Leif har uppvaktat mig idag, på min födelsedag, bl.a. med blommor - en bra dag, som avslutades med middag i trädgården: Havskräftor, räkor och franskbröd med bubbel :) ~Titti Ps. Leif visade mig senaste numret av "Dagens samhälle" - jag ska berätta om det imorgon! ;) Haha
Idag har Försvarsmaktsråd Skaraborg haft möte. I samband med mötet så undertecknades en avsiktsförklaring  kring kompetens- och personalförsörjning ytterligare ett steg i att fördjupa samarbetet mellan Försvarsmakten och det civila samhället. Detta skedde i närvaro av mycket media.
 
 
På bilden intervjuas Fredrik Ståhlberg Chef för Skaraborgs regemente P4 och jag själv.
 
Områdena som parterna tillsammans kommer att utveckla inom ramen för avsiktsförklaringen är:
  • Rutiner som underlättar för medarbetare i respektive organisation att verka med två anställningskontrakt.
  • En anpassad attraktions- och rekryteringsprocess
  • Chefsutveckling
  • Erfarenhetsutbyte mellan chefer på olika nivåer i respektive organisation.

Idag finns cirka 400 Tidvis tjänstgörande soldater på förbanden i Skövde och Karlsborg. 2020 kommer antalet tidvis att vara cirka 2500 på dessa två orter. De tidvis tjänstgörande soldaterna har en kombinerad anställning i Försvarsmakten och hos en annan arbetsgivare. (Går att till viss del jämföras med deltidsbrandman).

Jag ser en stor möjlighet för kommunerna att i framtiden kunna rekrytera personal tillsammans med Försvarsmakten, det finns alla möjligheter att skapa ett vinna vinna för alla parter.

Foto: Skövde Nyheter Anders Axelsson
Signerande parter var från Försvarsmakten: Skaraborgs regemente P4, Livregementets husarer K3, Trängregementet, Skaraborgs Flygflottilj F7, Markstridsskolan. Från företag och kommuner: Dafgårds, Paroc, Skaraborgs Sjukhus, Karlsborgs, Lidköpings och Skövde kommun.
 
 
/Leif
 
Fredrik Ståhlberg, Försvarsmaktsråd Skaraborg, GSST, Tidvis tjänstgörande soldater,
Nu är sommaren här!
 
För nu visar sig de underbara solnedgångarna
 
 
Sverige och sommaren är fantstisk :)
Eller hur?
 
~Titti
Sverige, solnedgång, sommar,
Ikväll hade jag gääärna lyssnat till Beyoncé, men biljetterna tog ju slut på typ 10 min :(
 
En av mina favvolåtar:
 
 
 
(Leif liked it! ;) )
~Titti
Vi närmar oss sommaren med stora steg! Ett säkert tecken är att de idag har presenterat
årets Sommarpratare
 
 
sändningarna börjar på midsommardagen - definitivt något att se fram mot :)
 
~Titti
2013, P1, P1 Sommar, Sommarpratare, midsommardagen, sommar, sommarvärdar, årets sommarpratare,
Under två dagar har Avfall Sverige årsmöte med seminarier och livliga diskussioner kring Avfallsrågor i kommunerna. Alla är rörande överens om att avfall är en resurs inte minst för energiproduktion (fjärrvärme, kraftvärme, kyla, el, biogas).
Borta är tiden när avfallet i Sverige lades på stora deponier, nu handlar det om att minimera, återvinna , ta tillvara energin i olika former. Däremot så finns det mycket att göra kring ansvar för insamling och producentansvar. På miljödepartementet bereds en proposition på Avfallsutredningen som förhoppningsvis ska bringa en del klarhet. Men uppenbarligen går förhandlingarna i regeringen trögt, jag kan inte tolka annat varför propositionen dröjer. Centerpartiet och Miljöminister Lena Ek vill mer och framförallt så måste även avfallspolitiken fungera som vi centerpartister alltid brukar säga:
Det ska vara enkelt att vara miljövän!
 
/Leif
Jag kan börja med en återkoppling till gårdagen och fryslarmet, som återkom kl 05:25 imorse... Drygt! Men innan jag stack till jobbet sjönk temperaturen igen och hittills har det hållit i sig... *håller tummarna*
 
Ikväll träffade jag en kompis efter jobbet och vi har planerat en hel del roligt framöver. Väl hemma fick jag ett samtal från en annan tjej och vi har bestämt att vi ska träffas snart för att planera in ännu fler roligheter!
 
 
Så jag har mycket roligt att se fram emot!
 
Närmast väntar jag på att Leif ska komma hem igen! ;)
~Titti
roligheter, roligt,
Det är inte bra att missa att stänga dörren till frysen helt när man går på morgonen...
 
För då larmar den när man kommer hem...
 
 
Så nu piper det var 5:e sekund - dryyygt :(
 
Ikväll åkte jag direkt från jobbet fö möte med "Förening T", sen hem för att elda i pannan, så att Leif kan duscha varmt imorgon bitti. Jag tror förvisso att han vaknar bättre om han duchar kallt (eller så är jag bara lat och helst slipper att elda?)... ;)
 
~Titti
I kväll har Centerpartiet i Västra Götaland regionstämma. Efter ett antal år i ledningen och de senaste två åren som ordförande har stämman valt en ny ledning för partiet. Sedan jag blev medlem i ungdomsförbundet som 16 åring, 1981 har jag hela tiden haft organisatoriska uppdrag för centerrörelsen på många  olika nivåer. Efter i kväll har jag inte längre kvar dessa partiorganisationsuppdrag, det känns lite som man blir en fri fågel.
Mest kommer detta att märkas hemma, kära frun kommer få ha mig mer hemma på kvällar och helger och det kommer bli betydligt mycket mindre nötning av asfalten på vägarna i Västra Götaland ;) 
 
På lördag startar Centerpartiet i Skövde valplaneringen på allvar, jag är mer taggad än på länge för ännu en mandatperiod som kommunalråd i Skövde. Centerpartiet har en stor påverkan i Skövde, det är viktigt för oss att Skövdes positiva utveckling fortsätter. Med en grön och företagsam politik och en politik för en hållbar välfärd kommer Centerpartiet fortsätta vara en drivande kraft i kommunens fortsätta spännande utveckling. Att nu  kunna lägga allt fokus på Skövde känns både befriande och spännande, utmaningar saknas inte!
 
/Leif
 
 

Måndag morgon, ny vecka – bring it on! :)

Helgen har varit lugn och avkopplande för min del. Det mesta av tiden har spenderats utomhus, vilket som i sig ger energi. Fast för hundens del har det inneburit ”full speed” från morgon till kväll, minus de sedvanliga middagslurarna, så han vilar väl upp under veckodagarna istället? ;)

 

Leif har dragit nytta av sina gröna fingrar (som jag totalt saknar), det har såtts, grävts och planterats.

 

 

Jag har kört premiärturen med gräsklipparen, och det var i sista stund för hade det fått växa lite mer hade jag nog fått använda lien som redskap istället?

 

Jag brukar dela upp klippningen på två dagar och som synes får jag ihop nästan 10.000 steg per gång.

 

Jag har verkligen sett fram emot att få klippa gräset igen, schysst motion i friska luften, på hemmaplan, plus att jag gör nytta – me like :)

 

Självklart var flaggan i topp under söndagen - för att hylla alla fantastiska mammor!!

 
(Eftersom blåsten var hård hela dagen igår, var det inga problem att ta en bild där hela flaggan stoltserade!)

~Titti

Mors dag, flagga, gräsklippning, motion, måndag, stegräkning, söndag,
Arbetsveckan som kommer bjuder på resande och spännande möten här är några axplock:
27 maj
Frukostmöte med en av de stora fackliga organisationern i kommunen. 
I övrigt är måndagen fylld av beredningar.
Måndag kväll är det regionstämma i Vänersborg med Centerpartiet i Västa Götaland. 
28 maj
Årsmöte med Avfall Sverige i Växjö, ett mycket spännande program som jag hoppas ska ge nya infallsvinklar och ny kunskap.
29 maj
Årsmöte Avfall Sverige. På  kvällen blir det tåg till Stockholm för att vara i tid till torsdagens aktiviteter
30 maj
Västra Stambanegruppen håller i samverkan med tre riksdagsledamöter ett frukostmöte i riksdagen om kapacitetsproblemen på Västra Stambanan för både person- och godstrafiken
Vårterminens sista gruppmöte  i Skövde på kvällen. 
31 maj
Fösvarsmaktsråd större delen av fredagen bland annat med planering av vår kommande verksamhet
1 juni
Valplaneringsdag för supervalåret 2014.
 
Detta är ett axplock av min arbetsvecka önskar dig en bra vecka, det har jag tänkt att ha!
 
/Leif
 
Avfall Sverige, Centerpartiet Västra Götaland, Försvarsmaktsråd Skaraborg, Västra Stambanan, Västra Stambanegruppen,
Häromkvällen tittade vi på Mammas pojkar...
 
 
Mitt betyg: T
 
~Titti
Mammas pojkar, betyg, filmrecension,

I Sverige lider mellan var sjätte par i fertil ålder av ofrivillig barnlöshet. För att uppmärksamma detta har Föreningen Barnlängtan och patientföreningen för ofrivilligt barnlösa utnämnt dagen före Mors dag till Ofrivilligt barnlösas Dag. Dagen uppmärksammas med målet att sprida kunskap om både sjukdomen och hur politiska vårdbegränsningar slår mot de drabbade.

Sedan 1997 klassar WHO och den svenska regeringen ofrivillig barnlöshet som en sjukdom. Trots detta är ofrivillig barnlöshet en diagnos som inte den enskilda läkaren beslutar om hur många behandlingar en patient behöver utan som styrs hårt av politiska direktiv med ekonomiska incitament i stället för medicinska. Reglerna för vem som har rätt till behandling skiljer sig stort åt mellan landstingen och de flesta får inte den hjälp som krävs för att kunna bilda familj.  De tvingas betala ur egen ficka eller söka sig utomlands för att få vård.

-”En av de största utmaningarna är den oförståelse som många möter. Många anser inte ofrivillig barnlöshet är en sjukdom eftersom det inte syns utanpå. Men nedsatt fertilitet är en funktionsnedsättning som har rätt att få vård för precis som alla andra sjukdomar. Och den psykiska påfrestningen som sjukdomen innebär är oerhört stor. Längtan efter barn är lika stark för de som har svårigheter att få barn som för dem som kan få det på egen hand.”, säger Cornelia Armano, ordförande Föreningen Barnlängtan.

Barnlängtan arbetar för att avskaffa alla antalsbegränsningar av vård för ofrivilligt barnlösa till förmån för ett system där läkare får avgöra antal utifrån individuella bedömningar baserade på prognos och behov

 Idag uppmärksammar vi Ofrivilligt Barnlösas Dag

~Titti & Leif

Barnlängtan, Cornelia Armano, Mors dag, Ofrivilligt Barnlösas Dag, WHO, antalsbegränsningar, behandlingar, föreningen Barnlängtan, ofrivillig barnlöshet, ordförande, ordförande Föreningen Barnlängtan, patientföreningen för ofrivilligt barnlösa, regler, sjukdom, vårdbegränsningar,
Idag har jag varit i Stockholm och haft möte med Träststadsutskottet och skogs- och träindustrin. Vi höll vårt möte i Sundbyberg där vi gjorde ett studiebesök i ett av de mer spännande träbyggnadsprojekten för närvarande. Folkhems byggande av åttavåningshus i trä, ritat av Skövdebördiga arkitekten Gert Wingårdh. (Folkhem är ett privatägt medelstort byggnadsföretag med verksamhet i Stockholmsområdet).
Visst är det läckert?
Detta hus ska följas av ytterligare några stycken likadana.
Framför huset ligger tältställningarna som kommer användas över nästa hus som byggs. Byggtiden är ungefär halva jämfört med ett traditionellt betonghus. Men den riktigt stora vinsten är de miljömässiga effekterna.
Sverige har det senaste årtiondet fokuserat allt mer på att sänka energikostnaderna, passivhusteknik, nollenergihus, plussenergihus, benämningarna och teknikerna är många för att minska klimatpåverkan när väl huset är på plats.
MEN det som glömts eller gömts i debatten är vilken klimatpåverkan är det under produktionsprocesssen och i valet av material. Ungefär hälften av klimatpåverkan är beroende på materialvalet, i detta sammanhanget är träbyggandet unikt eftersom det binder koldioxid och huset blir därför en kolsänka som binder koldioxid.
Folkhems VD Arne Olsson (i mitten) visar oss massivträväggarna som bär upp huset. Arne Olsson är dessutom en av Regeringens tio Skogsrikeambassadörer. Han berättade om de positiva reaktionera man fått från köparna av lägenheterna när man kunnat påvisa inte minst de positiva miljöeffekterna.
Hela huset är täckt av spån. En gammal väl beprövad teknik, även taket har spån men under det är taket skyddat med dubbel gummiduk. Så takspånet har funktionen av mer estetisk karraktär. Snyggt är det, här på en av balkongerna.
Priset då? Typiska Stockholmspriser. Det har inte snålats på någonting, men det har heller inte saknats köpare. Endast några enstaka lägenheter är ännu inte sålda.
Jag tror på ett ökat byggande i trä, kommuner som Växjö och Skellefteå som byggt i trä i större omfattniong under längre tid har också sänkt kostnaderna för att bygga i trä.
Ett ökat träbyggande har flera positiva effekter här är nägra:
- Ger jobb i Sverige och förädlar den svenska skogen
- Byggtiden är ungefär den halva mot traditionellt betongbyggande
- Trä är betydligt lättare än betong
- Estetiskt är trä spännande och vackert
- Inget annat byggnadsmaterial slår träets klimatfördelar
- Ett ökat träbyggande är bra för konkurrensen och kommer pressa byggkostnaderna det är Växjö ett gott exempel på.
 
I Skövde saknar vi spännande träbyggnadsarkitektur av arkitekten och Skövdesonen Gert Wingårdh, jag har sagt det förut, det är dags. Vem går först?
 
/Leif
-
 
 
 
Folkhem, Gert Wingårdh, Klimatsmart, Sundbyberg, Träbyggande, Trästad,
Jag har roat mig själv med att lyssna på mina favoriter från Eurovision Song Contest 2013,
och om du vill kan du göra detsamma!
 
Georgien tävlade ju med låt av G:son (och Beijbom körade)
 
 
 
Jag gillade Islands bidrag:
 
 
 
Nederländernas sång med Anouk var fantastisk!
 
 
Men min favorit var nog ändå Ungern (fastän jag inte har en aaaning om vad de sjöng?) :)
 
 
Det är fördelen med ESC - de funkar alltid! Nu och om 20 år :)
~Titti
Anouck, ESC, Eurovision Song Contest, Georgien, Johanna Beijbom, Nederländerna, Thomas G:son, Ungern,
Jag tror att maj är den mest intensiva månaden på hela året för de flesta så även för oss. Enligt mig har Leif aldrig (med undantag för ett par veckor på sommaren) det alltid intensivt, men nu höjs det ytterligare några nivåer. Med andra ord ser jag inte till honom så mycket såhär års, sedan har jag ju själv ett ganska fulltecknat schema så vi går om varandra en del ;)
 
Men det jag ville komma till var att i avsaknad av Leif så har jag sett en hel del film de senaste kvällarna. Men jag har inte haft någon vidare tur... Någon som kan tipsa om bra filmer?
 
Senast såg jag The five-year engagement. Den handlade om ett par "som gjorda för varandra" som förlovar sig men aldrig får till det med bröllopet då verkligheten kommer ikapp och livet flyter på. Ja, ja jag ska inte berätta för mycket... Jag gillade skådisarna men handlingen var för tunn och långdragen
 
 
Mitt betyg: TT
 
 
Därefter körde jag på ett säkert kort: filmatisering av Danielle Steel´s bok Kaleidoscope.
Det går inte att misslyckas, mysfilm :)
 
 
Mitt betyg: TTT+
 
Idag fick jag hem några filmer på posten så jag har underhållning några kvällar till :)
~Titti
Danielle Steel, Kaleidoscope, The five-year engagement, betyg, filmrecension,
Idag har jag varit och besökt Käpplunda Park, Sveriges största pågående byggnation av hyresrätter, totalt 206 nya lägenheter. Det är AB Skövdebostäder som är beställaren och PEAB som bygger.
Byggnationen startade 2011 och f'ärdigställs i sommar. Bostäderna till höger i bild var det inflyttning i under förra året.
De resterande bostäderna är det inflytning i under 2013 med start i juni. I detta nu är det endast några enstaka lägenheter som saknar hyresavtal. Byggproduktionskostnaden har lyckats att hållas tillbaka utan att standarden har fått ge avkall.
                                              
Cirka 16000 kronor per kvadratmeter har det kostat. Det ger en hyra på 1308 kronor per kvadratmeter per helår.
Energiförbrukningen är beräknad till 75 kw per kvadratmeter, även det mycket bra.
Det bjuds också på en fantastiskt vacker utsikt. Sverige behöver en kraftigt ökad bostadsproduktion för att möta dagens och framtidens behov, det ökade bostadsbyggande Skövde haft de senaste åren behöver defintivt fortsätta. Jag är orolig för att prognoserna nu pekar på att byggandet är på väg ner igen, det måste vi politiskt med alla medel försöka att förhindra. I morgon (fredag) har jag möte med Trästadsutskottet och Skogs- och Träindustrierna. Vi ska bland annat göra ett nedslag och se på nyproduktion i Stockholm samt diskutera åtgärder för att öka byggandet. Det är ett ansvar alla politiker har och måste ta!
/Leif
 
 
 
AB Skövdebostäder, Hyresrätter, Käpplunda Park, PEAB,
Jag sitter och går igenom gamla bilder. Åh jag kan försvinna i minnen på bara en bild
- visst är det härligt att bara minnas tillbaka?
 
Här är jag & Leif i Stockholm maj 2009
 
 
Tänk om jag visste då vad jag vet nu! ;)
~Titti
Leif & Titti, Leif Walterum, Leif och Titti Walterum, Titti & Leif, Titti Walterum, memory lane, minnen,
Idag fick jag visa leg när jag ville köpa en trisslott (det har ALDRIG hänt tidigare)!
 
 
Så det känns helt okej att bli ett år äldre nästa vecka!
För då kan jag max bli typ 25 eller? ;)
~Titti
 
Ps. Ingen vinst på lotten, men ett släng stolthet medföljde! ;)
triss, trisslott, åldersgräns,
Under 30 års tid har standarden på E20 genom Skaraborg diskuterats. Mest långtgående planer fanns det i slutet på 1980-talet med kartmaterial och utredningar för ny sträckning bland annat på de svåra avsnitten söder om Vara.
Sedan dess har otaliga löften om utbyggd E20 ställts, uppgörelser presenterats som sedan i själva verket inte resulterat i särskilt mycket. Hur många är det inte som minns när den dåvaranbde statsministern Göran Persson presenterade sitt julpaket i början av 2000-talet, nu skulle det minsann bli motorväg mellan Göteborg och Skövde. S riksdagsledamoten Monika Green Skövde jublade högt i lokalpressen. Det blev en lten tummetott Skara-Axvall för man hade uppenbarligen glömt att skicka med pengarna!
Man kan raljera mycket över alla dess turer kring E20 undermåliga standard genom skaraborg och alla, faktiskt alla, politiker har ett ansvar att inte mer skett under dessa 30 åren. Kommunpolitiker som borde kunnat arbeta på mer med planprocesser för att underlätta nya dragningar, regionpolitiker som borde stått upp tidigare för E20, riksdagsledamöter som pratat mycket på hemmaplan men saknat den nödvändiga förankringen i regeringen.
Men faktum kvarstår E20s undermålighet hämmar industrins konkurrenskraft och utveckling samt möjligheten för arbetsmarknadsregionen att växa.
,
 
Måndagens beslut i Skövde kommunfullmäktige är historiskt, Skaraborgs kommuner öppnar samfällt för att gemensamt medfinansiera 400 miljoner av en utbyggnad till 2+2 väg genom hela Skaraborg. Tidigare har Trafikverket presenterat ett förslag med 2+1 väg större delen av sträckningen. Kommunernas beslut ska medverka till 2+2 ska möjliggöras. Förutom kommunernas 400 miljoner har Västra Götalandsregionen lovat medfinansiering, återstår dock för regeringen att också öppna kassakistan med minst ett par miljarder för att detta ska bli verklighet.
Just nu pågår liknande medfinansieringsplaner på flera andra håll i landet, infrastrukturen har stora brister efter snart ett halvt sekel med bristande underhåll och eftersatt utbyggnad. Detta gäller både väg och järnväg.
Den nuvarande Alliansregeringen kan bli historisk om man ställer upp med de återstående miljarderna som krävs. Nu är det upp till de Moderata Statsråden, Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och  
Finansminister Anders Borg att också ta sitt ansvar för att bygga framtidens Sverige, även utanför Stockholmsregionen. Gör man det kan vi om 10-15 år färdas på en 2+2 väg genom hela Skaraborg.
 
/Leif
 
Alliansregeringen, Anders Borg, Catharina Elmsäter-Svärd, E20, Medfinansiering,

Här kommer sista inlägget från årets Reunion!

På lördagkvällen hade jag bokat bord på Moon Thai
– en restaurang jag har velat besöka sedan lång tid tillbaka!

 

 

 

Det finns massa små bås att sitta i, många små lampor och inredning över huvud taget som gör att det nästan känns som om man är i Thailand!

 

 
Jag undrar dock vad denna skylten symboliserar?  Vad är det man inte får göra??!
 
 
Dyka från baren? Stretcha? "Peeka"? Slå volter? Vad??!

 

Det fanns såklart många olika rätter att välja mellan och de var alla graderaderade i styrkan på hetta: från mild till STARK (jag gillar hetta!! :P )

 

Jag valde Fräst kycklingfilé, chili, vitlök, longbeans, lök, paprika, grönpeppar, citronsås
och färsk kaprao basilika

 
Vansinnigt gott :)

 

Mysigt att bara sitta och äta och insupa hela miljön

 

 

Hit vill jag gå igen :)

 

~Titti

Göteborg, Moon Thai, annorlunda thairestaurang, reunion,


Härligt Sverige, grattis till VM guldet! Jag är ingen idrottsfantast, det brukar jag bli påmind om med jämna mellanrun av mina allianskollegor i kommunen, men till och med jag har följt detta hockey VM och Tre Kronors väg till guldet.
Vilken härlig söndag, inleddes med positiva SIFO siffror för Centerpartiet och avslutades med VM guld :) Kan bara följas av en toppenvecka ;)

/Leif
Under vår Reunionhelg i Göteborg blev det en och annan glass. Jag och Alex ääälskar glass och Jennie gillar sött & gott - så ingen av oss är svår att övertala! ;)
 
 
Under denna tiden var det mååånga som la upp bilder på Facebook om de vackra (japanska) körsbärsträden från Kungsan och jag vill bara visa att det fanns det i Göteborg också :)
 
 
Mycket vackert! Vi blev så inspirerade så att vi tog oss en promenad i Trädgårdsföreningen, så skönt att njuta av vårvädret och njuta av de vackra omgivningarna:
 
 
 
          
 
          
          
 
Gröna oaser finns det överallt, att få vara nära naturen är så viktigt, och så lätt i vårt land :)
~Titti
Blommor, Göteborg, Kungsan, Trädgårdsföreningen, glass, körsbärsträd, natur, park, reunion, vackert, vårväder,
I dag har stadsdelen Södra Ryd i Skövde haft "Bry dig dagen". En dag full av aktiviteter med föreningar, partierna, hantverk, försäljning, digert program med debatt, föreläsningar mm.

Många kom fram till Centerpartiets monter för att prata med mig, Karin Thorstensson och Shorik Adam som bemannade Centerns monter.
En dag för mångfald och tolerans. Riktigt bra arrangemang ett omdöme som delades av alla.
/Leif
Idag har Småföretagarnas A-kassa (SmåA) haft stämma i Stockholm, en intressant dag med mycket information och diskussion. SmåA är Sveriges största företagarsammanslutning med cirka 122.000 medlemmar i 130 branscher från norr till söder. Jag fick förmånen att omväljas som styrelseordförande vid det efterföljande konstituerande styrelsemötet, ett uppdrag jag haft sedan 2002. 
Förutom de sedvanliga stämmoförhandlingarna gästades stämman av flera politiker.
 
 
Under eftermiddagen så besökte Näringsminister Annie Lööf (C) stämman. Hon pratade om både vad regeringen gjort, vad som är på gång och vad hon och Centerpartiet vill fortsätta med för att underlätta för "pulsådern i svensk ekonomi" företagandet i Sverige.
Det gavs också mycket utrymme till frågor hela 40  minuter som kom att spänna över de flesta områden som berör en företagares vardag. Mycket uppskattat av ombuden! "Annie Lööf var strålande" ett omdöme som jag hörde från många efter stämmans avslutning.
 
 
Tidigare på dagen talade Lotta Finstorp (M) riksdagsledamot och en av ledamöterna i den parlamentariska socialförsäkringsutredningen på stämman och redogjorde för nuläget och diskussionerna i utredningen. SmåA vill ha en allmän arbetslöshetsförsäkring med ökad försäkringsmässighet. För att underlätta för företagare att få del av försäkringen har vi bland annat föreslagit en premiebaserad försäkring. Lotta Finstorp berömde SmåA för att vara aktiva med inspel till utredningen och att SmåA ständigt påminner om företagarnas villkor i försäkringen.
Patrik Björck (S) riksdagsledamot och även han en av ledamöterna i utredningen, var dagen till ära stämmoordförande.
  
/Leif
 
  
 
 
 
Annie Lööf, Företagande, Lotta Finstorp, Patrik Björck, SmåA, Småföretagarnas Arbetslöshetskassa, Socialförsäkringsutredningen,
På lördag förmiddag åkte vi på tur med Paddan, tror jag var typ 12 år sist jag gjorde det? :)
 
 
Vi fick se många sevärdigheter!
 
 
Vi åkte under många broar...
 
 
Rn bro var så pass låg så att vi fick gå ned på golvet och kura ihop oss
(Guiden kallade den ena för "osthyveln")
 
 
Efter ett tag åkte vi ut till havs!
 
 
Feskekyrka!!
 
 
 
Vid färdens slut... Vi fick höra många instressanta historier och roliga anekdoter av vår kunniga guide. Paddan rekommenderas :)
 
 
Båtens yngsta skeppare - so far... :)
~Titti
Feskekyrka, Göteborg, Paddan, broar, osthyveln, sevärdigheter, skeppare,
Under två dagar är alla elever som går tredje året på gymnasiet inbjudna till stadshuset i Skövde. Förutom att träffa de politiska partierna och ungdomsförbunden, får man också en liten inblick i hur en kommun fungerar. På förmiddagen idag så berättade jag för ungdomar om hur man kan påverka som folkvald och vilka frågor vi arbetar med i en kommun. Kommunfullmäktiges platser fylldes av entusiastiska och frågvisa ungdomar.
 
 
Jag berättade för dom att jag själv varit förtroendevald kommunpolitiker sedan 1983, då var jag 18 år. Sedan dess har jag ägnat mitt liv åt att vara fritidspolitiker först i Vara kommun och sedan 1989 i Skövde kommun och från 2006 på heltid som kommunalråd. Det är min förhoppning att även några av de ungdomar som är med på demokratidagarna ser möjligheten att vara med och påverka sin och andras framtid. Jag ångrar inte en dag att jag valde att engagera mig i kommunpolitiken för 30 år sedan.
/Leif
 
 
Demokratidagar, Förtroendevald, Skövde kommun, folkvald,
Eftersom jag började arbetsdagen på annan ort blev det ingen träning imorse. Planen var att träna efter jobbet, men eftersom jag slutade lite senare än jag tänkt mig och glömde mitt mellis hemma, beslöt jag mig för att ta en spontanvilodag! ;) Nya tag imorgon istället!
 
Men vilken dag vi har haft - sommaren har näst inpå kommit :) När jag slutade jobbet var det 24 grader ute, så jag körde nercbbat hem (andra gången iår)!
 
 
Hoppas på fortsatt sol :)
~Titti
cab, nercabbat,
På fredagkvällen bokade vi bord på Tapasrestaurangen Mañana
 
 
 
Man beräknar 4 tapas per person - det blir många rätter att dela på :p
 
 
Här kommer närmare beskrivning på dem:
 

Saltrostad Anyapotatis med mojo rojosås

 

Serranolindad grön sparris med balsamico

 

Friterade spanska smördegsrullar

 

Chili Långkok på högrev

 

Räkor med vitlök och heta kryddor

 

Små grillade paprikor fyllda med basilikafärskost

 

Vitlökstekta pilgrimsmusslor med aioli

 

Getostsallad med färska rödbetor och ruccola

 

Vitlöksbröd


Lille Fred somnade ganska fort, så vi kunde sitta och äta länge och väl
och njuta av den fantastiskt goda maten!!
 
 
Till dessert åt tjejerna någon typ av äppelkaka med glass och lite annat
(jag kollade inte så noga i menyn på deras rätt)
 
 
Jag körde klassikern creme brulee - barnsligt gott :)
 
 
Det är så mysigt med tapas, att sitta och plocka lite här och lite där, alla goda smaker
- ja, kan väl jämföras som en vuxen tacokväll?! ;)
 
~Titti
Anyapotatis, Chili, Getostsallad, Manana, Serranolindad grön sparris, Smördegsrullar, Vitlöksbröd, creme brulee, dessert, mojo rojosås, paprikor, pilgrimsmusslor, reunion, räkor, tapas, äppelkaka,
Idag har SKL (Sveriges Kommuner o Landsting) Fastighetsfond haft möte. På mötet har vi diskuterat flera spännande utvecklingsprojekt för att förbättra kommunernas fastighetsförvaltning. En stor utmaning för framtiden är att kommunernas investeringar rusar i höjden och att lånefinansieringen av de samma ökar snabbt, en utveckling som inte verkar brytas inom överskådlig tid.
Sverige är det land i Europa där urbaniseringen går snabbast, detta gör också att behoven av kommunal service och nya lokaler ökar mycket snabbt inte minst i storstadsregionerna.
Utöver detta studerade vi också den nya trenden med aktivitetsarbetsplatser, (öppna kontorslandskap).


Den aktuella arbetsplatsen vi idag fick tillfälle att se har 38 anställda på 400 kvadratmeter. Kan säkert funka för vissa, men funkar det för alla? Onekligen hyser i varje fall jag viss skeptiskhet. Intressant var det och morgondagens papperslösa arbetsplatser kommer se annorlunda ut mot gårdagens fyllda med pärmar, frågan är bara hur?
/Leif
Efter att ha varit på resande fot i en vecka var det skönt att börja dagen med ett besök på gymmet. Jag går allt som oftast dit på morgonen, då är det inte så mycket folk och det är lättare att lägga upp sin träning. Sedan är det skönt att få träningen gjord och kan åka direkt hem efter jobbet :)
 
Ikväll har jag fösökt läsa ikapp lite på bloggarna jag följer, men jag har några kvar tills jag blir "klar". Jag varvar bloggläsandet med bloggskrivande. Det tar tid att göra inlägg med många bilder, så jag fördelar dem på flera dagar.
Imorgon kommer inlägget från Freds första besök på enTapasrestaurang! ;)
 
 
Go´natt :)
~Titti
Titti Walterum, bloggar, träning,
På fredagen tog jag tjejerna till Kronhuset, jag tycker att det är ett mysigt ställe :)
 
 
Choklad- och aramellbutiken var ett uppskattat inslag.
 
 
Däremot blev jag lite besviken när jag insåg att bara halva butiken är öppen såhär års. Men men, utbudet var stort nog ändå! ;)
 
 
Choklad är alltid poppis, men inget slår Leif iaf! ;)
 
 
Ibland är det svårt att välja...
 
 
Vi tog en 88:an, en arrak och en kalla-det-vad-du-vill
Bollarna delade vi lite senare som dessert
 
 
Först åt vi lunch
 
 
Jag åt en supergod kycklingsallad
 
 
SEN åt vi go´bollarna! :p
 
~Titti
88:an, Arrak, Café Kronhuset, Göteborg, Göteborgs choklad & karamellbutik, Kronhusbodarna, Lunch, choklad, chokladbollar, dessert, kalla-det-vad-du-vill, kronhuset, kycklingsallad, reunion,
När den styrande Alliansmajoriteten i Skövde på måndagen presenterade budget 2014 och förslag till ramar 2015-2016 så är det en budget med starkt fokus på framtiden.
Investeringsbudgeten innehåller historiskt höga investeringsnivåer för att möta ökade behov inom inte minst skolan och infrastrukturen. knappt en miljard i investeringar de kommande tre åren. Driftsbudgeten har en tydlig ungdomsprofil, med ett samlat ungdomspaket om 22 miljoner.
 
 
I ungdomspaketet är jag som Centerpartist särskilt nöjd med att kommunen sätter av 2,5 miljoner för att aktivt arbeta för att minska den ökande ungdomsarbetslösheten och att vi förstärker vårt Science Center med en miljon. Ungdomsarbetslösheten måste på alla sätt bekämpas, Skövde visar nu vägen som största arbetsgivaren i kommunen att detta är ett ansvar för framtiden, hoppas fler följer efter,
Att öka barn och ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap är särskilt viktigt för att säkra arbetskraften till teknikföretagen , inte minst till fordonsindustrin, vi vet att vårt Science Center har bidragit positivt till att öka intresse för teknik och naturvetenskapliga utbildningarna på gymnasiet. En förutsättning för att Skövde även i framtiden ska vara världsledande i motortillverkning.
 
 
Budgeten innehåller förvisso en skattejustering med 30 öre, samtidigt så ska man komma i håg att det nya skatteutjämningssystemet mellan kommunerna gör Skövde till förlorare med cirka 14 miljoner, vilket motsvarar hälften av vad kommunen får in med skatteökningen. Det råder också en stor osäkerhet om framtiden, både kring konjunkturen och kring andra eventuella lagförslag som kan tänkas komma. Därför väljer vi i kommunledningen att lägga oss på ett relativt högt resultat 2014.
 
 
/Leif
 
Alliansen, Budget, Skövde, Ungdomsarbetslöshet,
Åter hemma efter några dagar i huvudstaden!
Har jag berättat att jag är urusel på att packa? Jag tar alltid med mig mer än jag behöver! Av de tre par skor jag släpade med mig upp har jag bara använt två...
 
 
Zorro blev glad när jag kom hem och han fick en försenad 2-års present: ett nytt däck
 
 
Återstår att se hur länge detta håller...
 
 
Jag har inga större förhoppningar ;)
~Titti
Dobermann, busig dobermann, doberman, däck, hund, hundleksak, leksak,
Nu är bilderna från årets Reunion redigerade, här kommer första inlägget!
 
(Om du vill kolla tillbaka på 2012 års Reunion klicka här )
 
Varje Kristi Himmelsfärd är det Reunion, då träffar jag Alex från Söder & Jennie från norr!
 
Denna gång fick lille Fred följa med :)
 
          
 
Vi har bott på Elisero Hotell, strax utanför stan
 
 
 
 
Väl på plats fick vi erbjudandet att uppgradera vårt rim till ett lite större, vi tog det erbjudandet. Lite större och lite bättre och med balkong var vi nöjda. Här kommer lite blandade bilder från rummet:
 
          
 
                    
 
 
 
~Titti
Elisero Hotell, Göteborg, Kristi Himmelsfärd, hotell, reunion,
Idag fyller Zorro 2 år!
Han kom till världen Fredagen den 13:e 2011
 Två år och fjortis! ;)~Titti
Nu finns vi på Instagram
(än så länge främst Titti, men Leif är snart ikapp)
 
 
Följ @walterum !
 
~Titti & Leif
@walterum, Instagram, Instagram, Leif & Titti, Leif Walterum, Leif och Titti Walterum, Titti & Leif, Titti Walterum, Walterum,
I morgon (måndag) presenterar den styrande majoriteten M,C,Fp och Kd  förslag till budget för 2014 och preliminära ramar för 2015 och 2016. Med en omslutning på cirka 2,4 miljarder är det mycket pengar och satsningar som ska fördelas och prioriteras emellan. Konsten i den kommunala ekonomin är att gasa och bromsa samtidigt, kostnadskontroll är nödvändigt i all offentlig verksamhet. 
För min del blir det den åttonde budgeten jag presenterar som kommunalråd i Skövde. Skövde liksom Sverige påverkas i ökande grad av vad som sker i vår omvärld och förutsättningarna ändras allt snabbare. Därför blir det än viktigare att ha ordning på finanserna, Skövde har en i grunden stark ekonomi och en växande befolkning med ett växande skatteunderlag, det gör att Skövdes förutsättningar är goda även om vi nu kan förvänta oss ett par år av lägre tillväxt i ekonomin än vi varit vana vid senaste åren. Mer om detaljerna i budgeten efter att vi presenterat den i morgon eftermiddag.
/Leif
Nu är jag åter på hemmaplan efter en efterlängtad Reunion, denna gång i Göteborg.
 
 
Jag håller på att redigera bilderna nu, snart kommer de upp här på bloggen :)
~Titti
Göteborg,
Även denna helgen har det blivit lite kampanjarbete. Idag var vi några Centerpartister som begav oss till Stöpen, en liten växande ort en mil väster om Skövde.


Skövde kommun har många mindre samhällen och en livskraftig landsbygd. Med Centern i ledningen för Skövde har vi arbetat för byggnation och utveckling i hela kommunen. Vi har tagit ställning för skolorna och förskolorna utanför centralorten, de är oftast en förutsättning för att attrahera unga familjer. Men det ska också gå att åldras med trygghet och god omvårdnad på sin hemort. Kollektivtrafiken betalas av alla via skatten och ska också omfatta så många som möjligt.
Centern har varit drivande i kommunens arbete för bredbandsutbyggnad till alla. Som centerpartister har vi mycket att vara nöjda över, för oss är landsbygden en del i att nå kommunens ambitiösa tillväxtmål i Vision 2025. När andra delar av landet diskuterar landsbygdens avfolkning, diskuterar vi i Skövde landsbygdens utveckling. Det gör skillnad när Centerpartiet är en stark politisk kraft, det ser vi i Skövde.
Väl hemma blev det ännu en eftermiddag och kväll med målning.


Titti har som ni sett på bloggen sin årliga reunion denna helgen, i år i Göteborg. Därför passar det bra att låta huset stinka av färg inne och skillnad till det bättre blir det.
/Leif
Fortsätter turist:andet i Göteborg - nu blire Paddan! :)
~Titti


Stannar till en kort stund och hejar på Giro Göteborg :) ~Titti
I går på Kristi himmelsfärds dag så var jag inne i stadshuset och jobbade undan ett och annat som låg efter. Jag var dock inte ensam, där fanns även ekonomer på plats som jobbade för fullt.
Idag har jag varit hemma och äntligen kommit igång med husrenoveringen som legat nere sen i höstas. En hel del telefon och mail blir det även hemma, men det är en del av den uppkopplade världen vi lever i. Men det har hunnits med en hel del.


Det har spacklats


Preparerat kvistar med lack


Målat tak, i morgon blir det fortsättning med Tidaholm 0502


I kväll har Zorro njutit av att bli ryktad, vinterpälsen ramlar nu av och han gillade verkligen den nyanskaffade ryktskrapan i gummi.

/Leif


Tillbaka vid Kronhuset, nu ska vi välja ut eftermiddagsfikat! Lättare sagt än gjort... :p

~Titti
I tisdags kväll var det tävling med superaggade Ladies på Laserdome i Skultorp
 
 
Jag var en av dem som anordnat en femkamp, som bestod i:
 
1. Sumobrottning
"Iklädda varsin heltäckande sumobrottardräkt får du och din utmanare den pondus ni alltid drömt om.
På klassiskt sumomanér ska ni brotta ner er motståndare och sedan göra ett "magplask" på honom för att avsluta matchen"
 
2. Vindsurfing
"Stå så länge du kan på brädan mitt i The perfect wave!"
 
3. Gladiator Towers
"Du och din motståndare kliver upp på varsin pelare och utrustas med skyddshjälmar och varsin vadderad, tops-liknande jätteklubba. Allt du behöver göra nu är att slå ner din fiende från sin pelare – utan att själv ramla ned"
 
4. Bungee Running
"Fastspänd runt midjan med ett bungee rep skall du försöka hämta 3st kardborre-kuddar som är utplaserade på banan, och sedan känna av med vilken kraft du åker tillbaks för att fästa dem i boet"
 
5. Mad Cow:
"Sitt upp på den mekaniska kon och försök hålla dig kvar i sadeln medan takten stiger och
skakningarna ökar. Den här kon vill inget hellre än att kasta dig tvärs över rummet. Inkl. träsmaksgaranti!"
 
 
 
De bilder jag har av mig själv in action är mobilbilder,
som är tagna i lokal med typ "uv-ljus", därav sisådär-bildkvalité...
 
Surfare lär jag aldrig bli...
 
          
 
Att rida tjuren/The Mad Cow är något jag velat göra länge, det står till och med på min Bucket List! Inte bra för ryggen, nu några dagar senare är jag fortfarande lite mörbultad och med blåmärken på lite olika ställen. Men en dröm är uppfylld och det var hur kul som helst!!
 
                   
 
Vet inte hur jag vred armen när jag kämpade allt jag hade för att sitta kvar, men såhär i efterhand ser det inte ut som en bra vinkel...?!
 
 
Får du tillfälle to Ride the Bull - gört´!!
 
 
~Titti
5-kamp, Bucket List, Bungee Running, Gladiator Towers, Ladies, Ladies Circle, Laserdome, Mad Cow, Mekanisk tjur, Riding the Bull, Skultorp, Skövde, Sumobrottning, Titti Walterum, Tjurridning, Vindsurfing,
På måndag ska den styrande Alliansmajoriteten i Skövde (M,C,Fp,Kd) presentera budgeten för 2014. som vanligt tenderar ett och annat att dra ut på tiden, men på det stora hela  funkar det mycket bra.
Budgetarbetet är en ständigt pågående process i kommunens arbete. Skövdes budget omsluter cirka 2,4 miljarder och tillväxten i ekonomin är närmare 100 miljoner per år.
Skövde tillhör en minoritet av Sveriges kommuner därför att Skövde har en ökande befolkning  och ökande skatteintäkter. 
Detta ger Skövde extremt goda förutsättningar att möta framtidens utmaningar!
 
/Leif
I söndags eftermiddag så åkte jag till Stockholm för att förbereda Lantmännens Föreningsstämma som hölls på måndagen. Sedan några år tillbaka har jag haft förtroendet att sitta stämmoordförande, ett trevligt förtroendeuppdrag som dessutom ger mig en möjlighet att träffa många gamla kollegor som jag lärde känna under åren som förtroendevald i LRFs riksförbund på 1990-talet.
 
  
Lantmännen är ett unikt bondeägt kooperativt företag med flera omfattande verksamhetsgrenar, där dess gemensamma syfte är att skapa mervärde till de cirka 34.000 medlemmarna/bönderna (direktanslutna, via organisationsmedlem eller medlemmar i någon av lokalföreningarna). Balansomslutningen i föreningen omsluter drygt 25 miljarder kronor. En hissnande summa!
 
 
Grodden är också ett av de starkaste och mest kända svenska varumärkena hos Sveriges konsumenter.
 
Förutom att stämman består av 101 fullmäktigen och ett par hundra gäster så kan alla övriga intresserade följa stämman via webbsändning. Är du själv intresserad av att se stämman i efterhand så kan du klicka här
 
Från vänster: Eskil Erlandsson Landsbygdsminister, Bengt-Olov Gunnarsson Lantmännens ordförande och Helena Jonsson LRFs ordförande.
 
Efter stämmans slut så följde den sedvanliga stämmomiddagen på Grand Hotel. Vid årets stämma så lämnade Anitra Steen Lantmännens styrelse, av tradition så brukar menyn ha en viss koppling till det landskap man kommer i från när man lämnar styrelsen, så temat på årets meny var Sörmland. Förutom trevligt umgänge vid middagen, utsökt mat så bjöds det på underhållning av hög klass.
 
Lantbruket och livsmedelsindustrin är viktig i Skövde kommun och Skaraborg, att delta i Lantmännens stämma är därför ett utmärkt sätt att hålla sig ajour med aktuella frågeställningar för vart femte arbetstillfälle i Skaraborg.
 
/Leif
 
 
 
 
 
Bengt-Olov Gunnarsson, Eskil Erlandsson, Helena Jonsson, Lantmännen, Lantmännens stämma,

Igår kväll var jag på Schlagerfeber med Falköpings Sångsällskap på stadsteatern

¨Kören inledde med Diggiloo, diggiley (Sveriges bidrag 1984 – som vann alltihop!)'

 
Följt av Nygammal vals (Sveriges bidrag 1966, kom på 2:a plats)
 

Konferenciären kom i många skepnader:

           

 

Eres tu (Spaniens bidrag 1973, blev 2:a) sjöngs av solisten Lisa Sydhagen – hon har en helt fantastisk röst – jag fick pytteskinn!!

 

Les Champs-Élysées (inget Mello-bidrag, men skööön låt) – jag är ju en sucker för franska låtar så jag gillade den stort ;)

 

Lyssna till ditt hjärta (Friends sjöng 2001

 

Gente di Mare (Italiens bidrag 1987)

 

É dé det här du kallar kärlek (Sveriges bidrag 1986), en låt jag aldrig gillat, inte ens då. Men tjejerna gjorde den bra!

 

Sommarn som aldrig säger nej (Sveriges bidrag 1973, blev 5:a), en klassiker jag aldrig tröttnar på :)

 

Waterloo (Stora startskottet för ABBA 1974, de vann och efter det kommer de alltid vara ”heta”) – Vinnare igår, idag och imorgon!!

 

You (Årets bidrag), som sjöngs som powerballad och hon gjorde det såå bra!!

 

Sing for me (Andreas Johnson kom på 3:e plats i den svenska uttagningen 2006), en låt jag aldrig tycks tröttna på?

 

Frauen regier´n die Welt (Tysklands bidrag 2007, kom på 19:e plats), en låt som har gått mig totalt förbi…

 

Michelangelo (5:e plats i den svenska uttagningen 1975), helt ärligt finns det någon som inte älskar denna låten?!

 

La de svinge (Norges bidrag 1985 som de vann med) – snacka om kämpeglá/go´låt!! :)

 
(så bra så att det t.o.m. blev lite dans uppe på scen!)
 

Just a minute (4:e plats i den svenska uttagningen 2008), jag hade glömt Rongedahls låt, men den är ju bra :)

 

Euphoria (låten vi vann hela skiten med ifjol) – uptempo ändrades till ”lowtempo” och jag gillart´ :)

 

Tusen och en natt (Sveriges bidrag 1999 , som vi vann med) – THE best låt om du frågar mig!!

 
 

Kvällen avslutades med ett Carola-Medley: Fångad av en stormvind (1991, blev 1:a(, Mitt i ett äventyr (2:a plats i den svenska uttagningen 1990) och  Främling (Carolas genombrott 1983, blev 3:a i ESC)

 

 

De skönsjungande solister fick ta emot extra applåder

 

En fantastisk kväll, vilka talanger och vilket fantastiskt samspel av kören,
storbandet och husbandet!

Jag lyssnar gärna på dem igen :)

~Titti

ABBA, Andreas Johnson, Carola, Diggiloo diggiley, Eres tu, Euphoria, Falköping Sångsällskap, Främling, Fångad av en stormvind, Gente di Mare, Just a minute, La de svinge, Les Champs Élysées, Lisa Sydhagen, Michelangelo, Mitt i ett äventyr, Nygammal vals, Schlager, Sing for me, Solister, Tusen och en natt, Waterloo, You, husband, stadsteater, storband, É dé det här du kallar kärlek,
På lördagsförmiddagen så var Centerpartiet ute och kampanjade, dels var C ute på några ställen i Skövde kommun. Jag valde att vara på Axevalla marknad och möta väljare och prata politik.


Under våren kör Centerpartiet en kampanj under parollen "Vi ser hela landet". Intresset var stort för att prata politik och många valde att komma fram och diskutera lokala som nationella frågor.
/Leif
Igår var en annorlunda dag på så vis att jag jobbade en lördag vilket jag sällan gör. Men det funkade bra och jag byter den mot att vara ledig nu på fredag istället, på så vis blir det långledigt och kortvecka även denna vecka :)
 
Jag fick höra att det var stor volleybollturnering (som hette Volley 2000) och som
"gammal volleyboll-tjej" tänkte jag ta tillfället i akt och ta mig dit och titta på några matcjer.
Men det kan jag lova när matchen väl satte igång kände jag mig som ett ufo: ingenting stämde?
Jag vart alldeles chockad när de började spela och de bara var fyra spelare på plan! Och när
sedan domaren inte dömde när bollen studsade och de spelade vidare på bollen
som om ingenting hade hänt tittade jag mig omkring och undrade riktigt: vad är det som händer??!
Funderade ett tag på att fråga de som satt jämte mig vad det här var för tävling egentligen?
Men jag kände mig för dum för att fråga...
 
 
Så jag fegade och googlade på mobilen istället, sökte på: volleyboll + fyra spelare + studs
- och då fick jag fram Volley 2000, som tydligen inte var namnet på turneringen utan
namnet på spelet/idrotten, som är "är en modern form av volleyboll utvecklad
hos Sollentuna VK på 1980-talet".
 
Så nu har jag sett något nytt...
~Titti
Sollentuna VK, Volley 2000, Volleyboll, fyra spelare, studs,
Idag har Skövde kommun haft bolagsstämmor i de kommunala bolagen. Skövdes skattebetalare har välskötta kommunala bolag, vissa är i den absoluta toppligan. Detta är ingen nyhet, utan fakta sedan många år tillbaka.
Skövde Värmeverk AB är ett lönsamt och mycket välskött bolag samtidigt som man har bland de lägsta fjärrvärmetaxorna i landet. Stora investeringar har de senaste åren också gjorts utanför Skövde centralort i Timmersdala, Tidan och Skultorp en fråga som Centern varit pådrivande i med målet att bli fossilfria i all uppvärmning.Skövdebostäder AB är ett av landets mest välskötta allmännyttiga bostadsbolag. Som dessutom lyckas med ett ambitiöst investeringsprogram i nya bostäder, samtidigt som man snart klarat av renovering och stambyten i det äldre bostadsbeståndet. Bolaget har en hög soliditet, låg låneskuld och i princip är 100 procent av lägenheterna uthyrda.
Skövdes skattebetalare har till skillnad mot många i andra kommuner all anledning att vara nöjda med kommunens bolag. Det är jag som kommunalråd.
/Leif
Ikväll har jag varit på After Work med fina Ladies.
En trevlig och soft kväll, med varma samtal och roliga planer för framtiden.
 
Sådant här ger verkligen energi :)
 
 
Två glas vin, det ena är köpt under Happy Hour, det andra fem minuter efter Happy Hour...
Gissa vilket? ;)
~Titti
After work, Happy Hour, Ladies,
På väg hem från stadshuset sent i kväll så fick jag frågan vad har du gjort idag?
I går så gjorde Titti EFIT (ett foto i timman) som du kunde se på bloggen
Här är min dag i ord:
05.30 klockan ringer
En morgon utan stress, med lite mail, frukost och genomgång av morgonens nyhetsflöde
07.30 bilen till stadshuset
08.00 avstämningar med tjänstemän o politiker
08.30 Plandialog, genomgång och inspel om byggnation, planfrågor mm
09.37 fika
09.52 fortsatt plandialog
10.30 tjänstemannagenomgång
11.15 X2000 till Göteborg, tid att svara på mail
12.40 snabblunch på Mac Donalds
13.00 möte ang Västra Stambanan på Regionens hus
14.00 Snabb avstämning aktuella regionfrågor med oppositionsrådet Kristina Jonäng över en fika på centralstationen
14.35 X2000 tillbaka till Skövde, tid för mail och telefon
16.00 i Skövde med 20 minuter försening, mer telefon och några snabba ärenden.
17.00 gruppmöte
19.20 inläsning av remiss och mer telefon
20.00 Alliansgruppmöte
21.10 Slutförde ett remissvar, mer telefonsamtal
21.58 lämnar stadshuset
22.15 hemma på gården möts av kära frun och glada Zorro
23.30 dags för kudden
Så var min dag, hur var din?
/Leif
Jag vet inte hur många gånger jag har ställt mig den frågan idag? Att få en ledig dag mitt i veckan, kastar om allt. Igår kändes det som lördag, idag som måndag - men det är torsdag?!
 
Ja, ja nu har jag vant mig vid tanken att det är fredag imorgon och sedan helg :)
 
Ikväll har jag lyssnat färdigt på senaste boken: Vyssan Lull
 
 
Äntligen en bra bok! De senaste, låt oss säga 10 böckerna jag har läst har varit tråååkiga.
Men den här var spännande och bra!
 
Mitt betyg: TTT+
 
~Titti
Bok, Boktips, Carin Gerhardsen, Hammarbyserien, Vyssan Lull, bokrecension,
Som traditionen bjuder så firades våren in i kväll med brasa, sång o tal vid missionshuset i Sventorp.Medan de flesta vårbrasorna tändes igår på Valborg så sker det alltid på 1 maj i Sventorp.I år var jag inbjuden att vårtala, det blev ett tal om bland annat liv och miljö, att vi måste vara rädda om åkermark och vatten, bruka utan att förbruka. Att vi ska stå upp för de svagaste i samhället och i alla lägen stå upp för demokrati och medmänsklighet.
/Leif
1 maj, Sventorp, brasa, demokrati, medmänsklighet, valborg, vårtal,
Åter dags för en EFIT-dag, sist jag gjorde det var den 23 mars
 
Här har Ni MIN 1 maj 2013 :)
 
Kl. 07 Dagen började med att jag väcktes av hunden som ville ut. Efter att jag släppt ut honom tog jag med mig en kopp te och stannade kvar i sängen en stund till och surfade på mobilen
 
 
Kl 08 åt jag frukost och gosade lite med soldyrkaren
 
          
 
Kl 09 småfixar lite och under tiden lyssnar på en spännande bok:
 
 
Kl 10 beslöt jag mig för att baka, något som händer väldigt sällan. Det är också anledningen till att jag är nästintill en bakkatastrof. Leif är bagarn´i familjen! Å andra sidan lagar jag god mat så vi kompletterar varandra ;)
 
 
Jag hade hittat ett recept på nätet med Lemon bars...
 
Kl 11 kunde vi skåda och smaka resultatet, de skulle ha varit ca 3 cm höga, mina blev knappt 0,5 cm - platt fall med andra ord, men det var goda iaf! :p
 
 
Kl 12 fick vi ett besök, bland annat Emma som hade längtat efter Zorro och Zorro blev glad över en extra lekkamrat!
 
 
Kl 13 slängde jag ihop en mycket enkel "left-over-lunch"
 
 
Kl. 14 arbetsmyran Leif vårstädar flaggstången
 
 
kl 15 upptäcker att mina älskade Scillor står i full blom :)
 
 
Kl. 16 På fiket inne i stan och träffar nägra vänner från "Förening T"
(Jag hade dock ätit min kakranson, så jag nöjde mig med en kopp te)
 
 
Kl. 17 Uteserveringen var full till sista stol och det blåste bara lite - såå skönt!
 
 
Kl. 18 Åter hemma, dags att ta in tvätten som torkat
 
 
Kl. 19 Leif har åkt iväg för att hålla Vårtal och jag och Zorro leker i trädgården
 
 
För att vara en onsdag har det varit en ovanligt lugn dag! Känns konstigt att det inte är söndag imorgon utan vanlig arbetstorsdag, men snart är det helg igen! :)
 
~Titti
1 maj, Dobermann, EFIT, Ett Foto I Timmen, Lemon bars, Te, Vyssan Lull, scilla, scillor,
Är i bak-tagen något som verkligen hör till ovanligheterna! Utgången är oviss...


Förresten jag kör en EFIF - Ett Foto I Timmen - idag så ikväll blir det bilder från hela dagen!
Återstår att se om det blir en kaka på en av bilderna...?
~Titti