-Leif- Var finns framtidens medarbetare?

0kommentarer

På tisdagsmorgonen så arrangerade Skövde Näringslivsformum ett välbesökt frukostmöte på temat "Hur får vi morgondagens medarbetare med rätt kompetens?"  Nyligen så antog skolnämnden och utbildningsnämnden en arbetsplan för Samverkan Skola - Arbetsliv. Det är ett välkommet dokument och som centerpartist så hoppas jag mycket på att ett fördjupat arbete och ökad förståelse mellan näringslivets framtida behov och skolan ska hjälpa ungdomarna i sina framtida yrkesval. Det fortsatta arbetet kommer jag därför att följa med mycket stort intresse.
 
En annan fråga som ligger oss centerpartister extra varmt om hjärtat är att öka det entreprenöriella lärandet i skolan, det vill säga en skola som lockar fram och stimulera barn och ungdomars kreativitet och ta sig församhet. 2001 så öppnades Skövde Science Center Balthazar, en viktig del i ett Science Center är just att stimulera kreativitet och nyfikenhet och att få fler ungdomar intresserade av naturvetenskap  och teknik. Detta har till och från varit en ifrågasatt verksamhet av vissa i politiker eftersom man ansett att det inte tillhör kärnverksamheten i en kommun. Om detta kan man säkert tvista men vi politiker har ett stort ansvar att vägleda ungdomar i sina framtida val och mycket av Sveriges välstånd vilar på att vi varit långt framme i forskning och utveckling genom åren. Därför anser jag att ett Science Center är en självklar del i en kommun och region där vi dessutom har många viktiga teknik och industriföretag.
 
Att drygt tio års arbete med vårt Science Center har gett resultat ser man  genom att ungdomarnas intresse har ökat för att läsa naturvetenskap och teknik på gymnasiet i Skövde. Vända trender tar tid och när man jobbar med denna typ av frågor måste man arbeta långsiktigt.
 
/Leif
 

Kommentera

Publiceras ej