-Leif- Vindkraft eller?

1kommentarer

I kväll har Allianspartierna i Skövde haft ett informationsmöte inför kommunfullmäktiges beslut vid mötet i Juni om att tillstyrka eller avstyrka etablering av en vindkraftspark på fastigheterna Sparresäter/Karlsfors. Frågan har som på de allra flesta andra ställen, där vindkraftsetableringar är aktuella, skapat stora diskussioner mellan förespråkare och nej-sägare.
Det är Västra Götalandsregionen och det helägda kommunala bolaget Skövde Värmeverk AB som vill uppföra vindkraftsparken.Totalt handlar det om upp till 6 stycken verk om 2GWh vardera. Elproduktionen från dessa kommer motsvara hushållselen för 7000 hushåll.

När nu kommunfullmäktige ska ta ställning för eller emot så går uppfattningarna starkt isär, en inte ovanlig uppfattning är: VINDKRAFT JA TACK, MEN INTE HÄR.

Dagens nyhet från Tysklands regering att den tyska kärnkraften ska avvecklas ställer stora krav på en snabbare utbyggnad av de miljövänliga alternativen, även i Sverige. Riksdagen har beslutat att målet för vindkraftsproduktionen ska vara 10 TWh 2015. Energimyndigheten föreslår nu att målet ökas till 30TWh redan år 2020 varav 20TWh ska vara vindkraft på land.

Jag har förståelse för de uppfattningar som höjs från vissa personer mot vindkraftsetableringen, men hoppas på ett positivt beslut i kommunfullmäktige. Det har tagits fram en miljökonsekvensbeskrivning som i sin samlade bedömning konstaterar att området är lämpligt för vindkraft och har en ingen eller liten miljöpåverkan. Den 20 Juni kommer frågan att debatteras och beslutas i kommunfullmäktige.

Go natt
/Leif

1 kommentarer

Jonny

01 Jun 2011 21:53

Då hoppas jag att hela Klyftamon kan bli aktuell för vindkraft och att det är slut på reservatshysterin! Och att hela Billingen görs tillgänglig,för ska man löpa linan så bör det göras fullt ut!

Mvh Jonny

Kommentera

Publiceras ej