-Leif- Stark ekonomi ger unik Skövdesatsning

0kommentarer

Idag kunde Allianspartierna i Skövde presentera en rejäl satsning på 11 miljoner kronor som stärker Skövdes attraktionskraft. Satsningen möjliggörs för att ordning och reda i ekonomin haft högsta prioritet i allianspartiernas ledning av Skövde under alla år. 2013 gjorde Skövde kommun ett rekordresultat på 125 miljoner, en minder del av dessa pengarna läggs nu på efterlängtade framtidssatsningar.
Foto Anders Axelsson Skövde Nyheter
 
Den största delen av de 11 miljoner läggs på en allmän upprustning av kommunens egna friluftsbad med 5 miljoner. 2 miljoner kronor förs till den stora satsningen på Boulognersjön som enligt tidigare beslut nu återställs till badsjö, med dagens besked kommer de nya resurserna innebära bland annat toaletter mm vid sjön i parken.
3 miljoner går till extra asfalt av kommunens gatuvägnät i sommar, de senaste två vintrarna har tärt hårt på beläggningarna och pengarna innebär en rejäl förstärkning av årets asfaltsbudget. Den sista miljon kommer kommuninvånarna först att se resultatet av när vintermörkret breder ut sig över Skövde, den går till nya ljusinstallationer som ska förstärka kommunens och näringslivets satsning på att göra Skövde till en välkomnande och inbjudande julstad.
 
/Leif
 
Alliansen, Badsjöar, Satsningar, Skövde,

Kommentera

Publiceras ej