-Leif- Avgörande veckor för Västra Stambanans och E20s framtid

0kommentarer

Just nu bereds regeringens underlag till den skrivelse om investeringar i infrastruktur som regeringen ska lägga i april. För Skövde och Skaraborg är det ett viktigt beslut framförallt därför att dessa två leder knyter samman våra två största regioner Stockholmsregionen och Göteborgsregionen passerar oss.
Foto Ulf C Nilsson Skövde Nyheter
Tidigare i veckan bjöd därför Västra Stambanegruppen och Göteborgs Hamn in Miljödepartementets statssekreterare Anders Flanking för att direkt lämna våra synpunkter till en av de som bereder underlaget för regeringens beslut.
Västra Stambanan är av nationellt intresse och det har varit en mycket snabb utveckling av såväl gods som persontrafik, nu är kapacitetstaket nått och det krävs utbyggd kapacitet om mer trafik ska kunna tas in på det spårbundna huvudstråket Stockholm-Göteborg. En framtida Götalandsbana ligger 30-40 år fram i tiden innan den kan bli klar och ännu finns inga beslut ens att det kommer bli en Götalandsbana. Den är dessutom tänkt att i huvudsak ersätta flyget mellan Göteborg och Stockholm och har ett annat syfte än dagens Västra Stambana. Detta var några av alla frågor som vi diskuterade med Anders Flanking.
Klicka här för att läsa Skövde Nyheters artikel från mötet.
Här kan du se nyhetsinslaget i TV 4 från Flankings möte med Stambanegruppen 
I veckan har återigen Miljöpartiet  i Västra Götalandsregionen  visat sin bakåtsträvighet när det gäller att förbättra E20 och bättre knyta samman Stockholm och Göteborg vägledes.  MP säger nej till Västra Götalandsregionens och kommunernas målbild om fyrfältsväg genom skaraborg på E20. Jag konstaterar att i Miljöpartiets Sverige finns inget ansvar för att hela Sverige ska fungera och knytas samman. Det partiet vill Stefan Löfven och Socialdemokraterna bilda regering med, inte utan att det ger kalla kårar och oro för vad som kommer hända alla som är hänvisade till bilen och en fungerande väginfrastruktur för att bo, leva och jobba. 
 
 
 
 
/Leif   
Anders Flanking, E20, Göteborgs hamn, Jan Bremer, Ulf Eriksson, Västra Stambanan, Västra Stambanegruppen,

Kommentera

Publiceras ej