-Leif- Grattis Värsås!

0kommentarer

Efter nära 20 år av politiska diskussioner togs idag det symboliska första steget för att omvandla det tidigare äldreboendet Sörbacka i Värsås till en ny Förskola med fyra avdelningar och nio anpassade lägenheter för seniorer med trygghetsboende standard.
 
Närvarande var ett stort antal förskolebarn, föräldrar, förskolepersonal, politiker, tjänstemän med flera. Det traditionella första spadtaget var utbytt mot att vi alla fick göra konstverk som senare kommer att pryda Sörbacka Förskola och Seniorboende. Vad tycker ni om resultatet?
 
 
Skaparglädje!
 
 
Det röda nere i hörnet är en lekstuga enligt konstnärinnan :)
 
 
Stiligt eller hur?
 
 
Här är politikernas och de övriga vuxnas tavla. Paula Bäckman Centerpartiets gruppledare (nere till vänster) bidrog mest konstnärligt, övriga konstnärer var bland annat: Orvar Eriksson, Centerpartistisk byggnadsnämndsordförande som bidrog med stammen på trädet, Fredrik Andersson den lokala Centerpolitikern i Värsås målade en gungbräda, Gunvor Kvick Centerpartiets skolpolitiker målade solen och hjärtat, jag själv målade trädkronan och gungställningen den Moderata skolnämndsordföranden Anders G Johansson bidrog med en blå vuxen med ett orange barn :)
 
Får jag säga det själv var utan tvekan barnen vinnarna, det innehöll mycket mer fantasi och kreativitet.
 
 
Centerpartiet har (många gånger i motvind) arbetat hela tiden för en att hitta en bra lösning för användningen av Sörbacka. Därför var vi också många C-poliiker på plats idag för att dela glädjen med övriga närvarande. Från höger Gunvor Kvick, Paula Bäckman och Fredrik Andersson.
Ska Skövde kommun nå målen i vision 2025 att bland annat nå 60 000 invånare behöver hela kommunen växa och utvecklas, inte bara centralorten. Satsningen i Värsås är ett steg i den riktningen.
 
 
 
Det är en stor seger för Centerpartiet att efter många års arbete politiskt tagit hem den största enskilda investeringen utanför centralorten sedan kommunsammanläggningen på 70-talet. Men framförallt är det en stor seger för barnen, familjerna och de äldre i Värsås. Totalt är investeringsbudgeten på 32,5 miljoner för ombyggnationen av Sörbacka.
 
 
Projekt Sörbacka drivs som en partneringentreprenad mellan Skövde kommun och Skanska Sverige AB. Det är unikt i många delar eftersom miljön i förskolan bygger mycket på skapande och kreativt nytänkande. Den andra spännande delen är att skapa dessa möten mellan generationer som kommer att göras på Sörbacka mellan bonde i seniorlägenheterna och förskolebarnen. De äldre kommer också erbjudas möjlighet att köpa mat via förskolans kök.
 
 
I december 2013 så är projekt Sörbacka klart att flytta in i. Vi Centerpartister kommer följa projektet med spänning. Än en gång Grattis Värsås!!
 
 
/Leif
 
Fredrik Andersson, Förskola, Gunvor Kvick, Orvar Eriksson, Paula Bäckman, Skanska, Sörbacka, Trygghetsboende, Värsås, seniorboende,

Kommentera

Publiceras ej