-Leif- Centerpartiet ser Hela Landet!

0kommentarer

Centerstämmans sista dag i Karlstad inleddes  med en spänstig och framåtsyftande landsbygdsdebatt ett 80-tal inlägg gjordes i debatten. Mycket handlade självklart om de gröna näringarnas konkurrenskraft, men också förutsättningarna för att bo och leva på landsbygden.
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har under sommaren och hösten med tydlighet visat vem som är landsbygdens parti. Tyvärr fick inte Centerpartiet med övriga regeringen på att motfinansiera landsbygdsprogrammet fullt ut. Eskil och centerministrarna har en viktig uppgift att fortsätta som enda parti att se Hela Landet.
Petronella Petersson Blekinge en av de som fick igenom tydligare skrivningar så att inte jordbruksverket ska kunna begära återbetalning av gårdsstöd retroaktivt, om ansökan skett på basis av, vid tidpunkt för av myndigheten godkända arealer och gällande regler. En viktig fråga för många lantbrukare som blivit återbetalningskyldiga på uppgifter de tidigare haft godkända från jordbruksverket.
 
Bo Hagström från Gullspångs kommun förde skaraborgs talan i debatten.
Kristina Yngwe Skåne debuterade i i talarstolen på sin första Centerstämma. Kristina är LRF Ungdomens riksordförande och som före detta riksordförande för LRF Ungdomen 1995-1999 så gläder henns inträde i Centerpartiet mig mycket. Kristina Yngwe är dessutom kandidat till Europaparlamentsvalet. Det gläder att LRF Ungdomens ordförande ser vikten av att engagera sig politiskt för de Hållbara idéerna för Hela Landet!
/Leif
 
 
Eskil Erlandsson, Ett hållbart val, Kristina Yngwe, Landsbygd, Petronella Petersson,

Kommentera

Publiceras ej