- Leif - Socialdemokraterna i regionen har bollen!

0kommentarer

Idag stod det då klart att förhandlingarna mellan S, Mp och Fp strandat och att en majoritet i regionen inte kan bildas med dessa tre  partier där Folkpartiet skulle ersätta Vänsterpartiet jämfört med styret sedan i höstas. Klokt val av Folkpartiet att hoppa av ett omöjligt regeringssamarbete. Socialdemokraterna i regionen låter sig nu styras av utvecklingsfientliga Miljöpartister som hellre vill satsa på Karlborgsbanan än en utbyggd E20. Ett Miljöparti som vill sätta P för valfrihetsreformerna i vården som beslutades under förra mandatperioden i stor politisk samstämmighet.

Socialdemokraternas ledare Gert-Inge Andersson har ett stort ansvar för den uppkomna situationen, de kommande dagarna kommer vara avgörande för styret i Västra Götaland. Det är dags för S att bestämma om de ska låta sig styras av det västsvenska Miljöpartiets agenda eller skaka av sig Mp och hitta breda lösningar med "hela" Alliansen. Västra Götaland står inför många viktiga beslut de kommande åren då behövs en S-ledning som vill skapa breda lösningar utan att beslut ska vara ultimativt villkorade av västsvenska milöpartister.

Det är i sammanhanget intressant att notera att den omsvängning Miljöpartiet gör på nationell nivå, från ett vänsterparti till ett mittenparti inte gäller i Västra Götaland, i Västsverige verkar marxismen slagit rot i Miljöpartiet.

/Leif 

Kommentera

Publiceras ej