- Leif- Stämma med Sveriges största ......

0kommentarer

På fredagen hade Småföretagarnas Arbetslöshetskassa  SMÅA stämma. Sedan 2002 har jag haft förtroendet som styrelseordförande och att leda Sveriges största A-kassa för företagare med 120.000 enskilt anslutna medlemmar, på stämman omvaldes jag för ännu en två års period.
Under 2013 så betalade SMÅA ut 475 miljoner i arbetslöshetsersättning till våra medlemmar som antingen avvecklat eller lagt sin verksamhet vilande. Grundkritieriet för att överhuvudtaget kunna få en inkomstrelaterad ersättning är att man är medlem i en A-kassa. Majorieteten av Sveriges företagare är inte medlemmar i en A-kassa. Att brandförsäkra sig och teckna företagsförsäkringar är självklart för de allra flesta, men oftast glömmer företagarna att man också måste försäkra sig själv mot det oförutsedda.
Fotograf: Diana Kapitanska
 
Förutom att SMÅA handlägger arbetslöshetsförsäkringen så deltar också SMÅA aktivit i opinionsarbetet för att förbättra regelverket för företagare och för att öka legitimiteten av försäkringen mm. Under de senaste åren har SMÅA i allt större omfattning kommit att bli remissinstans åt regeringen och departement i allt fler företagarfrågor ett betyg för att SMÅA har ett högt anseende och kunnande. En sådan fråga där SMÅA påverkade utgången var när vi i vårt remisssvar avvisade finansdepartementets förslag att införa månadsupppgiftsinlämning. Det skulle avsevärt ökat regelbördan för företagare ansåg SMÅA. Det blev ingen månadsuppgiftsinlämning!
Under året komer SMÅA att öka marknadsföringen av A-kassan för att få fler företagare att förstå vikten av medlemsskap i SMÅA. Samtidigt ökar opinionsarbetet inför riksdagsvalet och att den parlamentariska socialförsärkingsutredningen, som utreder trygghetssystemen, ska vara klar i januari 2015. Jag ser framemot att under det kommande året tillsammans med styrelsen och ledningen i SMÅA fortsätta arbeta för att förbättra trygghetssystemen för företagare och att jobbskaparna ska få bättre villkor i Sverige. Tack för fortsatt förtroende att företräda 120.000 småföretagare!
 
/Leif
   
Parlamentariska Socialförsäkringsutredningen, SMÅA, Småföretagare, Trygghetssystem, Walterum, arbetslöshetsförsäkringen,

Kommentera

Publiceras ej