Anja Thorsson gästbloggar: Är de inte en ny känsla?

1kommentarer

Jag undrar om varje generation får känslan av att det är något nytt på spåren? Att vinden verkligen blåser i seglen och att båten får fart in på nya vatten! Men eftersom jag inte varit med förut, så vet jag ju inte hur det har varit, bara vad som händer nu. Så vad är det som händer just nu? Jo, att vi yngre förmågor i Lantbrukarnas Riksförbund här i den skaraborgska delen av vårt län känner en väldig medgång! Det är ju underbart att få gå i spetsen för en organisation som denna och känna att man har så många möjligheter. Det ger extra energi att anordna nya aktiviteter och spinna vidare på galna idéer.

 

Jag tror verkligen på värdet av rätt kontakter och möjligheten att skapa relationer till människor och på så sätt bygga upp ett förtroende som lönar sig. Just de, lönar sig! Vi betalar för märken på alla möjliga varor, så nu gäller det att ladda våra livsmedelsprodukter med ännu mera värde. Detta kräver att man till sin person finner en stor glädje i att berätta historier, verkliga historier från sin vardag.

 

Senast förra lördagen hade jag äran att få göra detta. Jag var då gäst på en vårfest i Lidköping, där jag tillsammans med två damer från en pensionärsorganisation, skulle berätta om bra mat. Jag hade med mig bilder från mitt vanliga jobb, med mjölkkor i en robotladugård på Falbygden och berättade steg för steg vad som händer en vanlig dag. Innan mitt lilla föredrag hade man undrat med fasa i blicken hur det är, i den numera så industriella produktionen. Men efteråt kom flertalet fram och tackade hjärtligt för att jag hade kunnat förklara och berätta om hur mjölkproduktionen bedrivs där jag jobbar. Jag hade rätat ut många funderingar och tankar som oroat dessa konsumenter. Så när jag åkte hemåt sent på kvällen såg jag för mig hur de som varit med den här kvällen, senare skulle berätta för nära och kära vad de fått veta och att korna till och med njuter vid en alldeles egen roterande ryktborste!

 

Med detta vill jag slå ett slag för den gamla hederliga berättartraditionen, det finns väl inget mer rofyllt än att få lyssna till en historia ur den spännande vardagen i ett yrke, ursprungligare än de flesta!

 

 

Anja Thorsson,

Anja Thorsson,    ordförande LRF Ungdomen Skaraborg

ordförande LRF Ungdomen Skaraborg

1 kommentarer

Göran

20 Apr 2011 16:15

Jag har sjäv aldrig sett dessa robotladugårdar men skulle gärna vilja, Jag har bara hört gott om dem, men tror nog att korna mår gott av det mänskliga handalaget emellanåt också! Förhoppningsvis får dem det med.

Kommentera

Publiceras ej