- Leif- Sveriges bästa skolkockar finns i SKÖVDE!!

0kommentarer

På tisdagens så avgjordes årets Skolmatsgastro SM i skolmat. Bakom tävlingen står Lantmännens företag Kungsörnen och Felix syftet med tävlingen är att inspirera till ännu bättre skolmat och höja statusen för landets skolkockar.
När tävlingen var avgjord så stod det klart att Sveriges bästa skolkockar finns i Skövde, jättekul och ett riktigt stort grattis till Lag Helenas Skogsträdgård som består av skolkockarna Emmelie Svensson, Elin Strömberg och Micaela Johansson Fehrm.
Fotot är hämtat från Skolmatsgastro SM i skolmat hemsida (klicka här för att komma till sidan)
 
Finalen leddes av TV kocken Tina Nordström och prisutdelare var H.K.H Prins Carl-Philip.
Det vinnande laget presenterade en ren meny, perfekt som skolmat med fantastiskt goda smaker i fin harmoni. De vackra presentationerna och kombinationen av rätterna imponerade stort på jurygrupperna. Maten var dessutom mycket god och i köket rodde lugn och ordning, precis som det ska vara! Sveriges bästa skolkockar är: Lag Helenas Skogsträdgård i Skövde!
 
Regeringens och landsbygdsminister Eskil Erlandssson (C) strategi för att bl.a. öka förädlingen och lönsamheten i livsmedelsproduktionen heter Sverige det nya Matlandet , den sätter även fokus på råvarorna, måltidens och kockarnas betydelse. Den resa som Skövde kommun gjort under de senaste åren för att lyfta råvarornas och inte minst personalens och miljöns betydelse kring måltiden i de offentliga köken, ligger helt i linje med Sverige det nya Matlandet. Nästa steg hoppas jag som Centerpartistiskt kommunalråd är att vi också ska öka andelen av svenska livsmedel i kommunens upphandling. Alla råvaror som köps in ska vara producerade med minst svensk standard för miljö och djurvälfärd.
 
/Leif
  
H.K.H Prins Carl Philip, Skolkockar, Skolmatsgastro SM i skolmat, Skövde kommun, Sverige det nya Matlandet, Tina Nordström,

Kommentera

Publiceras ej