Från Stockholm/Arlanda tar det knappt fyra timmar att flyga hit...

ledtråd,

Landet är till ytan världens 37:e största land

ledtråd, världens 37:e största land,

Landet vi är på väg till hade 74,7 miljoner invånare i slutet av 2011

och en folkökning på 1,2% per år.

...men vart är vi på väg?
 
Ja ni kommer snart få några ledtrådar, sen får vi se om ni kommer på vart vi ska!
 
~Titti
Nu är jag redo för att bli semesterfirare - naglarna är fixade!
 
 
 
Återstår bara att packa väskorna, men det gör jag ju alltid i sista sekund! ;)
 
~Titti
nagellack, nagelmålningar,
Jag fick ryggskott igen, i måndags. Det är ju alltid dålig taiming för ryggskott,
men jag blev ordentligt orolig för att jag inte kommer att fixa att sitta i flygstol flera timmar
och därmed att vi inte kan komma iväg på semester. Min sjukgymnast kan inte göra mycket nu
i det akuta stadiet, men han satte på "Kinesisk tejp".
 
 
Jag hade aldrig hört talas om detta, men det är något som har börjat användas
inom idrottsvärlden och rehab. Jag hittade lite information om det på nätet
så är du intresserad kan du läsa mer här
 
Jag vill inte visa med bild hur de har tejpat min rygg, men det är många streck
och en stor "blomma" i korsryggen - allt i turkos hihi! På bilderna kan ni se
exempel på hur dessa tejpbitar kan sitta, beroende på skadan:
 
 
 
Jag provade tejpen måndag-torsdag och det funkade bra. Idag fick jag ny tejp och jag har lovat att ha på mig den fram till söndag iaf. Sen får vi se, om jag behåller den längre finns det risk för att jag kommer ha vita streck på ryggen fram till nästa sommar! ;)
 
~Titti
kinesisk tejp, rehab, ryggskott,
Liksom många andra hade vi inget mobilt bredband igår, därav glest mellan blogginläggen
Men nu är det igång igen, så snart kommer det inlägg!
På tisdagsmorgonen så träffades ett tjugofemtal företagare och några politiker på frukostmöte hos Arla i Skövde. Mejeriet har funnits sedan 1930-talet och är idag en spjutspets i den stora internationella bondeägda Arla-koncernen. Många Skövdebor vet förmodligen inte att all KESO som konsumeras i Sverige och även i  många andra länder i och utanför Europa kommer från mejeriet i Skövde.  Verksamheten sysselsätter cirka 90 personer och dagligen tas cirka 300.000 liter mjölk in i anläggningen som är specialiserad på bara KESO tillverkning. Arla i Skövde är ett av flera annonyma lokala företag som är världsledande på det man gör!
Bilden är från de senast installerade ysttankarna. Att mejeriet i Skövde lyckas vara så dominerande på KESO marknaden är för att man är oerhört effektiva och duktiga på det man gör.

 

 
 
Nästa gång du äter Keso tänk på Skövde och att KESO kommer från lokala mjölkbönder i Skövderegionen :)
 
/Leif
 
 
 
 
 
 

Lullaby, and good night, With pink roses bedight, With lilies o'erspread, Is my baby's sweet head. Lay you down now, and rest, May your slumber be blessed! Lay you down now, and rest, May thy slumber be blessed!

Lullaby, and good night, You're your mother's delight, Shining angels beside My darling abide. Soft and warm is your bed, Close your eyes and rest your head. Soft and warm is your bed, Close your eyes and rest your head.

Sleepyhead, close your eyes. Mother's right here beside you. I'll protect you from harm, You will wake in my arms. Guardian angels are near, So sleep on, with no fear. Guardian angels are near, So sleep on, with no fear.

Lullaby, and sleep tight. Hush! My darling is sleeping, On his sheets white as cream, With his head full of dreams. When the sky's bright with dawn, He will wake in the morning. When noontide warms the world, He will frolic in the sun.

            
~Titti
Lullaby and goodnight,
Hmm Zorro verkar tro att han har fått i uppdrag att göra om vår trädgård? Just nu fokuserar han på höstgrävning, tydligen ska vi gräva upp vinbärsbuskarna med roten?
 
 
Jag är inte helt nöjd...
 
~Titti
busig dobermann,
I morgon inleds en ny varierande arbetsvecka med mycket resande. 
Måndag: Efter möte i Skövde kommuns borgerlig ledning så bär det iväg till Göteborg för styrelsemöte med Skövde Biogas AB på Göteborgs Energi. På måndagkvällen är det dags för höstens första kommunfullmäktige. För Centerpartiet så kommer det vara ett möte med saknad efter vår avlidne fullmäktigeledamot Per-Inge Jonsson, på hans plats kommer ett ljus att brinna och mötet inleds med en tyst minut.
Tisdag: Efter ett frukostmöte på Arla i Skövde med Näringslivsformum så har Västra Stambanegruppens arbetsutskott möte i Alingsås. PÅ mötet kommer vi dra upp strategierna för vinterns fortsatta lobbyarbete för att öka kapaciteten på Västra Stambanan.
Onsdag:  På onsdag är det arbetsutskott med kommunstyrelsen. Följd av beredningar och tjänstemannagenomgångar på eftermiddagen innan de borgerliga partierna har ett avstämningsmöte på eftermiddagen.
Torsdag-Fredag: Under två dagar så ska jag delta på första av flera träffar kommande halvåret där vi är ett mindre antal politiker och tjänstemän som ska diskutera styrning och ledning i kommunerna. Vi som deltar har specialinbjudits av av Sveriges KOmmuner och Landsting. I mars nästa år ska vi redovisa vårt uppdrag kring framtidens styrning och ledning av kommunsverige.
Lördag och en vecka framåt SEMESTER: Så väntar sol, värme, bad i Turkiet och firande av min och Tittis bröllopsdag. Ska bli härligt, särskilt nu när den svenska hösten gör sig allt mer gällande.
 
/Leif
 
Var på tre ställen och provade balkklänningar och lite kortare klänningar, typ cocktail. Har hängt undan tre klänningar och har nu bstämt mig för att köpa två av dem - en lång och en kort. Men färgerna jag valde förvånade min man och mitt smakråd och definitivt mig själv! Ni kommer få se klänningarna när det är dags för festligheterna :)
 
Igår kväll hade vi middagsbjudning och vi bjöd på några av mina älsklingsrätter.
 
Förrätt: toast med creme fraiche, rödlök, räkor och röd & svart stenbitsrom
- en klassiker som är fantastisk god!
 
 
Varmrätt: ryggbiff med smörstekta kantareller, koktta rödbetor (Leifs specialitet)
färsk sparris och hasselbackspotatis
 
 
Till dessert åt vi bailey´sglass :)
 
~Titti
dessert, förrätt, klassiker, varmrätt,
Som vanligt är jag ute i sista minuten.. Förutom en cocktailklänning så behöver jag även en balklänning. Från början hade jag funderingar att köpa på nätet, det finns mycket fint att hitta!
 
    
 
    
 
 
Jag har inte burit balklänning sedan jag tog stundent, har inte en aning om hur jag vill att klänningen ska se ut? Tur att jag har bästa smakrådet med mig idag! ;)
 
~Titti
balklänningar,
Ny design på bloggen. Bättre va?
 
Men det kommer ta ett tag innan vi får till det som vi vill... :)
 
Som smileys:en, har inte fått til dem än... Det kommer tids nog!
 
Ha en trevlig fredag!
~Titti
 
Idag har jag gått runt på stan i jakt efter en cocktailklänning
Sådana är inte lätta att hitta... Jag vet heller inte hur jag vill att den ska se ut,
men nu har jag låtit mig inspireras av bilder på google:
 
 
 
På lördag får jag med mig smakråd så då ska jag prova!!
 
Undrar vilken färg som passar mig bäst? :question:
 
~Titti
 
 
Som Centerpartist så finns stor anledning att vara nöjd med regeringens budget som släpptes i sin helhet idag här är några exempel. Mycket mer pengar till infrastruktur, för Skaraborgs del så kom en välkommen satsning på E20 med 700 miljoner på sträckan Vårgårda-Vara byggstart 2017.  Mer pengar till bredabandutbyggnad, stor satsning på energiforskning, 280 miljoner till att fortsätta utveckla biogasen, pengar till yrkeshögskola mm. Som kommunalråd i Skövde så glädjs jag särskillt åt de 12,7 miljoner extra till Högskolan i Skövde som presenterades idag. Centerpartiets envisa kamp i regeringen för de mindre högskolorna har gett resultat. Grattis Högskolan i Skövde! Klicka här för att läsa budgeten.
Som i alla budgetförhandlingar så är det ett givande och tagande, Centerpartiet har inte fått igenom den så kallade 20 öringen för biogasen, kompensationen för metangasreducering som varit viktig för att öka utbyggnaden av biogasen. Vi har heller inte fått igenom våra krav på höjd ersättningsnivå i A-kassan. Frågor som kanske herr Borg och övriga allianspartier accepterar nästa år.
Dagens budget visar återigen att Centerpartiet gör stor skillnad i regeringen.
/Leif
 
 
Centerpartiet, Högskolan i Skövde, E20, ,
Har haft en höjdardag idag! :D
  
 
Det hade Sjöberg också första gången han hoppade 2,42 och satte världsrekord! ;)
 
~Titti
2,42, Höjdhopp, Patrik Sjöberg,
Man får nog säga att hösten är här nu? Enligt mig den bästa årstiden :)
 
Krispig härlig luft, vackra färger i naturen, skogspromenader och kura på kvällarna - mysigt!
 
Lövens skiftande färger har visserligen inte kommit riktigt än
(sånär som på björkens) men snart så...
Många utav kvällarna är uppbokade såhär års, så den tiden jag och Leif har tillsammans ser vi till att ta vara på. Denna helgen är en sådan (som det ser ut nu iaf, det kan alltid ändra sig) och dessutom kommer vi få kärt besök!
 
Avslutar med en bild på några av rosorna som jag fick av Leif igår
en stor bukett som nu pryder bordet :)
 
~Titti
rosor,
Det finns ju hur många roliga klipp som helst på nätet.
Här är en av mina favoriter:
 
 
Jag skrattar också så att jag gråter!! :D
 
~Titti
När man är kaxigare än tidigare, tar rollen som Sveriges öppnaste parti och dessutom är Europas rikaste parti. Så utmanar man gamla strukturer. Har men sedan en ung kvinnlig  partiledare med ett unikt stort förtroende. Så är det uppenbart att det utmanar ännu mer.  Den senaste månadens/månadernas granskning av bland annat näringsdepartementets representation har varit bra och jag hoppas att alla departement  får samma granskning. Det som däremot störde medias plan var att Centerledaren och Näringsministern omedelbart har rättat till bristerna och tagit tag i problemen istället för att försvara dom.
Vissa medier fortsätter gräva och sprida negativa bilder av Centerpartiet och inte minst så försöker man undergräva Annie Lööfs förtroende som Centerledare.
Därför är frågan berättigad: Hade en manlig partiledare utsatts för motsvarande hårda granskning? Tyvärr tror jag att svaret är nej. I Sverige behandlas kvinnliga ledare annorlundare än manliga, detta har även tidigare partiledare som Mona Sahlin, Gudrun Schyman och Maud Olofsson vittnat om. I mitt uppdrag så möter jag många politiker och andra ledare som ofta säger att nu har vi kommit tillräckligt långt med jämställdheten. Det är så fel, för vi har knappt  påbörjat resan mot ett jämställt ledarskap. Sverige är inget föredöme på denna punkt!  
Hur påverkar då jakten på centerledaren Annie Lööf stämningen i partiet? Den gångna helgen så samlades distriktsledningarna i Västra Götaland till gemensam konferens i Kungälv.
 

De senaste månadernas hetsjakt på Centerledaren Annie Lööf kittar ihop partiet mer än på länge. Det finns en revanchlusta som är mycket stor, motgång föder framgång, det var den stämning som jag fångade allra mest som Centerpartiets ordförande i Västra Götaland under dagarna i Kungälv. Kungälvskonferensen var en uppstart för partiets arbete inför valet 2014. Under 24 timmar med avbrott för några få timmars sömn gick diskussionerna höga kring politik och  partiorganisation. 
 
         
 
Gruppdiskussionerna fortsatte till långt in på natten. Centerpartiet är på G, tack Aftonbladet för det!
/Leif
 
Centerpartiet i Västra Götaland, Annie Lööf, Aftonbladet, Mona Sahlin, Maud Olofsson, Gudrun Schyman, Kungälv, Centerpartiet,
Har idag fått meddelande från blogg.se att alla uppdateringar ska vara genomförda.
Så från och med NU borde allt fungera som vanligt och det ska bli lättare för oss att blogga igen.
Återstår att se om vi kan få igång mobilbloggandet igen, det skulle göra det mycket lättare att publicera lite oftare!
 
Nåväl, det blir vi snart varse om :)
 
Hittade några överblivna rödbetor i grönskslandet och passade på att
koka dem och äta dem varma - mums!
 
 
Leif har bråda dagar nu och jag får vara glad om jag ser honom något fram till helgen!
(med undantag för mornarna, men då är jag ju knappt vaken...) *gäsp*
 
~Titti
rödbetor,
Vilken skön söndag vi har haft! Denna veckan har Leif jobbat mycket och det är inte många vakna timmar vi har setts. Men från dess att han kom hem igår (lördag) kväll har jag fått rå om honom!
 
Så idag har vi försökt komma ikapp med det som behövs här hemma och sedan på eftermiddagen tog vi en långpromenad. Vi spendera flera timmar i skogen med att leta kantareller. Men varken jag eller Leif har vare sig näsa eller ögon för att hitta dem, så vi gick tomhänta därifrån... Sen gör vi samma misstag varje år, att börja leta efter skogens guld alldeles för sent - man luras lätt av alla gula björklöv på marken! Funderar på att träna upp Zorro till kantarellhund lagom till nästa höst, men då får vi väl köpa kantareller på ICA för att träna med?! ;)
 
Men fika i det fria och påfyllnad av skogsenergi var uppskattat :)
 
~Titti
dobermann, hitta kantareller, skogspromenad,
Igår kväll "tvingade" jag Leif att titta på den omtalade Hunger games
 
Inte utan att jag drömde otäckt inatt...
~Titti
Hungergames,
Lördag och helg....
 
 
Jag tror minsann jag tar mig en massage :)
 
~Titti
Var segt att stiga upp imorse, eftersom jag kom hem sent igår kväll. Men det var klart värt det!
Jag provade på meditation med mina Ladisar
 
(hittade bilden på google)
 
Under min studietid läste jag en del om meditation och fick även i hemläxa att meditera. För en rastlös person som mig med föga tålamod att sitta still och "leva i nuet" är meditation en ordentlig utmaning!! Men några minnen från kursen kom tillbaka under gårdagkvällen.
 
Alltid bra om man kan förmå sig till att komma till ro, Mindfullness och liknande, jag är dock inte där nu.. Men jag kan absolut tänka mig att försöka igen i framtiden!
 
Hursom, det var en mycket trevlig kväll :)
 
~Titti
LC, Meditation,
Under fyra timmar och 14 mils bilåkande har jag visat upp Skövde kommuns landsbygd och ytterorter för vår nya kommundirektör. När hon tillträdde i april så erbjöd jag att göra en guidad rundtur för att  visa upp ytterområdena och var kommunal verksamhet  finns. Skövde kommun är en kommun med en i allra högsta grad levande landsbygd. Det är bland annat resultatet av en medveten politik som Centerpartiet har drivit i Skövde. Vår kommun är bland annat unik för att ingen landsbygdsskola har lagts ner sedan 60-talet i kommunen, istället har det satsats, barnomsorg och förskolor har byggts ut och mycket är på gång. Under vår rundresa som gick genom orterna Varola, Värsås, Igelstorp, Väring, Tidan, Stöpen, Timmersdala och Lerdala innan vi kom tillbaka till Skövde så har vi hunnit åka förbi 9 skolor, än fler förskolor, beslutade men ännu inte påbörjade trygghetsbostäder för äldre, två äldreboenden, biblioteksfilialer, men också service som Folktandvård och Vårdcentraler som är Västra Götalandsregionens ansvar.
Skövde kommun har en positiv inställning till byggnation på landsbygden, en linje som Centerpartiet alltid har drivit. Den positiva inställningen märks inte bara i översiktsplanerna, den syns också ute i verkligheten.
I Skövde kommun förenar vi det goda livet i staden med det goda livet på landsbygden. Variation och valfrihet när det gäller boende, närheten till naturen, en väl fungerande kollektivtrafik, ett rikt småföretagande, närhet till kommunal service är exempel på Centerpartiets inflytande i Skövde kommun. Det finns alltid delar som går att förbättra, det är det som gör politiken så spännande.
 
/Leif
 
 
 
Helgen närmar sig och jag har nymålade naglar :)
 
 
~Titti
nagellack, nagelmålningar, naglar,
Nu är det dags igen - TV:n full med bönder!
 
 
Återstår att se om de finner sig en fru? :)
 
~Titti
bonde söker fru, bönder,
Sedan regionvalet 2010 så har Miljöpartiet i Västra Götalands regionen blockerat frågan att driva kravet på att hela E20 ska bli fyrfältsväg genom Skaraborg till Alingsås. Centerpartiet har sedan många år drivit på frågan om att E20 måste byggas om till fyrfältsväg . Tyvärr känns det idag mycket avlägset att få E20 som fyrfältsväg inom överskådlig tid. Att ett parti som Miljöpartiet kan tillåtas blockera tidigare beslut av regionen att E20 ska vara fyrfältsväg är otroligt.
 
Turerna och de olika paketen som presenterats för att få en motorvägsstandard har varit många genom åren. På 1980-talet lades korridorer ut för delvis ny sträckning av vägen och vi är nog många som minns den tidigare Socialdemokratiska statsministern Göran Perssons julpaket för cirka 10 år sedan som sa, motorväg hela vägen Göteborg-Skövde, Monica Green S-riksdagsledamot i Skövde jublade. Vad blev det av det? knappt en tummetott.
 
På torsdag så uppvaktar regionen och kommunalförbundet Skaraborg den Moderata infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd. Kravet är inte en fyrfältsväg, för det har inte S i regionen vågat gå med på för då hotar samarbetet med Miljöpartiet att gå förlorat. Klicka här för att se skrivelsen till ministern.  I skrivelsen står det bland annat:
" Dagens E20 genom Västra Götaland har stora brister genom en varierande och bitvis låg standard med många svåra olyckor som följd. Sedan 2005 har 28 människor omkommit och 72 har skadats svårt, enbart på de fem sträckor som inte är mötesseparerade. Det innebär enligt trafikverket att E20 tillhör de allra mest olycksdrabbade vägavsnitten i Sverige. Trafikverket uppger att om dessa avsnitt varit mötesseparerade så hade antalet omkomna begränsats till 7 personer, d v s hela 21 människoliv hade räddats. E20 har också stora brister vad gäller framkomlighet med låg tillåten hastighet och frekventa nedsättningar."
 
Som Centerpartist så kommer jag fortsätta att kämpa för att E20 ska byggas ut till fyrfältsväg, det handlar förutom om säkerhet också om möjligheterna för industri och transportnäring att finnas kvar i Skaraborg. Dagens låga standard på  pulsådern E20 bidrar inte till att stärka vår regions konkurrenskraft i en globaliserad värld där konkurrensen i tillverkningsindustrin är knivskarp och mäts i sekunder och ören.
 
/Leif
  
E20, Västra Götaland, Skaraborgs kommunalförbund, Infrastrukturministern,
Skickar en namnsdagsgrattis till alla Dagnys därute!!
 
 
;)
 
~Titti
 
 
dagny, dagny kom hit och spill, namnsdag,
Jag är på väg till tandläkaren...
 

(bild från google)
 
...fastän jag inte har något att oroa mig över så är jag alltid lite nervös när jag sätter mig i stolen. Vet inte om det är lukten? Eller ljudet från borren som alltid låter i något undersökningsrum? :s
 
~Titti
tandläkarbesök, tandläkare,
Idag avslöjades smaken på 2012 års årgångsglögg från Blossa:
 
Yuzu Ingefära
 
 
"En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern.
Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort
sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten
svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst,
står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition
och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med
yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin
– en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet."
 
Låter som en riktigt god, spännande smak med sting i! :p
 
Man kan förbeställa glöggen fr.o.m. 14:e sept. Men eftersom jag håller hårt på traditionerna och inte "får" dricka glögg förrän 1:a advent, tänker jag nog vänta med att köpa den...
 
~Titti
 
Blossa, Glögg, Yuzu Ingefära, årgångsglögg,

I vackert höstväder så arrangerades idag Friskvårdens dag på Billingens Friluftsområde i Skövde. Den fina höstdagen lockade många besökare. Centerpartiet har varit en av de deltagande föreningarna sedan många år tillbaka. För oss har det alltid varit viktigt att möta våra väljare och boende i kommunen även under mellanvalsperioderna. Intresset för att komma fram och diskutera med oss var mycket stort. 322 personer valde att tycka till om prioriteringarna för den växande gruppen äldre.

En mycket stor majoritet röstade för alternativ 2, vår fråga gav upphov till många och långa diskussioner och helt plötsligt fick alla pröva på att vara politiker för en stund. Se hur röstningen utföll nedan:

Hur ska Skövde kommun prioritera resurserna i framtiden för den växande gruppen äldre?

alt 1: Möjliggöra för fler att bo kvar hemma med stöd och hjälp  27 procent (87 röster)

 alt 2: Bygga fler anpassade boenden för äldre, till exempel Trygghets- och Seniorboenden 

67 procent (216 röster)

 alt 3: Bygga fler särskilda boenden som är biståndsbedömda till exempel Ekedals äldrecenter

6 procent (19 röster)

 Utfallet gav oss centerpartistiska kommunpolitiker råg i ryggen att driva frågan vidare om att det behöver byggas fler Trygghetsboenden i Skövde. Något som vi i Centerpartiet drivit en sedan flera år.

 Vi hade också ett blädderblock uppe där man fick skriva frågor som man själv vill ändra på, frågorna kommer vi att gå igenom i centergruppen och se hur vi kan driva vidare. Här är några axplock:

-          Marknadsför den nya busslinjen till Billingen bättre

-          Fler lekplatser

-          Bygg ut slalombacken

-          Renovera Stöpenskolan

-          Mer tjejtoaletter

En av tipsfrågorna på banan var också placerad i Centerpartiets monter. Den gav också upphov till en massa diskussioner. Får jag säga det själv var alternativen riktigt bra formulerade. Klarar du frågan?

Under ledning av landsbygdsminister Eskil Erlandsson genomför regeringen en satsning för att stärka svensk livsmedelsproduktion. Vad heter den satsningen?

1) Matlandet Sverige

X) Sverigemat

2) Grönsakslandet Sverige

Under hela helgen så har Centerpartiet i Skövde varit ute och synts under olika arrangemang. Riktigt kul och jag har fått med mig så många kloka synpunkter som jag kommer gå vidare med.

/Leif

Eskil Erlandsson, Skövde kommun, Centerpartiet, Framtidens Äldreomsorg, Matlandet Sverige, Friskvårdens dag,
Efter en heldag på Friskvårdsdagen på Berget med Ladisarna är jag trött ochc fryser fortfarande!
Men vi träffade många trevlig människor :)
 
Här hemma har det tröskats i helgen:
 
 
Zorro har intagit första parkett! Och av någon anledning
har han tagit med sig ett vämande underlag?
 
Hoppas att Ni Alla har en skön söndag!
 
~Titti
skördetröska,

På lördagsmorgonen så träffades fem stycken Centerpartister i Skövde för att springa SLA-loppet, ett motionslopp på 5 km i Skövdes centrala delar. Självklart klädda i centertröjor. 

 
Från vänster Reine Thorstensson, Karin Thorstensson, Börje Johansson och Leif Walterum. Saknas på bilden gör Elizabeth Uimonen.
 
 
Ingen kunde missa oss :)
 

Uppvärmning så klart!

 
Ett kul uppvärmningsprogram, mycket boxning.
 
 
Koordinationen var inte den bästa, men vad gör det när roligast vinner :)
 
 
 I vimlet av startande så träffade vi också några andra Skövdepolitiker Monica Green (S) och Michael Nimstad (M) dessutom var Sture Grönblad (Mp) också med, men han var svårfångad för en gruppbild innan starten.
   
 
 I väntans tider......
 
 
Centergänget redo för att inta Skövdes gator!!
 
 
Klara färdiga gå!
 
 
Under loppet var det många som uppmärksammade oss "Heja Centern" hördes lite här och var efter de 5 km
 

Målgången precis som starten var i vackra Garpaparken :)

Visst är det vackert, eller hur? För några år sedan drev Centerpartiet via en kommunfullmäktigemotion från MaiBritt Zederfeldt igenom mer pengar till sommarblommor i Skövde. Dessutom har Skövde en fantastiskt duktig stadsträdgårdsmästare som med mer pengar och sitt kunnande fått Skövde att sjuda av blomsterprakt.

Titti satte sig i parken (och njöt av solen och blommorna) och väntade...

 

 
 
...och väntade lite till
 
          
 
...till dess Ledarscykeln kom, för tätt därpå kom förste man i mål och kort därefter första kvinnan!
 
 
En (något längre) stund senare kom jag!
 
 
Nöjt kommunalråd :) För mig själv hade jag satt upp som mål att slå min tidigare tid när jag sprungit 5 km spåret på Billingen, det lyckades med tiden 30.57, med den tiden så finns förbättringspotential till kommande SLA lopp. Ingen av oss Centerpartister sprang för tiden och hur som helst så hade vi nog roligast i loppet och många passade på att komma fram och byta några ord om ett och annat i kommunen också. Precis så som det ska vara!
 
/Leif
Centerpartiet, Michael Nimstad, Sture Grönblad, Monica Green, Billingen, Skövde, SLA-loppet,
Upptäckte att jag inte har publicerat inlägget från barnkalaset förra helgen.
Så det kommer nu istället...
 
Vi åkte till vännerna i söder som bjöd på stort ettårskalas. Alla gästerna - närmare 150 personer - var bjudna till Ljungheda Bed & Breakfast.i Höllviken
 


De serverades supergod mat, varav flera av rätterna var nya för mig. En del så starka att jag riktigt blossade om kinderna - men ack så gott det var - jag måste kolla var jag kan köpa sådant! :p
 
Det fanns en del små barn på kalaset och för dem fanns det en stor skål med majskrokar
(sådana har jag heller aldrig smakat... ;) )
 
 
Man kunde sitta inne om man ville, men vi njöt av solen utomhus och den fina trädgården!
Kalaset var i form av "öppet hus" så alla fick komma när de vill, efter ca två timmar hade de flesta kommit, vi var som synes på bilden bland de första
 
Födelsedagsbarnet var hela tiden i centrum, som det ska vara :)
 


Ett dignande presentbord! Alla presenterna har dock inte kommit när jag tog bilden,
bland annat fick han fyra bilar...
 
 
Utav mig & Leif fick han klossar och 10 små böcker om djur, ifall han skulle vilja bli bonde ;)
 
          
 
Födelsedagsbarnet, och alla andra barn också för den delen, lekte med de nya leksakerna
 
         
 
Mysigt att få träffa släkt och vänner till familjen och njuta av trädgårdshäng, men eftersom vi hade en bit hem så gav vi oss iväg innan kalaset hade slagit igen. Världens finaste M vinkade hejdå :)
 
 Hoppas vi ses snart igen!
~Titti
1års-kalas, Barnkalas, Höllviken, Ljunghed Bed & Breakfast, födelsedagspresenter,
Nu ger vi oss in till stan, Leif ska springa SLA-loppet - en 5 kilometersbana genom centrala Skövde
 
Leif ska springa och jag ska heja på!
Hmm ombytta roller... Hur blev det såhär? :question:
 
~Titti
SLA-loppet,
Så var denna veckans vardagar redan till ända. Fredagen har ägnats tillsammans med andra centerkommunalråd i Sverige på Sverige Kommuner och Landstings högkvarter i Stockholm.  Vi har bland annat lyssnat till och diskuterat med IT- och energiminister Anna-Karin Hatt. Mycket inspirerande, att dessutom Demoskop levererade en opinionsmätning på fredagen som gav Centerpartiet hela +1,6 procent gjorde inte saken sämre.

I dessa höstbudgettider känns det mycket bra att vara Centerpartist. Centerframgångarna som presenterats senaste veckan är många. Jag konstaterar, att det i debatten glömda Sverige, landsbygden och småortssverige, förutsättningar skulle sett annorlundare ut om inte Centerpartiet suttit i regeringen. Centerpartiet har alltid stått upp för den lilla människans, de små företagens möjligheter att utvecklas inte minst på landsbygden och i småortssverige. Nu visar vi att Centerpartiet gör skillnad och det påverkar inte minst oss kommunpolitiker ute i landet positivt.
I morgon lördag så är det dags för SLA loppet ett motionslopp genom Skövde där också ett antal centerpartister deltar. I fjol så krockade loppet med andra engagemang för mig och då lovade jag i ett svagt ögonblick att jag springer 2012, så imorgon är det redan dags.
söndag är det dags för Friskvårdens dag på Billingens friluftsområde. Centerpartiet har varit en av de årligen återkommande deltagande föreningarna sedan många år, det är ett utmärkt tillfälle att träffa många människor och få synpunkter på än det ena än det andra. Jag konstaterar att valår brukar intresset vara stort från många partier att vara med på allehanda arrangemang. För mig och Centerpartiet har det alltid varit lika viktigt att synas och vara tillgängliga oavsett valår eller inte något som brukar uppskattas även i motionsspåren på Billingen.
/Leif
 
Anna-Karin Hatt, Billingens frliluftsområde, Centerpartiet.,
Idag så kunde Centerministrarna och Centerpartiet återigen glädjas åt stora framgångar i budgetförhandlingarna med ytterligare 600 miljoner för att bygga ut bredband på landsbygden. Under de senaste dagarna har det också presenterats att Centern fått gehör för de största investeringarna på infrastruktur i järnväg och vägar på många decennier, oerhört viktiga satsningar för att stärka industrins konkurrenskraft, skapa jobb och att modernisera Hela Sverige.
Dagens besked till landsbygdens folk och företag att bredbandssatsningen på landsbygden nu är uppe i 1,1 miljard var oerhört välkommet. Klicka här för att läsa mer. Satsningen kommer möjliggöra att bredband byggs ut snabbare till alla där marknaden inte klarar det självt. I Skövde kommun har vi tidigare på Centerpartiets inititativ beslutat att vi kommer investera miljontals kronor årligen för att påskynda bredbandsutbyggnaden, Skövdes mål är att alla hushåll ska ha 100 mb.
Centerpartiet har i årets budgetförhandlingar återigen visat vilket parti det är som står upp för landsbygdens folk och företag. Så som det alltid har varit under partiets 100 åriga historia.
Idag lyfter vi på hatten för Annie Lööf och hennes centerministrar i regeringen för ett mycket bra budgetförhandlingsarbete :)
 
/Leif
 
 
 
 
På söndag är det Friskvårdens dag och jag ska stå där med bästa Ladies:arna!
Nu håller jag på med diverse förberedelser...
 
 
Så om du har tid och lust kom till Billingens fritidsområde nu på söndagen 9:e sept 09.30-13.00  gå tipspromenaden och träffa många olika föreningar och organisationer, förra året tror jag det var runt 5 000 personer som deltog :)
 
~Titti
Billingens fritidsområde, Friskvårdens dag, skövde, tipspromenad,
Hittills har jag haft åtaganden varje kväll denna veckan. Ikväll kommer jag hem i tid, men då är Leif på möte. Så vi har dålig taiming som vanligt...
 
 
Men hunden har det bra! ;)
 
~Titti
Nu är det styrelsemöte med "Föreningen" för min del. Eftersom jag (liksom de flesta andra) åker direkt från jobbet så är det tur att vi börjar med fika direkt!
 
 
Jag tror man fattar bättre beslut på mätt mage ;)
 
~Titti
Regeringens höstbudget innehåller en rad förslag som Centerpartiet har drivit. Förra veckan så presenterades historiska järnvägssatsningar på såväl Ostlänken som ny järnväg Göteborg till Borås, frågor som Centerpartiet kämpat för länge. Idag var det dags för ett rejält paket för att minska ungdomsarbetslösheten, Centerförslagen om fler lärlingsplatser och satsning på fler yrkesutbildningar är centrala delar i paketet.
Ungdomspaketet är välkommet i Skövde. Alla åtgärder är viktiga för att undvika att ungdomsarbetslösheten biter sig fast på en hög nivå. Samtidigt som arbetslösheten bland unga är hög  så är behoven av arbetskraft stora inom vissa yrkesgrupper. Den utökade satsningen  på yrkeshögskolan  och fler lärlingsplatser är mycket bra för både ungdomarna och näringslivet i Skövde och Skaraborg och kommer förhoppningsvis leda till att matchningen blir bättre.
/Leif
  
Ungdomspaket, Skövde, Annie Lööf, Centerpartiet.,
Jag har haft en intressant dag med många trevliga människor, dagen avslutades med förfrågan om jag ville följa med till Aqua Vitalis - på Arena Skövde - inte svårt att tacka ja! ;)
 
Vi njöt av bastulandskapet och varvade de olika bastuna med att ligga i poolen inne och ute och duscha i djungelduscharna. Tisdagar är tjejkvällar och det passade oss bra! En av favoriterna är helt klart Hamamstenen, där låg vi och njöt och eftersom det bara var vi i det annars "tysta rummet" så kunde vi tjattra så mycket vi ville!
 
Efter en härlig auguff med Tivoli beställde vi varsin Lyxig räkmacka, de är såå goda!
 
Så nu känner jag mig mysigt trött och väldigt väldigt nöjd :)
 
~Titti
Denna veckan spänner över det mestasom ett kommunalråd sysslar med. Måndagen har fyllts med allehanda möten och diskussioner med tjänstemän i stort och smått. Hela eftermiddagen så har Skövde kommun haft samråd med Trafikverket kring aktuella frågor inom alla transportslag. En av de saker vi kom fram till var nödvändigheten av att formalisera samråden mer än tidigare. Skövde växer och det påverkar trafiken stort, Trafikverket måste in bättre i planeringsprocessen var en av mötets slutsatser.
 
Tisdag morgon inleder jag med att diskutera förutsättningarna för en utbildnings och arbetsgivarmässa i Skövde ett upplägg jag tror mycket på. Efter det mötet fortsätter jag en diskussion om hur Trandansen vid Hornborgasjön ska komma att organiseras. Trandansen är en av de största besöksmålen i Västsverige, om vi kan få en del av besökarna att spendera mer här, stanna över natt så blir utdelningen mycket god.
I morgon eftermiddag har Skövde kommun introduktion för nyanställda, ett arrrangemang som brukar vara mycket uppskatttat. Vad mer som händer denna veckan kommer senare på¨blogg.
 
Till dess önskar jag en trevlig dag
Leif
Nu har jag äntligen fått hämta boken som jag reserverat sedan länge på biblioteket
(det var lång kö), Patrik Sjöbergs Det du inte såg
 
Jag lyssnade på Patriks föreläsning på Almedalen som han höll tillsammans med Maria Akraka
 
Så efter att ha hört honom berätta om delar från boken ska det nu bli intressant att höra resten.
Det blir mitt tisdfördriv till och från jobbet den närmsta veckan :)
 
~Titti
 
Snart hemma efter mysigt besök i Skåne. Det är dålig täckning på E4:an så det har inte funkat att blogga under resan förrän nu. Vi har firat en glad 1-åring och umgåtts med sköna människor. Hälften av gästerna satt inomhus, vi tillhörde den andra halvan som med nöje njöt av solens varma strålar i den stora trädgården!
 
Men nu är vi tillbaka i ett regnigt VG :)
 
~Titti & Leif 
I fredags så var det chefsbyte på Skaraborgs regemente P4 i Skövde och Skövde Garnison. Överste Ronald Månsson lämnade över chefsledarskapet till Överste Fredrik Ståhlberg.
Ronald Månsson är en av de bästa "ledare" jag mött under mina 30 år som förtroendevald. Han är en jordnära, lyssnande och framsynt ledare som inte räds att stå upp för sina åsikter. Överste Månssons engagemang för Skövde Garnison har varit avgörande  för hur Skövde och Skaraborg banat vägen för samverkan mellan det civila samhället och Försvarsmakten i  Försvarsmaktsråd Skaraborg, en samverkan som nu tjänar som föredöme för hela Sverige.
Jag välkomnar Överste Fredrik Ståhlberg som nu tar över en av de viktigare befattningarna man kan ha i Skaraborg, Överste Ståhlberg har i likhet med Överste Månsson också fördelen att bo i Skaraborg, något jag som kommunalråd och politiskt ansvarig för Försvarsmaktsråd Skaraborg uppskattar. När framtidens viktiga samverkan mellan Försvarsmakten och  det civila samhället ska fördjupas är den lokala förankringen inte oviktig.
Som sig bör så avtäcktes en oljemålning av Överste Ronald Månsson, konstnären var ingen mindre än Göran Löfwing, Löfwing Atelje i Broddetorp. En av de bästa avbildningar som jag sett en uppfattning som delades av alla närvarande.
/Leif