-Leif- Håll i håll ut!

0kommentarer

Opionionsmätningarna avlöser varandra och kommentatorerna är inte sena att på förhand ta ut kommande valresultat. Är det något som historien lärt är att opinionen mellan valen har blivit allt mer lättrörlig. Läget i väljaropionen var allvarligt för alliansregeringen under hela förra mandatperioden ända fram till juli 2010 låg regeringen under men vände opinionen på upploppet. 
Som centerpartist är man härdad, för mig är årets riksdags- och kommunvalrörelse den tionde i ordningen, den första var 1982. Jag minns inte en enda mellanvalsperiod under dessa år som opinionssiffrorna varit högre än valresultatet.  Att vara bra på träning är i och för sig alltid bra, men det är matchresultatet som gäller.
En tråkig sida av de många opinionsinstitutens mätningar av väljaropinionen är att partierna blir allt mer trendkänsliga och lika och inte vågar stå upp för sina värderingar. Inte minst gäller detta våra två största partier S och M.
 
 
En partiledare som däremot inte duckar på grund av tillfälliga svackor i opinionen är centerledaren Annie Lööf, det hedrar Annie. Jag är övertygad om att i långa loppet kommer detta att ge resultat. Det gäller att hålla i och hålla ut, matchdatumet är först den 14 september och det kommer ge utdelning!
I lördagens DN kan du läsa en intressant artikel om Annie Lööf, som DN beskriver som Sveriges mest slagfärdiga partiledare . Klicka här för att läsa.
 
/Leif
Annie Lööf, DN, Matchresultat, Val 14 september, Väljaropinion,

Kommentera

Publiceras ej