-Leif- Landsbygdens tillväxtpotential ska tas tillvara i Skövde

0kommentarer

På dagen arbetsutskott med kommunstyrelsens arbetsutskott så behandlades flera stora och viktiga frågor på sin väg mot kommunfullmäktige här är några av dom:
- Ska Skövde nå målen och ambitionerna i Vision 2025 så behövs växtkraft i hela kommunen. För första gången är Skövde kommun på väg att anta ett omfattande landsbygdsprogram. Programmet innehåller många åtgärder och berör frågor som för en centerpartist är välbekanta. Det handlar om att möjliggöra mer byggnation på landsbygden och i de mindre samhällena, samlingslokalernas betydelse, fortsatt kommunalt stöd till landsbygdens finmaskiga vägnät, kommunal service i ytterområdena, satsning på grön omställning, näringslivsutveckling, fiberutbyggnad mm. Det är en stor styrka att i det fortsatta arbetet ha ett landsbygdsprogram som kommunfullmäktige antagit, nu kör vi!
- En annan stor fråga på ksau var att Skövde som en av de sista kommunerna bolagiserar vårt elnät i staden. Genom bolagiseringen kommer det frigöras 160 miljoner, välkomna pengar som behövs för att minska lånebehovet till stora och viktiga investeringar inte minst inom välfärdssektorn de kommande åren.
- Skövde kommun ökar satsningen på det förebyggande och viktiga folkhälsoarbetet genom att skjuta till ytterligare 5 kronor per invånare, genom detta ökar också Västra Götalands Regionen sitt bidrag med lika mycket. Den totala verksamhetsbudgeten för folkhälsa kommer från 2014 att uppgå till drygt 1,5 miljoner kronor.
 
I kväll har jag också haft mitt första möte med de finska föreningarna i Skövde kommun. Jag kommer fortsättningsvis att vara ansvarig politiker för det finska förvaltningsområde som Skövde kommun är sedan något år tillbaka. I Skövde ökar gruppen äldre födda i Finland snabbt, en utmaning för äldreomsorgen som kommer kräva mer finsktalande personal.
 
/Leif
 
Finskt förvaltningsområde, Landsbygd, Landsbygdsprogram, Vision 2025,

Kommentera

Publiceras ej