Folkhälsa, överläggningar, vigsel och 100 års fest! Del 2

2kommentarer

Här kommer del två på inlägget som handlade om min fredag.
Efter överläggningarna med Svenskt Näringsliv så fortsatte det med nya överläggningar denna gången med Västra Götalandsregionen. Just nu så gör regionen en turne genom Västra Götaland och denna gången var det Skaraborgs kommunernas poltiska ledningar som diskuterade aktuella frågor med bland anant regionsstyrelsens ordförande.
Direkt efter mötet med regionen så förrättade jag en borgerlig vigsel. Tidigare på morgonen på väg in till stadshuset ringde en man och frågade om jag hade möjlighet att ställa upp med kort varsel och göra en vigsel på eftermiddagen. Jag svarade inga problem om brudparet accepterar att vigselförrättaren inte kommer ha kostym på sig för den hänger hemma. Överenskommelsen accepterades och halv fyra på eftermiddagen lämnade ett kärt och lyckligt par med vänner stadshuset.
 
Skaraborgs Centerdistrikt 100 års fest
På kvällen firade Skaraborgs centerdistrikt 100 årsjubileum och Skaraborgs Centerkvinnor 70 årsjubileum med festligheter på hotell Billingen i Skövde.
Distriktsordförande Gunilla Druve Jansson vär kvällens värd och värdinna. För det hundratalet centerpartister som mött upp för att tala gamla minnen och blicka framåt.
Miljöminister Lena Ek jubileumstalade och framförde gratulationshälsningar från partiordförande Annie Lööf. Lena Ek hyllade debattklimatet i Centerpartiet som alltid var högt, i Centerpartiet är det gräsrötterna, medlemarna som bestämmer politiken.  Centerpartisterna har alltid varit och är duktiga genomförare av praktisk politik.

Den tidigare riksdagsledamoten och under flera år ordförande för centerkvinnorna Gunilla André Mariestad, gjorde intressanta tillbakablickar från alla sina aktiva år. Det rejäla och genuina hos centerpartisterna lyfte Gunilla fram. Efter sitt tal hyllades också hon för sina stora insatser för jämställdhet och mot sexuellt våld och våldet mot kvinnor. På det området var Gunilla en pionjär i svensk politik genom att tidigt börja debattera dessa än idag så viktiga frågor. EN annan fråga som Gunilla var drivande i var att initiera det hårdnackade motståndet mot kärnkraft i partiet, ett motstånd som lever kvar i allra högsta grad.
Erland Högemark, Vara, tidigare förvaltningsutskottets ordförande i landstinget Skaraborg var en av de verkliga veteranerna denna kvällen. Erland bjöd¨på¨många annektdoter i sitt tal. Han berättade bland annat när den tidigare folkpartiledaren Bengt Westeberg 1985 besökte det ny byggda sjukhemmet i Grästorp och inspirerats av att alla boende hade enkelrum. En fråga som Folkpartiet sedan gjorde till sin valfråga och fick stora väljarframgångar på.
Högemark konstaterade att Centerpartister är bra på att leverera men inte alltid så bra på att berätta vad vi gör, medan andra partier är duktigare på att bara prata men aldrig få något gjort!
Kvällen avslutades med att Ullberg och Ljung underhöll. Som vanligt när centerpartister träffas så brukar det bli sent, så även denna festliga kväll :)
/Leif
 
Erland Högemark, Gunilla André, Gunilla Druve Jansson, Lena Ek, Skaraborgs Centerdistrikt 100 år, Ullberg och Ljung,

2 kommentarer

Björn Lippold

28 Oct 2013 07:31

Det är bara att gratulera till åren och till att partiet fortfarande lyssnar på de äldre. Det tror jag för partiet framåt i längden. Att lära av historien är det bästa man kan göra.

Jenny Larsson

25 Dec 2013 16:07

Härligt att höra att Morfar fick sin röst hörd. Gratulerar till riktigt fina 100 år : )

Svar: Hej JennyÄr du Erlands barnbarn?
/Leif
~Titti & Leif -

Kommentera

Publiceras ej