-Leif- Hur kan politiken skapa ett integrerat samhälle?

0kommentarer

I kväll har ett antal Centerpartister i Skövde varit i stadsdelen Södra Ryd i Skövde för att diskutera samhällsplanering och integration. Stadsdelen med över 6000 invånare dras med ett oförkänt dåligt rykte, sällan lyfts kvaliteterna med bland annat närheten till naturen, mycket bra cykel- och gångvägar fram.
Under framförallt senare år har problemen ökat i Södra Ryd samtidigt har  arbetslösheten bitit sig fast på en hög nivå, detta var några av orsakerna till kvällens centermöte.
Det farligaste poltiken kan göra är att blunda för problem som uppstår och inte göra någonting. Vid mötet i kväll och rundvandringen i stadsdelen så har det framkommit många kloka synpunkter. Centerpartiet kommer under den närmsta tiden fortsätta diskutera frågan som inte har någon vare sig snabb eller enkel lösning. Senare under hösten så räknar jag med att Centerpartiet i Skövde ska landa i åtgärdsförslag för att hantera de problem som Södra Ryd brottas med.  
Kanske har du förslag på hur man kan arbeta med att öka integration, minska arbetslösheten och öka stoltheten att bo i Södra Ryd. I såfall välkomnar jag och Centerpartiet att få in dina idéer och tankar.
 
/Leif

Kommentera

Publiceras ej