-Leif- Snart en trafiksäkrare korsning

0kommentarer

 
 
Om allt går som är utlovat så är detta sista vintern innan trafikanterna får en trafiksäkrare korsning i Husebykorset på riksväg 49 mot Hjo. Trafikavsnittet Husebykorsningen in till Skövde är det mest trafikerade vägavsnittet i skaraborg enligt Trafikverket.
På morgon och eftermiddag ligger bilarna i ett pärlband och det skapar många farliga utkörningar. Under många år har tjänstmän i Skövde kommun och politiker arbetat för att hitta en lösning. För två år sedan så öppnande den sig genom att Skövde och Tibro kommun föreslog en omprioritering av objekt efter sträckan Skövde-Karlsborg för att få fram resurser till att bygga en rondell. För att sedan få ihop tillräckligt med pengar förskotterar Skövde kommun också pengar.
Åtgärden är efterlängtad av många trafikanter och kollektivtrafiken som dagligen får köa för att komma ut på väg 49. Åtgärderna för att höja trafiksäkerhet på länsvägarna runt om i landet behöver ökas. Många vägar och korsningar är anpassade för en trafiksituation som rådde på 1950-1960 talen. Centerpartiet i Västra Götalandsregionen driver ökade anslag till de mindre länsvägarna, Även landsbygden och småortssverige har skattebetalare som vill få del av kakan.
 
/Leif
 
Landsbygd, Trafikverket,

Kommentera

Publiceras ej