-Leif- Blandad agenda

0kommentarer

Många frågor på fredagens agenda. På förmiddagen hade svenskt näringsliv bjudit in kommun och riksdagspolitiker och företagare till samtal om jobbskaparpolitiken. Som centerpartist blir jag mörkrädd när man får höra de rödgröna partierna presentera: höjda arbetsgivaravgifter för unga och höjd restaurangmoms som slår direkt mot ungas möjligheter att få jobb. Lägg till detta halverat RUT avdrag, nej till vinster i välfärden som minskar människors valfrihet och direkt slår undan benen för hemtjänstföretag som t.ex. de populära Systrarna Odh som vuxit starkt sista året i Skövde med omnejd. Centerpartiet vill snarare se mer åtgärder för minska trösklarna för unga att få jobb, vi vill se fler välfärdsföretag som Systrarna Odh.


I diskussionen mellan riksdagspartierna gjorde Ulrika Carlsson (längst till höger) riksdagsledamot centern detta tydligt.
Dagen avslutades med att Landshövding Lars Bäckström bjöd in Skaraborgs kommunerna till möte på fredagskvällen för att diskutera situationen för nyanlända till Sverige.


De många konflikterna i vårt närområde inte minst situationen i Syrien gör att trycket är hårt. Sverige som ett av världens främsta välfärdsländer tar emot ca 0,5 promille av flyktingarna i världen. Allt fler branscher får allt större problem att finna personal och antalet bristyrken ökar. Mycket av Sveriges framtid handlar om att finna kompetent arbetskraft till den exportberoende industrin och till omsorgsyrken med en åldrande befolkning och växande behov i framtiden. En bättre migrationspolitik är nödvändigt och en möjlighet för Sverige att även i framtiden vara ett välfärdsland.
/Leif

Kommentera

Publiceras ej