamman m m.) är inte självklart.

Men idag tog vi oss ut på promenad!!

 

Nu blev det visserligen bara 20 minuters promenad innan vi var tvungna att få in igen för att någon höll på att "svälta ihjäl" men ändå! 😉

Åh vad skönt det var att andas utomhusluft, få sol på näsan och röra lite grann på sig!
~Titti

PS. Nu har jag ändå "back-up" här hemma, hur ska det gå när jag måste klara mig utan henne? Vem vet när nästa promenadtillfälle infinner sig..?

Grattis Leif på födelsedagen!!

Överraskade Leif när han kom hem från sitt kvällsmöte med paket & tårta :)

För övrigt har mitt Internet varit stängt under dagen så jag har inte kunnat blogga eller surfa (oj vad snabbt abstinensen kommer!) men nu är jag tillbaka igen!
~Titti

Det finns inte mycket som är mysigare än att titta på (och lukta på!) en snusande bebis som sover gott! Ja det skulle vara att titta på TVÅ bebisar då!! 😉

 

Snacka om avslappnade!
~Titti

Gossens outfit:

          

Utmaningen är att få strumporna att sitta kvar längre än 10 sekunder... ;)
~Titti

För er som inte bor i Skövde och får tidningen kan ni nu gå in och läsa på Skövde Nyheters nättidning om reportaget Dubbel bebislycka hemma hos Walterum
 
 
~Titti & Leif
Leif Walterum, Leif och Titti Walterum, Skövde, Leif Walterum, Titti Walterum, Walterum, skövde nyheter, tvillingar,
Idag avslutas årets upplaga av "Champion of the Youngsters" på Grevagårdens ridanläggning utanför Skövde. Arrangemanget är stort pågår onsdag-söndag med flera hundra tävlande unghästar och flera tusen besökare.
Skövde kommun är sponsor av arrangemanget och det är kommunen för vi ser de stora ekonomiska effekter det ger tillbaka. Idag har jag den äran att vara prisutdelare då finalerna går i klasserna 5,6 och 7-åringar.
I klassen 6 åringar fick dessutom de fem bäst placerade (se bilden) en plats till Gothenburg Horse Show 2015 för att där möta världseliten.


Ridsporten är stor i Sverige och den är även stor sett till vad den genererar i sysselsättning. Då talar vi dessutom om arbetstillfällen som oftast finns på landsbygden. Fortfarande är det oftast små summor från det offentliga som satsas på hästsporten till skillnad mot de mer manligt dominerade idrotterna. En jämställdhetsfråga att ta med tre veckor före valet.
/Leif
I veckan gick jag tillbaka i tjänst. Nu väntar tre roliga och intensiva veckor fram till valet. I går så presenterade Skövdes allianspartier fortsatta satsningar för att lyfta Skövdes unika pärla Billingen. En miljon läggs på att göra en grundlig förstudie som sedan får peka på utvecklingspotentialen och affärsmöjligheterna samt samarbetspartners. Beslut tas på kommunstyrelsens arbetsutskott nästa onsdag. Jag är övertygad om att Billingen har potentialen att bli Götalands svar på Åre.
Det finns ett fantastiskt ideellt engagemang hos många föreningar och enskilda för utvecklingen på Billingen en styrka i det fortsatta arbetet. Tack alla ideella krafter det är ni som formar Skövdes och Billingens själ!
/Leif

Jag är kääääär!! 😍

 

#älskarattfåvaraermamma #ljuvligabebisar #bebisar #tvillingar #twins

~Titti

Idag har vi varit på BVC - båda barnen växer så det knakar!! :) Vi gjorde det vanliga: vägde kroppsvikt, mätte kroppslängd och huvudomfång och kollade reflexer.

Denna gång kollade sköterskan även om de kan fästa blicken och till viss del även följa den. Jag har märkt framförallt på Tösen att hon numera tittar på mig och riktigt ser mig, jättemysigt att känna att vi har kontakt! Jag berättade också att imorse var första gången som de reagerade på mobilen i spjälsängen (nallebjörnar som "flyger" runt samtida som musik spelas):

 

Gossens förmåga att fästa blicken kunde vi dock inte kolla för han sov sig igenom heeela besöket ;)

~Titti

PS. Har ni sett reportaget i veckans Skövde Nyheter?

 
 

Just nu håller jag dels på att jobba in rutiner och dels provar jag mig fram till hur jag vill att rutinerna ska se ut. Det jag verkligen inte fått fason på än är när JAG ska äta? Efter Twinsens morgonmål 05-07 tar jag lite Yoggi och försöker få till någon timmes sömn till. Efter förmiddagsmålet har jag ätit "frukost" (ett par mackor) men vid det laget har klockan oftast passerat 12 vilket innebär att jag äter "lunch" vid 15-16-tiden och ja hela måltidsdygnet blir ordentligt förskjutet.

Och så här ser det ut nu när jag har en back-up som fixar mat, disk m m till mig. Hur ska det gå nästa vecka, utan back-up, när jag även måste tillaga maten själv? Kommer jag ens äta varm mat eller blir det Yoggi och mackor för hela slanten??!

Ja vi får väl se...?

~Titti

På tisdagen hade jag läkartid på sjukhuset. Detta var första gången som jag åkte iväg med twinsen när jag även behövde få med mig vagnen. Det visade sig bli något av ett tidskrävande bestyr..

Själva chassit måste ligga på ett särskilt sätt för att få plats i bagaget. Sedan fick min "back-up" bära ut barnen sittande i deras babyskydd (bilstolar för bebisar) till bilen eftersom jag fortfarande inte får bära så tungt efter kejsarsnittet. Sedan stuvade jag in barnen i baksätet (med "back-up:en emellan), ena liggdelen i bagaget och den andra fastspänd i framsätet. Phu!

På plats på parkeringen utanför sjukhuset var det bara att ta ut allt i omvänd ordning från bilen och montera ihop allt - i ösregn!! Sedan gick det enkelt att ta sig fram med vagnen på sjukhuset även om personalen befarade att vagnen inte skulle gå igenom vissa dörrar men det funkade alldeles utmärkt!

 

Läkarbesöket gick bra och det gjorde även packningen in i bilen igen - det var lättare att packa andra gången eftersom jag nu visste i vilken ordning det borde ske.

Men jag måste lära mig att tidsplanerat bättre :)

~Titti

Att bara ha två händer är i minsta laget när man har tvillingar och eftersom vi inte lär kunna växa ut fler extremiteter så gäller det att jobba på förmågan att göra flera saker samtidigt!

Leif har utvecklat denna förmågan! ;)

 

För egen del kan jag säga att nu när jag går hemma ensam med de båda barnen (denna veckan har jag dock extra back-up) utvecklar jag framförallt min uppfinningsrikedom vid olika moment som t.ex. vid matning och sövning :)

~Titti

Med små bebisar blir det många "första gången" - här kommer ännu en:

Tösen har för första gången fått prova napp och hon gav den tummen upp!

 

Sedan fyra dagar tillbaka verkar det äntligen som om amningen funkar med Tösen (gossen får fortfarande bröstmjölk på flaska)! Det här har varit en av nackdelarna med att de föddes för tidigt, sugreflexen fanns inte från början, sedan var de svaga och orkade inte suga. Men nu verkar det gå åt rätt håll som sagt!

När Tösen väl kom underfund med bröstets förträfflighet ville hon vara där så ofta som möjligt. Så det vore bra om hon accepterar att varva med nappen emellanåt :)

~Titti

Idag har Centerpartiet haft sommarträff och valupptakt här hemma på gården. Leif kommer berätta om den inom kort.

Jag gick tipspromenaden med Orvars kluriga frågor

 

Jag hann även prata med de flesta innan Tösen "gav hals" och jag och barnen fick lov att gå in för att äta.

 

Jag ställde fönstret på glänt så Trubadurens sång och musik hördes in och en vänlig själ kom in med grilltallrik till mig - så jag var med på ett hörn ändå ;)

~Titti

Idag har vi varit på BVC. Lite struligt när tiden krockar med barnens mattid, men det löste vi genom att tösen åt i väntrummet innan besöket och gossen efteråt (så vi kom hem på eftermiddagen med två mätta sovande barn)!

 

Det var riktigt roligt att se att de båda två ökat ordentligt i vikt denna gång! Det funkar bättre med maten och vi fick lite goda råd att ta till framöver.

Jag passade även på att anmäla oss till babymassage, men den börjar först om en månad :)

~Titti

Fastän vi ännu inte tar emot besök än (med undantag från närmaste familjen) pga. bebisarnas infektionskänslighet har de redan fått flera presenter. De har fått kläder, filtar, leksaker och gosedjur med mera.

Idag kom paket från Norrland: fina snuttefiltar och skor med skallror på.

          

         

Vet inte om avsändaren hade vår gemensamma nämnare i åtanke när hon valde skallror i present? Nämligen skallerormens skallra (från vår tid i Sonoraöknen i USA)? Oavsett uppskattade jag presenten och det kommer säkert barnen också att göra :)

~Titti

Jag känner att jag blir lite piggare och mår lite bättre för var dag nu. Ikväll bestämde vi oss för att gå första barnvagnspromenaden - det var en speciell känsla det!

 

De såg så små ut i den stora vagnen! :)

 

Hela 10 minuters saaaakta gång orkade jag (men var helt slut efteråt!)!!

De gånger jag varit utomhus den senaste månaden kan jag räkna på mina två händer så det var verkligen skönt att andas frisk luft! Och att njuta av allt runtomkring.

 

Det var en riktigt mysig promenad att gå - lilla Familjen Walterum <3 <3

~Titti

Från allra första början fylldes dygnet av matning (var tredje timme, varje matning tog mellan två till två och en halv timme) och blöjbyten. Övrig tid sov barnen. Nu blir vakenperioderna fler och längre. Det är för det mesta positivt och mysigt att få umgås med dem - se dem i ögonen, undra vad de tänker på, och prata med dem :)

Vad vi/de gör när de är vakna beror på vilken tidpunkt det sker. I eftermiddags provade vi att lägga dem båda i babygymmet:

 

Det funkade som underhållning i några minuter ;)

Vakenperioderna kan komma på olika tider på dygnet och de har dem sällan samtidigt. Vilket gör det svårt att synka med mammans SOVperioder...

Inatt beslutade båda barnen sig för att vara vakna efter nattmatningen, vilket resulterade att jag (& Leif) var vakna i stort sett hela natten. Först var det matning 01:30-03:30, sedan var gossen vaken till strax innan 04:30 (då kunde Leif lägga sig), jag satt uppe med tösen en stund till. Sedan var det åter dags för matning 06:30...

Men det tar ju tid att komma in o rutiner. Till jul hoppas jag att vi lyckats synka deras mattider iaf :)

~Titti

Idag har lillebror invigt den stora babysittern. Vi har två stycken, den andra är av enklare modell. Den här kan gunga i sju olika hastigheter, sitsen kan vibrera i två lägen...

 

...och man kan komplettera det hela med olika ljud: vad sägs om vågskvalp, djungelläten, fågelsång eller vaggvisa?

 

Lilleman verkade trivas men än så länge är det bara väldigt korta stunder de kan sitta i en babysitter - om jag är riktigt snabb hinner jag nästan dricka en kopp kaffe! Men bara nästan...

~Titti

Vi tar massor av kort på bebisarna ALLT är så sött! Som den här: tösen vilar gott på brorsans arm :)

 

Jag tröttnar aldrig på att titta på dem! Känns som om jag skulle kunna (om tid fanns) stå och titta på dem hela dagarna!

Men det är ett tämligen strukturerat och schemalagt liv vi lever nu med fokus på dygnets alla matningar (6-8/dygn). Det finns dock alltid tid för gos och total hänförelse av allt det söta!!

~Titti

Jösses vad fort tiden går, bebisarna är redan tre veckor!! Deras personligheter börjar visa sig så smått och det är så härligt att se den utvecklas!

De har stort behov av närhet, av naturliga skäl framför allt med mig men även av pappa.

 

Kvällsmys - gossomvärmerhjärtat <3

~Titti

Idag har vi gjort vårt första BVC-besök. So far verkar det som om Twinsen gillar att åka bil, såhär nöjd såg tösen ut på vägen in till stan (på vägen hem skrek de båda för fulla halsar eftersom deras mattid hade passerats)!

 

Det var lättade föräldrar som fick besked om att båda barnen ökat i vikt - nu har båda äntligen åter kommit upp i födelsevikt :) :) Utöver det mättes kroppslängd och huvudomfång, de kollade deras reflexer med mera.

Vi gick igenom rutiner, matning, dygnsrytmer och allmänt "mående". Kontentan är att barnen mår bra medan mamman behöver komma upp i styrka (och för det krävs vila vilket är lättare sagt än gjort med veckogamla tvillingar...)!

Tur jag har en stabil man vid min sida och extra stöttning här hemma just nu. Och väääärldens sötaste underbaraste bebisar att njuta av <3 <3
~Titti

 Nu har vi kommit hem. Skönt att sova i egen säng, äta egen mat och komma in i egna rutiner och tider.
 
 
Det jag saknar är ork. Så jag försöker knapra så mycket sömn jag kommer åt för att återfå krafterna. Men det är klart att infektionerna sög energi, lyckligtvis laddar jag den nog bäst här hemma bland människor jag älskar <3
 
Stort TACK till Alla Er som har skickat krya-på-dig-hälsningar till mig på olika sätt, jag har verkligen uppskattat dem!!
 
Kram
~Titti
 
Idag är tvillingarnas BF-dag, dvs. idag 4 augusti är deras beräknade födelsedag. Istället har vi haft förmånen att få rå om dem extra tid :)
Nu väntar vi på att läkaren ska ronda och få reda på Tittis kommande behandling och ev. besked om hemgång. Titti har det senaste dygnet blivit avsevärt bättre, men de obehagliga infektioner har tagit på hennes krafter.

Bjuder avslutningsvis på bilder på mina tre ögonstenar!-Leif
Plus är att torsdagens ingrepp var lyckat, vilket även proverna visar. Febern har gått ned och Titti mår bättre. Minus är att Titti nu har fått en sårinfektion, en komplikation från kejsarsnittet som måste behandlas. Så det blir ingen hemgång utan nya undersökningar och behandlingar.Det känns som att det räcker med motgångar nu. Bara att hoppas att det här är den sista och att det sedan vänder! Ett annat plus vi glädjer oss åt är att båda barnen ökat i vikt sista dagarna.
Tösen <3Gossen <3
-Leif
Det vi just nu önskar mest av allt är att Tittis provsvar fortsätter visa att infektionen är på tillbakagång. Dagens provsvar visar att det går i rätt riktning och vi blir kvar på BB för observation och nya provtagningar till all fara för Titti är över. Vi har under hela graviditeten varit medvetna om att det varit en högriskgraviditet. Däremot så fanns det Titti nu gått igenom inte ens med ett uns i våra tankar inför förlossningen. Nu håller vi alla tummar för att proverna fortsätter visa att infektionen är på väg ur kroppen.
Här kommer en bild av våra två små sötisar <3 även de håller alla tummarna för mamma <3


-Leif-