-Leif- Skövdes kreativa innovationsmiljö växer!

0kommentarer

I kväll togs ännu ett viktigt steg i utbyggnaden av Gothia Science Park, GSP är en kreativ och stimulerande miljö för kunskapsbaserade företag. Totalt finns idag cirka 700 sysselsatta i innovationsmiljön, företag, organisationer och forsknignsmiljön för Högskolan i Skövde. GSP startade för 13 år sedan efter en liten mjukstart i annan form några år tidigare. Sedan starten har man gått från 0-70 företag. En fantastisk utveckling som också ledde till att GSP 2009 av EU-kommisssionen blev utsedd till bästa möjliga miljön med förutsättningar för entreprenörskap och företagande i Europa i hård konkurrens med över 300 hundra andra innovationsmiljöer. Klicka här så kan du läsa mer om GSP
I kväll var det dags för ännu en invigning, denna gången etapp 8 i GSP utveckling. 6200 nya kvadratmeter som möjliggör för 250 nya arbetsplatser, redan vid invigningen är i stort sett hela huset redan uppbokat av företag.
Satsningen är viktig för Skövde/Skaraborg och Högskolan i Skövdes utveckling att få mer kunskapintensiva arbetstillfällen i Skövde.
Det helägda kommunala bolaget Kreativa Hus äger flera av fastigheterna i miljön. VD Victor Sunnliden berättade stolt under invigningen om investeringen som redan planeras att följas av fler etapper.
Centerpartiet i Skövde har hela tiden varit engagerade i utvecklingen av innovationsmiljön och jag själv har funnits i kommunstyrelsen allt sedan det startade med att förhyra några få kontorsytor. Redan då i slutet av 1990-talet nämndes det att innovationsmiljön har potential att växa till 500 anställda på 10 år. Jag minns att många hade svårt att tro på oss som gjorde det då. Framtidens arbetsmarknad är svår att sia om, Skövde kommuns satsning på Gothia Science Park har i varje fall visat sig vara en prisad och riktig satsning, att få vara en del av den satsningen som politiker är mycket roligt. Grattis Skövde till ännu en kreativ och innovativ företagsmiljö!
/Leif 
GSP, Gothia Science Park, Högskolan i Skövde, Innovation, Innovationsmiljö, Kreativa hus,

Kommentera

Publiceras ej