-Leif- Allt är möjligt, i bland tar det bara lite tid!

0kommentarer

Under tre dagar befinner jag mig i Stockholm denna veckan. Under gårdagen deltog jag i ett kommunnätverk som heter KKIK (Kommunernas kvalitetet i korthet) det är ett jämförelsenätverk där cirka 200 kommuner ingår. I nätverket jämförs kommunernas olika verksamheter, kostnader, service  mm. Benchmarking är viktigt för en kommun som hela tiden vill bli bättre förs sina kommuninvånare. Det går aldrig att kopiera en kommun till en annan lika lite som man kan kopiera ett företag till ett annat, däremot så kan man alltid lära av varandra och det är just därför det är så viktigt att ingå i nätverk som KKIK.
 
 
Torsdag och fredag har jag årets enda tvådagarsmöte med styrelsen för Småföretagarnas Arbetslöshetskassa. Detta är det enda större uppdraget som jag bestämde mig för att behålla efter att jag 2006 blev kommunalråd. Jag tror att det är viktigt att som ledande kommunpolitiker ha andra nätverk än bara de politiska. I SmåA möter jag som styrelseordförande småföretagare från hela landet, oerhört stimulerande. Jag tror dessutom att alla politiker blir bättre i sin politikerroll om man arbetar i andra nätverk än bara de partipolitiska.
 
I Skövde händer det också spännande saker. Tekniska nämnden har presenterat ett förslag om att göra Boulognersjön till badsjö igen. Detta sker 40 år efter att badet stängdes som offentlig badplats. Klicka här för att läsa mer om förslaget.  Det roliga i sammanhanget är att inför valet  1998 så skrev undertecknad tillsammans med två andra centerpolitiker Jan Hermansson och Göran Berger ett förslag om att återigen göra i ordning Boulognersjön som badsjö. I politiska sammanhang kan det ibland ta lite tid för idéer och förslag att bli verklighet, men jag gläds med förslaget att återigen kunna få en badsjö i Skövdes Boulognerpark. Grattis Skövde!
 
/Leif
Boulognersjön, Skövde, SmåA,

Kommentera

Publiceras ej