-Leif- Kommunerna är eniga

0kommentarer

På måndagskvällen träffades tre av de berörda urankommunerna i Skaraborg för att diskutera det fortsatta arbetet mot Continental Precious Minerals uranprospektering i Västgötabergen. På mötet var vi rörande överens om den fortsatta inriktningen på vårt viktiga opinionsarbete och i vårt stöd till de tusentals berörda fastighetsägarna. Radio    Skaraborg uppmärksammade mötet med en intervju idag på morgonen, även Skövde nyheters nättidning och TV4 Skaraborg har uppmärksammat det fortsatta arbetet under dagen.
 
Vill du lyssna på inslaget i radion klicka här
 
Jag får ganska ofta frågan varför det är så viktigt att stoppa alla planer på uranprospektering på Billingen och i Västgötabergen. Det enkla svaret är att konsekvenserna av en storskalig brytning skulle bli så stora i form av allvarliga miljökonsekvenser och skulle dessutom förändra möjligheterna att bo och verka i en mycket stor radie runt en urangruva. Våra Västgötaberg bär på ett unikt kulturmiljöarv, vårt odlingslandskapet har skapats genom boende och brukande av jord och skog i tusentals år. Skövde är en viktig tillväxtregion i Västsverige med en urangruva runt hörnet skulle situationen se annorlundare ut. 
Mitt engagemang och kommunernas nej bygger på att vi tar ansvar för kommande generationers möjligheter att leva, bo och verka i Skaraborg och att vår region ska vara attraktiv att etablera företag i och att bosätta sig i med vår unika miljö och kulturarv.
 
/Leif

Kommentera

Publiceras ej