-Leif- Bland ledare kommer han länge vara den störste

1kommentarer

I går kom det väntade beskedet att Nelson Mandela lämnat oss. Hans livslånga kamp och seger mot appartheid och förtryck av den svarta befolkningen och hans prestigelösa ledarskap kombinerad med förmågan att ena det sydafrikanska folket gör honom till en av vår tids största ledare. Arbetet för alla människors lika värde och rättigheter förtjänar att alltid påminnas om inte minst i dessa tider när partier som Sverigedemokraterna växer sig allt starkare i många länder. 
 
 
I somras skrev jag ett inlägg om det stora internationella engagemang mot appartheid som fanns i Centerpartiets Ungdomsförbund under 1980-talet. Åtskilliga frivilliga årsarbeten lades ner för att stödja ANC kamp för demokrati och mänskliga fri och rättigheter oavsett hudfärg i Sydafrika. Klicka här att läsa inlägget från juni  
 
/Leif
 
 
ANC, CUF, Nelson Mandela, Solidaritet, Sydafrika,

1 kommentarer

-

10 Dec 2013 10:25

lol. Att du ställer SD och Nelson mandela är lite synd, speciellt då jag avgudar både Mandela och Jimmie Åkesson. Men men, man får tycka som man vill!

Svar: Mandela har mer än någon annan varit en frontperson för tolerans, likabehandling, alla människors lika värde och rättigheter oavsett hudfärg. Jag konstaterar att det är tvärt emot SD politik.
~Titti & Leif -

Kommentera

Publiceras ej