-Leif- Positiv respons

0kommentarer

Idag var det dags för Friskvårdens dag på Billingen i Skövde. Arrangör är kommunens fritidsförvaltning och ett stort antal föreningar i kommunen finns efter den cirka 3 km långa slingan. Som vanligt var Centerpartiet med, vi har varit med alla år, oavsett valår eller inte, sedan arrangemanget startade. De flesta partierna lyste dock med sin frånvaro idag, undrar om de gör det även nästa år när Friskvårdens dag infaller en vecka före valet?
För Centerpartiet i Skövde har det alltid varit viktigt att vara ute och möta kommunmedborgarna framförallt i mellanvalsperioden, diskussionerna som då uppstår ger alltid en bra värdemätare på hur bra man tycker att kommunen sköts av oss.
Här syns några av oss laddade för att möta de tusentals besökarna. Idag fick besökarna bland annat svara på en fråga kring vad man tycker är viktigast när man handlar mat. Svarsalternativen var: 1) Att det är närodlat 2) Priset 3) Rättvise- och miljömärkt 4) Innehållsdeklaration. Väldigt många deltog och det gav upphov till en hel del diskussioner. Relativt jämt skägg blev det mellan Närodlat och Innehållsdeklaration.
Det gavs också information om det stundande kyrkovalet den 15 september. Det bortglömda valet som är så viktigt i år när en nomineringsgrupp ställer upp som har en egen dold agenda och vill ha en kyrka som är mindre tolerant och mindre öppen. Min uppmaning till alla medlemmar i Svenska kyrkan är att gå och rösta i kyrkovalet om du också vill ha en öppen och tolerant kyrka.
Förutom detta så hade vi också ett litet klotterplank där man fick skriva upp vad man tycker saknas i Skövde och Skaraborg eller vad som är viktigt för Skövde och Skaraborg.
Läs själv vad det är som engagerar Skövdes invånare, lite uppslag inför framtida valprogram. Väldigt många passade också på att uttrycka sig i positiva ordalag över Skövdes utveckling de senaste åren. Vilket värmde lika gott som solen denna söndag :)
 
/Leif
 
Billingen, Friskvårdens dag, Jonny Niklasson, Karin Kjellgren, Kyrkovalet,

Kommentera

Publiceras ej