Skönt att vara hemma! Men jag måste säga att jag har haft två riktigt trevliga dagar - trevligt sällskap, sköna omgivningar, givande samtal, förträfflig utbildning och supergod mat! :)

Kändes konstigt att inte vara med vänner, familjen och Leif på födelsedagen men oj vad många grattishälsningar jag har fått idag - tack alla, ni gör mig glad! Jag kom hem till ett "tomt" hus, fast Leif hade ordnat med några söta överraskningar och det fanns några paket för mig att öppna ;) Leif hade ju fullmäktigemöte ikväll så jag var hemma ensam ett tag innan han kom hem. Det var på sätt och vis bra för jag hade lite jag behövde förbereda inför morgondagen...

Har tänkte lägga upp några bilder här på bloggen men just nu är jag så trött så jag orkar inte, jag gör det imorgon istället!

Jaa så var man då ännu ett år äldre... Mysko känsla... Tycker nog inte att jag känner mig äldre? Och inte ett dugg visare heller? Bara kärare och lyckligare! :)
~Titti

I kväll har Skövde kommunfullmäktige möte. Den stora frågan i kväll är behandling av kravet på folkomröstning om Aspö / Karstorps området skall bebyggas med bostäder på en liten del av ytan.
Detta har blivit en mycket infekterad fråga, Naturskyddsföreningen har samlat in 3000 namnunderskrifter mot byggnation i området, Socialdemokraterna i KF säger nej till byggnation men S i Skövdebostäders styrelse säger ja. En enig styrelse i Skövdebostäder har gett VD i uppdrag att avveckla verkamheten på Aspö gård om det inte blir någon bostadsbyggnation. En av orsakerna till det är bland annat ändrade regler hur allmännyttan får använda sina pengar. 

Frågan är en av de svåraste att förklara. För i realiteten innebär ett nej till bostäder vid Aspö att gården kommer avvecklas, garanten för att bibehålla och utveckla verksamheten på gården är att det byggs 200 lägenheter i anslutning till gården.

I kväll kommer inte kommunfullmäktige avgöra hela frågan om  folkomröstning. På delen som ligger närmast Aspö är förslaget att inte ta ställning i folkomröstningen ännu. Detta på grund av att det bereds på majoritetens uppdrag ett arbete med att försäkra sig om att även framtida politiker inte river upp beslut idag som säkrar verksamheten på Aspö gård. Det skulle kunna vara genom bildande av till exempel stadsreservat eller detaljplan.

Det svåra med frågan är att det har kommit att handla om känslor och inte fakta i ärendet. Jag har inte mött en enda person som fått förklarat för sig vad det egentligen handlar om som inte gillat förslaget till bostäder i området. Ja ett är säkert denna fråga kommer leva vidare ännu ett bra tag.

Jag har gjort tappert försök för TV4 skaraborgs kamera inför KF i kväll att på 30 sekunder förklara vad frågan egentligen handlar om, en delikat uppgift, resultatet får jag se i morgon bitti.

Ha en härlig kväll, hoppas att KF går fort för jag vill hem och fira min Titti som kommer hem i kväll / Leif

Grattis till min kärlek, Titti fyller år idag. Firande med frukost på sängen får bli en annan dag eftersom hon är på utbildning och varit borta över natten. Har mycket förmiddagsmöten, återkommer sen, ha en bra dag /Leif

Idag kom ett positivt besked från Folkpartiet som ansluter sig två gamla Centerkrav. Det handlar om fler lärlingsplatser och att fribeloppet, dvs hur mycket studenter får tjäna utan att det påverkar studiemedlen skall avskaffas. Förhoppningarna ökar nu att detta blir Alliansregeringens politik när två av partierna står bakom kraven. Kanske kan man hoppas att det gamla liberala partiet också kommer ansluta sig till Centerpartiets liberala krav på förändringar i LAS (Lagen om anställningsskydd) och lägre ingångslöner båda för att underlätta för unga att komma in på arbetsmarknaden. Efter att varit jordgubbsutdelare idag också, så har äntligen all ved blivit uppkapad. Nu återstår bara att få in den i vedboden också. Skönt att för en gångs skull så ligger vi någorlunda i fas med veden som nu skall torka till nästa säsongs eldning. I morgon fyller Titti år, nu har det sammanfallit med att hon är på utbildning med jobbet och borta över natten så tårtan på sängen får vänta. Sov gott /Leif

~Titti~ Har avnjutit en fantastiskt god lunch med färska räkor Mums! Nu blir det lite H2o- träning och sen är det dags för min behandling :) ~Titti

20100530266 (MMS)

- Leif - Glada förväntansfulla Centerpartister. Dags för ny jordgubbsutdelning och valkampanjande på klassfotbollen / Leif

Väskan är packad nu drar jag till Varberg, på spa :)  Fast denna gång förenar jag nöje med nytta. Jag ska dit på utbildning, så det blir arbete, visioner och "långsiktiga strategier"-snack och föreläsningar imorgon. Men vi är ju på spa så jag har natruligtvis sett till att klämma in en behehandling i eftermiddag och innan middagen ikväll tänker jag ligga i saltvattenbad! Imorgon är min planering att starta med en morgonpromenad på stranden.

Leif skjutsar mig till stationen där jag möter upp mitt sällskap, sen drar han på klassfotbollen...

Önskar Dig en skön söndgg!
~Titti

Ansiktsbehandlingen på Billinge Spa var mycket bra, känner mig ren och fräsch! Men... Jag gjorde misstaget (varför lär man sig aldrig?) att låta terapeuten noppa mina bryn... Jag brukar inte låta dem göra det men hon skulle bara ta  n å g r a  strån... Jag sa att hon absolut inte fick ändra på dem bara ta pyttelite... Vad händer? Halva ögonbrynen är borta - jag är inte nöjd! :( Och så vet jag ju att det tar flera månader att få fason på dem igen det känns riktigt tråkigt. Så om du tycker jag ser förvånad ut så vet du varför - jag saknar mitt ögonhår!! Men efter detta lär jag mig kanske? Ja gör jag det inte nu gör jag det aldrig!!

Nåväl sen var det ner på stan och ta itu med håret uppe på skallen då. Tur att jag kan lita på min fina frisör Elena, hon gör det jag ber om - varken mer eller mindre och det känns tryggt! :) Efteråt strosade jag runt på stan lite och hittade lite kläder som bad att jag skulle köpa dem och då var jag ju tvungen att göra det... ;)

Hörs imorgon - ha det gott!
~Titti

20100529265 (MMS)

- Leif - Med jordgubbar sprids C-budskapet! Centerpartiet har idag delat ut centermuggar med jordgubbar och budskap i på klassfotbollen. Strykande åtgång på gubbar och många glada och förvånade ansikten över vårt nya sätt att sprida politiken. " Om de här jordgubbarna kunde tala.... ..... skulle de säga att de är glada att Centerpartiet finns. Jordgubbarna vill ha en ren miljö, levande landsbygd och framgångsrika entreprenörer som ger människor jobb. Det är Centerpartiets viktigaste frågor. " Gick att läsa på de smålapparna. Gubbarna tog snabbt slut med lite dammsugning av marknaden har vi fått tag i 40 nya liter vi ska dela i morgon. Kul att få fortsätta glädja fler jordgubbstörstande Skövdebor med nya gubbar, kryddade med politiskt budskap. Jag lovade att återkomma med vad för gott som nu luktar i vårt kök. Var och plockade den första buketten med liljekonvalj i går kväll för att överraska Titti med när hon kom hem, ljuvlig doft :) Ha en trevlig eftermiddag / Leif

God morgon!

Ja nu är det morgon och NU är den god. Men... somnade sent och vaknade på tok för tidigt, varför är det så? När det är helg om man kan sova länge, då vaknar jag ofta tidigare än på vardagarna.. Waste of time! :(

Jaja som sagt nu är det god morgon i alla fall och jag kan se fram emot att bli ompysslad (även om jag också kommer att få betala för den ompysslingen..)! På min födelsedag förra året fick jag ett presentkort av Leif på Billinge Spa, jag har i ett års tid sagt att jag  s k a  gå dit på någon mysig behandling. Men så har det inte blivit... Visst är det konstigt att man kan skjuta upp trevliga saker på det viset? Ibland kan jag verkligen ifrågasätta mina prioriteringar! I alla fall.. jag kom i veckan på att 1) presentkortet går ut imorgon, söndag och 2) Jag vet inte vart jag har det? Hmmm... Det har legat i en av flyttlådorna som inte har blivit uppackad, så i veckan vände jag upp och ner och ut och in på de resternade lådorna. Tänk vad jag hittade, många saker jag glömt att jag har! ;)

Till slut hittade jag det och nu ska jag strax bege mig till Spa:t för en skön ansiktsbehandling. Sen blir det stan, för i eftermiddag ska jag till frisören - mitt hår behöver  v e r k l i g e n  tas om hand!!

Vi hörs kanske senare ikväll? Hoppas att Du får en bra dag!
Kram Titti
Dagens stämma med Västtrafik gick som planerat, samtliga 49 kommuner i Västra Götaland och Regionen ställer sig bakom att regionen blir ensam ägare. Vi som jobbat med frågan konstaterade innan undertecknandet att det var lite som examen för oss, skulle vi få godkänt eller underkänt. Nu blev det godkänt och i januari 2012 blir regionen ensam ägare, förhoppningsvis till nytta för resenärerna och en ägare med muskler att bygga ut kollektivtrafiken så att målet om att fördubbla åkandet kan bli verklighet.

Väl hemma i eftermiddag han jag precis klippa gräsmattan innan kvällens regn, de 5000 kvadratmetrarna växer så det knakar. Jag konstaterar att det är tur vi har åkgräsklippare, även om Titti föredrar motionen med den lilla gräsklipparen.  

Nu har jag lagat middag och väntar på att Titti skall komma hem. En välluktande överraskning står i köket, vad det är får då tåla dig med tills nästa inlägg i morgon bitti.

Ha en trevlig kväll / Leif 

Åhh vilken mysig kväll jag, Ulrika och Shorik hade igår :D  

               Nachos med massa goda    
Först möttes vi upp på stan och laddade med "mat" och dryck på Pim´s - och massa mysigt tjatter


               Jag, Ulrika & Shorik på bion
               Förväntasnfulla inför premiärvisningen!

Jag tycker att filmen var väldigt bra - en enda lång modevisning, och då fick vi se fantastiska modekreationer och vackra filmlocations. Sen tror jag att jag satt och log hela första halvtimmen bara för att jag var glad att få se dem igen, känns som om jag åter fick se mina vänner efter två års saknad :)  Jag trodde nog att du nästan behövde ha följt serien eller sett förra filmen för att riktigt uppskatta filmen, men de fanns de i kvällens sällskap som inte hade sett ett enda avsnitt, eller filmen heller för den delen, och som ändå både skrattade och grät - härligt!!

               Sex and the city 2
På något sätt lyckades vi missa röda mattan  på premiären av Sex and the city 2?!  :P 

Fast jag måste säga att jag tycker att biografen shabblade bort premiärvisningen :(  Det här är första gången jag har varit på premiär utan att få en goodiebag - och vart var bubblet?! Nog hade det väl kunnat samordnas med affärer i stan? Något roligt spektakel? Läser i bloggar och i tidningar hur man har gjort i andra städer med lokala modevisningar mera med mera... För ca två år sedan var jag på premiären av första filmen (fast i annan stad) och då fick vi massa sminkprodukter, rabatter på sko- och smyckesaffärer etc och man såg  m a s s o r  med tjejer efteråt som gick omkring med sin rosa goodiebag på stan och ett brett leende på läpparna och vi log igenkännande mot varandra när vi möttes med en blick som sa "Visst var SATC-filmen såå bra?!"

Så blev det inte denna gången, men vem vet om vi har tur kommer det en SATC 3 - och DÅ hoppas jag på GLAMOURE!! :P
~Titti

Idag håller Västttrafik bolagsstämma. Huvudpunkten vid stämman är att Västra Götalandsregionen skall bli ensam ägare av bolaget som idag ägs gemensamt av samtliga kommuner i regionen och Västra Götalandsregionen. Västtrafik är en stor organisation och en av de viktigaste för att utveckla regionen.
För resenärer existerar inte kommungränser när man resor. För mig och Centerpartiet har det varit viktigt att ha resenärs och miljöperspektivet för ögononen samt vem som är bäst skickad att fatta de nödvändiga beslut kollektivtrafiken står inför i Västra Götaland. Beslutet förutsätter att samtliga ägare ställer upp för att det skall gå igenom, så visst är det lite pirrigt. Jag har själv jobbat intensivt med frågan de senaste två åren.

Först nu på morgonen är det ett studiebesök hos Posten och en  presentation av de förändringar som det gamla "statliga verket" står inför.  

Ha en bra dag / Leif

20100527263

- Leif - En nöjd Titti med vänner som varit på premiären med Sex and the City. / Leif

20100527262 (MMS)

Är och hälsar på hos LRF stämman. Nu diskuteras rovdjursfrågorna. En het fråga där skillnaden i uppfattningar skiljer Sverige ,mellan boende i stan och på landsbygden! / Leif

Idag befinner jag mig i Skövde hela dagen :) Så jag började dagen med ett träningspass på gymmet. Nu ska jag ha APT med alla kollegorna och i eftermiddag har jag utbildning i stresshantering... Sen ska jag möta upp vänner på stan för ikväll ska jag gå på Sex and tthe city 2- premiären åh jag läängtar - det ska bli så kul!! :-D ~Titti

20100527261 (MMS)

- Leif- På morgonen idag har Centerpartiet mött eleverna på en av Skövdes stora gymnasieskolor. Vi vill påminna i första hand om valet den 19 september och vikten av att rösta. Jobben, företagandet och miljön är Centerpartiets viktigaste valfrågor. C har sett till att det blivit billigare att anställa unga under 26 år, C har sett till att kommunerna får extra pengar till feriearbetande ungdomar. C vill gå vidare med att förändra LAS (Lagen om Anställningsskydd) för att göra det enklare för unga att få jobb. C vill också införa möjligheten till lägre ingångslöner för unga. Varför? Hellre en fot inne på arbetsmarknaden än två utanför! Ha en bra dag / Leif

På vägen till jobbet idag lyssnade jag klart på Karin Alvtegens bok Saknad, den var bra! Det är Karin själv som läser ur boken och jag tycker att hon gör det så bra, det är lätt att hänga med och hennes röst fängslar.


Karin Alvtegens bok Saknad
Saknad kan rekommenderas!


Idag har varit en dag då jag har varit "på vift" mest hela dagen, roligt men intensivt! Imorgon ser jag fram emot att träffa kollegorna på APT :)
~Titti

20100526258 (MMS)

Bönder på torget i Skövde! De gröna näringarna har stor betydelse för sysselsättningen och det öppna levande kulturlandskapet i Skövde kommun /Leif

På LRFs (Lantbrukarnas Riksförbund) pågående riksförbundsstämma i Skövde kommer avloppsslammet att åter debatteras. Det finns många aspekter på denna fråga, skall kretsloppet någorlunda kunna fungera behöver avsloppslammet med sina näringsämnen återföras till åkermarken. Världens kända fosfortillgångar är på väg att ta slut och det är ansenliga mängder fosfor vi förlorar i kretsloppet varje år med nuvarande ordning att tillåta användning av slam som gödningsmedel på åker och till livsmedelsproduktion. Då borde väl frågan vara enkel, återför det till åkern!

Nej så enkel är den inte. Avloppsslammet innehåller läkemedelsrester, hormoner, tungmetaller m.m. en salig blandning som skulle riskera den långsiktiga produktionsförmågan för åkermarken och kvaliteten på livsmedlen.

Frågan om slammet är mycket större än en fråga om den går att sprida på ekermark eller inte, den är ett av alla exempel på det urbana samhällets avarter och vårt välstånds baksida. Även om frågan kommer debatteras och beslut fattas på LRFs stämman idag så kvarstår faktumet att osäkerheterna kring återförings av slammet inte kommit en millimeter närmare en lösning. Detta är en samhällsfråga som måste upp på den högsta politiska ledningens dagordning för att finna nya lösningar.

Jag är inte redo att med dagens kunskap sprida slam på åkermark. / Leif 
Idag har vi sista Kommunstyrelsens Arbetsutskott inför vårens sista Kommunfullmäktige. Kanske är det rekord i antal ärenden? Totalt skall 33 stycken klaras av under förmiddagen, många stora och tunga, majoritetens budget och strategisk plan 2011-2013, ny politisk organisation nästa mandatperiod, flera friskoleansökningar.

Vi hörs vid lunch, med en direkt rapport
/Leif
Jag har ju tidigare berättat om hur jag med jämna mellanrum får lektioner i "Hur det är att bo på landet", här kommer ännu en: hemma på gården har vi egen brunn och dessvärre har det visat sig att det är ganska höga värden mangan i vattnet. Det är inte farligt att dricka eller så, men det  f ö r s t ö r   mitt hår - på riktigt, det går AV! Inte nog med det, det missfärgas också :( Så om ett tag är jag kanske korthårig och orange i huvudet? Hmm låt oss hoppas att det inte blir så...

Ikväll var jag hos min frisör och nu har jag fått ett specialschampo som förhoppningsvis ska hjälpa (ska ge håret elastisitet)! Jag har dock varit tvugen att färga mitt hår för att få bort de fula nyanserna som manganet ger. Men toningsfärgen ska enligt min frisör vara så mild att man kan äta den! Om den smakar gott vet hon dock inte...?! ;)

Ja det här var ett avbrott från Leifs "Matbloggning" idag va? hihi..
~Titti

20100525256 (MMS)

Mera mat, jordbruksministern vänder pannkakor på Dafgårds /Leif

20100525255 (MMS)

-Leif- Mat, ännu mera mat! Nu besöker vi Dafgårds i Källby. / Leif

Som jag berättade igår  är jordbruksministern Eskil Erlandsson och Sveriges yngsta riksdagsledamot Annie Johansson från Jönköping (båda centerpartister) på Skaraborgsbesök idag. Här kommer lite uppdateringar med mina foton av besöket såhär långt...

               Besök hos hästföretagare på Falbygden
   Dagen började med ett intressant besök hos framgångsrik hästföretagare på Falbygden...
        (Framifrån från vänster: Ulrika Carlsson, Annie Johansson och Eskil Erlandsson)

               Gårdsdelikattesser
            ... som följdes av lunch hos Åse Ericsson med gårdsdelikattesser med mera

/Leif

Morgonen började lungt, inga möten inplanerade. På plats i kommunhuset var det en strid ström av vänliga tjänstemän som ville stämma av fråga efter fråga, därefter har telefonen ringt i ett kör. Nu är jag på väg till jordbruksministerbesöket. 
Vi hörs senare!
/Leif

I eftermiddag har jag pratat om Skövde kommuns personalpolitik för dryga 100-talet nyanställda i kommunen. Mycket lyckad kommunintroduktion och ett sätt för Skövde kommun att tydliggöra ett attraktivt arbetsgivarskap och som jag sa: "alla är lika viktiga pusselbitar i vår kommun". Den som har roligast vinner intalade Maud oss Centerpartister valet 2006, det har jag tagit med till kommunen och försöker få det att gå igen som en röd tråd i våra personalpolitiska beslut och strategier. 

Väl hemma tog Titti och jag oss en tur till Plantagen och köpte Lobelia och blomlådor som nu pryder det gamla lillhuset på gården. Huset har verkligen genomgått en förvandling sedan jag köpte gården för ett antal år sedan. Det har återfått lite av sin charm, delvis tack vare Titti. Tänk vad Kärleken kan åstadkomma, frågan är om inte den kan få större resultat än Politiken ibland? I vart fall kan vi nog vara överens om att det går snabbare och kombinationen är den bästa ;)

I morgon kommer jordbruksministern Eskil Erlandsson till Skaraborg tillsammans med Sveriges yngsta riksdagsledamot Annie Johansson Jönköping. Vi skall besöka ett häst och landsbygdsföretag i Falköping och sedan besöka Dafgårds livsmedelsindustri mellan Götene och Lidköping. Efter det väntar LRF´s riksförbundsstämma i Skövde till sena kvällen. 

Tack för idag vi hörs i morgon / Leif   

Idag har jag varit på möten i Mariestad, hade turen att få sitta ute och njuta av solen under lunchen, riktigt nice :)

Imorse såg jag denna helsideannonsen i tidningen och tänkte - utan att säga något - att det det vore ju trevligt att gå på i sommar...
               Boulognerfesten

Sen ikväll kom Leif hem med en liten present som visade sig vara en biljett till Boulognerfesten

               Biljett till Boulognerfesten
Ser verkligen fram emot att se The Ark - att höra deras musik ger flashbacks från ungdomstiden i Växjö :)


Nu ska jag ge mig ut och försöka bestämma vad de nyinköpta blomlådorna ska placeras...
Vi hörs imorgon!
Titti

Idag på morgonen var gav sig Titti ut på en morgonrunda redan vid 05.30, jag undrar i mitt stilla sinne om jag kommer hänga på någon gång. Förra året var jag inställd på att cykla de 7-8 km till kommunkontoret så fort det blev vår och varmt. Det hände aldrig förra året, nu är det vår, snart sommar och varmt trots det har inte cykel kommit fram.

Denna veckan välkomnar jag särskilt LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) till Skövde, här skall Sveriges Bönder hålla stämma i tre dagar. Svenskt lantbruk har gått kräftgång under en lång rad av år med fallande produktion och dålig lönsamhet. Det är med stor oro jag ser på det. Framförallt i Skaraborg är det viktigt att basproduktionen håller volym då mycket av livsmedelsindustrin finns här. Det var därför glädjande att läsa i fredagens LAND att ARLAs mjölkkpris till bonden stiger med 20 öre litern. Säkert ett välkommet besked efter den värsta ekonomiska krisen för Sveriges och världens mjölkbönder på mycket länge. Vem kan tänka sig ett svenskt landskap utan aktiva bönder, utan betande djur som håller betesmarker öppna? Förmodligen ingen, alla tar det så naturligt för så har det alltid varit. Men verkligheten är en annan, djuren blir allt färre och sakta men säkert tar träd och buskar över det unika svenska landskapet.

Jag hoppas att LRF stämman i Skövde blir en vändpunkt där år av kris vänds till framtidstro och ökande produktion. Sverige har oerhört goda förutsättningar att öka livsmedelsprouktionen i förhållande till andra delar av världen som också drabbas hårt av klimatförändringen. Flera av Sveriges ledande politiker, flera ministrar och partiledare kommer till LRF stämman. Jag hoppas att de kommer hit av intresse för hur Sveriges basnäring skall öka i volym och åker hem med kraft och mod att fatta nödvändiga politiska beslut så att det kan ske!

Under eftermiddagen idag håller vi kommungemensam introduktion för nyanställda i Skövde kommun, dryga hundratalet personer är anmällda. Jag ska prata om Skövdes personalpolitik, det är ett roligt område att vara ytterst ansvarig för, speciellt då vi under denna mandatperioden har vänt alla siffror kring personalpolitiken uppåt, de ofrivilliga deltiderna är nästan helt borta, personer med årsarbetstid ökar snabbt, sjukskrivningarna minskar, kommunens satsningar på tidig rehabilitering har gett mycket goda resultat. Listan kan göras längre.

Vi hörs i kväll tills dess ha en bra dag / Leif

Så var helgen till ända. Trots Leifs förkylning har vi fått mycket gjort denna helgen. Det är inte ofta som vi har en helg tillsammans utan diverse uppdrag, så det gäller att ta tillvara på tillfällena att fixa och dona här hemma :)

Titti har slititgt med gräsmattan och sina maskrosor och fått bra med motion genom att klippa med den lilla gräsklipparen - det tog över 4 timmar att köra och det gav en massa steg (bra att ha när man är med i stegtävling!)! :)

Latoxe på åkgräsklippare?
Leif kämpar inte för att få fler steg... Han sitter bekvämt på åkgräsklipparen...
(men så är han ju också halv-sjuk, så han har dispens för denna gång)


Skämt och sido, detta var första gräsklippningen för i år och gräset var  l å n g t  och   t j o c k t, så det behövdes köras över två gånger, men slutresultatet blev bra!


På olika håll kämpade vi för att besegra maskrosorna och även om vi inte har kommit sådär jättlångt på vägen så har vi åtminstonde fått bort en hel del! Nu kan man t.ex. åter se att det är ett jordgubbsland :D

                    Maskrosor på odling?!          Jordgubbsland
                    Före...                                 ... efter

 

Våra irriterande fula "Popplar" ska också bort en gång för alla, coh nu har Leif inlett det arbetet...

Ringbarkade Popplar
NU SKA DE BORT!!


Avslutningsvis, söndag = nya färg på (Tittis) naglar...

Neonfärgat nagellack
Det blev neonorange färg denna gång (Fast Leif envisas med att kalla det Alliansfärg!)


Det var allt, hoppas att Du har haft en trevlig Pingst!
~Titti & Leif

 

20100523242 (MMS)

- Leif- Äntligen har jordgubbslandet förvandlats från knallgult maskrosland till vad det är. Under tiden har Titti envist klippt gräset med lilla gräsklipparen, det ser ut som ett straffarbete, men är självvalt. Jag tar definitivt vår åkklippare även om det inte ger mig motion. /Leif

God morgon :)

Igår ägnade jag en och en halv timme till att klippa gräsmattan och hann med nästan halva tomten, idag tänkte jag ta resten. Projekt "bort-med-maskrosorna" fortsätter, tog upp en hink igår och tänkter ta upp minst lika mycket idag.

Tänkte bjuda på lite bilder från gårdagen också - Varsågoda!

Luftballong
Igår såg jag en luftballong som "seglade" över åkrarna här omkring. Att åka luftballong är någon som jag alltid har velat göra. Jag är visserligen väldigt höjdrädd men jag  t r o r  att man kommer upp så pass högt så att man inte känner höjden längre och då skulle det nog gå bra!


Gula gullvivor

Vi har inte bara maskrosor i gräsmattan - många vackra gullvivor pryder vår tomt, och jag gör så gott jag kan när jag snirklar runt dem med gräsklipparen, de ska såklart få stå kvar :)

Röda gullvivor


Igår på eftermiddagen var jag iväg på gymmet och kom att prata lite med en kvinna. När hon skulle gå sa hon "Trevlig pingst!" Ja just det ja? Det är pingsthelgen nu - det har jag totalt glömt bort! Men nu vet jag, så nu önskar jag Er Alla trevliga bloggläsaren en riktigt trevlig och avkopplande Pingst! :D
Kram Titti

- Leif - Har blivit sjuk för första gången på länge. Feber och hosta har invaderat kroppen. Vi hade tänkt oss en skön helg, vi skulle åka till Kinnekulle och så kalas hos syrran utanför Vedum i eftermiddag. Hoppas att febern försvinner lika fort som den kom. Lyckan för mig är att Titti finns i mitt liv. I går kväll hade jag planerat för en liten överraskning på "vår" dag. Det blev soffan med ipren och filtar istället. Hoppas det blir nytt tillfälle snart för en överraskning. / Leif

God förmiddag!

Ja idag blir det inte alls som planerat. Leif är fortfarande febrig så han lär inte ta sig från gården idag inte :( Jag hade sett fram emot att vandra runt i Hällekis och titta på ramslöken och få känna den härliga doften. Hoppas det hinns med nästa helg för sen är de ju i stort sett överblommade...

Det är däremot inte maskrosorna - de står i full blom i trädgården!! Jag har ju tänkt försöka mig på att utrota dem (eller iaf tar bort  n å g r a av dem!)! Men nu börjar jag fundera på om Leif har andra planer...?


Maskrosor på odling?!
Håller han på och  o d l a r  maskrosor?!

Maskrosor i jordgubbslandet
Varför är det annars fullt av dem i jordgubbslandet??!!


Förutom alla negativa aspekter med maskrosor såsom att de förökar sig i väldans takt och "tar över" gräsmattan och ger bestående fläckar på kläderna med mera så är de ändå fantastiskt vackra blommor :)

Maskrosor          Maskrosor          Maskrosor


Det blir till att vara utomhus idag iaf - vi hörs senare!
~Titti

Leif kom hem med feber :( Så det blev ingen överraskning...

Förhoppningsvis mår han bättre imorgon - vi hörs då!
~Titti

20100521241 (MMS)

-Leif- Direkt från SmåAs stämma debatt mellan Annika Qarlsson (C) för Alliansen och Patrik Björk (S) för Vänsterkoalitionen. Handlar om arbetsmarknadsfrågor, LAS (lagen om anställningsskydd) och företagarvillkor mm. Intressant för Patrik hyllar ofta Alliansregeringen! /Leif

-Leif- Om en stund inleder jag SmåAs stämma, återkommer senare om den. Svenkt Näringsliv har betygsatt regeringens politik, underkänt för regeringens företagarpolitik, godkänt för Mauds arbete. Dagens Industri skriver om detta. Ha en bra dag , / Leif

God morgon!

Gårdagkvällen spenderade jag utomhus, 20 grader varmt, hur skönt som helst :) I helgen som gick la jag märke till hur otroligt många maskrosor vi har i gräsmattan och på morgonen hade många av blommorna slagit ut och då såg de ut att vara ännu fler! Det går ju inte, så kan vi väl inte ha det? De måste besgras! Så på vägen hem igår kväll svängde jag förbi plantagen och köpte en "Tistelstickare", eller vad jag hellre skulle kalla en maskrosplants-upptagare?!

När jag var liten gav min pappa mig typ 1 öre per maskrosplanta som jag plockade upp ur vår gräsmatta. Om det gick bra? Tja låt oss säga såhär: det var inget sommarjobb jag blev rik på... Men nu är jag igång igen - Let the game begin - död åt maskrosorna, eller ja, de ska upp ur jorden iaf! ;)

Tistelstickare
Nu ska de bort!!


Efter ett tag upptäckte jag dock att jag glömt bort hur  j o b b i g t det är, det är lättare sagt än gjort att få dem upp ur jorden, om man nu ska få med hela roten och det ska man ju...

Maskrosplanta
De var ju inte små om man säger så...

Maskrosplantor
Det blev några fyllda hinkar, men det var hårt arbete!

Fast det syns inte direkt någon skillnad när man tittar på gräsmattan nu... Jag börjar undra om det går att vinna det här? Vad tror ni? Om man plockar låt oss säga hundra plantor per dag under hela sommaren kan man besegra dem då? Eller är det lönlöst? Går det att vinna?!

Jag ska försöka ett tag iaf... Men nu ska jag åka till jobbet! Längtar tills ikväll när Leif kommer hem, är lite förväntansfull inför vad det kan vara som han har planerat för oss? Jag får inget veta förren han kommer och hämtar mig, hmm... 

Nu önskar jag Dig en solig och varm fredag!
~Titti

-Leif- Har haft en trevlig kväll med min förra vice ordf i SmåA. Fantastiskt god middag i ett tropiskt varmt Stockholm. Väl tillbaka på hotellet Columbus på Södermalm känner man sig som vanligt hemma. På detta "lilla" mysiga hotell i Stockholm har jag tillbringat de flesta av alla mina övernattningar de senaste dryga 10 åren. Här tas jag emot nästan som en familjemedlem, Cissi o Adel har jobbat här merparten av alla år som jag övernattat här på mina Stockholmsvisiter. Dom känner mig och jag dom, därför känns det alltid så roligt att komma tillbaka. Nu ska jag ringa Titti, tänk att man kan längta så mycket efter sin käresta :) Ha en god kväll o natt / Leif

Ja nu börjar det bli dags för mig att packa ihop och åka hemåt...

Vilket väder det har varit idag?! 22 grader visade tempen på i min bil och Leif berättade att det var 28,5 grader varmt i Stockholm, från småland har jag fått rapport om värme, åska OCH hagel... Ja detta majväder påminner både om juni- och aprilväder?!

Fast det är ännu inte så ljumna kvällar så att det är läge för att cabba ned när jag åker hem - men snart så... Det ska bli härligt! :)

På vägen hem ska jag nu lyssna färdigt på tredje boken i Twilight-serien: Ljudet av ditt hjärta av Stephanie Meyer

Ljudet av ditt hjärta

Nu ser jag fram emot den fjärde boken! Jag har ännu inte sett någon av filmerna men jag får nog ta och hyra dem någon kväll. Hoppas bara att filmerna lever upp till mina förväntningar, för böckerna är riktigt bra!!
~Titti

-Leif- Det var lite dramatik på Skövde resecentrum när jag kom dit på förmiddagen. Återigen hade Paggoldhs klockaffär i centrala Skövde utsatts för rån. Rånarna hade försvunnit in på resecentrum som genomsöktes av polis när jag kom dit. Jag har för länge sedan tappat räkningen vilket rån i ordningen detta är för den nämnda klockaffären. Vart är vårt samhälle på väg? Sitter nu på tåget mot Stockholm, i morgon är det stämma med Sveriges största A-kassa för företagare, SmåA. I eftermiddag väntar lite möten och i kväll ska jag äta middag med en gammal vän, min tidigare vice ordförande i SmåA. Torgny som han heter är en gladlynt göteborgare som gett sig in i vindkraftsbranchen. Det är ett underbart vackert landskap utanför tågfönstret. Naturen sjuder av liv, ett liv vi bara har till låns av kommande generationer, tänk på det! För att livet skulle vara fullbordat så är det bara Titti som saknas här och nu, fast någon behöver vara hemma och hålla ställningarna. Ha en härlig dag / Leif

Idag börjar jag jobbet lite senare, eftersom jag jobbar senare ikväll, med andra ord var det skönt med lite sovmorgon :)

Leif åker till stockholm idag, så lite kvällstjänst passar bra i schemat. Sen har han visst några "små planer" för oss imorgon när han kommer hem, men jag får inte reda på vad det är förren när han kommer och hämtar mig..

Har Du märkt att det luktar sommar ute? Så härligt! Idag blir nog en varm och solig dag i Skaraborg :)
~Titti

För några dagar sedan fick jag oväntade nyheter - "a blast from the past". Det fick mig att fundera... Jag kom att tänka på diktcitatet "Lär Dig livets stora gåta: Älska, Glömma och Förlåta


                                             Livets svåra gåta?
                                          (Bilden lånad från google)


Jag funderar på innebörden.,. Är det möjligt att älska glömma och förlåta? Borde det i så fall inte vara älska, förlåta och glömma?

Har DU lärt dig livets stora gåta?


Som sagt, jag funderar, men jag har inga svar än...
~Titti

20100519240 (MMS)

-Leif- underbara vår, vi har mycket gullvivor som växer vilt i gräsmattan, härligt :)) /Leif

På förmiddagen idag hade vi kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU). Inga komplexa ärenden på dagens agenda. Nästa veckas KSAU blir däremot fullspäckat, det är det sista möjligheten för ärenden att hinna komma upp till kommunfullmäktige innan semestern. Som vanligt blir det lite panik inför detta "sista" möte, har vi med allt, vad kan vänta, vad måste upp? En del tycker att det är trögt i politiken, visst är det trögt att förändra i politiken det tycker jag också, men själva processen är viktig och trögheten i sig är en garant för att inte felaktiga beslut fattas. Så trögheten är både demokratins fiende när man är ivrig och vill förändring men trögheten är också demokratins största vän.   

Efter lunch hälsade jag Marte Meo föreningen välkommen till Skövde kommun och Billingehus på en tre dagars kongress. Marte Meo som metodik har jag själv kommit nära och jag vet att den har stor effekt i att lära sig förstå barns beteende och handlande och utifrån de resultaten kunna sätta in rätt åtgärder och stöd. Det är dryga tvåhundra deltagare på kongressen från Sverige, Danmark och Norge. Vårt fantastiska musikgymnasium på Västerhöjdsskolan deltog också i välkomnandet till Skövde.

Hemma växer gräsmattan så det knakar, men det får dröja till helgen innan vi tar tag i trädgårdsarbetet, trädgårdslandet har Titti grävt fast fortfarande har vi inget sått i det och löken är inte planterad.

I kväll hoppas jag att Titti och jag får lite lugn och ro, det är viktigt. För i morgon åker jag till Stockholm i två dagar, på fredag har SmåA (Småföretagarnas Arbetslöshetskassa) föreningsstämma där är jag styrelseordförande sedan 2002. SmåA har 120.000 anslutna småföretagare från alla upptänkliga brancher. Genom uppdraget i SmåA kommer jag nära olika företagares vardag och knyter viktiga nätverk för mina andra politiska uppdrag. Jag tror det är oerhört viktigt att ha olika nätverk utanför partipolitiken, det gör mig förhoppningsvis till en bättre och vidsyntare politiker. 

Hoppas att vårsolen också skiner på dig :) Ha en trevlig kväll / Leif 

-Leif- På eftermiddagen i går dtog jag på Svenskt Vattens årsmöte i Norrköping. Jag konstaterar att vatten, vårt viktigaste livsmedel, är något vi i politiska ledningarna ägnar väldigt lite tid. Nästa år hålls årsmötet i Skövde ungefär 400 delegater kommer under tre dagar. Nu ska jag ha kommunstyrelsens arbetsutskott. Men först en intervju med Radio Skaraborg. Tänker på Titti, det är en del bestyr som behöver klaras av inför höstens bröllop. Ha en bra dag / Leif

Hittills har min dag bara bestått av möten. Nu har jag precis kommit tillbaka från lunchmöte och nu tänkte jag ta mig några minuter för att "landa", sen blir det skrivbordsjobb resten av dagen. Ska försöka få tag på Leif också, han ringde under lunchen men då hann jag inte prata.

Kom på att min träningsväska står packad innanför ytterdörren därhemma, glämde ta med mig den när jag åkte imorse :( Det betyder att jag först måste åka hem och hämta den innan jag kan åka till spåret/gymmet, det betyder med andra ord att jag måste vara väldigt diciplinerad och inte stanna hemma när jag hämtar väskan... Ojoj låter riskfyllt? Men jag ska nog klara det! Jag har inte tränat på två veckor nu i och med att jag har varit sjuk och jag ligger  l å n g t  efter i min träningsplanering! Jag får vara hård (dvs. snäll!) mot mig själv helt enkelt - ikväll är det träning som gäller!!

Hörs senare!
~Titti

Jag är mycket nöjd med mediarapporteringen från gårdagens presskonferans när Alliansen i Skövde presenterade budget och strategisk plan 2011-2013. Som politiker är man oerhört beroende av hur media väljer att granska och rapportera vårt uppdrag från väljarna. Du har säkert också hört människor säga "det har jag läst i tidningen" och därmed är det sant.

På förmiddagen idag står personalfrågor på agendan. I Skövde kommun har vi ett förhandlingsutskott bestående av mig som kommunalråd med ansvar för bland annat personalpolitiken och en företrädare för oppositionen. Vår uppgift är att bereda ärendena till kommunstryelsen och ge direktiv och inriktningar för personalpolitiken. Jag ser det som en styrka att vara överens i personalfrågorna och jag minns inget tillfälle när vi inte har varit det mellan majoritet och opposition. Idag har vi flera viktiga frågor på agendan, och vi har kallat till presskonferans efter mötet.

I eftermiddag skall jag åka till Norrköping och deltaga kort i Svenskt Vattens årsmöte. Nästa är kommer årsmötet med 400 delegater att förläggas till Skövde, så min uppgift blir att hälsa välkommen till nästa års värdkommun.

När vi vaknade i morses vid halv sex tiden var det strålande sol, sen hände något och molnen tornade upp sig snabbt. Men vad gör väl lite moln på himlen när man får vakna upp med en strålande Titti varje dag :)

-Leif- Nöjd med dagen, som vanligt hinns inte allt med. Vi har lagt vår offensiva framtidsinriktade budget, med särskilda satsningar på skolans personal, ungdomar, biogasdrivna bussar, ny förskola, ombyggnad av Eriksdalsskolan, planering för nytt äldreboende mm. I budgeten finns ett utredningsdirektiv som innebär satsning på modernt trygghetsboende samordnat med en ny förskola i Värsås en av Skövde kommuns alla mindre orter. Vi satsar på moderniserat resecentrum, ny pendelparkering mm. En framåtsyftande alliansbudget som visar på framtidstro! Jag är mycket nöjd, återstår att se vad oppositionen har att komma med. I eftermiddag har vi haft kommunstyrelse, kravet på folkomröstning om det skall byggas bostäder på Aspöområdet behandlades. Alliansen säger nej till folkomröstning då alla fakta ännu inte är klarlagda. Inte oväntat vill Sossarna ha folkomröstning. De kör dock inte med öppna kort, för ett nej till bostäder innebär en avveckling av Aspö gård som de säger sig vilja bevara. Centerpartiets och Alliansens ja till bostäder säkrar stadsbondgårdens framtid och kommunala bostadsbolagets drift av densamma. Om en stund ska jag fixa middag till oss när min älskade Titti kommer hem, det blir hemmagjorda pannbiffar. Men först lite utejobb. Ha en trevlig kväll / Leif

dsc00421 (MMS)

~Titti~ Nu är jag säker i trafiken - jag har INTYG på det! ;) Det var kul, inga märkvärdigheter egentligen men bra tips som jag tänker ta fasta på! Hmm kanske ska försöka implementera några hos Herr Johansson? Fast jag tror inte att han skulle uppskatta om jag sitter bredvid och tjattrar "Eco-tips" direkt..? Tur att han kör bra! Efter körningen tog jag mig en fika och en prommis utmed den vackra hamnen i Mariestad. Nu är jag på väg till Da Capo (om jag nu hittar dit..?) för styrelsemöte med Filmstudion, vi ska gå igenom förslag till höstens filmer. ~Titti

Jaha tillbaka i vardagen igen då... Vilken Reunion-weekend jag har haft med tjejerna såå kul!! :D

När jag kom till Skövde sen eftermiddag igår var jag riktigt trött, hade inte sovit många timmar då väckarklockan ringde strax innan kl. 04.... Vi hade beställt taxin som kom  04.30, sen gick flyget från Heatrow kl 07.35. Vi hade tur som kom hem, för senare under dagen stängde flygplatsen pga vulkanaskan och idag gick British Airways ut i strejk. Orkar inte ens tänka vad det hade inneburit om vi inte hade kommit hem... Vi hade helt klart tur!

Som Leif redan har berättat hade han fixat med biobiljetter igår kväll, så jag var i stort sett bara hemma och lämnade resväskorna innan vi åkte in till stan igen. Oj vad bra filmen var! Jag trodde innan att filmen var densamma som förra i början av 90-talet med Kevin Kostner fast i ny tappning, men den här är ju en fortsättning på den. Alltså vad händer efter "... så levde de lyckliga i alla sina dar" och sluttexterna. Riktigt bra iaf (förutom att jag tycker stridsscener är lite jobbiga att titta på, men då får man titta mellan fingrarna ist! ;) ) - kan varmt rekommendera den!

I eftermiddag ska jag på Eco-driving, ska bli intressant och se vad det innebär. Som alla andra tycker jag såklart att jag är en förträfflig bilförare ;) undrar om det är mycket som jag måste ändra på för att köra ekonomiskt, jag tycker ju att jag redan gör det... Jag kanske kommer känna mig som 18 år igen, för det var sist någon satt bredvid i framsätet och hade åsikter om min körning?! Hihi ska bli kul!

Hörs senare!
~Titti

-Leif- Måndag morgon, för vissa är veckans första arbetsdag en plåga, jag tycker den är fantastisk, en hel vecka med nya spännande utmaningar. Idag skall vi i den politiska majoriteten presentera vår budget. En budget med satsningar för framtiden, med fokus på välfärdens kärna och att Skövde skall fortsätta att växa. Mer om det senare idag. I går kväll var Titti och jag på bio, Robin Hood, en film vi verkligen kan rekommendera. Ha en bra måndag, snart är det fredag igen :) / Leif

20100516237 (MMS)

-Leif resultatet av mitt arbete medan Titti varit i London och tre kilon lättare :) Nu kommer hon snart till Skövde med tåget. Äntligen!! Dagens Sifo befäster min känsla från gårdagen Centerpartiet och Alliansen har flyt nu. / Leif

~Titti~ På tåget på väg hem, den sista biten på resan är alltid dryg.. Nu vill jag bara hem! Fick nyss ett samtal från min kollega som möter upp på stationen och lämnar kameran som jag glömde i hennes bil kvällen innan jag for... Ja det hade ju såklart varit bäst om jag inte varit så tankspridd så att jag glömde den, hade ju varit trevligt att ha den i London (nu fick jag ist förlita mig på Alex och Jennies fotande), men det är ju bra att jag får tillbaka den :) Jag har tur som har så snälla kollegor ja! ~Titti

~Titti~ Uppstigning i ottan, klockan ringde kl. 04... Vi tog taxi ut till Heathrow. Nu sitter vi här på flygplatsen, Alex har redan lyft hon flyger till Köpenhamn, jag och Jennie väntar på att få boarda. Vi hörs igen när jag landat på svensk mark! ~Titti

-Leif- Rydsdagen blev fantastiskt lyckad, mycket folk, sol och varmt. Många av familjerna jag lärt känna sedan många år i Södra Ryd var där, vilket var extra roligt. Det är stort intresse för Centerpartiet och Alliansen. Första gången jag i vår med säkerhet kan säga att vi har vind i segeln. Människor börjar genomskåda vänsterkartellens alla löften. Som en äldre kvinna med Libanesiskt ursprung sa till mig: " Om man inte sår kan man inget skörda, kommunister o socialdemokrater vet inte hur man sår". Kloka ord som jag ska bära med mig!! Väl hemma har jag nu sent i kväll fått all ved hemkörd till gårdsplan. Det ömmar i rygg o armar och jag har tappat tre kilon sen Titti åkte i onsdagskväll. I morgon bitti har jag tingat hjälp med en vedprocessor så allt som skall klyvas blir både kapat o klyvt. Sen återstår ca 15 m3 klent som vi själva får kapa. Mycket jobb är det med veden men definitivt den billigaste värmekällan när man som Titti o jag har egen skog. Sen ger arbetet bra motion o frisk luft många dagar varje år, bonus så att säga:) Gonatt /Leif

dsc00363 (MMS)

~Titti~ En härlig dag! :) Efter god lunch i Notting Hill åkte vi och shoppade på Oxford Street - a girl always needs new shoes! ;) Hittade även en snygg (och stor!) väska som jag behöver för att få med allt hem. Efter en energikick på en juicebar gick vi genom stan för att kolla på Buckingham Palace och ett snabbt besök på Harrod's och sen en välförtjänt fika vid vattnet i Hyde Park - just lovely! Nu har vi varit och duschat på hotellet och ska nu ut igen. Alex och Jennie kollar vilken tunnelbanelinje vi ska ta till de indiska kvarteren. För ikväll vankas det currystark mat Mums! ~Titti

20100515228 (MMS)

-Leif- Centerpartiets kampanjtält på Rydsdagen/ Leif

20100515227 (MMS)

-Leif- strålande sol på Rydsdagen, Jag har precis vunnit en utfrågning av politikerna vem kan mest om Södra Ryd! Jag slog t.o.m. sossarnas starke man stort som bor i Södra Ryd. Kul!! / Leif

Portobello Market i Notting Hill :) Mycket vintage, mycket att titta på, men framför allt mycket folk - faktiskt lite för crowded för min smak. Men det påverkade inte min shoppinglust - hmm jag blir nog tvugen att köpa mig en extra väska så att jag kan få med mig allt hem..? ;) Nu blir det lite lunch sen ska vi nog bege oss till Oxford Street och se om vi hittar några plagg som vill bli köpta där?! Pratade med Leif imorse som berättade att det regnade där hemma? Här skiner solen och våren blommar för fullt :) Vet att Leif med flera är på Rydsdagen och jag hoppas att regnet håller upp för dem! Vi hörs senare! Kram Titti

Lördag morgon, det regnar fortfarande :( Idag klockan 13-16 är det Rydsdagen. Södra Ryd är en mångkulturell stadsdel i Skövde med 7000 innevånare, på Rydsdagen visar alla föreningar upp sig och det är ett varierande och bra scenprogram på Rydstorget. Centerpartiet har varit med i många år, alltid lika trevligt. Idag skall man få vara lite mer aktiv än annars i vårt tält, vad som sker är ännu hemligt. En av våra toppkandidater i Centerpartiet, Shorik Adam, jobbar med integrationsarbetet i Södra Ryd i ett projekt som heter Multikulti. Om det kan man säga mycket men det har väckt intresse långt utanför vår kommungräns för sina fina resultat och engagerade ungdomar.
I kväll skall jag köra hem sista veden, sen återstår "bara" klyvning och kapning. Många helger är räddade framöver om vi nu inte hyr in en vedprocessor, det är lockande!!
I morgon är det äntligen söndag, Titti kommer hem från sin reunionresa, ska bli härligt!!
Ha en en skön lördag / Leif 

dsc00405 (MMS)

~Titti~ Överraskningen var att bjuda Alex och Jennie på musikalen Dirty Dancing såå bra - jag var gråtfärdig!! Jag lovar A L L A tjejer vet vad jag menar när jag säger att slutscenen var magisk! Det var fantastiskt bra, jag kan filmen utantill det är min absoluta favoritfilm, och nu kändes det som att jag fick se det live - fantastiskt bra!! ~Från en lycklig Titti i London (som dock saknar sin fästman ofantligt mycket

Klockan blev mycket innan dagens skogsarbete avslutades, nu återstår bara några vändor med traktorn sen är all ved hemma på gårdsplan, gött!!
Vigslarna i eftermiddag var mycket trevliga och romantiska. Idag var stadshsuet nästan som Las Vegas:)  vi var två förrättare och tillsammans hade vi 6 stycken vigslar på en dryg timma.
När jag jobbar i skogen lyssnar jag på radion via hörselskydden. Det har varit mycket rapportering från Miljöpartiets kongress. Miljöpartiet vill straffbeskatta landets bilister mer än någon annan, det slår givetvis hårdast mot landsbygdens befolkning och alla som inte har något alternativ till bilen.
De vill öka utgifterna samtidigt som människor skall arbeta mindre, den ekvationen går inte ihop. Miljöpartiet är EU-fientliga i en tid när samarbete mellan Europas länder blir allt viktigare. Skulle en rödgrön regering med Peter Eriksson eller Lars Ohly som finansminister klarat finanskrisen lika bra som Alliansregeringen? Knappast Miljöpartiet och den rödgröna röran är en katastrof för landet, som kommer kosta oerhörda pengar för framtida generationer.
Tittis rapportering från London visar att de har det bra där. Men här hemma känns det tomt :( När hon kommer hem på söndag skall vi gå på Robin Hood filmen :) av kritiken att döma kommer vi inte bli besvikna. 
Ha en god kväll o natt / Leif 

dsc00403 (MMS)

~Titti~ Vacker utsikt en bit upp i London Eye :) Efter sightseingen imorse åkte Jennie o Alex för att shoppa på Oxford Street. Jag stack iväg o fixade en grej som jag ska överraska dem med ikväll.

dsc00401 (MMS)

~Titti~ Sådana här elefanter syns ö v e r a l l t i stan. Hörs sen! ~Titti

dsc00398 (MMS)

~Titti~ Turistar för fullt!! Nu tar vi en "hop-on hop-off sightseeing"-busstur - tror London Eye står först på vår lista :) Hoppas att Du också har en bra dag! ~Titti

Sedan 2002 är jag en av Skövde kommuns borgerliga vigselförrättare. När jag utnämndes till detta hedersuppdrag var antalet vigslar få och vi var bara några få förrättare. Men på dessa år har antalet vigslar fullkomligen exploderat och i takt med det har fler förrättare utnämnts. I eftermiddag har jag två vigslar inbokade sedan länge, samtidigt har en av de andra förrättarna ett antal vigslar också. 
Det är ett ärofyllt uppdrag. Dessutom en bonus att alltid möta glada och positiva människor. 
Men innan det blir att sätta på sig kostymen och slipsen ska jag åka till skogen och lasta ännu ett lass med ved. Undrar hur Titti och tjejerna har det i London? English breakfast? Det kommer säkert något Londoninlägg till bloggen:)
Ha en bra dag / Leif       

dsc00389 (MMS)

~Titti~ Fish n' chips = check! Vilken härlig dag! Och jag kan tala om att våren har kommit till London! Vi har ett mysigt hotell och vi har checkat in publivet - det får högt betyg! ;) Det får även nationalrätten Fish n' chips - såå gott!! På bilden står jag framför London Eye, stooort Pariserhjul med utsikt över hela London - den ska vi ta oss upp i imorgon :) Vi hörs då! ~Titti

Vilken fuktig värme idag, undrar när jag senast drack så mycket vatten under en dag? Har nu fått hem 1/3 av veden från skogen, helgen är räddad med fortsatt vedkörning. Jag förstår inte vart musklerna tagit vägen som jag hade innan jag blev kommunalråd? Men det är riktigt skönt att få jobba hårt med kroppen även om den ömmar lite här o var just nu.
Titti ringde mig i skogen när de hade boardat planet till London, nu väntar jag på ett sms från reunion gänget, kanske från nån Londonpub?!  Önskar dom allt gott :)
Det var länge sedan jag hade en helt mötesfri dag, riktigt skönt att rensa hjärnan och insupa frisk luft.
Nu väntar en lugn kväll o lite strötittande på TV. Ha en skön kväll / Leif 

dsc00335 (MMS)

~Titti~ På väg mot Arlanda, strålande sol (nästan) klarblå himmel JAG kan iaf inte se ett enda askmoln..? ;) Nu ska jag på "Reunion 2010"-träff, det är från tiden när jag pluggade i Gävle då var vi fyra stycken som bestämde att vi, för att hålla kontakten, skulle träffas (minst) en gång om året. Vi valde kristi himmelsfärdshelgen eftersom det ger långledigt om man tar med klämdagen. Fast eftersom Hanna flyttade till USA förra veckan så blir vi bara tre som åker denna gång. Det är femte året som vi har Reunion och denna gången ska vi ta en utlandstrip - det ska bli så kul!! :D Vi hörs senare... ~Titti

Idag har jag en helt mötesfri dag framför mig. Ska ägna den åt att köra hem ved från skogen, egentligen borde veden redan varit kluven för att bli tillräckligt torr till vintern. Det blir att hoppas på en torr och varm sommar, så ordnar det sig :)
Pratade med Titti tidigare i  morses, hon gav mig uppdraget att ringa och väcka henne, alla som känner Titti vet att hon är grymt morgontrött, till skillnad mot mig. Idag är det disigt som värsta Londondimman!  Vi hörs i kväll / Leif

Den som har roligast vinner, så brukar Maud Olofsson säga, vi som arbetar tillsammans i Centerpartiet i Skövde har verkligen roligt tillsammans. Sista åren har allt fler blivit medlemmar i Skövdecentern det känns att vi har en härlig stämning och vilja att vinna val både lokalt, regionalt och fortsatt alliansregering. I kväll har lokala valorganisationen träffats hemma hos mig och Titti ett underbart trevligt gäng som slutplanerat maj och juni aktiviteterna.  
Tidigare i kväll körde jag Titti till tåget, i morgon åker hon till London med tjejgänget från studietiden. Vänner skall man vara rädd om, jag gillar att dom träffas varje år och har kul tillsammans, önskar dom en trevlig långweekend i London. Trots att det är attans så tomt i stora huset när min stora kärlek inte är hemma. 
Det regnar eller rättare sagt himmel har öppnat sig totalt, 20 mm regn hitills idag. I morgon ska jag börja köra hem veden från skogen kan ju hoppas på lite bättre väder då. I morgon har jag inte ett enda möte inbokat, det var länge sedan jag hade en hel dag utan en enda aktivitet i kalendern :) Ha en trevlig kväll / Leif 

dsc00333 (MMS)

~Titti~ Passerar Töreboda på väg till Stockholm... Känns i n t e kul att åka bort från Leif men känns kul och spännande att åka iväg med tjejerna! Om nu Fru Vulkan tillåter det men det verkar ju så? - peppar peppar ta i stubbe! ;) Men allra först ser jag fram emot lite "catching-up-snack" med fina vännen Linda Ha en trevlig kväll! ~Titti

Åh vad trött jag blir på mig själv!! Igår "lyckades" jag glömma min kamera i kollegans bil efter Vårruset :( Jag hade tänkt lägga upp en superhärlig video från gårdagen, precis innan starten - man kunde riktigt känna den härliga stämningen! Ja ja det får väl bli senare då när jag återfår min kameravän. Det allra värsta är att jag verkligen behöver den nu till helgen! Alla som känner mig vet hur många kort jag tar och jag kan tänka mig att helgen genererar runt 500 foton.... Vad göra? Ja hinner inte få fatt i den tills ikväll.... Grr!!

Annars har dagen gått i KASAM´s tecken, jag har föredragit lite kring Känsla av sammanhang och fokuserat kring begreppen begriplighet - hanterbarhet - meningsfullhet. Riktigt trevligt och mycket bra diskussioner :)

På kontoret slutade alla för dagen kl. 12, ensam kvar är jag... Men nu tänker jag cokså packa ihop. Ska förbi kondis först och fixa lite mackor och fika till Leifs kvällsmöte.

Hörs senare!
~Titti

-Leif- Onsdag är den mest inrutade dagen på veckan. Kommunstyrelsens arbetsutskott, presskonferans, beredningar, borgerlig grupp, i princip ser varje onsdag likadan ut. Det börjar märkas att vi närmar oss sommaren med stormsteg, antalet ärenden som skall behandlas ökar som alltid vid denna årstiden. I kväll har vi partimöte hemma, detaljslipning för valrörelsen. Centerpartiet har ett bra flyt i Skövde och intresset är större för oss än tidigare två val. Nu är jag väl inte objektiv men det är en markant skillnad mot tidigare. I morgon åker Titti till London, saknar henne redan innan hon åkt, men det är väl det som är det fina med kärleken! Ha en bra dag / Leif

dsc00327 (MMS)

~Titti~ Ansvarar för väskorna! Ja det funkade inte att gå ruset runt - min hosta sätter stopp för det :( Såå synd, det är så härlig stämning här och den smittar verkligen av sig till ALLA som är här!! Så nu har jag istället fått det ärofyllda (?) uppdraget i form av väskvakt... Ja ja jag får heja kollegorna i mål det blir bra det också! ~Titti

dsc00319 (MMS)

~Titti~ In Hate We Trust! Väl i Vänersborg gick vi till konsthallen och fick guidad tur av utställningen "In Hate We Trust" av konstnären Elisabeth Ohlsson Wallin. För 10 år sedan fick hennes utställning Ecco Homo stor publicitet och denna utställnin om hatbrott mot HBT-personer anses än mer provokativ... Det var väldigt intressant och diskussionerna på Cafét efteråt var intensiva! Hörs senare! ~Titti

-Leif- Idag på morgonen lade Skövdes politiska majoritet sista handen vid budget o strategisk plan för 2011-2013. Det blir (utan att avslöja för mycket innan den offentliggörs nästa måndag) en budget som medger expansion o satsningar. Detta tack vare ett ansvarsfullt och snabbt agerande när finanskrisen slog till med full kraft 2009. Att avsluta budgetarbetet är som en skolavslutning , man längtar efter den och det har varit en lång process, 6 månader av tankearbete o möten. På förmiddagen har jag fortsatt mötet med SKL fastighetsfond. I går kväll fick de prova på Arena Skövde och nya relaxavdelningen, de var överväldigade. I kväll ska Titti springa vårruset i Vänersborg, har aldrig varit där, men hört att det ska vara en stor folkfest. Jag ska i kväll följa med dottern på terminens sista ridlektion. Ska bli riktigt kul att se hur hon utvecklats. Ha en bra dag / Leif

God morgon! Här strålar solen från en klarblåhimmel - härligt!

Jag har fått en del frågor ang. "dramatiken" igår, så nu har jag lagt upp ett par bilder för att visa hur glaset ser ut...

Skadat dricksglas

En glasbit saknas...

Jag vet inte om glaset gick sönder när jag ställde ner det efter jag druckit, men det verkar ju konstigt om jag inte la märke till det innan jag drack? Fast med mina ögon vet man aldrig...

Ett mysterium som jag aldrig lär få reda på, men förhoppningsvis svalde jag inte glasbiten :)


Nu ser jag fram emot eftermiddagen och kvällens händelser. Efter lunch åker jag och möter upp några kollegor i Lidköping och sen åker vi tillsammans till Vänersborg för ikväll är det dags för Vårruset! Det blir ju inte riktigt som jag tänkt mig, min planering var att springa runt. Men nu hoppas att jag bara att jag klarar att GÅ runt utan att hosta "ihjäl" mig. Ska iaf bli kul att träffa kollegorna och picknick:a med dem efteråt :)

Ha en bra dag!
~Titti

Hemma, jag hämtade upp Leif på stan. Nu har jag precis räknat ihop förra veckans steg, det var inte ett imponerande resultat... Men så går det när kroppen inte är på topp :(

(Beklagar den dåliga skärpan på korten, jag skyller det på mobilen!)

Inte många steg på en dag inte...
Lördagens steg...

All time low
Söndagens steg = sämsta hittills!!


Jag är med i två stegtävlingar: tappa.se med de andra på kontoret och sen har vi i familjen (på min sida) en tävling där vi dels tävlar i par - jag och Leif är ett par - och dels individuellt. Jag leder i tävlingen på jobbet och individullet på familjetävlingen. Fast efter en sådan här "steglös" vecka har jag nog halkat ned några placeringar....

Är DU med i någon stegtävling?
~Titti

Testar att lägga in ett videoinlägg för första gången - Alliansträffen på Hertig Johans Torg i lördags

Innan  vi skulle åka hemifrån blev det lite dramatik, Titti har troligen luftvägsinflammation och efter att hon svalt sin medicin upptäckte hon att glaset hon drack ur gått sönder och att det saknades en glasbit - som hon kan ha svalt? Det blev att ringa sjukvårdsupplysningen - nu hoppas vi att hon inte fick i sig något glas....

Så till dagens händelser. Lite skrivjobb först. På förmiddagen är det ett möte med  några som vill starta en friskola inom ett av gymnasieprogrammen. I grunden är jag positiv till friskolor, men det finns en del i regelverken kring dem som jag inte gillar. Måndag förmiddag innebär som alltid stabsmöte  vi två kommunalråd i majoriteten träffar chefstjänstemännen och går igenom diverse aktuella ärenden. 

Vid lunch kommer SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) fastighetsfond till Skövde på besök i två dagar. Dagens eftermiddags- och kvällsprogram är jag värd för. Jag sitter som enda aktiva politiker i fondstyrelsen tillsammans med ledande fastighetschefer inom det kommunala området. Ett intressant och givande uppdrag. Kan tänka mig att det kommer bli en del diskussion om Uppdrag Gransknings program som visade på bl.a. mutor i Göteborg. I Skövde skall vi visa upp att vi är framgångsrika på energiområdet och har gjort betydande energibesparningar. Den nya Arenan med Norra Europas bästa äventyrsbad, spa, gym, sportarena mm, är givetvis ett av ämnena också.  Den nya Arenan är med på EU kommissionens lista över sustainable energy buildings. Du har väl inte missat att lägga in ett weekendbesök i Skövde för att testa det nya fina äventyrsbadet och upplevelseanläggningen på Arena  Skövde!
Ha en bra dag / Leif

Idag har jag inga möten inbokade, utan planen är att jag ska vara på kontoret hela dagen. Det känns skönt eftersom jag har flera minnesanteckningar och protokoll jag måste skriva klart och skicka iväg. Det borde jag hinna idag :)

Jaa vad tror vill om lilla "Ella"-vulkanen då? Vilket humör kan hon tänkas vara på och vilket håll blåser vindarna? jag vill verkligen komma iväg till helgen - så hoppas hoppas!!

Och så hoppas jag att Du får en bra start på denna veckan - vi hörs senare!
~Titti

Helt ärligt.. Nu är jag TRÖTT på att hosta och vara sjuklig. Vila i all ära det är roligare att ha fullt upp!! :P

Leif lovade ju i förra inlägget att jag skulle lägga upp lite bilder, så då lär jag ju göra det... Helgen har som sagt gått i vilans tecken och det syns även på bilderna. Eller ja, JAG har vilat - Leif har jobbat!(Om du klickar på de små bilderna så blir de större...)

LÖRDAG

Lördagmorgonen inledde Leif med motorsågspass vid åran och sen hade han "Alliansen-möter-skövdeväljarna"-möte på Hertig Johans Torg
         
Det serverades kaffe, morotskaka & vallöften!!      

Leif möter blivande brud
Vet inte vad det var för löften Leif gav till den blivande bruden på hennes möhippa men jag hoppas de håller längre än en mandatperiod?! ;)


Väl hemma fixade Leif med middag och vi andra tittade på hyrfilm. 
Allt för min syster
Allt för min syster

Kortfattat kan man säga att filmen handlar om en familj och den 11 åriga tjejen som fötts för att vara donator för sin leukemidrabbade äldre syster. En intressant och rörande film - klart sevärd!SÖNDAG

Leif har jobbat vid åran i stort sett hela dagen, bara kommit hem för att servera mat till mig - som för att fördriva tiden på "sjukling-soffan" har tittat på film

The September Issue

Iskalla Anna Wintour styr Vouge med järnhand - och hon gör det fenomenalt bra! (Fast filmen var sådär)


På eftermiddagen pallrade jag mig ut i vårvädret... Packade en väska med fika och gick till Leif och de andra vid ån och såg vad fint det blivit :)  De har huggt ned mycket och nu ser man vattnet ända från vägen, när det flyter vackert fram. Diverse kvistar och mindre träd eldade de upp utmed vattnet

Eldning vid vattnet
Leif sågar

Leif sågar
Det blir så fint!

Leif vid Åran     Vitsippor     Titti vid åranAvslutningsvis: Söndag = ny färg på naglarna!! ;)
Corallfärgade naglar
Denna vecka kör vi Corallfärgade (fast Leif tycker jag ska skriva "Alliansfärgade"...)!


Nu är snart helgen till ända - vi hörs igen imorgon!
Kram Titti

Vilken härlig söndag, strålande sol och fint blir det när vi röjer upp nere vid ån. Det blir faktiskt ett helt annat landskap. Nu får det vara färdigröjt för denna gången, och vi får fortsätta till hösten. Egentligen borde vi skaffa några får som får ta hand om efterjobbet och hålla tillbaka alla nya skott som lär komma. Fast jag vet att Tittis inställning till får inte är den bästa och djur skall skötas 365 dagar om året. Så jag tror att det lär bli röjsåg med slykniv som kommer göra fårens arbete.
Idag har vi fått fantasisk hjälp av våra trevliga grannar dom har släpat och dragit grenar till brasan. En rishög har vi sparat till kräftfisket i augusti.  Titti fixade underbart eftermiddagskaffe som hon kom ner till ån med. Senare i kväll kommer Titti att lägga upp bilder från dagen.
Ikväll skall grannarna jaga bäver, förhoppningsvis får dom någon ytterligare. För några år sedan var bävern sällsynt, idag har den blivit ett eländigt skadedjur som saknar naturlig fiende. Ska väl undvika att ge mig in i den alltid infekterade jaktdebatten, men jag konstaterar att många jaktdebattörer har kommit långt ifrån naturen och villkoren vi landsbygdsboende har. Det går väl för sig att sitta i stan och ha synpunkter och var mot jakt av än det ena och än det andra när man själv inte är drabbad.
Det blev ett jaktinlägg ändå! Ha en go söndagkväll / Leif
En helt mötesfri söndag :) För min del har det innebar det att jag tog med mig motorsågen och har jobbat vid ån hela förmiddagen, bara varit inne för att fixa lite snabblunch och nu ska jag snart ge mig ut igen. Titti ska komma ut med lite fika i eftermiddag i övrigt har jag sagt åt henne att ta det lugnt så att hon är frisk till sin weekendresa!

Ha en skön söndag
/Leif

Innan jag mötte upp Leifs dotter på stan fixade jag och syster med blommogram, till min faster som fyller 70 år idag. Hoppas att hon har en härlig födelsedag!

Det var bra att få lite tid att gå i affärerna på Commerce och fixa lite. Jag hälsade på Alliansgänget på stan som såg glada ut men också lite frusna där i regnet... ;)

Vi hyrde tre filmer på videobutiken innan vi åkte hem. Det var länge sen sist, i somras eller nåt tror jag? Väl hemma fixade Leif med middagen - trevligt och välkommet! Skönt att ta det lugnt en lördag, men om jag inte hade varit "sjuklig" hade vi nog hittat på något kul - och det hade ändå varit bättre! Men jag har ju roliga saker som väntar mig nästa helg.. Jag får ge mig till tåls! :D
~Titti

-Leif- Alliansdag, utejobb o familjemys :) Började morgonen med ett gympass med motorsågen i högsta hugg vid ån, medans Titti fortfarande sov. Väl hemma fixade jag till en liten brunch till oss och sen bar det av till stan. Allianspartierna i Skövde träffades och diskuterade ekobyggande och utveckling av stadsdelen Aspö. Det har blivit en infekterad politisk fråga i Skövde där "de nya" sossarna far med mycket osanningar vad som föreslås i området. I verkligheten innebär ett nej till bostadsbyggnation en avveckling av stadsbondgården som det kommunala bostadsbolaget driver, det har i varje fall en enig styrelse inkl sossarnas representanter beslutat. Alliansens förslag om byggnation säkrar stadsbondgårdens framtid och området kan utvecklas. 13.00 intog alliansen torget, för dagen i ett isande kallt väder med duggregn. Trots vädret kom många fram och pratade, drack kaffe och åt morotskaka. Jag fick ringa hem och be Titti ta med vantar och keps till mig för att lindra kylan. I stan mötte min dotter upp och väl hemma har "jag" lagat middag, svensk fläskfile med champiniongräddsås. Medan tjejerna kollat på Dvd. Mina matlagningskunskaper ligger i lä mot Tittis, men tjejerna verkade gilla maten. Skönt att slippa vara ute, blåst, regn och 3 plussgrader den 8 maj :( Resten av kvällen gör sig bäst i soffan tillsammans med kärleken och en varm pläd och ett glas rödvin i handen. Livet är härligt! Ha de / Leif

God morgon, eller rättare sagt go´middag! Jag sov länge på dagen, men jag har inte sovit många timmar :( Hostar och hostar och hostar - jag kommer få värsta abs:en av det här!! :P Haha fast det är väl också den enda positiva?!

Leif är iväg på stan för diverse alliansmöten, han och de andra kommer stå på stan mellan 13-16 på Hertig Johans Torg och jag funderar på att åka dit och dricka lite av deras goda allianskaffe! ;)

Hoppas att Du får en bra lördag!
~Titti

Det var länge sedan Titti o jag hade en helkväll tillsammans hemma. Skönt :) Efter dagens möten var det min tur att  fylla kylen med lite nya goda varor på vägen hem. Väl hemma så i stället för gymmet blev det en dryg timma med motorsågen vid ån, börjar bli riktigt fint när vattnet blir mer och mer synligt.
I morgon lördag har Alliansen i Skövde aktiviteter på Hertig Johans Torg i Skövde mellan 13.00-16.00 vi bjuder på kaffe och kaka, riksdagsmännen från Skaraborg kommer klockan 14.00, välkommen :)
Ha en god kväll / Leif

Åh det går utför med min hälsa - hostar och hostar och hostar.... :(

Nu är klockan strax efter fem och det är dags för mig att logga ut och åka hem. Ledig helg lockar :D Det blir skönt med sovmorgon imorgon vill jag lova!!

Förresten, ser ni att jag har fått igång smiley´s nu?


           

Jag gillar smiley´s - jag blir Glad!


Vi hörs senare...
~Titti

-Leif- Dagens förmiddag har som i går handlat om kollektivtrafik. Skaraborgs delregionala ägarråd har haft möte, bland annat har vi ställt oss bakom ett ambitiöst kollektivtrafikprogram. Långsiktiga målet till 2025 är att öka resandet kollektivt med 50 procent. Miljömålet är att 45 procent skall köras med fossilfria bränslen 2014, biogas skall prioriteras. Det visar att Skövdes satsning på biogas ligger rätt! Strax så samlas Skövdes allians till en gemensam presskonferans inför lördagens kampanj då vi presenterar de gemensamma punkter vi går till val på i Skövde. Haft rörmokarn hemma på morgonen, förhoppningsvis kommer Titti o jag att snart ha ordning på varmvattnet igen. Ser framemot att ha en obokad kväll med Titti, har knappt hunnit se varandra i vaket tillstånd denna veckan. Hörs sen / Leif

dsc00312 (MMS)

~Titti~ Kvällens modeskapare! Ja så har jag då fått uppleva kreativt skapande. Det var inte som jag förväntat mig... men intressant :) Dessutom gick kvällens intäkter till stiftelsen "Min stora dag" och det var ju bra :) Nu hoppas jag att Leif snart kommer hem från sitt kvällsmöte... ~Titti

dsc00301 (MMS)

~Titti~ Modevisning med unga designers :) Jag fastnade för den här annonsen i tidningen imorse. Så nu är jag på väg till folkuniversitetet och en kompis möter upp där. Lite inspiration till vår och sommar skulle sitta fint plus att det skulle vara kul att se lite utspejsat haute couture a la framtida skövde designe! ;) ~Titti

20100506222 (MMS)

-Leif- Förra TV meterologen Pär Holmgren fångar deltagarnas uppmärksamhet på tankesmedjan om kollektivtrafik i Göteborg. Som vanligt pratar han om klimatförändringens konsekvenser o den enorma samhällsomställning vi har framför oss om mänskligheten skall klara av utmaningen. Jag förundras över att det fortfarande finns människor som inte förstått hotet eller ovilja att förstå. Alla kan vi bidra, öka kollektivtrafiken, byt bränsle till ickefossila bränslen mm. Det är detta som driver mig att biogassatsningarna i bland annat Skövde är så rätt/ Leif

-Leif- Alliansledning i dagens Demoskop:))

-Leif- På tåget till Göteborg och en heldag i kollektivtrafikens tecken. Under våren arrangeras en rad regionala tankesmedjor om kollektivtrafiken under rubriken "Fördubbling.se" . Kommun o regionpolitiker har en stor utmaning framför sig att bygga framtidens kollektivtrafik. Jag har stora förväntningar på dagen, återstår att se om dom infrias och jag kan åka hem inspirerad med nya ideer. Hemma gäckar varmvattnet oss, överhettningsskyddet hade slagit i från o nu får jag inte upp tempen. I morses blev det eldning i pannan för att få varmvatten, stackars Titti fick duscha kallt :( Nu gäller det för oss att hitta tid för besök av rörmokare/elektriker i denna veckans schema, ytterligare en utmaning! Ha en bra dag/ Leif

Idag började jag jobba lite senare eftersom jag visste att jag skulle jobba sent ikväll. Mitt första ärende på dagen var att hämta trycksaker/roll:upser inne i Skövde. Innan dess hann jag lyssna till Alliansen som idag var på Hertig Johans torg och så träffade jag Leif som såklart också var där. Fick mig lite "Allians-kaffe" också, och jag är ju en riktig kaffemoster - så jag hade det alldeles förträffligt! ;)

Alliansen på Hertig Johans Torg i Skövde
Det var en hel del på torget och lyssnade

Alliansen på Hertig Johans Torg i SkövdeKvällens möte var bra, det inkluderade engagerade människor som gärna arbetar aktivt själva - det gillar jag! Jag har dock stått i en relativt stor sal och haft "tala-med-stora-bokstäver"-röstvolymen och nu är jag helt hes - kraxar som värsta skatan! ;-P

Även denna kväll var jag hemma strax innan 22. Hemma hade Leif fixat med varmt honungsvatten och mackor - upplagt för mysprat om hur dagen varit för oss båda :)

Ja just det, jag måste berätta: ikväll försökte jag nå min minsta systerdotter och gratta henne på födelsedagen, hon fyller hela 4 år idag. Fick först inte tag på någon av dem i familjen, men på vägen hem från mötet ringde min telefon och jag fick prata med lilltjejen. Det första hon säger är med hög och glad röst:
- Jag fyller år idag!
- Har du fått presenter? frågade jag
- Näe...
- Har du fått tårta?
- Näe...
Hmm? Kan det verkligen stämma? När jag pratade med syster fick jag sen reda på att det hänt en liten halkningsolycka på badhuset för stora tjejen som resulterade i kvällsväntan på Jourläkarcentralen och slutade med två stygn på hakan... 4-åringen hann inte öppna alla sina paket :( Tur att det finns en morgondag!!


Såååå - vi hörs imorgon! ;)
~Titti

20100505221 (MMS)

Efter två tankar motorsågsbränsle, rensning av huvudet, så känns det gött i kroppen. Titti är på väg hem, härligt! / Leif

-Leif- Har fått en oplanerad mötesfri kväll:) tyvärr så har Titti möte o blir sen hem:( Känner att nu måste jag tömma hjärnan efter några mycket intensiva mötesdygn med tidiga mornar o sena kvällar. Dagen har varit mycket lyckad Alliansledarbesöket ger oss lokala politiker o valarbetare en energikick. Äldredagen o politikerdebatten gick jättebra. Har lovat pensionärsorganisationerna att tar de initiativ i folkhälsans tecken ska Folkhälsorådet som jag är ordförande i vara positiva till att stödja verksamheten, ska bli spännande och se vad dom kommer med! Lite arbete har det också hunnit bli med politiska majoritetens budget i kommunen som börjar bli klar, bara lite smärre finjusteringar återstår. Nu ska jag fila motorsågen och göra en fystimma i snåren vid ån, härligt att tömma hjärnan med lite tungt arbete o frisk luft. Ha en go kväll/ Leif

-Leif- Missa inte att träffa o lyssna till Alliansens fyra partiledare på Hertig Johans Torg i Skövde klockan 10-11.00 idag. Go stämning igår kväll när de kom till Göteborg trots häftigt regn! Titti är småsjuk o borde vara hemma från jobbet, hm alltid lättare att säga till andra vad man bör göra. Idag arrangeras en äldredag i Skövde med debatt efter lunch jag ska deltaga i. Hoppas jag hinner ta lite del av övriga programmet också, föreläsningar, utställning osv. Posthögarna växer på kontoret, maj är som vanligt en intensiv månad allt som inte hunnit göras förut ska göras nu en månad innan semestrarna börjar. Skulle sitta gott med en o annan mötesfri dag, var man nu ska hitta en sådan för att tömma skrivbordet o göra listan. Ha en bra dag / Leif

God kväll! Ja idag är det till att jobba sent både för mig och Leif. Jag har haft kvällsmöte och kom hem strax innan 22, Leif däremot föväntar jag mig inte hem förren efter midnatt :(

Jag hade iaf ett bra möte ikväll och då känns det ju rätt bra! Men jag undrar om jag håller på att bli sjuk? Känner mig hängig, fast det är klart det är nog inte värt att känna efter för mycket... I och med att jag har kvällsmöte imorgon också kommer jag att börja senare, vilket i sin tur ger mig lite sovmorgon och det är ju alltid bra att sova lite extra om man känner att man är på väg att bli sjuk. Det som stör mig mest är att jag inte kan träna, hade velat köra några joggingrundor på berget inför Vårruset nästa veckan, men det verkar som om jag går bet på det :(

Jaja har jag tur så mår jag bra och känner mig helt frisk imorgon, sova gör nog susen - så jag tror att jag testar den metoden med omedelbar verkan - Go´natt! ;)
~Titti

20100504213 (MMS)

-Leif- Alliansens partiledare just nu på Kungsportsplatsen i Göteborg. Ett vinnande lag som möts av jublande Göteborgare. I morgon är det Skövdes tur att få besök av vinnarlaget!. Välkommen till Hertig Johans Torg klockan 10.00 / Leif

Det är bara lunch och jag är trött :( Undrar om jag håller på att bli lite sjuklig? Ont i huvudet coh väldigt trött... Ja nu skulle det sitta fint med ett vilorum under lunchrasten - tror jag skulle somna på studs! Istället sitter jag här under min luchrast, framför datorn - sörplar soppa och surfar runt...

Gårdagens konferensdag, som handlade om vålds-, alkohol- och drogförebyggande arbete, hänger sig kvar i huvudet.. Det var många intryck som gav många funderingar, vi fick bland annat se flera bilder av människor som utsatts för våld (främst "gatuvåld"), det var jobbigt att se men man kan ju inte blunda för verkligheten? Det intressanta blir ju förstås hur diskussionerna fortsätter på hemmaplan, i de olika kommunerna som deltog. Dagen avslutades iaf med bra diskussioner och framtidstro!

Näe nu ska jag nog passa på och ringa och gratta min Piteå-vän som fyller 30 år idag :)

Hörs ikväll!
~Titti

Sådär! Nu har jag lagt upp bilderna från helgen som gått...
(Klicka på bilderna om du vill se dem större)


FREDAG

Slutstationen för Leifs överraskningsresa:                             
      Spring Regatta 10                                  Välkomna Titti/Leif Johansson                
      The Spring Regatta 10 på                         Inte första gången jag blir skriven
      Stenungsbaden Yacht Club             som "Titti Johansson" (och inte heller den sista?!)                        

         Titti & Leif off dancing!                                    Bild tagen från vattnet
Det blev Spa, god middag med                        Bild tagen från seglarnas entré
härliga människor & massa dans!LÖRDAG

Väl hemma tog vi oss en promenad ner till åran

         Vitsippor ute i backarna står :)                                 Leif
   Nu står vitsipporna i full blom!                        


Vi kollade även hur arbetet fortskrider för familjen Edward´s...

         Hungriga bävrar har varit flitiga                                     Bäverpåverkan på den lokala färjestationen

Skämt å sido det är faschinerande att se hur bävrarna har jobbat och vad  m y c k e t   de har skalat av barken på, de har varit långt uppe på land!! Dessvärre håller de ju nu på att att fälla trädet som fungerar som "färjebas"... :(

Lokala färjan
Visst är det underbart vackert?


SÖNDAG

När Leif kom tillbaka från "första-spadtaget-på-Sofiedal" bestämde vi oss för att att köpa växter och ägna oss åt trädgårdsarbete resten av dagen.

         Leif väljer bland klematisarna                         Kundvagnen full!
Leif väljer bland "Klematisarna"                   Det blev en full kundvagn!     Nyplanterade blommor          Röda perenner          Vita perenner
     Planetering av...                  .... röda &....                        .... vita perenner


          Nyplanterade tomatplantor                      Fika i växthuset
          Leif sätter tomatplantor                    Vi tog en fika i ett varmt & mysigt växthusOch så var det det där med deklarationen också då.... :(

Deklaration 2009
Jag strulade med uppgifterna (läs tidigare inlägg) och så var det fullt på skatteverkets sida ett bra tag - men till slut så fick jag in mina uppgifter - skatteåterbäring till midsommar = nice!!

Phu det blev en del bilder... Nu är det Go´natt!!
Kram Titti (& Leif)

20100503207 (MMS)

-Leif- Vinnarna i skolmatsgastron uppmärksammade på kommunfullmäktige. Vi är glada o stolta över Skövdelaget "Rosenknopparna" /Leif

-Leif- En ny innehållsrik vecka, idag hälsar jag välkommen och deltar i en drog o alkoholförbyggandekonferans här i Skövde med representanter från folkhälsoenheten, drogförebyggarna, kommuner, polis o länsstyrelse med flera. Rubriken är "Våldsskador är ett folkhälsoproblem". Inte var dag man är på samma konferans som sin sambo:) , måste tyvärr bryta för stabsmöte en stund på fm. I kväll är det kommunfullmäktigemöte. Frosten slog till hårt i natt, hoppas att tomatplantorna klarade sig i växthuset. Ha en bra dag / Leif

Deklaration 2009

Ja just det ja, dags att deklarera - igen - samma tid som förra året... Ändå är det alltid något jag glömmer, papper, datum, kontrolluppgifter ja vad som... Denna gång tyckte jag att jag var förberedd. Jag har fyllt i min lilla bok med resor till och från jobbet och resor inom jobbet (tjänsteresor), tyckte jag hade  f u l l  koll! Så kom jag på i fredags: attans jag har ju "bilboken" på jobbet! Hmm ja men det är lugnt jag hinner fixa det på måndag, jag tar det då... Men idag kom jag på att jag ska ju inte vara på kontoret imorgon, jag har konferensdag hela dagen i Skövde. Så med det fick jag inse att jag hade två val: antingen köra bil i ca 2,5 timmar för att hämta boken eller alternativ två: göra om allt igen. Jag valde alternativ två... Så nu sitter jag här med 2009 års almanacka och räknar antal mil och resor till och från jobbet förra året... Hmm där hade jag för att jag hade förberett mig... Men jag kan ju alltid lova mig själv att vara ute i god tid nästa år? Det lovar jag varje år!! Jag har nog större chans att hålla mina nyårslöften... ;)

Go´natt!
~Titti

PS. Orkar inte lägg upp bilderna nu, jag gör det imorgon kväll :)

Sossarnas och vänsterkartellens överbudspolitik saknar all rimlighet. Undrar hur många sedelpressar de ska starta. Det finns mer pengar till allt inom alla områden. Notan kommer bli enorm för kommande generationer. Tomas Östros symboliserar en socialdemokrati som bara har ett för ögat, makt och åter makt. Man är redo att föra kommunister till regeringsställning bara man får makt, vem som sen ska betala notan bryr sig inte Östros eller Sahlin om.
För Sverige och framtida generationer så hoppas jag innerligt att Alliansregeringen får fortsätta allt annat är förödande för barnen, landsbygden, svensk industri och företagandet och Sveriges ställning  internationellt och som en stark röst i EU.  
/Leif

20100502206 (MMS)

-Leif- fikatime i växthuset, med våra nysatta körsbärstomatplantor. /Leif

Jag har just tagit första spadtaget för Sofiedal 28 bostadsrätter i Skövde. Inom kort börjar PEAB, som ör byggherre, försäljningen av ytterliggare 28 lägenheter i området. Detta är ett av de roligaste uppdragen som kommunalråd - att vara med när Skövde växer!
/Leif

Vilket vackert väder vi har! Känns som att det här blir en utedag - lovely! Funderar på om det kanske är läge att köpa nya tomatplantor när Leif kommer tillbaka..? Kanske plantera lite i landet också?

Vi får se, skönt att ha en dag utan planering. Jag lägger upp lite bilder ikväll! :)
~Titti

20100501205 (MMS)

Der var som vanligt mycket trevligt på Stenungsbaden. Detta var min andra Spring Regatta, det ger onekligen mersmak. Alltid härliga o glada människor och en otroligt fin nyrenoverad anläggning. Som grädde på moset en makalöst serviceinriktad personal. Väl hemma tog vi en sväng till ån och kollade in bävrarnas framfart. Nu är trädet som linflotten är förankrad i nya offret (se bilden). I morgon blir det att gå ner o rädda den privata färjeförbindelsen. Titti är helt makalös på att laga god mat. Vi har avnjutit en underbar fisksoppa med saffran. Det har varit mycket skönt med en ledig dag, bara lite jobbtelefon under eftermiddag/kväll. I morgon ska jag ta första spadtaget för två nya flerfamiljshus som PEAB ska bygga. Bristen på bostäder är stor i Skövde, det är därför mycket efterlängtat att byggandet börjar komma i gång igen efter ett dött år för bostadsbyggandet. Ha en trevlig lördagskväll. /Leif

~Titti~ Mätta och goda efter superb frukost inklusive vacker havsutsikt - perfekt start på dagen! :) Gårdagskvällen var fantastiskt rolig vi träffade riktigt roliga människor och dansade som tokar! =D Nu ska vi checka ut och sen ta oss en promenad utmed vattnet innan vi beger oss hem. Hörs sen! ~Titti

-Leif- Härlig kväll härliga människor! Såå gott att visa Titti det här fina stället och se hur mycket hon har uppskattat det! Nu ska vi fortsätta dansa! /Leif