- Leif- Västra Götalandsregionens styre avskräcker

0kommentarer

Under snart åtta år har Allianspartierna lett Sverige, man har gjort det genom de två värsta ekonomiska och finansiella kriserna sedan 1930-talet. För att lyckas med det krävs ledarskap, förmåga att fatta beslut och en grundsamsyn i de stora viktiga frågorna. För förmågan att regera landet får Reinfeldt, Björklund, Lööf och Hägglund högsta betyg.
Socialdemokraternas strategi detta valet är att inte tala om hur man ska bilda regering efter valet. Vänsterns Jonas Sjöstedt kräver att få ingå i regeringsunderlaget men kravet får tummen ner från herr Löfven. Heder åt den tidigare S-ledaren Mona Sahlin som innan förra valet talade om att regeringsunderlaget var en S,Mp och V regering.
 
Under snart en mandatperiod har Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet försökt sig på att styra Västra Götalandsregionen resultatet imponerar inte. Osämja i de viktiga infrastrukturfrågorna, en oförmåga att ta i svåra och viktiga frågor, skattehöjningar och i stället för beslutsförmåga så har begreppet "vänta och se" infunnit se allt för många gånger.
När väljarna går till val 14 september är förmågan att leda och styra en viktig fråga. Vilka partier ingår i ett tänkt regeringsunderlag, vems politik är det man röstar på? Mona Sahlin föll på att tala om vilka som ingick i regeringsunderlaget, Stefan Löfven riskerar att falla genom att inte tala om med vem eller vilka har vill bilda regering.
 
/Leif
     
Alliansen, Regering, Regeringsalternativ, Rödgröna, Västra Götaland,

Kommentera

Publiceras ej