-Leif- Stenungsbaden Yacht Club - vi är framme :) alltid lika trevligt hos Fredrik Jansson o hans team. /Leif

20100430200 (MMS)

~Titti~ Nu är vi på väg!! Jag har egentligen inte en aning om vart vi ska Leif har varit väldigt hemlighetsfull... Men jag har såklart mina gissningar och förhoppningar, vi får se... Leif har ju packat det mesta men några saker sa han åt mig att packa själv. Hur lätt är det då när man inte vet vart man ska eller vad vi ska göra?! Jag slängde ihop lite iaf.. Jag har med mig fem par skor - tror ni att det räcker??! :-P Det är spännande!! Vi hörs sen! Eller kanske inte? Just nu vet jag ju inte...? :) ~Titti

-Leif- Dag med överraskning!! Efter lunch tar jag med Titti på en hemlig överraskning. Vissa saker har jag packat åt henne o annat har hon fått berättat som ska med. Skall bli kul, alltid roligt att överraska, ger livet extra krydda: ) Tvättar bilen på väg till kommunkontoret, behövligt!! Beredning med moderata kommunalrådet Tord på förmiddagen, i höstens val skall han lämna kommunpolitiken. Kommer sakna honom, vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Visst hettar det till ibland men vi får ju ingen utveckling o dynamik om alla bara tycker lika. Det som förenar oss båda är viljan o drivet att utveckla Skövde o Skaraborg. På Valborg har alltid centern aktiviteter på torget i Skövde, idag inget undantag, välkommen 11.30 - 13.00. Ha en bra dag /Leif

Det är alltid trevligt att träffa kollegorna, jag ser alltid fram emot våra APT! :) Dagens möte var intensivt, som alltid, men ändå avslappnat och trevligt. Det blev ingen glass, men väl lunchbesök på bästa Indiska resturangen - min absoluta favorit!

Jag hade intressanta diskussioner med några av kollegorna och det har gett mig flera "tankeställare".... Det är viktigt att emellanåt stanna upp och tänka efter, att ge sig själv tid för reflektion. Det är inget nytt, jag är mycket väl medveten om det, men ändå gör jag det alldeles för sällan. Det här är jag inte ensam om, man kör på i en svindlande takt och skjuter fram reflektionen (på obestämd tid). Ibland tror jag till och med att det är jobbigare att stanna upp, tänka, känna efter, fundera... Vilka prioriteringar sätts? Jag är så glad över att jag har så kloka kollegor! Att lyssna till hur de tänker, men framför allt att höra hur de handlar är så inspirerande!! Jag vet inte hur eller om det kommer påverka mina handlingar, men det har gett mig huvudbry... Det är bra!

Åter till verkligheten! Ikväll har jag betalat mina räkningar och målat naglarna...

Imorgon har Leif "överraskningshelg" till mig. Jag får inte ens packa väskan själv (antagligen för att jag inte ska kunna räkna ut vart vi ska/vad vi ska göra...) - borde jag vara orolig? Spännande är det i alla fall!!

Go´natt!
~Titti
Vilken tur att få en mötesfri förmiddag framför datorn och hinna undan diverse som lagts på hög. Har träffat vår reklambyrå på lunchen, responsen på förvalsmaterialet som vi delar denna veckan är överväldigande positivt. Hoppas att det som kommer senare också skall uppskattas :)
Ljuvligt vårväder i luften, hoppas att det håller i sig i morgon också. Centerpartiet har traditionsenligt aktiviteter på Hertig Johans Torg 11.30-13.00 som alltid på Valborgsmässoafton. 
Efter det är det min tur att överraska Titti med en rolig grej ..... Nu blir det att rusa till budgetarbetet
/ Leif  

~Titti~ Gårdagkvällen var kuuul - vilka härliga människor jag träffade! Nu återstår bara att se om jag blir "godkänd" och får komma tillbaka... :-P Idag inleds dagen med APT i Mariestad - ser fram emot att träffa kollegorna :) Men min första uppgift idag blev att åka till Profile support och hämta överaller som jag har lämnat in för tryckning. I maj ska vi springa Vårruset - "För Det Goda Livet" ;) Nu hoppas jag på en solig dag i Mariestad det skulle följa sitta fint med årets första mjukglass, sittandes i den vackra hamnen..! Hoppas att Du får en bra dag! ~Titti

Genomblöta och frusna smakade fikat efter kampanjarbetet i kväll extra gott. Hör just nu att i morgon kan det bli uppemot 20 grader varmt!!
Titti är i kväll på sitt första möte med Lady Circle :) ett sätt att knyta nya nätverk i Skövde, viktigt för jag är inte överdrivet mycket hemma. Alla kvällsaktiviteter är nog det som sliter mest att vara förtroendevald och politiker, men samtidigt är det då man får den viktiga och absolut nödvändiga väljarkontakten. 
Konstaterar att morgonens sms-inlägg på bloggen innehöll stavfel och syftningsfel, tiden räckte inte till att dubbelkolla innan publiceringen, det får bli bättring på det.
I morgon kväll skall Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp besöka Kultomtens ridskola, en viktig verksamhet som kommunen (äntligen) kommer renovera. Ridskolan är som en jättestor fritidsgård för många av Skövdes tjejer, bra att den blir kvar på sin ursprungliga plats intill den nya trädgårdsstaden och med cykelavstånd till centrum.
Blev en sväng med dammsugarn innan 22 nyheterna i kväll, behövligt skulle man kunna säga! Tack för idag / Leif

Goddagens!

Jag har en bra dag på kontoret idag, inga möten inbokade så jag kan nog komma ikapp lite i diverse "skrivbordsjobb", går det riktigt bra hoppas jag kunna börja jobba med några av de inplanerade arbetena inför nästa vecka, ligga  f ö r e  i planeringen är ovanligt, men ack så välkommet!

Jag ser även fram emot kvällen. Jag har blivit inbjuden till ett gäng tjejer.. Ja jag vill inte berätta så mycket innan jag vet riktigt hur det är och hur det känns men... Som nyinflyttad i Skövde och eftersom jag inte kommer ifrån Skaraborg från början så skulle jag definitvt behöva utöka min kompiskrets på nära håll :) Mina kompisar befinner sig (på gott och ont) utspridda i Sverige och en del även i andra länder. Det är alltid lika härligt att träffa dem, men eftersom de flesta bor långt ifrån Skövde så finns det inte chans för spontana träffar eller att springa på varandra på stan. Så det ska bli spännande att se hur det funkar ikväll och hur jag känner efteråt! Men min magkänsla är i alla fall att det här blir  bra, riktigt bra!  =D
~Titti

-Leif- Äntligen börjar vänsterkartellens regeringsalternativ att klara. Höjda skatter, höjda bensinskatter med 49 öre. Vem ska med vänsterkartellens politik ha råd bo kvar på landsbygden? Vet dom inte att föräldrar på landsbygdens kör mer än till jobbet, barnens aktiviteter, vardagssysslorna inga problem få ihop 5000 mil, jag vet av egen erfarenhet o då bor jag ändå ocentralt. En röst på S,MP o V (kommunisterna) är en röst på en ständigt tom plånbok!! Är det vad svenska folket vill? Onsdagen tas i hög grad upp av intervjuer a kandidater till ny fritidschef och mer kampanjande i kväll. Titti har gymmat på morgonen, borde jag också göra! Ha en bra dag / Leif

Efter 10000 steg i kväll och många samtal med Skövdebor ute i trädgårdarna, känns soffan underbart skön!! Responsen har idag varit betydligt större än jag trodde, många har läst och sett vårt material och delar vår uppfattning att det händer mycket positivt i Skövde. Jag gillar kommunpolitiken för den blir konkret och greppbar. Resultaten av besluten kan du se snabbt!
Ett annat samtalsämne som ofta kommer upp dessa kvällar är kommunalrådens kunskapstest i lokaltidningen förra veckan, tror inte jag haft någon skriven artikel under de senaste fyra åren som engagerat så många. På arbetsplatser har man vid fikat testat varandra på frågorna osv.... känns gott att jag tog hem en klar seger :)
Titti har varit och tränat, hon är riktigt hurtig jämfört med mig, hmmm bara att konstatera att jag ligger i lä, förbättringspotential:)
Ha en trevlig kväll, det skall vi ha. / Leif
Möte hela förmiddagen, så nu blev det en något sen lunch (känns som om jag säger det ofta?)... I vart fall så blir det inte riktigt någon lunchrast idag heller, för nu ska jag snart på nytt möte och jag lär kopiera upp lite papper till det innan jag ger mig iväg.

Igår kväll hängde jag ju med och delade ut "förvalsfoldern" till hushållen. Kanske fick du en? Jag tycker det är roligt att följa med Leif och få se vad han gör, och få större förståelse kring allt engagemang runtomkring - det är intressant! Just igår hade jag ju dessutom möjlighet att få massa steg, och det passar mig utmärkt såhär i "stegtävlings-tider"!! ;)

Önskar Dig en bra dag med mycket sol!
~Titti

-Leif- Idag borde man vara klonad för att hinna med alla möten, ska göra mitt bästa! Jag är överförmyndare i Skövde och vi har träff i östra Skaraborg på morgonen. Senare på förmiddagen blir det årsmöte med Livsmedelssamverkan i Skaraborg, fem kommuner som en gång startade föreningen för att stärka livsmedelsindustrin o SLU i Skara. Förslag finns att lägga ner föreningen och föra över uppgifterna till Skaraborgs kommunalförbund, har samrått med Tord Skövdes moderata kommunalråd, vi är tveksamma till förslaget. Mötet lär utvisa hur det blir! Efter lunch är det möte med byggare, arkitekter mm i Trästad 2012, kommuner som arbetar för att öka träbyggandet, i Skövde planeras 400 lägenheter i flerfamiljshus i trä. Spännande projekt, ur miljö och för att öka förädlingen av Sveriges "gröna guld" skogen! I em blir det trafikplaneringsgrupp innan dottern skall köras till ridningen. I kväll blir det fortsättning på förvalskampanjandet!! Som sagt klonad är ordet för idag. Titti åkte tidigt idag, brukar vara min morgonuppgift fixa frukosten, tomt hemma:( Några droppar regn i natt har inte stoppat vårbruket, i morses startade Magnus harvandet tidigt, luktar gott nyharvat o lätt fuktig jord. Svårt att tänka sig att det för bara tre veckor sedan fanns snö kvar. Ha en bra dag / Leif


Ikväll var vi ett gott gäng som delade upp oss mellan kvarteren runtomkring i Skövde. Jag tillhörde gänget som gick på Billingsluttningen och delade ut vår förvalsfolder - en broschyr där vi talar om vad centerpartiet står för och där vi presenterar våra kandidater till kommunvalet. Efter 10.000 steg, besök vid många radhus och villor, med samtal med några personer i deras trädgårdar, känns det roligt att valrörelsen har startat :)

Dessutom var första gången som Titti deltog i arbetet med valrörelsen och det tyckte jag var extra roligt! Vad månne det bli av detta...? ;)

Arbetet med att dela ut foldrarna pågår flera kvällar denna veckan och kommer avslutas med torgmöte på fredag - kom förbi på Hertig Johans torg runt lunch om Du vill och kan!
/Leif

20100426197 (MMS)

I kväll inleder Centerpartiet i Skövde vårens förvalskampanj, i strålande väder ska vi nu ge oss ut i bostadsområdena under Centerpartiets varumärke: " Vi bygger Skövde". / Leif

Ja idag är det en intensiv dag. Hinner inte riktigt med någon lunchrast det får bli en macka i bilen på väg till nästa möte, som är (hör och häpna!) ett möte med snickare! Ska se om de kan hjälpa mig med ett litet "Skogs-projekt" hihi...

Sen bär det vidare av till Mariestad för möte med kollegor och Suicidprevention i Väst

Vi hörs senare!
~Titti

-Leif- Åter på kontoret, i väntan på att datorn skall starta, detta eviga väntande. Politiska majoritetens ordförander har möte strax, budget 2011 mm ska avhandlas. Intervju av fritidschefskandidat o så har jag lovat fixa underlag till handikapppolitisk debatt är förmiddagens program. I kväll startar vi förvalskampanjen och ger oss ut i bostadsområdena. Det kommer också förbättra på stegen i blivande svärfars stegtävling, så håll i er i Småland nu kommer vi Västgötar och kör förbi!! Ha en bra dag / Leif

Ja då försöker vi få till en kort resumé eftersom mobilinläggen inte har funkat...

Sista inlägget var från Leif när vi satt inne på Globen, och "The Last Bounce" precis hade börjat - stämmningen var på topp!!


Dansgruppen Bounce´s  avskedsföreställning

The Last Bounce, Globen 24 april 2010
Det var mäktigt när hela publiken gav Bounce stående ovationer i slutet!!

Ja då är vi inne på söndag, idag, nu då... Eftar att vi hade checkat ut åkte vi till min kompis Hanna och hennes familj. Inom en vecka flyttar de till USA för att arbeta och bo där, jag är glad för deras skull men jag kommer sakna dem väldigt mycket!


Väl hemma fortsatte Leif där han avslutade förra helgen, och nu eldade han upp diverse löv och grenar

Aprilkase
Aprilkase anno 2010


Jag fortsatte min vårlöksjakt - det kommer fler och fler!

Scillor                     Narcisser
Scillorna börjar ta sig!                     Och nu har det även poppat upp flera Narcisser

Det blev en kort resumé... Hoppas att Du också har haft en mysig helg!
~Titti

Åh vad trött jag blir när jag loggar in och ser att mobilinläggen inte har lagts upp... Fattar inte varför? :(

Ja ja då får jag försöka återskapa lite genom ett nytt inlägg... Återkommer snart!
~Titti

20100424191 (MMS)

-Nu börjar det i ett fullsatt Globen! The Last Bounce / Leif & Titti

20100424189 (MMS)

~Titti~ vi har strosat runt längs gatorna i gamla stan och lite på östermalm. Solen skiner, fåglarna kvittrar - det är vår och det är härligt :) Vi gick ut till Djurgården och väl där bestämde vi oss för att gå in på Nordiska museumet. Jag tycker verkligen om att gå på museum, men det kan ibland bli lite för mycket för mitt sällskap... (Känns det igen Anna S?!) Vi har sett fantastiska utställningar om Möbler och klädmode genom tiderna, våra svenska traditioner, olika folkslag såsom tex samer, och andra utställningar om klockor, dockhus, leksaker, August Strindberg, hattar och mycket mer! Jag tyckte det var jättekul och väldigt intressant!! Och Leif? Ja från början tyckte han också att det var bra men efter X antal timmar kan vi nog sammanfatta Leifs upplevelser av dagen som "Lite för mycket kultur och lite för lite mat!" Så nu sitter vi i trädgården på Rosendal (tips från Annelie) och njuter av solen och gott fika :) ~Titti

Underbart att sitta ute i solen och njuta av hotellfrukost :)

Vi har inte rikitgt bestämt vad vi ska hitta på idag... Från början hade Titti tänkt att vi skulle göra ett besök på Naturhistoriska Museumet titta på utställningar och se 3D-film på Cosmonova. Men just nu känns det faktiskt inte så lockande att gå in i en mörk salong eller vara inomhus över huvud taget för den delen - nu vill vi lapa vårsol!!

Så vi får se hur den här dagen utvecklar sig :)

Trevlig helg önskar vi Er Alla!
Titti & Leif 

Hmmm funkar inte att göra inlägg... Så jag messar istället! Vi har haft en härlig kväll :) Leif är nöjd med hotellet vilket var lite av en chansning.. Ikväll har vi varit på fin fransk resturang som fick oss att minnas tillbaka till Paris och Moulin Rouge. Tillbaka på hotellet ringde jag och grattade och lyckönskade mammsen till nya pensionärs-/frihetslivet - hon förtjänar det verkligen - allt gott!! Go'natt & kram ~Titti

De inbokade mötena i Stockholm är klara för dagen. Nu väntar en spännande och avkopplande helg i Stockholm. Av Titti fick jag i julklapp biljetter till danskompanit "Bounce" som har avskedsföreställning på Globen i morgon och därmed avslutar en lång karriär. Titti har bokat boende för oss på ett "hemligt" ställe ;) och så har jag en spännande kväll att vänta där min älskade också bokat något som jag inte vet. Dresscoden är kostym!!! Ha en bra kväll/ Leif

-Leif- God morgon! Nu är jag på väg till Stockholm för möten. Blivande svärmor "muckar" idag - önskar henne ett gott pensionärsliv! :) Hörs senare! /Leif

-Leif- Kvällens möte på Vatra om ungdomsarbetlösheten var intressant. Centerpartiet är idag enda riksdagspartiet som driver frågorna som skulle göra det lättare för unga att komma in på arbetsmarknaden: - Öka rörligheten på arbetsmarknaden genom att ändra LAS (Lagen om anställningsskydd). - Lägre ingångslöner! Hellre en fot in på arbetsmarknaden än två utanför!! - Sänkta arbetsgivaravgifter för unga, sossarna vill åter höja arbetsgivaravgifterna som alliansen sänkt. I morgon blir det Stockholm. Möten på dagen, på kvällen har min kärlek planerat överraskningar i huvudstaden, spännande!! :) gonatt /Leif

Ibland har man extra tur och får arbeta med extra-trevliga människor! Idag hade jag den turen :) Det är så härligt när man möts av svar som "Det ordnar jag!" och "Inga problem det fixar vi!" Vid sådana här tillfällen vill ju även jag ge så mycket mer av mig själv och hjälpa till så mycket jag kan!

Ikväll blir det några timmar extra på kontoret, men i gengäld blir det ju några färre imorgon :)

Ha det så bra!
~Titti

Idag intas lunchen senare än vanligt. Ibland kommer jag in i mina dokument så mycket att jag knappt hör eller ser något annat. Det är bra - då jobbar jag effektivt och får mycket gjort! Fast min "arbetsbubbla" sprack när magen började kurra.... Så nu pausar jag för lite mat. Vad kan det finnas för gott i matlådan idag? Det blir en överraskning, hade lite bråttom imorse så jag tog bara första bästa i frysen!

Hoppas att Du har en bra dag!
~Titti

-Leif- Vacker vårmorgon, arrendatorn plöjer nog klart idag, 20 hektar kvar. Bondegenen i mig säger att det skulle varit avkopplande o suttit på traktorn en dag! Dagens kunskapstest mellan kommunråden i lokaltidningen gick bra. Blev klar segrare med 7,5 rätt av 10 möjliga:) Idag kommer jag sitta hela dagen och ha genomgång av första kvartalet i kommunen. Kommer också få redovisning av de extra snökostnaderna runt 30 miljoner!! Bara att bita i sura äpplet. I kväll blir det diskussion om ungdomsarbetslösheten på Vatra ett av Skövdes uteställen. Centern är enda partiet som vill o vågar tänka nytt för att underlätta för unga att komma in på arbetsmarknaden. Men mer om det senare i dag. Ha en bra vårdag / Leif

Varje onsdag efter kommunstyrelsens arbetsutskott håller jag tillsammans med mina två kommunalrådskollegor presskonferens. Idag hade Skaraborgs Allehanda bett att få en stund med oss själva efter. Det blev ett kunskapstest om senaste årsredovisningen. Vi svarade ganska lika, måste erkänna att en del rätt fick jag med lite tur:) Skall bli kul att se hur detta kommer speglas i en tidningsartikel. 
I kväll har Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp haft extra möte och diskuterat budget 2011-2013. Tack och lov att Centerpartiet och Alliansen snabbt tog till åtgärder när konjunkturen vek och dessutom sparat av regeringens extra pengar till 2011. Nu kan Skövde satsa igen när andra kommuner tvingas att fortsätta spara, klok och ansvarsfull politik:)
Skulle mött Skövdeskolornas kocklag vid tåget men tåget var kraftigt försenat så mitt grattis direkt till dom får komma senare.
Skönt att vara hemma  (första kvällen denna veckan) före midnatt, på min och Tittis ettårsdag!!
/Leif  

Denna helgen har jag överraskningshelg för Leif - och nu har jag hittat ett hotell som jag har bokat :)  Utan att berätta för mycket så är det ett lite speciellt hotell, är lite osäker på om Leif ska uppskatta en grej - men jag tror det andra överväger det så att han kommer bli nöjd!

Jag har lite idéer och funderingar på vad vi ska hitta på och en sak har jag redan bokat... Men jag tar även tillfället i akt att fråga några vänner... =D

Nu kom jag och tänka på en rolig sak när jag och Anna båda bodde i Stockholm. Anna hade kompisar som kom och hälsade på.
De frågade:
- Har du varit där lr där...  (de räknade upp olika platser t.ex. Naturhistoriska/Vasamuseumet etc)
Anna:
- Näe
De frågade vidare:
- Har du gjort det och det... (räknade upp olika aktiviteter)
Anna:
- Näe
De fortsatte sina frågor:
- Har du sett.... (ja ni förstår)
Anna:
- Näe det har jag inte! Jag BOR i Stockholm - jag är inte någon jävla turist!

Hahaha så klockrent! Man glömmer att se det som man har närmast till hands, men åker man till en annan stad så turistar man gärna. Så nu vill jag göra nya upplevelser tillsammans med min fästman!! Men glöm inte: det är en överraskningshelg, så han får inget veta i förväg... :-P
~Titti

Det toksnöade på vägen till jobbet idag, +1 grader. Hmmm "tur" att jag har sommardäck? Nu snöar det också, stora tunga snöflingor singlar ner från himmlen... Ja det här är äkta aprilväder - mao går vi raska steg mot härlig vår! :)

Idag har jag haft bra möten på förmiddagen och nu i eftermiddag blir det till att ringa massa telefonsamtal och försöka komma ikapp i "Att-göra-listan". Måste kolla upp hotell för kommande helger också argh jag glömmer det varje kväll - men ikväll  m å s t e  jag komma ihåg det!!

Idag tänker jag lite extra på min mamma som bara har tre dagar innan hon säger tack och adjö till sitt jobb - pensionärslivet lockar :)

Jag önskar DIG en bra dag (utan snö?)!
~Titti

-Leif- Snöblandat aprilväder :( känns i ögonen att mötet blev sent i går, hemma efter midnatt, andra dagen på rad. Kan ibland undra vad som driver mig till detta frivilligt? En stor vilja att förändra och påverka till en bättre värld i det lilla o det stora. Onsdag innebär kommunstyrelsens arbetsutskott och beredningar. Skönt att slippa jobba ute idag / Leif

Hann nästan bli färdig med det jag hade planerat på jobbet idag, iaf det som jag kunde påverka. Sen åkte jag och hämtade Leifs dotter på ridningen (Leif skjutsade dit henne innan han åkte till sitt möte), alltid trevligt att få umgås lite. Mina långa bilresor känns något lättare nu när det är ljust när man kommer hem. Bara vetskapen om att det snart är sommar gör mig glad :)

Tidiga mornar borde resultera i tidiga kvällar. Så har det inte varit för mig och det känns nu, är såå trött. Men samtidgt vill jag sitta uppe och vänta tills Leif kommer hem från sitt möte, men han trodde att det skulle bli sent... Så nu står jag i valet och kvalet - brygga kaffe eller borsta tänderna? Hmm....
~Titti

-Leif- Nu är Skövde också bäst på skolmat i Sverige! Grattis till Skövdelaget " Rosenknopparna" som vann skolmatsfinalen på skolmatsgastro i Stockholm idag :) / Leif

dsc00291 (MMS)

~Titti~ I bilen på väg hem : ) Nu börjar jag på ny (Cd-) bok "Ett år av magiskt tänkande". Jag blev intresserad av denna boken när jag läste citatat från en kritiker: "Jag kan inte tänka mig en bok vi behöver mer än hennes .... jag kan inte tänka mig att dö utan den här boken." Det är starka ord det! Så nu hoppas jag att den lever upp till mina förväntningar! ~Titti

-Leif- Tiden bara rusar idag. Mycket telefon; småföretagare som har svårt finansiera sina innovationer o vill ha draghjälp, inte kommunens bord men lovar till slut skicka med en del uppåt i kontakter med regering o departement. Våmbskolan engagerar många, samtidigt upplever jag att engagemanget blir mer o mer konstruktivt. Nu springer jag iväg på nästa möte, har dessutom missat skriva in ett möte som är i em. Kloning nästa / Leif

Trodde jag skulle kunna sitta ute i solen och njuta under lunchrasten, men icke - det snöar!! Brrr jag hoppas att det är sista bakslaget - nu vill jag gå stora kliv mot våren!

Leif har en busy dag idag, han har inte ringt mig än under lunchen som han brukar - men den som väntar på något gott (och det är det alltid att höra hans röst!)... ;)

En positiv sak med snön är att det iaf inte känns motigt att sitta inne och jobba - och nu är min lunchrast strax slut - back to work! :-P

Goddagens!

Trots att jag kom i säng sent igår (eftersom Leif kom hem sent från mötet i Göteborg) segade jag mig upp i tid imorse för en promenad/joggingtur. Men hua va kallt det var! Det tog ett tag att bli varm, fast det funkade ifs också som peppning för att gå/springa  l i t e  fortare! ;) Sen stack jag en snabbis till gymmet och körde lite styrka.

Arbetsdagen började i Skövde och därmed fick jag ju lite extra tid på morgonen och det valde jag att ta tillvara på idag :)  Åkte genom Donken och tog med mig en kaffe som jag satt och smuttade på på vägen till jobbet - riktigt nice!

Nu är jag hungrig - dags att äta lunch!

Ha en bra dag
~Titti

-Leif- 22.45 Falköping, "bara" 15 min kvar till Skövde. Kvällsmötena i Göteborg är tröttande Titti gick upp före fem i morses och jag en stund efter. Slut på klagandet! I morgon fm ska jag som personalansvarigt kommunalråd och förhandlingautskottet diskutera politiska prion inför kommande lönerevision. Eftermiddagen är det folkhälsoråd som jag sitter ordförande i. Mötet kommer vara på Skövdes science center Balthazar där folkhälsorådet är med o samverkar om Tema människan. Ett tema som sätter fokus på människokroppen och olika samband. Längtar hem till Titti o en skön säng i några timmar. Gonatt / Leif

Oj det blev en sen kväll idag... Efter jobbet hade jag lite ärenden på Elins Esplanad, besökte bl.a. SIBA för 3 gången i ordningen, men denna gång gick jag iaf ut med varor från butiken :) Sen stack jag till berget och körde en  m y c k e t  lugn joggingrunda - såå skönt. Fast det kändes lite konstigt att åter se snö på marken, och det var inte så särskilt varmt där uppe heller, 4 grader när jag begav mig av och 3 grader när jag kom tillbaka. Sen stack jag till gymmet och körde styrka och cyklade lite. Så jag har haft en bra träningsdag och känner mig nöjd :)

Idag är jag glad för att mina föräldrar äääääntligen har kommit hem från deras semester i Italien, de fick åka buss i 36 timmar och sen några timmar till i bil - men nu är de hemma igen! :)

Nu väntar jag på att fästmannen ska komma hem....
~Titti

-Leif- På tåget mot Göteborg. I kväll har vi styrelsemöte med Centerpartiets samarbetsorg i Västra Götaland. Valplanering i regionvalet står högst på dagens agenda, Värmlands önskan om att få tillhöra Västra Götalandsregionen skall också upp. Jag tror att det skulle vara positivt om de kommer med inte minst för Skaraborg. Vårbruket rör sig längs med järnvägen, finns det någon härligare på våren än doften från fuktig nyharvad jord? En gång bonde alltid bonde den genen har djupa rötter :) / Leif

Jag låg efter i utskick på jobbet så jag tog mig en tidig start imorse. Det har varit fullt ös hela dagen - flängt hit och dit! Jag har fått många gratulationshälsningar över Leifs och min förlovning och det är roligt :)

Lunchen intogs i Mariestad och följde av trevligt möte med några av mina kollegor under eftermiddagen. Produktivt och goda framtidsplaner - det är så skönt när man går ifrån ett möte och känner att "det här blir bra"! Men så har jag också förträffliga kollegor! ;)

Har inte hunnit pratat med min fästman på heeela dagen, men det har iaf blivit några sms. Ska ringa honom innan jag börjar min resa hemåt...

Det är så härligt väder idag, jag får vår- & sommarkänslor - hääärligt! Jag hade gärna satt mig i hamnen i Mariestad och tagit mig årets första mjukglass :) Hoppas att Du också har haft en bra dag!
~Titti

-Leif- Nu är LRFs regionstämmoprotokoll justerat. Har hunnit bli ett antal stämmor som stämmoordförande. Ett bra sätt att hålla kontakt med lantbruksnäringen och de viktiga frågorna för jord o skogsbruket. Väntar på att datornn skall starta upp, behöver hinna lite annat inför nästa möte 10.30 måndagarnas återkommande stabsmöte mellan majoritetskommunalråden och chefsstaben / Leif

~Titti~ Morgonstund har guld i mund? Näe snarare skit i näsan! Stiger ut ur huset redo att njuta av en härlig gryning med solen över fälten. Mmm tar ett djupt andetag... Men? Uärk! Det luktar skit! Ja just det ytterligare en lärdom i "så är det att bo på landet" - just nu är åkrarna strödda med hönsgödsel... God morgon! : ) ~Titti

Den socialdemokratiska retoriken säger inte sanningen med Vänsterkartelllens politik. Här får du tre exempel:

1) När Sahlin och Östros kritiserar regeringen för jobbskatteavdraget säger de inte hela sanningen. Alliansens skattesänkningar har gett löntagare med en inkomst runt 20.000 kronor i månaden en  månadslön extra under mandatperioden. Varför vill de höja skatten för de med minsta marginalerna?????

2) Västerkartellens partier tävlar för närvarande om att vilja värna småföretagen. Varför berättar S inte att man trots riksdagsbeslut under förra mandatperioden vägrade att tillsätta en utredning för att förbätttra trygghetssystemen för småföretagare. Sossarna vägrade göra något då, är det något mer än tomma ord nu????

3) Socialdemokraterna kritiserar Centerpartiet för att inte åstadkomma tillräckligt för landsbygden, samtidigt kan man kontstatera att i sossarnas alternativa politik nämns inte landsbygd med ett enda ord. Tomma tunnor skramlar mest!!!

Jag har varit aktiv i alla valrörelser sedan 1982, aldrig tidigare har Sossarna och vänsterkartellen varit ett så tunt alternativ, ja man är faktiskt inte ens ett alternativ, för man presenterar ingen alternativ politik, utan bara kritiserar allt denna regeringen gjort. Regeringens politik har inneburit att Sverige klarat sig bäst igenom den internationella finanskrisen av alla länder.

Nog om politik för idag. En intensiv vecka väntar med tidiga mornar och kvällsmöten varje dag. Känns därför roligt att veta att nästa helg har Titti fixat grejer för oss i Stockholm.  Dom där andingshålen behövs för att hämta kraft i det politiska uppdraget.

Dagen har varit fullspäckad, av trädgårdens 5000 kvadratmeter är drygt hälften räfsat. Titti har talang och grävt landet där gul- och rödlöken skall sättas.

Bävern härjar hämningslöst vid ån. Jag håller på och röjer en del där nere och väl där i em kom en av grannarna och meddela att ett stort träd hade bävern fällt som hotade kraftledningen. Jag klarade att få ner det utan att ledningen skadades. Sen kom en annan granne och visade fler träd som bävern nästan fällt intill kraftledningen,  
där har Vattenfall kontaktats och förhoppningsvis kommer de ut senast i morgon.

Det har varit en blåsig helg, med rejäl tork, vårbruket kommer ta rejäl fart de kommande dagarna, det var nog ingen som kunde tro det för en månad sedan, då hade vi fortfarande snö kvar på fälten.

Tittis bil har fått en behövlig tvätt, första sedan måndasskiftet sept-okt. Det har gott utför sedan du kom in i mitt liv konstaterade Titti som innan jag kom in i hennes liv för ett år sedan tvättade bilen minst en gång i månaden. Men visst kan tiden användas till något roligare och mer konstruktivt än att tvätta bilar?!


Tvätt på tork i "halv storm torkar det bra! (bild tagen innan det började regna...)


Tvätt på torkMed motorsågen vid Ösan....

Ris utmed åran

 

Biltvätt (under hagelskur..)

Leif tvättar Tittis bil

 

Må så gott, vi hörs i morgon /Leif

Hmmm skulle vilja vara lite effektivare, men jag är inte helt fit for fight än så det tar lite längre tid än jag skulle ha önskat. Leif tog motorsågen för att ge träden utmed åran en omgång! Nu tar jag mig en paus - njuter av solen vid husknuten med en kopp kaffe i handen :)

Rensa i rabatten hinner jag sen... ;)
~Titti

God morgon! Solen skiner och idag blåser det inte lika mycket som igår, än i varje fall...

Nu har Leif bytt däck på min bil. Därmed är vårens däckbyten avklarade :-)


Byte till sommardäck      Kopparpasta!      Byte till sommardäck
Byte till sommardäck         Kopparpasta på!               Vårens däckbyten avklarade

Mittebilden demonstrerar en lydig blivande svärson som tar på kopparpasta innan nya däcken monteras. Detta  b ö r  glädja blivande svärfadern?!  ;)  (Internt skämt mellan Leif och Pappa Bo)


Jag har plockat in påskåpynt och slängt ut påskriset

             Sött påskpynt som nu packas in för detta året      Påskfjädrar
     Sött påskpynt som nu packas ned för detta året


(Om du klickar på bilderna blir de större)


Leif har nu fortsatt vårstädning av trädgården och jag har gett mig i kast med detsamma fast inomhus, men jag tror att jag snart gör honom sällskap - lapa vårsol e gött!! ;)

Önskar Dig en skön och avkopplande söndag!
~Titti

Hua vad det har blåst!! Men vi har fått massor gjort och det känns skönt, det gäller att ta vara på sådana här dagar :)

Vi började med "vårlöksjakt" - något vi har gjort typ en gång i veckan sen våren började smyga på. I höstas satte jag massa lökar (med assistans av Leif): narcisser, snödroppar och scillor - som ni säkert har läst om i tidigare inlägg... ;) Nu väntar jag med spänning på att de ska växa fram, och kontrollerar det genom kontinuerlig "jakt" tillsammans med Leif

(klicka på bilderna för att göra dem större)

En lök på väg       Snödroppe       Gullviva       Scillor 
Vad ska det bli?      En snödroppe             Tidiga gullvivor                   Mina gäckande scillorHär kommer eftermiddagens vårstädning i bilder :)


Leif räfsar
Leif räfsar upp grenar och annat "kraffs" från gräsmattan så att den ser ren och fin utVinterkäder av!
Jag tar av fruktträden deras "vinterkläder"

 

Snökäppar
Vi  plockar in snökäpparna för denna säsongen


Tuktning pågår!
Jag trimmar (tuktar?) pilarna


Ja det var en snabbresumé av vårt eftermiddag i trädgården. Skönt att vara ute, synd på blåsten bara, men annars härligt :)

Imorgon fortsätter vi vårstädningen. Men nu blir det lite lördagsmys!


Titti vårstädar

Hoppas att Du har haft en skön lördag!
Kram Titti

Leif har kommit hem från sin "grej" på P4 (vet inte riktigt vad det var han gjorde? jag kan inte komma ihåg  a l l t  han gör...), och jag har varit iväg en sväng till Elins Esplanad. Det var mycket folk där som vanligt :) Jag gjorde en del ärenden, fyndade lite kläder och handlade helgens mat. Väl hemma hade Leif fixat kaffe och jag gjorde iordning en god fika - keso och jordgubbar mums!


Keso & jordgubbarJa just det ja! Jag skrev ju i något inlägg här nyss om majblommor jag införskaffat - en till mig och en till Leif. Ja det var ju bra, bara det att Leif hade fått samma tanke som mig och köpt till oss båda. Fast han köpte en krans till mig och en pin till sig. Tur att jag tyckte de var fina - nu har vi flera att välja mellan :)

Nu ska jag ge mig ut i blåsten och börja projekt vårstädning (av trädgården)!
~Titti

-Leif- Inbjudna till garnisonen för att träffa garnisonsledningen, få del av militära verksamhetens framtid, där finns ett och annat att önska i långsiktigt tänkande!! Vi kommer också få ta del av en övning strid i tätbebyggelse. Sommardäcken kom på en av bilarna på morgonen, gött!! Alltid lika go känsla att köra första turen med sommardäck / Leif

Idag är vår förlovningsannons inne i SLA (Skaraborgs Allehanda)

Förlovningsannons i SLA

Hoppas att Du får en härlig lördag! =D

Hälsningar från Titti & Leif

Hmmm flera av dagens mobilinlägg har inte lagts upp på bloggen... :(

Ja ja de kanske dyker upp rätt som det är? Då ska vi ha en kopp java i beredskap!! ;)

Ha en trevlig kväll!
~Titti

-Leif- Några timmar med motorsågen för att förhindra bäverns framfart i ån. Dom fäller det mesta i sin väg. Var så roligt att fys jobba att jag totalt missade klockan. Väl hemma möttes jag av en så fin fästmö, som just kommit från frissan. Intressant att kolla nyheterna och Moderaternas omsvängning att bli ledande arbetarpartiet. Centerpartiet har en roll att fylla som Alliansens Gröna och Företagsamma röst. Ha en trevlig kväll / Leif

20100416185 (MMS)

Papper, mycket papper. Planering är en stor del när det är valår. Ulrika Johansson är inte bara partiombudsman utan också min bästa vän sen ungdomsåren. / Leif

Thank God It´s Friday =D

Längtar tills ikväll och en lugn "hemma-helg"! Ska bli skönt att röja hemma, har fortfarande några flyttlådor som bör packas upp. Sen är planen att jag ska vårstädas (säger man så?) i trädgården. Jag är en novis i trädgårdsarbete, eller ja i allt som hör växtlighet till, men Leif är istället jätteduktig - bra när man kan komplettera varandra! ;) Då ska det räfsas undan en del löv så vårlökarna kommer fram ordentligt, växthuset ska göras iordning och det ska göras allmänt vårfint :)

Vad ska Du hitta på?
~Titti

Nu är jag åter hemma, efter tredje och sista dialogmötet för veckan som avslutades i Timmersdala. Det har varit roligt och givande att höra allas åsikter och få  diskutera tillsammans med alla som har varit med på mötena. Två frågor har kommit upp vid alla tre möten, vad det gäller Skövdes utveckling:
1. Fler bostäder måste byggas, även i ytterområdena där bostadsbristen är stor
    - Det är en utmaning för oss politiker att klara detta med tanke på de höga kostnaderna
2. Satsa på Billingens fritidsområde - en tillgång med tillväxtpotential, för att öka turism och
    besök i största allmänhet
   - Ligger helt i linje med centerpartiets åsikter. Det här ska jag ta med när jag träffar nya
     hotellchefen på Billingehus imorgon.

Denna veckan har jag haft kvällsmöte måndag - till torsdag, det är inte utan att jag ser fram emot morgondagens "fredagsmys" med fästmön!

Godnatt på Er Alla
/Leif

Okej, jag sitter vid bordet och jobbar vid datorn, helt plötsligt så hör jag en massa dunkade och "konstiga ljus" utanför... Hmm vad kan det vara? Kommer det från vägen...? Går ut i köket och tittar ut genom fönstret. Där går det en man på gräsmattan! Verkar leta efter något... sen kommer det en till - dragandes på en jätteslang... Jag letar fram mobilen och ringer till Leif kollar ut genomn fönstret igen och ser då att de tagit slangen till brunnen.. Okej jag fattar att det inte är några tjuvar men ändå, vad händer? Leif svarar i telefonen
T: Varför är det män i trädgåden?
L: Ehh jag vet inte? Vad gör de?
T: De är vid brunnen med en slang
L: Jaha då har de kommit för slamtömning
T: Vad är det?
L: De tömmer septiktanken
T: Borde inte jag veta sådant här?! (antyder att han borde ha talat om att de kan komma)
L: Så är det att bo på landet! säger han och skrattar

Jaha... Okej...? Ja jag blir varse om mer och mer om lantislivet... :-P
~ Titti

Hej hej

Har faktiskt fått en del gjort här idag: mailat, jobbsamtal, skrvit diverse dokument etc...

Hursom helst, igår köpte jag årets majblomma.

Majblomman 2010

Jag tycker den är fin :)  Vad tycker Du?
~Titti

20100415183 (MMS)

Har på förmiddagen idag tillsammans med kommunledningen gjort studiebesök hos Fastighetsägarna. Började med ett studiebesök på byggarbetsplatsen efter Hertig Johans gata där fastighetsägaren Johan Zettergren berättade engagerat om uppbyggnaden efter branden.Nya fastigheten kommer rymma tolv lgh, kontor, nöjespalats och två mindre butikslokaler. Det är viktigt att komma ut i "verkligheten" bra och givande dialog hur vi utvecklar Skövde och får bättre fart på byggandet. Budgetarbete i em och presentation av utformning av cermonirum. I kväll genomförs det sista av tre dialogmöten om vision 2025 i Timmersdala / Leif

Feber och halsont, då ska man inte sitta på möten och smitta andra. Egentligen ska man väl ligga i sängen och bara kurera sig och inte sitta och göra jobbsamtal eller maila... Hmm proritering?

Jaja det blir till att göra det nödvändigaste, sen ska jag vila.
~ Titti

Ligger i soffan... Händer typ ingenting... Finns "ingenting" att titta på på tv...  :(

Jag längtar tills Leif kommer hem från visionsmötet!

Hoppas att Du har en bättre kväll än mig
~Titti

~Titti~ Ligger på soffan med feber :( Buhu jag vill inte bli sjuk!

-Leif- Pratade just nu med Titti som ligger sjuk hemma. Här sitter jag på tåget arbetar med nästa års kommunala budget, men skulle helst varit hemma o pysslat om min älskade / Leif

Kors i taket, tåget är fortfarande i tid :) När vi nu rullar in i Katrineholm på väg mot Stockholm och möte i riksdagen. Denna ljuvligt vackra vårmorgon ökar kreativiteten och arbetsglädjen. Höstvetet grönskar en dunge med vitsippor såg jag nyss, härligt!!! Morgontidningen hade inte kommit idag när jag åkte så jag har ingen koll på lokalnyheterna, men ännu har ingen ringt så det är nog lungt?!
Det blir en intensiv fm i Stockholm, förutom mötet jag har, skall det också hinnas med ett samtal om regeringens propposition om trygghetssystemen innan jag åker hem 12.10. Proppen är på det stora hela en klar förbättring för Sveriges småföretagare, men det finns en del missar som vi (SmåA, Småföretagarnas Aretslöshetskassa) gärna vill få tillrättat. Som styrelseordförande i SmåA passar jag därför på och tar en del kontakter i korridorerna inför utskottsbehandlingen, förhoppningsvis kan de små missarna fixas till. Så regeringens andemening i proppen får fullt genomslag och vi får fler som vågar starta och driva företag.
Väl i SKövde blir det en eftermiddag med politiska beredningar och i kväll har turen kommit till Tidan för ett nytt dialogmöte om Skövdes Vision 2025.
Ha en bra dag / Leif
Hemma efter ännu en intensiv dag. Strax innan jag lämnade stadshuset vid 16.00 kom gatuchefen springande och meddelade att det hade ägt rum en explosion vid slakteriet och rötningen av slaktavfall till biogas. Som tur var ingen människa som kommit till skada!!
Efter att jag kört dottern till ridningen så bar det iväg till Värsås och det första av tre dialogmöten som Centerpartiet arrangerar denna veckan i kommunens ytterområden. Trots många andra konkurrerande aktiviteter och strålande vårkväll och påbörjat vårbruk kom ett antal entusiastiska människor till mötet. Blev mycket diskussion om hur ökar vi byggandet i de mindre orterna? Varför marknadsförs bara Skövde stads bostadsområden och inte de tomter som finns utanför? Kollektivtrafik, skola, barnomsorg och äldreomsorg, miljö och energi avhandlades också  på de två timmarna. Tack alla för kloka ideér, alltid roligt att komma ut och träffa engagerade människor.
Nu blir det en kopp te och lite mys.... är så lycklig tillsammans med Tittti. Tack alla som hjälpte till med lökmysterierna ;) 
I morgonbitti bär det av för ett förmiddagsmöte i Stockholm. Gillar inte fakirtåget :( uppstigning kvart i fem är inte kul:(
Gonatt / Leif

Tack vare Neo och Maria är mysteriumet med "Scillorna alternativt okänd vårlök" löst! Det ÄR scillor jag har planterat = någon form av  f a n c y  scilla - och det är klart är det någon scilla man ska plantera så är det såklart den snyggaste av dem alla!! ;) Neo skickade med en bild på hur mina ljuvliga blomster kommer se ut så småningom - se och beundra!

Fancy Scilla

Och nu har jag skrivit ordet "Scilla" så många gånger så att det börjar låta konstigt... :-P

Men tack för hjälpen!!
~Titti

PS. Nu ringde Leif precis och talade om att han är på väg hem :)

Att göra om Våmbskolan och flytta de dryga hundra eleverna till andra lokaler och låta Våmbskolan bli förskola/daghem är dagens stora nyhet i Skövde. 80 procent av barnen bussas idag till Våmb och bristen på daghemsplatser är på väg att bli stor med fler än 60 barn över prognosen. Jag förstår den oro boende känner i Våmb men det är små avstånd och som politiker måste vi se till helhet och ta ansvar för skattekronorna. Jag tror att det kommer bli mycket bra med den förändring som föreslås. 
Polisens besked att de extra polisinsatserna vid matfestivalen kommer debiteras irriterar mig. Vi har just haft presidiemöte med turistbolagets styrelse där jag är vice ordförande och bestämt att vi kommer bestrida alla försök från polisen att ta betalt för polisinsatsen. Matfestivalen är en folkfest, det är inget kommersiellt arrangemang, enligt polisen själva är det inte mer stök än en vanlig helg. Jag förstår om man vill komma åt bråkande supportrar vid idrottsarrangemang, men här har vi en fest som engagerar människor i vår stad, är det så här lagen skall tolkas hoppas jag Beatrice Ask snarast tar tag i frågan.
Tisdag innebär att köra dottern till ridningen, en av mina bästa stunder i veckan:-)
I Kväll genomför Centerpartiet det första av tre dialogmöten om Skövdes vision "2025" i ytterområdena , i kväll i Värsås onsdag Tidan och torsdag kväll Timmersdala. Det är viktigt att alla ges möjlighet att ge sina synpunkter. Välkommen!! / Leif  

~Titti~ Snälla arbetare! HPB:n gick bra :) Väl inne i stan skulle jag parkera men det stod parkeringsförbud i infarten... Hmm jag funderade eftersom det var i det närmaste tomt på ena sidan av parkeringen men "fullt" på den andra sidan.. Jag (bestämde mig för att- ?) tolka det som att halva parkeringen var avstängd och körde in och ställde mig. Blev sittande i telefon i bilen en stund men skulle just till att ta mig ur bilen när en man (i traktor som höll på att köra undan väggruset) knackade på rutan och öppnade dörren och frågade: ska du sitta länge här? Jag svarade: njae jag vet inte? Får man stå här? Han: nej det är parkeringsförbud här idag. Efter klockan fyra kommer de att börja lappa bilarna. En sån snäll man! Vi pratade lite till sen körde jag iväg :) Tur att det finns snälla arbetare! ~Titti

dsc00286 (MMS)

~Titti~ Jag är hungrig!! Men jag får inte äta innan HPB:n... Jag ska strax in till hälsan & arbetslivet för att göra en hälsoprofilbedömning. Det ska bli kul! Jag är själv utbildad HPB-instruktör men har inte utfört några sedan utbildningstiden.. Vad det gäller syreupptagningsförmågan har jag nog koll på hur jag ligger till, men det var ett tag sedan jag kollade HB (blodvärdet) och kolestrolen har jag faktiskt inte en aning om? Men det ska jag snart få reda på! Hörs sen :) ~Titti

God morgon! Hmmm ännu så länge har jag inte fått (tillräckligt) upplysande svar/kommentarer från föregående inlägg... Vad kan det vara som jag planeterade? Jag ville ju ha scillor!! Grrr... Nåväl, det växer ju ut och då kanske de vackra (?) blomsterna visar sig vara ett bra "val"?! :)

Idag börjar jag dagen med möte i Mariestad, sen vidare till Skövde. Eftersom jag avslutar dagen i Skövde kommer jag vara hemma tidigare än vanligt, det ska bli skönt :) Tyvärr kommer inte Leif att vara hemma eftersom han har möte i Värsås ang. "Vision Skövde". Jag får väl passa på att göra lite vardagssysslor: handla, tvätta, städa... Men inte vattna blommor - det gör Leif i det här huset och tur är väl det för hade ansvaret legat på mig så hade vi inte haft några eftersom de skulle ha dött inom kort... ;)

Hoppas att Du får en bra tisdag!
~Titti~

Ja jag är ju totalt "Goddag yxskaft" när det kommer till blommor och växtlivet i stort... Kan Du hjälpa mig?

Innan vintern kom så satte jag (Och Leif övervakade/hjälpte mig) diverse vårlökar. Bland annat vill jag ha fullt med scillor i en del av trädgården.

Utslagna vackra Scillor utmed husknuten


Men vad är det som kommer upp på mina små planteringsställeN? I påskas när mina föräldrar var här så sa de att det kanske vara pärlhyacinter. Men det ska det INTE vara - jag gillar INTE pärlhyacinter så jag har definitivt INTE köpt det!! Vad är det för något?? Kan DU hjälpa mig??Okänd vårlök...?

 Kan det vara falsk marknadsföring - eller lurendrejeri?? ;) Eller är det helt enkelt Trollerna...?

Nu går jag och lägger mig och hoppas att våra kära bloggläsare löser detta mysterium!! :-P

Go´natt!
~Titti

 

-Leif- Hemma i soffan med fästmön, efter en innehållsrik dag. Kvällen avslutades med en debatt annordnad av hyresgästföreningen. Blev tydligt att socialdemokraterna vägrar tala om vad som ska hända med Aspö om det inte byggs bostäder. Trots att dom röstat för att ge VD i bostadsbolaget i uppdrag att avveckla verksamheten om det blir nej till bostäder. Centerpartiet och alliansen ja till bostäder på en liten del av ytan är en garant för fortsatt verksamhet på Aspö. Nu ska vi njuta lite te och bara ha en skön stund..... Tack för idag o gonatt / Leif

Nu är det dags för mig att bege mig hemåt. Pratade med Leif för en timme sedan, då hade han en del telefonsamtal att komma ikapp med, sen är det ju debatt för hans del ikväll.

Jag hade egentligen planerat att åka till gymmet idag, men känner att det får bli en långpromenad istället, har knappt varit utanför dörren idag förutom en kort stund under lunchrasten. Solen skiner fortfarande från en klarblå himmel, vad härligt allt känns! Kan ju ifs också bero på att jag är kärare än någonsin...?! ;)

Nehepp, nu loggar jag ut, packar ihop och åker hemåt - vi hörs senare! :)
~Titti
Många frågor dyker upp hela tiden och behöver sina svar, här några nu superaktuella:
Har socialförvaltningen räknat in extra kostnaderna motsvarande en halvtid för överförmyndarverksamheten när man skriver avtal om mottagande av ensamkommande flyktingbarn?

Hur går det med lokal för ungdomens hus? Får svaret att det bereds men att man inte är klara på tjänstemannanivå vilken amitionsnivå politiken har. Får bli en fråga för nästa veckas möte med LQ politiska styrgrupp där jag är ordförande, en sammanslutning av nämndspresidierna i Skövde kommun som jobbar med ungdomsfrågor. Meningen med LQ är att vi skall ha samsyn och dra åt samma håll!

Verkar vara oklart på byggnadskontoret vilka frågor som de skall handha och vilka som är stategiska och ligger under kommunstyrelsen. Får reda ut det med byggnadsnämndens ordförande när vi ses i em. 

Så har vi vindkraftsplanen, alla verkar älska vindkraft bara den inte kommer här!! Är det någon som känner igen sig? Det är ingen hemlighet utan att jag och Centerpartiet önskar en positivare hållning av Skövde kommun till vindkraftetableringar. Ett litet sammandrag förmiddagen. 

Men tankarna går också till min älskade hur hon har det på jobbet i Hova.... just nu känns livet underbart!!!  /Leif
Japp så var man då åter i vardagen... Ja det är inte illa det heller faktiskt, och nu kan jag ju alltid drömma mig tillbaka till Paris också :)

Idag är en kontorsdag och det passar bra. Det blir till att besvara mail, betala fakturor boka in möte, göra diverse utskick och helt enkelt bara komma ikapp från dess att jag sist lämnade kontoret... Men allt känns så mycket lättare med sol - och det bjuds det på i massor idag! Så nu tänker jag ta min lunchlåda och njuta av den i vårsolens värme :)

Önskar Dig en solig måndag!
~Titti
Sitter och lägger sista handen vid ett debattinlägg till Newsmill om mindre högskolornas betydelse. Debatten är initierad av TCO, förutom mitt som handlar om Högskolan i Skövdes betydelse för Skövde och Skaraborg, deltar också bland annat Tobias Krantz Högskole och forskningsminister, Eva Eriksson Landshövding i Värmland. Mer information kommer......
Slutkorr idag av förvalsfoldern som skall vara klar till förvalskomapanjen börjar, den blir oslagbart bra ;-) Spridningen yrke-, ålder-, kön-, är bland den bästa Centerpartiet haft, ett vinnande lag, nya ansikten tillsammans med kända beprövade.
Stabsmöte, Telemöte, gruppmöte, kommunstyrelse, debatt med hyresgästföreningen är något av allt som är på dagsprogrammet. 
Kändes konstigt att åka från Titti i morses, hoppas hon får en härlig dag i Hova:-) Men gött att ha en blänkande ring  på handen / Leif 

-Leif- Hemma efter fyra underbara dagar i Paris, har vi hunnit en snabb koll av nyheterna i tidningarna. Konstaterar att det är tunt i Skövdesossarnas vallöften, Aspö-frågan gör de till sin profilfråga. Undrar när de då också skall tala om att frågan delar deras parti? Att byggnation av tvåhundra bostäder inte inverkar på gården, verksamheten på den, koloniområdet och Aspö området som ett friluftsområde, för det har vi som jobbat med frågan tagit hänsyn till!!! När skall de tala om att en enig styrelse i Skövdebostäder har gett VD i uppdrag att avveckla verksamheten på Aspö om det inte blir byggnation, dvs även socialdemokraterna i bostadsbolaget har röstat för det!!!  S: Ta ert ansvar och berätta hela sanningen för Skövdeborna istället för att fortsätta med vilseledande information!!!

Hoppas att hyresgästföreningens debatt i morgon kväll skall ge svar på tal och att sossarna berättar vad deras politik i Aspö-frågan kommer få för konsekvenser för hela Aspöområdets framtid.

Tre kvällar denna veckan bjuder Centerpartiet in till dialogmöten om hur vi får utveckling i hela kommunen. Skövde tar just nu fram en ny vision för kommunen "2025", som "vanligt" är det Centerpartiet som tar rollen att vara ute och föra dialog utanför de slutna partiarrangemangen     :-) 

Kors vad fort man går från att vara bortkopplad till att vara tillbaka i den politiska vardagen. Men jag är övertygad om att jag som politiker gör ett bättre jobb genom att ta några dagar ledigt ibland tillsammans med kärleken, bara rå om varandra och njuta av livet. 
Sov så gott!! / Leif 

20100411182 (MMS)

~Titti~ Snart hemma! Åh vad drygt det är nu, nu vill jag bara heeem!!Vi hade bara fått i oss frukost idag så när bilen rullade in på McDonald's utanför Kumla ca kl 19 så var jag så hungrig så att jag hade ont i magen : ( Resultatet blir att man slukar allt på nolltid och sen har man ont i magen på grund av det istället.... Ja, ja snart är vi hemma iaf och efter att ha snittat 20.000 steg om dagen de senaste så står sig dagens 5.000 steg inte så långt... Så vi har bestämt oss för att ta en promenad ner mot åran, kolla sommarstugan och se om vi får se en skymt av Edward ( "vår" bäver) eller hans göromål de senaste dagarna! ; ) Önskar Dig en skön söndagkväll! ~Titti

~Titti & Leif - De lyckliga tu är nu åter på svensk mark : )

~Titti~ Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att få boarda... Åh vilken underbart härlig weekend vi har haft! I synnerhet gårdagen - vår första dag som förlovade - den var helt magisk!!! Atmosfären, människorna och omgivningen runt Montmatre var oslagbar!! Att få gå hand hand med sin fästman och bara njuta var underbart!! Avslutningen på dagen var förträfflig, showen på Moulin Rouge var outstandig - och jag har drömt att få uppleva platsen och se en föreställning där sen jag var liten!! Nu blev det många utropstecken, men gårdagen var helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv!! = D Vi hörs igen när vi har landat på svensk mark : ) Kram Titti

-Leif- Utcheckning från hotellet. Vi hade gärna stannat några dagar ytterligare,har varit fantastiska dagar. Kärlek, avkoppling och strålande vårväder i Paris. Frukost på vårt "egna" lilla fik, ett litet med charm o bra service. Ha en härlig dag. / Leif

-Leif- Varit på "Moulin Rouge" en helt makalös o fantastisk show. Tack Titti!! Nu väntar en sen middag för oss sista kvällen i Paris för denna gången:-)

20100410171 (MMS)

-Leif- Här skall ätas romflamberade crepes, mums!! Nu i Montmartre fikapaus innan Sacre Caeur. / Leif

~Titti~ Det var härligt att vakna med min fästman bredvid mig! ; ) Efter frukost gick vi längs med Seine och sen besökte vi fantastiska Notre Dame. Nu sitter vi på Metro:n på väg till Sacre Caeur. Mmmm nu är jag sugen på crepes & kaffe!! Hoppas att Du också har en härlig dag med mycket sol! Kramar från en lyckligt ringmärkt tjej

Titti & Leif Paris

~Titti & Leif - Var det någon som kunde aaana? ;) Igår kväll, strax innan midnatt, förlovade vi oss!!

20100409139 (MMS)

-Leif- Nu är vi i topp på Eiffeltornet!!

20100409135 (MMS)

-Leif- På väg mot Eiffeltornet efter en liten 900 kronors lunch Titti bjöd på:-), ca 20 grader o sol:....... Härligt!! / Leif

20100409134 (MMS)

~Titti & Leif - Hotellets frukost med croissant & kaffe för 10 E kändes inte så lockande. Istället gick vi ut i den stora byn och hittade oss ett mysigt cafe. Det smakade gott med croque monsieur & omelettes med cafe au lait et un the : ) Efter lite strosande i butikerna hoppade vi på en sightseingbuss och turistar nu för fullt! Här är Leif vid Triumfbågen, vi har gått längs Avenue Des Champs Elysees & pausar nu för lunch på uteservering och insuper härlig atmosfär och vackert vårväder!!

20100408131 (MMS)

~Titti & Leif - En snabbkoll av läget med hus o gårdspassaren visade att allt är lungt hemma och det känns tryggt att veta : ) Med lätta steg promenerade vi ut på stan och hittade snart ett mysigt Brasserie där vi slog oss ned. Leif valde säkert kort med clubsandwich och Titti valde "Loveburger" - well done - med pommes och så lite rödvin till det. Vinet kommer- gott, sandwich serveras - gott, Loveburger sätts på bordet - jättesött då allt är format till ett hjärta, dags att smaka! Men vad händer? Burgaren är inte alls well done kanske vände de den snabbt på spisen men mycket mer kan det inte ha varit : ( Titti påkallade servitörens intresse som dock var måttligt road och tyckte allt var i sin ordning... Men Titti stod på sig och fick till slut in en ny hamburgare, alla nöjda o belåtna. när vi sen ska gå tillbaka till hotellet upptäcker vi att vi inte var särskilt uppmärksamma när vi gick från hotellet oxh ganska snart fann vi oss vilse i den stora staden.... Efter otal felaktiga val och allmän förvirring kom vi så slutligen på rätt gata igen - trötta i fötterna men ca 20.000 steg rikare - lovar gott inför stegtävlingen!! God natt alla vänner! Kram

~Titti~ Framme på hotellet :) vi åkte flygbuss in till Paris c sen tog vi oss en "nätt" promenad på två och en halv timme till hotellet. På vägen hit när vi stod vid ett gatuhörn med näsorna i turistkartan kom det fram en trevlig äldre man som frågade om vi behövde hjälp. Vi tackade ja och med hjälp av blandning mellan franska och engelska så fattade vi på ett ungefär... Härlig man, han berättade att han "kände" en person från Sverige - Ivan Kruger... OCH så hade han sett Lucia i svenska kyrkan! I vägbeskrivningen la han till var bästa floristen fanns och tyckte att Leif skulle köpa blommor till mig och så berättade han var Leif skulle hitta bästa chokladen att köpa till mig! Mmmm J'adore Paris!! =D ~Titti

20100408130 (MMS)

-Leif- Säkerhetskontrollen avklarad, Titti som alltid måste visiteras gick igenom, men mig tjöt det omkring. Bilnyckeln i fickan, hm där fick jag som sa att det alltid är att bara gå igenom! Snabbfika och boarding. Hunnit med en del jobbsamtal på vägen till Skavsta, nästa veckas inlägg på Newsmill om mindre Högskolornas betydelse o då framförallt Skövdes, avstämning med partiombudsman, byrån som gör valmaterial, press o lite annat. Nu tar vi ledigt! Hörs från Paris / Leif

20100408129 (MMS)

~Titti~ På väg! : ) Nu har vi kommit halvvägs. Vi stannade till i Laxå och köpte kaffe - liten mugg till Leif och stor till TItti! Vilket härligt vårväder det är! Kanske blir att vi åker f r å n våren istället för till? Fast det spelar inte mig så stor roll jag är bara glad att få åka iväg med min kärlek och att få insupa Parisatmosfären! =D Hoppas att Du också får en bra dag! Kram Titti

Nu åker vi för att möta våren i Paris!!

~ Titti & Leif -

20100407126 (MMS)

Nu har Titti kommit hem : ) vi tvättar stryker och packar. Titti använder sig utav sin egenkomponerade packlista på datorn och Leif förlitar sig på huvudet sitt - med andra ord är det organiserat kaos som gäller! :) Gonatt Alla vänner!! ~Titti & Leif


-Leif- Titti har jobbat kvar länge (som vanligt)  på Hovakontoret i kväll, nu är hon äntligen i bilen på väg hem. Håller på och packar väskan och förbereder för att möta april in Paris. Detta behöver vi efter en smockfylld vinter:-) / Leif

-Leif- Vilka är de viktigaste frågorna för utveckling o tillväxt i Skövde o Skaraborg? Infrastruktur, högre utbildningsnivå anser jag, vad tycker du? /Leif

Jag gillar när mötena går som man hoppas och vill. Så var det i eftermiddag. :) 

Jag måste ändå jobba sent idag och få "undan " sånt som måste bli gjort. Jag har ju kortvecka denna veckan - imorgon flyyyyger vi, jag & Leif - åhh vad jag längtar!! =D
~Titti


Med sötsaker ökar vi kreativiteten i hur samverkan skall utvecklas mellan näringslivet o kommunen.
/ Leif

-Leif- På Lumber o Karle i Kvänum arbetsmöte med Skövdes näringlivsforum. Nu ska vi spåna utvecklingstankar för Skövde o Skaraborg. Om mindre än ett dygn är Titti o jag i luften på väg mot Paris. Längtar till att möta våren med kärleken / Leif

dsc00280 (MMS)

~Titti~ Jag hoppar över fikat. Undrar om Leif har fått i sig sitt fika? Han är för söt när han varje morgon (nästan varje iaf) brer sig en macka och tar med för att äta på förmiddagen. Idag tog han med sig en liten kaka också som han fick i helgen av "blivande svärmor". Hoppas det smakar gott! : ) ~Titti

Godmorgon! Idag började jag dagen med en morgonprommis, så skönt! :) Idag var första gången i år som det har gått att gå på grus- och skogsvägar utan att bli blöt/lerig om fötterna. Längtar tills sommaren kommer med härliga mornar och fågelkvitter.

Jag har möte på sen eftermiddag idag så jag förväntar mig att sluta senare än vanligt. Men nu ska jag hoppa i duschen och sen köra till jobbet.
Hörs senare!
~Titti

-Leif- Idag uppmärksammas folkhälsan. Titti på radio Skaraborg om hälsoläget i Gullspång. Mycket bra uttalande tycker en stolt sambo. Dagens SLA var tunn, undrar hur den ska bli till sommaren? Ha en bra dag / Leif

Nyss hemkommen. Nu väntar jag på att Leif ska komma hem efter sitt möte. Då blir det lite te och mys i soffan :)

Godnatt!
~Titti

dsc00279 (MMS)

~Titti~ Idag har jag suttit i bilen i två timmar och femtio minuter.., Tur att det finns gott om bra CD-böcker - jag är stamkund på bibblan! Just nu lyssnar jag på Twilight-serien. Är egentligen inte mycket för sience fiction men jag tycker att den här är riktigt bra! Åsså är den lättläst! ; ) ~Titti

-Leif- Nu pågår ett välbesökt informationsmöte om planerna på bostäder på en liten del av Aspö gård. 200 lägenheter. Jag tror detta kommer öka tillgängligheten till stadsbondgården och hela området som ett rekreations o friluftsområde. Skövdebostäder presenterar ett spännande nytt byggande som skulle sätta Skövde på kartan som en miljövänlig kommun, under namnet Aspö Eko-logi! Hoppas att detta kommer ge balans till den pågående ibland osakliga debatten. Vad tycker du? / Leif

Jaha så var första arbetsdagen efter påsk till ända... En helt vanlig arbetsdag, möten (varav ett möte ett något ovanligare...), telefon, mail etc... Jag tycker i alla fall alltid att det är trevligt att återgå till vardagen efter en ledighet. Det är skönt med sovmorgon, men det är också skönt att stiga upp i tid! :)

Jag hann prata en snabbis med Leif runt lunch, men annars har jag haft "jämnt sjå" hela dagen. Nu ska jag packa ihop kontoret och ge mig av till gymmet, tror jag kör lite löpträning och styrka idag, hade egentligen velat spinna men jag tror inte att jag hinner innan klassen börjar...

Ha en trevlig kväll!
~Titti

-Leif- På tåget mot Göteborg, spårfel, "vi blir nog inte flera timmar sena" enligt konduktören. Förvånad? Verkar tyvärr vara mer regel än undantag numera :-( Titti åkte tidigt i morses till jobbet, ovant att inte vara först uppe och få laga frukost åt oss båda. Mornarna tillsammans tillhör livets goda stunder! /Leif

Hua efter att ha varit påskledig i fyra dagar var det segt att stiga upp... Och i synnerhet idag, då det blev extra tidigt. Insåg igårkväll att jag inte hade kopierat papper som jag behöver till första mötet, så det var bara till att sätta alarmet på 40 min tidigare än vanligt....

Fast med insikten att även detta blir en kortvecka för mig så var det faktiskt inte sååå jobbigt att stiga upp... :)

Hoppas att Du får en bra dag!

~Titti

Här kommer det klassiska "Första inlägget"... :) Låt oss börja berätta varför vi har valt att starta en blogg och varför vi har valt att skriva den tillsammans. Vår tanke är att denna blogg ska spegla vårt liv, hur arbete, privatliv och offentlighet påverkar oss.

Hoppas att Du kommer följa vår blogg!

/~Titti & Leif
 

- Leif -
Uppdraget som kommunalråd och heltidspolitiker i Skövde är oerhört spännande och stimulerande. Möten och massor av beslut hör vardagen till, bloggen möjliggör att visa hur besluten växer fram.  Relativt lite av detta speglas i medias bevakning av kommunpolitiken. På vår blogg hoppas jag kunna visa mer av den politiska vardagen i Skövde.

Men livet är inte bara politik. Jag är också pappa till en underbar tonåring och sambo med härliga Titti som i oktober kommer bli min fru. Det är i mina nära och kära och mina närmaste vänner som jag hämtar kraften till det politiska arbetet. Att döpa vår blogg till "Kärlek och Politik" blir därför mitt sätt att visa en annan sida av mig (Centerpartiets kommunalråd Leif Johansson), en mer privat sida än den som syns i media. Men också min kärlek till politiken och varför jag tror att Centerpartiet har den bästa  politiken för framtiden. 

~ Titti ~
Nu ger jag mig in i bloggvärlden - spännande! Jag vet nog inte riktigt vad jag har gett mig in i? 

Mitt bidrag i denna blogg kommer främst vara "Kommunalrådets sambo" antar jag? Jag vet inte riktigt än... Jag och Leif har ibland pratat om hur olika (och lika!) vi ibland kan se på olika saker eftersom vi har olika utgångslägen/synsätt pga. olika erfarenheter. Jag är inte lika insatt i politiken som Leif utan representerar väl mer "gemene man/kvinna". Så här på bloggen ser jag nog vår gemensamma blogg som ett försök att spegla samma frågor, fast på olika sätt!  Tror jag... ;) Ja vi får se hur det hela utvecklar sig…

Om Du följer vår blogg kommer Du nog att få se mina blogginlägg som en form av blogg-dagbok – Du får ta del av mitt liv! Jaa vi får se vad det blir av det här – spännande känns det i alla fall! J

 

Nu är snart Annandag Påsk till ända imorgon är det ny arbetsdag OCH ny bloggdag! Ses vi då?

God natt!!

~ Titti & Leif -